1. Start
  2. Bedst i test

Opdateret  

Test: Bedste stegetermometer til ovn, grill og meget mere

Maria Vinterskog

Vil du tilberede den perfekte bøf eller bare være fuldstændig sikker på, at kyllingen har nået en sikker temperatur? Så er det på tide at anskaffe dig et godt stegetermometer. Vi har testet stegetermometer fra Meater, Weber, Greisinger, og Apption. Læs med og se, hvilket stegetermometer, som er bedst i test.

Billede fra test af stegetermometer - måling af temperatur i en pølse

Sådan udførte vi testen

Vores tests er udført af uafhængige eksperter samt afspejler testredaktørens ærlige og objektive holdning.
Udvælgelsen af testede produkter og selve testresultatet udføres uden påvirkning af producenter, butikker eller andre interne/eksterne parter.

I vores test har vi benyttet os af både indstikstermometre og Bluetooth-termometre. De er blevet anvendt både ved grillen (kulgrill), i ovnen og på komfuret, til at måle temperaturen på både kød, flydende dej og kogende karamel. Vi har også sammenlignet termometrene i isvand, kogende vand og fritureolie inden fritering for at kunne sammenligne resultaterne og måletiderne indbyrdes.

Termometrene er testet i mindst seks måneder.

Under testen har vi set på følgende egenskaber

  • Temperaturmåling: Hvor hurtigt måler termometret? Hvor nøjagtige værdier giver det? Hvor stort spænd har termometret?

  • Brugervenlighed: Er termometret enkelt at bruge. Har det et tydeligt display, der er nemt at aflæse? Føles produktet sikkert at bruge, eller kommer man nemt til at brænde sig? Og hvis termometret har en app – er appen så god?

  • Kvalitet: Hvordan er byggekvaliteten på termometret? Holder det over tid? Bliver det beskadiget af at falde på gulvet?

Ud over disse egenskaber har vi også vægtet prisen på stegetemometret for at kunne bestemme, hvor godt et køb det er til prisen. Derefter har vi udpeget en testvinder.

Vi har testet et udvalg af de mest populære stegetermometre.
► Sammenlign priser på alle nævnte stegetermometre på PriceRunner ◄

1. Themapen One

ETI Thermapen One Stegetermometer 15.6cm

Thermapen One er den seneste model fra Thermapen, som erstatter den tidligere testvinder Thermapen MK4. Hvis du tidligere har brugt Thermapen 4, vil du sagtens kunne genkende det. Opdateringerne er diskrete. Resultatet er utrolig godt. Thermapen One er vores testvinder blandt indstikstermometrene.

Stort display og innovative funktioner.

Thermapen One er et lidt større indstikstermometer med et kraftigt rektangulært håndtag i plast og en gummibelagt kant. Sonden klappes ind som på en foldekniv, og termometeret tænder og slukker, når den foldes ud eller ind. Displayet er langt det bedste af de testede modeller. Kraftig belysning, som tilpasser sig efter omgivelsernes lys, og tallene roterer automatisk, så de altid står "den rigtige vej". Disse funktioner gør, at Thermapen skiller sig ud fra de øvrige. De tilfører virkelig værdi for brugeren. Det er også vandtæt, så det er nemt at vaske af efter behov. Kvalitetsindtrykket er højt. I testperioden blev termometeret på et tidspunkt tabt i en gryde med kogende vand, hvilket ikke påvirkede det overhovedet. Det anbefales selvfølgelig ikke at koge termometeret, men det er rart at vide, at det kan modstå både varme og væske.

Hurtig og præcis aflæsning

Målingen er hurtig, Thermapen selv angiver svartiden til et sekund. Så hurtigt er det ikke hver gang, men det er meget hurtigt. Måleområdet er -50 til +300, hvilket mageligt dækker alle behov for en hjemmekok. Målepinden er smal, og spidsen, hvor selve sensoren sidder, er rigtig skarp og let at stikke ind i samtlige levnedsmidler, der prøvemåles. Termometeret leveres også med et certifikat om, at netop dette eksemplar er kalibreret til en nøjagtighed på +/- 0,4 grader.

Mange styrker og få svagheder

Alt i alt et termometer, som uden tvivl opfylder alle de behov, som hjemmekokken og den professionelle kunne tænkes at have. Den eneste mulige svaghed i konstruktionen, som vi har fundet i testperioden, er, at Thermapen One ikke er tilpasset til venstrehåndede. Det roterende display gør det lettere, men det ville være endnu bedre for venstrehåndede, hvis sonden kunne drejes hele vejen rundt. Men det er en detalje i den store sammenhæng, og vi tøver ikke med at give Thermapen One den højeste karakter trods en høj pris.

Præcis og hurtig målingbrugervenligtroterende og oplyst display
Høj pris

Prissammenligning

Sammenlign priser

Thermapen ONE Termometer, blå

637 kr.

Thermapen ONE Termometer, grøn

679 kr.

Thermapen ONE Termometer Orange

679 kr.

2. Termometer Weber iGrill 2 – BEDSTE BLUETOOTH-TERMOMETER

Et pålideligt og letanvendt termometer til grillmesteren

Type: Bluetooth-termometer

Weber iGrill 2 Stegetermometer

Bluetooth i kombination med en app gør madlavningen let som en leg, når du bruger Weber iGrill 2. Her er et stege- og grilltermometer, der opfylder langt de fleste ønsker, som du kan forestille dig.

Selvom det er et Bluetooth-termometer, så er det ikke trådløst. Konstruktionen er den samme som et klassisk stegetermometer med en målepind, der sluttes til måleenheden.

Men der er ikke bare én målepind, der er faktisk to – og der er mulighed for at udvide med to mere, der kan tilkøbes. Det er utrolig praktisk, hvis man tilbereder flere (ens) ting ad gangen – fire stykker kyllingebryst eller måske fire møre tomahawks.
Med flere målepinde slipper du for at håbe, at temperaturen er den samme i alle stykkerne, når det ene du måler på er færdigt.

At termometeret har flere målepinde indebærer også, at du kan holde styr på både kødets kernetemperatur, og hvor varmt der er i grillen.

Funktionsrig app

Via appen kan du indstille tilberedningstid ud fra den udskæring, du griller – der er masser at vælge mellem. Du kan selvfølgelig også springe de forprogrammerede valgmuligheder over og bare vælge selv. Appen er flot, og bruger du flere målepinde ad gangen, kan du let holde styr på de forskellige temperaturer på et oversigtsbillede, hvor hver pind har sin egen farvekode.

Du kan selvfølgelig også holde styr på temperaturen via måleenheden, som er udstyret med et stort og tydeligt display (en ting som testpanelet virkelig savnede på Meater+). På displayet kan du bladre mellem de forskellige målepindes temperaturer.

Måleenheden er vinklet lidt, så det også er nemt at se temperaturen på afstand. Den er også udstyret med en magnet, men det kan ikke anbefales at sætte den fast direkte på grillen, da underdelen er af plastic og sandsynligvis bliver beskadiget af de høje temperaturer.

I appen er der adgang til et bredt udvalg af forskellige udskæringer – både danske og amerikanske. Du kan favoritmarkere dem, du anvender oftest. Men det havde været rart, hvis vi kunne foretage flere personlige indstillinger. Mange af udskæringerne i appen er svære at få fat på i Danmark, og derfor havde det ikke været tosset at kunne vælge land.

Lidt bøvlet Bluetoothforbindelse

Nøjagtig som med de fleste Bluetoothforbindelser er den første parring lidt bøvlet, men derefter er forbindelsen stabil. Det sker kun meget sjældent, at vi mister forbindelsen under brugen.

Målingen er generelt nøjagtig og hurtig. Men når vi testede måling af fritureolie, havde termometret svært ved at følge med. Efter 140 grader sakkede det bagud og holdt ikke det samme måletempo som de andre termometre i testen. Til sidst viste det en 20 grader lavere temperatur end de andre termometre. Dette problem har vi imidlertid ikke oplevet ved mere klassisk brug.

Ved kontrolmålinger af ovntemperatur lader det heller ikke til at være et spørgsmål om, at det optimale driftsinterval er for lavt. Når vi kontrolmålte ovntemperaturer, gav den lige så nøjagtige resultater som de resterende termometre.

Konstruktionen er gedigen, og selv efter et par års flittig brug fungerer det uden anmærkninger. Det er afgjort et ret dyrt stegetermometer, men investeringen bliver tjent ind, og du kommer til at have glæde af Weber iGrill 2 i mange år med lækre og perfekt tempererede middage.

Flere målepindetydeligt displaystabil Bluetooth-forbindelse til appen
Nogen usikkerhed ved meget høje temperaturerdyr

3. Meater+

Meater er termometret, der står øverst på mange grillentusiasters ønskeliste

Type: Bluetooth-termometer (uden ledning)

MEATER Plus Stegetermometer 15.9cm

Hvis du vil i kridthuset hos grillmesteren, der ser YouTube-videoer af kød, der bliver grillet, skal du give dem en Meater+. Ikke fordi det nødvendigvis er det bedste grilltermometer på markedet, men fordi det er et af de mest omtalte.

Meater+ er et trådløst Bluetooth-termometer, der er helt afhængigt af den tilhørende app. Der er ikke noget usædvanligt i, at et kødtermometer kommer med en app som supplement, men Meater+ kan slet ikke anvendes uden appen. Dette er en klar ulempe.

Tager tid at komme i gang med

Meater+ er ikke et termometer, som du lige kommer i gang med at bruge, så snart du har pakket det ud. Det skal lades op, og det skal parres med mobilen samt appen. I sig selv ikke nogen anstrengende opgave, men erfarne Bluetooth brugere ved, at det ikke altid er barnemad at parre enheder. Og det er et af problemerne med Meater+. Det tager faktisk flere forsøg, inden parringen er udført tilfredsstillende – forudsat, at du først har ladet den op.

Termometret oplades i det etui, det leveres i, og det fungerer også som signalforstærker for at booste Bluetoothsignalet til hele 50 meter (grundmodellen Meater har ti meters rækkevidde).

Skal anvendes sammen med appen

Appen er helt okay, og den indeholder alt lige fra temperaturmåling til videoer med tips til tilberedning. Præsentationen kunne godt have været pænere, men indholdet dækker alt, hvad du behøver.
Vi har imidlertid nogle forbehold.

Det sker forbavsende tit, at appen fryser under brug eller mister forbindelsen. Man lægger ikke mærke til det, før man vil kontrollere temperaturen
\– hvilket selvfølgelig er utrolig frustrerende midt i madlavningen og oven i købet medfører det en vis risiko for tørt og kedeligt kød.

Hurtigt og nøjagtigt stegetermometer

Men Meater+ har naturligvis også fordele. Det er et trådløst kødtermometer – og det er virkelig skønt med et termometer uden ledninger, der hænger og nemt sidder fast, når du bevæger dig rundt om grillen og i køkkenet. At det er et termometer, der kan blive siddende i kødet under tilberedningen (og især med et rotisseri), er selvfølgelig rart, hvis det er vigtigt at have styr på temperaturen løbende.

Meater+ har desuden to termometre – det ene måler temperaturen inde i kødet, og det andet måler omgivelsestemperaturen i grillen eller ovnen. Med de to målepunkter kan Meater+ anslå den forventede resterende tilberedningstid. Så ved du, hvornår du skal sætte kartoflerne over.

I det store hele er Meater+ et godt og flot termometer, hvis man kan se bort fra problemerne med appen og det faktum, at det slet ikke kan bruges uden appen. Vi mangler dog mulighed for at kunne aflæse temperaturen direkte, uden at skulle holde øje med App'en.

Flotto målepunktertrådløst
Lidt for mange problemer med appenmister forbindelsensvært at gribe om

4. Sunartis Mingle ovntermometer

Ovntermometer med stort og oplyst display

Mingle ME217 Digital Ovntermometer

Ovntermometer eller stegetermometer, kært barn har mange navne. Dette er et termometer, som i modsætning til indstikstermometrene er beregnet til at blive ført ind i maden, som skal tilberedes, og derefter blive siddende under hele tilberedningen. Du kan selvfølgelig også sagtens bruge denne type termometer som et indstikstermometer, men det er ikke helt, hvad det er lavet til. Det bedste ved et Sunartis ovntermometer er det store, belyste og ekstremt tydelige display. Tallene vises meget tydeligt, både aktuel temperatur og den temperatur, du har indstillet som mål. Displayet tændes ved at berøre en hvilken som helst af touchknapperne på forsiden. Desværre er det ikke muligt at tænde displayet uden at ændre måltemperaturen eller indstille fra Celsius til Fahrenheit. Det er lidt irriterende.

Forbilledligt enkelt

Et ovntermometers primære opgave er at måle temperaturen på maden, der tilberedes, og det gør Sunartis med et godt resultat. Temperaturen vises kun i hele grader. For denne type termometer er det ret almindeligt. Indstikstermometre viser typisk tiendedel grader, men det er faktisk primært for at kunne følge temperaturudviklingen. Meget få termometre til almindelige forbrugere er tilstrækkeligt præcise til at måle grader ned til tiendedele, og slet ikke i denne prisklasse. Sammenlignet med et kalibreret termometer ser det ud til at måle ret nøjagtigt. Rundt om det store, runde display sidder en ring med tre touchknapper. En til tænd/sluk samt en til at skifte mellem Farenheit og Celsius. Desuden er der to knapper til at øge eller mindske måltemperaturen. Meget enkelt og funktionelt.

Sunartis ligger i mellemprissegmentet. Er du på udkig efter et enkelt og funktionelt ovntermometer, kan dette være et godt valg for dig. Har du brug for et meget hurtigt og mere præcist termometer, er dette ikke det rigtige valg.

Enkeltoplyst displayfornuftig pris
Ikke samme nøjagtighed eller hastighed som dyrere indstikstermometreog displayet kan ikke tændes uden at ændre indstillingerne

5. Gefu digitalt termometer

Brugervenligt, men langsomt køkkentermometer

GEFU Digital Stegetermometer 27cm

Gefu er et termometer, der sælges i mange af de største køkkenbutikker. Det ligger i mellemprissegmentet, og det er heller ikke et termometer, der kan måle sig med de lidt dyrere modeller i testen, hverken når det gælder nøjagtighed eller hurtighed.

Der kan stilles spørgsmålstegn ved byggekvaliteten

Kort efter at termometeret er pakket ud og taget i brug, løsnes fronten på det. Det er en metalfront, som kun har en kosmetisk funktion, så det påvirker egentlig ikke funktionen. Men selvfølgelig giver det et lidt kedeligt førstehåndsindtryk.

Ellers er det en let og smidig variant. Der er et lille digitalt display og en tænd/sluk-knap. Tryk på knappen for at starte det, og når du er færdig, slukker du for det. Meget nemt at bruge. Selve målepinden er ret grov og stump. Det ville have været en fordel, hvis den var lidt tyndere og nemmere at stikke ind i f.eks. kød.

Langsom måling og nogen usikkerhed om nøjagtigheden

Gefu er et termometer i mellemprissegmentet. Det er betydeligt billigere end de dyreste i testen, men koster alligevel næsten dobbelt så meget som det billigste. Så det bør også være lidt bedre end de billigste. Men det synes vi ikke rigtig, at det er. Sammenlignet med et kalibreret termometer er der en forskel på måleværdien på næsten en grad. Ofte spiller dette ikke en afgørende rolle i hjemmekøkkenet. Men hvis du er en person, der f.eks. laver slik hjemme og tempererer chokolade, er det vigtigt at være omhyggelig med temperaturen, og så er dette ikke et termometer for dig.

Det er et ret langsomt termometer. Det tager nogle gange op til 30 sekunder, før måleværdien har stabiliseret sig, og det er sammenlignet med mange andre modeller meget lang tid.

I det store hele er det et termometer, som trods alt er meget brugervenligt og leverer en rimelig måleværdi, hvis du har tid til at vente et øjeblik. Men til normalpris kan man ikke rigtig begrunde et køb.

6. Eva Solo Cook´N Time

Ovntermometer med forudindstillede temperaturer

Type: Indstikstermometer

Eva Solo Cook'N Time Stegetermometer

Cook'N Time er Eva Solos variant af ovntermometer og er beregnet til at blive siddende i f.eks. kødstykket under hele tilberedningen. Denne model adskiller sig fra de andre i testen, da den leveres med et antal forudindstillede temperaturer til forskellige fødevarer – fjerkræ, svinekød, oksekød, kalvekød, lam og chokolade. Formodentlig er valgene der for at forenkle brugen af termometeret, men desværre er vi ikke helt tilfredse med denne funktion. En standardindstilling for f.eks. "oksekød" og "medium" bliver for vag. Dels på grund af menneskers forskellige præferencer, dels fordi der er stor forskel på forskellige typer oksekød. De forindstillede valg bliver et kompromis, som desværre sjældent bliver godt, hvor brugen ofte bliver mere besværlig og resultatet dårligere. Heldigvis er Cook'N Time et termometer, hvor du også selv kan indstille den ønskede måltemperatur.

Skrællet design, som går ud over brugervenligheden

Cook'N Time har ret mange valg og indstillinger, og det kan nogle gange blive besværligt at finde rundt uden at kigge i instruktionsbogen. Det er desuden designet uden almindelige knapper, og alle indstillinger sker ved at dreje eller trykke på forskellige dele af en ydre ring, som indrammer displayet. Vi savner en form for almindelige knapper eller vejledende tekst, selvom man lærer funktionerne efter at have brugt det nogle gange. Dette termometer har også en timerfunktion og et almindeligt ur, der viser klokken. Her havde vi foretrukket at have temperaturen i stedet for et ur i displayet, da det for os er vigtigere at kende temperaturen, end hvor meget klokken er.

Et termometers vigtigste opgave er at måle og præsentere temperaturen på en nem og nøjagtig måde. Cook'N Time måler temperaturen tilstrækkeligt hurtigt og korrekt til almindelig brug i et hjemmekøkken, men desværre ikke tilstrækkeligt hurtigt og præcist til mere krævende opgaver.

Termometeret fungerer godt, men er ikke prisen værd

Sammenfattende så er Cook'n Time et ovntermometer, som måler temperaturen lige så godt som sine konkurrenter, men som desværre taber karakter på grund af funktionaliteten. Ekstra funktioner skal tilføre en værdi for brugeren, men her synes vi, at Eva Solo mislykkes. I denne noget højere prisklasse er der efter vores mening bedre valg. Selvom termometeret i sig selv fungerer godt, er karakteren desværre ret lav.

God temperaturmåling for denne type termometer
Besværlig brugunødvendigt med forudindstillede temperatureruret i fokus i stedet for temperaturenprisen
  • Bedst i test
  • Tilbud
  • Guides
  • Om os