Vi anvender cookies for at tilbyde dig en bedre oplevelse, indsamle statistik og vise relevante annoncer. Ved at anvende vores tjeneste accepterer du dette. Læs mere i vores cookiepolitik.

Silver shampoo: 7 produkter i test

Af PriceRunner Opdateret 29.11.2017

Vi har testet silver shampoo og udpeger Fudge Clean Blonde Violet Toning Shampoo til bedst i test. Denne silver shampoo er fantastisk effektivt og giver håret en flot, kølig nuance allerede efter første brug. Efter vask virker håret let og fuldt af glans.

Et anden produkt der udmærker sig i testen er L’Anza Healing ColorCare, en plejende silver shampoo der ikke udtørrer håret, men i stedet er både blødgørende og giver glans.

Sådan udførte vi testen

Vi udfører selv vores test og tester alle produkter på den måde, de er beregnet til at blive anvendt i virkeligheden. Vores test af silver shampoo har stået på i flere flere uger, og hver shampoo er blevet testet ved adskillige hårvaske for at kunne vurdere ændringer i resultatet samt anvendelse ved længere tids brug. Produkterne er testet på farvet, blond og naturligt hvidt/gråt hår.

I vores bedømmelse har vi fokuseret på følgende egenskaber:

  • Farve
    Hvor kraftigt er farveresultatet? Hvor kølig en nuance får håret, og hvor hurtigt går det? Hvilket resultat giver shampooen på forskellige hårtyper? Får håret glans og lysner det efter brug?

  • Udtøring
    Hvor meget udtørrer shampooen håret? Er den skånsom eller slider den meget?

  • Brug
    Hvordan er shampooens konsistens og hvordan er den at bruge? Er den drøj i brug eller behøves der meget? Skummer den? Hvordan dufter shampooen, og hvordan er emballagen?

Mellem test af to shampooer har der været brugt en almindelig shampoo, så håret har været neutrualt ved testens begyndelse. I bedømmelsen har vi vægtet helhedsoplevelsen af produktet i forhold til produktets pris.

Bedst i test

Fudge Clean Blonde Violet Toning Shampoo

Fantastisk effektivt giver glansmiddel udtørring
Forpakningen svær at håndtere

Wow, sikke en shampoo! Er man ude efter noget, der virkelig giver et resultat, er det den helt rigtige. Fudge Clean Blonde giver en intens, kold nuance med vindunderlig glans efter bare en enkelt vask. Hvide og blonde partier bliver nærmest iskolde, uden at knække over mod blå/lilla, men shampooen fungerer også godt til gråt eller farvet hår.

Vil man have et endnu mere intenst resultat, kan man øge virkningstiden, men her er man nødt til at holde øje med, at produktet ikke sidder i håret for længe, da farven i så fald risikerer at slå over mod lilla. Hvis bare man har kontrol over det, giver det dog et fantastisk resultat. Har man tørre hænder, anbefales det at benytte handsker ved påføring. Farveeffekten er nemlig så kraftig, at tørre partier og hovedbunden også får en blå nuance.

Konsistensen på shampooen er passende tyk, men den tandpastalignende tube gør den ret svær at dosere, og det er let at komme til at tage for meget. Efter vasken, der giver ret meget skum, får håret volumen uden at være for tørt. Håret virker let og bliver fuldt af glans. Duften er relativt stærk, men ikke generende. Dette er en utroligt effektiv silver shampoo, der rigeligt er pengene værd og derfor bliver bedst i test.

Fås som pumpeflaske: Nej Oplevet udtørring: Middel Oplevet farveintensitet: Stærk

L'Anza Healing ColorCare

Giver glans, blødgør og tørrer ikke ud
Plejendegod konsistensdrøjgiver glansblødgørende
Lidt svag farveeffektdårlig forpakning

Kan man kombinere effektiv køleeffekt med pleje? Svaret er nu ja. Lanza Healing ColorCare er simpelthen fantastisk mod håret. Produktet er meget plejende og giver masser af glans. Alligevel giver det også en kølende effekt på håret, hvilket ikke er så almindeligt. Det er ganske vist ikke den shampoo, som giver mest effekt, men resultatet bliver bestemt godkendt. Farven bliver jævnt kølig over hele håret, og sammen med midlets blødgørende egenskaber ser håret frisk og sundt ud.

Skummet har en anderledes konsistens. Det har nemlig så små bobler, at det næsten ikke virker som om det skummer overhovedet. Til forskel fra andre shampooer der ikke skummer, så er det dog ikke noget problem at fordele Lanza Healing ColorCare jævnt i hele håret. Heller ikke det faktum at konsistensen nærmest er som gele, er et problem, det bidrager nærmere til det positive indtryk.

Lanza får dog et lille minus for flasken. Den er høj og aflang, og alle sider er også lige brede. Den kvadratiske form gør det ret svært at trykke shampoo ud af flasken. Flaskens udseende er dog luksuriøst, nøjagtig som for Lanzas øvrige produkter. Selv den frisøragtige duft forstærker den luksuriøse fornemmelse. Prisen er heftig, men man betaler ikke kun for luksus, men også for de mange gode egenskaber hos Lanza Healing ColorCare.

Fås som pumpeflaske: Nej Oplevet udtørring: Svag Oplevet farveintensitet: Middel

Björn Axén Care Cool Silver Shampoo

Er skånsomt og giver alligevel meget resultat
Skånsom fin farvegodt skumflot og praktisk flaske
Koldere tone ved længere virketid mangler

Mærket Björn Axén er kendt både for deres frisørprodukter og for stylingredskaber. De har selvfølgelig også en silver shampoo i sortimentet, og det er heller ikke overraskende, at den giver et fantastisk godt resultat. Det er lykkedes for Björn Axén at kombinere meget farve med et plejende resultat. Dette er uden tvivl en af de shampooer, der er mest skånsom mod håret. Naturligvis tørrer det en del ud, og især i ubehandlet hår.

Men i farvet hår mærkes den plejende virkning både i brusere og efter føntørring, hvor håret er blødere end det plejer at være efter brug af silver shampoo. Dette kombineres med et meget godt resultat på hårfarven. Den meget mørkelilla creme gør, at gule toner forsvinder og erstattes af en kølig nuance, men uden risiko for at farven slår over i lilla. Der er et synligt resultat efter en påføring, men det bliver tydeligt mere kraftigt efter gentagne vaske. Ved længere virketid mangler der desværre en mere iskold tone.

Shampooens konsistens er meget fast, næsten som gelé. Den er alligevel nem at påføre og giver et meget fast skum med store bobler. Shampooen dufter af frisørsalon, men er samtidig både neutral og diskret. Som alle Björn Axéns produkter kommer silver shampoen i den ikoniske flaske med bred bund og meget smal top. En forpakning der er nem at håndtere, samtidig med at den er flot. Björn Axén Care Cool Silver Shampoo er simpelthen rigtig god, og den evne til at kombinere farveintensitet med skånsomhed gør den til en silver shampoo i topklasse.

Fås som pumpeflaske: Nej Oplevet udtørring: Svag Oplevet farveintensitet: Stærk

Schwartzkopf Bonacure Color Freeze Silver Shampoo

Volumengivende, skånsom, giver hurtigt resultater og holder længe
Hurtigt resultatskånsomtvolumengivendedrøj
Ustabil flaske

Schwartzkopf silver shampoo giver resultater hurtigt og effektivt. Allerede efter én vask efterlades håret med en mærkbart koldere, skøn nuance. Farven på håret er nærmere til den hvide side end mod lilla, hvilket er positivt. Efter man har anvendt shampooen flere gange, opstår der også en smuk glans i såvel farvet som naturligt hår.

Det gode resultat kommer også, når man lader shampooen virke lidt længere, selvom det ikke er nødvendigt, da man får en tilstrækkelig effekt med det samme. Følelsen i håret efter brug er meget positiv, da den er relativt skånsom uden at tynge håret. Shampooen giver i stedet volumen og et let og luftigt hår.

Produktet kommer i en flot flaske, som desværre er lidt ustabil. Den smalle bund gør ganske vist, at den er nem at få den i brusekurven, men den vælter nemt og ryger på gulvet. Den er også lidt svær at åbne med våde hænder. Den tykke creme, der kommer ud af flasken, dufter svagt men sødt med et strejf af vanilje. Det skummer ikke så meget, og shampooen er let at dosere, så den holder længe. En prisgunstig shampoo, som giver resultater.

Fås som pumpeflaske: Nej Oplevet udtørring: Lav Oplevet farveintensitet: Middel

Maria Nila Palett Sheer Silver Shampoo

Utroligt skånsom og glansgivende i smart flaske og med forsigtig duft
Meget skånsomforsigtig duftsmart flaskemeget glans
Næsten intet farveresultatgiver tungt hår

Maria Nila markedsfører sine produkter som meget skånsomme for håret, og dette er også tilfældet for deres silver shampoo. Det er formentlig testens mest skånsomme produkt, og når man har brug det, føles det omtrent som når man har brugt en almindelig shampoo. Farveresultatet fra denne shampoo er meget forsigtigt. På naturligt gråt/hvidt hør og på farvet hår, er resultatet næsten ikke mærkbart.

Hvis man øger virkningstiden giver det heller ingen forskel i den kolde nuance, selvom det giver meget glans. Dette kan dog være et godt alternativ, hvis man allerede har koldt, affarvet hår og bare vil have det frisket op. Håret bliver tungt af shampooen, så det er også velegnet til afbleget, tørrere hår, der skal bruge noget ekstra skånsomt.

Den skånsomme profil mærker man også ved, at produktet næsten ikke dufter. Det gør, at det er ekstra velegnet, hvis man er følsom over for dufte. Flasken er stilren og flot og føles luksuriøs. Dan den er ret bred, kan den være svær at få plads til sammen med de andre flasker i brusekurven, men på den anden side står den stabilt og vælter ikke.

Den smarte prop, der kan åbnes med et tryk med fingeren, gør det også nemt at styre flasken med én hånd. Ud af flasken kommer der en blålig, lind creme. Da den giver et ret fladt skum, er der risiko for, at man tager mere end nødvendigt, men får man den rette mængde, føles det virkelig skønt i håret. Ganske enkelt en skånsom shampoo, der egner sig bedst til affarvet hår.

Fås som pumpeflaske: Nej Oplevet udtørring: Lav Oplevet farveintensitet: Svag

L'Oréal Serie Expert Silver Shampoo

Holder længe og giver et intenst resultat til en lav pris
Intenst resultatlav prisflasker i forskellige størrelserdrøj
Meget udtørrende

Denne shampoo har en fantastisk effekt på farven og efterlader en meget kold og intens nuance. Gråt hår bliver mere gråt, hvidt bliver hvidere, og blondt bliver holdere. Allerede efter en vask kan man se resultater, og lader man shampooen virke i længere tid, bliver det endnu mere intenst. Det er dog denne shampoo, der efterlader det tørreste resultat i testen.

Håret bliver tørt som sprøde efterårsblade efter brug, og indpakning eller fugtgivende balsam er en nødvendighed. På ufarvet og ubeskadiget hår kan godt bruges, men til affarvet hår, der er tørt i forvejen, er det ikke lige så velegnet. Flasken er lille og konisk, så den er nem at tage med på rejser og tilsvarende nem at opbevare i brusebadet. Forpakningen fås også i en større flaske som pumpevariant.

Selvom L'Oréal er noget billigere end de fleste andre silver shampooer og har stor effekt på farveintensiteten, kompenserer det ikke helt for den tørhed, den efterlader i håret. Vil man være god ved sit hår, er der andre, mere skånsomme alternativer. Denne shampoo har dog en tynd konsistens skummer moderat, så den er let at dosere, og den er meget drøj.

Fås som pumpeflaske: Ja Oplevet udtørring: Høj Oplevet farveintensitet: Stærk

Kevin Murphy Blonde Angel Wash

Skånsom og drøj shampoo med fast konsistens, der giver meget skum
Fast konsistensdrøjskånsom
Svag farveintensitetflasken lækker

Denne silver shampoo med coladuft har en dejlig fast konsistens uden at blive for sej. Den skummer rigtig meget, så man ikke kommer til at overdosere, og shampooen holder længe. Man man trykker shampooen ud i hånden, har den en intens, mørk violet farve. Derimod forsvinder denne farve næsten helt, når cremen smøres i håret, og skummet bliver stort set helt hvidt.

På farvet/stribet hår giver det stort set ikke noget resultat, mens det på hvidt/gråt hår giver en mildt kølig nuance, der også bliver forstærket noget ved gentagen vask. Det giver heller ikke et mere intenst resultat at lade shampooen virke i længere tid. Håret bliver noget tørrere end ved vask med almindelig shampoo, men den er betydeligt mere skånsom end mange andre silver shampooer. Resultatet er dog også mindre.

Shampooens forpakning virker moderne og flot. Da proppen sidder forneden, er det nemt få shampooen ud, også når flasken er ved at være tom. Proppens placering gør dog, at den ikke passer i alle brusekurve. Det er også værd at bemærke, at flasken har lidt svært ved at holde tæt. Skal man ud at rejse, anbefaler vi derfor at lægge den i en pose i kufferten. Kevin Murphy Blonde Angel Wash passer med sin forsigtige fremtoning bedst til ufarvet eller allerede køligt hår.

Fås som pumpeflaske: Nej Oplevet udtørring: Lav Oplevet farveintensitet:Svag

Alt om silver shampoo

Silver shampoo er et produkt, som mange elsker! Det anvendes til at neutralisere gule eller orange toner i blondt, hvidt eller gråt hår, og skabe det populære, kølige resultat. Produktet kan også anvendes til brunt eller rødt hår for at få en anden nuance, men så skal man være ekstra opmærksom på, at shampooen ikke får lov til at virke for længe, dat det kan give et uheldigt resultat.

Silver shampoo tørrer håret noget ud, men der er de senere år udviklet mange rigtig gode produkter. Nogle hævder, at det slider og er skadeligt, og tidligere efterlod shampooen ganske rigtigt et større aftryk på håret, men nu er det meget skånsommere. Det er dog en god idé at afslutte med et plejende produkt såsom en almindelig indpakning. Hvis man ønsker en meget hold nuance på sit hår, fås både silver balsam og silver indpakning. Resultatet bliver ikke lige så intenst, da deres funktion er at lukke hårstråene igen og derfor ikke tilfører lige så meget pigment, men det kan helt klart være en flot finish.

Det er vigtigt at huske på, at silver shampoo ikke fjerner de gule toner i håret eller bleger det. Er man ikke tilfreds med farven, når man går fra frisøren, skal man gå tilbage og få det lavet om. Dette er kun en måde at holde håret pænt mellem besøgene. Silver shampoo er heller ikke det samme som en farvebombe, der også er blevet meget populært. Farvebomben er som en slags toning med meget mere pigment i, der giver et mere holdbart resultat.

Hvordan anvendes silver shampoo?

Silver shampoo kan anvendes til såvel farvet, affarvet som naturligt hår. Det var fra begyndelsen tænkt til personer med naturligt gråt eller hvidt hår for at fjerne gule eller gyldne nuancer uden at skulle farve det, men nu anvendes det hyppigst af blonde personer. Når man shamponerer håret, åbnes hårstrået, så det lilla pigment i produktet kan sætte sig fast, hvilket giver det kølige resultat. Med visse silver shampooer kan det være hensigtsmæssigt at vaske med almindelig shampoo en gang inden påføring.

Håret optager mere, når det er tørt, så pres vandet grundigt ud af håret, og smør shampooen på i stedet for at lade det skumme op som med en almindelig shampoo. At tørt hår tiltrækker mere pigment, gør også, at shampooen kan virke forskelligt på forskelligt hår. Afbleget hår er oftest tørrere, hvorved det tiltrækker pigmentet hurtigere og i større grad. Derfor er det vigtigt at være ekstra opmærksom, hvis man har afbleget eller tørt hår, for at undgå at farven skifter over mod lilla og i stedet standser ved en flot, askeblond nuance.

Hvor ofte man skal anvende silver shampoo varierer, men frisører anbefaler 1-2 gange om ugen, hvor man lader den virke i 3-5 minutter. Et tip er at forlænge virketiden til 10-15 minutter ind imellem for at få meget effekt med et intenst resultat. Dette er dog meget individuelt afhængigt af hårtype og det anvendte produkt.

Mange spørger, om man kan anvende silver shampoo i parykker. Og ja, parykker er jo egentlig bare almindeligt hår, hvis det er ægte, så det er naturligvis muligt at bruge. Man skal dog huske, at det måske ikke reagerer på samme måde, som når man anvendes shampooen i sit eget hår. Det er svært at vide, hvordan en paryk er blevet behandlet, inden man får den, og derfor kan man få et uventet resultat. Vær derfor ekstra opmærksom ved påføring for ikke at risikere en uønsket effekt.