Vi gemmer data om din brug af sitet i cookies. Ved fortsat brug accepterer du dette

Cookiepolitik

Highlighter: 6 produkter i test

Af PriceRunner Opdateret 31.10.2016

Vi har testet highlightere og udpeger Isadora Strobing Highlighting Stick til bedst i test. Dette er et sjældent fuldendt produkt, der kommer i et praktisk stiftformat. Produktet virker meget prisbilligt og har en god alsidighed i brug og effekter. Den økologiske RMS Beauty Living Luminizer, som er ideel til sart ud og allergikere, udmærker sig også i testen og er fugtgivende og giver en virkelighedstro glans.

Sådan udførte vi testen

Vi udfører vores test selv og tester produkterne på den måde, de er beregnet til at blive anvendt i virkeligheden. I vores test af highlightere har vi ladet en person, der arbejder professionelt med makeup, anvende produkterne på arbejdet og på sig selv. Derudover har yderligere to personer i forskellige aldre og med forskellige hudtyper testet dem under forskellige forhold. I testen har vi haft fokus på at undersøge følgende:

  • Brug
    Hvordan er konsistensen? Hvor nem eller svær er highlighteren at påføre? Og hvor drøj er den?

  • Resultat
    Hvilken farve har den? Hvilken glans og finish efterlader den? Og hvilke hudtyper passer den til? Hvor holdbart er resultatet?

  • Forpakning
    Hvordan er forpakningen udformet, og hvor nemt er det at dosere? Har den ekstra funktioner, for eksempel et spejl?

Derudover har vi taget i betragtning, hvor meget forpakningen indeholder, om formlen har hudplejende ingredienser, samt hvor mange farver sortimentet indeholder, sat det i forhold til prisen og derefter udpeget testvinderen.

Bedst i test

Isadora Strobing Highlighting Stick

Her er det lykkedes for lavprismærket Isadora at skabe et ægte topprodukt! Highlighteren er emballeret i en praktisk stift og nem at anvende på alle måder. Konsistensen er en slags tør creme med findelt glimmer, som glider fint på, selv oven på en pudret base. Shimmeret changerer svagt over i champagne og er flatterende på næsten alle hudtoner.

Afhængigt af trykket man vælger at påføre med, er det muligt at få et resultat, der er lige fra meget fint og naturligt til som et mere kompakt shimmer. Det er let at styre, hvor shimmeret ender, og det bliver siddende, hvor det skal. Men denne highlighter kan også sagtens gnides ind. Den tørre konsistens gør holdbarheden fænomenal på alle hudtyper, samtidig er den let bare at tage op af tasken for at udbedre.

Derudover er stiften drøj. Isadora Strobing Highlighting Stick indeholder vokser, som skal virke blødgørende, men ellers relativt få ingredienser, og den egner sig også til sart hud, da den er parfumefri. Dette er et sjældent fuldendt produkt og en highlighter, vi uden tøven udpeger til bedst i test.

Bred effektpraktisk stiftprisgunstig

Rms Beauty Living Luminizer

Rms er et helt økologisk sminkemærke, og indholdet i highlighteren består af nogle få, milde ingredienser som kokosolie og mineralpigment, hvilket gør den ideel til sart og allergitilbøjelig hud. Konsistensen er en fast creme, som smelter ved kontakt med huden og er let at påføre. Glansen bliver diskret og virkelighedstro – en perfekt illusion af fugtig, frisk hud.

Nuancen kan beskrives som perlemor med et strejf af champagne, og fordi den er så transparent, passer den til alle hudfarver. De fleste hudtyper drager endda nytte af den. Kun personer med den allermest glansfulde hud kan opleve, at kokosoliebasen bliver for fed, og at produktet "glider af". På normal til tør hud føles den fugtgivende og holder mindst fem timer.

Produkter på dåse er ikke optimalt med tanke på, at man ofte er nede at grave med fingrene, og der kan let ophobes bakterier, men dåsen er af glas og vejer godt til, hvilket føles luksuriøst. Samtidig er den lille og forholdsvis praktisk at have med til at udbedre med. Dåsen indeholder 4,82 gram, og det kan virke som lidt med tanke på prisen, men det opvejes af, at den er utroligt drøj.

Virkelighedstro glansdrøjallergivenligfugtgivende.
Dyrtung glasdåse

Nyx Born To Glow Illuminator

Flydende highlighter i en gribevenlig tube. Den har en cremet konsistens, der er let at arbejde med og både kan blive til en fin glans og mere kompakt shimmer. Den kan påføres både under og over makeup og fungerer på alle slags base. Når den vel er tørret ind, sidder den rigtig godt fast. Det er en god idé at blande den med foundation, hvis man ønsker et mere diskret shimmer.

En testdeltaer benyttede denne highlighter som primer under foundation, både alene eller blandet op med en almindelig ansigtscreme for at give en helhedsglans. Den fås i flere nuancer, og man skal vælge den, der bedst matcher en hudfarve, for at få et så naturligt resultat som muligt.

Den perlemorsskinnende nuance "Sunbeam" er egentlig den eneste, der passer til lys hud – de øvrige nuancer har en mørkere bundfarve, så de kan se unaturlige ud, hvis de ikke matcher hudtonen. Nuancen "Pure Gold" er ganske enkelt alt for gylden til at se naturlig ud. Prismæssigt ligger Nyx rigtig lunt i svinget og er den absolut billigste i testen – 18 ml for cirka hundrede kroner!

Bred effektprisgunstigholdbar og drøj.
Mørkere farver i bundensom er svære at matche.

Urban Decay Afterglow 8-Hour Powder Highlighter

En cremet pudderhighlighter med finkornede pigmenter, som gør den let at påføre og giver et blødt og naturligt resultat. Konsistensen gør, at man sagtens kan anvende både fingre og børste til påføring. Denne highlighter fås i tre forskellige nuancer, og "Sin", den champagnefarvede, er den mest brugbare og kan i princippet benyttes af alle. De andre farver har rosa og ferskenfarvede toner. Selvom alle varianter er relativt svage, egner de andre nuancer sig bedre som rouge med shimmer.

"Sin" lægger sig med usynlige overgange og giver en smuk, naturlig og varm glans. Man kan også opbygge glansen, hvis man vil have meget shimmer. Pudderkonsistensen muliggør lang holdbarhed og holder otte timer, nøjagtig som lovet. På trods af pudderkonsistensen føles den aldrig støvet, men fremhæver derimod huden effektivt. Forpakningen indeholder 6,8 gram, hvilket holder i en evighed. Dåsen er stabil og praktisk, men har desværre intet spejl, selvom der er plads til det i låget.

Bred effektdrøjholdbar.
Intet spejl.

Perricone MD No Highlighter 10 ml

Det noget selvmodsigende navn henviser til, at produktet giver et naturligt og virkelighedstro resultat – hvilket det også leverer. Perricone er oprindelig et hudplejemærke og har hentet inspiration i dermatologien. Nu, hvor mærket fremstiller makeup, er de tro mod deres æstetik, og flasken er formgivet i stil med en gammeldags medicinflaske. I låget sidder der derimod en moderne applikator, som hjælper med at dosere den tynde creme.

Highlighteren fås kun i én farve, en svag rosa- og champagnefarve, som passer til de fleste undtagen med den mørkeste hud. Effekten er meget svag. Den giver mere en fornemmelse af sund hud en tydelig shimmer. Highlighteren indeholder også vitamin C, som har hudforbedrende egenskaber, for eksempel lysner og udjævner den. Mængden er dog så lille, at det ikke gør nogen drastisk forskel på huden. Men det giver alligevel et lille plus.

Naturlighudplejende.
Dyrfor lille effekt.

BareMinerals Radiance

En highlighter i løs pudderform, som udelukkende består af mineraler. Pudderet er svagt perlemorsfarvet og giver en fin glans, men er meget fint og flygtigt. Ifølge markedsføringen kan det anvendes i hele ansigtet med retoucherende effekt og som et "foryngende filter for huden", men vi syntes, at indtrykket blev alt for glitrende. Samtidig er det lidt for svagt og flyvsk for at fungere perfekt som highlighter.

Det flyver til alle sider og er svært at koncentrere på kindben og andre steder, hvor man vil have ekstra glans. Holdbarheden er nogenlunde, og efter nogle timer er det meste væk. Derimod er denne highlighter utroligt drøj, og en dåse varer i noget, der minder om en evighed. Den er dog en af de dyreste i hele testen. Nøjagtig som de fleste rene mineralprodukter i bareMinerals' sortiment indeholder den bismuth oxychloride (bismutoxiklorid på dansk), som hos mange kan virke stikkende på huden.

Naturligdrøj.
Flyvskdyrindeholder bismutoxiklorid.

Alt om highlighter

Highlighter er et lysreflekterende produkt, der fås i forskellige former – flydende, creme, stift, presset eller løst pudder. Fælles for dem alle er, at de giver huden en skinnende, frisk glans og virker fremhævende, hvor du påfører den, for eksempel på kindben eller øjenlåg. Shimmer skal føles fint og let på huden, ikke klumpet eller klæbrigt.

En highlighter der er alt for dækkende, skal du således tage dig i agt for, da det let kommer til at se unaturligt og oversminket ud. Highlighter skal heller ikke glitre for meget, men bare glimte, når lyset rammer. Påfør på usminket hud eller som sidste trin i din basismakeup, efter foundation, bronzer og rouge. Har du lys hud, er en fin perlefarve eller gylden champagnefarve det perfekte valg. Mørkere hud passer til næsten alle farver – også en dybere bronze.

Sådan påfører du highlighter

Fingrene er et udmærket redskab, når du skal tage highlighter på, men hvis du foretrækker at arbejde med pensler og børster, anbefales en mellemstørrelse, der giver god kontrol, for eksempel en mindre rougebørste eller en større øjenskyggepensel. En blødere børste giver en mere naturlig finish, og en tættere pensel giver et mere dækkende resultat. Vær omhyggelig med at gnide, så man ikke kan se unaturlige, skarpe kanter.

Contouring, strobing, draping – der florerer mange ord på internettet i øjeblikket, som beskriver nye teknikker til brug af highlighter og skygger for at omdanne ansigtet. Men stræber man efter et naturligt resultat, behøver det ikke at være kompliceret. Lidt highlighter på kindbenene og øjenlågene er alt, der behøves for at give ansigtet en fin glød. Hvis du vil have endnu mere glans, gnider du highlighteren ud langs med kindbenene og op mod tindingerne. Påfør også langs næseryggen for at definere næsens form og over amorbuen for ekstra fremhævede læber. En smule highlighter i den inderste øjenkrog giver straks et friskere blik, og ekstra glans lige under øjenbrynet giver hele øjet et løft. En del highlightere fungerer også fint mod mørke rande, da de indeholder lysreflekterende pigment. Husk dog på, at de skal være en anelse lysere end din hudfarve, ellers ser du bare endnu tættere ud. Af og til kan det også blive for meget af det gode. Hudpleje, primer og foundation indeholder ofte skimmer, men brug ikke glansgivende produkter hele vejen, hvis du ikke vil ligne en glimtende diskokugle. Det bliver lige tilpas, hvis man holder sig til et enkelt glansgivende produkt i sminkerutinen.

?
Log ind

Bliv PriceRunner Plus-medlem

Ikke medlem? Bliv medlem