6 tips: Sådan shopper du klimasmart online

For at nethandlen skal blive mere klimasmart og bæredygtig er det vigtigt, at man som forbruger stiller krav til butikkerne. Det mest effektive redskab er her klart den måde, man vælger at forbruge på. Her får du PriceRunners enkle tips, der kan sikre en mere klimasmart nethandel!

1. Køb kun det du har brug for

Undlad at købe unødvendige produkter. Den bedste måde at påvirke det aftryk, man sætter på klimaet, er simpelthen ved at tænke mere over sine køb. Har du virkelig brug for en ny mobiltelefon eller det tøj, du har lagt i kurven hos butikken?

Forsøg at undgå at blive fristet til at gøre et unødvendigt køb, bare fordi en butik har en spændende kampagne med tilbud.

2. Vælg produkter der holder

Det koster lidt mere at købe kvalitet. Men du får til gengæld et produkt, der holder længere og det er godt for miljøet.

På sammenligningstjenester som PriceRunner kan du læse andre brugeres anmeldelser og vurderinger af produkterne. Og så kan du selvfølgelig sammenligne priser, så du kan finde gode tilbud på produkter af høj kvalitet.

3. Gå efter miljøvenlige produkter

Hvor gode er produkterne for miljøet? På mange produkter – for eksempel hvidevarer – er der godkendte standarder for energiforbrug. Men du kan også sammenligne klimabelastningen for mange andre typer af produkter som eksempelvis tøj. Her kan du blandt andet se, om tøjet er fri for giftige stoffer eller om dt er fremstillet af genanvendte materialer.

4. Shop lokalt

Undgå at købe produkter fra netbutikker, der ligger langt væk og uden for landets grænser. Lang transport af pakker er ikke godt for klimaet. Ofte kan du med fordel finde samme produkt i en af Danmarks mange netbutikker.

5. Find butikker der tænker på klimaet

Flere og flere onlinebutikker har tænkt igennem, hvordan de driver deres virksomhed på en klimasmart og bæredygtig måde.

Overvej butikker, der f.eks. klimakompenserer transporten, aktivt arbejder for at reducere energiforbruget i deres logistikcenter, genanvender emballage og indpakningsmaterialer og som stiller krav til transportfirmaerne om at levere de bestilte produkter på en klimavenlig måde.

6. Brug PriceRunners bæredygtighedsfiltre

Det er ikke altid lige let at træffe de bevidste og bæredygtige valg, når man handler online. Det vil vi gerne gøre noget ved og ændre.

Derfor er vi godt i gang med at implementere bæredygtighedsfiltre på tværs af produktkategorier på PriceRunner, så du nemt kan finde produkter, der er gode for både dig og for miljøet. F.eks kan du bruge de bæredygtige filtre i kategorier som TV, hvidevarer, senge, kosmetik og tøj.

  • Bedst i test
  • Tilbud
  • Guides
  • Om os