Vi gemmer data om din brug af sitet i cookies. Ved fortsat brug accepterer du dette

Cookiepolitik

Solcreme: 4 produkter i test

Af PriceRunner Opdateret 30.08.2017

Vi har testet solcremer og udpeger EVY Sunscreen Mousse SPF20 til bedst i test. Dette er en meget prisbillig solcreme med god solbeskyttelse. Moussen er både vandfast og let at påføre jævnt på huden. Bedste lavprisvalg er Piz Buin Spf 6, en solcreme med lav solbeskyttelsesfaktor, som alligevel giver en god beskyttelse mod solen og hurtigt absorberes af huden. Den er både vandfast og føles fugtgivende, når den smøres ind.

Sådan udførte vi testen

Vi udfører selv vores test og tester alle produkter på den måde, de er beregnet til at blive anvendt i virkeligheden. Testpersonerne i vores test af solcreme har den lyse, nordiske hudtype, som let bliver rød, og som også let får soleksem. Solbeskyttelsen er bl.a. testet på forskellige strande på Kanarieøerne, i Egypten, Sydøstasien, i høj højde på bjergvandringer i Spanien og naturligvis om sommeren i Norden. Testen er forløbet over 18 måneder for at få et grundigt indtryk af produkterne. Nedenstående parametre har været afgørende for bedømmelsen af solcreme:

  • Brug
    Hvordan er solcremen at påføre, og hvor behagelig er den at have på? Er den let at smøre ud, og er den drøj? Er pakningen praktisk at anvende? Hvor god beskyttelse oplever man at få mod solen?

  • Konsistens
    Hvor hurtigt trænger solcremen ind i huden, og hvor klistret føles den efter indsmøring? Efterlader cremen pletter på tøj og andre genstande?

  • Holdbarhed
    Hvor godt bliver solcremen siddende i løbet af dagen? I hvilken grad forsvinder solcremen på grund af slitage, f.eks. bad?

Solbeskyttelse er, som navnet antyder, et sikkerhedsprodukt, og vi understreger, at dette ikke er en klinisk test. Laboratorietest mangler dog desværre den faktor, hvordan solcremen føles at påføre og have på huden. Denne faktor er vigtig, da den påvirker viljen til at bruge cremerne. Vores test bør altså ses som et supplement til de kliniske test, som Lægemiddelstyrelsen udfører.

Bedst i test

EVY Sunscreen Mousse SPF20

Meget prisgunstig solcreme med solbeskyttelse, der er både vandfast og let at påføre

Testvinderen er en svensk patenteret solbeskyttelse i mousseform, der er let at påføre og optages ekstremt hurtigt i huden. Den er slet ikke klæbrig og efterlader en mat overflade på huden. Det gør, at du let kan påføre solbeskyttelse igen på stranden eller lige inden, du tager tøj på. Moussen har både UVA- og UVB-beskyttelse og tåler både bad og efterfølgende tørring. Proderm hiver gevinsten hjem ved at være god til prisen, effektiv og behagelig på kroppen.

Let at påføreklistrer ikkeUVA- og UVB-beskyttelsevandfastmeget god til prisen
Der kommer for meget mousse ud af flaskenhvis man ikke er forsigtig
Bedste lavprisvalg

Piz Buin Spf 6

Billig, vandfast solcreme, der hurtigt absorberes og indeholder god solbeskyttelse

Piz Buin spf 6 har en lav beskyttelsesfaktor, men vi oplever alligevel, at den giver en virkelig god solbeskyttelse. Cremen er let at smøre ud og absorberes hurtigt af huden. Den giver også fugtighed til tør hud uden at blive klæbrig. Piz Buins signatur er den særlige duft, der giver associationer til sol og hav. Solcremen har både UVA- og UVB-beskyttelse. Piz Buin fås også med højere faktor, hvis du ønsker det. Vi synes rigtig godt om denne creme, da den oven i er meget billig.

Absorberes hurtigtUVA- og UVB-beskyttelsefugtgivendevandfastbillig
Ikke parfumefri

Vichy Capital Soleil Spf 20

Flot emballeret solcreme, der har en lækker konsistens og hurtigt optages i huden

Vichys solcreme har konsistens som en gel, der er let at påføre og trænger hurtigt ind i huden. Den er meget behagelig og let at smøre på kroppen. Solbeskyttelsen opleves som OK, men testen har flere, der føles bedre. Glem ikke at udbedre efter en times tid, da gelformlen er sværere at påføre i et tykkere lag. Du kan derimod påføre flere tyndere lag for at opnå en bedre effekt.

Skøn formelUVA- og UVB-beskyttelseflot og praktisk flaske
Beskyttelsen skal opbygges lagvis

Vichy Capital Soleil Spf 30

Fugtgivende creme med høj solbeskyttelse, indeholder hverken parfume eller parabener

Denne solcreme har både UVA- og UVB-beskyttelse. Cremen beskytter godt mod solen, men efterlader en klæbrig overflade, hvilket bliver lidt upraktisk, hvis du skal tage tøj på eller ligge på en sandet strand. Den var ikke nogen favorit blandt testkandidaterne, men det er et plus, at den giver fugtighed, hvis du har tør hud. Hvis du har brug for både fugtighedslotion og solcreme, kan den være et godt alternativ. Tuben er rigtig stor, så den er altså ikke noget til håndtasken.

UVA- og UVB-beskyttelsefugtgivendeparfumefriparabenfri
Klæbrig

Alt om solcreme

I dag har folk høj bevidsthed om at beskytte sig mod solens stråler. Det mest effektive er naturligvis at holde sig i skyggen og beskytte kroppen med tøj og hat, men hvis man vil opholde sig i solen, er solcreme en nødvendighed. En god solcreme skal indeholde beskyttelse mod både UVA- og UVB-stråling. UVB-strålerne gør, at huden danner en beskyttende pigmentering ved at blive rød eller brun. UVA-strålerne påvirker det eksisterende pigment i huden og trænger dybere ned i hudlagene, hvor de forårsager negative hudforandringer, for eksempel rynker.

Solbeskyttelse mod UVA beskytter dermed også delvis mod UVB. Beskyttelsen i cremerne kan bestå af kemisk eller fysisk beskyttelse, hvor kemisk beskyttelse betyder, at molekyler i cremen opfanger og uskadeliggør strålingen. Fysisk beskyttelse medfører, at solcremen indeholder fysiske partikler, for eksempel titaniumdioxid, der lægger sig uden på huden og reflekterer strålerne væk. Der findes også cremer, der kombinerer begge disse metoder. Det er vigtigt at bruge rigeligt med creme, og at du smører dig ind i god tid, inden du går ud i solen.

Ifølge den svenske lægemiddelstyrelse bør du bruge mindst seks teskefulde til hele kroppen og vente mindst 20 min., inden du går ud i solen. Desuden bør du udbedre beskyttelsen regelmæssige i løbet af dagen, da beskyttelsen bliver nedbrudt af solens stråler og skylles væk af bade eller sved. Det er lige så vigtigt som solbeskyttelsens kapacitet, at den er behagelig at smøre sig ind i og have på. Det er vores erfaring, at man ikke er lige så tilbøjeligt til at smøre sig ind tilstrækkeligt ofte og meget med en creme, der føles klæbrig.

Huden i ansigtet er tyndere og kan også reagere på alt for fede cremer, og hvis du har sart hud eller let får bumser og hudorme, bør du være forsigtig med at smøre ansigtet med solcreme, der er beregnet til kroppen. Det er pengene værd at investere i en solcreme specielt til ansigtet, selvom den er dyrere. Ingen solcremer kan beskytte 100 % mod solen. Børn, der opholder sig i solen, bør benytte tøj eller soldragt kombineret med solcreme. Husk, at børn under 6 måneder slet ikke bør opholde sig i direkte sollys.

?
Log ind

Bliv PriceRunner Plus-medlem

Ikke medlem? Bliv medlem