Opdateret  

Febertermometer: 12 modeller i test

Hanna Rönnqvist

Vil du hurtigt og nemt kunne tjekke, om dit barn har fået feber? Et digitalt febertermometer kan gøre en større forskel, end du aner. Vi har testet termometre fra blandt andet Braun, Omron og Tommee Tippee. Et febertermometer skal være velegnet til børnefamilier og have et tydeligt display, der gør det let at bruge.

Febertermometer Test: Mål temperaturen med en af de her 13 modeller

Sådan udførte vi testen

Vores tests er udført af uafhængige eksperter samt afspejler testredaktørens ærlige og objektive holdning.
Udvælgelsen af testede produkter og selve testresultatet udføres uden påvirkning af producenter, butikker eller andre interne/eksterne parter.

Vi udfører alle test selv og tester alle produkter på den måde, de er beregnet til at blive anvendt i virkeligheden.

I vores test af febertermometre har vi ladet en autoriseret sygeplejerske anvende termometrene, både på arbejdet og i sin egen hverdag som småbarnsforælder.

For at kunne betragte termometrene som pålidelige har vi anvendt dem på den anbefalede måde, som beskrevet i brugsanvisningen, og sammenlignet resultaterne indbyrdes. Alle de testede modeller viste samme febergrad med en fejlmargen på +/- 0,3 grader.

Ud over selve måleresultatet har vi også undersøgt følgende:

 • Funktioner: Slukker termometeret automatisk? Er der batteriindikator? Kan tidligere målinger gemmes?

 • Brug: Hvordan måler man med termometeret? Hvordan føles knapperne? Kan lyden slås fra, så sovende børn ikke bliver vækket af signalet?

 • Hygiejne: Er der engangsbeskyttelse til termometeret? Kan det sprittes af eller rengøres på anden vis?

Derudover har vi vurderet design og funktioner i forhold til prisen og derefter udpeget testvinderen.

Vi har testet et udvalg af markedets mest populære termometre. Sammenlign priser og find tilbud på febertermometre på PriceRunner.

1. Braun Thermoscan 7+ - BEDST I TEST FEBERTERMOMETER

Et hurtigt og præcist øretermometer, der passer til alle børnefamilier

Type: Øretermometer Prisklasse: Mellem Batteri: 2 stk. AA-batterier, medfølger ved køb. Hukommelsesfunktion: Ja, sidste måling Lyd kan slås fra: Ja Andre funktioner: Natindstilling med lys

Braun Thermoscan 7+ IRT 6525

I Brauns opdaterede Thermoscan 7+ har man afhjulpet de mangler, forgængeren havde. Den nye variant er udstyret med natindstilling, lampe og aldersvalg, hvor bedømmelsen tilpasses efter den syges alder, som dog kan slås fra.

Det er næppe nogen hemmelighed, at Brauns øretermometer har været en favorit på markedet længe. I den nye opdatering 7+ har man rettet mange af de mangler, som testpanelet har noteret i den tidligere version, og det formår faktisk at få fuld score ved karaktergivningen. Termometeret drives desuden af to AA-batterier, som man ofte har ekstra af i hjemmet, hvis batteriet skulle løbe tør, når termometeret er mest nødvendigt.

Aldersvalg med farvekodning – som nu kan slås fra

Braun Thermoscan måler temperaturen i øret på både voksne og børn med et hurtigt klik. Der sættes et hygiejneovertræk på IR-måleren, som derefter indsættes i øregangen. Målingen tager et sekund (et bip indikerer, at den er færdig), er stort set uden ubehag og kan også foretages, når personen sover.

Displayet skifter farve til grøn, orange eller rød afhængigt af måleresultatet.

 • Grøn angiver normal temperatur
 • Orange forhøjet temperatur
 • Rød høj feber

Farvekodningen tilpasses efter alderen på den, du måler temperaturen på:

 • 0-6 måneder
 • 6-36 måneder
 • Mere end 36 måneder

Hvis du måler en forhøjet temperatur på et spædbarn, bliver displayet f.eks. rødt med det samme, da feber kan være alvorligt hos så små børn.

Tidligere har den største mangel ved Thermoscan 7 været, at man skal vælge alder for overhovedet at kunne måle – især når ingen i husholdningen længere er under 36 måneder, har dette virket som et unødigt skridt, der gør hele måleprocessen langsommere. Det er rettet i den nye version, og man kan nu foretage et permanent aldersvalg, som termometeret automatisk vil starte på. Endelig!

Mindre hukommelse – men ny natindstilling

Hvor vi tidligere fandt de seneste ni målinger (en funktion, vi næppe har benyttet os af), findes der nu en knap til natindstilling. Natindstillingen slukker for al lyd og tænder et blødt orange lys foran, så du nemt kan finde ind i ørekanalen, hvis du skal tage temperaturen på et sovende barn i et mørkt rum. Den seneste måling finder du i stedet i øverste hjørne af displayet, når det er tændt – fuldt tilstrækkeligt synes panelet.

Målingerne ser også ud til at være blevet mere præcise. Mens to målinger tidligere kunne variere med 0,3-0,4 grader, er det nu yderst sjældent, at to efterfølgende målinger afviger med mere end 0,1 grad.

Det eneste negative, vi har at sige om Thermoscan 7+, er, at nye hygiejnebetræk skal tilkøbes, hvis man udskifter dem efter hver måling som anbefalet. Testpanelet indrømmer dog, at de ikke er så omhyggelige med det...

Pædagogisk display med farveindikationernatindstillingenkelt batteriskift
Kræver fortsat køb af hygiejnebeskyttelse

Prissammenligning

Sammenlign priser
Av-Cables Logo

Braun Thermoscan 7+ Febertermotmeter

389 kr.
CompuMail Logo

Braun ThermoScan 7+ IRT6525NOEE Termometer --> På fjernlager, levevering hos dig 28-09-2023

396 kr.
Proshop.dk Logo

Braun Termometer Thermometer Thermoscan 7+ IRT6525 - På lager – Levering i morgen (bestil inden 22:00)

399 kr.

2. Braun Thermoscan 7 IRT 6520

Brugervenligt øretermometer til børnefamilier med tydeligt display med farveindikator

Type: Øretermometer Batteri: To AA-batterier, medfølger Hukommelsesfunktion: Ja, seneste 9 målinger Lyd kan slås fra: Nej

Braun ThermoScan 7 IRT6520

Braun Thermoscan 7 IRT 6520 er et gennemtænkt digitalt øretermometer, der er ideelt til børnefamilier.

Kan indstilles til forskellige aldersgrupper

Termometret kan indstilles til tre forskellige aldersgrupper:

 • Spædbarn (0-6 måneder)
 • Mindre barn (6-36 måneder)
 • Større børn og voksne

Ved måling af temperaturen viser termometret resultatet både med tal og med farveindikator. Grønt står for normal temperatur, gul for lidt forhøjet og rød for kraftigt forhøjet temperatur.

Den indstillede aldersgruppe bestemmer grænseværdierne, og af den grund bliver farveindikatoren for yngre børn eksempelvis hurtigere rød.

test-febertermometer-braun-thermoscan

Godt display på begge sider af termometeret

Vi tildeler Braun et stort plus for, at termometrets display sidder på bagsiden af termometret, så resultatet kan ses uden at skulle vende øretermometer.

Skærmen er desuden godt belyst, så man ikke behøver at tænde lyset ved målinger om natten, men vi havde gerne set, at man havde mulighed for at slå lyset fra.

Med til termometret følger 20 stk. beskyttelseshætter (og flere kan tilkøbes) og et stativ til termometer og hætter.

Skal man skifte mellem at måle temperaturen på børn i forskellige aldre, kræver det dog et ekstra trin for at skulle skifte aldersindstilling, men det er bestemt det lille stykke arbejde værd med tanke på, hvor god Braun Thermoscan 7 IRT 6520 ellers er.

Meget gennemtænkt og tydeligt displaypædagogiske farveindikationernemt at skifte batteri
Lidt besværligt at indstille alder ved hver måling

3. Braun NTF 3000

Pandetermometer med tydeligt display, er nemt at bruge og har en lydløs funktion

Type: Pandetermometer Batteri: To AA-batterier, medfølger Hukommelsesfunktion: Nej Lyd kan slås fra: Ja

Braun No Touch + Forehead NTF3000

Braun NTF3000 er et såkaldt berøringsfrit termometer, som måler temperaturen ved at du holder termometeret omkring 5 centimeter fra panden.

Pålidelige måleresultater

Metoden kan virke usikker, men vores måleresultater blev lige så pålidelige som med andre slags termometre. Du kan også måle temperaturen ved at røre panden med enheden.

NTF3000 føles gennemført og har knapper, der er nemme at finde i et mørkt rum. Måleknappen er gummibeklædt, hvilket giver et godt greb, men virker noget mindre hygiejnisk end en knap i plast. Dens trykrespons er dog meget tydelig.

Lidt vanskelig måling, men klare fordele

Den medfølgende brugsanvisning, der forklarer, hvordan man skal foretage temperaturmålingen, er let at forstå.

Pandetermometer har desuden et oplyst display, så det er muligt at måle om natten. En farveindikator viser forhøjet temperatur og feber.

Braun NTF3000 er let at bruge, og det er muligt at slå lyden fra, hvilket er praktisk, hvis man vil måle temperaturen på et sovende barn.

Ulempen ved et pandetermometer er ofte, at det er vanskeligt at måle temperaturen på et barn, som bevæger sig, men fordelene ved modellen her opvejer det.

Nemt at måle medkan sættes på lydløstydeligt display
Svært at måle på et barnsom bevæger sig

4. NENO Medic T05 Professionelt infrarødt termometer

Et hurtigt, infrarødt termometer til dig, der også vil kunne måle temperaturen i væsker

Type: IR-termometer Prisklasse: Mellem Batteri: 2 stk. AAA-batterier (medfølger ikke) Hukommelsesfunktion: Op til 34 hukommelsesposter Lyd, der kan slås fra: Ja Andre funktioner: Kan måle temperaturen på andre overflader som f.eks. badevandet eller modermælkserstatningen

Neno Medic T05

Neno Medic T05 er et infrarødt termometer, hvor du kan tage temperaturen på både din familie og på genstande eller væsker som f.eks. badevandet eller mælk – perfekt, hvis du vil undgå at skolde barnet med for varm vælling.

Farvekodet display og mange hukommelsesposter

Neno har et farvekodet display, som hurtigt viser temperaturen og farvekodning i grøn/gul/rød, når der måles nogle centimeter fra panden. Det er derfor nemt at foretage en hurtig vurdering af fx børnene, inden du sender dem i skole. De seneste 34 målinger er stadig i hukommelsen – noget i overkanten kunne man sige, men godt, hvis du virkelig vil studere feberkurven. Når målingen er afsluttet (hvilket kun tager et par sekunder), høres et tydeligt bip. Lyden kan også slås fra, hvis man vil kunne tage temperaturen på sovende børn, men gør det også nemmere, når man forsøger at holde den mod sin egen pande og måle.

Måler lidt for lav temperatur

Der findes en række forskellige knapper, men det er relativt nemt at betjene. Indstillingerne "body" og "surface" skifter du mellem lige under displayet, hvor "surface" tillader lavere og højere temperaturer og ikke vurderer nogen målt temperatur som feber. Termometeret slukker hurtigt, når det ikke er i brug, for at spare på batteriet, og det aktiveres lige så hurtigt ved hjælp af den samme "udløser", som du bruger til at måle temperaturen – meget smart.

Når vi sammenligner med et øretermometer, er temperaturen konsekvent 0,3-0,4 grader lavere, men resultatet er alligevel så konsekvent, at vi mener, at det er lige så præcist, hvis man justerer temperaturen 0,3 grader op. Neno T05 er derfor et rigtig godt valg til dig, der vil kunne måle temperaturen kontaktløst og måske på mere end blot familiemedlemmer.

Kontaktløstkræver ingen hygiejnebeskyttelsebruger almindelige batterier
Ikke helt præcise måleresultaterlidt svært at måle på sig selv

5. Omron Gentle Temp 521

Øretermometer, der giver hurtige og pålidelige resultater – kan også måle overflader

Type: Øretermometer Batteri: C32032, medfølger Hukommelsesfunktion: Ja, seneste 25 målinger Lyd kan slås fra: Ja

Omron GentleTemp 521

Omron Gentle Temp 521 er et praktisk infrarødt øretermometer med oplyst display, så man døgnet rundt nemt kan se den viste måleværdi.

Det er en funktion, der ofte ses som et stort plus for småbørnsfamilier, da det kan være nødvendigt at tage temperaturen på småbørn om natten og gerne vil undgå at vække dem ved at tænde lyset.

Kan også måle på overflader

En anden lige så populær funktion ved Gentle Temp 521 er, at lyden kan slås helt fra. Målingen sker hurtigt, og resultatet virker pålideligt.

Ud over at måle den infrarøde varme, der afgives i øret, kan øretemperaturet også måle, hvor varm en overflade er. På den måde kan man hurtigt få svar på, om et glas mad eller en flaske vælling er tilpas afkølet til at man kan servere indholdet for barnet.

Fungerer godt, men batteriet er et minus

Til termometeret medfølger 21 stk. beskyttelseshætter, og de er placeret tæt på målesensoren, hvilket også er garant for en korrekt værdi.

Når du skal have hætterne på, skal der bruges en lille plastikring, som vi dog forestiller os nemt kant blive væk – især fordi der ikke medfølger et opbevaringsetui til øretermometeret.

Selve måleenheden på Gentle Temp 521 virker i øvrigt lidt for kantet inde i øret, så for små ører er der en risiko for, at det ikke er det mest behagelige termometer at bruge.

Men det største minus er egentlig, at Omron har valgt at lade termometeret køre på et lille urbatteri. Skulle batteriet løbe tør midt i en sygdomsperiode, er det sjældent, at man har sådan et knap-batteri liggende klar i køkkenskuffen.

Omron Gentle Temp 521 er et velfungerende og meget anvendeligt infrarødt termometer, der løser sin opgave godt.

Hurtig målingkan også måle overfladerbeskyttelseshætterne ligger tæt på målesensoren
Usædvanligt batteriformatkan føles lidt kantet i øret

6. Omron Gentle Temp 720

Meget hurtigt pandetermometer med stort display og behageligt greb

Type: Pandetermometer Batteri: C32032, medfølger Hukommelsesfunktion: Ja, seneste 25 målinger Lyd kan slås fra: Ja

Omron GentleTemp 720

Omron Gentle Temp 720 er et berøringsfrit digitaltermometer, som måler den infrarøde varme, der kommer fra panden. Det går hurtigt, for efter et sekund har du en temperaturmåling.

Tanken med sådan et infrarødt pandetermometer er desuden god, da det byder på mange anvendelsesmuligheder og mere end måling af kropstemperatur.

Med 720-modellen fra Omron kan du nemlig også måle forskellige overfladetemperaturer, f.eks. for at få en indikation af, om en sutteflaske eller modermælkserstatning er tilpas varm.

Stort display og lydløs tilstand

Gentle Temp 720 efterlader et meget godt førstehåndsindtryk. Det er et pandetermometer, der med sine to tydelige knapper er nemt at bruge.

Der er en knap til at tænde for termometeret og til at se gemte værdier, og en knap til at starte temperaturmålingen. Slukningen sker automatisk.

Termometeret kan indstilles til lydløs tilstand, og det har et stort display, så resultatet er nemt at aflæse. Termometeret føles ergonomisk godt i hånden og har et solidt beskyttelsesetui, der er nemt at tage af.

Praktisk løsning, men også visse usikkerheder

Når du skal bruge termometeret, skal det holdes 3-5 centimeter fra panden. Målingen går hurtigt - det tager kun et sekund.

Det vanskelige ved proceduren er at sørge for, at selve målingen gennemføres korrekt. Omron anbefaler tre temperaturmålinger umiddelbart efter hinanden.

Har man haft Gentle Temp 720 i hånden for længe, er der risiko for en falsk, lavere værdi. Det skyldes, at termometeret måler en højere omgivelsestemperatur.

Et berøringsfrit pandetermometer kan være meget praktisk til voksne og sovende børn, og det er et stort plus, at det er berøringsfrit, hvilket mindsker risikoen for at overføre bakterier. For forældre til små, urolige børn er det vigtigt at være klar over, at en korrekt måleværdi kræver de rette forudsætninger.

Om man sætter pris på Omron Gentle Temp 720 som febertermometer derhjemme, er derfor et spørgsmål om, hvordan man planlægger at bruge termometeret.

Meget hurtig målinglet at gennemskuekan også måle temperatur på overflader
Man bør udføre tre målinger for et korrekt resultathar man termometeret i hånden for længe kan værdien blive misvisendekræver urbatteri

7. Withings Thermo

Praktisk termometer som gør det let at måle temperaturen uden at vække barnet

Type: Pandetermometer Batteri: AA (2 stk.), medfølger Hukommelsesfunktion: Ja Lyd kan slås fra: Ja

Withings Thermo

Øretermometre er mere eller mindre blevet standard i de fleste hjem med børn. Men der er også mange børn, der oplever det som ubehageligt at få målt temperaturen i øret. For ikke at tale om de voksne brugere, der kan have svært ved at placere et øretermometer helt korrekt.

Og så kan et pandetermometer som Withings Thermo være værd at se nærmere på.

Hurtig temperaturmåling på blot et par sekunder

Med Withings Thermo får du hurtigt en temperaturmåling. Det skal føres i en særlig bevægelse hen over panden – fra midten af panden og langsomt ud mod hårlinjen. For at opnå en pålidelig måling kan det være nødvendigt at feje eventuelt hår væk fra ansigtet.

Temperaturmålingen tager kun et par sekunder, og Withings vibrerer, når det er klar med en værdi. Det er nok bare at holde Withings Thermo et par centimeter fra panden for at måle temperaturen.

Med andre ord: Du behøver altså ikke at røre ved huden. Og dét kombineret med, at termometret vibrerer og ikke bipper, gør det lettere at måle temperaturen på selv et sovende barn uden at risikere at få det vækket.

Både styrker og svagheder ved appen

Withings Thermo bruges sammen med en app, og det formår faktisk både at være en styrke og en svaghed ved produktet.

Det er praktisk at kunne se, hvordan feberen har udviklet sig over tid ved at klikke ind på profilen for hvert familiemedlem. Men hvis du ikke installerer appen og synkroniserer termometeret, er det ikke muligt at tage temperaturen.

Når appen og Withings Thermo så er synkroniseret, behøver du ikke at gøre yderligere for at knytte målingen til en af de profiler, du har oprettet. Så det virker lettere ulogisk, synes vi, at brugen af termometeret er låst til installationen af en app.

Pålidelige målinger – men høj pris

De målinger, vi har foretaget med Withings Thermo, stemmer overens med de værdier, vi har fået med andre termometre, der er brugt til at sammenligne. Med andre ord føles resultatet pålideligt.

Termometeret oplever vi både som robust og let at holde om. Også teknikken til at måle temperaturen virker let, ligesom man nemt kan skifte batterierne bag et lille magnetisk dæksel, som let kan åbnes og lukkes igen.

Withings Thermo er nemt at bruge, men det er et klart minus, at man skal installere en app, før det kan bruges.

En anden ulempe er prisen - det er svært at retfærdiggøre en så høj pris, når der skal købes nyt til medicinskabet, og der er så mange andre enkle, pålidelige og mere prisvenlige febertermometre at vælge imellem.

Let at brugehurtige målingerpålideligt resultat
Du er bundet til appendyr

8. Medisana TM 750

Multifunktionelt febertermometer der måler både kropstemperatur og væsker

Type: Multi-termometer Batteri: To AAA-batterier, medfølger Hukommelsesfunktion: Ja, seneste 30 målinger Lyd kan slås fra: Ja

Medisana TM 750

Medisana TM 750 er et infrarødt multi-termometer.

Kan måle i øre og pande - men også væsker

Det betyder, at det kan bruges til at måle kropstemperatur i øret eller på panden, men det kan også bruges til at måle temperaturen på væsker såsom badevand, modermælkserstatning og vælling.

Termometret kan derudover også aflæse temperaturen på overflader, for eksempel ydersiden af en flaske eller ovnlågen – multifunktionalitet for alle pengene.

Smart at kunne måle andet end feber

Hvis den målte temperatur synes forhøjet, vil det blive vist med en farveindikator på displayet.

Termometret kan lagre de 30 seneste målinger, og der følger en opbevaringspose og hård plasticbeskyttelse til sensoren med i købet. Der medfølger desværre ikke hygiejnebeskyttelse.

Det viste sig at være ret besværligt at måle temperaturen på panden, og det gør derfor resultaterne mindre pålidelige. Øvrige målemetoder har fungeret bedre, men muligheden for at måle andet end kropstemperatur har vist sig at være mere brugbart, end man først skulle to.

Det er desuden positivt, at man kan slå lyden fra, så man ikke risikerer at vække febertrætte børn, når man skal tage temperaturen på dem.

Kan måle andet end blot kropstemperaturhar lydløs tilstandtydelig farveindikator
Ingen hygiejnebeskyttelsersvært at måle korrekt på panden

9. Technimed VisioFocus

Febertermometer med flere funktioner som kan måle temperatur på mange overflader

Type: Multi-termometer Batteri: Fire AAA-batterier, medfølger Hukommelsesfunktion: Ja, seneste 9 målinger Lyd kan slås fra: Ja

Tecnimed Visiofocus

VisioFocus er navnet på fremtidens termometer. Det har nemlig nogle funktioner, som man for blot et par år siden havde svært ved at forestille sig i et febertermometer.

Overflader, panden, væske - og rumtemperaturen

Dette multi-termometer fra italienske Technimed måler kropstemperaturen på panden, men det kan også måle temperaturen i væsker og mad samt overflader generelt. Desuden kan du bruge VisioFocus til at registrere rumtemperaturen.

Når du skal foretage en måling, enten på en overflade, pande eller andet, så vises temperaturen på termometerets display og projiceres på overfladen, hvor du kan aflæse temperaturen. Ved registrering af rumtemperatur vises værdien kun på displayet.

Skærmen er tydeligt oplyst, hvilket er praktisk, når man skal tage temperaturen i mørke omgivelser.

Vanskeligt at måle sin egen temperatur

VisioFocus fås med en beskyttende hætte, der skubbes til siden, når termometeret skal bruges. Lyden kan også deaktiveres, hvilket er praktisk, så man ikke registrerer at vække barnet, når temperaturen skal måles.

Pandetermometeret er nemt at bruge og resultatet er pålideligt. Det eneste minus er, at det er svært at tage sin egen temperatur uden at skulle stå foran et spejl.

Det skyldes, at displayet med to buer viser, om du holder den nødvendige afstand til overfladen, som skal måls, og har man rettet termometeret mod sig selv, kan man ikke se, om målingen foregår korrekt. Det trækker desværre vores helhedsindtryk ned.

Technimed VisioFocus er et termometer, der er spækket med funktioner og som imponerer ved stadig at være meget brugervenligt.Let at bruge

Let at brugemåler temperatur på både krop, væsker og andetgode funktioner
Svært at måle sin egen temperatur

10. Tommee Tippee Digital Febertermometer

Giver et tydeligt måleresultat og har en stor, tydelig knap og smal målespids

Type: Øretermometer Batteri: Lithium CR2032 Hukommelsesfunktion: Ja, seneste 9 målinger Lyd kan slås fra: Nej

Tommee Tippee Digital Øretermometer

Tommee Tippee termometret har en lille, smal målespids, som gør det digitale øretermometer optimalt til brug hos små børn og babyer.

Smart overtræk, der nemt bliver væk

Med til termometeret følger et hygiejneovertræk og en ring, der bruges til at sætte overtrækket fast på termometeret. Desværre medfølger der ikke en opbevaring til selve overtrækkene, hvilket øger risikoen for, at de forsvinder imellem de andre ting i badeværelses- eller medicinskabet.

Det er imidlertid positivt, at producenten har vedlagt hygiejneovertræk, og flere kan købes separat. De kan dog være lidt besværlige at få af efter brug.

Praktisk termometer i kompakt format

Tommee Tippee febertermometeret har en god og komfortabel størrelse.

Man kan tydeligt mærke, når man trykker på knappen, og man hører også en tryklyd. Knappen er desværre gummibeklædt, hvilket er et minus, hvis man vil kunne spritte termometeret af efter brug.

Termometeret viser måleresultatet tydeligt, og ved temperaturer på feberniveau giver produktet et lydsignal fra sig. Det har desværre ikke en lydløs tilstand.

Tippee Digital Febertermometer føles som et klassisk øretermometer, som lever op til alle vores forventninger.

Smal målespidsstor og tydelig knaptydeligt måleresultat
Kan ikke sættes på lydløsmangler opbevaring til hygiejneovertræk

11. Chicco Comfort Quick Infrared

Hurtig måling fra øretermometer, som har en praktisk størrelse og opbevaringsetui

Type: Øretermometer Batteri: CR2032 Hukommelsesfunktion: Ja, 9 seneste målinger Lyd kan slås fra: Nej

Chicco Infrarødt Øretermometer

Chicco Comfort Quick Infrared er et digitalt øretermometer, som har et godt format. Størrelsen føles lige tilpas og bekvem i en voksen hånd.

Lyden kan desværre ikke slås fra

Det infrarøde termometer måler hurtigt temperaturen, og ved feber giver modellen lyd fra sig med et lydsignal.

Desværre kan lyden ikke deaktiveres. Det var ellers en funktion, vi synes, man burde kunne forvente med tanke på termometerets pris. Det samme gælder for kvaliteten af manualen, som ikke er oversat til dansk.

Tidligere målte temperaturer vises i termometerets display, hvilket er et plus.

Godt termometer – men prisen er noget høj

Chicco Comfort Quick har tænd/sluk-knappen på den ene side og scan-knappen på den anden side. Det indebærer en lille risiko for, at man kan tage fejl af knapperne, når det går stærkt og man ikke lige dobbelttjekker først.

Knapperne føles små og til den lille side, men man kan tydeligt mærke dem, når man trykker på dem. Med til termometeret følger desuden et praktisk opbevaringsetui, hvor der er plads til både termometeret og hygiejneovertrækkene.

Dette er et praktisk, pålideligt og brugervenligt termometer, som dog sælges til en noget høj pris.

En brugermanual på dansk og mulighed for at slå lyden fra ville have været positivt for vores bedømmelse af Chicco Comfort Quick Infrared.

Hurtig målingpraktisk opbevaringsæskehandy størrelse
Høj priskan ikke sættes på lydløsmangler dansk manual

Prissammenligning

Sammenlign priser
Illustration - Der er ingen priser lige nu

Der er ingen priser lige nu

12. Neno Medic T02 Infrarødt Termometer

Et letanvendeligt pandetermometer uden dikkedarer til dem, som vil tage en hurtig temperatur

Type: Pandetermometer Prisklasse: Mellem Batteri: 2 stk. AAA-batterier, indgår ved køb Hukommelsesfunktion: Ja, den seneste måling Valgfri lyd: Nej

Neno Medic T02 er et febertermometer, som ved hjælp af infrarødt lys måler temperaturen på op til fem centimeters afstand. Det er med andre ord et termometer, som man kan rette mod panden, og som ikke behøver røre huden overhovedet.

Hurtig aflæsning på større børn

Et pandetermometer kommer aldrig til at give så sikkert et resultat som et rektaltermometer. Det er derfor måske ikke bedst egnet til de mindste børn. Men er man ude efter et digitalt termometer, som hurtigt kan give en indikation af, om barnet har feber eller ej inden skolen eller familiefesten, så er Neno Medic T02 et letanvendeligt alternativ.

Dette termometer kræver to klik, inden det giver et resultat. Først et klik for at tænde det. Når det er tændt, vises den seneste måling på det digitale display. For at tage temperaturen klikker man en gang til og retter termometeret mod panden. Resultatet får man på bare få sekunder.

Tydeligt og enkelt display

Når vi har sammenlignet temperaturen, som Neno Medic T02 viser, med andre termometre, stemmer resultatet fint overens med disse. Et lille minus er, at lyden ikke kan slås fra, og man risikerer at vække eller forskrække en syg lille én, som endelig er faldet til ro.

Neno Medic T02 er sort og slankt. Måske ikke det mest ergonomiske design, men på den anden side er det ikke mange sekunder, man holder det i hånden. Batterierne rækker længe, og trods flittig brug holder termometeret sig fri fra ridser. Displayet er let at aflæse og er rettet opad, så man ser måleresultatet med det samme.

Dette er et letanvendeligt termometer, som passer godt til brug på større børn, som absolut ikke går med til en øre- eller rektalmåling.

Hurtig målingenkelt display
Ingen hukommelsesfunktion at tale om

Mere om febertermometre

Et digitalt termometer er et meget praktisk hjælpemiddel til at måle feber, især hos børn som ofte ikke har den samme evne til at kommunikere, hvordan de har det, når de er syge.

Der findes et bredt udvalg af febertermometre på markedet – fra det velkendte øretermometer til pandetermometre og berøringsfrie termometre til termometre med måling i munden eller i numsen.

Selve måleproceduren kan derfor variere meget med måling i enten øret, munden, på panden, i armhulen eller i numsen, og på samme måde kan egenskaberne mellem de forskellige termometre variere.

Nogle infrarøde febertermometer har desuden mulighed for at måle rumtemperaturer og temperaturen på overflader og væsker, f.eks. temperaturen af badevandet.

Brugerperspektiv, pålidelighed og funktioner

Vi har i vores test af termometre gået ud fra et brugerperspektiv og fokuseret på, hvordan forskellige pande-, multi- og øretermometre opleves. Ud over selve resultatets pålidelighed har vi lagt vægt på, hvor hurtigt det testede febertermometer er til at måle temperaturen, ligesom vi har bedømt termometerets øvrige funktioner og egenskaber.

Når du skal købe et febertermometer, er det blandt andet værd at se på, om termometeret har knapper eller andre detaljer lavet af gummi. Hvorfor? Det skyldes, at gummi ikke tåler afspritning specielt godt og med tiden tørrer ud og revner.

Afspritning af et febertermometer som eksempelvis et øretermometer sker antageligvis hyppigere inden for plejesektoren end i private hjem, men det er alligevel et hygiejneaspekt, som sygeplejersken, der gennemførte denne test, mener er værd at se på forud for et køb for at sikre den bedst mulige hygiejne – også når det gælder et termometer til hjemmebrug.

En anden vigtig detalje for at undgå smitte er om termometret er udstyret med hygiejnebeskyttelse. Hygiejnebeskyttelsen består ofte af en plastichætte over termometerets måler og har en dobbelt funktion.

Dels skal plastichætten forhindre, at termometerets følsomme sensorer bliver snavsede eller beskadigede af kropsvæsker såsom ørevoks ved måling med et øretermometer. Dels gør hygiejnebeskyttelsen, at termometeret altid er rent og frisk, når samme produkt anvendes af flere personer.

Du kan blandt andet læse mere om feber hos børn på Apoteket.dk, der har samlet nogle gode råd og information til, hvad man skal gøre, når ens barn har feber.

 • Bedst i test
 • Tilbud
 • Guides
 • Om os