1. Start
  2. Bedst i test

Opdateret  

Tørshampoo: 13 produkter i test

PriceRunner

Orker du ikke lige hårvasken? Eller trænger håret bare til at blive frisket hurtigt op? Vi har testet tørshampooer fra flere mærker, herunder Maria Nila, Batiste og Kevin Murphy. For at blive bedst i test, så skal en tørshampoo være effektiv og sund for håret, samt have en fornuftig pris. Læs med og se, hvem der er bedst i test.

Tørshampoo Test: 13 populære shampooer der er din ven i nøden

Sådan udførte vi testen

Vores tests er udført af uafhængige eksperter samt afspejler testredaktørens ærlige og objektive holdning.
Udvælgelsen af testede produkter og selve testresultatet udføres uden påvirkning af producenter, butikker eller andre interne/eksterne parter.

Vi udfører selv vores test og tester alle produkter på den måde, de er beregnet til at blive anvendt i virkeligheden. I vores test af tørshampoo har vi ladet fire uddannede frisører med forskellige hårtyper og hårfarver anvende produkterne.

I testen har vi gået ud fra nedenstående parametre for at bedømme produkterne:

  • Opfriskning: Hvor godt opsuger produktet fedt? Får man en nyvasket fornemmelse i håret bagefter?

  • Volumen: Hvordan er evnen til at give håret volumen? Hvor længe bevares volumen? Er det let eller svært at overdosere, så håret bliver for stridt?

  • Udseende: Hvordan ser håret ud efter påføring? Kan tørshampooen ses i håret, eller trænger det ind og ser naturligt ud? Hvor let er det at kæmme ud, hvis man har fået for meget i?

  • Duft: Dufter tørshampooen stærkt? Forsvinder duften hurtigt, eller bliver den siddende i håret?

Under testen er frisørerne gået ud fra et forbrugerperspektiv og har anvendt produkterne, som deres kunder ville have brugt dem. Karakteren er for den samlede oplevelse af produktet i forhold til prisen.

Vi har testet et udpluk af markedets mest populære produkter. Sammenlign priser og find tilbud på de testede tørshampooer på PriceRunner.

1. Maria Nila Invisidry Shampoo - BEDST I TEST TØRSHAMPOO

Miljøvenlig og effektiv tørshampoo, der ikke kan ses i håret og som effektivt giver en frisk følelse

Maria Nila Invisidry Shampoo 250ml

Maria Nila Invisidry Shampoo er til forskel fra mærkets anden tørshampoo ikke et kombineret stylingprodukt. Denne flaske fokuserer i stedet fuldstændig på at give frisk hår, og det lykkes den også rigtig godt med.

Frisk og ren duft

Duften er frisk med en vis sødme og dæmpes ret hurtigt efter påføring. Ifølge flasken er det en pudderspray, men det mærker man ikke under brugen. Produktet lægger sig nemlig, i modsætning til de fleste andre tørshampooer i testen, ikke som en synlig hinde af pudder i håret. I stedet er den helt usynlig og fungerer derfor til alle hårfarver, fra den lyseste blonde til den dybeste sorte. Det gør Maria Nila Invisidry Shampoo særdeles let at bruge. Håret ser hurtigt renere ud og får en smule tekstur, men det er som nævnt ikke formålet at sætte håret.

Vegansk tørshampoo

Flasken fås i to størrelser, og emballagen er klimakompenseret. Indholdet er vegansk, cruelty free og frit for både sulfater og parabener. En sand vinder for både flot hår og miljøet. Og at slippe for at bekymre sig for at gå rundt og ligne en nullermand i håret takket være Maria Nila Invisidry Shampoo, er en behagelig bonus.

Usynligeffektivgiver frisk fornemmelsemiljøvenlig
Ret dyr

Prissammenligning

Sammenlign priser

Maria Nila Invisidry Shampoo 250 ml - Transparent

159 kr.

Maria Nila Invisidry Shampoo, 250 ml

169 kr.

Maria Nila Invisidry Shampoo 250ml

169 kr.

2. Amika Perk up Dry Shampoo

God og opfriskende tørshampoo, der er nem at bruge og ikke kan ses

Amika Perk Up Dry Shampoo 232ml

Vinder af testen er tørshampooen Perk up fra amika, som er baseret på risstivelse og havtorn og er helt fri for aluminium. Perk up Dry Shampoo fungerer lige så godt til både lyst og mørkt hår og efterlader ingen spor, ikke engang i helt sort hår.

Giver hurtig følelse af rent hår

Produktet er nemt at påføre uden hårbørste, hvilket er et stort plus.

Perk up Dry Shampoo giver et vist volumen, men først og fremmest en følelse af, at håret er rent og nyvasket og ikke har den ruhed, der ofte forbindes med volumenprodukter. Duften er inspireret af havtorn og føles frisk og særpræget, uden at dominere alt for meget.

Nem at brugeusynliggod opfriskende evne
Mindre volumeneffekt

3. Evo Water Killer Dry Shampoo

Hurtigvirkende tørshampoo, der giver et blødt og let resultat

Evo Water Killer Dry Shampoo 200ml

Evo Water Killer Dry Shampoo er en let tørshampoo, der effektivt frisker fedtet hår op og virker fint i både blondt og brunt hår. Produktet har to anvendelsesområder, dels det selvfølgelige: at give snavset hår et par ekstra dage inden vask, dels at give stabilitet og gør det lettere at style håret.

Tørshampoo, der efterlader håret med frisk følelse

Som andre tørshampooer lægger Water Killer sig som pudder i håret, som derefter arbejdes ind, efter det har fået tid til at suge olierne i håret op. Det tager kun et par minutter at få et rigtig tydeligt resultat. (Tips: Spray håret, og børst så tænder mens det virker, for at udnytte tiden effektivt på badeværelset!) Når der er gået to minutter, børstes tørshampooen let ind med en hårbørste, eller man kan massere det ind med fingrene.

Frisk og ren duft

Duften er frisk og ren, og selvom håret ganske vist får tekstur, føles det slet ikke så stift, som mange andre tørshampooer plejer. Derfor må man træffe et valg: Hvis man primært er ude efter en tørchampoo til at give tekstur og stabilitet, så er dette ikke det rigtige produkt at købe. Men vil man have frist hår og et produkt, der ikke gør håret pudret og støvet, så er Evo Water Killer et godt alternativ.

Virker hurtigtgiver et flot og let resultat
Beskeden volumeneffektdyr

4. Kevin Murphy Fresh Hair

Letanvendt tørshampoo, der er bedst til fint hår og giver en god duft

Kevin Murphy Fresh Hair 250ml

Kevin Murphy Fresh Hair er en usædvanligt fint fordelt spray med en tydelig duft af sød citrus. Sprayen bliver i princippet usynlig selv på det mørkeste hår, hvilket er perfekt til hurtig påføring.

Rent hår på ingen tid

Kevin Murphy Fresh Hair giver en meget nyvasket følelse, som holder godt hen over dagen. Resultatet bliver helt mat, og den giver også en vis volumen i tyndt hår, men med tykkere hår er det følelsen af renhed, som er produktets styrke.

Velegnet til tynde hårtypergod duftnem at bruge
Ikke så drøj

5. Moroccanoil Dry Shampoo

Bevarer glans og holder håret frisk hele dagen

Moroccanoil Dry Shampoo Light Tones 205ml

Hvis man vil have en tørshampoo. der giver let og luftigt hår, så er Moroccanoil Dry Shampoo et alternativ, der er værd at tænke på.

Produktet giver ingen egentlig struktur, men hjælper primært med at give en nyvasket følelse. Kornene der sprayes i håret, er så små, at de ikke kan ses. Det gør dog, at man skal bruge ret meget af produktet. Når man har påført en tilstrækkelig mængde tørshampoo, bliver resultatet dog godt og holder hele dagen.

Opfriskende tørshampoo, der bevarer glans

Duften der er ret kraftig, dunster hurtigt af. Det er en positiv egenskab, at produktet er meget let at påføre og få hen, lige hvor man vil have det. Der fås både en lys og en mørk variant, der passer til forskellige hårfarver. Evnen til at bevare hårets glans samtidig med at det føles dejlig opfrisket gør, at Moroccanoil Dry Shampoo er velegnet, hvis man ikke skal bruge hjælp til volumen.

Let at påførebevarer glansfrisk hele dagen
Ikke drøj

6. Lernberger Stafsing Dryclean Spray

Effektivt opfriskende tørshampoo, der giver en god volumeneffekt

Lernberger Stafsing Dryclean Dry Shampoo 300ml

Lernberger Stafsing Dryclean Spray er en tørshampoo med kraftig volumeneffekt, som giver håret meget struktur og passer perfekt til de personer i testpanelet, der har tynde, fine hårstrå og ønsker meget volumen.

God til tyndere hår

Den olieopsugende evne er middelgod og virker fint en dags tid efter vask, men er ikke optimal til hår, der ikke er blevet vasket i flere dage. Produktet skal arbejdes ret grundigt ind i håret, men giver da en flot, mat finish uden synlige pudderrester.

God volumeneffektgod opfriskende effekt
Kræver lidt arbejde

7. Sebastian Professional Sebastian Drynamic Shampoo

Har en god forfriskende effekt og bevarer hårets glans

Sebastian Professional Dynamic Dry Shampoo 200ml

En skøn, nyvasket fornemmelse spreder sig, når Sebastian Drynamic Shampoo sprayes i håret.

Den er så finkornet, at det stort set er usynligt. Der er stadig en frisk glans tilbage, da tørshampooen lykkes med kunsten at fjerne fedt, uden at håret ser kedeligt ud. Duften er frisk men desværre ret stærk. Den bliver også siddende længe efter påføring.

Usynlig tørshampoo med en kraftig duft

Sebastian Drynamic Shampoo kan anvendes i rødderne som en almindelig tørshampoo, men den kan også anvendes i længderne som et stylingprodukt. Produktet sprayes i så fald ud i håret og aktiveres med varmen fra en føntørrer. En god idé, da produktet ellers ikke giver særlig meget volumen. Og det giver ganske vist struktur til håret, men desværre bliver det mest stridt.

Sebastian Drynamic Shampoo er ikke optimalt som stylingprodukt, men som tørshampoo er det fantastisk.

Bevarer glansdrøjtgod opfriskningsevne
Stærk duftmindre volumeneffekt

8. Oribe Gold Lust Dry Shampoo

Meget finkornet og bevarer glansen

Oribe Gold Lust Dry Shampoo 286ml

Glem det støvede look – de små korn i Oribe Gold Lust tørshampoo kan slet ikke ses.

Den giver ikke håret struktur, men det er heller ikke noget der loves. I stedet giver det bare en nyvasket, let og luftig følelse. Håret beholder sin glans og bliver samtidig frisk.

At kornene er så små gør dog, at der skal bruges ret meget for at opnå et godt resultat. Og desværre holder det heller ikke helt så længe som ønsket. Ud på eftermiddagen begynder håret at føles lidt fedtet, selvom det stadigvæk ser frisk ud.

Fin tørshampoo, der ikke giver struktur

Konsistensen er tilpas fugtig, og det er nemt at få produktet på det rigtigt sted uden at der flyver produktrester rundt i hele badeværelset. Duften er relativt mild og mærkes ikke, når man er færdig med at spraye. Hvis man kun er ude efter den nyvaskede følelse og ikke behøver ekstra struktur, så er Gold Lust Dry Shampoo et godt alternativ.

Meget finkornetbevarer glansstøver ikketilpas fugtigt
Ikke drøjtskal udbedres ud på eftermiddagen

9. Maria Nila Dry Shampoo

Drøj tørshampoo, der giver volumen og en frisk følelse

Maria Nila Dry Shampoo 250ml

Maria Nila Dry Shampoo er en tørshampoo, der også kan bruges som stylingprodukt.

Midlet kan med fordel anvendes som hjælp til at give volumen og struktur, også i nyvasket hår. Som tørshampoo er det effektivt og mindsker nemt overskydende fedt med så små korn, at de næsten ikke kan ses. Da det giver så meget struktur, kan håret føles til tungt efter brug. Sprayen er tilpas fugtig og nem at fordele.

Drøj og lidt svær at bruge

Den er ikke for tør, hvilket ellers er et almindeligt problem, og er nem at ramme rigtigt med. Indtil man har vænnet sig til den, kommer man ment til at overdosere tørshampooen, da der kun skal bruges en lille smule til et godt resultat. Med den rette mængde, er den imidlertid meget drøj. Duften er mild og diskret, hvilket helt klart er et plus.

Maria Nila Dry Shampoo er en god tørshampoo, der giver både struktur og et frisk resultat.

God volumen drøjgod konsistensmild duft
Let at overdosereføles tung

10. Idun Minerals Refreshing Dry Shampoo

En tørshampoo til den miljøbevidste

Idun Minerals Refreshing Dry Shampoo 200ml

Den første svanemærkede tørshampoo - det kan Idun Minerals Refreshing Dry Shampoo prale af at være. Svanen er et nordisk miljømærke, og som miljøbevidst forbruger føles det rart også at kunne træffe et miljøvenligt valg til hårstylingen.

Næsten helt uden duft

Når det gælder tørshampoo, så plejer duften typisk at dele vandene. Idun Minerals Refreshing Dry Shampoo lugter ærligt talt ikke af særlig meget andet end alkohol.
Den har ingen nævneværdig duftsætning, og det er ret skønt. For nogle gange er tørshampoo så kraftigt parfumerede for at give en følelse af friskhed, at resultatet bliver det stik modsatte.

En tørshampoo, der skal bruges lidt ofte

Denne tørshampoo skal kunne bruges til de fleste hårfarver. Efter påføring kan du ganske vist ane en let støvet tone. Men den forsvinder hurtigt, når produktet bliver børstet ind i håret.

Formlen tynger ikke håret alt for meget, men vi oplever også et behov for at supplere med et ekstra sprøjt. Nogle tørshampooer kan holde et godt resultat natten over.
Men med Idun Minerals må du regne med at skulle bruge den igen næste morgen – eller til aftenen.

Idun Minerals Refreshing Dry Shampoo er en tørshampoo, som hverken skuffer eller imponerer vildt. Den virker, som den skal.

Men er håret meget snavset, er den lige i den lette ende.

Svanemærketrelativt duftfriefterlader ikke en støvet følelse
Kan ikke klare meget snavset håraf og til nødvendigt at supplere med et ekstra sprøjt

11. Lyko Rule Breaker

Et tørshampoo der er våd

Lyko Rule Breaker 150ml

Hvad er en tørshampoo egentlig? Det vi hovedsagelig har lært at forbinde med denne produkttype, er en spray som ved påføring i tørt hår suger olien i hårbunden op og på den måde giver en oplevelse af, at håret er mindre beskidt. Denne type af spray opleves sjældent som våde, fordi de lander i håret, men her skiller Lyko Rule Breaker sig ud fra mængden. Denne tørshampoo er nemlig våd.

En våd tørshampoo

Grundprincippet er det samme som med andre tørshampooer: dit er småsnavset, du sprayer tørshampoo i, masserer det ind, og vupti ser dit hår frisk ud igen. Den store forskel med Rule Breaker er, at denne spray faktisk er våd, når den lander i håret, hvilket også betyder, at håret bliver vådt.

Produktet tørrer dog relativt hurtigt i håret, og når man deres børster det, ser det unægtelig nyvasket ud. Hvor hurtigt det tørrer, afhænger naturligvis af hvor tykt hår man har, og hvor meget produkt man anvender – men man kommer ikke udenom, at en klassisk tørshampoo er mere tidseffektivt at bruge.

Efterlader ikke pudderrester i håret

Den største fordel ved Lyko Rule Breaker er, at den ikke efterlader pudderrester i håret. Pudderrester kan ellers være en ting, man ellers kommer til at arbejde hårdt med at arbejde ind med andre tørshampooer.

Dette produkt er nok bedre til kortere hår, hvor tørretiden er kortere. Men til længere hår er Lyko Rule Breaker nok ikke det mest effektive alternativ.

Innovativefterlader ikke pudderrester
Er lidt tid om at tørre

12. Batiste Dry Shampoo Original

Billig tørshampoo med en god opfriskningsevne, bedst effekt i lyst hår

Batiste Original Dry Shampoo 200ml

Batiste Dry Shampoo Original er testens billigste produkt, og det afspejler sig desværre i kvaliteten. Tørshampooens opfriskningsevne vurderes som middelgod, men den giver ikke volumen i større grad.

Lavkvalitets-tørshampoo

På lyst hår fungerer Batiste Dry Shampoo Original meget godt farvemæssigt, men i mørkere hår har produktet en tendens til at efterlade en skygge. Pudderet giver imidlertid et flot, mat look og egner sig derfor meget godt til afbleget hår, hvis man vil undgå glans.

Billigtmeget god opfriskningsevne
Giver ikke så meget volumenkan se lidt kalkagtigt ud på mørkt hår.

13. Löwengrip Care & Color Good To Go Dry Shampoo

Giver meget struktur og fås i en lille, praktisk flaske

Löwengrip Good To Go Dry Shampoo Jasmine & Amber 250ml

Löwengrip Care & Color Good To Go er en tørshampoo, der fås i både en lille og en stor flaske. Den lille variant er virkelig perfekt at have med i håndtasken.

Intens og stærk lugt

Tørshampooen har en intens lugt, og den kraftige duft der spreder sig ved påføring, bliver desværre også hængende, når sprayen har lagt sig. Da håret er så tæt på ansigtet er det ret generende, især hvis man er følsom over for dufte.

God til at skabe volumen

Tørshampooen give rigtig meget struktur. Håret bliver rigtig stridt, og det føles kompakt ved hårrødderne. Det gør selvfølgelig, at produktet er godt til at skabe volumen eller få en opsætning til at holde bedre.

Men hvis man bare vil have en frisk følelse dagen efter, så er det ikke optimalt, da håret føles tungt. Selvom der skal bruges en meget lille mængde til at få struktur, skal der bruges desto mere til at skjule fedt.

Good To Go Dry Shampoo er godt som stylingprodukt, men lever ikke op til kravene til en god tørshampoo.

Giver meget strukturpraktiske flasker
Kraftig duftgiver tungt hårgiver ikke en frisk følelse

Mere om tørshampoo

Tørshampoo anses af mange som et absolut must i toiletskabet. Det kan være en hurtig måde at friske håret op, og på den måde kan man også undgå at slide håret for meget med gentagen vask. Tørshampoo kan også anvendes som stylingprodukt for at give håret volumen og struktur. Det en tørshampoo gør, er at fjerne overskydende olier.

Produktet indeholder stoffer, der absorberer olien i håret, ofte blandt andet risstivelse. Når man efterfølgende bruger en børste eller fingrene til at fordele produktet, forsvinder tørshampooen og tager olien med. Man skal dog huske på, at det kun skaffer olien væk, så det er ikke en rengøring. Det anbefales fortsat at supplere med shampoo og traditionel hårvask.

Hvordan anvender man tørshampoo?

Påfør tørshampoo ved at spraye det på håret i cirka 20 centimeters afstand og ind i hovedbunden. Den overflødige olie i håret sidder ofte omkring hårrødderne. Hvis man sprayer tørshampooen på for tæt på hovedet, er der risiko for at få for meget produkt på samme sted, hvilket kan give et støvet eller hvidligt udseende. Når man har sprayet håret igennem, kan man vente lidt, inden man masserer hovedbunden for at fordele produktet og absorbere den overflødige olie. Som afslutning skal man trække en børste igennem håret for at fordele det yderligere og fjerne eventuelt overskud.

Overordnet er det vigtigt at sørge for at bruge den rette mængde af produktet. Man kommer let til at spraye for meget på. Desværre bliver resultatet så bare kedeligt, og håret mister al sin glans. Det er dog forskelligt, hvor lette produkterne er at dosere, og nogle er mere tilgivende end andre. Uanset om man har brugt den rigtige mængde eller ej, plejer de fleste at opleve, at håret er fedt i hovedbunden, men tørt i spidserne. Hvis man bruger tørshampoo ved rødderne, kan man med fordel anvende olie eller plejende creme i spidserne for at få håret til at se friskere ud. Forskellige dele af håret kræver simpelthen forskellig pleje og behandling.

  • Bedst i test
  • Tilbud
  • Guides
  • Om os