1. Bedst i test

Febertermometer Test: Mål temperaturen med en af de her 11 modeller

Profilbillede
Katarina Stenskytt

Opdateret 1. marts 2020

Vil du hurtigt og nemt kunne tjekke, om dit barn har fået feber? Et digitalt febertermometer kan gøre en større forskel, end du aner. I vores test udpeger vi Braun Thermoscan 7 IRT 6520 til bedst i test. Det er velegnet til børnefamilier, og med sit tydelige display er det let at aflæse temperaturen.

Febertermometer Test: Mål temperaturen med en af de her 11 modeller

Sådan udførte vi testen

Vi udfører alle test selv og tester alle produkter på den måde, de er beregnet til at blive anvendt i virkeligheden.

I vores test af febertermometre har vi ladet en autoriseret sygeplejerske anvende termometrene, både på arbejdet og i sin egen hverdag som småbarnsforælder.

For at kunne betragte termometrene som pålidelige har vi anvendt dem på den anbefalede måde, som beskrevet i brugsanvisningen, og sammenlignet resultaterne indbyrdes. Alle de testede modeller viste samme febergrad med en fejlmargen på +/- 0,3 grader, undtagen ét termometer som lå 1,5 °C lavere.

Ud over selve måleresultatet har vi også undersøgt følgende:

  • Funktioner: Slukker termometeret automatisk? Er der batteriindikator? Kan tidligere målinger gemmes?

  • Brug: Hvordan måler man med termometeret? Hvordan føles knapperne? Kan lyden slås fra, så sovende børn ikke bliver vækket af signalet?

  • Hygiejne: Er der engangsbeskyttelse til termometeret? Kan det sprittes af eller rengøres på anden vis?

Derudover har vi vurderet design og funktioner i forhold til prisen og derefter udpeget testvinderen.

Vi har testet et udvalg af markedets mest populære termometre. Sammenlign priser og find tilbud på febertermometre på PriceRunner.

1. Braun Thermoscan 7 IRT 6520 - BEDST I TEST FEBERTERMOMETER

Brugervenligt øretermometer til børnefamilier med tydeligt display med farveindikator

Prisklasse: Mellem Type: Øretermometer Batteri: To AA-batterier, medfølger Hukommelsesfunktion: Ja, seneste 9 målinger Lyd kan slås fra: Nej

Braun ThermoScan 7 IRT6520

Braun Thermoscan 7 IRT 6520 er et gennemtænkt digitalt øretermometer, der er ideelt til børnefamilier.

Termometret kan indstilles til tre forskellige aldersgrupper: spædbarn (0-6 måneder), mindre barn (6-36 måneder) og større børn og voksne.

Ved måling af temperaturen viser termometret resultatet både med tal og med farveindikator. Grønt står for normal temperatur, gul for lidt forhøjet og rød for kraftigt forhøjet temperatur.

Den indstillede aldersgruppe bestemmer grænseværdierne, og af den grund bliver farveindikatoren for yngre børn eksempelvis hurtigere rød.

test-febertermometer-braun-thermoscan

Godt display på begge sider af termometeret

Vi tildeler Braun et stort plus for, at termometrets display sidder på bagsiden af termometret, så resultatet kan ses uden at skulle vende øretermometer.

Skærmen er desuden godt belyst, så man ikke behøver at tænde lyset ved målinger om natten, men vi havde gerne set, at man havde mulighed for at slå lyset fra.

Med til termometret følger 20 stk. beskyttelseshætter (og flere kan tilkøbes) og et stativ til termometer og hætter.

Skal man skifte mellem at måle temperaturen på børn i forskellige aldre, kræver det dog et ekstra trin for at skulle skifte aldersindstilling, men det er bestemt det lille stykke arbejde værd med tanke på, hvor god Braun Thermoscan 7 IRT 6520 ellers er.

Meget gennemtænkt og tydeligt displaypædagogiske farveindikationernemt at skifte batteri
Lidt besværligt at indstille alder ved hver måling

Prissammenligning

Sammenlign priser
PostMe Logo

Braun Thermoscan 7 IRT 6520 Øretermometer

389 kr.
CompuMail Logo

Braun ThermoScan 7 IRT6520 Age Precision Termometer --> På lager, levering hos dig 13-05-2021

395 kr.
Shopping4net DK Logo

Braun ThermoScan 7 IRT 6520

399 kr.

2. Braun NTF 3000

Pandetermometer med tydeligt display, er nemt at bruge og har en lydløs funktion

Prisklasse: Mellem Type: Pandetermometer Batteri: To AA-batterier, medfølger Hukommelsesfunktion: Nej Lyd kan slås fra: Ja

Braun No Touch + Pandetermometer NTF3000

Braun NTF3000 er et såkaldt berøringsfrit termometer, som måler temperaturen ved at du holder termometeret omkring 5 centimeter fra panden.

Metoden kan virke usikker, men vores måleresultater blev lige så pålidelige som med andre slags termometre. Du kan også måle temperaturen ved at røre panden med enheden.

NTF3000 føles gennemført og har knapper, der er nemme at finde i et mørkt rum. Måleknappen er gummibeklædt, hvilket giver et godt greb, men virker noget mindre hygiejnisk end en knap i plast. Dens trykrespons er dog meget tydelig.

Lidt vanskelig måling, men klare fordele

Den medfølgende brugsanvisning, der forklarer, hvordan man skal foretage temperaturmålingen, er let at forstå.

Pandetermometer har desuden et oplyst display, så det er muligt at måle om natten. En farveindikator viser forhøjet temperatur og feber.

Braun NTF3000 er let at bruge, og det er muligt at slå lyden fra, hvilket er praktisk, hvis man vil måle temperaturen på et sovende barn.

Ulempen ved et pandetermometer er ofte, at det er vanskeligt at måle temperaturen på et barn, som bevæger sig, men fordelene ved modellen her opvejer det.

Nemt at måle medkan sættes på lydløstydeligt display
Svært at måle på et barnsom bevæger sig

3. Omron Gentle Temp 521

Øretermometer der giver hurtige og pålidelige resultater – kan også måle overflader

Prisklasse: Mellem Type: Øretermometer Batteri: C32032, medfølger Hukommelsesfunktion: Ja, seneste 25 målinger Lyd kan slås fra: Ja

Omron GentleTemp 521

Omron Gentle Temp 521 er et praktisk infrarødt øretermometer med oplyst display, så man døgnet rundt nemt kan se den viste måleværdi.

Det er funktion, der ofte ses som et stort plus for småbørnsfamilier, da det kan være nødvendigt at tage temperaturen på småbørn om natten og gerne vil undgå at vække dem ved at tænde lyset.

En anden lige så populær funktion ved Gentle Temp 521 er, at lyden kan slås helt fra. Målingen sker hurtigt, og resultatet virker pålideligt.

Ud over at måle den infrarøde varme, der afgives i øret, kan øretemperaturet også måle, hvor varm en overflade er. På den måde kan man hurtigt få svar på, om et glas mad eller en flaske vælling er tilpas afkølet til at man kan servere indholdet for barnet.

Fungerer godt, men batteriet er et minus

Til termometeret medfølger 21 stk. beskyttelseshætter, og de er placeret tæt på målesensoren, hvilket også er garant for en korrekt værdi.

Når du skal have hætterne på, skal der bruges en lille plastikring, som vi dog forestiller os nemt kant blive væk – især fordi der ikke medfølger et opbevaringsetui til øretermometeret.

Selve måleenheden på Gentle Temp 521 virker i øvrigt lidt for kantet inde i øret, så for små ører er der en risiko for, at det ikke er det mest behagelige termometer at bruge.

Men det største minus er egentlig, at Omron har valgt at lade termometeret køre på et lille urbatteri. Skulle batteriet løbe tør midt i en sygdomsperiode, er det sjældent, at man har sådan et knap-batteri liggende klar i køkkenskuffen.

Omron Gentle Temp 521 er et velfungerende og meget anvendeligt infrarødt termometer, der løser sin opgave godt.

Hurtig målingkan også måle overfladerbeskyttelseshætterne ligger tæt på målesensoren
Usædvanligt batteriformatkan føles lidt kantet i øret

4. Omron Gentle Temp 720

Meget hurtigt pandetermometer med stort display og behageligt greb

Prisklasse: Premium Type: Pandetermometer Batteri: C32032, medfølger Hukommelsesfunktion: Ja, seneste 25 målinger Lyd kan slås fra: Ja

Omron GentleTemp 720

Omron Gentle Temp 720 er et berøringsfrit digitaltermometer, som måler den infrarøde varme, der kommer fra panden. Det går hurtigt, for efter et sekund har du en temperaturmåling.

Tanken med sådan et infrarødt pandetermometer er desuden god, da det byder på mange anvendelsesmuligheder og mere end måling af kropstemperatur.

Med 720-modellen fra Omron kan du nemlig også måle forskellige overfladetemperaturer, f.eks. for at få en indikation af, om en sutteflaske eller modermælkserstatning er tilpas varm.

Stort display og lydløs tilstand

Gentle Temp 720 efterlader et meget godt førstehåndsindtryk. Det er et pandetermometer, der med sine to tydelige knapper er nemt at bruge.

Der er en knap til at tænde for termometeret og til at se gemte værdier, og en knap til at starte temperaturmålingen. Slukningen sker automatisk.

Termometeret kan indstilles til lydløs tilstand, og det har et stort display, så resultatet er nemt at aflæse. Termometeret føles ergonomisk godt i hånden og har et solidt beskyttelsesetui, der er nemt at tage af.

Praktisk løsning, men også visse usikkerheder

Når du skal bruge termometeret, skal det holdes 3-5 centimeter fra panden. Målingen går hurtigt - det tager kun et sekund.

Det vanskelige ved proceduren er at sørge for, at selve målingen gennemføres korrekt. Omron anbefaler tre temperaturmålinger umiddelbart efter hinanden.

Har man haft Gentle Temp 720 i hånden for længe, er der risiko for en falsk, lavere værdi. Det skyldes, at termometeret måler en højere omgivelsestemperatur.

Et berøringsfrit pandetermometer kan være meget praktisk til voksne og sovende børn, og det er et stort plus, at det er berøringsfrit, hvilket mindsker risikoen for at overføre bakterier. For forældre til små, urolige børn er det vigtigt at være klar over, at en korrekt måleværdi kræver de rette forudsætninger.

Om man sætter pris på Omron Gentle Temp 720 som febertermometer derhjemme, er derfor et spørgsmål om, hvordan man planlægger at bruge termometeret.

Meget hurtig målinglet at gennemskuekan også måle temperatur på overflader
Man bør udføre tre målinger for et korrekt resultathar man termometeret i hånden for længe kan værdien blive misvisendekræver urbatteri

5. Withings Thermo

Praktisk termometer som gør det let at måle temperaturen uden at vække barnet

Type: Pandetermometer Batteri: AA (2 stk.), medfølger Hukommelsesfunktion: Ja Lyd kan slås fra: Ja

Withings Thermo

Øretermometre er mere eller mindre blevet standard i de fleste hjem med børn. Men der er også mange børn, der oplever det som ubehageligt at få målt temperaturen i øret. For ikke at tale om de voksne brugere, der kan have svært ved at placere et øretermometer helt korrekt.

Og så kan et pandetermometer som Withings Thermo være værd at se nærmere på.

Med Withings Thermo får du hurtigt en temperaturmåling. Det skal føres i en særlig bevægelse hen over panden – fra midten af panden og langsomt ud mod hårlinjen. For at opnå en pålidelig måling kan det være nødvendigt at fejle eventuelt hår væk fra ansigtet.

Temperaturmålingen tager kun et par sekunder, og Withings vibrerer, når det er klar med en værdi. Det er nok bare at holde Withings Thermo et par centimeter fra panden for at måle temperaturen.

Med andre ord: Du behøver altså ikke at røre ved huden. Og dét kombineret med, at termometret vibrerer og ikke bipper, gør det lettere at måle temperaturen på selv et sovende barn uden at risikere at få det vækket.

Både styrker og svagheder ved appen

Withings Thermo bruges sammen med en app, og det formår faktisk både at være en styrke og en svaghed ved produktet.

Det er praktisk at kunne se, hvordan feberen har udviklet sig over tid ved at klikke ind på profilen for hvert familiemedlem. Men hvis du ikke installerer appen og synkroniserer termometeret, er det ikke muligt at tage temperaturen.

Når appen og Withings Thermo så er synkroniseret, behøver du ikke at gøre yderligere for at knytte målingen til en af de profiler, du har oprettet. Så det virker lettere ulogisk, synes vi, at brugen af termometeret er låst til installationen af en app.

Pålidelige målinger – men høj pris

De målinger, vi har foretaget med Withings Thermo, stemmer overens med de værdier, vi har fået med andre termometre, der er brugt til at sammenligne. Med andre ord føles resultatet pålideligt.

Termometeret oplever vi både som robust og let at holde om. Også teknikken til at måle temperaturen virker let, ligesom man nemt kan skifte batterierne bag et lille magnetisk dæksel, som let kan åbnes og lukkes igen.

Withings Thermo er nemt at bruge, men det er et klart minus, at man skal installere en app, før det kan bruges.

En anden ulempe er prisen - det er svært at retfærdiggøre en så høj pris, når der skal købes nyt til medicinskabet, og der er så mange andre enkle, pålidelige og mere prisvenlige febertermometre at vælge imellem.

Let at brugehurtige målingerpålideligt resultat
Du er bundet til appendyr

6. Medisana TM 750

Multifunktionelt febertermometer der måler både kropstemperatur og væsker

Prisklasse: Lavpris Type: Multi-termometer Batteri: To AAA-batterier, medfølger Hukommelsesfunktion: Ja, seneste 30 målinger Lyd kan slås fra: Ja

Medisana TM 750

Medisana TM 750 er et infrarødt multi-termometer. Det betyder, at det kan bruges til at måle kropstemperatur i øret eller på panden, men det kan også bruges til at måle temperaturen på væsker såsom badevand, modermælkserstatning og vælling.

Termometret kan derudover også aflæse temperaturen på overflader, for eksempel ydersiden af en flaske eller ovnlågen – multifunktionalitet for alle pengene.

Smart at kunne måle andet end feber

Hvis den målte temperatur synes forhøjet, vil det blive vist med en farveindikator på displayet.

Termometret kan lagre de 30 seneste målinger, og der følger en opbevaringspose og hård plasticbeskyttelse til sensoren med i købet. Der medfølger desværre ikke hygiejnebeskyttelse.

Det viste sig at være ret besværligt at måle temperaturen på panden, og det gør derfor resultaterne mindre pålidelige. Øvrige målemetoder har fungeret bedre, men muligheden for at måle andet end kropstemperatur har vist sig at være mere brugbart, end man først skulle to.

Det er desuden positivt, at man kan slå lyden fra, så man ikke risikerer at vække febertrætte børn, når man skal tage temperaturen på dem.

Kan måle andet end blot kropstemperaturhar lydløs tilstandtydelig farveindikator
Ingen hygiejnebeskyttelsersvært at måle korrekt på panden

7. Technimed VisioFocus

Febertermometer med flere funktioner som kan måle temperatur på mange overflader

Prisklasse: Premium Type: Multi-termometer Batteri: Fire AAA-batterier, medfølger Hukommelsesfunktion: Ja, seneste 9 målinger Lyd kan slås fra: Ja

Tecnimed Visiofocus

VisioFocus er navnet på fremtidens termometer. Det har nemlig nogle funktioner, som man for blot et par år siden havde svært ved at forestille sig i et febertermometer.

Dette multi-termometer fra italienske Technimed måler kropstemperaturen på panden, men det kan også måle temperaturen i væsker og mad samt overflader generelt. Desuden kan du bruge VisioFocus til at registrere rumtemperaturen.

Når du skal foretage en måling, enten på en overflade, pande eller andet, så vises temperaturen på termometerets display og projiceres på overfladen, hvor du kan aflæse temperaturen. Ved registrering af rumtemperatur vises værdien kun på displayet.

Skærmen er tydeligt oplyst, hvilket er praktisk, når man skal tage temperaturen i mørke omgivelser.

Vanskeligt at måle sin egen temperatur

VisioFocus fås med en beskyttende hætte, der skubbes til siden, når termometeret skal bruges. Lyden kan også deaktiveres, hvilket er praktisk, så man ikke registrerer at vække barnet, når temperaturen skal måles.

Pandetermometeret er nemt at bruge og resultatet er pålideligt. Det eneste minus er, at det er svært at tage sin egen temperatur uden at skulle stå foran et spejl.

Det skyldes, at displayet med to buer viser, om du holder den nødvendige afstand til overfladen, som skal måls, og har man rettet termometeret mod sig selv, kan man ikke se, om målingen foregår korrekt. Det trækker desværre vores helhedsindtryk ned.

Technimed VisioFocus er et termometer, der er spækket med funktioner og som imponerer ved stadig at være meget brugervenligt.Let at bruge

Let at brugemåler temperatur på både krop, væsker og andetgode funktioner
Svært at måle sin egen temperatur

8. Tommee Tippee Digital Febertermometer

Giver et tydeligt måleresultat og har en stor, tydelig knap og smal målespids

Prisklasse: Mellem Type: Øretermometer Batteri: Lithium CR2032 Hukommelsesfunktion: Ja, seneste 9 målinger Lyd kan slås fra: Nej

Tommee Tippee Digital Øretermometer

Tommee Tippee termometret har en lille, smal målespids, som gør det digitale øretermometer optimalt til brug hos små børn og babyer.

Med til termometeret følger et hygiejneovertræk og en ring, der bruges til at sætte overtrækket fast på termometeret. Desværre medfølger der ikke en opbevaring til selve overtrækkene, hvilket øger risikoen for, at de forsvinder imellem de andre ting i badeværelses- eller medicinskabet.

Det er imidlertid positivt, at producenten har vedlagt hygiejneovertræl, og flere kan købes separat. De kan dog være lidt besværlige at få af efter brug.

Praktisk termometer i kompakt format

Tommee Tippee febertermometeret har en god og komfortabel størrelse.

Man kan tydeligt mærke, når man trykker på knappen, og man hører også en tryklyd. Knappen er desværre gummibeklædt, hvilket er et minus, hvis man vil kunne spritte termometeret af efter brug.

Termometeret viser måleresultatet tydeligt, og ved temperaturer på feberniveau giver produktet et lydsignal fra sig. Det har desværre ikke en lydløs tilstand.

Tippee Digital Febertermometer føles som et klassisk øretermometer, som lever op til alle vores forventninger.

Smal målespidsstor og tydelig knaptydeligt måleresultat
Kan ikke sættes på lydløsmangler opbevaring til hygiejneovertræk

9. Chicco Comfort Quick Infrared

Hurtig måling fra øretermometer som har en praktisk størrelse og opbevaringsetui

Prisklasse: Premium Type: Øretermometer Batteri: CR2032 Hukommelsesfunktion: Ja, 9 seneste målinger Lyd kan slås fra: Nej

Chicco Infrarødt Øretermometer

Chicco Comfort Quick Infrared er et digitalt øretermometer, som har et godt format. Størrelsen føles lige tilpas og bekvem i en voksen hånd.

Det infrarøde termometer måler hurtigt temperaturen, og ved feber giver modellen lyd fra sig med et lydsignal.

Desværre kan lyden ikke deaktiveres. Det var ellers en funktion, vi synes, man burde kunne forvente med tanke på termometerets pris. Det samme gælder for kvaliteten af manualen, som ikke er oversat til dansk.

Tidligere målte temperaturer vises i termometerets display, hvilket er et plus.

Godt termometer – men prisen er noget høj

Chicco Comfort Quick har tænd/sluk-knappen på den ene side og scan-knappen på den anden side. Det indebærer en lille risiko for, at man kan tage fejl af knapperne, når det går stærkt og man ikke lige dobbelttjekker først.

Knapperne føles små og til den lille side, men man kan tydeligt mærke dem, når man trykker på dem. Med til termometeret følger desuden et praktisk opbevaringsetui, hvor der er plads til både termometeret og hygiejneovertrækkene.

Dette er et praktisk, pålideligt og brugervenligt termometer, som dog sælges til en noget høj pris.

En brugermanual på dansk og mulighed for at slå lyden fra ville have været positivt for vores bedømmelse af Chicco Comfort Quick Infrared.

Hurtig målingpraktisk opbevaringsæskehandy størrelse
Høj priskan ikke sættes på lydløsmangler dansk manual

10. Braun Thermoscan 5 IRT 6020

Øretermometer med praktisk hygiejnebeskyttelse og tydeligt display til en god pris

Prisklasse: Lavpris Type: Øretermometer Batteri: To AA-batterier Hukommelsesfunktion: Ja, 8 seneste målinger Lyd kan slås fra: Nej

Braun ThermoScan 5 IRT6020

Braun Thermoscan 5 IRT 6020 er et øretermometer i lavprisklassen og med et tydeligt display med store cifre, så man nemt kan aflæse temperaturen på barnet.

Den tyske producent har flere forskellige øretermometre i sit sortiment, og de er en klassiker hjemme hos mange børnefamilier.

Hvis man synes godt om mærket, men ønsker flere funktioner i et termometer, bør du snarere se på model 6520 fra Braun.

Med til Braun 6020-modellen medfølger hygiejneovertræk, og flere kan købes separat. De er nemme at sætte på, og de er lige så nemme at tage af igen, når de skal skiftes ud.

Savner prikken over i’et

Selve termometeret føles ret stort - på grænsen til at være klodset, men det er nemt at finde knappen uden at kigge efter den. Selve knappen er dog ret flad.

Måletiden oplever vi desværre til den lange side, og termometeret hyler ved måling. Lydsignalet kan ikke deaktiveres, hvilket er en skam, og manualen er heller ikke oversat til dansk.

Braun Thermoscan IRT 6020 er dog ingen skuffelse, men vi mangler prikken over i'et i form af yderligere smarte funktioner.

God pristydeligt displaypraktiske hygiejneovertræk
Lang måletidikke lydløsmangler dansk brugsanvisning

11. Chicco Easy Touch

Så lille at man snildt kan have det med på rejsen eller i pusletasken

Prisklasse: Mellem Type: Pandetermometer Batteri: Litium CR2032 Hukommelsesfunktion: Ja, 25 seneste målinger Lyd kan slås fra: Ja

Chicco Infrarød Easy Touch Termometer

Chicco Easy Touch er et lille infrarødt pandetermometer, som du tager temperaturen med ved at rette linsen mod panden.

Den kompakte størrelse er meget praktisk, hvis man gerne vil kunne have termometeret med på rejser eller i pusletasken. Men den minimale størrelse gør også, at termometeret føles lidt som et stykke legetøj.

Easy Touch har gummibeklædte sider, hvilket ikke virker så hygiejnisk, da det er følsomt over for regelmæssig afspritning.

Usikkert måleresultat og ikke prisen værd

Måletiden er desværre til den lange side, og som det eneste termometer i testen oplevede vi med Chicco Easy Touch, at det viste et måleresultat 1,5 °C lavere end testens øvrige modeller.

Pandetermometeret har et tydeligt lydsignal, hvis det registrerer feber, og det har også en indbygget funktion, så det scanner temperaturen kontinuerligt for hvert 0,6 sekund, når knappen holdes inde. Knapperne er i øvrigt små og ikke altid lette at finde, og manualen findes desværre ikke på dansk.

Chicco Easy Touch lyder enkel og praktisk, men efter nogen tids brug har den vist sig ikke rigtig at være prisen værd.

Så lilleat man kan have det med på rejsen
Lang måletidsvært at holde hygiejniskmangler dansk manual

Prissammenligning

Sammenlign priser
Illustration - Ingen priser

Ingen priser

Mere om febertermometre

Et digitalt termometer er et meget praktisk hjælpemiddel til at måle feber, især hos børn som ofte ikke har den samme evne til at kommunikere, hvordan de har det, når de er syge.

Der findes et bredt udvalg af febertermometre på markedet – fra det velkendte øretermometer til pandetermometre og berøringsfrie termometre til termometre med måling i munden eller i numsen.

Selve måleproceduren kan derfor variere meget med måling i enten øret, munden, på panden, i armhulen eller i numsen, og på samme måde kan egenskaberne mellem de forskellige termometre variere.

Nogle infrarøde febertermometer har desuden mulighed for at måle rumtemperaturer og temperaturen på overflader og væsker, f.eks. temperaturen af badevandet.

Brugerperspektiv, pålidelighed og funktioner

Vi har i vores test af termometre gået ud fra et brugerperspektiv og fokuseret på, hvordan forskellige pande-, multi- og øretermometre opleves. Ud over selve resultatets pålidelighed har vi lagt vægt på, hvor hurtigt det testede febertermometer er til at måle temperaturen, ligesom vi har bedømt termometerets øvrige funktioner og egenskaber.

Når du skal købe et febertermometer, er det blandt andet værd at se på, om termometeret har knapper eller andre detaljer lavet af gummi. Hvorfor? Det skyldes, at gummi ikke tåler afspritning specielt godt og med tiden tørrer ud og revner.

Afspritning af et febertermometer som eksempelvis et øretermometer sker antageligvis hyppigere inden for plejesektoren end i private hjem, men det er alligevel et hygiejneaspekt, som sygeplejersken, der gennemførte denne test, mener er værd at se på forud for et køb for at sikre den bedst mulige hygiejne – også når det gælder et termometer til hjemmebrug.

En anden vigtig detalje for at undgå smitte er om termometret er udstyret med hygiejnebeskyttelse. Hygiejnebeskyttelsen består ofte af en plastichætte over termometerets måler og har en dobbelt funktion.

Dels skal plastichætten forhindre, at termometerets følsomme sensorer bliver snavsede eller beskadigede af kropsvæsker såsom ørevoks ved måling med et øretermometer. Dels gør hygiejnebeskyttelsen, at termometeret altid er rent og frisk, når samme produkt anvendes af flere personer.

Du kan blandt andet læse mere om feber hos børn på Apoteket.dk, der har samlet nogle gode råd og information til, hvad man skal gøre, når ens barn har feber.

Kommentarer

Hold dig til emnet, skriv i en god tone og udvis respekt for andre. Vi forbeholder os ret til at slette indlæg, som vi finder upassende.

Illustration - Ingen spørgsmål og svar

Har du en kommentar til det, du har læst?

Abonner på vores nyhedsbrev

Få aktuelle tilbud og relevante tips hver uge. I nyhedsbrevet kan du læse mere om produkter, guides og tests - alt det, der er vigtigt for dig, når du skal købe noget nyt.

Ja tak, jeg vil gerne modtage nyheder og tilbud inden for PriceRunners produktsortiment samt konkurrencer og tips via e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage. Læs mere i vores Privatlivspolitik.