• Tilbud
  • Guides
  • Om os

Autoriseret forhandler

Når du ser logoet ’Autoriseret forhandler’ i en butiksoversigt på PriceRunner, er det en ekstra tryghed for dig som forbruger.

Det autoriserede forhandlerlogo er nemlig et kvalitetsstempel og indikerer, at forhandleren er godkendt og anerkendt af producenten til at sælge producentens produkter. Det er bl.a. din vished for, at varen er original, at den er omfattet af producentens garanti og at personalet er eksperter i produktet.

Kig efter ’Autoriseret forhandler’-symbolet i oversigterne på PriceRunner for at se forhandlere, der er autoriserede og officielt godkendt af producenten.

Fordele ved at vælge en autoriseret forhandler

Når en butik er autoriseret og certificeret forhandler af et varemærke, betyder det overordnet, at butikken har et tæt samarbejde med producenten i forhold til salg og service af producentens produkter.

Hvilke fordele har det så for dig? Køber du en vare hos en autoriseret forhandler, betyder det blandt andet:

  • Det er din garanti for et originalt produkt
  • Varen er købt direkte fra producenten eller gennem en autoriseret grossist
  • Dit køb er omfattet af producentens garanti
  • Produktet er korrekt håndteret, så varen og varens kvalitet, stand o.lign. forbliver intakt
  • Forhandleren har adgang til autoriseret serviceværksted ift. eventuelle service-/reklamationssager
  • Personalet trænes, uddannes og certificeres løbende gennem producenten for at yde rådgivning og vejledning på højt niveau

Er der forskel på producenternes autorisation af forhandlere?

Ja, det er der. Nogle producenter stiller blandt andet krav til virksomhedens regnskab, fysiske butikslokaler og generelle kundesupport, mens andre producenter har forskellige programmer med kurser og prøver, der skal gennemføres og bestås for at butikken kan kalde sig autoriseret forhandler.

Overordnet er producenternes forskellige krav og betingelser producentens måde at sikre, at den enkelte forhandler bl.a. har et stort kendskab til producentens produkter og giver dig som kunde et højt serviceniveau.

Hvordan er jeg stillet ved køb hos andre forhandlere?

Det autoriserede forhandlerlogo tjener altså som en ekstra tryghed, når du handler online. Der er dog intet krav om, at en virksomhed skal være godkendt af en producent for at kunne sælge bestemte produkter og varemærker herhjemme.

Nogle butikker parallelimporterer eksempelvis varer fra andre EU-lande, hvor varerne sælges billigere end i Danmark, og altså uden om producenten eller en autoriseret grossist. Varer hos uautoriserede webshops kan på den måde omfatte varer fra parallelimport, konkurslagre, udgåede sortimenter eller lignende.

Finder du en vare hos en butik, der ikke er autoriseret forhandler, så er dit køb stadig omfattet af reklamationsretten og øvrige rettigheder i henhold til gældende forbrugerlovgivning. Der er dog en chance for, at den officielle producentgaranti bortfalder, ligesom det kan være vanskeligere at få producenten til at påtage sig sit ansvar i tilfælde af en reklamationssag.

Vi har her samlet 10 smarte tips til online shopping og nogle gode råd ved køb hos udenlandske butikker – både inden for EU og uden for EU.