Opdateret 19. maj 2022

Solcreme: 19 produkter i test

Hvordan beskytter du lettest din hud mod solens skadelige stråler? Med en god solcreme - og skygge, naturligvis. Vi har testet et stort udvalg af solcreme fra forskellige mærker, herunder Vichy, Coola og Biotherm. For at være bedst i test, så skal produktet være dejlig enkelt at påføre og give masser af værdi for pengene.

Test af 19 solcremer: Beskyt kroppen mod solens stråler

Sådan udførte vi testen

Vores tests er udført af uafhængige eksperter samt afspejler testredaktørens ærlige og objektive holdning.
Udvælgelsen af testede produkter og selve testresultatet udføres uden påvirkning af producenter, butikker eller andre interne/eksterne parter.

Vi udfører testen selv, og vi tester alle produkter som de normalt bruges ude i virkeligheden. Testpersonerne i vores test af solcreme har hudtyper, som let bliver røde og som også let for soleksem.

Solcremerne er testet i både bagende sol og under mildere vejrforhold - primært i foråret og om sommeren. Vi har taget solcremerne med på stranden, i storbyen og i enkelte tilfælde under rejser sydpå.
Vores test af solcreme er sket gennem mindst 6 måneder for bedre at kunne bedømme effekten af produkterne.

Nedenstående parametre har været afgørende for bedømmelsen af de testede solcremer:

  • Brug: Hvordan er solcremen at påføre, og hvor behagelig er den at have på? Er den let at smøre ud og er den drøj? Er pakningen praktisk at anvende? Hvor god beskyttelse oplever man at få mod solen?

  • Konsistens: Hvor hurtigt trænger solcremen ind i huden, og hvor klistret føles den efter indsmøring? Efterlader cremen pletter på tøj og andre genstande?

  • Holdbarhed: Hvor godt bliver solcremen siddende i løbet af dagen? I hvilken grad forsvinder solcremen på grund af slitage, f.eks. bad?

Solbeskyttelse er, som navnet antyder, et sikkerhedsprodukt, og vi understreger, at dette ikke er en klinisk test. Laboratorietest mangler dog desværre den faktor, hvordan solcremen føles at påføre og have på huden. Denne faktor er vigtig, da den påvirker viljen til at bruge cremerne. Vores test bør altså ses som et supplement til de kliniske test, der udføres.

Sammenlign priser og find tilbud på solcremer på PriceRunner.

1. EVY Sunscreen Mousse SPF 30 - BEDST I TEST SOLCREME

God, vandfast solcreme, der er let at påføre og som samtidig er god for huden

EVY Sunscreen Mousse High SPF30 150ml

Endnu engang er EVY Sunscreen Mousse testvinder. For det er ganske enkelt svært at finde et produkt, der trænger så let ind i huden uden at efterlade den mindste klæbrige følelse. Solcremen er ikke alene hurtigabsorberende, men føles også nærende for huden. Selv de mest følsomme testpersoner (og endda børn med atopisk eksem) er glade for og ganske tilfredse med EVY Sunscreen Mousse.

En solcreme, der kan klare det meste

Cremen har både UVA- og UVB-beskyttelse og kan klare en dukkert med efterfølgende håndklædetørring - og bliver ikke ringere af den grund. Alle solcremer bør appliceres efter et køligt (eller varmt) bad.

test-solskydd-evy

Solcreme, der dækker i op til 6 timer

Hvis man skal se på de mere tekniske aspekter af denne solcreme, bør det nævnes, at EVY lægger sig i hele det øverste hudlag i stedet for kun at ligge på overfladen. Det er forklaringen på, at moussen sidder godt og dækker i op til 6 timer.

Selvom solcremen i denne test har solfaktor 30, kan EVY Sunscreen Mousse fås op til SPF 50. Uanset valget af solfaktor så spiller det her produkt bare. Og at det netop er en mousse, synes hele familien godt om, og det føles faktisk lidt sjovere at påføre den her sammenlignet med mange andre produkter.

Absorberes hurtigt og er vandfastklistrer ikkeUVA- og UVB-beskyttelse
Vær forsigtig ved doseringder kan komme meget mousse ved for hårdt tryk

Prissammenligning

Sammenlign priser
jollyroom.dk Logo

Evy Technology Solbeskyttelsesmousse SPF 30

125 kr.
Shopping4net DK Logo

EVY Sunscreen Mousse SPF 30 150 ml

139 kr.
Mecindo.dk Logo

EVY Sunscreen Mousse SPF 30 - 30 SPF - 150 ml

142 kr.

2. EVY Daily UV Face Mousse SPF 30 - BEDSTE ANSIGTSSOLCREME

En solcreme, der brillerer på den helt rigtige måde

EVY Daily UV Face Mousse SPF30 75ml

Et tilbagevendende problem med solcreme i ansigtet er, at de ofte har det med at efterlade et glinsende look. Og det er egentlig ikke det, man ønsker. For mens man gerne vil have en pæn glød i ansigtet, så er grænsen mellem en strålende hud og SPF-genskær svær at finde.

Men med EVY Daily UV Face Mousse er du fri for at bekymre dig om at skinne som en nypoleret bil - med den her i ansigtet får du et pænt og frisk look.

Tilføjer fugt og beskytter huden på samme tid

Det her produkt er stadig fugtgivende, alt imens det beskytter mod solen - det gives der ikke køb på. Huden føles blød og smidig efter brug, og vi oplever ikke, at ansigtet protesterer i form af akne eller lignende. Det er ellers noget, som ansigtscremer med SPF indimellem slås med. Det er simpelthen en herlig oplevelse at bruge den her solcreme.

Test af EVY Daily UV Face Mousse

Behagelig og rolig sol-mousse

EVY Daily UV Face Mousse har ingen dominerende duft, trænger lynhurtigt ind i huden og efterlader din hud med en behagelig glød, du gerne vil have i ansigtet - her er intet irriterende genskær. Moussen indeholder desuden hyaluronsyre og kollagen, der blandt andet binder fugt og forebygger pigmentpletter.

Et super godt produkt, simpelthen.

Efterlader ansigtet uden glinsende lookUVA- og UVB-beskyttelselet at påføre
Ingen ulemper

3. Sensai Silky Bronze Cellular Protective Cream for Body SPF 30 - BEDSTE PREMIUMVALG

Dyr anti-ageing solcreme til kroppen og absorberes hurtigt

Sensai Silky Bronze Cellular Protective Cream for Body SPF30 150ml

Det er ofte sådan, at man får, hvad man betaler for. Og i tilfældet her med Sensai Silky Bronze Cellular Protective Cream for Body betaler man en hel del for cremen, men til gengæld får man så også en solcreme til kroppen, der er rigtig god.

Silkeblød solcreme

Sensai Silky Bronze Cellular Protective Cream for Body føles som silke på kroppen, når man smører sig med den. Det er der ikke mange solcremer, der lykkes med. Her er der ingen klistrende eller klæbrig følelse - cremen absorberes lige så hurtigt som en god bodylotion.

Duften er dog forbavsende kraftfuld, og lugten af alkohol er meget tydelig. Den lugter faktisk så tydeligt af alkohol, at man undgår at smøre sig ind for tæt på det tidspunkt, hvor ungerne skal afleveres. Heldigvis forsvinder den kraftige alkohollugt ret hurtigt.

Vandafvisende solcreme

Det er en vandafvisende solcreme, men det er alligevel vigtigt at smøre sig ind igen efter et bad eller hvis man har svedt kraftigt. Og her har vi så problemet med en solcreme, der koster så meget som Sensai Silky Bronze Cellular Protective Cream – man kommer nemlig let til at spare på den.

Desværre er det sådan med solcremer, at hvis man sparer på dem, opnår man ikke den høje grad af beskyttelse, der er angivet på emballagen.

Hvis man omvendt synes, at man har økonomi til at smøre sig ind med et godt lag af den her solcreme og tilføje efter behov, så er det et fantastisk produkt at forkæle sig selv med. Men hvis tegnebogen protesterer, så er der andre gode alternativer derude til en brøkdel af prisen.

Silkeglat finishfantastisk formelefterlader ingen hvide pletteranti-ageing
Lugter kraftigt af alkoholmeget dyr

4. Dr. Ceuracle Hyal Reyouth Moist Sun SPF50 PA++++

En fugtgivende solbeskyttelse til dem, der vil have maksimal glød

Dr.Ceuracle Hyal Reyouth Moist Sun SPF50+ PA++++ 50ml

Dr. Ceuracle Hyal Reyouth Moist Sun SPF50 PA++++ er en solcreme til ansigtet med bredspektret beskyttelse. At ordet "moist" indgår i produktnavnet er ikke nogen tilfældighed – det er nemlig en solbeskyttelse, som også giver ansigtet en ordentlig dosis fugt, hvilket er skønt i sommertiden.

At denne solbeskyttelse genfugter, betyder dog ikke, at formlen er tung eller tager tid at absorbere. Tværtimod! Den gellignende formel glider hurtigt ind i huden uden at efterlade nogen klistret hinde. Den efterlader i stedet en mageløs glød, og hvis man lægger makeup efter påføring, bliver resultatet vidunderligt glødende. Hvis du vil have en solbeskyttelse, der giver en mat finish, er dette ikke en solcreme, du skal satse på, men til en sommerfrisk glød er Dr. Ceuracle Hyal Reyouth Moist Sun helt klart et sikkert kort.

En mildt duftende solbeskyttelse, der giver en fantastisk glød

Det er en solbeskyttelse, som har en let duft, og selvom dette måske ikke lige passer parfumeallergikeren, er duften alligevel så tilpas let, at den på ingen måde føles påtrængende eller besværlig.

Ligesom med alle andre solcremer skal man dosere rigtigt, for at cremen kan nå op til den lovede beskyttelse. Nogle solcremer er svære at arbejde ind i huden i disse lidt større mængder, men med Hyal Reyouth Moist Sun er det ikke noget problem.

Konsistensen er virkelig dejlig at arbejde med og føles kølende. Faktisk er det sådan, at denne solcreme er en, man længes efter at bruge, og allerede der er halvdelen af kampen vundet, når man skal huske at beskytte sig mod solen.

Absorberes hurtigtgiver fin gløddufter godt
Ret dyr

5. Sensai Silky Bronze Cellular Protective Cream For Face SPF 30

Luksuriøs solcreme med anti-ageing-egenskaber, men får tegnebogen til at græde

Sensai Silky Bronze Cellular Protective Cream for Face SPF30 50ml

Sensai er kendte for deres luksushudpleje. Det er nemt at forstå hvorfor - også når man tester deres solcreme.

Sensai Silky Bronze Cellular Protective Cream For Face SPF 30 er en solcreme til ansigtet. Den testede variant har solfaktor 30, men den kan også købes med SPF 15 og SPF 50. Denne creme skiller sig virkelig ud fra mange andre solcremer til ansigtet.

Føles let som fjer på huden

Solprodukter til ansigtet plejer at have en lettere formel end dem til kroppen, men Sensai Silky Bronze Cellular Protective Cream For Face er næsten ufattelig let sammenlignet med mange andre. Cremen absorberes forbavsende hurtigt og efterlader kun en blød og frisk fornemmelse. Ingen klæbrig overflade, og ingen følelse af en hinde i ansigtet.

Mild og luksuriøs duft

Duften er mild og føles eksklusiv. Og en anden ting der virker eksklusiv, er prisen.

Sensai Silky Bronze Cellular Protective Cream For Face er utroligt dyr. Selvom det er en solcreme, der er så god, at man tror det er løgn – er spørgsmålet om man virkelig vil betale så meget for en solcreme?

Hvis man vil, ja, så er der ingen tvivl om, at man får et fantastisk produkt. Men vil man gerne holde lidt på skejserne, så er det bedre at kigge efter billigere alternativer.

Fantastisk formelmærkes næsten ikke på hudenanti-ageing
Utroligt dyr

6. Vichy Idéal Soleil Solar Protective Water SPF 30

Fugtgivende sprayformel, der føles dejlig på huden

Vichy Ideal Soleil Solar Protective Water Hydrating SPF30 200ml

De seneste år er transparente solsprays i stor stil sendt på markedet, og de er kommet for at blive. En af dem er den herlige solspray Vichy Idéal Soleil Solar Protective Water med solfaktor 30.

Ryst godt og vær generøs med sprayen

Når du har rystet flasken, så er det bare at spraye indholdet på huden og efterfølgende massere det. Men netop fordi det er en transparent solspray, bør du være ekstra forsigtig, da det ellers kan være svært at se, om du misser et område. Så vær gerne lidt ekstra generøs, når du skal påføre den.

Sprayen indeholder blandt andet hyaluronsyre og termalsk kildevand og føles som en fugtgivende blanding af vand og olie. Den klæbrer minimalt og efter påføring føles huden fantastisk godt fugtet.

Upraktisk flaske, der klart opvejes af produktet

Den største ulempe ved Vichy Idéal Soleil Solar Protective Water er egentlig emballagen. For selvom det ser stilfuldt ud, så er det ikke helt praktisk. Det er for eksempel ikke muligt at vende flasken med bunden i vejret, da indholdet så ikke når røret, der fører til spraydysen.

Så det ville helt klart have været en fordel, hvis flasken kunne holdes i en hvilken som helst retning, da det samtidig ville indebære færre akrobatisk-lignende øvelser, når den skal bruges. Men bortset fra det, så er det virkelig en god solcreme at bruge.

FugtgivendeUVA- og UVB-beskyttelse
Lidt bøvlet emballagevanskelig at dosere

7. Garnier Ambre Solaire UV Water SPF 30

Solbeskyttende spray med vandlignende konsistens

Garnier Delial Ambre Solaire UV Water SPF30 150ml

Vi ser efterhånden flere og flere vandlignende solbeskyttelsesprodukter på markedet, og et af dem er Garnier Ambre Solaire UV Water. Til forskel fra de tykke solcremer, så plejer solbeskyttelsesvand at virke enklere og er mere praktisk at bruge.

Garnier Ambre Solaire UV Water har en såkaldt tofase-formel. Det betyder, at den har to komponenter (olie og vand), der skal rystes sammen. Det er olien, som indeholder solbeskyttelsen, og derfor er det vigtigt, at man virkelig ryster flasken grundigt, inden man sprayer produktet på kroppen.

Spray-solcreme, der er nem at bruge

Ifølge brugsanvisningen er det nok at spraye og derefter lade produktet tørre. Du skal altså slet ikke bruge hænderne, selvom man ofte gør det alligevel helt instinktivt. Her skal man lægge mærke til, at det faktisk kræver to omgange med sprayen for at opnå den lovede beskyttelse.

Mængden af produktet spiller altid en rolle, når man smører sig ind i solbeskyttelse, uanset om den er i creme- eller vandform.

Ret skarp duft

Det eneste egentlige minus, bortset fra en ret skarp duft, er flasken og spraylåget. Flaskens form er utrolig svær at holde om – og det er en kamp at få sprayfunktionen i gang. Efter et par ganges brug fungerer den ganske vist bedre, men stadig langt fra godt.

Sprayen tørrer hurtigt og efterlader huden dejlig blød og fugtet. Så havde det ikke været for flaskens mangelfulde design og den stærke lugt, så havde denne spray kunnet få topkarakter.

Tørrer hurtigtfugtgivendeopfriskende formel
Besværlig emballagestærk lugt

Prissammenligning

Sammenlign priser
Illustration - Der er ingen priser lige nu

Der er ingen priser lige nu

8. Eucerin Sun Sensitivity Creme Gel SPF 50

Høj beskyttelse til solfølsom hud

Eucerin Sun Sensitivity Sun Gel-Cream SPF50+ 150ml

Døjer du med allergier forårsaget af solen, for eksempel, soleksem, så kan det her produkt virkelig være en ven i nøden. Eucerin Sun Sensitivity Creme Gel SPF 50 er nemlig udviklet til personer med solallergi.

Absorberer hurtigere end mange solcreme

Selvom navnet siger ‘creme gel’, så er konsistensen af denne solcreme meget mere en creme end en egentlig gel. Når det påføres, er det vores oplevelse, at det her produkt trænger hurtigere ind i huden end en klassiske creme normalt gør. Dog ikke på samme smidige måde som en gel.

Solcremen er uparfumeret, men ikke helt duftfri, da luften sender en direkte tilbage til barndommens sommerferier på en forblæst strand et sted i Danmark.

Eucerin Sun Sensitivity Creme Gel SPF 50 føles på ingen måde irriterende for huden og er testet af personer, som døjer med solfølsom hud og eksem. Den klistrer heller ikke efter brug, men smøres simpelthen ind på en herlig måde.

En solcreme, der guider dig

Selve produktet er designet med usædvanligt klare instrukser til dosering. Det vises i milliliter, hvor meget creme, der skal bruges til ansigtet og kroppen, hvilket giver en form for aha-oplevelse. Kort og godt: Spar ikke på solcremen.

UVA- og UVB-beskyttelsevelegnet til hud som let får soleksem
Savner en mere gelbaseret konsistenshvis navnet skal passe

9. Kiehl's Ultra Light Daily UV Defense Aqua Gel SPF 50

Et let solbeskyttelse, der ikke sparer på solfaktoren

Kiehl's Ultra Light Daily UV Defense Aqua Gel SPF50 PA++++ 30ml

Det er nemt at sige, at man bør bruge solbeskyttelse i ansigtet hver dag, men det sker sjældent i praksis. Ofte synes man, det er besværligt med en fedtet og tung creme i ansigtet. Så kan man i stedet prøve Kiehl's Ultra Light Daily UV Defense Aqua Gel SPF 50.

Fjerlet og letabsorberende solcreme

Det er en fjerlet solcreme, der absorberes af huden på et øjeblik. Produktnavnet får en til at tro, at det drejer sig om en gel, men det er nærmere en hybrid mellem gel og creme. Ifølge emballagen skal man undgå øjnene, og med tanke på hvor kraftigt den lugter af alkohol, er det ikke overraskende. Man bliver faktisk lidt forbavset over den tydelige duft af alkohol, men det viser sig også ved et kig på indholdsfortegnelsen, at det er den næststørste ingrediens.

Stærkt lugt til en høj pris

Med Kiehl's Ultra Light Daily UV Defense Aqua Gel SPF 50 slipper man helt for den fedtede følelse i ansigtet, og den efterlader ingen hinde. Det føles næsten som et hvilket som helst hudplejeprodukt, og man skal tage den på, når man er færdig med resten af sin hudplejerutine. Lader man den hvile lidt efter påføring (det er nok med nogle minutter), har det fungeret udmærket at have den på under makeup.

Hvis man ikke synes, det er ubehageligt med den meget tydelige lugt af alkohol, er det en god solbeskyttelse til ansigtet. At den desuden har SPF 50 er et stort plus. Men med tanke på prisen kunne man godt have forventet en formel med en mindre kraftig lugt.

Absorberes hurtigtlet formelhøj beskyttelse
Lugter kraftigt af alkohol

10. SkinCity Essentials Sun Protection SPF50 Stick

Solbeskyttelse til ansigtet i en praktisk stift

Skincity Sun Protection Stick SPF50 25g

Alle ved, at man skal genopfriske solbeskyttelsen i løbet af dagen, men det er ærligt talt ikke særlig praktisk at bære på en flaske solcreme hele dagen, som risikerer at lække i tasken. SkinCity Essentials Sun Protection SPF50 Stick løser dette lille hverdagsproblem for dig.

Påføres med en stift direkte i ansigtet

Denne solstift, der primært er beregnet til ansigtet, kommer i en pastelgul emballage. Stiften er transparent og skrues op som en limstift, men konsistensen er ikke i nærheden af den klistrede lim. Dette er en fast stift, der efterlader en let kølende og behagelig følelse på huden. Produktet kan næsten ikke ses, muligvis en diskret glans ved påføring, men ikke mere end det. Når man har taget solbeskyttelsen på, skal man fordele den med fingrene – let som en leg.

En solcreme med... parfume?

Meget usædvanligt, så er denne solbeskyttelse ret parfumeret. Man kan næsten mærke smagen af parfume i munden, når man trækker vejret. Det er ganske vist en behagelig duft, men lige kraftig nok, især hvis man er følsom over for dufte.

Man kan sagtens genopfriske med denne stift i løbet af dagen, men man skal være bevidst om, at det går ud over eventuel makeup i ansigtet. Den fungerer bedst som en del af morgenrutinen, og hvis man har begrænset makeup på i løbet af dagen – eller er klar til at opfriske sin makeup, samtidig med at man opfrisker beskyttelsen.

Dette er en praktisk solbeskyttelsesløsning til håndtasken, for den er virkelig nem at tage på, når man er på farten. Men er du følsom over for duft, skal du ikke bruge dine penge på den.

Praktiskenkel at have medskøn formel
Besværlig oven på makeupkraftig duft

11. Coola Unscented Sunscreen Body Spray SPF 30

Praktisk solbeskyttelse i sprayform, der er let at påføre

Coola Organic Suncare Sport Continuous Sunscreen Body Spray Unscented SPF30 236ml

I den her store flaske har vi en solcreme med bredspektret solfilter (UVA A + UVA B), som sprayet på kroppen. Denne spray er tynd og føles kølig, alt imens den absorberes relativt hurtigt.

Coola Unscented Sunscreen Body Spray SPF 30 føles vidunderligt fugtgivende, hvilket i stor stil hænger sammen med de plejende olier, som sprayen også indeholder. Og netop på grund af olierne er du nødt til at hjælpe sprayen ind i huden ved at massere den som en klassisk solcreme, men dog med markant mindre klatteri.

Ikke egnet til følsom hud

Mens flere testpersoner oplevede den her spray fra Coola som dejligt kølende, var det derimod en anden oplevelse, som personer med eksem oplevede. På følsom hud sveg den her SPF-spray så meget, at testpersonerne ikke kunne holde ud at bruge den. Det skyldes sandsynligvis det høje alkoholindhold i produktet.

Alcohol denat er en ingrediens, der ofte bruges, så et produkt absorberes eller tørrer hurtigt, men det ser også ud til at udtørre huden. Så har du følsom hud, kan det være en god idé at se efter alternativer uden den her type alkohol. I produktet fra Coola er alcohol denat den første ingrediens, der er anført.

Døjer du ikke med følsom hud, så er det her imidlertid en praktisk solcreme, der er let at bruge.

Let at påføreUVA- og UVB-beskyttelse
Alt for højt indhold af alkohol og svier på skoldet hud

12. Hawaiian Tropic Protective Sun Lotion SPF 30

Vandfast solcreme i en praktisk flaske, indeholder UVA- & UVB-beskyttelse

Hawaiian Tropic Silk Hydration Protective Sun Lotion SPF30 180ml

Hawaiian Tropic er en rigtig klassiker, som vi synes giver god beskyttelse i solen. Den dufter skønt af kokos og troperne, men en sart næse har måske svært ved at klare det. Duften forsvinder dog efter et par minutter.

Fuld beskyttelse og en duft af kokos

Den er som de fleste solcremer et stykke tid om at trænge ind i huen, og du bør smøre dig ind 20 minutter, inden du lægger dig i solen. Solcremen er vandfast og holder til både badning og en svedig omgang træning.

Praktisk flaskevandfastUVA- og UVB-beskyttelse
Ikke parfumefri

13. Vichy Capital Soleil SPF 20

Solcreme i flot tube og med lækker konsistens, som hurtigt optages i huden

Vichy Capital Ideal Soleil SPF20 300ml

Vichy Capital Soleil SPF 20 har konsistens som en gel, der er let at påføre og som trænger hurtigt ind i huden. På den måde er den meget behagelig og let at smøre på kroppen. Solcremen opleves som OK, men testpersonerne har prøvet flere, der føles bedre.

Lidt middelmådig

Glem ikke at smøre mere solcreme på efter en times tid, da gelformlen har det med at være sværere at påføre i et tykkere lag. Du kan derimod påføre flere tyndere lag for at opnå en bedre effekt.

Skøn formelUVA- og UVB-beskyttelseflot og praktisk flaske
Beskyttelsen skal opbygges lagvis

14. Vichy Capital Soleil SPF 30

Fugtgivende creme med høj solbeskyttelse uden hverken parfume eller parabener

Vichy Ideal Soleil Hydrating Milk SPF30+ 300ml

Vichy Capital Soleil SPF 30 har både UVA- og UVB-beskyttelse. Cremen beskytter godt mod solen, men efterlader desværre en klæbrig følelse, hvilket bliver lidt upraktisk, hvis du skal tage tøj på bagefter eller ligge på en sandet strand.

Giver fugt og en halvklam følelse

Cremen var ikke nogen storfavorit blandt vores testpersoner, men det er et plus, at den tilfører fugtighed, hvis du har tør hud. Hvis du har brug for både fugtighedslotion og solcreme, kan den være et godt alternativ. Tuben er dog ret stor, så den er altså ikke noget til håndtasken, når du er på farten.

UVA- og UVB-beskyttelsefugtgivendeparfumefriparabenfri
Klæbrig

15. Beauté Pacifique Stay Outside SPF30

Solcreme til dig, der gerne vil bruge pumpeflaske

Beauté Pacifique Stay Outside Sunscreen SPF30 200ml

Beauté Pacifique Stay Outside SPF30 kommer i en solgul flaske udstyret med pumpe for at lette doseringen. Det viser sig at være en ret tyk solcreme, som kræver lidt tålmodighed ved påføring.

Selvom Stay Outside ikke efterlader nogen hinde på huden, når den først er absorberet, skal man virkelig sørge for at arbejde den ind i huden. Det er ikke en solcreme, som man kan smøre i ansigtet lidt hurtigt uden at tjekke i spejlet, inden man forlader huset – så er der en overhængende fare for, at du kommer til at gå rundt med hvide streger i ansigtet resten af dagen.

Mens dette hvide unægteligt gør, at det er let at se, hvilke steder man måske har overset under påføringen, føles det faktisk ret besværligt og tidskrævende at massere Beauté Pacifique Stay Outside ind i huden. Der findes mange typer solbeskyttelse til samme eller lavere pris, som er betydeligt lettere at bruge.

Og det er måske der, problemet ligger. Når det gælder et mærke som danske Beauté Pacifique, har man relativt høje forventninger. Deres produkter plejer at være effektive, nemme at anvende og føles gennemtænkte. Men det gør Stay Outside ikke. Havde formuleringen været nemmere at smøre sig ind i, var karakteren gået op. Desværre føles Stay Outside besværlig snarere end dejlig at bruge.

God flaskeføles fugtgivende
Absorberes med besværefterlader hvid hinde ved sjusk

16. Garnier Ambre Solaire Ocean Conservancy Protecting Milk SPF 30

En mælkeagtig solcreme til den, der tænker på havene

Garnier Ambre Solaire High Protection Milk SPF30 200ml

Alle ved, at plast i havene er en stor miljøtrussel. Når vi kigger os omkring, er det let at indse, hvor meget emballage omkring os, der er lavet af plastik. Garnier Ambre Solaire Ocean Conservancy Protecting Milk med solbeskyttelsesfaktor 30 er stort set det samme produkt, som Garnier tidligere har haft i handelen. Forskellen er, at emballagen nu er fremstillet af genvundet plastic, som ifølge Garnier, består af 94 procent materiale, der er nedbrydeligt.

Tynd konsistens

Denne solcreme betegnes som en mælk. Disse produkter har ofte en noget tyndere konsistens, der normalt absorberes lidt hurtigere af huden end rigtig rige og tykke cremer. Det er en god beskrivelse af Garnier Ambre Solaire Ocean Conservancy Protecting Milk. Den er dog ikke alt for tyndtflydende, men har stadigvæk en tendens til fasthed, så det er mindre plasket at påføre den, end hvis produktet er for tyndt.

Skarp duft

Duften er ret skarp i begyndelsen, og voksne med hud til den atopiske side synes, at den svier lidt ved påføring. Det kan være godt at have i tankerne, hvis du har tænkt dig at bruge den samme solbeskyttelse til hele familien. Sart hud er måske ikke bedste venner med den.

Solcremen absorberes hurtigt og efterlader ikke en særlig klistret hinde efter sig, så den kan fint tages med til stranden til opfriskning i løbet af en solrig dag.

En emballage med miljøtænkningkonsistensen gør påføring lettere
Ret skarp duftsvier på atopisk hud

17. Biotherm Waterlover Sun Milk SPF 30

En mælkeagtig solcreme til den, der holder af klassiske dufte

Biotherm Waterlover Sun Milk SPF30 200ml

Biotherm Waterlover Sun Milk er, som navnet antyder, et produkt med en mælkeagtig konsistens. Den er således mere tyndtflydende end en almindelig creme. Men den er samtidig mere fast, end man normalt forventer af et mælkeagtigt produkt.

Forvent lang absorberingstid

Ved påføring tager det forbavsende nok ret lang tid for produktet at blive absorberet. Fordi den er lidt lettere end andre solcremer, havde vi håbet, at huden hurtigt ville suge produktet op. I stedet kan man mærke cremen på huden ret længe.

Kraftig duft og praktisk flaske

Det store salgsargument for Biotherm Waterlover er, at produktet skal være miljøvenligt og ikke skade havene. Det kan vi ikke efterprøve, og vi må ganske enkelt stole på markedsføringen.

Derimod oplever testpanelet, at den dufter ret kraftigt. Hvis man smører den i ansigtet, svier det faktisk i øjnene på grund af parfumen. Og selvom dette på ingen måde er et produkt, der markedsføres til brug på børn, så er det tit praktisk at nøjes med ét produkt i strandtasken i stedet for to. På grund af den kraftige duft, er det ikke en creme, man har lyst til at have i baghånden til sart barnehud.

Pumpeflasken er unægtelig praktisk, faktisk oven i købet pæn. Men fordi prisen er relativ høj og parfumeringen så stærk, er der mange andre solcremer, der virker mere brugbare.

God konsistenspraktisk flaske
For kraftigt parfumeretdyr

18. Piz Buin Moisturising Ultra Light Sun Spray SPF 30

En solcreme til dig, der foretrækker en spray

Piz Buin Ultra Light Moisturizing Sun Spray SPF30 200ml

Man bliver faktisk lidt forbløffet, når et produkt fra Piz Buin ikke dufter af kokos. På en måde er dette mærke nemlig blevet synonymt med en duft af sommerferie og kokos. Men Piz Buin Moisturising Ultra Light Sun Spray SPF 30 har en relativt neutral men dog parfumeret duft.

Nem at påføre, svær at dosere

Nogle gange går fordele og ulemper hånd i hånd, og det er tilfældet med denne solspray. Piz Buin Moisturising Ultra Light Sun Spray har en let og tynd konsistens, hvilket gør den nem at spraye og påføre. Men det indebærer også, at det er lidt svært at bruge den mængde, der faktisk er nødvendig for at få en god nok SPF i beskyttelsen. Hvis man er bevidst om det, husker at tage mere på regelmæssigt og smøre det omhyggeligt ud, så kan man godt kompensere for det.

Let og tyndtflydende

Emballagen er til den flade side, så flasken er nem at pakke i sidelommen på rygsækken, når man tager til stranden. Der holder man den ekstra tilgængelig, hvilket er smart med tanke på, at en regelmæssig opfriskning er nødvendig.

Piz Buin Moisturising Ultra Light Sun Spray SPF 30 er en solbeskyttelse, der er let at anvende, let at have med og let at spraye på. Den tyndtflydende konsistens er i det store hele god, men sørg for at bruge tilstrækkelig meget ved påføring.

Praktisk flaskeabsorberes hurtigt
Svært at dosere den rette mængde

19. Garnier Ambre Solaire Sensitive Advanced Hydrating Face Protection Mist SPF 50

Silkeglat soltåge med dårlig eftersmag

Garnier Ambre Solaire Sensitive Advanced Hydrating Face Sun Cream Mist SPF50 75ml

Det er praktisk med en solspray til ansigtet, og på papiret ser Garnier Ambre Solaire Sensitive Advanced Hydrating Face Protection Mist SPF 50 ud til at være den perfekte partner i kampen mod stråling. Ifølge forpakningen skal denne soltåge til ansigtet give fugtighed i 24 timer, ikke være blank og kunne bruges som fiksering til makeup. At den oven i købet ikke indeholder parabener, tiltaler naturligvis personer, der undgår dette konserveringsmiddel.

Den smager lidt sjovt...

Det er også en særdeles praktisk solbeskyttelse at bruge i ansigtet – tågen er fin og fordeler sig jævnt i ansigtet. Når produktet lander på huden, føles den mere silkeagtig end fedtet, og det er rart, når man smører ansigtet ind. Duften minder om solbeskinnede strande og bølgeskvulp – den lugter simpelthen af sommer og solbeskyttelse. Problemet er smagen.

Smagen, tænker du måske nu? Man skal jo ikke spise solbeskyttelse. Nej, det skal man bestemt ikke. Men når man sprayer ansigtet, spiller det ingen rolle, hvor meget man holder vejret, sprayen kommer alligevel ind i munden. Vi prøvede flere forskellige teknikker for at se, om man vi kunne undgå det – men uanset hvordan den blev påført, smagte munden straks af parfume og alkohol. Faktisk en gennemført ubehagelig smag.

En ond cirkel

Det er klart, at man kan undgå det ved at spraye produktet ud i hånden inden påføring, men så forsvinder det meste af pointen ved en solspray. Selvfølgelig beskytter den, men hvis man alligevel skal spraye i hånden – ja så kan man lige så godt bruge en almindelig creme.

Endnu et minus er, at denne soltåge opleves som virkelig kold, når den sprayes lige i ansigtet. Man gisper lidt, og med den pludselige gispen slipper der endnu mere spray ind i munden. Det er som en ond solbeskyttelsescirkel.

Fin tågefordeles jævntsilkeglat følelse
Kraftig duft der uundgåeligt kommer ind i munden

Mere om solcreme

I dag er man meget bevidst om at huske at beskytte sig mod solens stråler. Det mest effektive er naturligvis at holde sig i skyggen og beskytte kroppen med solhat og tøj, men hvis man vil opholde sig i solen, er solcreme en nødvendighed.

En god solcreme skal indeholde beskyttelse mod både UVA- og UVB-stråling. UVB-strålerne gør, at huden danner en beskyttende pigmentering ved at blive rød eller brun. UVA-strålerne påvirker det eksisterende pigment i huden og trænger dybere ned i hudlagene, hvor de forårsager negative hudforandringer, for eksempel rynker.

Solbeskyttelse mod UVA beskytter dermed også delvis mod UVB. Beskyttelsen i cremerne kan bestå af et kemisk eller fysisk solfilter, hvor kemisk beskyttelse betyder, at molekyler i cremen opfanger og uskadeliggør strålingen. Fysisk beskyttelse betyder, at solcremen indeholder fysiske partikler, for eksempel titaniumdioxid, der lægger sig uden på huden og reflekterer strålerne væk. Der findes også cremer, der kombinerer begge metoder.

Det er vigtigt at bruge rigeligt med creme, og at du smører dig ind i god tid, inden du går ud i solen.

Ifølge Kræftens Bekæmpelse bør du bruge omkring en håndfuld solcreme til at dække en krop; her er udgangspunktet mindst 20 ml til en børnekrop og minimum 40 ml til en voksen. Desuden bør du tilføje mere solcreme i løbet af dagen, da den bliver nedbrudt af solens stråler og noget går tabt af både bad og sved.

Det er dog også et vigtigt parameter, hvordan solcremen er at smøre ind og føles i brug. Det er vores erfaring, at har man fået fat i en solcreme, der er klæbrig, så er man ikke ligeså tilbøjelig til at bruge den og huske de regelmæssige indsmøringer.

Husk, at huden i ansigtet er tyndere end andre steder på kroppen, og at den også kan reagere på alt for fede cremer, og hvis du har sart hud eller let får bumser og hudorme, bør du være forsigtig med at smøre ansigtet med solcreme, der er beregnet til kroppen. Det er pengene værd at investere i en solcreme specielt til ansigtet, selvom den er dyrere.

Ingen solcremer kan beskytte 100 % mod solens stråler. Børn, der opholder sig i solen, bør benytte solbeskyttende tøj eller soldragt kombineret med solcreme. Vi har også testet solcremer til børn. Husk, at børn under 6 måneder slet ikke bør opholde sig i direkte sollys.