Opdateret  

Ansigtsserum: 13 produkter i test

Patrik Persson

Trænger dit ansigt til et rigtigt fugtboost og ekstra pleje? Så er et godt serum det produkt, du leder efter, og vi har testet nogle af de populære ansigtsserummer fra blandt andet Beauté Pacifique, Clinique og The Ordinary. Hvilket produkt er både plejende for huden, dufter godt og absorberer hurtigt? Læs med og se, hvem der er bedst i test.

Ansigtsserum Test: 13 serummer, der opfrisker huden

Serum indeholder en højere koncentration af aktive ingredienser end en fugtighedscreme, og der findes et hav af forskellige typer og prisklasser at vælge imellem. Man kan meget enkelt beskrive det sådan, at et serum er små superhelte for huden i et praktisk flaskeformat. Her er der nemlig virkelig mulighed for at skræddersy sin hudpleje.

Sådan udførte vi testen

Vores tests er udført af uafhængige eksperter samt afspejler testredaktørens ærlige og objektive holdning.
Udvælgelsen af testede produkter og selve testresultatet udføres uden påvirkning af producenter, butikker eller andre interne/eksterne parter.

I testen er serummerne anvendt dagligt i flere uger af personer, der er både erfarne og interesserede brugere af serum og hudplejeprodukter.

Produkterne er anvendt ifølge anvisningerne på emballagen, så de bruges korrekt i forhold til testpersonernes øvrige hudplejerutine og på det rette tidspunkt af døgnet, sådan som producenten anbefaler.

I vores anmeldelse af serum til ansigtet er vi gået ud fra følgende testparametre:

  • Brug: Føles serummet behageligt i ansigtet? Absorberes det hurtigt?

  • Duft og emballagen: Er emballagen brugervenlig og hygiejnisk? Er der meget overflødig emballage? Føles duften irriterende?

  • Resultat: Holder produktet, hvad det lover? Bliver huden irriteret? Er resultatet kort- eller langsigtet? Eller udebliver det helt?

Vurderingen af de forskellige produkter baseres på den samlede oplevelse af serummerne. Oplevelsen er så sat i forhold til prisen på produktet, og der er siden fastsat en karakter.

Vi har testet et udpluk af markedets mest populære serummer til ansigtet. Sammenlign pris på serummer på PriceRunner.

1. Acasia Skincare Hyaluronic Super Serum - BEDST I TEST SERUM

Et superserum, der lever op til sit navn

Acasia Skincare Hyaluronic Super Serum 30ml

Serummet fra Acasia var længe ventet – dette svenske mærke har nemlig udmærket sig med sine gennemførte produkter. Acasia Hyaluronic Super Serum lever oven i købet op til forventningerne.

Serum, der er let at anvende

Dette forholdsvis tyktflydende serum er som en drøm på huden. Af og til kan serum med denne viskositet føles fedtede og efterlade en klæbrig hinde på huden. Ikke Acasia Hyaluronic Super Serum! Produktet absorberes lynhurtigt, og huden føles med det samme dejligt genfugtet og lidt fyldig. Når vi skriver "fyldig" mener vi, at huden ser sund ud og mindre påvirket af tørhed, samt at linjerne er mindre fremtrædende.

Selvfølgelig kan et serum ikke fuldstændig trykke rynker væk, men hvis man sørger for at genfugte huden, mindsker man aldringstegn i huden, og rynkerne ser knap så dybe ud. Der gør Acasia Hyaluronic Super Serum et strålende stykke arbejde. Det er tydeligt, at huden bliver kraftigt genfugtet ved hjælp af dette serum, hvilket naturligvis skyldes ingredienserne, som dette fugtighedsserum er proppet med.

Acasia-Hyaluronic-Super-Serum

Fyldt med gode ingredienser

Som navnet antyder, indeholder serummet hyaluronsyre. Faktisk hele tre forskellige varianter af det: mikro-, makro- og tværbundet hyaluronsyre. Dette henviser til hyaluronsyrens forskellige molekylestørrelser, og det er netop størrelsen på molekylerne, der afgør, hvor dybt de trænger ned i huden. Mikro er syren med små molekyler, der trænger dybere ned, mens makro indeholder lidt større molekyler, der arbejder på på hudens overflade og i nogen grad også danner en barriere. Den tværbundne hyaluronsyre arbejder mere langsigtet og kan også lagre ingredienser for derefter at afgive dem over tid. Dette medfører, at serummet virker over en længere periode end bare ved påføring.

Men det ville ikke være noget superserum kun med hyaluronsyre. Ingredienser som vitamin C, vitamin-B3 (niacinamid) og vitamin E indgår også i denne behagelige hudplejecocktail. Niacinamid plejer gerne at være en effektiv ingrediens, hvis man vil have porer til at se mindre ud, og E-vitamin er en antioxidant, der blandt andet styrker hudens fugtbarriere og samtidig øger kollagenproduktionen. Og kollagenproduktion er noget, man gerne vil have hjælp med, i takt med at huden aldres.

Giver fugt med det samme

Ud over den umiddelbare følelse af en tilfreds og genfugtet hud mærker man også resultater på den lange bane med Acasia Hyaluronic Super Serum. Huden ser klarere ud, og strukturen opleves jævnere. Porerne fremstår ikke nær så store som tidligere, og rynker ser også ud til at blive noget mindre. Serummet er selvfølgelig ikke et mirakelmiddel mod aldring, men det skaber gode forudsætninger for at huden skal være tilfreds og i bedst mulig form, når den aldres.

Giver fugtighed med det sammemindsker porer og rynkergode ingredienser
Ingen ulemper

Prissammenligning

Sammenlign priser
Lyko DK Logo

Acasia Skincare Hyaluronic Super Serum 30 ml

239 kr.

2. Babor ReVersive Pro Youth Serum – BEDSTE ANTI-AGE

Dyre men skønne dråber i dette serum til moden hud

Funktion: Anti-age Indhold: 30 ml

Babor Reversive Pro Youth Serum 30ml

Babor er et mærke, der simpelthen emmer af luksus – og det kan mærkes på både prisen og indholdet. Desværre må man vel næsten sige... for det er trist at måtte indrømme, at man ofte får, hvad man betaler for.

Opleves udglattende med det samme

Babos ReVersive Pro Youth Serum er et produkt, der giver moden hud et boost med glans. Ved hjælp af peptider øger serummet også cirkulationen i huden. Det giver den effekt, at huden faktisk med det samme føles glattere og mere smidig.

Lige med det samme oplever man, at dette serum har en vis udglattende effekt. Huden føles også spændstigere efter blot et par ganges brug, og det er virkelig rart, når man har betalt dyrt for et serum som det her.

babor-reversive-Pro-Youth-Serum

Dyrt produkt med praktisk emballage

Emballagen er sort og udstyret med en praktisk pumpe. Pumpen fungerer glimrende, og med et tryk får du en passende dosis i hånden. Duften kan nok virke lige lovlig skarp og leder tankerne hen på hudplejeklinikker. Det er en ret intens duft til at begynde med, men den lægger sig hurtigt og efterlader en blød duft, som er ret behagelig.

Men spiller det, så koster det!

Man kan ikke komme udenom, at Babor ReVersive Pro Youth Serum er et dyrt hudplejeprodukt. Har du masser af luft i budgettet og leder efter et serum, som næsten med det samme giver en udglattende effekt, så er det et produkt, som personer med moden hud godt kan kigge nærmere på. Men er du ude efter et kup af et produkt til en god pris, må du lede videre.

Udglattendegiver huden spændstighedluksuriøs
Dyrlidt stærk duft

3. The Ordinary Hyaluronic Acid 2% + B5 - BEDSTE LAVPRISVALG

Utrolig prisbilligt serum i flot emballage og genfugter huden effektivt

Funktion: Fugtgivende Indhold: 30 ml

The Ordinary Hyaluronic Acid 2% + B5 30ml

Hyaluronsyre er en ingrediens, der er inkluderet i næsten alt, der skal røre ved ens hud. Sådan er det også med The Ordinary Hyaluronic Acid 2% + B5.

Næsten ingen producenter springer over hyaluronsyre, når de skal producere et fugtgivende produkt. Det er der god grund til, for hyaluronsyre er fantastisk til at genfugte mere end bare på overfladen.

Fugtserum med flere typer af hyaluronsyre

Hyaluronsyre er et fugtbindende sukkerstof, der findes naturligt i kroppen, og dets funktion er at tiltrække og binde vand. I takt med at kroppen ældes, mindskes det naturlige indhold af hyaluronsyre, og det er en af årsagerne til, at huden mister sin elasticitet.

Der er forskel på hyaluronsyre og hyaluronsyre. Størrelsen på molekylerne spiller nemlig en rolle – jo mindre de er, desto bedre trænger de ind i huden.

Hyaluronsyre har i sig selv ret store molekyler, men der findes forskellige typer og dermed størrelser af hyaluronsyre. Det er de mindre størrelser, der oftest anvendes i serum, som natriumhyaluronat og sodium hyaluronic crosspolymer, som virker mere i dybden.

The Ordinary Hyaluronic Acid 2% + B5 er med andre ord et fugtgivende serum, der indeholder natriumhyaluronat (dybdevirkende) og sodium hyaluronic crosspolymer (dybdevirkende og langvarig), og der er slet ingen tvivl – dette serum er et godt køb!

Utrolig prisvenligt

Serummer, der er så skønne og fugtgivende, kan sjældent købes for under 600 kroner. Men det her? Omkring 70 dask! Det er simpelthen et af de mest budgetvenlige, og på samme tid effektivt fugtgivende serummer man kan få fat i.

Den eneste ulempe er, at serummet efterlader en lidt klæbrig finish, men når man fortsætter med sin hudplejerutine (for eksempel med yderligere et serum eller fugtighedscreme), forsvinder den lidt klæbrige følelse hurtigt fra huden.

Til den lave pris er det snildt noget, man kan leve med, for serummet genfugter godt og får huden til at se en smule yngre ud.

Utrolig god til prisenflot emballageeffektivt fugtgivende
Klæbrig finish

4. Klairs Rich Moist Soothing Serum

Prisbilligt serum, der hurtigt absorberes og som har en beroligende effekt

Funktion: Fugtende Indhold: 80 ml

Klairs Rich Moist Soothing Serum 80ml

Hvis man kun kigger på prisen, kommer man let til at undre sig over, hvorfor Klairs Rich Moist Soothing Serum anses som et lavprisprodukt. Men lader man øjnene vandre videre til ingredienslisten og laver et hurtigt overslag, bliver det hurtigt tydeligt.

Klairs Rich Moist Soothing Serum kommer i en stor flaske – her får man hele 80 ml, mens de fleste andre serumflasker sjældent indeholder mere end 30 ml. Det giver et helt andet prisbillede.

Fugtighedsbomben Rich Moist

Huden føles med det samme genfugtet ved brug, og i kraft af serummets lette og beroligende formel egner den sig glimrende til at blive brugt både morgen og aften.

Produktet absorberes hurtigt og efterlader ingen hinde eller klæbrig finish på huden, og med to pump fra flasken er der nok til både ansigt, hals og udskæring. Duften er mild og behagelig, hvilket plejer at kendetegne produkterne fra Klairs.

Serum, der passer til alle

Klairs Rich Moist Soothing Serum passer til alle hudtyper. Uanset om man har tør eller fedtet hud, vil man sætte pris på dette ansigtsserum, som er en sand fugtighedsbombe.

Ikke nok med at huden føles mere afslappet og genfugtet, så virker den også mere spændstig. Serummet har også en let udfyldende effekt, som gør den god til hud med aldringstegn.

Rich Moist bliver hurtigt en god ven i toiletskabet – en mild, rar og generøs ven.

God prisabsorberes hurtigtberoligende
Ingen

5. Medik8 Super C30+ Intense

Ingrediensfyldt serum der kvikker huden op og tilfører glans

Funktion: Glansgivende Indhold: 30 ml

Medik8 Super C30+ Intense 30ml

I en flot, brun glasflaske, der leder tankerne hen på gamle apotekerhylder, finder vi det kraftfulde Medik8 Super C30+ Intense serum med C-vitamin.

At flasken er brun er ikke bare for, at den skal se pæn ud. Den mørke farve giver også ekstra beskyttelse til de dyrebare dråber indeni. C-vitamin er normalt en ingrediens med flygtig holdbarhed, men dette serum indeholder stabilt C-vitamin (etyleret askorbinsyre eller L-askorbinsyre), så serummet holder længere end mange andre produkter med vitamin C.

Super C30+ Intense er et flittigt serum, der ikke kun virker udglattende på hudtonen, men også tilfører fantastisk glans. Og det tager ikke mange dages brug, før netop det glansgivende udtryk skinner igennem selv den mest dækkende foundation.

Bliver hurtigt en favorit trods prisen

Serummet varmer først lidt på huden, men kun en smule og i kort tid, samtidig med at det hurtigt absorberes og efterlader ansigtet blødt og dejligt. Det både ses og mærkes, at serummet gør gavn. Efter at have brug serummet i en periode oplever man, at huden ser mere frisk ud og har en mere jævn hudtone.

Medik8 Super C30+ Intense indeholder ikke bare C-vitamin, men også E-vitamin. De to vitaminer er gode venner og styrker hinanden. Både vitamin C og E er antioxidanter, og sammen med ferulinsyren, der også findes i dette serum, hjælper de huden med at beskytte sig mod frie radikaler. Ferulinsyren styrker desuden virkningen af vitaminerne og stabiliserer vitamin C og E.

Man kan mærke, at dette ansigtsserum har en velgennemtænkt ingrediensliste, og Medik8 Super C30+ Intense bliver hurtigt en favorit i hudplejerutinen, trods produktets heftige pris.

Tilfører meget glansgiver frisk hud
Høj pris

6. Exuviance Vespera Bionic Serum

Intensivt fugtgivende serum, der føles beroligende og har synlig effekt

Funktion: Fugtgivende Indhold: 30 ml

Exuviance Vespera Bionic Serum 30ml

Exuviance Vespera Bionic Serum er et serum, der markedsføres som ideelt til alle hudtyper og aldre. Serummet er intensivt fugtgivende, bekæmper frie radikaler og siges at fremme foryngelse af huden uden at stresse den.

Serummet indeholder blandt andet polyhydroxysyrer (PHA), som er syrer med større molekyler end eksempelvis AHA og BHA, hvilket gør dem mildere og passer ofte god til følsom hud.

Giver en klæbrig hinde

Den generelle oplevelse af ansigtsserummet er meget positiv, da det giver huden et kraftigt fugtighedsboost og får den til at se friskere ud. Men samtidig er det lige lovligt klæbrigt efter påføring.

Når det anvendes om aftenen, gør det ikke så meget, men om morgenen er det lidt forstyrrende. Ganske vist forsvinder den klæbrige følelse efter et stykke tid, men hvis man har travlt eller er en utålmodig sjæl, så er følelsen ikke så behagelig.

Gør huden glat og frisk

Ser man bort fra den klistrede oplevelse, er det et rigtig godt ansigtsserum. Huden føles glat og ser frisk ud.

Som med mange fugtgivende serummer ser huden fyldig ud, og det tilfører også en god glans. Forskellen før og efter brug er faktisk så stor, at andre også har bemærket det efter nogen tids brug.

Exuviance Vespera Bionic Serum får ekstra plus for, at den virkelig føles beroligende på huden.

Synlig effektføles beroligende
Klæbrig

7. Comfort Zone Remedy Serum

Hurtigabsorberende serum, der effektivt beroliger følsom hud

Funktion: Beroligende Indhold: 30 ml

Comfort Zone Remedy Serum 30ml

Comfort Zone Remedy Serum er et fuldstændig duftfrit og let, men alligevel cremet serum - eller emulsion som det også kaldes.

Giver ro til huden

Døjer man med hud, der bliver rød, reagerer kraftigt på omslag i vejret eller måske bliver varm efter en aktiv ansigtsmaske, så er det en god idé at prøve dette serum. Så snart Remedy Serum er påført, føles det som en bølge af ro, der skyller ind over huden.

Serummet køler rigtig skønt og efterlader dine kinder, så de føles så vidunderligt glatte, at man simpelthen får lyst til at stryge håndfladen hen over kinderne med jævne mellemrum.

Absorberes hurtigt, men pas på flasken

Produktet absorberes hurtigt og efterlader ikke et klæbrigt lag, sådan som nogle ansigtsserummer ellers kan. Har din hud virket varm eller irriteret inden brug, så aftager det hurtigt efter påføring af serummet, og ansigtet føles meget afslappet og tilfreds.

Flasken er holdt flot stilrent i en lavendel farve, og serummet er nemt at dosere med pumpen - men hold godt fast i flasken, for hvis du taber den på et flisegulv, går den sandsynligvis i stykker.

Comfort Zone Remedy Serum vil passe som hånd i handske, hvis man har sart hud, der let kan blive rød.

Beroligerabsorberes hurtigt
Skrøbelig flaske

8. Skin Regimen 1.85 HA booster

God serum, der mætter huden med fugt og giver et fantastisk resultat

Funktion: Fugtgivende Indhold: 25 ml

Skin Regimen 1.85 HA Booster 25ml

Skin Regimen 1.85 HA booster er, som navnet antyder, et booster-serum. Serummet kan anvendes efter brug af din almindelige serum for at give en ekstra intensiv dosis af det, som ansigtet har mest brug for. I det her tilfælde er det fugtighed – noget de fleste hudtyper aldrig kan få nok af.

Indeholder tre typer hyaluronsyre

Skin Regimen står bag et rigtig lækkert serum til ansigtet, der virkelig gennemtrænger huden med fugt. Produktet indeholder mikro-, makro- og tværbundet hyaluronsyre, der hver især har specielle egenskaber og kendetegn.

Mikro stimulerer produktionen af ny hyaluronsyre (der findes naturligt i kroppen), makro genfugter på overfladen, og den tværbundne giver en mere langsigtet virkning. Og det kan mærkes. Huden absorberer taknemmeligt serummet, og man bliver hurtigt belønnet med en hud, som ser både mere spændstig og klar ud.

Dyr serum, der dog stadig er pengene værd

Der er egentlig kun én ulempe ved Skin Regimen 1.85 HA booster, og det er prisen.

Serum er ofte dyrt, men denne flaske indeholder mindre end de fleste andre produkter, så prisen svier lidt ekstra. Især når der findes så gode lavprisalternativer at vælge mellem, selvom de nok ikke er nær så pæne at se på.

Fantastiske resultaterfugtmættet hud som ser frisk og glad ud
Prisen

9. Beauté Pacifique Submersive Serum Paradoxe

Serum i flot flaske med fugtgivende effekt og tydelig indholdsfortegnelse

Funktion: Multi Indhold: 30 ml

Beauté Pacifique Submersive Serum Paradoxe 30ml

Beauté Pacifique Submersive Serum Paradoxe har måske en af de flotteste flasker, man kan finde med ansigtsserum. Indholdet er desuden populært hos mange, hvilket gerne giver høje forventninger, inden man prøver det.

Dette olieserum er et såkaldt multiserum, der har flere virkningsområder. Med resveratrol og polycyanid - antioxidanter der udvindes af kernerne i vindruer - skal dette serum eftersigende mindske aldringstegn og udjævne hudtonen.

Oliebaseret serum, passer bedst til aftenbrug

Da serummet er oliebaseret, virker det sværere at anvende om dagen end om aftenen. Hudens overflade føles helt enkelt lidt for glat efter påføring til at ens makeup kan sidde ordentligt.

Men udover at ansigtsserummet føles dejligt på tør og fugttrængende hud, gav serummet ikke ret meget mere. Blød og genfugtet hud, bestemt, men en udjævning af hudtonen eller dæmpede aldringstegn kunne ikke ses med det blotte øje.

Let at forstå indholdet

Indholdsfortegnelsen er dog forbilledlig kort, og selvom man ikke har forstand på ingredienserne, er den let at forstå.

Vil man have et meget fugtgivende, oliebaseret serum, er Beauté Pacifique Submersive Serum Paradoxe ikke noget dårligt valg, men er man ude efter en større forandring i hudens udseende, så kan man vælge andre serummer, der er mere effektive.

Flot emballagefugtgivende
Resultaterne udebliverfungerer bedst som natserum

10. Clinique Moisture Surge Hydrating Supercharged Concentrate

Gelbaseret serum, der virker bedst på normal hud

Clinique Moisture Surge Hydrating Supercharged Concentrate 48ml

Med sart hud skal man gå forsigtigt frem i jagten på et serum. Mange aktive ingredienser kan virke irriterende, og hvis der er noget, som serum plejer at være fyldt af, er det kraftigt indhold. Moisture Surge Hydrating Supercharged Concentrate fra Clinique er et serum, der primært fokuserer på at genfugte huden, hvilket gør det til et mildt og skånsomt produkt for huden.

Gelbasteret serum

Formlen er gelbaseret og pumpes ud af en gennemsigtig flaske. I gennemsigtige beholdere holder hudpleje generelt ikke nær så godt som i mørke – dette bør man have i tankerne, så man ikke lader flasken så fremme i dagslys regelmæssigt.

Serum, der føles kølende på huden

Ved påføring føles dette gelserum let kølende og slet ikke irriterende. Ikke engang på rigtig vintertør hud svier eller generer den. Men hvis huden er rigtig tør, føles det ikke som om, at dette serum helt er nok til at give ansigtet et fuldstændigt boost. Har man derimod en mere fedtet hud, eller hvis vejret er varmt og svedigt, føles Clinique Moisture Surge Hydrating Supercharged Concentrate lige tilpas.

Har man lettere tør til normal eller fedtet hud, fungerer dette gelserum fint og føles behageligt på huden. Er man meget tør, lader den dog lidt tilbage at ønske, netop når det gælder genfugtning.

Praktisk pumpebehagelig formelabsorberes hurtigt
For lidt fugt til tør hud

11. Verso Hydration Serum

Kølende serum, der absorberes hurtigt og gør huden glat og blød

Funktion: Fugtgivende Indhold: 30 ml

Verso Hydration Serum 30ml

Verso Hydration Serum er et rigtig fugtgivende serum, der indeholder masser af niacinamid, som genfugter, styrker hudens beskyttende barriere, mindsker tynde linjer og får forstørrede porer til at se mindre ud.

En noget tykere serum

Serummet fra svenske Verso er et mælkeagtigt og lidt mere tyktflydende serum, der doseres med en pipette fra glasflasken. En smuk flaske er en del af oplevelsen, når man investerer i hudplejeprodukter, og her leverer Verso så ganske rigeligt.

Flasken kan sagtens tåle at stå fremme i hjemmet og får hudplejerutinen til at føles lige så luksuriøs, som den skal.

Kraftig duft, men trænger hurtigt ind

Verso Hydration Serum dufter frisk, men har en lidt kraftigere duft end mange andre serummer. Om det er et plus eller minus, er en smagssag, men under testen opleves duften ikke som generende.

Pipetten fungerer godt, selvom en pumpe havde været mere praktisk - men det ville omvendt berøve dig for flaskens flotte udformning. Produktet er lidt tykkere end vand, og man kan let tro, at den vil føles klæbrig i ansigtet. Men den føles tværtimod lind og kølende ved påføring, og huden absorberer det hele, så serummet kan anvendes både morgen og aften.

Resultatet bliver en hud, der føles smidig og blød og slet ikke strammer. Og takket være den glatte og dejlige påføring bliver Verso Hydration Serum et serum, man ser frem til at anvende.

Lind formelsom absorberes hurtigt
Lidt kraftig duft

12. N.C.P Essentials Hydro Active Serum

Et fugtgivende serum der er lidt tid om at give resultater

NCP Hydro Active Serum 30ml

N.C.P Essentials Hydro Active Serum er et serum til huden i ansigtet, som skal levere et komplet boost ved hjælp af ingredienser som hyaluronsyre og collamungolie, som er et udtræk af mungbønnen.

Flydende serum, der doseres med pipette

Formlen på dette serum er flydende med en let antydning af gelé. Det doseres fra flasken ved hjælp af en pipette, og det opleves som både hygiejnisk og et godt hjælpemiddel til ikke at tage for meget.

Serummet er kølende og skønt på huden og absorberes på et øjeblik. Det giver ingen resultater lige med det samme, bortset fra at huden naturligvis opleves mindre irriteret. Anvender man N.C.P Essentials Hydro Active Serum hver dag, føles huden unægtelig mindre stram og ser væsentlig mindre tør ud i løbet af en uge.

Svensk-produceret og med flere muligheder

N.C.P Essentials er et svensk mærke, som skuespillerinden Noomi Rapace delvis står bag. Selvom hudplejen er uparfumeret, fås også mærket N.C.P Olfactives – en parfumeserie med dufte, der kan blandes til en egen, unik duft ved hjælp af layering. På samme måde fungerer N.C.P Essentials – ud fra udvalget af produkter vælger man dem, der passer bedst til ens hudtype og livsstil.

Dette serum genfugter virkelig og er ikke særlig dyrt af at være et serum. Men der findes faktisk billigere produkter, der er mindst lige så gode. Men spørgsmålet er, om de vil pynte lige så meget på badeværelset som serummet fra N.C.P Essentials.

Genfugterrimelig pris
Ret middelmådig

13. Björk & Berries Skin Awakening C-serum

Et flot emballeret serum, der hurtigt giver glans.

Björk & Berries Skin Awakening C-Serum 30ml

Björk & Berries Skin Awakening C-serum kommer i en fantastisk flot flaske – i hvid porcelæn og med pipette passer den lige så godt på badeværelseshylden som på et billede i et flot instagram-feed. Men det havde måske været smartere at udstyre dette serum med en pumpe, for ikke at tilføre unødvendig luft til en følsom ingrediens som C-vitamin.

Det er værd at bemærke, at dette serum tidligere kom med en pumpe, men at det for relativt nylig i stedet er blevet udstyret med pipette.

Glansgivende serum med neutral duft

Vitamin C er god til at give glans og beskytter samtidig mod skadelige, frie radikaler. Serummet prikker lidt på huden ved påføring, men ikke på en ubehagelig måde. Duften er relativt neutral og konsistensen flydende.

Efter brug i en uges tid opleves huden som friskere og mindre mat end tidligere. Den føles også genfugtet straks efter påføring, hvilket ikke altid er tilfældet med serum – af og til kan de endda få huden til at stramme lidt.

Giver ikke en langvarig effekt

Over en længere periode begynder man at glemme det første indtryk af mere glans i huden. Måske aftager effekten noget, eller også vænner man sig simpelthen til det. I det lange løb er dette et serum, man er tilfreds med, men så heller ikke meget mere.

I denne prisklasse findes der mange andre serummer, som giver en tydeligere og mere længerevarende effekt, for at det skal være værd at købe den næste flaske, når den første er brugt op.

Virker fugtgivendegiver glans til at begynde med
Virker ikke virksom over længere tid

Mere om serum til ansigtet

Ofte kan man godt anvende flere forskellige serummer samtidig, så man kan tage fat på flere problemområder på en gang.

Serum til ansigtet indeholder ingredienser med små molekyler. Det lyder måske som noget, der er hentet fra en kedelig kemitime, men molekylernes størrelse er faktisk helt afgørende for, i hvilken grad et produkt kan trænge igennem huden og arbejde i dybden.

Serum til forskellige hudtyper

Lider man af tør hud, er det en god idé at lede efter et serum, der eksempelvis indeholder hyaluronsyre. Det er en fugtbindende sukkerart, der forekommer naturligt i kroppen og hvis funktion er at tiltrække og binde vand.

Er man i stedet ude efter at mindske aldringstegn, kan niacinamid eller retinol, eller hvorfor ikke begge dele, være værd at satse på.

Fedtet hud? Glem ikke, at også fedtet hud trænger til fugt. Hyaluronsyre går man aldrig galt i byen med, men hold også øje med produkter med niacinamid, AHA, BHA og retinol.

Serummer er generelt dyre, men samtidig meget drøje i brug. Man kommer langt med nogle dråber, og en flaske plejer at kunne række til flere måneder. Uanset om man er glad for klassiske mærker eller synes om K-beauty, så er der en verden af serum at gå på opdagelse i.

Beskyt dig mod solens stråler

Men glem ikke at bruge solbeskyttelse. Det er altid vigtigt at bruge en creme med solbeskyttelsesfaktor til at beskytte sig mod solens stråler, og hvis man bruger serum med aktive ingredienser, skal man tænke ekstra meget på ikke at sjuske med beskyttelsen – uanset årstiden.

  • Bedst i test
  • Tilbud
  • Guides
  • Om os