1. Start
  2. Bedst i test

Opdateret  

Autostol til Baby: Find den bedste blandt de her 13 babyautostole

PriceRunner

Leder du efter en god babyautostol? Sikkerhed er højeste prioritet, men derefter er også en nem montering og god siddekomfort for babyen vigtige parametre. Vi har testet populære babyautostole fra Maxi Cosi, Cybex, Bugaboo og Britax Römer med flere. Herefter har vi udpeget en testvinder, som er en god autostol med en smart sele, så det er nemt at sætte barnet i og tage det ud.

Autostol til Baby: Find den bedste blandt de her 21 babyautostole

Sådan udførte vi testen

Vores tests er udført af uafhængige eksperter samt afspejler testredaktørens ærlige og objektive holdning.
Udvælgelsen af testede produkter og selve testresultatet udføres uden påvirkning af producenter, butikker eller andre interne/eksterne parter.

Babyautostolene deres baser er testet på parametrene funktion, design, kvalitet og værdi for pengene. Med design mener vi, hvor godt produktet er udformet til at udnytte sine funktioner. Værdien for pengene er baseret på, hvor godt produktet lever op til forventningerne til funktionalitet, design og kvalitet i forhold til prisen. Et relativt dyrt produkt er der således også større forventninger til.

Vi har ladet børn i forskellige aldre køre i stolene, men vi har ikke testet stolenes sikkerhed. Det skyldes, at alle babyautostole i testen i forvejen er certificeret i henhold til E-godkendelsen.

Vores test er derfor primært rettet mod den oplevelse, som du som voksen har med babyautostolen - og mod den oplevelse, som vi lægger mærke til at barnet har af sine ture i autostolen.
Testen er derfor et supplement til de sikkerhedsparametre, der testes i henhold til ECE R44 rev. 04-regulativet.

E-godkendelsen er styret via regulativ ECE R44 rev. 04, som er en europæisk godkendelse for kollisionssikkerhed.

I vores test har vi anvendt babyautostolenes respektive isofix-beslag til at montere stolene i bilen. Samtlige babyautostole kan også spændes fast direkte i bilen med en trepunktssele. Enkelte stole har også en løs base, der kan spændes fast i bilen med sikkerhedsselen.

Vi har testet et udvalg af markedets mest populære autostole til babyer. Sammenlign priser og find tilbud på alle testede babyautostole på PriceRunner.

1. Maxi Cosi Pebble Pro i-Size – BEDST I TEST AUTOSTOL BABY

Bekvem og hyggelig babyautostol med tryg installation og smart sele

Monteringsmetode: Isofix-base Kan autostolen spændes fast med selen?: Ja, med bilens trepunktssele Forlængbart ryglæn/nakkestøtte: Ja Vægt babyautostol: 4,4 kg Vægt base: 7,4 kg Udvendige mål (længde) (med håndtaget klappet op): 68 cm Udvendige mål (bredde) (med håndtaget klappet op): 44 cm Udvendige mål (højde) (med håndtaget klappet op): 56 cm Seleophængning: Ja Kaleche: Ja, en position Sele: Trepunkts, forhøjes med greb på bagsiden af autostolen

Maxi-Cosi Pebble Pro i-Size

Babyautostolen Pebble Pro i-Size er kompatibel med en række isofix-baser fra Maxi Cosi, men stolen kan også fastgøres direkte i bilen med sikkerhedsselen. Vi har testet babyautostolen sammen med Maxi Cosis 3WayFix-base, som giver udmærket feedback ved montering. Risikoen for at gøre noget forkert virker forsvindende lille takket være indikatorerne, som med rødt og grønt lys viser, at monteringens tre ting er gennemført korrekt.

Pladsmæssigt fylder Pebble Pro med basen ikke mere i bilen end tilsvarende løsninger fra andre mærker. Selvom basen er bred, så er den alligevel bekvem at sidde ved siden af. Det har fungeret rigtig godt at klikke babyautostolen i og ud. Det er også let at finde den rigtige position, så stolen sidder fast i soklen. Til at løsne stolen igen sidder der låseanordninger på begge sider af autostolen. Og det er nok at trække den ene fremad for at kunne løfte Pebble Pro op.

Fuld fokus på barnets komfort

Maxi Cosi Pebble Pro i-Size får topkarakter for barnets komfort. Det medfølgende spædbarnsindlæg består af to forskellige dele, så det er endnu lettere at tilpasse babyautostolen efter det voksende barn. Både indlæg og autostolens betræk er blødt, rart og hyggeligt. Alt stof er stadig i pæn stand, også efter vask.

Også selen får lutter ros. Nøjagtig som på tidligere versioner af Pebble står skulderremmene opad, når selen åbnes. Det gør det meget lettere at sætte barnet i. Remmenes polstring kan ikke glide nedad, så selen skærer aldrig ind i barnets hals.

Sikkerheden er i top

Det føles også trygt, at remmene ikke kan justeres i længden, når selen er lukket. På den måde behøver du ikke at være urolig for, at de skal kunne glide ud og blive længere under kørslen. I de tilfælde hvor du vil gøre selen længere, så er det ideelt, at selen forlænges lige meget på begge sider - selvom du kun trækker ud i den ene skulderrem.

Kalechen til Pebble Pro i-Size yder tilfredsstillende beskyttelse mod solen og består af en skærm, der fastgøres på håndtaget, når skærmen er foldet ud. Selve håndtaget er bekvemt, og babyautostolen føles gennemsnitligt tung at bære og håndtere.

Det samlede indtryk er generelt positivt, hvor intet er glemt - hverken angående barnets komfort eller sikker bilkørsel. Maxi Cosi Pebble Pro i-Size er ganske enkelt en kvalitetsautostol med alle de funktioner, som både baby og forælder kan ønske sig.

Bekvem og hyggelig siddefladetryg installation med 3WayFix-soklenvelfungerende sele
Ret bred baseret kort kaleche

Prissammenligning

Sammenlign priser

Maxi-Cosi Pebble Pro i-Size Autostol Baby, Essential Black

1.299 kr.

2. BeSafe iZi Go Modular X1

Skøn og solid babyautostol med god kaleche og meget praktisk fastgøring i soklen

Monteringsmetode: Isofix-base Kan autostolen spændes fast med selen?: Ja, med bilens trepunktssele Forlængbart ryglæn/nakkestøtte: Ja Vægt babyautostol: 4,5 kg Vægt base: 6,2 kg Udvendige mål (længde) (med håndtaget klappet op): 65 cm Udvendige mål (bredde) (med håndtaget klappet op): 44 cm Udvendige mål (højde) (med håndtaget klappet op): 58 cm Seleophængning: Ja Kaleche: Ja, flere positioner Sele: Fempunkts, forhøjes med greb på bagsiden af autostolen

BeSafe iZi Go Modular X1 i-Size

iZi Go Modular X1 er den opdaterede babyautostol fra BeSafes populære Modular-system. Med Modular bruger du samme base til babyautostolen, som du gør til den bagudvendte autostol til større børn. Det gør det nemt at montere, flytte samt tilpasse autostolen efter barn og behov.

Babyautostolen iZi Go Modular X1 er udstyret med BeSafes sidekollisionsbeskyttelse SIP+, indbygget sidekollisionsbeskyttelse i babyautostolens skal og en bedre polstret 5-punktssele.

iZi Go Modular X1 kan monteres direkte i bilen med sikkerhedsselen, men vi syntes ærlig talt, at du skal overveje isofix-basen.

BeSafes isofix-base til Go Modular X1 gør det nemlig meget lettere at bruge autostolen i bilen. Med iZi Go Modular X1 bliver første forsøg altid rigtigt.

Nem at montere

De røde og grønne farvefelter på isofix-basen viser tydeligt, om stolen er monteret korrekt og sikkert. Selv støttebenet bipper, indtil du har placeret det korrekt. Når du vil klikke babyautostolen på plads i basen, så går det også som en leg.

Der er heller ingen problemer når vi tager babyautostolen ud af bilen. Den forreste del på soklen skal bare trykked ned, og så kan vi bare løfte stolen af ved at løfte lige op i håndtaget.

Babyautostolens siddeflade er hyggeligt indrettet for barnet. Selen har tykke polstringer, så babyen sidder meget stabilt og trygt. I den tidligere version af babyautostolen virkede nakkestøtten stram, men på Modular iZi Go X1 er pladsen lige tilpas.

Praktisk konstruktion

Når barnet vokser, fjerner man Newborn Hugger-delen. Newborn Hugger-delen er en kile, der udjævner siddefladen, så babyen får bedre plads til bagdel og ryg. Med et-håndsgrebet på bagsiden af babyautostolen kan man derefter forhøje nakkestøtte og sele på én gang.

Remmene i selen til iZi Go Modular X1 er lige tilpas brede og stive til, at de ikke bliver snoede. Og når barnet skal sættes ind og tages ud af stolen, så kan selen praktisk hænges til side ved hjælp af magnetbeslag.

Betrækket virker på samme tid holdbart og blødt, og det kan tages af og vaskes. Vi synes dog, at instruktionerne til at tage betrækket på igen burde være mere udførlige, end at man skal være meget opmærksom, når man tager det af.

Ligesom den tidligere model, bare bedre

Kalechen på iZi Go Modular X1 kan justeres i mange forskellige stillinger, og kalechen beskytter meget godt mod sol og indtryk udefra. BeSafe imponerer helt generelt ved at have bevaret alt det gode fra forgængeren - samtidig med at der er tilføjet mange forbedringer.

BeSafe iZi Go Modular X1 er en brugervenlig, bekvem og yderst praktisk babyautostol, der på alle måder er pengene værd.

Velfungerende selehyggelig siddefladeimponerende men at fastgøre i og løsne fra soklengod kalecheimponerende nem at fastgøre og løsne fra soklen
Mangelfulde instruktioner til vask

3. Cybex Cloud Z i-Size

Moderne babyautostol med flad liggestilling, lang kaleche og drejelig base

Monteringsmetode: Isofix-sokkel Kan autostolen spændes fast med selen? Ja, med bilens trepunktssele **Forlængbart ryglæn/nakkestøtte: **Ja Vægt babyautostol: 4,8 kg Vægt sokkel: 7,7 kg Udvendige mål (længde) (med håndtaget klappet op): 76 cm Udvendige mål (bredde) (med håndtaget klappet op): 44 cm Udvendige mål (højde) (med håndtaget klappet op): 60,5 cm Seleophængning: Nej **Kaleche:**Ja, flere positioner Sele: Trepunkts

Cybex Cloud Z i-Size

Cybex babyautostol Cloud Z i-Size anvendes sammen med isofixbasen Cybex Base Z, og basen er enkel at montere i bilen.

Hvis du ikke har erfaring med at anvende en base til din autostol, så giver indikatorerne på soklen en stor tryghed. Grønne markeringer viser tydeligt, om basen er monteret korrekt i bilen, og om babyautostolen er klikket sikkert fast på sin plads.
Isofixbasen Cybex Base Z kan senere anvendes med den bagudvendte autostol Sirona Z i-Size.

En babyautostol, der kan drejes

Babyautostolen kan drejes, når den er fastgjort på basen.

  • I teorien er det smart at stolen kan drejes, da det gør det lettere at sætte barnet i stolen eller tage det ud, når stolen vender sidelæns ud mod døren.
  • I praksis anvendes funktionen ikke så meget, da de fleste alligevel tager hele babyautostolen med ind i boligen eller forretningen.

Men muligheden for at dreje stolen mod bildøren bliver dog langt mere betydningsfuld senere, når barnet vokser ud af babyautostolen og du anvender en større autostol på basen.

Cloud Z i-Size er en rummelig babyautostol med god plads til den voksende babys hoved og skuldre. Nakkestøtte og sele forhøjes med et beslag på bagsiden af autostolen.

Meget få irritationsmomenter

Seleremmene har været nemme at stramme og forlænge, men polstringerne på remmene driller os lidt. Skulderpolstringerne eksempelvis en har en evne til at glide af og blive væk. Polstringen på grenselen (som går op mellem barnets ben, har desværre tendens til at ende under barnets numse.

Kalechen på Cybex Cloud Z i-Size er absolut førsteklasses. Kalechen er nemlig helt stille, den kan indstilles i flere positioner og så yder den (fuldt udslået) en fantastisk beskyttelse mod solen.

Men den sejeste funktion ved denne babyautostol er - liggestillingen.
Liggestillingen må naturligvis ikke anvendes i bilen. Men når babyautostolen anvendes uden for bilen, for eksempel på barnevognen, så giver det stor værdi at kunne skabe et plant sovested med et snuptag - og med Cloud Z i-Size kræver det kun én enkelt hånd.
Ryglænet kan klappes ned med barnet i autostolen, hvilket kun gør den mere praktisk.

Nem at bruge

Cloud Z i-Size har en rimelig vægt med tanke på funktionerne. Håndtaget har en bekvem udformning, og babyautostolens lidt afrundede form gør, at tyngdepunktet kommer tæt på, når man bærer den. Det tager lidt tid at lære, hvordan autostolen skal vinkles, når den skal sættes fast i soklen. Men med tiden bliver det også nemt.

Har man tænkt sig at supplere med den tilhørende autostol på et senere tidspunkt, virker Cybex Cloud Z i-Size sammen med Base Z som en rigtig god startpakke til tryg bilkørsel med barnet. Den har alle de funktioner, man kan ønske sig, og mere til. Cybex har hverken sparet på komforten for barnet eller bekvemmeligheden for forælderen. Sådan skal en moderne babyautostol se ud!

Smart liggestillingmeget tydelig og hjælpsom sokkelgod kalechelet at justere selen
Skulderpolstringen glider af remmenedet tager tid at lære at finde den rette stilling ved fastgøring i soklen

4. Britax BABY-SAFE iSENSE

Rummelig autostol, der kan drejes og har belysning. Velegnet til vinterbabyer

Forankringsmetode: isofix-base Britax Flex Base iSense Kan autostolen fastgøres med en sele?: ja, med bilens trepunktssele Kan ryg- og nakkestøtte forlænges?: ja Autostolens vægt: 4,8 kg Basens vægt: 9,5 kg Ydre mål (længde) (med håndtaget foldet op): 67 cm Ydre mål (bredde) (med håndtaget foldet op): 44 cm Ydre mål (højde) (med håndtaget foldet op): 58 cm Seleophængning: nej Skærm: ja, én position Sele: fempunkts, hæves ved hjælp af regulatoren på bagsiden af autostolen

Britax Baby-Safe iSense i-size

Britax Baby-Safe iSense er en autostol med innovativ belysning både i sædet og på autostolens yderside. Den indvendige belysning er designet til at hjælpe forældrene med at holde bedre øje med barnet under bilturen. Den virker, men den lyseste tilstand giver et ret svagt lys.
Vi ville også gerne have haft mulighed for at tænde og slukke lyset på afstand. Som det er nu, skal det hele gøres direkte på autostolen.

Den udvendige belysning skal dels kunne guide på rette vej, når babystolen skal fastgøres på basen eller barnevognen, og den skal dels kunne bruges som sikkerhedsbelysning – så man nemmere bliver set, når man bærer autostolen over en parkeringsplads - eller når man har den på barnevognen på en gåtur om aftenen.

Hvor anvendelig, funktionen er, afhænger af, hvornår autostolen skal bruges. Om sommeren er lamperne så godt som overflødige. For dem, der får barn om efteråret og skal bevæge sig meget rundt i trafikken om vinteren eller ofte kører bil om natten, kan lysene både gøre det hele lettere og give tryghed. Autostolen oplades via mini-USB og har en anslået batterilevetid på 6-8 timer.

Autostol, der kan roteres og vippes på basen

Britax Baby-Safe iSense kan bruges separat i bilen, men hvis man vælger at montere autostolen med den tilhørende base, får man adgang til to meget praktiske funktioner. For det første kan autostolen vippes i forskellige hældningsgrader, så barnet ikke kommer til at sidde så opret, at hovedet falder fremad, når det sover – et almindeligt problem i skålformede bilsæder. For det andet kan babysædet drejes på basen, hvilket gør det lettere, når man skal sætte babyen ind og tage den ud.

Drejefunktionen bliver dog ret overflødig, hvis man sjældent lader autostolen sidde i bilen, da man så sætter babyen ind og tager den ud andre steder – hjemme eller på barnevognen. En ting, der er værd at vide om Britax Baby-Safe iSense, er, at denne autostol ikke har de samme fastgørelsesanordninger som de fleste andre autostole fra Britax. Hvis du vil bruge Baby-Safe iSense på barnevognen, skal du købe barnevognens Maxi Cosi-adapter for at kunne koble den til vognens stel.

Rummelig autostol med gode funktioner

Barnets siddekomfort er god. Baby-Safe iSense er rummelig i sædet, og en ti måneder gammel baby med en normal højde kan stadig sidde komfortabelt, selvom selen på det tidspunkt begynder at stramme lidt, når du skal have barnets arme ind i den. Den medfølgende indsats til nyfødte har en god pasform og er ekstra opbygget omkring barnets sider. Babyautostolen har en skærm, der er fastgjort til håndtaget, og som giver acceptabel, men ikke imponerende solbeskyttelse.

At bruge Britax Baby-Safe iSense i hverdagen er for det meste en problemfri oplevelse. Installationen er hurtigt klaret, men nogle gange tager det tid at finde den rigtige position, når autostolen skal sættes fast i basen. Til gengæld er det meget let at løfte den af. Det er ikke en nødvendighed, at en babyautostol har belysning eller kan drejes. Men hvis du kører meget (især om efteråret og vinteren), er det både praktiske og gode funktioner, der gør det lidt nemmere at køre med baby.

Rummeligt siddeområdeindbygget belysningbase kan drejes og vippespraktisk størrelse
Kort skærmbelysning føles unødvendig om sommeren

5. Bugaboo Turtle Air by Nuna

Letanvendelig babyautostol. Ekstra velegnet, når du vil matche med din Bugaboo-vogn

Monteringsmetode: Isofix-base Kan autostolen spændes fast med selen? Ja, med bilens trepunktssele Forlængbart ryglæn/nakkestøtte: Ja Vægt babyautostol: 3 kg Vægt base: Ikke oplyst Udvendige mål (længde) (med håndtaget klappet op): 69 cm Udvendige mål (bredde) (med håndtaget klappet op): 44 cm Udvendige mål (højde) (med håndtaget klappet op): 60 cm Seleophængning: Nej Kaleche: Ja, flere positioner Sele: Trepunkts, forhøjes med greb på bagsiden af autostolen

Bugaboo Turtle Air by Nuna

Nuna har i samarbejde med barnevognsmærket Bugaboo udviklet en fælles babyautostol: Bugaboo Turtle Air By Nuna. Babyautostolen er meget stilren, og designet matcher Bugaboos barnevogne, men den er også kompatibel med andre vogne.
Uanset hvilken barnevogn babyautostolen skal fastgøres på, så skal du bruge en adapter. Turtle Air har de samme beslag som Maxi Cosi benytter, og derfor er den kompatibel med de fleste producenters Maxi Cosi-adaptere.

Turtle Air kan monteres direkte på bilsædet med bilens sikkerhedssele eller med isofix-basen Bugaboo Sokkel Isofix Turtle Air By Nuna. Basen er nem at installere i bilen. De tydelige grønne og røde markeringer viser, om isofix-beslag og støtteben er monteret korrekt. På basen viser en lignende markering, om babyautostolen er klikket rigtigt fast på basen.

Stolen skal drejes ind i basen

En detalje, der (billedligt og bogstaveligt) skiller sig ud på isofix-basen, er de to vinger, der fungerer som ekstra sidekollisionsbeskyttelse. Vingerne klappes ud automatisk, men de kan klappes ind manuelt på hver enkelt side, hvis du skal sidde ved siden af basen. Vingernes placering betyder, at du er nødsaget til at løfte babyautostolen ind med den korte side forrest. Herefter drejes stolen med langsiden mod bildøren, før Turtle Air kan klikkes fast i basen.
Det er lidt tricky i begyndelsen - men du vænner dig til det.

![Billede af babyautostolen Bugaboo Turtle Air By Nuna på en barnevogn(/images/assets/content/bit/test/Bugaboo-Turtle-Air-By-Nuna-babyautostol.jpeg)

Når du skal løfte babyautostolen ud, så løsner du en pal på forsiden af autostolbasen. Selvom palen sidder ret langt nede, så er den alligevel nem at komme til.

Generelt er Turtle Airs funktioner nemme at bruge, og de virker gennemtænkte. Et eksempel er den usædvanligt udformede kaleche, der ikke kun giver skygge. Kalechen er også udstyret med ekstra solskærm, ventilationsåbning og et solbeskyttelsesnet, der kan sættes fast i fodenden af babyautostolen med et magnetbeslag.

Babyautostol, der passer til både nyfødte og større babyer

Turtle Air er en babyautostol med god siddekomfort, hvor en nyfødt sidder lige så godt som en fem-måneders baby. Det medfølgende spædbarnsindlæg består af en tyk hynde, der er nem at sætte i og tage ud.

Trepunktsselen kan hurtigt sættes sammen, klikkes fast og justeres i højden, efterhånden som barnet vokser. Hvis der er en detalje, der ikke helt lever op til forventningerne, så er det selens polstringer. De har en klodset udformning og de glider hele tiden rundt (eller af). Det gør det ret svært at kontrollere, at selve selen ikke er snoet. Betrækket er riflet og blankt, så det er nemt at tørre pletter af.

Bugaboo Turtle Air By Nuna har en lav vægt og er bekvem at bære. Stolen er så god, at vi skal ned i detaljerne for at finde noget at beklage os over.
Eksempelvis havde vi gerne set, at den del af håndtaget, der er polstret og betrukket med imiteret læder, havde været noget bredere end 13,5 cm.

Turtle Air egner sig til alle, der vil have en nem og tryg bilrejse med sin baby, og ekstra meget til den stilbevidste, der vil matche autostolen med sin Bugaboo-vogn.

Gennemtænkte funktionervirkelig god kalechestilrent designgod siddekomfort
Selepolstringer der gliderskal drejes ind til soklenkræver også adapter til Bugaboos vogne

6. Maxi-Cosi CabrioFix

Babyautostolen er let at bære med praktisk bærehåndtag og en smart solbeskyttelse

Monteringsmetode: Isofixbase Kan autostolen spændes fast med selen?: Ja Forlængbart ryglæn/nakkestøtte: Nej Vægt babyautostol: 3,45 kg Vægt base: 8,75 kg Udvendige mål Længde (med håndtaget klappet op): 66 cm Udvendige mål Bredde (med håndtaget klappet op): 44 cm Udvendige mål Højde (med håndtaget klappet op): 56 cm Seleophængning: Nej Kaleche: Ja, 1 position Sele: Trepunkts

Maxi-Cosi Cabriofix

Maxi-Cosi CabrioFix er en af markedets letteste babyautostole. Den lave vægt gør, at stolen nemt kan anvendes til aktiviteter uden for bilen, som f.eks. spise- eller gyngestol. Den kan også monteres på et stort antal barnevognschassiser.
Stolen har et stilrent, funktionelt design med blød og dejlig polstring.

En udtagelig pude tilpasser stolen til babyers C-formede rygge. Som medpassager er det faktisk okay at sidde ved siden af autostolen. Stolen er nemlig smal og uden skarpe kanter, der stikker ud til siden (og ind i din hofte, dine lår, ryg eller mave).

Trepunktssele og god komfort

CabrioFix har en trepunktssele, men den har nøjagtig samme sikkerhedsklassificering som stole med fempunktsseler. Skulderpolstringen på selen kan glide ned mod selespændet, men det påvirker dog ikke barnets komfort.

Betrækket er af høj kvalitet og er let at tørre af, men ret besværligt at sætte på plads efter vask. Vi var nødt til at læse brugsanvisningen for at nå helt i mål.

Kalechen er elegant og afskærmer omgivelserne godt. Tekstilet knitrer ikke, og det fastgøres med hægter i håndtaget.

Flere muligheder for montering

Basen har både ISOFIX og selespænder, så den passer til flere bilmodeller. Det gør det lettere at låne den ud til bedsteforældrene. Både stolen og basen har lommer til medfølgende brugsanvisninger og tydelige farveindikatorer for korrekte montering - her er Maxi-Cosi klassens bedste.

Knappen til at løsne skulderselen er en smule træg, og knappen til at løsne stolen fra basen er dumt placeret. For de voksnes store hænder støder nemt knoerne mod toppen af støttebenet. Samlet set er CabrioFix en meget god babyautostol.
Den er da også en af markedets mest populære modeller
- og vi kan godt forstå hvorfor den er så populær.

Meget letfunktionelt designpasser til mange barnevogne
Ret besværligt at sætte betrækket på efter vask

Prissammenligning

Sammenlign priser
Illustration - Der er ingen priser lige nu

Der er ingen priser lige nu

7. Britax Römer Primo

Rummelig babyautostol, nem at tage af basen, bekvemt bærehåndtag og god til prisen

Monteringsmetode: Isofixbase Kan autostolen spændes fast med selen?: Ja Forlængbart ryglæn/nakkestøtte: Nej Vægt babyautostol: 4 kg Vægt base: 4.9 Udvendige mål LBH (med håndtaget klappet op): 63 x 42 x 54 cm Seleophængning: Nej Kaleche: Ja, flere positioner Sele: Trepunkts

Britax Primo

Den populære babyautostol BRIO Primo blev lagt i graven, da Britax opkøbte mærket. Nu genopstår Primo igen med Britax Römers navn.
Mange ting ligner sig selv, men der er foretaget nogle moderniseringer af blandet andet betrækket.

Vi er sikre på, at Primo fortsat vil være populær, for her får du meget autostol for pengene.

Medfølgende indlæg

Til Primo medfølger et spædbarnsindlæg. Indlægget består af en kile til en mindre dyb siddeflade og en nakkepude med støttekrave. I takt med at barnet vokser, så kan delene tages ud hver for sig. Autostolen er rummelig - også i bredden, den strammer derfor ikke over skuldrene på større babyer.

Hældningen på babyautostolen er også god, og det betyder at babys hoved falder ikke for let fremad ved pludselige opbremsninger. Børnene har fundet sig godt tilpas i stolen, mens de er vågne. Og de virker i den grad også tilfredse, når de sover.

Kalechen på Primo kan indstilles i mange forskellige trin. Men kalechen har desværre en klikkende lyd, når den justeres - og det er ikke helt optimalt, især når din baby sover. Babyautostolen har en trepunktssele, der er nem at stramme til. Når barnet vokser, skal selen dog indstilles rettes manuelt, og nakkestøtten kan ikke forhøjes.

Lidt besværlig at installere i bilen

Britax Römer Primo kan spændes fast direkte i bilen med selen eller fastgøres med den tilhørende isofixbase. Basen har faste isofixarme, der klappes frem - armene kan ikke forlænges. Det gør, at installationen kan blive lidt besværlig, da det kan være svært at komme til i nogle biler. Det kræver også, at man kan tage fat med en del kræfter for at trykke isofixarmene helt ind til beslagene.

I de fleste tilfælde skal basen kun installeres én gang, men hvis det er meningen, at autostol og base skal flyttes frem og tilbage mellem forskellige biler, skal man være klar over dette. Derimod er det meget nemt både at fastgøre og løsne babyautostolen fra selve basen.

Britax Römer Primo har et behageligt bærehåndtag, og stolen virker ikke unødigt tung. Prisen på autostol og base er meget konkurrencedygtig. Det gør Britax Römer Primo til et smart køb for dig, som ikke vil ofre alt for meget på babyautostolen, selvom du naturligvis stiller krav til, at både sikkerhed og barnets komfort skal være i top.

Rummelig for barnetlet at tage af basennem at bæregod pris
Basen er ret svær at installereklikkende lyd fra kalechenmanuel sele

8. Doona+ babyautostol

Rummelig babyautostol, som også fungerer som barnevogn. Nem at montere i bilen.

Monteringsmetode: Isofix-base Kan autostolen spændes fast med selen?: Ja Forlængbart ryglæn/nakkestøtte: Nej Vægt babyautostol: 7 kg Vægt base: 7,2 kg Udvendige mål Længde (med håndtaget klappet op): 63,5 cm Udvendige mål Bredde (med håndtaget klappet op): 45 cm Udvendige mål Højde (med håndtaget klappet op): 57,5 cm Seleophængning: Nej Kaleche: Ja, flere positioner Sele: Fempunkts

Doona Doona+ Infant Car Seat

Doona+ er både en babyautostol og en barnevogn - i ét. Så her er tale om et helt unikt produkt på markedet i øjeblikket.
Men virker det så? Læs med og find ud af det lige om lidt.

Når du skal anvende Doona+ som barnevogn, så klapper du hjulene ud, og bærehåndtaget forlænges som et teleskophåndtag – en enkel og praktisk løsning.

Babyautostolen leveres med et spædbarnsindlæg, så stolen kan anvendes lige fra fødslen. Den maksimale vægt for barnet er 13 kilo. Pladsmæssigt er hovedstøtten til den smalle side, men selve sædet er rummeligt.

Babyautostolen har en god hældning. Det betyder, at barnets hoved ikke så let falder fremad. Fempunktsselen er nem at spænde til, så barnet sidder sikkert.

En moderne og praktisk autostol

Babyautostolen virker meget moderne, lige på nær at selen skal flyttes manuelt, i takt med at barnet vokser. Her kan du altså ikke hæve skulderbeslag og nakkestøtte med et enkelt greb, som vi efterhånden oplever med de fleste babyautostole. Selve seleremmene mangler også mulighed for ophængning, hvilket ellers kan gøre det lettere at sætte barnet i stolen uden at selerne kommer i vejen.

Doona+ har en rigtig god kaleche, og den kan indstilles i flere trin. Takket være andenæbsformen skygger kalechen virkelig godt. Det er også muligt at købe en ekstra solskærm som tilbehør. Babyautostolens bærehåndtag har en behagelig, afrundet form.

Doona+ kan installeres i bilen enten med selen eller med den tilhørende isofix-base. Basen er meget enkel at montere på plads - også uden tidligere erfaring. Når autostolen skal tages løs fra basen, så bruger du en totrins-knap. Under kørslen skal Doonas håndtag være klappet ned mod ryglænet foran barnet som en styrtbøjle.

Det er klart, at de indbyggede hjul gør Doona+ både tungere og større end andre babyautostole, og det gør den også besværlig at bære.
Men på den anden side så er det nærmest kun på trapper, hvor du har behov for at bære den – ellers kan den jo let anvendes som barnevogn.

Som barnevogn er Doona+ dog meget lille, men den er til gengæld forbløffende god at køre med. Hjulene kan uden problemer klare både fortovskanter og lidt bump på turen. Der medfølger en praktisk beskyttelse til bilsædet, for hjulene bliver naturligvis snavsede og våde undervejs, når du bruger Doona+ som barnevogn.

Vores konklusion

Hvis du slet ikke har planer om at bruge barnevognsfunktionen, så er Doona+ ikke pengene værd.

Men ...
Hvis du kan se pointen i at slippe for at vække dit sovende barn i bilen, kun for at tage det med ind på en hurtig indkøbstur efter bleer, babymos og et par liter mælk.
Kan du det?
Hvis dit svar er ja, så vil du finde Doona+ som en utrolig praktisk og velkonstrueret løsning.
Og til lige netop det formål bliver Doona+ hurtigt investeringen værd.

Rummeligfungerer også som barnevognenkel at montere
Selen skal ændres manuelttungere end andre babyautostole

9. Axkid Babyfix

Budgetvenlig babyautostol med smudsbestandigt betræk, lav vægt og en stabil base

Monteringsmetode: Isofixbase Kan autostolen spændes fast med selen?: Ja Forlængbart ryglæn/nakkestøtte: Nej Vægt babyautostol: 3,53 kg Vægt base: 4,76 kg Udvendige mål Længde (med håndtaget klappet op): 63 cm Udvendige mål Bredde (med håndtaget klappet op): 43 cm Udvendige mål Højde (med håndtaget klappet op): 55 cm Kaleche: Ja, 2 positioner Sele: 5-punkt

Axkid Babyfix

Axkid er en ny svensk producent af børneautostole, men hvor grundlæggerne har mere end 30 års erfaring inden for børnesikkerhed fra blandt andet Brio og Britax.
Og relationen til Brio Primo er tydelig - babyautostolen er nærmest identisk. Stolene samles oven i købet på den samme fabrik.

Babyfix har en lav vægt, men man har desværre sparet på vægten ved ikke at have et helstøbt håndtag. Og det gør det lidt ubekvemt at bære babyautostolen over armen.

Stolen yder god støtte til hovedet, men den helt løse siddepude skal justeres med jævne mellemrum. Selv skulderpolstringerne glider en del omkring.

Solskærmen er lidt træg, og den klikker hørbart. Men til gengæld har solskærmen en virkelig smart og lydløs "kasket" til yderligere afskærmning.

Besværlig at montere

Fremgangsmåden til at skifte højde på fempunktsselen er ret omstændelig. Det skyldes primært, at fastgøringspladen på bagsiden har nogle små og tålmodighedskrævende monteringskanaler.
Så der er da heldigt, at du ikke skal justere dem så tit.

Beklædningen er funktionel, let at tørre af og den kan relativt hurtigt tages (samt monteres igen), når den trænger til en vask. Det kræver dog stærke hænder at løsne betrækket fra stolen, da remmen til selespændet skal tvinges igennem en smal sprække.

ISOFIX uden gummiering

Basen har både selespænding og ISOFIX samt en sikkerhedsbøjle, der lænes mod sædet, så stolen bliver meget stabil.

ISOFIX-beslagene har ingen gummiering. De kan desværre ridse bilens indtræk, hvis du ikke er forsigtig. Knappen til at løsne stolen fra basen er tydelig og god. Der er dog ingen farveindikator for korrekt sammenkobling. Men vi hører da et tydeligt klik, når stolen sidder korrekt i basen.

Sammenlignet med Brio Primo er der kun små forskelle på stol og base, men Axkid Babyfix er altså lettere og har fempunktssele - hvilket efterspørges af mange forældre.

Billig og letsmudsbestandigt stofmeget stabil base
Omstændeligt at skifte højde på skulderremmeneIkke ret let at skifte højde på skulderremmene

10. Axkid Modukid Infant

Rummelig babyautostol med letmonteret base, lav vægt og et bekvemt bærehåndtag

Monteringsmetode: Isofix-base Kan autostolen spændes fast med selen?: Ja, med bilens trepunktssele Forlængbart ryglæn/nakkestøtte: Nej Vægt babyautostol: 3,7 kg Vægt base: 7 kg Udvendige mål (længde) (med håndtaget klappet op): 66 cm Udvendige mål (bredde) (med håndtaget klappet op): 43 cm Udvendige mål (højde) (med håndtaget klappet op): 54 cm Seleophængning: Nej Kaleche: Ja, flere positioner Sele: Trepunkts, højdejusteres manuelt

Axkid Modukid Infant i-size

Modukid Infant er den første babyautostol i Axkids autostolskoncept "Modukid". Konceptet går ud på, at du senere skifter til den bagudvendte autostol Modukid Seat, der fastgøres på samme isofix-base.

Basen er meget enkel at montere. Der er tydelige låseanordninger, som er nemme at regulere. Basen viser med en grøn indikator, når isofix og stol er monteret korrekt. Du kan også justere længden på isofixarmene, og på den måde bliver det endnu lettere at få basen til at passe i forskellige bilsæder.

Enkel og lige til

Ved daglig brug fungerer Modukid Infant godt. Det er meget enkelt at klikke babyautostolen på plads i basen. Det lykkes altid i første forsøg - og helt uden problemer. Babyautostolen løsnes igen fra basen ved at holde en pal inde på basen. Men den pal kan dog være lidt hård ind imellem.
Axkid Modukid Infant fylder normalt i bilen, og man kan sidde bekvemt ved siden af den.

Siddefladen i Modukid Infant er rummelig. Babyautostolen har et todelt spædbarnsindlæg, der skal anvendes i barnets første måneder.

Selen kan justeres i højden ved skuldrene, men det skal ske manuelt. Bare rolig - det er ikke svært, men det tager lidt tid. Det er altså ikke muligt at justere højden, mens autostolen er monteret i bilen. Bortset fra det er selen enkelt at bruge.

Seleremmene bliver ikke snoede, og skulderbeskyttelserne sidder fast - hvilket er et plus. Polstringen ved grenselen har derimod tendens til at gå løs og følge med, når barnet løftes ud af stolen.

Virker lidt billig

Det største minus ved Modukid Infant er, at den i visse henseender giver et billigt indtryk. Nogle knapper virker lidt skrøbelige. Men først og fremmest holder kalechen ikke samme standard som på andre babyautostole. Kalechen er ranglet, og den støjer også, når vi klapper den ud og ind.

Solbeskyttelsen er kun lige bestået. Med tanke på at solbeskyttelsen forstyrrer barnet mere end den skygger, så kunne autostolen lige så gerne have været uden kaleche. Vi bemærker også hurtigt noget slitage på håndtagets gummiering.

Håndtaget er bekvemt at have over armen og at holde om. Modukid Infant har desuden en lav vægt. Stolen har de samme beslag som Maxi Cosis babyautostol, så den er kompatibel med barnevogne, der har Maxi Cosi-adaptere.

Betrækket er holdbart og meget enkelt at tørre af, men det kan også tages helt af og vaskes i maskine. Axkid Modukid Infant har en prislap, som er meget budgetvenlig. Alligevel er stolen sikker med den ekstra sidekollisionsbeskyttelse.
Det eneste, der trækker karakteren ned er den ujævne kvalitet.

Rummelig siddefladeletmonteret baseenkel at klikke i basenbekvem at bære
Ranglet og støjende kalecheen del knapper er hårdegummiet på håndtaget blev hurtigt slidt

11. Cybex Aton 5

Babyautostol med god kaleche og høj kvalitet på betrækket. Føles solid

Monteringsmetode: Isofix-base Kan autostolen spændes fast med selen?: Ja, med bilens trepunktssele Forlængbart ryglæn/nakkestøtte: Ja Vægt babyautostol: 5 kg Vægt base: 5,4 kg Udvendige mål Længde (med håndtaget klappet op): 64 cm Udvendige mål Bredde (med håndtaget klappet op): 44 cm Udvendige mål Højde (med håndtaget klappet op): 56 cm Seleophængning: Nej Kaleche: Ja, 4 positioner Sele: Trepunkts, hæves automatisk med nakkestøtten

Cybex Aton 5

Cybex inddeler sine autostole i forskellige kategorier: sølv, guld og platin. Aton 5 er en af Cybex' babyautostole i guldkategorien. Autostolen er baseret på samme form som forgængeren Aton 4, men 5'eren har fået en del opdateringer af opbygningen af selve stolens skal.

Aton 5 er udstyret med en kaleche med fire forskellige stillinger, og den giver en klart bestået dækning over barnet. Den er desuden lydløs, både når den foldes ud og sammen igen. Ved at trække i en strop bag ved nakkestøtten, kan let du indstille højden på den interne sele.

Isofixbasen har en smal og skållignende form, som gør det nemt at få plads til flere stole eller andre passagerer ved siden af. Seleholderen på autostolen kan dog gnave lidt i siden, når man sidder ved siden af stolen.

Lidt smal autostol

Cybex Aton 5 er ret smal foroven, hvorfor nogle børn måske hurtigere vokser ud af den. Den smalle pasform skyldes, at jo mindre luft der er mellem barn og babyautostol, jo sikrere er autostolen.

Aton 5 har en relativt oprejst siddestilling, hvilket de mere aktive babyer kan sætte pris på. Omvendt medfører det en lidt større risiko for, at hovedet vipper ned, når barnet falder i søvn. Men den endelige vinkel afhænger også af bilsædets vinkel.

Nem at montere

Det er nemt at fastgøre både basen i bilen og babyautostolen i basen. Instruktionerne er tydelige og lette at forstå. Rent vægtmæssigt er Aton 5 bestået - men den er i den tungere ende af skalaen. Heldigvis har bærehåndtaget på Aton 5 en behagelig form, for det gør det lidt lettere at bære vægten af autostolen.

Betrækket virker både holdbart og smudsbestandigt, og Cybex' babyautostol kan anvendes på barnevogne med samme adapter som til Maxi-Cosi og BeSafe.

Cybex Aton 5 er en alsidig og brugervenlig babyautostol, der har alle de vigtigste funktioner.

God kalechenemt at indstille selens højdegod form på basen
Lidt smal over skuldrene

12. Maxi Cosi Rock

Prisbillig babyautostol med udtagelig spædbarnsindlæg, lav vægt og hyggeligt sæde

Monteringsmetode: Isofix-base Kan autostolen spændes fast med selen? Ja, med bilens trepunktssele Forlængbart ryglæn/nakkestøtte: Nej Vægt babyautostol: 3,9 kg Vægt base: 8,3 kg Udvendige mål (længde) (med håndtaget klappet op): 76 cm Udvendige mål (bredde) (med håndtaget klappet op): 44 cm Udvendige mål (højde) (med håndtaget klappet op): 56 cm Seleophængning: Nej Kaleche: Ja, en position Sele: Trepunkts, kan ikke reguleres i højden

Maxi-Cosi Rock

Maxi Cosi Rock er en i-Size-babyautostol til en lidt lavere pris, end du normalt må betale for nyere babyautostole, der er godkendt ifølge i-Size (R129).

For at holde omkostningerne nede har Maxi Cosi fokuseret på, at babyautostolen skal kunne klare de højere sikkerhedskrav, samtidig med at de har skåret ned på funktionerne. Hvis du ikke har erfaring med babyautostole fra tidligere at sammenligne med, så mærker du sikkert ikke meget til det.

Nem og praktisk

Du kan vælge mellem at montere babyautostolen direkte i bilen med sikkerhedsselen eller at klikke den fast i Maxi Cosis base FamilyFix One i-Size. Basen monteres i bilen med isofix. Når Maxi Cosi Rock er blevet for lille, kan du fastgøre den bagudvendte autostol Pearl i-Size på samme base.

Det er nemt at klikke babyautostolen fast i basen, som har tydelige indikationer for, om installationen er gennemført korrekt.

Rock er en praktisk babyautostol med en relativt lav vægt. Den føles let, når vi bærer den, og det gør den nem at tage med fra bilen. Håndtaget har en ret rund form, så den trykker lidt mod kroppen, når vi bærer stolen - og det er desværre ikke så behageligt.

Babyautostolen har en enkel kaleche, som består af en skærm, der fastgøres på håndtaget. Kalechen giver en begrænset beskyttelse mod solen.

En sele, der ikke kan tilpasses

Når Maxi Cosi Rock anvendes til en nyfødt, virker den både rar og hyggelig. Spædbarnsindlægget holder om babyen, og samtidig holder det hovedet i den rette stilling. Når barnet er blevet lidt større, tager du indlægget ud for at give mere siddeplads. Men du kan slet ikke justere højden på selens skulderremme. I stedet trækker spædbarnsindlægget remmene en smule ned, så de passer bedre til det nyfødte barn.
At selen ikke engang kan tilpasses manuelt, virker som en funktion, som Maxi Cosi måske ikke burde have sparet væk.

Hvis du går efter de små, ekstra ting og detaljer, som en god solbeskyttelse og en justerbar nakkestøtte – så bliver du nok ikke helt tilfreds her. Men alle de vigtige basisfunktioner er der.

Konklusionen

Rock er en babyautostol med høj komfort for barnet. Stolen er let at bære, men den er også meget nem at gennemskue. Selen er let at lukke, enkel at stramme og at løsne igen.
Maxi Cosi Rock virker således både tryg og med tanke på det, du får med, så virker den som et godt køb til prisen.

PrisbilligRummelig og bekvem siddepladsLav vægt
Selen kan ikke justeres i højdenKort kalecheIkke helt bekvemt bærehåndtag

13. Silver Cross Simplicity

Nemat at montere base og babyautostol i bilen, smart benpose medfølger

Monteringsmetode: Isofixbase Kan autostolen spændes fast med selen?: Ja Forlængbart ryglæn/nakkestøtte: Ja. Vægt babyautostol: 4,3 kg Vægt base: 7,3 kg Udvendige mål Længde (med håndtaget klappet op): 68 cm Udvendige mål Bredde (med håndtaget klappet op): 41 cm Udvendige mål Højde (med håndtaget klappet op): 55 cm Seleophængning: Nej. Kaleche: Ja, 2 trin Sele: Fempunkts, hæves automatisk med nakkestøtten.

Silver Cross Simplicity

Silver Cross Simplicity-basen er nem at anvende. Basen har også tydelige farveindikationer for at angive, om den er korrekt monteret i bilen. Det har også været problemfrit at klikke autostolen på plads.

Simplicity-autostolen virker dog lidt plastikagtig, og betrækket er lidt for porøst til vores smag.

Småtræls konstruktion

Stoffet har det med at suge snavs og gylp til sig, polstringen i ryggen glider nogle gange til siden og stolen er smal over skuldrene. En baby på 5-6 måneder i normal størrelse får svært ved at få hovedet langt nok tilbage til at sidde helt komfortabelt. Dette indebærer en større risiko for, at barnets hoved vipper fremad, når bilen bremser, især mens barnet sover.

Selen i Silver Cross Simplicity kan justeres trinvist i højden. Vi finder låseanordningen til at regulere selen ved at åbne en luge på bagsiden af autostolen. Du skal virkelig trykke til for at sikre, at selen bliver siddende i sin nye stilling. Som tilbehør til Silver Cross Simplicity medfølger en kaleche og en benpose. Benposen er et overtræk, som fungerer lidt som en tynd kørepose.

Funktionsløs kaleche

Kalechen er meget kort og udfylder ikke nogen egentlig funktion. Benposen fungerer bedst for de mindste spædbørn, før barnets ben er blevet så lange, at fødderne stikker ud. Benposen fastgøres med gummistropper omkring krogene, der skal holde selen på plads - hvis autostolen spændes fast i bilen med selen.

Benposen er ikke polstret, men den beskytter lidt mod vind og vejr. Og det er meget praktisk, hvis man skal bære autostolen udendørs over kortere strækninger om vinteren.

Med tanke på prisklassen for autostol og base, så havde vi dog gerne set en bedre kaleche og en lidt anden materialefornemmelse.

Nem at monterebenpose som smart tilbehør
Alt for kort kalechesmal over skuldrene

Mere om autostole til babyer

I barnets første måneder skal det sidde i en babyautostol under bilrejser. Der findes flere forskellige varianter af babyautostole med mere eller mindre avancerede funktioner og i forskellige prisklasser. En del autostole spændes fast direkte i bilen med sikkerhedsselen, men det er ofte mest praktisk at benytte en sokkel.

Der findes både sokler, der spændes fast, og andre, der fastgøres i bilen med isofix, et monteringssystem, der består af to metalbeslag, der er forankret i bilens chassis. Fordelen ved en sokkel er, at den gør det betydeligt nemmere at sætte babyautostolen ind og tage den ud igen, for eksempel hvis man vil bære barnet i den eller montere stolen på sin barnevogn.

Det er også sværere at montere en sokkel forkert, hvilket gør kombinationen af babyautostol + sokkel til det sikreste alternativ.

En babyautostol kan fås med en række forskellige funktioner. Fælles for de fleste er, at de har et bærehåndtag, men de kan også have kaleche, udtagelig pude, justerbar sele, ryglæn med forlængelse med mere. Babyautostole fås med både 3- og 5-punktssele. En babyautostole gør, at barnet sidder i en mere liggende position end i de efterfølgende stole, så barnets ryg ikke belastes for meget. Derfor skal man bruge sokkel til babyautostolen.

Den største fare ved en ulykke er, at børneautostolen ikke er korrekt monteret. Ifølge NTF sidder hele 67 % af børnene i forkert monterede selepuder. Selvom procenttallet er bedre for babyautostole, er det problematisk, at mange forældre ikke tager sikkerheden ved sammenstød mere alvorligt.

En babyautostol uden soklen monteres med bilens trepunktssele. Mange synes, at det er en ret kompliceret proces, som desuden skal gentages, hver gang man sætter babyautostolen ind i bilen. I stressede situationer er der fare for, at man begår fejl. Alle monteringsfejl med en børneautostol kan medføre livsfare. Man skal bruge meget af sikkerhedsselen for at fastspænde en babyautostol uden sokkel.

Ved længere tids brug kan den fuldt udtrukne sele give træthedsskader i selefjederen. I værste fald går den i stykker, og hele selemekanismen skal udskiftes. Visse biler har for korte trepunktsseler til at kunne spænde babyautostolen fast uden sokkel. Det drejer sig for eksempel om SAAB 9-5, Opel Astra og Volvo fra 90'erne.

En sokkel er nem at montere, enten med isofix, som giver en mekanisk montering, eller med bilens trepunktssele. Soklen bliver en mere permanent installation i bilen. Når man skal ud at køre, docker man ganske enkelt babyautostolen fast i soklen. Den enkle montering gør også, at man kan løfte et sovende barn ud af bilen uden at vække det.

  • Bedst i test
  • Tilbud
  • Guides
  • Om os