Vi gemmer data om din brug af sitet i cookies. Ved fortsat brug accepterer du dette

Cookiepolitik

Blodtryksmåler: 10 modeller i test

Af PriceRunner Opdateret 18.08.2017

Vi har testet blodtryksmålere og udpeger Omron M6 Comfort IT til bedst i test. Det er ne prisbillig blodtryksmåler med manchet i topkasse og diskret, lavt lydniveau under målingen. Alle fordelene ved M6 Comfort IT når det gælder brugervenlighed, kvalitet og funktioner gør den til en favorit.

Bedste håndledsmåler er Beurer BC 32. Denne blodtryksmåler er støjsvag og har et tydeligt display, samtidig med at manchetten er nem at tage på.

Sådan udførte vi testen

Vi udfører selv vores test og tester alle produkter på den måde, de er beregnet til at blive anvendt i virkeligheden. I vores test af blodtryksmålere har vi fået hjælp af en autoriseret sygeplejerskem der sammen med sine kolleger på en plejeafdeling på et sygehus i Stockholm har testet og vurderet de forskellige modeller. Når de har testet blodtryksmålerne, har de hovedsagelig set på følgende egenskaber:

  • Funktioner
    Kan maskinen gemme tidligere værdier, og kan disse aflæses andre steder end direkte på blodtryksmåleren?

  • Målgruppefokus
    Er skærmen let at aflæse, også for ældre eller synshæmmede? Kan manchetten tilpasses, så den sidder godt på forskellige kropstyper?

  • Brugervenlighed
    Hvad kræver blodtryksmåleren af brugeren i form af forståelse af knapper, og hvilken stilling man skal sidde i? Hvordan føles manchetten under brug?

Sygeplejerskernes samlede indtryk af de forskellige blodtrykmålere er derefter blevet sat i forhold til produktets pris, hvorefter der er givet en karakter.

Bedst i test

Omron M6 Comfort IT

Prisgunstig blodtryksmåler med manchet i topkasse og diskret lydniveau

Prisklasse: Premium Type: Overarmsmanchet Batteritype: Fire AA-batterier, medfølger. Stik til ekstern strømforsyning findes også Hukommelseskapacitet: Værdier fra flere personer kan gemmes

Omrons M6 Comfort IT er en pålidelig og eksklusiv blodtryksmåler med stort, letaflæst display, computeropkobling og udmærkede analysefunktioner. Den beregner automatisk ugemiddelværdier for morgentryk og aftentryk, der kan sammenlignes med tidligere uger.

Oppumpningsteknologien IntelliSense gør, at oppustningen sker kontrolleret uden behov for genoppustning eller forudgående trykindstilling. Flere forskellige sensorer advarer om forstyrrelser af målingen, for eksempel uregelmæssig hjerterytme eller forstyrrende kropsbevægelser.

Blodtryksmåleren har en kraftig og velkonstrueret overarmsmanchet, der også har en sensor, som fortæller, hvornår den sidder rigtigt. Man kan få en god pasform for såvel en normalstor og mere kraftig arm, så den passer til de fleste, der vil holde øje med blodtrykket.

Oppumpningslyden er diskret, og lydstyrken forstyrrer ikke. Med til blodtryksmåleren følger en solid opbevaringstaske med rum til opbevaring af instruktionerne. M6 Comfort IT slipper luften ud noget langsommere, end vi havde ønsket os.

De ubetydelige ulemper sammen med den ret høje pris opvejes dog rigeligt af alle fordelene ved M6 Comfort IT inden for brugervenlighed, kvalitet og funktioner. Omron M6 Comfort IT bliver derfor vores valg som bedst i test.

Meget god blodtryksmanchetgode funktioner og lavt lydniveau
Slipper luften lidt langsomt udhøj pris

Omron M7 Intelli IT

Meget letforståelig blodtryksmåler med gennemtænkte funktioner og god manchet

Prisklasse: Premium Type: Overarmsmanchet Batteritype: 4 stk. AA-batterier Hukommelseskapacitet: Værdier fra flere personer kan gemmes

Omron M7 Intelli IT er en eksklusiv og avanceret blodtryksmåler, som leveres i en god opbevaringstaske og med en tydelig manual. 4 AA-batterier medfølger også ved købet, og de skal ifølge Omron række til mere end 1000 målinger. Produktnavnets reference til intelligens er baseret på flere af blodtryksmålerens funktioner.

Dels kan Omron M7 Intelli IT anvendes sammen med Omrons app, så man tydeligere kan se grafer, gennemsnitsværdier og anden information ud fra sine målinger. Men også blodtryksmålerens manchet er intelligent i den fortand, at den har en oppustning, der tilpasses brugeren, så processen bliver så bekvem som muligt.

Hvis man bevæger sig under målingen, bliver man advaret via en indikator på skærmen, fordi det kan medføre en fejlagtig værdi. Måleren advarer også ved uregelmæssig puls.

Detaljerne hos M7 Intelli IT virker gennemtænkte. Slangen mellem målestationen og manchetten er lige tilpas lang til at målingerne forløber nemt. Selve manchetten er af høj klasse. Den er hård og rund, og lægger sig rigtigt på armen med det samme, så det bliver lettere at få en korrekt måleværdi.

Ulempen ved denne type af manchet er selvfølgelig, at den fungerer bedst på overarme af en vis størrelse. Producenten angiver, at den er beregnet til en overarm med en omkreds på 22 til 42 cm.

Målestationen har store, tydelige tal, og det er nemt at skifte mellem hukommelsesposterne, for de maksimalt to forskellige personer der kan gemmes. Der er også en gæsteindstilling. Den eneste forbedring vi kunne tænke is, er en baggrundsbelyst skærm, da den i sin nuværende udformning er svær at aflæse i et mørkt lokale.

Omron M7 Intelli IT er en relativt dyr blodtryksmåler til privat brug, men bortset fra nogle små minusser imponerer den enormt og virker uden tvivl til at være pengene værd.

Meget enkel at anvendesmarte og gennemtænkte funktionermeget god manchet
Manchetten passer ikke til alle overarmedårligt oplyst display

Beurer BM 57 BT

Blodtryksmåler med stor, skærm med lys og Bluetooth til overførsel af målinger

Prisklasse: Mellem Type: Overarmsmanchet Batteritype: To AA-batterier, medfølger Hukommelseskapacitet: Værdier fra flere personer kan gemmes

Beurer BM 57 BT er en stilren blodtryksmåler med overarmsmanchet, der med succes har integreret moderne teknik med en god brugervenlighed. Med appen Health Manager kan man ud over blodtryksmåleren også tilkoble en personvægt, pulsoximeter, aktivitetsarmbånd og glukosemåler – smart! Appen er TÜV-godkendt for dataintegritet.

Blodtryksmåleren har en LCD-skærm med hvid baggrundsbelysning, og tallene er både store og tydelige, så skærmen er let at aflæse. De tres seneste måleværdier kan gemmes, og maskinen advarer i god tid inden batteriskift. Opbevaringstaske i nylon medfølger. Blodtryksmanchetten kan tilpasses en overarm med en omkreds på mellem 23 og 43 cm, hvilket er et bredere interval en hos flere af konkurrenterne.

Ledningen måtte dog gerne have været længere og oppumpningen lidt hurtigere af hensyn til komforten. Det faktum, at blodtrykket også kan overvåges på andre enheder via Bluetooth, gør det lettere, hvis man som pårørende vil kunne hjælpe med at holde øje med brugerens helbred. Beurer BM 57 BT er en blodtryksmåler af høj kvalitet, der afgjort virker til at være pengene værd.

Storoplyst skærmmålingerne kan overføres til andre enheder via Bluetooth
Kort ledning og noget langsom oppumpning

Beurer BM 45

Brugervenlig blodtryksmåler med én kpan og lys skærm med store tal

Prisklasse: Mellem Type: Overarmsmanchet Batteritype: AA-batterier, medfølger Hukommelseskapacitet: Værdier fra flere personer kan gemmes

Beurer BM 45 er en blodtryksmåler til overarmen med en manchet, der er nem at fastgøre og fungerer godt til forskellige størrelser. Blodtryksmåleren har en stor skærm med hvidt lys, der gør den let at aflæse. Brugervenligheden forbedres yderligere af, at tallene på displayet er store, og den enkelte knap tydeliggør, hvor man skal trykke for at starte målingen.

Maskinen har en automatisk slukkefunktion, gemmer en middelværdi af ugens målinger og har en tydelig angivelse af, når det er tid til at skifte batterierne. Med til Beurer BM 45 følger også en opbevaringstaske. Nøjagtig som med flere andre blodtryksmålere oplever vi, at denne model lukker luften ud ret langsomt.

Den er desuden til den højlydte side, når den pumper trykket op. Kvaliteten og funktionerne er imidlertid af højt niveau, og med tanke på maskinens prisklasse, virker Beurer BM 45 meget prisgunstig.

Lys skærm med store talkun én knap gør den let at brugeprisgunstig
Slipper luften langsomt udhøjlydt

Braun ExactFit 3 BP 6000

Tydelig blodtryksmåler med hurtigt luftudslip og to manchetter

Prisklasse: Mellem Type: Overarmsmanchet Batteritype: Fire AA-batterier, medfølger. Hukommelseskapacitet: Værdier fra flere personer kan gemmes

Braun ExactFit 3 er en blodtryksmåler med mange indbyggede funktioner. Den er beregnet til at kunne benyttes af to personer og kan gemme de seneste fyrre målinger for begge profiler. Maskinen er udstyret med automatisk slukning og indikator for svagt batteri.

Den er smart udtænkt til at kunne anvendes under forskellige forudsætninger, da der medfølger to forskellige manchetter. Størrelse S/M til en overarm på 22 – 32 cm i omkreds og størrelse L/XL til 32 – 42 cm i omkreds. Manchetterne er bløde og bekvemme at have om armen.

Braun ExactFit 3 er lang tid om at pumpe op til det rette tryk, og den pumper hårdt. Til forskel fra mange af dens konkurrenter lukker denne måler dig luften hurtigt ud, når målingen er overstået, hvilket bidrager positivt til brugeroplevelsen. Instruktioner på hele 23 forskellige sprog medfølger, og med til måleren følger en opbevaringstaske i nylon. Braun ExactFit 3 BP 6000 virker gennemtænkt og er meget brugervenlig.

Tydeligudstyret med to manchetterlukker luften hurtigt ud
Lang oppumpningstidpumper hårdt

Medisana BU 510

Simpel blodtryksmåler med gode instruktioner og meget tydeligt display

Prisklasse: Lavpris Type: Overarmsmanchet Batteritype: Fire AA-batterier, medfølger. Stik til ekstern strømforsyning findes også Hukommelseskapacitet: Værdier fra flere personer kan gemmes

Medisana BU 510 er en meget prisgunstig blodtryksmålermodel. Overarmsmanchetten fungerer godt til forskellige armtyper og passer til overarme med en omkreds på mellem 22 og 36 cm. De medfølgende instruktioner fås på ti forskellige sprog, hvilket bidrager til, at blodtryksmåleren er nem at forstå. Displayet er meget tydeligt med sine store tal.

Medisana stod bag udviklingen af stoplyssymbolerne med intervallet fra rødt til grønt ved siden af displayet, som i dag findes på mange blodtryksmålere. Det er en populær funktion, som gør det lettere at se trykket. Hvis man er følsom over for hårdt tryk omkring armen, kan det dog føles som om, at manchetten pumpes op til et lige lovlig højt tryk. Luftudslippet er også til den langsomme side, hvilket gør at det høje tryk bevares længere.

Trods sit relativt lave prisniveau tilbyder Medisana BU 510 gode funktioner. Den har hukommelse til at gemme måleværdier for to personer, en stor fordel, hvis man er flere i husstanden, der vil kunne deles om måleren. Med til BU 510 følger en opbevaringspose i nylon, hvilket også er praktisk, hvis måleren skal med på en rejse eller til sommerhuset. Overordnet tilbyder Medisana BU 510 meget blodtryksmåler for pengene.

Nem at forstå med meget tydeligt displaykan anvendes af to personer
Høj tryk og ret langsomt luftudslip
Bedste håndledsmåler

Beurer BC 32

Stille blodtryksmåler med tydeligt displat og manchet, der er nem at tage på

Prisklasse: Mellem Type: Håndledsmanchet Batteritype: AAA-batterier Hukommelseskapacitet: Værdier fra flere personer kan gemmes

BC 32 er en blodtryksmåler med håndledsmanchet fra Beurer, og grundlæggende har modellen en del ligheder med blodtryksmålere til overarmen fra samme mærke. Maskinen kan gemme måleværdier for to forskellige personer og har en indbygget, automatisk slukkefunktion.

Håndledsmanchetten passer til håndmed med en omkreds på mellem 13,5 og 19,5 cm. Beurer BC 32 er enkel at bruge og har et tydeligt display. Manchetten er let at tage på håndleddet, og maskinen pumper ikke hårdere op end nødvendigt. Lydniveauet er desuden meget behageligt.

Som det altid er tilfældet med håndledsmålere, er det svære at opnå en korrekt position til at tage blodtrykket, da armen skal vinkles, så håndleddet er placeret helt rigtigt. Når man først har fundet ud af, hvordan kroppen skal placeres, så er dette den af håndledsmålerne, der er vores valg som bedst i test.

Tydeligt displaylet at tage påstøjsvag
Svært at finde ud af placering af arm og håndled ved måling

König HC-BLDPRESS22

Praktisk blodtryksmåler med godt display med store, tydelige tal

Type: Overarmsmanchet Batteritype: Fire AA-batterier, medfølger ikke. Hukommelseskapacitet: Værdier fra flere personer kan gemmes

Königs blodtryksmåler model HC-BLDPRESS22 har meget imponerende en medfølgende instruktionsbog på hele 25 forskellige sprog, en opbevaringstaske medfølger også, og selve blodtryksmåleren har en praktisk størrelse. Maskinen kan gemme de tres seneste målinger, så man kan følge blodtrykket over længere tid.

Den har automatisk slukning, og blodtryksmanchetten er beregnet til brug på en overarm med en omkreds på 22 til 30 cm. Maskinens display er tydeligt med store tal, der er nemme at aflæse. Desværre støjer den en del under brugen, og brugervenligheden kunne i visse henseender have været bedre.

Ledningen mellem manchet og maskine er lige det korteste, hvilket kan gøre det besværligt at få en god måling på en bekvem måde. Lydniveauet og den korte ledning bliver to triste egenskaber, som desværre trækker ned på helhedsindtrykket af König HC-BLDPRESS22.

Godt display med storeletlæselige tal
For kort ledning mellem manchet og maskinehøjt lydniveau

Omron RS6

Blodtryksmåler med lavt lydniveau, tydelig instruktion og kraftig opbevaringsæske

Prisklasse: Premium Type: Håndledsmanchet Batteritype: To AAA-batterier, medfølger Hukommelseskapacitet: Værdier fra flere personer kan gemmes

Omrons blodtryksmåler RS6 ligger i den høje ende af prisspektret for at være en håndledsmåler og er udstyret med en hel del smarte funktioner. Displayet er stort med tydelige tal og billeder, sidstnævnte vises blandt andet, hvis målingen er upålidelig på grund af uregelmæssig puls, eller at armen bevægede sig for meget under målingen.

Den har en praktisk og solid, medfølgende opbevaringsæske. Maskinen har hukommelseskapacitet til at gemme de 90 seneste måleresultater og Intellisens-teknik til at måle trykket under oppumpningen. Omron RS6 er meget stille, oppumpningen er dog en smule langsommere end man kunne ønske sig. Det var heller ikke altid nemt at få manchetten til at sidde rigtigt på håndleddet eller at holde armen rigtigt.

Omron RS6 er en fuldt godkendt blodtryksmåler med en del gode kvaliteter, men med tanke på prisen havde vi forventet en større brugervenlighed for selve manchetten.

Tydelige instruktionerstillegod og solid opbevaringsæske
Langsom oppumpninglidt svær at få til at sidde rigtigt på håndleddet

Withings Smart Blood Pressure Monitor BP-800

Moderne blodtryksmåler med flot design og tilhørende god og tydelig app

Prisklasse: Premium Type: Overarmsmanchet Batteritype: AAA-batterier Hukommelseskapacitet: Værdier fra flere personer kan gemmes

Withings Smart Blood Pressure Monitor BP-800 er uden tvivl fremtidens blodtryksmåler. Der er stor vilje til at gøre noget nyt og moderne, men desværre lever slutresultatet ikke rigtig op til de høje ambitioner.

Withings BP-800 har et flot og stilrent design, der går igen hos både maskine og manchet. Manchetten er desuden trådløs, og hele tanken bag blodtryksmåleren er, at den skal anvendes sammen med Health Mate-appen på din smartphone. Har man ikke en smartphone, er blodtryksmåleren således ubrugelig.

Appen er desuden kun tilgængelig på engelsk. Med Health Mate på telefonen er det dog nemt at følge oppumpningen og dermed også tydeligt, når den slipper igen. Den giver også en praktisk løsning til at kunne følge sit blodtryk og dets udvikling. Udførelsen er det dog nødvendigt at arbejde på, da den pumper meget hårdt op og har en hård, ubekvem manchet.

Manchetten er desuden udformet som et stift etui og sidder meget stramt, især omkring en kraftigere overarm. Med nogle overarme er det måske slet ikke muligt at få manchetten på. Withings Smart Blood Pressure Monitor BP-800 er smart og flot i teorien, men i praksis er det stolpe ud.

Flot designden tilhørende app er god og tydelig
Kan kun bruges sammen med smartphonehård og smal manchet

Alt om blodtryksmåler

En blodtryksmåler er et apparat, der måler trykket i en pulsåre ved hjælp af en manchet, der sættes fast omkring overarmen eller håndleddet. Automatiske blodtryksmanchetter, som er den type der er anvendt i vores test, benytter en såkaldt oscillometermetode.

Enkelt forklaret indebærer denne metode, at der sidder en lille mikrofon i manchetten, og når manchetten så pumpes op, bliver blodtilførslen blokeret. Når luften derefter siver ud igen, registrerer mikrofonen det første hjerteslag (systolisk) og det sidste (diastolisk).

Det øvre tryk, det systoliske, er trykket, når hjertet trækker sig sammen for at pumpe blod ud i kroppen. Det nedre tryk, det diastoliske, er trykket, når hjertet slapper af og fyldes med blod igen. Det kan være smart at have adgang til sin egen blodtryksmåler, hvis man i flere tilfælde har haft et afvigende blodtryk ved målinger hos lægen.

Den almindeligste målgruppe er ofte midaldrende og ældre patienter, men det er ikke usædvanligt, at mange andre gerne vil have et godt overblik over deres helbredsmæssige tilstand. Så er det betydeligt nemmere og mindre tidskrævende at kunne måle sit blodtryk derhjemme i stedet for regelmæssige lægebesøg.

Har man sin egen blodtryksmåler, giver det også mulighed for at gemme tidligere målinger, så man lettere kan sammenligne og få bedre styr på blodtrykkets udvikling over en længere periode. Forskellige modeller af blodtryksmålere kan have forskellige funktioner. De kan dog alle måle både det øvre og nedre tryk samt brugerens puls.

Forskellen mellem en manchet til håndleddet og en til overarmen drejer sig kun om brugervenligheden. Målingen udføres på samme måde, men hvis man er uerfaren, er det betydeligt nemmere at fastgøre en overarmsmanchet korrekt.

Manchetterne til håndled er alle udstyret med en positionssensor som gør, at de ikke bliver pumpet op, eller ikke laver et ryk, hvis manchetten ikke sidder rigtigt – hvilket ind imellem kan være svært. Hvis man nemt vil kunne tage blodtryksmåleren med på arbejde eller på rejser, kan en håndledsmanchet være mere praktisk, da de er mindre og mere diskrete.

Det er en forudsætning for en korrekt aflæst værdi, at manchetten sidder, som den skal, så hvis man er usikker, er en model til overarmen at foretrække.

Der er nogle ting, man bør tænke igennem, inden man køber sin egen blodtryksmåler. Hvis det er muligt, er det en god idé at prøve manchetten på sig selv eller den, der skal bruge måleren først, for at sikre at den sidder godt. Til meget tynde eller kraftige arme er det ofte sværere at finde en manchet, der passer.

En ældre person med skøre blodkar kan også være ekstra følsom over for en manchet, der strammer meget, eller som slipper luften langsomt ud, så armen eller håndleddet er under højt tryk i længere tid. Ser man dårligt, er det også vigtigt, at displayet er lyst og tydeligt.

Erfarne sygeplejerskers bedste tip til en vellykket måling af blodtrykket er altid at måle trykket på samme tid af døgnet og at hvile mindst fem, gerne tyve, minutter inden måling. Anvend også altid den samme arm ved hver måling. Hvis man i forvejen ved, at man har uregelmæssig puls, skal man dog altid få målt blodtrykket hos en læge.

?
Log ind

Bliv PriceRunner Plus-medlem

Ikke medlem? Bliv medlem