Vi gemmer data om din brug af sitet i cookies. Ved fortsat brug accepterer du dette

Cookiepolitik

6 tips: Sådan shopper du klimasmart online

For at onlinehandel skal blive mere klimasmart og bæredygtig er det vigtigt at forbrugerne fortsat stiller krav til onlinebutikkerne. Den mest effektive måde at påvirke er klart den måde man vælger at forbruge på. Nedenfor finder du PriceRunner fem enkle tips til at sikre mere klimasmart online handel på.

1. Køb kun det du har brug for

Den bedste måde at reducere klimabelastningen på er at undgå at købe unødvendige produkter. Tænk over om du virkelig har brug for produkter? Har du reelt brug for en ny mobiltelefon eller nyt tøj? Forsøg at undgå at blive fristet til et unødvendigt køb bare fordi en butik har en spændende kampagne med tilbud.

2. Køb produkter der holder

Det koster lidt mere at købe kvalitet. Men du får til gengæld et produkt, der holder længere og det er godt for miljøet. På sammenligningstjenester som PriceRunner kan du læse andre brugeres anmeldelser og vurderinger af produkterne. Desuden kan du prissammenligne for at sikre dig, at et godt produkt med høj kvalitet ikke behøver at koste for meget.

3. Køb miljøvenlige produkter

Sammenlign hvor gode produkterne er for miljøet. På mange typer af produkter – for eksempel hvidevarer – findes der godkendte standarder for energiforbrug. Men du kan nu også sammenligne klimabelastningen for mange andre typer af produkter som tøj. Her kan du blandt andet få styr på om tøjet er fri for giftige stoffer eller er fremstillet af genanvendte materialer.

4. Køb lokalt

Undgå at købe produkter fra online butikker, der ligger langt væk for eksempel i Kina eller USA. Lange transporter af pakker er ikke godt for klimaet. Ofte kan du med fordel finde samme produkt i en af Danmarks mange online butikker.

5. Køb i onlinebutikker der tænker på klimaet

Flere og flere onlinebutikker har tænkt igennem hvordan de driver deres virksomhed på en klimasmart og bæredygtig måde. Se efter onlinebutikker der f.eks. klimakompenserer transporten, aktivt arbejder for at reducere energiforbruget i deres logistikcenter, genanvender emballage og indpaknings materialer og som stiller krav til transportfirmaerne om at levere de bestilte produkter på en klimavenlig måde.

6. Brug PriceRunners miljøfiltre til klimasmarte produkter

Det er ikke altid lige let at tage bevidste og bæredygtige valg når man handler online. Det vil vi gerne her på PriceRunner gøre noget ved og ændre. Derfor arbejder vi på at implementere miljøfilter i vores tjeneste, sådan at du nemt kan finde produkter som er gode for både dig og for miljøet. F.eks kan du bruge vores miljøfiltre i kategorier som TV, hvidevarer, senge, sofaer og tøj.