Vi gemmer data om din brug af sitet i cookies. Ved fortsat brug accepterer du dette

Cookiepolitik

Privatlivspolitik

På PriceRunner værner vi om dit privatliv og efterstræber altid et højt databeskyttelsesniveau. Denne privatlivspolitik forklarer, hvordan vi indsamler og bruger dine personoplysninger. Den beskriver også dine rettigheder og hvordan du kan anvende dem.

Det er vigtigt, at du læser og forstår privatlivspolitikken og føler dig sikker i behandlingen af dine personoplysninger. Du er altid velkommen til at kontakte os ved spørgsmål via privacy@pricerunner.com.

Hvad er personoplysninger, og hvad er en behandling af personoplysninger?

Personoplysninger er alle former for oplysninger, som direkte eller indirekte kan henføres til en fysisk levende person. For eksempel kan billeder og lydoptagelser, der behandles på computere, være personoplysninger, selvom der ikke er nævnt navne. Krypterede data og forskellige typer af elektroniske identiteter (f.eks. IP-adresse) er personoplysninger, hvis de kan kobles til fysiske personer.

Behandling af personoplysninger er alt det, der sker med personoplysningerne. Enhver handling, der udføres med personoplysninger, er en behandling, uanset om den udføres automatiseret eller ej. Eksempler på almindelige behandlinger er indsamling, registrering, organisering, strukturering, opbevaring, behandling, overførsel og sletning.

Hvem er ansvarlig for de personoplysninger, vi indsamler?

PriceRunner Sweden AB, svensk organisationsnummer: 556586-1415, med adresse på Kungsbron 21, 111 22 Stockholm, er personligt ansvarlig for virksomhedens behandling af personoplysninger.

Gælder fra 25-05-2018

Hvilke personoplysninger indsamler vi om dig som kunde og til hvilket formål (hvorfor)?

Formål: For at kunne håndtere bestilling/køb, i de tilfælde hvor PriceRunner tilbyder en salgsløsning til forhandlere.

Behandlinger som udføres af forhandlere ved hjælp af dataene: Levering (herunder advisering og kontakt vedrørende leveringen). Identifikation og alderskontrol. Betalingshåndtering (herunder analyse af mulige betalingsløsninger, som kan omfatte en kontrol mod betalingshistorik og indhentning af kreditoplysninger fra Klarna). Behandling af reklamations- og garantispørgsmål.

Kategorier af personoplysninger: Navn. Kontaktoplysninger (f.eks. adresse, e-mail og telefonnummer). Betalingshistorik. Betalingsinformation. Kreditoplysninger fra kreditoplysningsselskaber. Købsoplysninger (f.eks. hvilken vare, der er bestilt, eller om varen skal leveres til en anden adresse).

Retsgrundlag: Opfyldelse af købsaftalen. Denne indsamling af dine personoplysninger er påkrævet, så forhandleren, hvis salgsløsning PriceRunner tilbyder, vil kunne opfylde sine forpligtelser i henhold til købsaftalen. Hvis oplysningerne ikke gives, kan deres forpligtelser ikke opfyldes, og vi har ikke mulighed for at give de salgsansvarlige de oplysninger, som de behøver, for at afslutte et køb.

Lagringsperiode: Indtil købet er gennemført (inklusiv levering og betaling). Hvis forbrugeren er logget ind som medlem, kan dataene blive gemt, så længe medlemmet er aktivt medlem på PriceRunner, med det formål at kunne håndtere eventuelle reklamations- og garantispørgsmål.


Formål: For at kunne håndtere serviceproblemer.

Behandlinger som udføres: Kommunikation og svar på spørgsmål via telefon eller digitale kanaler, herunder sociale medier. Identifikation. Undersøgelse af mulige klager og supportsager (herunder teknisk support).

Kategorier af personoplysninger: Navn eller firmanavn. Kontaktoplysninger (f.eks. adresse, e-mail eller telefonnummer). Din korrespondance. Oplysninger om tidspunkt for hændelse, involverede forhandlere, evt. fejl/klage. Tekniske informationer om dit udstyr. Brugeroplysninger for medlemmer.

Retsgrundlag: Legitim interesse. Behandlingen er nødvendig for at imødekomme vores og din legitime interesse i at håndtere serviceforhold.

Lagringsperiode: Indtil servicesagen er afsluttet. Gyldige personoplysninger til forhandlere gemmes, så længe firmaet er kunde hos PriceRunner.


Formål: For at kunne gennemføre og håndtere deltagelse i konkurrencer og/eller arrangementer.

Behandlinger som udføres: Kommunikation før og efter deltagelse i en konkurrence eller et arrangement (f.eks. bekræftelse af meddelelser, spørgsmål eller evalueringer). Identifikation og kontrol af alder. Valg af vinder og formidling af eventuelle gevinster (f.eks. udbetalinger eller rejsebestillinger).

Kategorier af personoplysninger: Navn. Alder. Kontaktoplysninger (f.eks. adresse, e-mail og telefonnummer). Oplysninger afgivet i forbindelse med konkurrencedeltagelse. Oplysninger afgivet i forbindelse med evalueringer af arrangementer.

Retsgrundlag: Legitim interesse. Behandlingen er nødvendig for at imødekomme vores og din legitime interesse i at forvalte din deltagelse i konkurrencer og/eller arrangementer.

Lagringsperiode: I konkurrencens/begivenhedens løbetid (herunder evt. evaluering).


Formål: For at evaluere, udvikle og forbedre vores tjenester, produkter og systemer til kunder og brugere.

Behandlinger som udføres: Tilpasning af tjenester for at blive mere brugervenlige (som f.eks. at ændre brugergrænsefladen for at forenkle informationsflowet eller for at fremhæve funktioner, der ofte anvendes af kunderne i vores digitale kanaler). Analyse af data med det formål at forbedre funktioner og værktøjer. Analyse af data for at udvikle, udvide og ændre produktkategorier og produktdata for at gøre tjenesten mere relevant for brugere og kunder. Eksterne værktøjer til feedback og anmeldelser vedrørende produkter, webshops og PriceRunners tjenester. Analyse af data for at udvikle og forbedre vores ressourceeffektivitet ud fra et miljømæssigt og bæredygtigt perspektiv (f.eks. ved at informere om effektiv ressourceudnyttelse på kategoriniveau, miljøvenlige produkter og mere effektive leverancer). Analyse af data med det formål at prioritere og planlægge udbuddet af forhandlere på hjemmesiden. Analyse af data for at gøre det muligt for vores brugere og kunder at tilpasse udseendet og indholdet af vores tjenester. Analyse af data for at forbedre it-systemer for at forbedre ydeevnen eller øge sikkerheden for PriceRunner, dets brugere og kunder. Baseret på de data, vi indsamler (f.eks. klik ud til forhandlere, alder og køn) kan du blive inddelt i en brugergruppe, for hvilken der laves analyser, som derefter udføres på aggregeret niveau ved hjælp af uidentificerede eller pseudonymiserede data uden nogen tilknytning til dig som enkeltperson. Indsigterne fra analysen er grundlaget for hvilke produkter, produktkategorier og design af værktøjer, som brugere og kunder har adgang til.

Kategorier af personoplysninger: Alder. Køn. Bopæl. Korrespondance og feedback vedrørende vores tjenester og produkter. Købs- og brugergenererede data (f.eks. klik- og besøgshistorik). Tekniske data vedrørende enheder, der anvendes og deres indstillinger (f.eks. sprogindstilling, IP-adresse, browserindstillinger, tidszone, operativsystem, skærmopløsning og platform). Oplysninger om, hvordan du interageret med os, dvs. hvordan du har brugt tjenesten, login-metode, hvor og hvor længe forskellige sider blev besøgt, svartider, downloadfejl, hvordan du kom til og forlod tjenesten etc. Navn og e-mail til invitationer for at kunne give feedback og skrive anmeldelser via eksterne værktøjer (kun registrerede medlemmer).

Retsgrundlag: Legitim interesse. Behandlingen er nødvendig for at opfylde PriceRunners, brugernes og vores kunders legitime interesse i at evaluere, udvikle og forbedre vores tjenester og systemer.

Lagringsperiode: Fra indsamlingen og i en periode på 36 måneder derefter.


Formål: For at forhindre misbrug af en tjeneste eller for at forhindre, forebygge og undersøge forbrydelser mod virksomheden.

Behandlinger som udføres: Forebyggelse og efterforskning af potentielt bedrageri eller andre lovovertrædelser (f.eks. manipulation af klik ud til forhandlere). Forebyggelse af spam, phishing, uautoriseret indhentning af pris- eller produktdata fra vores tjenester, chikane, forsøg på uautoriseret login til brugerkonti eller andre handlinger som er forbudt ved lov eller vores medlems-, service- eller kundeaftale. Beskytte og forbedre vores it-miljø mod angreb og indtrængen.

Kategorier af personoplysninger: Købs- og brugergenererede data (f.eks. klik- og besøgshistorik). Tekniske data vedrørende enheder, der anvendes, og deres indstillinger (f.eks. sprogindstilling, IP-adresse, browserindstillinger, tidszone, operativsystem, skærmopløsning og platform). Oplysninger om hvordan vores digitale tjenester bruges.

Retsgrundlag: Overholdelse af juridisk forpligtelse (hvis nogen) eller alternativt legitim interesse. Hvis der ikke findes nogen juridisk forpligtelse, er behandlingen nødvendig for at imødekomme vores legitime interesse i at forhindre misbrug af en tjeneste eller forhindre, forebygge og undersøge lovovertrædelser mod virksomheden.

Lagringsperiode: Fra indsamlingen og i en periode på 36 måneder derefter.

Hvilke personoplysninger indsamler vi om dig som medlem på PriceRunner (hvorfor)?

Formål: For at administrere dit medlemskab og tilbyde medlemstjenestens personaliserede funktioner såsom favoritlister og prisalarm.

Behandlinger som udføres: Oprettelse af login-funktion. Bekræftelse af din identitet og alder. Opretholdelse af korrekte og opdaterede oplysninger. Muligheden for at gemme favoritter og lignende faciliterende foranstaltninger.

Kategorier af personoplysninger: Navn. E-mailadresse. Visningsnavn (for medlemmer). Telefonnummer. Adresse. Historiske brugerdata såsom klik ud til forhandlere, favoritprodukter, prisalarm, produkt- og kategorisider, kommentarer, anmeldelser og interessenotifikationer. Brugernavn og adgangskode. Indstillinger og dine personlige valg.

Retsgrundlag: Opfyldelse af medlemskabsaftalen. Denne indsamling af dine personoplysninger er påkrævet for at kunne opfylde vores forpligtelser i henhold til aftalen om medlemskab på PriceRunner. Hvis oplysningerne ikke gives, kan vores forpligtelser ikke opfyldes, og vi er derfor tvunget til at nægte dig medlemskab.

Lagringsperiode: Indtil medlemskabet opsiges under Mine sider på PriceRunners hjemmeside.


Formål: For at kunne håndtere dit medlemsniveau i de tjenester, der er baseret på "gamification", point eller bonusser.

Behandlinger som udføres: Registrering og beregning af point baseret på din adfærd i de af PriceRunner-kontrollerede tjenester. Kommunikation om dit medlemskab og tilbud.

Kategorier af personoplysninger: Navn. Medlemsnummer. Medlemsniveau. Kontaktoplysninger (f.eks. adresse, e-mail og telefonnummer). Historiske brugerdata såsom klik ud til forhandlere, favoritprodukter, prisalarm, besøgte produkt- og kategorisider, kommentarer, anmeldelser og interessenotifikationer. Købsoversigt.

Retsgrundlag: Opfyldelse af lovede medlemsfordele og tjenester. Denne indsamling af dine personoplysninger er påkrævet for at kunne opfylde vores forpligtelser til vores medlemmer på PriceRunner. Hvis oplysningerne ikke gives, nægter vi dig derfor medlemskab eller adgang til tjenester.

Lagringsperiode: Indtil medlemskabet opsiges under Mine sider på PriceRunners hjemmeside.


Formål: For at kunne håndtere fordele, tilbud og relevante anbefalinger til dig, der er logget ind som medlem.

Behandlinger som udføres: Oprettelse af dine personlige tilbud og generelle medlemstilbud, tilpassede nyheder, produktanbefalinger, inspiration, fordele forbundet med dit medlemsniveau og invitationer til arrangementer eller konkurrencer. Analyser af de data, vi indsamler til formålet: Vi ser f.eks. på din brugerhistorik, alder, køn, bopæl, angivne præferencer (om produkter og kommunikationskanaler), besøgte produktkategorier og resultater fra kundetilfredsheds- eller markedsundersøgelser. Analyser af de data, vi indsamler til formålet. Baseret på de data, vi indsamler (f.eks. købshistorik, alder, køn og specificerede præferencer) udfører vi en analyse på individuelt niveau, der kan resultere i, at du bliver inddelt i et brugersegment. Indsigterne fra analysen er grundlaget for dine personlige tilbud, relevante anbefalinger og tilpassede fordele m.m. Forskellige medlemmer kan derfor opnå forskellige fordele, tilbud og forskellige udseende og funktioner på PriceRunners hjemmeside og kommunikation.

Kategorier af personoplysninger: Navn. Brugernavn. Medlemsnummer. Medlemsniveau. Alder Køn. Kontaktoplysninger (f.eks. adresse, e-mail og telefonnummer). Bopæl. Købsoversigt.Købs- og brugergenererede data (f.eks. klik- og besøgshistorik). Angivne kundevalg vedrørende produkter og tjenester.

Retsgrundlag: Opfyldelse af lovede medlemsfordele og tjenester. Denne indsamling af dine personoplysninger er påkrævet for at kunne opfylde vores forpligtelser til vores medlemmer på PriceRunner. Hvis oplysningerne ikke gives, nægter vi dig derfor medlemskab eller adgang til tjenester.

Lagringsperiode: Indtil medlemskabet opsiges under Mine sider på PriceRunners hjemmeside.


Formål: For at kunne levere en personligt tilpasset oplevelse af vores tjenester.

Behandlinger som udføres: Oprettelse af personligt tilpasset indhold til dig, f.eks. gennem relevante produktanbefalinger, præsentation af dine specifikke fordele og tilbud, brugerdefinerede værktøjer, segmenteret test- og tipsindhold og andre lignende handlinger, der indebærer en forenkling for dig. Forenkling af din brug af vores tjenester (f.eks. ved at favoritter gemmes for at lette fremtidige indkøb eller minde om glemte/forladte digitale indkøbskurve). Personlig kommunikation baseret på din medlemsadfærd. Analyser af de data, vi indsamler til formålet. Baseret på de data, vi indsamler (f.eks. medlemsniveau, besøgte produktkategorier, indstillinger, anmeldelser og klikhistorik) udfører vi en analyse på individuelt niveau. Indsigterne fra analysen danner grundlag for vores kommunikation med dig og hvilke tilbud, fordele og informationer om f.eks. tips eller nye produkter, som præsenteres for dig.

Kategorier af personoplysninger: Navn. Brugernavn. Alder. Køn. Bopæl. Medlemsniveau. Købshistorik. Købs- og brugergenererede data (f.eks. klik- og besøgshistorik). Specificerede kundevalg vedrørende f.eks. kommunikationskanaler eller værktøjer på hjemmesiden.

Retsgrundlag: Opfyldelse af medlemskabsaftalen. Denne indsamling af dine personoplysninger er påkrævet for at kunne opfylde vores forpligtelser i henhold til medlemsaftalen. Hvis oplysningerne ikke gives, kan vores forpligtelser ikke opfyldes, og vi er derfor tvunget til at nægte dig medlemskab eller adgang til tjenester.

Lagringsperiode: Indtil medlemskabet opsiges under Mine sider på PriceRunners hjemmeside.

Fra hvilke kilder henter vi dine personoplysninger?

Udover de oplysninger, du selv giver os, eller som vi indsamler fra dig baseret på dine køb og hvordan du bruger vores tjenester, kan vi også indsamle personoplysninger fra andre (f.eks. tredjepart).

Eksempler på data, vi indsamler fra tredjepart, kan være adressedata fra offentlige registre (hvis vores forhandlere vil være sikre på at levere til den rigtige adresse) eller oplysninger fra login med Facebook eller andre sociale netværk for at gøre det lettere for dig som bruger. Sådanne indsamlinger sker aldrig uden udtrykkeligt samtykke fra dig som bruger.

Hvem kan vi dele dine personoplysninger med?

Databehandlere

I tilfælde, hvor det er nødvendigt for at kunne tilbyde vores tjenester, deler vi dine personoplysninger med virksomheder, der er såkaldte databehandlere for os. En databehandler er en virksomhed, der behandler oplysningerne på vores vegne og i overensstemmelse med vores instruktioner. Vi har databehandlere, der hjælper os med:

  1. Betalingsløsninger (kortudstedende virksomheder, banker og andre udbydere af betalingstjenester).
  2. Markedsføring (print og distribution, sociale medier, mediebureauer eller reklamebureauer).
  3. It-tjenester (virksomheder, der håndterer nødvendige driftsaktiviteter, teknisk support og vedligeholdelse af vores it-løsninger)
  4. Fakturering, hvis en forhandler har svensk personnummer som organisationsnummer (privatfirma)
  5. Indsamling, anonymisering og salg af adfærdsdata.

Når dine personoplysninger deles med databehandlere, sker det kun til formål, der er i overensstemmelse med de formål, som vi har indsamlet oplysningerne til (f.eks. for at opfylde vores forpligtelser i henhold til købs- eller medlemsbetingelser). Vi kontrollerer alle databehandlere for at sikre, at de kan yde tilstrækkelige garantier for personoplysningernes sikkerhed og fortrolighed.

Vi har skriftlige aftaler med alle databehandlere, hvorved de garanterer sikkerheden for de behandlede personoplysninger og forpligter sig til at overholde vores sikkerhedskrav samt begrænsninger og krav til international overførsel af personoplysninger.

Virksomheder der er selvstændige dataansvarlige

Vi deler også dine personoplysninger med nogle virksomheder, der er selvstændige dataansvarlige. At virksomheden er selvstændig dataansvarlig betyder, at det ikke er os, som kontrollerer, hvordan oplysningerne, der leveres til virksomheden, vil blive behandlet. Selvstændige dataansvarlige, som vi deler dine personoplysninger med, er:

  1. Offentlige organer (politi, skattemyndigheder eller andre myndigheder), hvis vi skal gøre det ved lov eller ved mistanke om kriminalitet.
  2. Virksomheder, der tilbyder betalingsløsninger (kortudstedende virksomheder, banker og andre betalingsudbydere).

Når dine personoplysninger deles med en virksomhed, der er selvstændig dataansvarlig, gælder den pågældende virksomheds politik for databeskyttelse og håndtering af personoplysninger.

Hvor behandler vi dine personoplysninger?

Vi stræber altid efter, at dine personoplysninger behandles inden for EU/EØS, og alle vores egne it-systemer er placeret inden for EU/EØS. I tilfælde af systemrelateret support og vedligeholdelse må vi muligvis overføre oplysningerne til et tredjeland uden for EU/EØS, f.eks. hvis vi deler dine personoplysninger med en databehandler, som enten selv eller gennem en underleverandør, er etableret eller opbevarer oplysninger i et land uden for EU/EØS. I disse tilfælde kan databehandleren kun dele de oplysninger, der er relevante til formålet (f.eks. logfiler).

Uanset hvilket land dine personoplysninger behandles i, tager vi alle rimelige juridiske, tekniske og organisatoriske foranstaltninger for at sikre, at beskyttelsesniveauet er det samme som i EU/EØS. I tilfælde, hvor personoplysninger behandles uden for EU/EØS, garanteres beskyttelsesniveauet enten ved en beslutning fra EU-Kommissionen om, at det pågældende land sikrer et passende beskyttelsesniveau eller ved brug af såkaldt passende sikkerhedsforanstaltninger. Eksempler på passende sikkerhedsforanstaltninger er godkendt adfærdskodeks i modtagerlandet, standardkontraktsklausuler, bindende selskabsinterne regler eller Privacy Shield.

Hvis du ønsker en kopi af de sikkerhedsforanstaltninger, der er taget eller oplysninger om, hvor disse er blevet gjort tilgængelige, er du velkommen til at kontakte os.

Hvor længe gemmer vi dine personoplysninger?

Vi gemmer aldrig dine personoplysninger længere end nødvendigt for hvert formål. Se mere om de særlige opbevaringsperioder under de respektive formål.

Hvilke rettigheder har du som registreret?

Ret til adgang (såkaldt registerudtræk)

Vi er altid åbne og gennemsigtige om, hvordan vi behandler dine personoplysninger, og hvis du vil have et dybere indblik i, hvilke personlige data vi har om dig, kan du anmode om adgang til oplysningerne (oplysningerne findes i form af et registerudtræk, der angiver formål, kategorier af personoplysninger, modtagerkategorier, opbevaringsperioder, information om hvor oplysningerne er indsamlet og eksistensen af automatiseret beslutningstagning).

Husk på, at hvis vi modtager en anmodning om adgang, kan vi bede om yderligere oplysninger for at sikre effektiv håndtering af din anmodning, og at oplysningerne gives til den korrekte person.

Ret til berigtigelse

Du kan anmode om, at dine personoplysninger rettes, hvis oplysningerne er forkerte. Inden for det angivne formål har du også ret til at supplere eventuelle ufuldstændige personoplysninger.

Husk på, at du som medlem på PriceRunner kan ændre mange oplysninger, når du er logget ind på PriceRunners hjemmeside.

Ret til sletning

Du kan anmode om sletning af personoplysninger, vi behandler om dig, hvis:

  • Oplysningerne ikke længere er nødvendige til de formål, som de er blevet indsamlet eller behandlet til.
  • Du modsætter dig en interesseafvejning, vi har foretaget baseret på legitim interesse, og din indsigelse vejer tungere end vores legitime interesse.
  • Du modsætter dig behandling til direkte markedsføring.
  • Personoplysningerne behandles på en ulovlig måde.
  • Personoplysningerne skal slettes for at overholde en juridisk forpligtelse, som vi er underlagt.
  • Personoplysningerne er indsamlet om et barn (under 13 år), som du har forældremyndigheden over, og indsamlingen er sket i forbindelse med udbud af informationsfælleskabstjenester (f.eks. sociale medier).

Husk på, at vi måske har ret til at afvise din anmodning, hvis der er juridiske forpligtelser, der forhindrer os i straks at slette visse personoplysninger. Disse forpligtelser stammer fra regnskabs- og skattelovgivning, bank- og hvidvaskningslovgivning, men også fra forbrugerlovgivning. Det kan også være muligt, at behandlingen er nødvendig for at vi kan fastslå, håndhæve eller forsvare juridiske krav.

Skulle vi være forhindret i at imødekomme en anmodning om sletning, vil vi i stedet blokere personoplysninger fra at blive brugt til andre formål end det formål, der forhindrer den ønskede sletning.

Ret til begrænsning

Du har ret til at anmode om, at vores behandling af dine personoplysninger begrænses. Hvis du bestrider, at personoplysningerne, vi behandler, er korrekte, kan du anmode om en begrænset behandling i den periode, vi har brug for, for at kontrollere, at dine personoplysninger er korrekte. Hvis vi ikke længere har brug for dine personoplysninger til de angivne formål, men du har brug for dem for at kunne fastslå, håndhæve eller forsvare juridiske krav, kan du anmode om begrænset behandling af oplysningerne hos os. Det betyder, at du kan anmode om, at vi ikke sletter dine oplysninger.

Hvis du har gjort indsigelse mod en interesseafvejning af legitim interesse, som vi har brugt som juridisk grundlag for et formål, kan du anmode om begrænset behandling i den periode, vi har brug for, for at kontrollere, hvorvidt vores legitime interesser vejer tungere end dine interesser om at få oplysningerne slettet.

Hvis behandlingen er begrænset i overensstemmelse med nogen af de ovennævnte situationer, kan vi, i tillæg til den faktiske lagring, behandle oplysningerne for at fastslå, håndhæve eller forsvare juridiske krav, for at beskytte andres rettigheder eller hvis du har givet dit samtykke. Ret til at modsætte sig visse typer behandling.

Ret til at modsætte sig visse typer behandling

Du har altid ret til at undgå direkte markedsføring og modsætte dig enhver behandling af personoplysninger baseret på en interesseafvejning.

Legitim interesse

I tilfælde, hvor vi bruger en interesseafvejning som juridisk grundlag for et formål, har du mulighed for at gøre indsigelse mod behandlingen. For at kunne fortsætte behandlingen af dine personoplysninger efter en sådan indsigelse, skal vi kunne fremvise en overbevisende legitim grund til den aktuelle behandling, der vejer tungere end dine interesser, rettigheder eller friheder. Ellers kan vi kun behandle oplysningerne for at fastslå, udøve eller forsvare juridiske krav.

Direkte markedsføring (herunder analyser som udføres med henblik på direkte markedsføring)

Du har mulighed for at gøre indsigelse mod, at dine personoplysninger behandles til direkte markedsføring. Indsigelsen omfatter også analyser af personoplysninger (såkaldt profilering) som udføres med henblik på direkte markedsføring. Direkte markedsføring refererer til alle typer af opsøgende markedsføringshandlinger (f.eks. e-mail og sms).

Markedsføringshandlinger, hvor du som kunde aktivt har valgt at bruge en af vores tjenester eller har søgt på os for at få mere at vide om vores tjenester, regnes ikke som direkte markedsføring (f.eks. produktanbefalinger eller andre funktioner og tilbud på PriceRunners hjemmeside).

Hvis du modsætter dig direkte markedsføring, afslutter vi behandlingen af dine personoplysninger til det formål og afslutter enhver direkte markedsføringshandling.

Husk, at du altid har mulighed for at påvirke, hvilke kanaler vi vil bruge til udsendelse af personlige tilbud. Du kan for eksempel vælge kun at få tilbud fra os via e-mail, men ikke sms. I så fald bør du ikke gøre indsigelse mod behandlingen af personoplysninger. I stedet bør du begrænse vores kommunikationskanaler (ved at ændre indstillingerne på Mine sider eller kontakte kundeservice).

Ret til dataportabilitet

Hvis vores ret til at behandle dine personoplysninger er baseret enten på dit samtykke eller på opfyldelse af en aftale med dig, har du ret til at anmode om at få de oplysninger, der vedrører dig, og som du har givet til os overført til en anden persondataansvarlig (såkaldt dataportabilitet). En forudsætning for dataportabilitet er, at overførslen er teknisk mulig og kan automatiseres.

Håndterer PriceRunner personnummer?

PriceRunner behandler aldrig personnummer, medmindre det er absolut nødvendigt på vegne af en forhandler for at gennemføre en transaktion på PriceRunners hjemmeside. Vi behandler kun dit personnummer, når det er klart begrundet til formålet, nødvendigt for sikker identifikation eller hvis der er anden rimelig grund. Vi minimerer brugen af dit personnummer så meget som muligt ved i stedet for – såfremt det er tilstrækkeligt – at anvende din fødselsdato.

Hvad er cookies og hvordan bruger vi dem?

En cookie er en lille tekstfil bestående af bogstaver og tal, der sendes fra vores webserver og lagres i din browser eller på din enhed.

På pricerunner.dk bruger vi følgende cookies: 1. Sessionscookies (en midlertidig cookie, der er væk, når du lukker din browser eller enhed). 2. Permanente cookies (cookies, der lagres på din computer, indtil du sletter dem eller de udløber). 3. Førstepartscookies (cookies placeret af hjemmesiden du besøger). 4. Tredjepartscookies (cookies placeret af en tredjeparts hjemmeside. 5. Lignende teknikker (teknikker, der gemmer oplysninger i din browser eller enhed på en måde svarende til cookies).

De cookies, vi bruger, forbedrer normalt de tjenester, vi tilbyder. Nogle af vores tjenester kræver cookies for at fungere korrekt, mens andre forbedrer tjenesterne for dig. Vi anvender cookies til overordnet analytisk information vedrørende din brug af vores tjenester samt for at gemme funktionelle indstillinger såsom sprog og andre informationer. Vi bruger også cookies for at kunne målrette relevant markedsføring til dig.

Læs mere om brugen af cookies i vores cookiepolitik. Du kan altid kontakte os for mere specifik information og spørgsmål om vores cookies via privacy@pricerunner.com.

Kan du selv styre brugen af cookies?

Ja. Din browser eller enhed giver dig mulighed for at ændre indstillingerne for brugen og omfanget af cookies. Gå til indstillingerne for din browser eller enhed for at få flere oplysninger om, hvordan du ændrer indstillingerne for cookies. Eksempler på ting, du kan ændre, er blokering af alle cookies, kun accept af førstepartscookies eller at slette cookies, når du lukker din browser.

Husk på, at nogle af vores tjenester muligvis ikke virker, hvis du blokerer eller sletter cookies. Du kan læse mere om cookies generelt på Erhvervsstyrelsen hjemmeside, www.erhvervsstyrelsen.dk.

Hvordan beskyttes dine personoplysninger?

Vi bruger it-systemer til at sikre tavshedspligten, privatlivet og adgangen til personoplysninger. Vi har truffet sikkerhedsforanstaltninger for at beskytte dine personoplysninger mod ulovlig eller uautoriseret behandling (som f.eks. uautoriseret adgang, tab, ødelæggelse eller skade). Kun de personer, der rent faktisk har brug for at behandle dine personoplysninger for at vi kan opfylde vores angivne formål, har adgang til dem.

Hvad indebærer det, at Datatilsynet er tilsynsmyndighed?

Datatilsynet er ansvarlig for at overvåge lovens anvendelse, og en person, der mener, at en virksomhed håndterer personoplysninger fejlagtigt, kan indgive en klage til Datatilsynet.

Hvordan kan du lettest kontakte os med spørgsmål om databeskyttelse?

Da vi tager databeskyttelsen meget alvorligt, har vi særlige medarbejdere, der håndterer disse emner, og du kan altid kontakte dem på privacy@pricerunner.com.

Vi kan ændre vores privatlivspolitik. Den seneste version af privatlivspolitikken er altid tilgængelig her på hjemmesiden. Ved opdateringer, der har afgørende betydning for vores behandling af personoplysninger (eksempelvis ændring af bestemte formål eller kategorier af personoplysninger) eller opdateringer, der ikke har afgørende betydning for behandlingen, men som kan have afgørende betydning for dig, vil du få information om på pricerunner.dk og via e-mail (hvis du har oplyst en e-mail) i god tid før opdateringerne træder i kraft.

Når vi orienterer dig om opdateringer, vil vi også forklare betydningen af opdateringerne, og hvordan de påvirker dig.

Privatlivspolitikken blev senest opdateret 21-05-2018.

Log ind

Bliv PriceRunner Plus-medlem

Ikke medlem? Bliv medlem