Vi gemmer data om din brug af sitet i cookies. Ved fortsat brug accepterer du dette

Cookiepolitik

Tørshampoo: 9 produkter i test

Af PriceRunner Opdateret 13.12.2017

Vi har testet tørshampoo og udpeger Amika Perk Up Dry Shampoo til bedst i test. Denne tørshampoo er nem at anvende og føles opfriskende i håret. Produktet fungerer lige så godt til både lyst og mørkt hår og efterlader ingen spor, ikke engang i helt sort hår. En anden tørshampoo der udmærker sig i testen, er Kevin Murphy Fresh Hair, en brugervenlig tørshampoo, der egner sig godt til tyndt hår og giver en god duft.

Sådan udførte vi testen

Vi udfører selv vores test og tester alle produkter på den måde, de er beregnet til at blive anvendt i virkeligheden. I vores test af tørshampoo har vi ladet fire uddannede frisører med forskellige hårtyper og hårfarver anvende produkterne. I testen har vi gået ud fra nedenstående parametre for at bedømme produkterne:

 • Opfriskning
  Hvor godt opsuger produktet fedt? Får man en nyvasket fornemmelse i håret bagefter?

 • Volumen
  Hvordan er evnen til at give håret volumen? Hvor længe bevares volumen? Er det let eller svært at overdosere, så håret bliver for stridt?

 • Udseende
  Hvordan ser håret ud efter påføring? Kan tørshampooen ses i håret, eller trænger det ind og ser naturligt ud? Hvor let er det at kæmme ud, hvis man har fået for meget i?

 • Duft
  Dufter tørshampooen stærkt? Forsvinder duften hurtigt, eller bliver den siddende i håret?

Under testen er frisørerne gået ud fra et forbrugerperspektiv og har anvendt produkterne, som deres kunder ville have brugt dem. Karakteren er for den samlede oplevelse af produktet i forhold til prisen.

Bedst i test

Amika Perk up Dry Shampoo

God og opfriskende tørshampoo, der er nem at bruge og ikke kan ses

Vinder af testen er tørshampooen Perk up fra amika, som er baseret på risstivelse og havtorn og er helt fri for aluminium. Perk up Dry Shampoo fungerer lige så godt til både lyst og mørkt hår og efterlader ingen spor, ikke engang i helt sort hår. Produktet er nemt at påføre uden hårbørste, hvilket er et stort plus.

Perk up Dry Shampoo giver et vist volumen, men først og fremmest en følelse af, at håret er rent og nyvasket og ikke har den ruhed, der ofte forbindes med volumenprodukter. Duften er inspireret af havtorn og føles frisk og særpræget, uden at dominere alt for meget.

Nem at brugeusynliggod opfriskende evne
Mindre volumeneffekt

Kevin Murphy Fresh Hair

Letanvendt tørshampoo, der er bedst til fint hår og giver en god duft

Kevin Murphy Fresh Hair er en usædvanligt fint fordelt spray med en tydelig duft af sød citrus. Sprayen bliver i princippet usynlig selv på det mørkeste hår, hvilket er perfekt til hurtig påføring. Kevin Murphy Fresh Hair giver en meget nyvasket følelse, som holder godt hen over dagen. Resultatet bliver helt mat, og den giver også en vis volumen i tyndt hår, men med tykkere hår er det følelsen af renhed, som er produktets styrke.

Velegnet til tynde hårtypergod duftnem at bruge
Ikke så drøj

Moroccanoil Dry Shampoo

Bevarer glans og holder håret frisk hele dagen

Hvis man vil have en tørshampoo. der giver let og luftigt hår, så er Moroccanoil Dry Shampoo et alternativ, der er værd at tænke på. Produktet giver ingen egentlig struktur, men hjælper primært med at give en nyvasket følelse. Kornene der sprayes i håret, er så små, at de ikke kan ses. Det gør dog, at man skal bruge ret meget af produktet. Når man har påført en tilstrækkelig mængde tørshampoo, bliver resultatet dog godt og holder hele dagen.

Duften der er ret kraftig, dunster hurtigt af. Det er en positiv egenskab, at produktet er meget let at påføre og få hen, lige hvor man vil have det. Der fås både en lys og en mørk variant, der passer til forskellige hårfarver. Evnen til at bevare hårets glans samtidig med at det føles dejlig opfrisket gør, at Moroccanoil Dry Shampoo er velegnet, hvis man ikke skal bruge hjælp til volumen.

Let at påførebevarer glansfrisk hele dagen
Ikke drøj

Lernberger Stafsing Dryclean Spray

Effektivt opfriskende tørshampoo, der giver en god volumeneffekt

Lernberger Stafsing Dryclean Spray er en tørshampoo med kraftig volumeneffekt, som giver håret meget struktur og passer perfekt til de personer i testpanelet, der har tynde, fine hårstrå og ønsker meget volumen. Den olieopsugende evne er middelgod og virker fint en dags tid efter vask, men er ikke optimal til hår, der ikke er blevet vasket i flere dage. Produktet skal arbejdes ret grundigt ind i håret, men giver da en flot, mat finish uden synlige pudderrester.

God volumeneffektgod opfriskende effekt
Kræver lidt arbejde

Sebastian Professional Sebastian Drynamic Shampoo

En skøn, nyvasket fornemmelse spreder sig, når Sebastian Drynamic Shampoo sprayes i håret. Det er så finkornet, at det stort set er usynligt. Der er stadig en frisk glans tilbage, da tørshampooen lykkes med kunsten at fjerne fedt, uden at håret ser kedeligt ud. Duften er frisk men desværre ret stærk. Den bliver også siddende længe efter påføring. Sebastian Drynamic Shampoo kan anvendes i rødderne som en almindelig tørshampoo, men den kan også anvendes i længderne som et stylingprodukt. Produktet sprayes i så fald ud i håret og aktiveres med varmen fra en føntørrer. En god idé, da produktet ellers ikke giver særlig meget volumen. Og det giver ganske vist struktur til håret, men desværre bliver det mest stridt. Sebastian Drynamic Shampoo er ikke optimalt som stylingprodukt, men som tørshampoo er det fantastisk.

Bevarer glansdrøjtgod opfriskningsevne
Stærk duftmindre volumeneffekt

Oribe Gold Lust Dry Shampoo

Meget finkornet og bevarer glansen

Glem det støvede look – de små korn i Oribe Gold Lust tørshampoo kan slet ikke ses. Den giver ikke håret struktur, men det er heller ikke noget der loves. I stedet giver det bare en nyvasket, let og luftig følelse. Håret beholder sin glans og bliver samtidig frisk. At kornene er så små gør dog, at der skal bruges ret meget for at opnå et godt resultat. Og desværre holder det heller ikke helt så længe som ønsket. Ud på eftermiddagen begynder håret at føles lidt fedtet, selvom det stadigvæk ser frisk ud. Konsistensen er tilpas fugtig, og det er nemt at få produktet på det rigtigt sted uden at der flyver produktrester rundt i hele badeværelset. Duften er relativt mild og mærkes ikke, når man er færdig med at spraye. Hvis man kun er ude efter den nyvaskede følelse og ikke behøver ekstra struktur, så er Gold Lust Dry Shampoo et godt alternativ.

Meget finkornetbevarer glansstøver ikketilpas fugtigt
Ikke drøjtskal udbedres ud på eftermiddagen

Maria Nila Dry Shampoo

Drøj tørshampoo der giver volumen og en frisk følelse

Nila Dry Shampoo er en tørshampoo, der også kan bruges som stylingprodukt. Midlet kan med fordel anvendes som hjælp til at give volumen og struktur, også i nyvasket hår. Som tørshampoo er det effektivt og mindsker nemt overskydende fedt med så små korn, at de næsten ikke kan ses. Da det giver så meget struktur, kan håret føles til tungt efter brug. Sprayen er tilpas fugtig og nem at fordele.

Den er ikke for tør, hvilket ellers er et almindeligt problem, og er nem at ramme rigtigt med. Indtil man har vænnet sig til den, kommer man ment til at overdosere tørshampooen, da der kun skal bruges en lille smule til et godt resultat. Med den rette mængde, er den imidlertid meget drøj. Duften er mild og diskret, hvilket helt klart er et plus. Maria Nila Dry Shampoo er en god tørshampoo, der giver både struktur og et frisk resultat.

God volumen drøjgod konsistensmild duft
Let at overdosereføles tung

Redken Powder Refresh

Velduftende tørshampoo, der giver en dejlig kølighed i hovedbunden

Redken Powder Refresh er en tørshampoo med svag mynteduft, som sprayes direkte på hårrødderne. Sprayen er fint fordelt, men det er nødvendigt at børste eller gnide den ind i håret, for at den bliver helt usynlig. Når den først er på plads, ser håret frisk og nyvasket ud og får et vist volumen.

Det var først og fremmest testpersonerne med tynde hårstrå, som satte pris på dette produkt, fordi det desværre ikke giver nær så tydeligt løft til kraftigere hår. Når Redken Powder Refresh påføres tæt ved hovedbunden, giver den en tydeligt kølende fornemmelse, hvilket kan føles behageligt efter for eksempel træning.

Lækker duft, kølende effektLækker duftkølende effekt
Lidt høj pris

Batiste Original Dry Shampoo 200ml

Batiste Dry Shampoo Original

Billig tørshampoo med en god opfriskningsevne, bedst effekt i lyst hår

Batiste Dry Shampoo Original er testens billigste produkt, og det afspejler sig desværre i kvaliteten. Tørshampooens opfriskningsevne vurderes som middelgod, men den giver ikke volumen i større grad. På lyst hår fungerer Batiste Dry Shampoo Original meget godt farvemæssigt, men i mørkere hår har produktet en tendens til at efterlade en skygge. Pudderet giver imidlertid et flot, mat look og egner sig derfor meget godt til afbleget hår, hvis man vil undgå glans.

Billigtmeget god opfriskningsevne
Giver ikke så meget volumenkan se lidt kalkagtigt ud på mørkt hår.

Alt om tørshampoo

Tørshampoo anses af mange som et absolut must i toiletskabet. Det kan være en hurtig måde at friske håret op, og på den måde kan man også undgå at slide håret for meget med gentagen vask. Tørshampoo kan også anvendes som stylingprodukt for at give håret volumen og struktur. Det en tørshampoo gør, er at fjerne overskydende olier.

Produktet indeholder stoffer, der absorberer olien i håret, ofte blandt andet risstivelse. Når man efterfølgende bruger en børste eller fingrene til at fordele produktet, forsvinder tørshampooen og tager olien med. Man skal dog huske på, at det kun skaffer olien væk, så det er ikke en rengøring. Det anbefales fortsat at supplere med shampoo og traditionel hårvask.

Hvordan anvendes tørshampoo

Påfør tørshampoo ved at spraye det på håret i cirka 20 centimeters afstand og ind i hovedbunden. Den overflødige olie i håret sidder ofte omkring hårrødderne. Hvis man sprayer tørshampooen på for tæt på hovedet, er der risiko for at få for meget produkt på samme sted, hvilket kan give et støvet eller hvidligt udseende. Når man har sprayet håret igennem, kan man vente lidt, inden man masserer hovedbunden for at fordele produktet og absorbere den overflødige olie. Som afslutning skal man trække en børste igennem håret for at fordele det yderligere og fjerne eventuelt overskud.

Overordnet er det vigtigt at sørge for at bruge den rette mængde af produktet. Man kommer let til at spraye for meget på. Desværre bliver resultatet så bare kedeligt, og håret mister al sin glans. Det er dog forskelligt, hvor lette produkterne er at dosere, og nogle er mere tilgivende end andre. Uanset om man har brugt den rigtige mængde eller ej, plejer de fleste at opleve, at håret er fedt i hovedbunden, men tørt i spidserne. Hvis man bruger tørshampoo ved rødderne, kan man med fordel anvende olie eller plejende creme i spidserne for at få håret til at se friskere ud. Forskellige dele af håret kræver simpelthen forskellig pleje og behandling.

?
Log ind

Bliv PriceRunner Plus-medlem

Ikke medlem? Bliv medlem