Vi anvender cookies for at tilbyde dig en bedre oplevelse, indsamle statistik og vise relevante annoncer. Ved at anvende vores tjeneste accepterer du dette. Læs mere

Kosttilskud

(73198)

Kosttilskud tages ved siden af den almindelige kost, fordi man ønsker en sundere eller mere velfungerende krop. Nogen tager kosttilskud for at øge muskelmassen eller præstationsniveauet, nogen fordi de vil tage på, mens andre tager kosttilskud for at tabe sig. Du kan også få kosttilskud mod stress, maveproblemer, angst og depression – eller kosttilskud der for eksempel er godt for hjertet, hjernen, blodcirkulationen, immunforsvaret, overgangsalderen eller sexlivet. Kosttilskud har fået et blakket ry på grund af tvivlsomme firmaers markedsføring, men ikke desto mindre findes der masser af kosttilskud, der rent faktisk virker. Mulighederne er mange, uanset om du er atlet, har fået nogle skavanker med årene eller bare gerne vil leve lidt sundere.

...

Kosttilskud - vitaminer, mineraler og meget mere

Fiskeolie, fedtsyrer, multivitaminer, ginseng, guarana, glucosamin, hvidløgspiller, hybenpulver, byggræs, proteinpulver, detox og meget, meget mere. Danskerne bruger kæmpe summer på kosttilskud. Vi snupper en kapsel eller pille, hvis vi føler os uoplagte eller helt udmattede. Eller slidgigten i knæet skurrer, hjernen har brug for et skud skarphed, fordøjelsen er for træg, neglene flosser og håret fælder.

Der findes heldigvis et kosttilskud til og mod det meste af alt det, som vi kan døje med i dagligdagen. Vi er da også vilde med kosttilskud. Hylderne bugner og vi køber gerne sundhed, styrke, smidighed og smukkere hud på glas for omkring en milliard kroner årligt. Især kvinder kan ikke få nok af kosttilskud. Næsten 60 procent af kvinderne spiser en eller anden form for kosttilskud – ofte er det for at styrke enten deres hjerte eller hud og hår. Men mænd er også med på vognen og sluger masser af kosttilskud.

Vi er storforbrugere

Faktisk er vi det land i Europa, hvor der bliver solgt flest kosttilskud, mineraler og vitaminer. Og år for år vokser vores forbrug. Der er også kommet mange spillere på markedet, og der kommer jævnligt nye typer kosttilskud til.

De mest populære her i landet er uden tvivl fiskeolie med Omega 3 fedtsyrer til at forebygge blandt andet hjertekar-sygdomme og demens. I hver tredje hjem kommer dåsen med fiskeolie-kapsler på middagsbordet dagligt. Ginseng og guarana får også ben at gå på i de grå, kolde måneder, hvor mange af os mangler energi. Multivitaminpiller er nærmest et must hos de fleste børnefamilier. C – og D vitaminer og kalktilskud storsælger også til særligt til den modne målgruppe. Flere undersøgelser viser, at vi pille – og kapselspisende danskere først og fremmest forsøger at forebygge skrantende helbred, små skavanker og sejlivet træthed ved at tage kosttilskud.

Eksperter uenige

Det preller tilsyneladende af på de fleste, at sundhedseksperter er rygende uenige om virkningen af vitaminer, planteekstrakter og andre kosttilskud. Nogle mener, det er spild af penge. Andre slår fast, det kan være farligt at lade være med at supplere med særlige kosttilskud. Slaget står om det svulmende marked for kosttilskud og fronterne er trukket skarpt op. På den ene side står den videnskabelige verden – på den anden står den alternative. Med hver sine argumenter, afsløringer og advarsler. For os forbrugere er det efterhånden fuldstændig umuligt at finde ud af, hvad der er fup og fakta. Den ene dag læser eller hører vi nye og næsten altid modstridende oplysninger om kosttilskud.

Find vej i junglen

Så det kan være en uoverskuelig, nærmest ufremkommelig jungle at navigere i. Derfor er det rart at vide, at der her i Danmark er lovkrav til kosttilskud. Produkterne skal have en ernæringsmæssig eller fysiologisk virkning, og de må ikke være sundhedsskadelige. Det kan være svært at kende forskel på kosttilskud, naturlægemidler og lægemidler. Men kosttilskud hører under fødevarelovgivningen, mens naturlægemidler og lægemidler er reguleret af lægemiddellovgivningen.

Det handler om dit helbred og velvære, så det er naturligvis dig, der ved, hvordan dit foretrukne kosttilskud virker på netop din krop – og hvilke produkter, du har lyst til at prøve af for at få mere energi, færre smerter, skarpere koncentration og en sundere krop. PriceRunner har samlet priserne på alle former for kosttilskud, så du kan sammenligne, før du køber.

Filter

Vis