10 smarte tips

1. Sammenlign priser og andre omkostninger

Du har vel husket at sammenligne prisen på PriceRunner? Indimellem er der fragtomkostninger, andre gange er købet fragtfrit. Rigtig mange butikker på nettet tilbyder fri fragt, hvis man handler over et bestemt beløb, f.eks. 500 kroner.

2. Ha’ styr på hvad du køber

Tjek gerne en ekstra gang, om det er den helt rigtige model, du har lagt i kurven og er ved at købe. Er det den rigtige farve? Og hvad med størrelsen? Da samme model ofte fås i mange forskellige varianter, er det altid godt lige at bruge et øjeblik på at dobbelttjekke det.

3. Køb fra seriøse butikker

Giver butikken et seriøst indtryk? Hvis du er usikker, så tjek, hvad andre kunder giver af vurdering og har skrevet af anmeldelser på PriceRunner. Er du i tvivl, så lyt altid til din mavefornemmelse.

4. Gå efter PriceRunner Købsgaranti

Føler man sig tryg, så er det straks lettere at handle på nettet. På PriceRunner har vi en købsgaranti for alle registrerede medlemmer - den sikrer dig op til 50.000 kroner, hvis varen ikke bliver leveret eller hvis der er fejl på og butikken ikke løser problemet inden for en bestemt periode.

Og den gode nyhed? Det koster ikke noget at blive medlem på PriceRunner. Du betaler heller ikke noget ekstra for vores købsgaranti.

Læs de endelige vilkår for Købsgarantien

5. Betal med kort

Der er mange nemme måder at betale på. Og når du køber noget på nettet med dit betalings- eller kreditkort, så er du samtidig omfattet af bankernes indsigelsesordning.

Det betyder blandt andet, at ser du en transaktion i din netbank, som du ikke kan genkende, kan du tage kontakt til dit pengeinstitut og gøre indsigelse – eksempelvis hvis der er blevet trukket penge fra din konto for en vare, som ikke er blevet leveret. I mange tilfælde kan du altså få banken til at tilbageføre beløbet til din konto.

Før du tager kontakt til din bank, skal du have forsøgt at løse problemet med den netbutik, du har handlet hos. Vær opmærksom på, at bankerne kan have forskellige tidsfrister, ligesom der kan være forskelle mellem de forskellige betalingskort.

6. Tænk på miljøet

Køb fra butikker, der ikke ligger så langt væk, hvis du har mulighed for det. Måske du kan bestille varen til afhentning i en butik nær dig? Og vælg gerne produkter med lav klimapåvirkning. Et tip er at tjekke produktets energimærkning og miljømærker.

6 tips: Sådan shopper du klimasmart online

7. Brug din fortrydelsesret

Du har to ugers fortrydelsret fra det tidspunkt, hvor du har modtaget en vare. Sådan er det for køb inden for EU. Det er en fordel ved nethandel, at du faktisk kan sende et produkt, som du ikke vil have, tilbage.

Fortrydelsesret ved køb på nettet inden for EU

8. Tjek hvor nemt det er at returnere

Undersøg butikkens returpolitik, før du køber; hvad koster det at returnere en vare og hvor besværligt er det? Køber du varer, som vejer meget, kan returnering være både tidskrævende og besværligt.

9. Brug vores app ude i butikken

Download PriceRunners app til iOS og Android. Med vores app kan du nemt scanne stregkoden på en vare ude i butikken - så viser vi, hvad samme vare koster på nettet. Hurtigt og enkelt.

10. Hjælp andre

Hvordan var din seneste købsoplevelse? Og hvad synes du om de produkter, du for nylig har købt? Husk at bedømme dine køb på PriceRunner. Det hjælper andre brugere, der står i samme situation som din. Og med flere anmeldelser og vurderinger bliver e-handlen både bedre, mere sikker og nemmere for os alle!

  • Bedst i test
  • Tilbud
  • Guides
  • Om os