Vi gemmer data om din brug af sitet i cookies. Ved fortsat brug accepterer du dette

Cookiepolitik

Selvbruner creme: 6 produkter i test

Af PriceRunner Opdateret 06.01.2018

Vi har testet selvbruner og udpeger Decléor Aroma Sun 125 ml til bedst i test. Denne creme er praktisk og ikke klistret, når den påføres. Slutresultatet er tydeligt og giver en fin farve. Med Decléor Aroma Sun får man nemt og hurtigt en fantastisk solbrændthed.

Bedste lavprisvalg bliver Cocoa Brown One Hour Tan. Denne selvbruner tørrer hurtigt, har god konsistens og er nem at påføre. Det er nemt at få den jævn, hvilket giver et naturligt slutresultat

Sådan udførte vi testen

Vi udfører selv vores test og tester alle produkter på den måde, de er beregnet til at blive anvendt i virkeligheden. I testen af selvbruner er produkterne vurderet dels efter første påføring og dels efter gentagen brug for at kunne afgøre produktets ydeevne, og om det er muligt at opbygge en mørkere nuance. I testen har vi gået ud fra nedenstående parametre for at kunne lave en bedømmelse.

 • Farve
  Hvordan bliver produktets farve? Er den brun, og ser den naturlig ud? Hvor intens bliver farven, og kan man opbygge en mørkere nuance over tid? Er produktet glansgivende?

 • Påføring
  Er produktet enkelt at påføre? Er det nemt at undgå rande og hvide pletter?

 • Konsistens
  Klatter produktet ved påføring? Hvor hurtigt absorberes det af huden? Efterlader den pletter på tøj og sengetøj?

 • Duft
  Hvordan dufter produktet? Trænger den karakteristiske duft af selvbruner igennem? Hvor længe dufter produktet?

Bedømmelsen af produktet er baseret på helhedsindtrykket, hvor forpakningen også er med. Karakteren er derefter givet ud fra bedømmelsen i forhold til produktets pris for at kunne bestemme prisgunstigheden.

Bedst i test

Decléor Aroma Sun 125ml

Praktisk og ren påføring, som giver et godt resultat

Formel: Creme Forpakning: Plastictube Farveniveau: Kraftig Applikationshandske nødvendig: Nej

Decléor Aroma Sun er lige så praktisk som en self tanning lotion, men giver samme resultat som en almindelig selvbruner. Glem applikationshandsker og frygt for et ujævnt resultat, den glatte creme smøres helt enkelt ud med hænderne. Nøjagtig som en bodylotion. Konsistensen er tilpas blød, så den er let at få jævn, og den klatter heller ikke. Man bliver dog let narret af, at formlen er som en bodylotion og at den tørrer hurtigt. Resultatet bliver nemlig kraftigt.

Tager man tøj på for hurtigt eller man sveder efter påføring, er der risiko for, at det bliver ujævnt. Og selvom cremen også er meget genfugtende, er man nød til at smøre tørre partier på forhånd, for at de ikke skal blive for mørke. Noget som man let kommer til at glemme. Farven som Decléor Aroma Sun giver, er en fin, brun nuance. Efter en påføring fås en let solkysset nuance, mens to påføringer resulterer i en kraftig solbrændthed. Farvetonen er ret kølig og slet ikke orange.

Det er selvfølgelig godt, men afhængigt af hudtypen kan man opleve, at der mangler glans. Det kan man imidlertid afhjælpe med en almindelig bodylotion, når man først har fået den rette farve. Duften er sommeragtig men svag, både ve påføring og efter nogen tid. Med tanke på hvor hurtigt tuben bliver tømt, er prisen ret høj på dette produkt. Men med Decléor Aroma Sun får du helt sikkert en fantastisk solbrændthed både nemt og hurtigt, så det kan helt klart være prisen værd!

Enkel påføringklatter ikkegodt resultatfin farve
Dyrkold tone
Bedste lavprisvalg

Cocoa Brown One Hour Tan

Klatter ikke og nem at påføre med naturligt resultat

Formel: Formel Forpakning: Forpakning Farveniveau: Farveniveau Applikationshandske påkrævet: Ja

Cocoa Brown er eksploderet på markedet og blevet meget populært. En sød duft spreder sig, når den faste mousse sprayes ud, og den dufter som en klat sommer. Den lysebrune farve gør det nemt at smøre et jævnt lag ud. Moussen er også en smule gylden, hvilket giver en flot glans, så man straks føler sig friskere. En af de bedste egenskaber ved Cocoa Brown, og et aspekt der får den til at skille sig ud fra resten af udvalget, er at den generelt slet ikke klatter.

Den trænger hurtigt ind i huden, uden at den af den grund er svært at få fordel moussen jævn på huden. Cocoa Brown kan skylles af efter en, to eller tre timer, afhængigt af hvor mørk farve man ønsker. Derfor kan man ikke tage den på om aftenen, inden man går i seng. Dette giver helt klart problemer, hvis man har en aktiv livsstil. På den anden side er den en praktisk måde at kontrollere resultatet.

Vi kunne godt have tænkt os et resultat med mere farve, da det bliver meget forsigtigt. Farven bliver dog meget naturlig og flot. Duften af selvbruger trænger ret kraftigt igennem, men da produktet alligevel bruses af, gør det ikke så meget. Cocoa Brown er ikke blevet en stor ting uden grund. Med et flot resultat og en rimelig pris fortjener dette produkt en topplacering.

Hurtig tørretidgod konsistenslet at få jævntnaturligt resultat
Skal skylles afsvag farve

St. Tropez Self Tan Classic Bronzing Mousse

Nem at påføre og giver et virkelighedstro resultat med meget farve

Formel: Mousse Forpakning: Pumpeflaske Farveniveau: Meget farve Applikationshandske påkrævet: Ja

Denne selvbruner giver en dejlig gylden og virkelighedstro nuance. St. Tropez er hurtigt blevet en af de mest populære producenter på området, og det er ikke uden grund. Resultatet er ganske enkelt rigtig godt. Til påføring anvendes en applikatorhandske, som gør det nemt at fordele moussen på huden. Væsken har en brunlig tone, som gør det lettere at få et ensartet resultat, da man kan se, hvor man allerede har smurt.

Denne Bronzing Mousse giver stor effekt allerede efter en gangs brug, så man skal være ekstra omhyggelig med at få dækket al huden. Overser man noget, kan det garanteret ses dagen efter. Det er lykkedes for St. Tropez at skjule den typiske duft af selvbruner relativt godt i deres produkt. Når moussen påføres, tager det lidt tid for den at tørre, så det er bedst at gøre om aftenen.

Den brunlige farve gør dog, at hvidt sengetøj risikerer at blive lidt misfarvet, men farven går af i vask. Produktet kan ved første øjekast virke dyrt, men takket være dets drøjhed holder det længe. Dette kombineret med den enkle påføring og det fantastiske slutresultat gør, at St. Tropez Self Tan Classic Bronzing Mousse får en topplacering.

Virkelighedstro gyldent resultatenkel at påføremeget farve
Klatter en delKlatter en del

Marc Inbane Natural Tanning Spray 200ml

Omgående, fint resultat giver en god farve i sidste øjeblik

Formel: Spray Forpakning: Sprayflaske Farveniveau: Meget farve Applikationshandske påkrævet: Ja

Marc Inbane Natural Tanning Spray giver med det samme et solbrunt og smukt resultat. Produktet kombinerer effekterne af en farvet spray og almindelig virkning. Ud over den umiddelbare, brune effekt fortsætter produktet med at virke, nøjagtig som en almindelig selvbruner. På den måde sidder der en smuk farve tilbage, selv når det øverste lag er skyllet væk. Duften skjuler selvbrugeren godt, så dette er virkelig et produkt der kan anvendes i sidste øjeblik.

Kommer i tanke om, at du er nødt til at have mere farve til netop den kjole du har valgt, en time inden festen, så er Marc Inbane Natural Tanning Spray en ven i nøden. Produktet sprayes på kroppen, og det er ikke meningen, at en applikationshandske skal være nødvendig. Men den er alligevel et must for at få et jævnt resultat. Produktet er også trods sprayformatet lidt besværlig at få rigtigt på. Det er helt klart nemmest at få hjælp til at spraye ryggen og andre svært tilgængelige steder.

esværre spreder sprayen sig, og der lægger sig et brunt lag over hele badeværelset. Selv på steder men ikke har været i nærheden af. Hvis man vil slippe for en grundig rengøring, er den eneste mulighed faktisk at tage den på i bruseren eller et lignende aflukket sted. Synd, for ellers er produktet godt. Foruden den flygtige formel er tørretiden fantastisk. Dette sammen med duft og resultat gør Marc Inbane Natural Tanning Spray perfekt til at få farve i sidste øjeblik.

Fin farveresultat med det sammemeget kort tørretidgod duft
Svær påføringsprayen ender overalt

Clarins Liquid Bronze Self Tanning 125ml

Selvbruner, der kræver flere påføringer, men giver en blød, flot solbrændthed

Det tager lang tid at træde i kraft og kræver flere lag . Men det er let at administrere og tilpasse til din egen hudfarve. Det er mere overkommelige sunless garvning produkter ovenfor i denne test , men vi absolut forstå, hvorfor Clarins har mange loyala fans.

Blød pæn brænde
Kræver flere lag

Clarins Radiance Plus Golden Glow Booster

Drøjt koncentrat, der giver en fin nuance

Formel: Koncentrat Forpakning: Plasticflaske Farveniveau: Svag Applikationshandske påkrævet: Nej

Clarins Radiance Plus Golden Glow Booster er en selvbruner, der skiller sig ud fra de fleste andre. Produktet består af en olie, der blandes med almindelig bodylotion. Fire til seks dråber, afhængigt af det ønskede resultat, er nok til en klat bodylotion. Til sammenligning er dette næsten nok til et helt ben. Den lille flaske med koncentrat er nem at have med at gøre, og det er nemt kun at klemme en dråbe ud ad gangen.

Derimod er det tvivlsomt, hvor praktisk det er at skulle blande. Har man en rigtig god creme, kan der selvfølgelig være en pointe, men ellers er det mest omstændeligt. Koncentratet spæder også cremen lidt ud, så den bliver tyndere end tidligere. Den karakteristiske duft af selvbruner trænger desværre igennem, når man tager koncentratet på. Hvor meget man bemærker det, afhænger selvfølgelig af den lotion man blander den med.

Farven fra produktet bliver meget fin, ret varm i tonen, og den giver et solkysset look. Den er dog ret svag, og det er nødvendigt med flere påføringer for at få et godt resultat. Produktet er nemt at påføre og få jævnt, da det er som en almindelig hudcreme. Når man blander den op, bliver den også meget drøj og holder længe. Desværre er det ikke nok sammenlignet med konkurrenterne. Vi havde foretrukket, at Clarins Radiance Plus Golden Glow Booster var et produkt, der kunne stå på egne ben.

Fin nuancedrøjpraktisk forpakning
Omstændeligt at blandesvag farvemeget selvbrunderlugt

Alt om selvbruner creme

Om sommeren vil mange gerne have en solbrun farve på huden. Stadig flere vælger dog andre alternativer end at være ude i solen, så det nu er muligt at have en frisk brun hudfarve året rundt. Tidligere har man ofte kunnet se, om farven kom fra selvbruner eller var naturlig, da den kunstige nuance havde et orange skær, og resultatet ofte var plettet.

I dag findes der mange gode alternativer, der giver en flot, solbrun farve, hvor det er umuligt at se, om solbrændtheden er naturlig eller ej. En stor, medvirkende faktor til dette er, at forskere har fundet ud af, at det aktive stof DHA (dihydraoxiacetone) får en orange tone i basiske opløsninger, mens det får en brun tone i sure opløsninger.

Selvbruner fås i flere forskellige varianter såsom gel, spraytan, creme og mousse. Hvad der giver det bedste resultat afhænger af, hvad man er vant til at bruge. Generelt tørrer mousse og spray hurtigere, mens creme ofte er federe og tager længere tid for huden at absorbere. Mousse og spray kan også være noget lettere at fordele jævnt på huden.

Hvordan fungerer det?

DHA reagerer med aminosyrerne i hudens proteiner, hvilket skaber den mørkere nuance. Fra begyndelsen kan man ikke se, hvordan nuancen bliver. Det kan tage op til 6 timer, inden reaktionen er færdig, og den mørkere nuance er trådt frem. Så det er bare at vente mindst 6 timer inden man går i bad, for ikke at risikere, at den brune farve bliver skyllet af. Da det tager så lang tid for produktet at blive absorberet af huden, er der risiko for at få pletter på lyst tøj og sengetøj.

Disse pletter går dog oftest af ved almindelig vask. Selvbruner sætter sig kun i det alleryderste hudlag og forsvinder derfor naturligt, når huden falder af i løbet af en uges tid. Hvis man vil have farven væk hurtigere, findes der særlige removere, men det kan alligevel være svært at genskabe den naturlige hudfarve.

Mange oplever, at selvbruner har en ret speciel duft. Denne duft dannes ved den reaktion, der sker på huden, og det er således ikke muligt at fremstille et lugtfrit produkt. Det som flere producenter i stedet har gjort er, at forsøge at skjule duften med forskellige sammensætninger af dufte, hvor vores lugtesans har sværere ved at skille den ud. Dette er blevet udviklet mere i løbet af de senere år, og i dag findes der mange gode alternativer, som dufter rigtig lækkert.

Eftersom produktet kun sætter sig i det yderste hudlag, kan man sagtens opholde sig i solen med selvbruner på. Naturlig solbrændthed påvirker dybere hudlag og bliver derfor også siddende i længere tid. Det kan dog være en god ide at vente mindst otte timer inden solbadning, da reaktionen på huden gør den ret sårbar. Det er heller ikke godt at svede direkte efter påføring af selvbruner, da det kan gøre resultatet plettet.

Vejledning: Påføring af selvbruner

En af udfordringerne ved brug af selvbruner er at få et ensartet resultat, der ser naturligt ud. For at lykkes med det er det vigtigt at anvende en peeling først for at fjerne døde hudceller. Det mindsker risikoen for mørke pletter. Et andet tip er at fugte tørre partier som neglebånd, albuer, knæ, hænder og fødder. inden man påfører selvbruner. Disse parter risikerer ellers at opsuge meget af cremen og blive mørkere end den omkringliggende hud. Tag en federe bodylotion på, og vent til den er trængt godt ind i huden.

Når cremen derefter skal påføres, hjælper det meget at bruge en påføringshandske. Den gør det lettere at sprede cremen ud på huden og dermed få en større chance for et resultat uden pletter og rande. Brug lidt mindre af produktet de steder, der naturligt bliver mindre solbrændte, såsom armhuler og indersiden af armene. Ryggen er altid vanskelig at få jævn. Det er afgjort lettest at bede nogen om hjælp. Har man ikke mulighed for dette, kan en påføringshandske i det mindste hjælpe med at glatte kanterne ud.

For at få et godt resultat i ansigtet er det vigtigt at man ud over peeling og fugtighed også anvender et produkt, der er beregnet til ansigtet eller kan anvendes på både krop og ansigt. Produkter der er beregnet til kroppen, er nemlig ofte lidt federe og kan medføre urenheder i ansigtet.

?
Log ind

Bliv PriceRunner Plus-medlem

Ikke medlem? Bliv medlem