Vi gemmer data om din brug af sitet i cookies. Ved fortsat brug accepterer du dette

Cookiepolitik

Ansigtsserum Test: 9 serummer der opfrisker huden

AfPriceRunner Opdateret 8. november 2019

Trænger dit ansigt til et rigtigt fugtboost og ekstra pleje? Så er et godt serum det produkt, du leder efter, og vi har testet nogle af de populære ansigtsserummer. Bedst i test bliver The Ordinary Hyaluronic Acid 2% + B5, som er meget fugtgivende og god til en attraktiv lav pris.

Serum indeholder en højere koncentration af aktive ingredienser end en fugtighedscreme, og der findes et hav af forskellige typer og prisklasser at vælge imellem. Man kan meget enkelt beskrive det sådan, at et serum er små superhelte for huden i et praktisk flaskeformat. Her er der nemlig virkelig mulighed for at skræddersy sin hudpleje.

Sådan udførte vi testen

I testen er serummerne anvendt dagligt i flere uger af personer, der er både erfarne og interesserede brugere af serum og hudplejeprodukter.

Produkterne er anvendt ifølge anvisningerne på emballagen, så de bruges korrekt i forhold til testpersonernes øvrige hudplejerutine og på det rette tidspunkt af døgnet, sådan som producenten anbefaler.

I vores anmeldelse af serum til ansigtet er vi gået ud fra følgende testparametre:

  • Brug: Føles serummet behageligt i ansigtet? Absorberes det hurtigt?

  • Duft og emballagen: Er emballagen brugervenlig og hygiejnisk? Er der meget overflødig emballage? Føles duften irriterende?

  • Resultat: Holder produktet, hvad det lover? Bliver huden irriteret? Er resultatet kort- eller langsigtet? Eller udebliver det helt?

Vurderingen af de forskellige produkter baseres på den samlede oplevelse af serummerne. Oplevelsen er så sat i forhold til prisen på produktet, og der er siden fastsat en karakter.

Vi har testet et udpluk af markedets mest populære serummer til ansigtet. Sammenlign pris på serummer på PriceRunner.

1. The Ordinary Hyaluronic Acid 2% + B5 - BEDST I TEST SERUM

Utrolig prisbilligt serum i flot emballage og genfugter huden effektivt

Funktion: Fugtgivende Prisklasse: Lavpris Indhold: 30 ml

The Ordinary Hyaluronic Acid 2% + B5 30ml

Hyaluronsyre er en ingrediens, der er inkluderet i næsten alt, der skal røre ved ens hud. Sådan er det også med The Ordinary Hyaluronic Acid 2% + B5.

Næsten ingen producenter springer over hyaluronsyre, når de skal producere et fugtgivende produkt. Det er der god grund til, for hyaluronsyre er fantastisk til at genfugte mere end bare på overfladen.

Hyaluronsyre er et fugtbindende sukkerstof, der findes naturligt i kroppen, og dets funktion er at tiltrække og binde vand. I takt med at kroppen ældes, mindskes det naturlige indhold af hyaluronsyre, og det er en af årsagerne til, at huden mister sin elasticitet.

Effektivt fugtgivende til lavpris

Der er forskel på hyaluronsyre og hyaluronsyre. Størrelsen på molekylerne spiller nemlig en rolle – jo mindre de er, desto bedre trænger de ind i huden.

Hyaluronsyre har i sig selv ret store molekyler, men der findes forskellige typer og dermed størrelser af hyaluronsyre. Det er de mindre størrelser, der oftest anvendes i serum, som natriumhyaluronat og sodium hyaluronic crosspolymer, som virker mere i dybden.

The Ordinary Hyaluronic Acid 2% + B5 er med andre ord et genfugtende serum, der indeholder natriumhyaluronat (dybdevirkende) og sodium hyaluronic crosspolymer (dybdevirkende og langvarig), og der er slet ingen tvivl – dette serum er et godt køb!

Serummer, der er så skønne og fugtgivende, kan sjældent købes for under 600 kroner. Men det her? Omkring 70 dask! Det er simpelthen et af de mest budgetvenlige, og på samme tid effektivt genfugtende serummer man kan få fat i.

Den eneste ulempe er, at serummet efterlader en lidt klæbrig finish, men når man fortsætter med sin hudplejerutine (for eksempel med yderligere et serum eller fugtighedscreme), forsvinder den lidt klæbrige følelse hurtigt fra huden.

Til den lave pris er det snildt noget, man kan leve med, for serummet genfugter godt og får huden til at se en smule yngre ud.

Utrolig god til prisenflot emballageeffektivt fugtgivende
Klæbrig finish

Se pris hos:

Hobbix

2. Klairs Rich Moist Soothing Serum

Prisbilligt serum der hurtigt absorberes og som har en beroligende effekt

Funktion: Fugtende Pris: Lavpris Indhold: 80 ml

Klairs Rich Moist Soothing Serum 80ml

Hvis man kun kigger på prisen, kommer man let til at undre sig over, hvorfor Klairs Rich Moist Soothing Serum anses som et lavprisprodukt. Men lader man øjnene vandre videre til ingredienslisten og laver et hurtigt overslag, bliver det hurtigt tydeligt.

Klairs Rich Moist Soothing Serum kommer i en stor flaske – her får man hele 80 ml, mens de fleste andre serumflasker sjældent indeholder mere end 30 ml. Det giver et helt andet prisbillede.

Huden føles med det samme genfugtet ved brug, og i kraft af serummets lette og beroligende formel egner den sig glimrende til at blive brugt både morgen og aften.

Fugtighedsbomben Rich Moist

Produktet absorberes hurtigt og efterlader ingen hinde eller klæbrig finish på huden, og med to pump fra flasken er der nok til både ansigt, hals og udskæring. Duften er mild og behagelig, hvilket plejer at kendetegne produkterne fra Klairs.

Klairs Rich Moist Soothing Serum passer til alle hudtyper. Uanset om man har tør eller fedtet hud, vil man sætte pris på dette ansigtsserum, som er en sand fugtighedsbombe.

Ikke nok med at huden føles mere afslappet og genfugtet, så virker den også mere spændstig. Serummet har også en let udfyldende effekt, som gør den god til hud med aldringstegn.

Rich Moist bliver hurtigt en god ven i toiletskabet – en mild, rar og generøs ven.

God prisabsorberes hurtigtberoligende
Ingen

Se pris hos:

Hobbix

3. Medik8 Super C30+ Intense

Ingrediensfyldt serum der kvikker huden op og tilfører glans

Funktion: Glansgivende Pris: Premium Indhold: 30 ml

Medik8 Super C30+ Intense 30ml

I en flot, brun glasflaske, der leder tankerne hen på gamle apotekerhylder, finder vi det kraftfulde Medik8 Super C30+ Intense serum med C-vitamin.

At flasken er brun er ikke bare for, at den skal se pæn ud. Den mørke farve giver også ekstra beskyttelse til de dyrebare dråber indeni. C-vitamin er normalt en ingrediens med flygtig holdbarhed, men dette serum indeholder stabilt C-vitamin (etyleret askorbinsyre eller L-askorbinsyre), så serummet holder længere end mange andre produkter med vitamin C.

Super C30+ Intense er et flittigt serum, der ikke kun virker udglattende på hudtonen, men også tilfører fantastisk glans. Og det tager ikke mange dages brug, før netop det glansgivende udtryk skinner igennem selv den mest dækkende foundation.

Bliver hurtigt en favorit trods prisen

Serummet varmer først lidt på huden, men kun en smule og i kort tid, samtidig med at det hurtigt absorberes og efterlader ansigtet blødt og dejligt. Det både ses og mærkes, at serummet gør gavn. Efter at have brug serummet i en periode oplever man, at huden ser mere frisk ud og har en mere jævn hudtone.

Medik8 Super C30+ Intense indeholder ikke bare C-vitamin, men også E-vitamin. De to vitaminer er gode venner og styrker hinanden. Både vitamin C og E er antioxidanter, og sammen med ferulinsyren, der også findes i dette serum, hjælper de huden med at beskytte sig mod frie radikaler. Ferulinsyren styrker desuden virkningen af vitaminerne og stabiliserer vitamin C og E.

Man kan mærke, at dette ansigtsserum har en velgennemtænkt ingrediensliste, og Medik8 Super C30+ Intense bliver hurtigt en favorit i hudplejerutinen, trods produktets heftige pris.

Tilfører meget glansgiver frisk hud
Høj pris

Se pris hos:

Swedish Face

4. Exuviance Vespera Bionic Serum

Intensivt fugtgivende serum der føles beroligende og har synlig effekt

Funktion: Fugtgivende Pris: Mellem Indhold: 30 ml

Exuviance Vespera Bionic Serum 30ml

Exuviance Vespera Bionic Serum er et serum, der markedsføres som ideelt til alle hudtyper og aldre. Serummet er intensivt fugtgivende, bekæmper frie radikaler og siges at fremme foryngelse af huden uden at stresse den.

Serummet indeholder blandt andet polyhydroxysyrer (PHA), som er syrer med større molekyler end eksempelvis AHA og BHA, hvilket gør dem mildere og passer ofte god til følsom hud.

Den generelle oplevelse af ansigtsserummet er meget positiv, da det giver huden et kraftigt fugtighedsboost og får den til at se friskere ud. Men samtidig er det lige lovligt klæbrigt efter påføring.

Mest velegnet til aftenbrug

Når det anvendes om aftenen, gør det ikke så meget, men om morgenen er det lidt forstyrrende.

Ganske vist forsvinder den klæbrige følelse efter et stykke tid, men hvis man har travlt eller er en utålmodig sjæl, så er følelsen ikke så behagelig. Ser man bort fra den klistrede oplevelse, er det et rigtig godt ansigtsserum. Huden føles glat og ser frisk ud.

Som med mange fugtgivende serummer ser huden fyldig ud, og det tilfører også en god glans. Forskellen før og efter brug er faktisk så stor, at andre også har bemærket det efter nogen tids brug.

Exuviance Vespera Bionic Serum får ekstra plus for, at den virkelig føles beroligende på huden.

Synlig effektføles beroligende
Klæbrig

Se pris hos:

Swedish Face

5. Comfort Zone Remedy Serum

Hurtigabsorberende serum der effektivt beroliger følsom hud

Funktion: Beroligende Pris: Premium Indhold: 30 ml

Comfort Zone Remedy Serum 30ml

Comfort Zone Remedy Serum er et fuldstændig duftfrit og let, men alligevel cremet serum - eller emulsion som det også kaldes.

Døjer man med hud, der bliver rød, reagerer kraftigt på omslag i vejret eller måske bliver varm efter en aktiv ansigtsmaske, så er det en god idé at prøve dette serum. Så snart Remedy Serum er påført, føles det som en bølge af ro, der skyller ind over huden.

Serummet køler rigtig skønt og efterlader dine kinder, så de føles så vidunderligt glatte, at man simpelthen får lyst til at stryge håndfladen hen over kinderne med jævne mellemrum.

Absorberes hurtigt, men pas på flasken

Produktet absorberes hurtigt og efterlader ikke et klæbrigt lag, sådan som nogle ansigtsserummer ellers kan. Har din hud virket varm eller irriteret inden brug, så aftager det hurtigt efter påføring af serummet, og ansigtet føles meget afslappet og tilfreds.

Flasken er holdt flot stilrent i en lavendel farve, og serummet er nemt at dosere med pumpen - men hold godt fast i flasken, for hvis du taber den på et flisegulv, går den sandsynligvis i stykker.

Comfort Zone Remedy Serum vil passe som hånd i handske, hvis man har sart hud, der let kan blive rød.

Beroligerabsorberes hurtigt
Skrøbelig flaske

Se pris hos:

Iloveshampoo

6. Skin Regimen 1.85 HA booster

God serum der mætter huden med fugt og giver et fantastisk resultat

Funktion: Fugtgivende Pris: Premium Indhold: 25 ml

Skin Regimen 1.85 HA Booster 25ml

Skin Regimen 1.85 HA booster er, som navnet antyder, et booster-serum. Serummet kan anvendes efter brug af din almindelige serum for at give en ekstra intensiv dosis af det, som ansigtet har mest brug for. I det her tilfælde er det fugtighed – noget de fleste hudtyper aldrig kan få nok af.

Skin Regimen står bag et rigtig lækkert serum til ansigtet, der virkelig gennemtrænger huden med fugt. Produktet indeholder mikro-, makro- og tværbundet hyaluronsyre, der hver især har specielle egenskaber og kendetegn.

Mikro stimulerer produktionen af ny hyaluronsyre (der findes naturligt i kroppen), makro genfugter på overfladen, og den tværbundne giver en mere langsigtet virkning. Og det kan mærkes. Huden absorberer taknemmeligt serummet, og man bliver hurtigt belønnet med en hud, som ser både mere spændstig og klar ud.

Der er egentlig kun én ulempe ved Skin Regimen 1.85 HA booster, og det er prisen.

Serum er ofte dyrt, men denne flaske indeholder mindre end de fleste andre produkter, så prisen svier lidt ekstra. Især når der findes så gode lavprisalternativer at vælge mellem, selvom de nok ikke er nær så pæne at se på.

Fantastiske resultaterfugtmættet hud som ser frisk og glad ud
Prisen

Se pris hos:

Lyko DK

7. Verso Hydration Serum

Kølende serum der absorberes hurtigt og gør huden glat og blød

Funktion: Fugtgivende Pris: Premium Indhold: 30 ml

Verso Hydration Serum 30ml

Verso Hydration Serum er et rigtig fugtgivende serum, der indeholder masser af niacinamid, som genfugter, styrker hudens beskyttende barriere, mindsker tynde linjer og får forstørrede porer til at se mindre ud.

Serummet fra svenske Verso er et mælkeagtigt og lidt mere tyktflydende serum, der doseres med en pipette fra glasflasken. En smuk flaske er en del af oplevelsen, når man investerer i hudplejeprodukter, og her leverer Verso så ganske rigeligt.

Flasken kan sagtens tåle at stå fremme i hjemmet og får hudplejerutinen til at føles lige så luksuriøs, som den skal.

Kraftig duft, men trænger hurtigt ind

Verso Hydration Serum dufter frisk, men har en lidt kraftigere duft end mange andre serummer. Om det er et plus eller minus, er en smagssag, men under testen opleves duften ikke som generende.

Pipetten fungerer godt, selvom en pumpe havde været mere praktisk - men det ville omvendt berøve dig for flaskens flotte udformning. Produktet er lidt tykkere end vand, og man kan let tro, at den vil føles klæbrig i ansigtet. Men den føles tværtimod lind og kølende ved påføring, og huden absorberer det hele, så serummet kan anvendes både morgen og aften.

Resultatet bliver en hud, der føles smidig og blød og slet ikke strammer. Og takket være den glatte og dejlige påføring bliver Verso Hydration Serum et serum, man ser frem til at anvende.

Lind formelsom absorberes hurtigt
Lidt kraftig duft

Se pris hos:

Lookfantastic

8. Indy Beauty Moisturising Elixir Serum

Serum i flot flaske, dufter godt og får huden til at føles blød

Funktion: Fugtgivende Pris: Lavpris Indhold: 30 ml

Indy Beauty Moisturising Elixir Serum 30ml

Indy Beauty blev lanceret i 2018 af den svenske YouTube-stjerne Therese Lindgren i samarbejde med apoteksmærket CCS. Hudplejeserien i den nydelige rosa emballage er 100% vegansk og certificeret af den svenske dyrerettighedsorganisation Djurens Rätt.

Indy Beauty Moisturising Elixir Serum fås i en sød flaske, som er udstyret med en pumpe. Desværre er pumpen ikke så nem at anvende, da den ofte sætter sig fast og derefter kræver en del pillearbejde at få til at virke igen.

Moisturing Elixir Serum er et fugtgivende serum, men selvom huden føles blød efter brug, oplever man desværre ikke, at serummet gør ret meget mere end dét. Har man tør hud, når serummet ikke helt i mål, og man får med stor sandsynlighed brug for at supplere med flere og mere fugtgivende produkter.

Indy Beauty Moisturising Elixir Serum dufter godt og er let at påføre, men det giver ingen wow-oplevelser, så serummet ryger hurtigt i glemmebogen til fordel for andre, bedre produkter hjemme på hylden.

Fin emballagehuden føles blød
Ikke tilstrækkeligt fugtgivende

Se pris hos:

Bangerhead DK

9. Beauté Pacifique Submersive Serum Paradoxe

Serum i flot flaske med fugtgivende effekt og tydelig indholdsfortegnelse

Funktion: Multi Pris: Mellem Indhold: 30 ml

Beauté Pacifique Submersive Serum Paradoxe 30ml

Beauté Pacifique Submersive Serum Paradoxe har måske en af de flotteste flasker, man kan finde med ansigtsserum. Indholdet er desuden populært hos mange, hvilket gerne giver høje forventninger, inden man prøver det.

Dette olieserum er et såkaldt multiserum, der har flere virkningsområder. Med resveratrol og polycyanid - antioxidanter der udvindes af kernerne i vindruer - skal dette serum eftersigende mindske aldringstegn og udjævne hudtonen.

Da serummet er oliebaseret, virker det sværere at anvende om dagen end om aftenen. Hudens overflade føles helt enkelt lidt for glat efter påføring til at ens makeup kan sidde ordentligt.

Vanskeligt at ane resultatet

Men udover at ansigtsserummet føles dejligt på tør og fugttrængende hud, gav serummet ikke ret meget mere. Blød og genfugtet hud, bestemt, men en udjævning af hudtonen eller dæmpede aldringstegn kunne ikke ses med det blotte øje.

Indholdsfortegnelsen er dog forbilledlig kort, og selvom man ikke har forstand på ingredienserne, er den let at forstå.

Vil man have et meget fugtgivende, oliebaseret serum, er Beauté Pacifique Submersive Serum Paradoxe ikke noget dårligt valg, men er man ude efter en større forandring i hudens udseende, så kan man vælge andre serummer, der er mere effektive.

Flot emballagefugtgivende
Resultaterne udebliverfungerer bedst som natserum

Se pris hos:

FjordButikken

Mere om serum til ansigtet

Ofte kan man godt anvende flere forskellige serummer samtidig, så man kan tage fat på flere problemområder på en gang.

Serum til ansigtet indeholder ingredienser med små molekyler. Det lyder måske som noget, der er hentet fra en kedelig kemitime, men molekylernes størrelse er faktisk helt afgørende for, i hvilken grad et produkt kan trænge igennem huden og arbejde i dybden.

Serum til forskellige hudtyper

Lider man af tør hud, er det en god idé at lede efter et serum, der eksempelvis indeholder hyaluronsyre. Det er en fugtbindende sukkerart, der forekommer naturligt i kroppen og hvis funktion er at tiltrække og binde vand.

Er man i stedet ude efter at mindske aldringstegn, kan niacinamid eller retinol, eller hvorfor ikke begge dele, være værd at satse på.

Fedtet hud? Glem ikke, at også fedtet hud trænger til fugt. Hyaluronsyre går man aldrig galt i byen med, men hold også øje med produkter med niacinamid, AHA, BHA og retinol.

Serummer er generelt dyre, men samtidig meget drøje i brug. Man kommer langt med nogle dråber, og en flaske plejer at kunne række til flere måneder. Uanset om man er glad for klassiske mærker eller synes om K-beauty, så er der en verden af serum at gå på opdagelse i.

Beskyt dig mod solens stråler

Men glem ikke at bruge solbeskyttelse. Det er altid vigtigt at bruge en creme med solbeskyttelsesfaktor til at beskytte sig mod solens stråler, og hvis man bruger serum med aktive ingredienser, skal man tænke ekstra meget på ikke at sjuske med beskyttelsen – uanset årstiden.

Kommenter artiklen

Hold dig til emnet, skriv i en god tone og udvis respekt for andre. Vi forbeholder os ret til at slette kommentarer, som vi finder upassende.

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at kommentere!

Log ind

Bliv gratis medlem