1. Start
  2. Bedst i test

Opdateret  

Test af bedside cribs: Se familiernes favoritter i 2022

PriceRunner

Vil du gerne have din baby liggende tæt på dig - men ikke i din egen seng? En bedside crib giver jer alle et separat soveområde. Vi har testet bedside cribs fra blandt andet Maxi Cosi, Chicco og Babybay. For at blive Bedst i test Bedside Crib så skal den naturligvis være tryg at bruge for både forældre og barn, men den skal også være let at montere og have gode muligheder for justering.

Test af bedside cribs: Se familiernes favoritter i 2022

Sådan udførte vi testen

Vores tests er udført af uafhængige eksperter samt afspejler testredaktørens ærlige og objektive holdning.
Udvælgelsen af testede produkter og selve testresultatet udføres uden påvirkning af producenter, butikker eller andre interne/eksterne parter.

Vi udfører vores test i virkeligheden og tester alle produkter på den måde, de er beregnet til at blive anvendt.

Vores test omfatter tre forskellige modeller af en bedside crib, og de er alle benyttet i hverdagen af en familie med mange års erfaring med almindelige tremmesenge. Vi har også ladet en ekspert i børneprodukter gennemgå sengene.

  • Montering: Hvordan var den medfølgende vejledning, var sengen nem at samle, og var det tydeligt, hvordan den kunne forankres sikkert ved forælderens seng?

  • Funktioner: Kan sengen hæves og sænkes tilstrækkelig meget, så den passer til de fleste senge, og fungerer den til forskellige sengerammer? Har sengen andre funktioner, f.eks. vandret hældning, hvis barnet bliver forkølet, eller hjul for at gøre den lettere at flytte?

  • Brug: Hvordan fungerer sengen i hverdagen med et spædbarn, gør den nattemadning lettere, og er den nem at rengøre ved behov?

Vi har også vurderet det medfølgende tilbehør til sengen, og hvad der skal eller kan tilkøbes. Dette sættes også i forhold til sengens design og pris.

Vi har testet nogle af markedets populære bedside cribs. Sammenlign priser og find tilbud på bedside cribs på PriceRunner.

1. Babybay Bedside Crib - BEDST I TEST BEDSIDE CRIB

Stilrent designet bedside crib der nemt kan forankres til de fleste senge

Udvendige mål: 84 x 45 cm Madrasmål: ** 81 x 42 cm Højde: 79 cm Maks. og min. højde for sengefladen uden madras: 7 cm – 52 cm Materiale: Træ. Tilbehør: Madras, tremmer, langside m.v. købes separat

Babybay Original 46x87cm

Babybay Bedside Crib Original er en stilren barneseng med godt gennemtænkte funktioner.

Let at montere - let at flytte

Sengen er enkel at montere med tydelig vejledning i, hvordan delene skal sættes sammen. Selvom den er lavet af træ, føles den ikke tung, men kan løftes rundt i hjemmet. Man kan også købe hjul til, hvis man lettere vil kunne rulle sengen rundt eller øge højden på sengebunden lidt mere.

Som en af få bedside cribs fungerer Babybay med alle de senge, den er testet med. Det skyldes delvis, at den ikke har ben der stikker ud fra sengefladen set oppefra. Selv sengestel der er går hele vejen ned til gulvet, eksempelvis IKEA Brimnes, kan Babybay forankres på, takket være at de to forankringskroge kan vendes og på den måde sidde fast på forældresengen både oppe- og nedefra.
Babybay kan også fastgøres på en seng, der kun består af en boksmadras med ben.

Op til 27,5 cm

Højden på sengebunden i Babybay kan justeres trinløst, men det mindste tilladte mål mellem bunden og sengens øverste kant er 27,5 cm. Hvis sengebunden hæves mere, hvilket sagtens kan lade sig gøre, da den ikke har en spærring, er der risiko for, at barnet kan falde ud af sengen. Dette er dog især tilfældet, når barnet er blevet lidt ældre og bevæger sig mere.

Bruger speciel madras

Babybay Bedside Crib har en måneformet sengebund, så man er nødt til at købe mærkets egen madras for at få en perfekt pasform.

Med tiden har skruerne der holder sengens kroge i spænd mod forældrenes seng haft tendens til at slippe en anelse, og det kan derfor være nødvendigt at stramme dem af og til. Dette har dog først været mærkbart, når sengen er blevet flyttet og håndteret lidt ublidt. Ved daglig brug er sengen aldrig gledet ud.

Sengefladen har plads til en normalstor babynest og passer fint til børn op til omkring et halvt års alder. Derefter virker Babybay lidt trang, og barnets arme og ben har tendens til at ramme tremmerne.

Konklusion på test af bedside crib Babybay

Den første tid er Babybay bedside crib en både flot, tryg og praktisk løsning til at skabe ekstra soveplads til baby i soveværelset.

Flot designtrinløst justerbar bundnemt at monterekan forankres på mange forskellige senge
Kræver særlig madras

Prissammenligning

Sammenlign priser

Babybay original seng - øko bøgetræ. ubehandlet - med ekstra god luftcirkulation.- i dag 10x babypoints - - 40x80 cm

1.299 kr.

Babybay - Babybay - Original Co-Sleeper - Børneseng - Naturlig Ubehandlet - L88 x W46 x H79 cm

1.299 kr.

Babybay original seng med ekstra luftcirkulation - olieret kernebøg.- i dag 10x babypoints - - 40x80 cm

1.318 kr.

2. Maxi Cosi Iora

Stilfuld, justérbar og brugervenlig bedside crib, velegnet til familien med et lille soveværelse

Udvendige mål: 95 x 55 cm Sengemål: 80 x 58 cm Højde: 74 cm Maks. og min. højde af sengeflade uden madras: 40 cm-50 cm Tilbehør: madras og opbevaringskurv

Maxi-Cosi Iora 55.4x96.4cm

Maxi Cosi Iora er en bedside crib, der også kan bruges som en fritstående soveplads. Sengens ene langside kan åbnes med lynlåse og derefter foldes helt ned til madrashøjde.

Op til 9 kilo

Iora er lidt mindre end en normal tremmeseng, hvilket gør det lettere at få plads til den ved siden af din egen seng, selv hvis du har et trangt soveværelse. Sengens maksimale vægt er 9 kilo, så brugstiden afhænger lidt af barnets vægt.

Giver god og bekvem adgang til babyen

Iora leveres praktisk talt klar til brug, og den smule montering, der kræves, er nem at udføre, og der er ikke brug for værktøj. Kvaliteten opfattes som god. Sengestellet er stabilt, og tekstilbetrækket, som selve sengen består af, føles slidstærkt på ydersiden, men blødt på indersiden. Sengen kan justeres i fem forskellige højder og kan endda vippes i hovedenden – praktisk, hvis babyen er forkølet. Maxi Cosi har masser af informationsvideoer om, hvordan du bruger alle Iora's funktioner.

I praksis fungerer Maxi Cosi Iora rigtig godt. Det er nemt at åbne siden for at nå din baby, og du kan ligge komfortabelt i din egen seng med en hånd på dit sovende barn. Opbevaringskurven nedenunder er meget praktisk til at samle ting, som man gerne vil have lige ved hånden om natten. Hvis sengen bliver plettet, er det et stort plus, at stoffet kan tages af og vaskes.

Alsidigt, mindre alternativ til en tremmeseng

Maxi Cosi Iora er et godt, mindre alternativ til en almindelig tremmeseng. Som med alle bedside cribs er brugstiden begrænset af den maksimale vægt på sengen. Vi savner også en måde at forankre sengen ordentligt til forældrenes seng på. Hvis man skulle ønske yderligere funktioner, så ville hjul have gjort det lettere at flytte Iora mellem forskellige rum i hjemmet. Samtidig betyder de robuste ben, at sengen ikke glider på gulvet, hvilket er en god ting.

Konklusion på test af bedside crib Maxi Cosi Iora

Maxi Cosi Iora er en flot designet soveplads til babyens første tid, som ikke stikker for meget ud for dem, der gerne vil beholde en neutral stil i soveværelset.

Denne bedside crib er nem at samle og let at folde sammen og tage med til sommerhuset – vægten på knap 11 kg betyder, at man kan overkomme at pakke den i bilen.

Maxi Cosi Iora er perfekt til den første tid hos familier med babyer, der sover selv, og som ikke har så meget plads i soveværelset.

Praktisk størrelsenem at samlelet at hæve og sænkestilfuldt design
Kan ikke forankres i sengen

3. Chicco Next2Me

Multifunktionel bedside crib med sengeflade der kan vinkles, og sænkbar langside

**Udvendige mål:**93 x 69 cm **Madrasmål:**82 x 50 cm Højde: 66 – 81 cm Maks. og min. højde for sengefladen uden madras: 33 – 49 cm Materiale: Aluminium og polyester Tilbehør: Forankringsremme, madras og opbevaringstaske

Chicco Next2Me Dream 69x93cm

Chicco Next2Me er en model af bedside crib, som designmæssigt skiller sig ud, da sengen består af et aluminiumsstel og et tekstilbetræk, der monteres på det. Den medfølgende madras er solid med sin hårde bundplade, men er alligevel blød for barnet at ligge på.

Meget plads men kun op til 9 kilo

Sengefladen er stor, så den kan anvendes i længere tid. Først og fremmest er Next2Me næsten lige så bred som en almindelig standardtremmeseng. Chicco har dog en maks. vægt på 9 kg og maksimumsalder på 6 måneder.

Ved hjælp af nemt gennemskuelige paler på begge kortsider kan sengen let hæves og sænkes i seks forskellige niveauer. I laveste indstilling er bundpladen 33 cm over gulvet, og dertil kommer 5 cm i form af madrassen. Barnet kan altså maksimalt ligge 54 cm over gulvet. Chicco anbefaler, at der maks. er 2 cm mellem barnets og de voksnes seng.

En interessant funktion er, at man kan nøjes med at hæve sengen i den ene ende, hvilket er perfekt til at få barnets overkrop højere op, hvis det er forkølet.

Fritstående eller mod sengen

Next2Me kan anvendes både ind mod forældresengen og som fritstående seng. Langsiden er nem at klappe ned ved at åbne betrækket med lynlåse, stellet skilles ad, hvorefter kanten foldes ned og fastgøres under sengefladen. For at den skal være sikker at bruge på denne måde, skal Next2Me forankres til forældrenes seng med de medfølgende remme, og man bør sikre sig, at man har et sengestel, hvor remmene kan fastgøres.

Støttebenene på den ene side af sengen kan foldes ind mod hinanden, så Next2Me og forældresengen kan stå klos op mod hinanden. Chicco Next2Me er nem at sætte op og kan relativt hurtigt skilles ad igen. Med tanke på dette og den medfølgende opbevaringstaske fungerer Next2Me også fint som rejseseng.

Konklusion på test af bedside crib Chicco Next2Me

Sengen er måske ikke lige så stilren som bedside cribs i hvidmalet træ kan være. Men de mange smarte funktioner er vigtigere end det æstetiske, og Chicco Next2Me er en særdeles praktisk seng til barnets første halve år i tilværelsen.

Nem at hæve og sænkerummelig sengefladekan anvendes ind mod seng eller fritstående
Det monterede tekstilbetræk gør sengen vanskeligere at rengørekræver en bestemt slags sengestel for at kunne monteres ind mod forældresengen

4. Troll Bedside Crib Sun

Klassisk model med sænkbar langside og mange forskellige højdeindstillinger

Udvendige mål: 95 x 47 cm Madrasmål: 89 x 39,5 cm Maks. og min. højde for sengefladen uden madras: 38 – 56 cm – med hjul +6 cm **Materiale:**Birke- og fyrretræ Tilbehør: Langside, fire hjul – som kan låses

Troll Sun Bedside Crib 45.5x96cm

Troll Bedside Crib Sun er en klassisk model af en mindre tremmeseng til at stille ved siden af forældrenes seng. Fremstillet i træ med stilrent design passer den ind i alle hjem.

Læs og fælg vejledningen

Monteringen var relativt nem, men man bør læse vejledningen omhyggeligt, så delene skrues sammen i den rigtige rækkefølge. Sengebunden er rektangulær, så standardmadrasser passer lige så godt som Trolls egne.

Sengebunden kan indstilles i tolv forskellige stillinger. Fire låsbare hjul følger med til sengen, og ved at montere dem kan man hæve sengen et stykke yderligere. Bedside Crib Suns ene langside kan hæves og sænkes, og kan endda fjernes helt, hvis man foretrækker det.

Funktionen til at låse og åbne langsiden er både enkel og flot. En træpal med en fjeder indeni skal trykkes ind, når man vil sænke siden. Derefter bliver siden siddende, så den øverste kant er på højde med sengebunden, men palen kan trykkes ind igen, så siden falder hele vejen ned til gulvet.

Man kan nemt regulere langsiden, mens barnet ligger i sengen. Det klaprer og støjer dog en del, så hvis babyen let vågner, vil man nok helst undgå at gøre det, efter at barnet er faldet i søvn.

Stabil kvalitet

Kvaliteten på Troll Bedside Crib Sun er meget god, selv efter nogle måneders daglig brug er sengen lige så stabil som umiddelbart efter montering. Hjulene har en let gummieret overflade, så gulvet ikke bliver ridset af dem.

Den største ulempe ved sengen er, at den helt mangler mulighed for at kunne forankres i forældrenes seng. Uanset om den anvendes med eller uden hjul, sker det af og til, at den glider væk fra forældrenes seng. Er langsiden oppe, er der ingen fare, men vil man have den tæt på for at have bedre kontakt med sin baby, føles det ikke lige så godt.

Selvom man sikkert kan finde på sin egen løsning med separate spændebånd, så bør en forankring medfølge, især med tanke på sengens pris. Anvendelsestiden er cirka et halvt år, og sengefladen er rummelig nok til at få plads til en normalt stor babynest, uden at det bliver trangt.

Konklusion på test af Troll Bedside Crib Sun

Troll Bedside Crib Sun er som sagt en klassisk model med smarte funktioner, men for at opnå en højere karakter er det nødvendigt med forankring og en mindre støjende åbning og lukning af langsiden.

Rummelig sengefladestilrent designmange højdeindstillingerhæv- og sænkbar langside
Kan ikke forankres til forældrenes senglangsiden støjer lidt for megetnår den lukkes

5. Hauck Face To Me Bedside Crib

Højdejusterbar bedside crib med gode forankringsremme og langside, der kan klappes ned

Sengemål: 85 x 50 cm Højde: 85 cm Maks. og min. højde for sengefladen uden madras: 48 – 66 cm Materiale: Aluminium og polyester Tilbehør: Forankringsremme og madras medfølger

Hauck Face To Me 60x94cm

Hauck Bedside Crib er en tremmeseng i miniformat, der også kan ses som en mere reel – og babyegnet – rejseseng. Den kan klappes sammen, så den er relativt praktisk at have med. Den er imidlertid ikke så lille og kompakt, at man har lyst til at klappe den op og tage den ned regelmæssigt.

Leveres i dele

Ikke særlig mange dele, men nok til at vejledningen kunne have været mere tydelig. Man skal heller ikke være bange for at tage fat, da nogle af delene skal bankes sammen.

Når Hauck Bedside Crib først er monteret, er den nem at gennemskue. Sengen kan justeres i højden og palen der skal trækkes ud for at gøre det, er enkel at komme til. Det er dog vigtigt at have styr på, hvad man laver, da sengen bliver løs i højden, når palen er løsnet.
Takket være de fem forskellige højdeindstillinger er det nemt at finde et niveau, der passer til ens egen seng. Det anbefales, at man har sin egen madras i højde med åbningen til Hauck Bedside Crib.

Kan og bør sættes fast på forældrenes seng

Fastgøringen kræves for at undgå både fald- og kvælningsrisiko, hvis der skulle opstå et mellemrum. Med til Hauck Face To Me Bedside Crib følger to rigtig lange forankringsremme. De skal fastgøres i sengerammen.

Har man en kontinentalseng, skal remmene trækkes rundt om hele sengebunden og derefter spændes til. Det er lidt bøvlet, men det er tiden og besværet værd. Men det er et stort plus, at der medfølger forankringsremme, for det er ikke en selvfølge til alle bedside cribs.

Fritstående eller mod sengen

Hauck Bedside Crib kan anvendes som fritstående seng med fire sider klappet op. Som bedside crib åbner man den ene langside. Det gør det lettere at komme til barnet.

Man kommer dog ikke udenom, at der opstår en kant ved sengens åbning, som ikke er så rart at hvile armen mod, hvis man for eksempel skal give flaske, holde i hånden eller sætte sutten på plads i nattens løb. Vi er også lidt i tvivl om det materiale, som sengen er foret med. Det er enkelt at holde rent, men har en tendens til at knitre, når barnet bevæger sig.

Vil man gøre Hauck Bedside Crib lidt hyggeligere og rarere, kan man med fordel rede op i sengen med en babynest. Sengefladen er ikke så stor, men tilstrækkelig rummelig til at sengen kan anvendes i det første halve år. Derefter skal man skifte til en seng med højere kanter/sænkbar bund.

Konklusion på test af Hauck Bedside Crib Modellen er måske ikke den med det flotteste design. Men Hauck Bedside Crib kan tilpasses i højden, den kan klappes sammen, og den opfylder sin funktion som bedside crib, lige som den skal.

Kan justeres i højdenfungerer også til høje sengekan klappes sammenforankringsremme medfølger
Foret knitrerlidt ubekvem kant forneden når langsiden er åben

Mere om bedside cribs

En tremmeseng er en seng i lille model, som er beregnet til barnets første 1-2 år. De fleste tremmesenge minder om hinanden med ens mål og en bund, der kan hæves og sænkes. De senere år er markedet for senge blevet udvidet med en model, der ofte kaldes for "bedside crib". Dette er en særlig form for tremmeseng, normalt i lidt spinklere format, der er beregnet til at stille side om side med forældrenes seng. Tanken er, at en bedside crib skal gøre det lettere for forælderen at komme til barnet om natten uden at skulle stå op eller løfte barnet over kanten på tremmesengen. Dette kan være til særligt stor gavn, hvis man er blevet forløst ved kejsersnit og så vidt muligt bør undgå løft.

En bedside crib er en seng med mange flere funktioner end de fleste almindelige tremmesenge. En del af dem har hjul, så de nemmere kan flyttes rundt i hjemmet eller placeres på forskellige sider af sengen. En del har også en ekstra langside, der kan tilkøbes ved behov, så sengen også kan anvendes fritstående. Brugstiden for en bedside crib er kortere end for en tremmeseng, fordi sengebunden er væsentlig mindre. Samtidig gør en bedside crib ofte mest nytte i babyens første seks måneder. Man bør dog være opmærksom på, at det kan blive nødvendigt at supplere med yderligere en tremmeseng, inden barnet er klar til en juniorseng eller anden soveløsning.

En bedside crib bør kunne forhøjes og sænkes, så den kan tilpasses efter forælderens seng. Tremmesengens bund skal være i niveau med forælderens, så babyen ikke kan falde eller sidde fast mellem sengene. Det varierer fra model til model, hvor meget en bedside crib kan justeres i højden, og derfor er det vigtigt at kontrolmåde både sin egen seng og tremmesengen inden køb. En bedside crib skal også kunne forankres ved forælderens seng. Hvis tremmesengen kan glide væk, er der fare for, at babyen kan komme alvorligt til skade hvis den falder med på gulvet eller sidder fast i sprækken mellem sengene. Afhængigt af udseendet på sengerammen, kan forskellige forankringstyper være mere eller mindre velegnede. I de fleste tilfælde er det nødvendigt med en form for sengeramme for at kunne lave en forankring, men der fås også varianter af en bedside crib, der i basisversionen er mere fritstående.

  • Bedst i test
  • Tilbud
  • Guides
  • Om os