Udendørskøkkener

Stormkøkkener
Filtrer

Tilbud

Udendørskøkkener på tilbud
Trangia 27-3 UL Stormkøkken

Trangia 27-3 UL Stormkøkken

325 kr.389 kr.

55nord

1000+ produkter

Udendørskøkkener Trangia Gas Burner

Trangia Gas Burner

Gasbrændere, Intet håndtag

279 kr.

5,0

Tre tips, når du skal købe campingkøkken

Alle brændstoffer har forskellige fordele og ulemper. Overvej for eksempel, hvor og hvornår du skal bruge dit køkken:

  • Sommertid: Et gaskøkken passer godt under varmere forhold. Desværre fungerer det dårligere i stærk kulde. Der findes dog gas, der virker ned til -22 grader.

  • Vintertid: Benzin, sprit og petroleum påvirkes ikke af kulde og dårligt vejr, så det er et godt valg, hvis du vil kunne bruge dit stormkøkken om vinteren.

  • Året rundt:. Et multibrændselskøkken, eller et såkaldt multifuelkøkken, er til dig, der vil have et campingkøkken, der fungerer uanset årstid. De passer også godt som nødberedskab, for de er altid klar til brug.

Sprit er nemt og billigt – en liter kan række to personer i en uge. Men sprit soder og kræver mere rengøring.
Gas soder ikke, og er hurtigere. Det er normalt dyrere og mere pladskrævende på grund af gasflaskerne.

Nogle campingkøkkener kan fyre med brænde, pinde og kogler, så kan du hente brændsel direkte fra naturen. Det går ikke altid lige hurtigt – og hvis træet er vådt, så er det op ad bakke at få tændt op.

Når vandrer med frysetørret mad, så kan et gaskøkken være nok. Vil du derimod lave mad fra bunden og til flere, så er et decideret campingkøkken nok en bedre idé.

Når du skal ud på eventyr, vil du ikke have unødigt tung oppakning med, især ikke på længere vandreture. Vælg et let køkken, som samtidig har kapacitet til at lave din mad.

Hvis du skal vandre langt, er et gaskøkken ofte lille og let at tage med sig. Det kan som regel rumme knap en liter, hvilket er passende til en til to personer. Men der findes også varianter med plads til op til tre liter. Det passer, hvis I er 2-6 personer.

Idenyt har skrevet mere om, hvad du skal pakke til turen.

Annonce