17 produkter
Der findes mange forskellige typer af mikrobølgeovne på markedet, såsom typer med varmluft, grill eller bagefunktion. Nogle har automatisk madlavning, hvilket er praktisk, hvis du ønsker at foretage dig andre ting, mens maden bliver tilberedt. De fleste mikrobølgeovne er 40-45 cm. brede, men der er også ovne med kun 30 cm. bredde, der tager mindre plads i køkkenet.
Mikrobølgerne får de molekyler, der findes i maden - hovedsagelig vandmolekyler, men også fedtstoffer - til at begynde at bevæge sig. Den kinetiske energi omdannes derefter til varme, som får maden til at blive tilberedt. Jo større mængde af vand, der findes i maden, jo hurtigere går det altså, da flere vandmolekyler bevæger sig på samme tid.
Nej, det er ikke farligt at bruge en mikrobølgeovn, så længe den ikke er i stykker. Mikrobølgerne består af korte radiobølger, og den lille mængde af mikrobølger, der kommer ud, er så ubetydelig, at der ikke er nogen risici, ifølge den svenske strålingssikkerhedsmyndighed [link]. Når du åbner mikrobølgeovnens dør, stopper mikrobølgeovnen. Mikrobølger kan heller ikke forblive i for eksempel din mad efter opvarmning.
Nej, men varmen, og hvor længe maden bliver tilberedt, kan påvirke følsomme vitaminer i nogle grøntsager. Men det gælder også, når du koger eller steger maden på komfuret, så det har altså intet at gøre med selve mikrobølgeovnen.
Hvis du ikke har citron derhjemme, er eddike også fint, eller du kan blande to spiseskefulde sæbe med tre dl. vand.
Hvilken mikrobølgeovn der er bedst, afhænger af dine behov. Hvis du bor småt, foretrækker du måske en lille mikrobølgeovn eller en integreret mikrobølgeovn, som du kan gemme i et skab. Det kan også være en fordel at vælge én, der har flere funktioner, så du kan tilberede så meget som muligt af middagen i mikrobølgeovnen.