Opdateret  

Highlighter: 10 produkter i test

PriceRunner

Føler du, at huden ser lidt for flad og mat ud, når du er færdig med at lægge din makeup? En highlighter kan give dig den glød, du længes efter! Vi har testet et stort udvalg fra flere mærker, herunder Isadora, NYX og Wet N Wild. Vi har kigget på hvordan konsistensen føles, er de nemme at dosere og hvilke hudtyper passer de til? Se her, hvilken highlighter der er bedst i test.

Test af highlighters: Fremhæv dine flotte træk med en highlighter

Sådan udførte vi testen

Vores tests er udført af uafhængige eksperter samt afspejler testredaktørens ærlige og objektive holdning.
Udvælgelsen af testede produkter og selve testresultatet udføres uden påvirkning af producenter, butikker eller andre interne/eksterne parter.

Vi udfører vores test selv og tester produkterne på den måde, de er beregnet til at blive anvendt i virkeligheden.

I vores test af highlightere har vi ladet en person, der arbejder professionelt med makeup, anvende produkterne på arbejdet og på sig selv. Derudover har yderligere to personer i forskellige aldre og med forskellige hudtyper testet dem under forskellige forhold.

I testen har vi haft fokus på at undersøge følgende:

  • Brug: Hvordan er konsistensen? Hvor nem eller svær er highlighteren at påføre? Og hvor drøj er den?

  • Resultat: Hvilken farve har den? Hvilken glans og finish efterlader den? Og hvilke hudtyper passer den til? Hvor holdbart er resultatet?

  • Forpakning: Hvordan er forpakningen udformet, og hvor nemt er det at dosere? Har den ekstra funktioner, for eksempel et spejl?

Derudover har vi taget i betragtning, hvor meget forpakningen indeholder, om formlen har hudplejende ingredienser, samt hvor mange farver sortimentet indeholder, sat det i forhold til prisen og derefter udpeget testvinderen.

Vi har testet et udpluk af markedets populære produkter. Sammenlign priser på highlighters på PriceRunner.

1. The Balm Mary-Lou Manizer - BEDST I TEST HIGHLIGHTER

Highlighter i blødt, presset pudder, der er nem at bruge og giver en fantastisk finish

The Balm Highlighter Mary-Lou Manizer

The Balms produkter kommer altid i flotte emballager, og Mary-Lou Manizer er ingen undtagelse. Med et flot retroinspireret tryk på låget og en skøn tyngde på dåsen vækkes håbet hurtigt om, at der også vil være et godt produkt indeni. Man bliver ikke skuffet.

Highligter, der giver et gyldent skær

Denne highlighter består af presset pudder, som giver et kys af gyldent skær i ansigtet uden at være glitrende. En highlighter gør sig bedst, når de glitrende partikler er fintmalede, og man slipper for at se ud, som om man var på vej til disco. Skulle det være sådan, at man faktisk er på vej på disco, kan man naturligvis godt supplere med et rigtigt glitterprodukt, men med Mary-Lou Manizer føler man aldrig behovet for at supplere med særligt meget.

Pudderet er presset, men alligevel blødt at bruge. Men ikke så blødt, at det smuldrer, når man sætter penslen i det. Produktet giver en smuk glød til ansigtet, og inde i dåsen er der også et spejl, hvilket naturligvis gør touch ups lettere.

Pas på med for mange lag

Det eneste problem med The Balm Mary-Lou Manizer er, at den er så fin, at man gerne vil bruge lidt ekstra, og nogle gange er der en fin linje mellem glød og et svedigt look. Kan man modstå fristelsen, så er dette et sandt pletskud!

Fantastisk finishnem at bruge
Ingen egentlige ulemper

Prissammenligning

Sammenlign priser
Beautycos.dk Logo

The Balm Mary-Lou Manizer

109 kr.
Parfumdreams.dk - DK Logo

The Balm Ansigt Highlighter Mary-Lou Manizer Highlighter

111 kr.
Cocopanda DK Logo

The Balm Mary-Lou Manizer Aka "The Luminizer" Highlighter, Shimmer & Eyeshadow 8g

112 kr.

2. Rms Beauty Living Luminizer

Fugtgivende og allergivenlig highlighter, som er drøj i brug

RMS Beauty Magic Luminizer

Rms er et helt økologisk sminkemærke, og indholdet i highlighteren består af nogle få, milde ingredienser som kokosolie og mineralpigment, hvilket gør den ideel til sart og allergitilbøjelig hud.

Fast creme, der smelter på huden

Konsistensen er en fast creme, som smelter ved kontakt med huden og er let at påføre.

Glansen bliver diskret og virkelighedstro – en perfekt illusion af fugtig, frisk hud. Nuancen kan beskrives som perlemor med et strejf af champagne, og fordi den er så transparent, passer den til alle hudfarver.

De fleste hudtyper drager endda nytte af den. Kun personer med den allermest glansfulde hud kan opleve, at kokosoliebasen bliver for fed, og at produktet "glider af". På normal til tør hud føles den fugtgivende og holder mindst fem timer.

Luksuriøs glaskrukke med drøjt indhold

Produkter på dåse er ikke optimalt med tanke på, at man ofte er nede at grave med fingrene, og der kan let ophobes bakterier, men dåsen er af glas og vejer godt til, hvilket føles luksuriøst. Samtidig er den lille og forholdsvis praktisk at have med til at udbedre med.

Dåsen indeholder 4,82 gram, og det kan virke som lidt med tanke på prisen, men det opvejes af, at den er utroligt drøj.

Virkelighedstro glansdrøjallergivenligfugtgivende
Dyrtung glasdåse

3. Lumene Invisible Illumination Instant Illuminizer

Masser af glow helt uden glimmer med disse highlighterdråber

Lumene Invisible Illumination Nordic Light Instant Illuminizer Rosy Dawn

Er man ude efter en highlighter, som kun giver glow uden at glitre, er Lumene Invisible Illumination Instant Illuminizer det helt rigtige valg. Den fås i flere forskellige farver, så det er rimelig let at finde den rette glow.

Flydende produkt med pipette

Denne flydende highlighter kommer i en flaske med pipette. Væsken er drøj, og man kommer langt med et par dråber. Ved påføring kan det først se ud som om, at produktet ikke virker, da det ikke ses i spejlet, men det er kun et spørgsmål om, hvordan lyset rammer dit ansigt.

Lumene Invisible Illumination Instant Illuminizer er ekspert i at opfange lys. Dette bliver ekstra tydeligt, når man tager selfiekameraet frem og ser glowen på billede. Dårlig belysning i badeværelset vil aldrig yde denne highlighter retfærdighed, men så snart du kommer ud i dagslys, kan du se, hvad den er værd.

Glow uden glitter

Med denne highlighter fra Lumene behøver du ikke at være urolig for at skinne om kamp med deltagarne i Eurovision Song Contest. Der er faktisk ikke noget glimmer i sigte. Formlen er i stedet mat og resultatet frisk om en dugget morgen.

Dette produkt er frit for parabener. Derimod er det parfumeret, og hvis man lugter direkte til flasken, er duften forholdsvis kraftig. Når den først er kommet på huden, dæmpes duften af parfume dog hurtigt, men den er ikke nærig med glans.

Intet glimmermasser af glansflot emballage
Pipetten trækker lige lovlig meget produkt op

4. Nyx Born To Glow Illuminator

Flydende highlighter i en gribevenlig tube

NYX Born to Glow Liquid Illuminator Sunbeam

Nyx Born To Glow Illuminator har en cremet konsistens, der er let at arbejde med og både kan blive til en fin glans og mere kompakt shimmer.

Den sidder rigtig godt fast

Den kan påføres både under og over makeup og fungerer på alle slags base. Når den vel er tørret ind, sidder den rigtig godt fast. Det er en god idé at blande den med foundation, hvis man ønsker et mere diskret shimmer.

En testdeltaer benyttede denne highlighter som primer under foundation, både alene eller blandet op med en almindelig ansigtscreme for at give en helhedsglans.

Flere nuancer at vælge imellem

Den fås i flere nuancer, og man skal vælge den, der bedst matcher en hudfarve, for at få et så naturligt resultat som muligt.

Den perlemorsskinnende nuance "Sunbeam" er egentlig den eneste, der passer til lys hud – de øvrige nuancer har en mørkere bundfarve, så de kan se unaturlige ud, hvis de ikke matcher hudtonen. Nuancen "Pure Gold" er ganske enkelt alt for gylden til at se naturlig ud.

Highligteren fra Nyx får endnu et plus, for prismæssigt at ligge rigtig lunt i svinget.

Bred effektprisgunstigholdbar og drøj
Mørkere farver i bundensom er svære at matche

5. NARS The Multiple

En utroligt drøj highlighter i stiftformat

NARS The Multiple Maui

NARS The Multiple er en highlighterstift, der ganske vist koster en del, men er samtidig så drøj, at den holder i en mindre evighed.

Flere farver at vælge imellem

Denne highlighter fås i flere forskellige farver. Den mest kendte, og også den vi har testet, er nuancen Orgasm. Orgasm giver ikke bare huden glans, også en smule farve – en let rødmen, som få en til at se lige så frisk ud som en hybenrose.

Men man skal være forsigtig ved påføringen, da stiften er relativt rig på pigment. Den indeholder desuden en del glimmerpartikler.

Stift, som forvandles til cremet pudder

Selvom denne highlighter kommer i form af en stift, lander produktet på huden som et cremet pudder. The Multiple er let at arbejde med – stiften kan sagtens stryges direkte på huden. Derefter er det nemmest at arbejde produktet ind ved hjælp af fingrene, så fjerner man hurtigt eventuelle kanter.

Forpakningen er flot og stilren, men kommer til at se lidt snavset ud efter nogen tid. Det afhænger selvfølgelig af, hvordan man opbevarer stiften.

Man bør overveje, at The Multiple er så utrolig drøj, at stiften måske varer længere, end den kan holde sig frisk. Begynder den at revne eller lugte lidt muggen, er det tid til at vinke farvel.

Godt udvalg af farverdrøjlet at arbejde med
Lidt stor forpakningindeholder en del glimmer

6. NYX High Glass Illuminating Powder

En highlighter der skinner som en stjerne i makeuptasken

NYX High Glass Illuminating Powder Golden Hour

High Glass er en kollektion med tre produkter fra NYX, der alle medvirker til at maksimere gløden – primer, finishing powder og så dette: NYX High Glass Illumination Powder. Man kan naturligvis bruge dem alle tre sammen eller vælge et af produkterne ud.

NYX High Glass Illumination Powder er en traditionel highlighter med en creme til pudder-formel. Netop formlen er en ting, som flere synes er lidt svær at vænne sig til. Vores bedste tip er at prøve et par forskellige pensler, indtil du finder den rigtige – vi syntes, at en såkaldt fan brush (viftepensel) gav det bedste resultat.

Flere nuancer og en flot glød

Med tre forskellige nuancer at vælge imellem øges chancen for at finde en farve, der passer godt til ens hud. NYX High Glass Illumination Powder giver en flot glød, der skinner smukt uden at blive alt for intens. Vil man øge intensiteten, kan man med fordel lægge et ekstra lag på og benytte de andre produkter i serien. Grunder man med primeren og afslutter med finishingpudderet, er man klar til fest på et øjeblik.

Produkterne fra NYX er altid prisbillige, og High Glass-kollektionen er naturligvis ingen undtagelse. Det dejlige ved NYX er, at de ikke kun tilbyder billig makeup, det er også af høj kvalitet og giver sjov inspiration. Det føles sagt på en anden måde helt rigtigt, at de tilbyder denne kollektion, som får dig til at skinne som et glas efter en tur i opvaskemaskinen med en dosis afspændingsmiddel.

God prisflot glødtre fine farver
Man er nødt til at øve sig lidt med formleninden resultatet bliver perfekt

7. Perricone MD No Highlighter

Naturlig og plejende, men effekten er for svag

Perricone MD No Makeup Highlighter 10ml

Det noget selvmodsigende navn Perricone MD No Highlighter henviser til, at produktet giver et naturligt og virkelighedstro resultat – hvilket det også leverer.

Moderne applikator i retroflaske

Perricone er oprindelig et hudplejemærke og har hentet inspiration i dermatologien. Nu, hvor mærket fremstiller makeup, er de tro mod deres æstetik, og flasken er formgivet i stil med en gammeldags medicinflaske. I låget sidder der derimod en moderne applikator, som hjælper med at dosere den tynde creme.

Let og elegant effekt

Highlighteren fås kun i én farve, en svag rosa- og champagnefarve, som passer til de fleste undtagen med den mørkeste hud. Effekten er meget svag. Den giver mere en fornemmelse af sund hud en tydelig shimmer.

Highlighteren indeholder også vitamin C, som har hudforbedrende egenskaber, for eksempel lysner og udjævner den.

Mængden er dog så lille, at det ikke gør nogen drastisk forskel på huden. Men det giver alligevel et lille plus.

Naturlighudplejende
Dyrfor lille effekt

8. Ofra Cosmetics Highlighter

Meget blød og letanvendelig highlighter til dig, der vil have masser af glans

Ofra Highlighter Rodeo Drive

Hvis man er ude efter at give sit ansigt en ordentlig glød, er Ofra Cosmetics Highlighter definitivt et produkt at teste. Ved første øjekast ligner det dog et rigtigt budgetprodukt. Dåsen er plastagtig og med et ret kedeligt design. Heldigvis kompenserer indholdet for den kedelige emballage.

Pudderet er presset i dåsen, men samtidig så blødt og medgørligt, at man ikke behøver at kæmpe for at få produktet op på sin makeupbørste. Men man skal være forsigtig, for det er nemt at få alt for meget highlighter på børsten, hvis den sættes for hårdt ned i pudderet.

Blødt pudder har både en styrke og en svaghed

Blødheden er faktisk både den store styrke og svaghed ved Ofra Cosmetics Highlighter. For samtidig med at det gør, at pudderet er let at påføre og giver et jævnt resultat, så bliver det meget sårbart.

Denne sårbarhed i kombination med, at dåsen er plastagtig og ikke modstår stød på en god måde, indebærer, at pudderet går i hundredvis af stykker, hvis man ved et uheld taber dåsen i håndvasken eller, gud forbyde, på gulvet. Der findes ingen måde at redde denne highlighter på, hvis den er blevet knust, og det er nødvendigt at smide en ellers rigtig god highlighter væk, fordi emballagen er dårlig, gør ondt både i hjertet og i pungen.

Godt nuanceudvalg

Ofra tilbyder flere forskellige farver på sin highlighter, og der findes en nuance til alle. Med en god teknik er Ofra Cosmetics Highlighter et produkt, der tilbyder en glow, der er svær at slå, så det er virkelig synd, at emballagen ikke har samme kvalitet.

Let at bruge med masser af glans
Ekstremt skrøbeligdårlig emballage

9. Nilens Jord Highlighter Champagne

Parfumefri highlighter, der passer til dig, der ønsker en meget diskret glød

Nilens Jord Highlighter #727

Nilens Jord Highlighter i farven "Champagne" er et produkt, der går i den gyldne retning og ser meget lovende ud i dåsen. Det er en highlighter i form af presset pudder, der påføres ved hjælp af en blush- eller pudderbørste.

I disse tider med "pang-glow" har vi vænnet sig til produkter, der kan få en til at se næsten radioaktiv ud. Tendensen synes at være, jo mere glans desto bedre – hvilket naturligvis hænger sammen med, at det ser fantastisk ud på billeder.

Hvis du leder efter en pang-glow, er highlighteren fra danske Nilens Jord ikke den, du skal bruge dine penge på.

Er du derimod på udkig efter noget mere diskret, så kan denne highlighter, der er både allergivenlig og parfumefri, være et forsøg værd.

Parfumefri highlighter til fedtet hud

Det er ikke alle, der vil have en glans så skarp, at den næsten ligner et filter, når du tager en selfie.

Mange med en hud, der går mod det lidt mere fedtede, plejer i stedet at sætte pris på en highlighter, som giver et noget mere beskedent resultat.

Det er præcis, hvad highlighteren fra Nilens Jord gør.

Glød-fantatikeren i testpanelet synes, at resultatet er alt for vattet, mens en anden testperson synes, at det faktisk er et ret fint resultat.

Higlighter med diskret glow

Emballagen er stilren i sort, og dåsen indeholder et spejl, hvilket er praktisk, hvis man vil have den med på farten. Det er nok fordi en pudderhighglighter ikke er det mest praktiske glowprodukt at male sig med på farten.

Vil du have en highlighter, der bare giver en fornemmelse af glow og er både allergicertificeret og allergivenlig er highligheren fra Nilens Jord værd at holde øje med.

Fin farvegod emballageparfumefri og allergivenlig
Tamt resultat

10. Benefit Cosmetics High Beam

Highlighter, som giver en let og naturlig glød, passer til alle, der kan lide kultklassikere

Benefit High Beam 13ml

Benefits High Beam har været på markedet længe før begrebet strobing dukkede op på de sociale medier.

High Beam er en flydende highlighter, der kommer i en neglelaklignende flaske med pensel i låget. Det er et let rosa produkt, som giver en let og naturlig glød og fungerer lige så godt på kindbenene som under øjenbrynene. Ønsker du i stedet en mere diskret glød, kan den påføres under foundation.

Tørrer hurtigt ud i flasken

Selvom High Beam er en klassiker, er den ikke perfekt. Produktet tørrer ret hurtigt ud, hvilket især mærkes ved flaskeåbningen, hvor det indtørrede produkt samles og efterlader klumper på penslen ved brug. Hvis du bruger flasken hver dag, når det sikkert ikke at blive et problem, men hvis man bruger highlighteren lidt mere sporadisk, skal man bruge nogle minutter på at fjerne tørre rester.

Påføres med pensel

Flaskens udformning med penslen i låget kan være praktisk, men den er ikke optimal - især ikke, hvis man er bekymret for bakterievækst, da penslen er beregnet til brug direkte i ansigtet. Det kan naturligvis løses ved at vaske den. Men hvem har tid til at prioritere rengøring af makeupredskaber om morgenen?

Benefit High Beam er alligevel et godt produkt, som giver en fin glød, samtidig med at det er rimelig let at anvende. Men spørgsmålet er, om produktet når at blive brugt, inden det tørrer helt ud i flasken?

Naturlig glødlet at anvende
Hurtig udtørring

Mere om highlighters

Highlighter er et lysreflekterende produkt, der fås i forskellige former – flydende, creme, stift, presset eller løst pudder. Fælles for dem alle er, at de giver huden en skinnende, frisk glans og virker fremhævende, hvor du påfører den, for eksempel på kindben eller øjenlåg. Shimmer skal føles fint og let på huden, ikke klumpet eller klæbrigt.

En highlighter der er alt for dækkende, skal du således tage dig i agt for, da det let kommer til at se unaturligt og oversminket ud. Highlighter skal heller ikke glitre for meget, men bare glimte, når lyset rammer. Påfør på usminket hud eller som sidste trin i din basismakeup, efter foundation, bronzer og rouge. Har du lys hud, er en fin perlefarve eller gylden champagnefarve det perfekte valg. Mørkere hud passer til næsten alle farver – også en dybere bronze.

Sådan påfører du highlighter

Fingrene er et udmærket redskab, når du skal tage highlighter på, men hvis du foretrækker at arbejde med pensler og børster, anbefales en mellemstørrelse, der giver god kontrol, for eksempel en mindre rougebørste eller en større øjenskyggepensel. En blødere børste giver en mere naturlig finish, og en tættere pensel giver et mere dækkende resultat. Vær omhyggelig med at gnide, så man ikke kan se unaturlige, skarpe kanter.

Contouring, strobing, draping – der florerer mange ord på internettet i øjeblikket, som beskriver nye teknikker til brug af highlighter og skygger for at omdanne ansigtet. Men stræber man efter et naturligt resultat, behøver det ikke at være kompliceret. Lidt highlighter på kindbenene og øjenlågene er alt, der behøves for at give ansigtet en fin glød.

Hvis du vil have endnu mere glans, gnider du highlighteren ud langs med kindbenene og op mod tindingerne. Påfør også langs næseryggen for at definere næsens form og over amorbuen for ekstra fremhævede læber. En smule highlighter i den inderste øjenkrog giver straks et friskere blik, og ekstra glans lige under øjenbrynet giver hele øjet et løft.

En del highlightere fungerer også fint mod mørke rande, da de indeholder lysreflekterende pigment. Husk dog på, at de skal være en anelse lysere end din hudfarve, ellers ser du bare endnu tættere ud. Af og til kan det også blive for meget af det gode.

Hudpleje, primer og foundation indeholder ofte skimmer, men brug ikke glansgivende produkter hele vejen, hvis du ikke vil ligne en glimtende diskokugle. Det bliver lige tilpas, hvis man holder sig til et enkelt glansgivende produkt i sminkerutinen.

  • Bedst i test
  • Tilbud
  • Guides
  • Om os