Opdateret  

Øjenskygge: 11 produkter testet

PriceRunner

Er du også på jagt efter en god øjenskygge? Nu kan du stoppe din søgen! Vi har testet øjenskygger fra flere forskellige mærker, herunder MAC, Max Factor og NYX. Vi har testet, hvor længe øjenskyggen bliver siddende, hvor let den er at buge, om den drysser og meget mere - så vi kan hjælpe dig med at finde din nye øjenskygge.

Test af øjenskygge: Find en øjenskygge som holder hele dagen

Sådan udførte vi testen

Vores tests er udført af uafhængige eksperter samt afspejler testredaktørens ærlige og objektive holdning.
Udvælgelsen af testede produkter og selve testresultatet udføres uden påvirkning af producenter, butikker eller andre interne/eksterne parter.

Vi udfører selv vores test og tester alle produkter på den måde, de er beregnet til at blive anvendt i virkeligheden. Øjenskyggerne er blevet testet i flere uger og i forskellige slags situationer.

For at få et godt billede af, hvordan skyggerne klarer sig i forskellige klimaer, er de blevet testet udendørs i kulde, indendørs ved stille aktiviteter og under træning for at finde ud af, hvordan skyggerne tåler sved.

Vi er gået ud fra nedenstående parameter i bedømmelsen af produkterne:

  • Farve: Hvordan bliver farveresultatet på øjenlågene sammenlignet med, hvordan de ser ud i forpakningen? Er farverne i paletten letter at kombinere, og passer de sammen?

  • Holdbarhed: Hvordan sidder øjenskyggen i løbet af dagen og ved forskellige aktiviteter? Bliver farverne mindre intense, bliver de gnedet ud, eller sidder de godt?

  • Brug: Er øjenskyggen nem at påføre? Drysser den meget og lægger sig under øjet? Er den let at gnide sammen og få blød og jævn? Medfølger tilbehør som applikator og spejl? Er forpakningen praktisk?

Samtlige skygger er testet til såvel hverdags- som aftenmakeup. Anmeldelsen af produktet er baseret på helhedsoplevelsen, hvor der også er taget højde for prisen for at kunne udpege en prisgunstig testvinder.

Vi har testet et udpluk af markedets populære produkter. Sammenlign priser og find tilbud på de testede øjenskygger på PriceRunner.

1. Linda Hallberg Cosmetics Infinity Palette - BEDST I TEST ØJENSKYGGE

Multifunktionel palet med velpigmenterede, veganske øjenskygger, der holder godt

Antal farver i paletten: 8 Type: Matte og skinnende Mængde: 3,5 g Tilbehør: Spejl

Linda Hallberg Cosmetics Infinity Palette

Her er en palet, der egentlig er meget mere end bare en øjenskygge.

Linda Hallberg har nemlig sørget for at skabe produkter, der er multifunktionelle, uanset om det er skygge eller stift, og denne palet kan derfor bruges lige så godt til kinderne som til øjenlågene. Det gør den naturligvis utroligt brugbar.

ojenskygge-lindahallberg

Otte farver med både skinnende og mat finish

Infinity Palette indeholder otte farver – fire matte og fire skinnende. De er alle velpigmenterede og nemme at arbejde med, selvom de af og til kan opleves lidt tørre. De bliver siddende hele dagen, og farverne er lige så gode på kontoret som til fest.

Paletten lever bestemt også op til løftet om at være multifunktionel. Farven Virgio er for eksempel lige så god på øjenlågene som den er som highlighter. Fornax kan du starte med at bruge på øjnene for derefter at fortsætte med øjenbrynene, og hvorfor ikke slutte af med at blande den med gennemsigtig lipgloss for at få flotte, sorte og blanke læber?

Det er kun fantasien, der sætter grænser, og mulighederne er, som navnet antyder, nærmest uendelige.

En hel garderobe af sminke

Med en palet som denne føler man aldrig, at man mangler noget, for den indeholder reelt en basisgarderobe af makeup.

Det her er en samling skygger, der giver meget for pengene, både på anvendelsesområder, kvalitet og levetid. At paletten desuden er let at have med i tasken, indeholder et stort spejl og er let at holde, mens man lægger makeup, får den til at skille sig ud fra mængden, og den bliver noget man vender tilbage til, når det er tid til at give udseendet et ekstra pift.

Veganskvelpigmenteretholder godtmultifunktionel
De matte skygger føles lidt tørre

Prissammenligning

Sammenlign priser
Bangerhead DK Logo

Linda Hallberg Cosmetics Infinity Palette

268 kr.
Cocopanda DK Logo

LH Cosmetics Infinity Palette 19,2 g

279 kr.
Lyko DK Logo

LH cosmetics Infinity Palette

335 kr.

2. Urban Decay Naked 3 Palette - BEDSTE PREMIUMVALG

Anvendelig, velpigmenteret øjenskyggepalet

Antal farver i paletten: 12 Type: Matte og glitrende Mængde: 1,3 g

Urban Decay Naked3 Eyeshadow Palette

Urban Decays Naked-paletter lader til at være en succeshistorie uden ende. Siden den første palet kom for godt ti år siden, har de lanceret flere forskellige varianter. Den vi har testet, er Naked 3, som indeholder 12 farver, der alle har en rosa undertone. Fra den matte og neutrale "Strange" til den dramatiske, sorte "Blackheart" med rødt glitter kan denne palet bringe dig hele vejen fra mandagsmakeup til ægte galla.

Udfordring med glitter-skyggerne

Urban Decay er generelt gode til øjenskygger. De er bløde at arbejde med, velpigmenterede og holdbare.

Deres største udfordring har altid været skyggerne med glitter, fordi glitterkornene har en tendens til at stikke af fra øjenlågene. Desværre er det også tilfældet med Naked 3-paletten.

Man skal derfor sørge for at grunde øjenlågene med en god øjenskyggeprimer, inden man tager fat på de glitrende skygger. Det er også en god idé at være forsigtig under påføringen, så der ikke drysser glitter ned under øjnene. Glitter er sjovt, men ikke på det forkerte sted på et forkerte tidspunkt.

Let at arbejde med og velkomponeret skyggepalet

De andre skygger er lette at arbejde med og perfekte at kombinere, da farverne passer godt sammen. Selve paletten virker solid og luksuriøs, og den medfølgende pensel er god. Penslerne der hører til paletter er ofte ret dårlige, men denne her kan man også godt gemme, efter skyggerne er brugt op.

Er man ude efter en palet med gode farvematch i såvel opfindsomme som neutrale farver, så er Naked 3 fra Urban Decay et godt valg. Synes man derimod, det er besværligt at arbejde med glitterskygger, så skal man bruge noget andet til sine øjenlåg.

Godt matchende farverlette at arbejde med
Lille mængde af hver skyggeglitterskyggerne er krævende

3. NYX Jumbo Eye Pencil - DET BEDSTE BUDGETVALG

En holdbar cremeøjenskygge til dem, der gerne vil have et letanvendeligt produkt

Type: cremeskygge i matte og skinnende farver Mængde: 5 g Tilbehør: nej

NYX Jumbo Eye Pencil #604 Milk

NYX Jumbo Eye Pencil er et produkt, der har eksisteret i en hel del år. Med hjælp fra de sociale medier (TikTok for at være præcis) er denne øjenskygge i blyantformat virkelig blevet udbredt. Faktisk er det farven Milk, der oftest er blevet set på det sociale netværk. Vi har dog testet en række andre farver - først og fremmest nuancen Frosting.

Egnet til både base og hovedrolle

En af grundene til, at NYX Jumbo Eye Pencils er blevet så populære igen, er at de udgør en fantastisk base. Hvis man lægger et lag af denne cremeskygge på øjenlåget først, vil pudderskygger sidde rigtig godt fast. Farven Milk, som er blevet lidt af en berømthed, er hvid og får alle farver til virkelig at poppe. Men det er en øjenskygge, der også fungerer fint alene.

Med blot et par få strøg på øjenlåget bliver resultatet smukt. Du kan tone kanterne ud med en pensel for at få en pænere finish. Så er øjenmakeuppen så godt som færdig. De lysere farver er flotte og nemme at bruge til hverdag. De mørkere farver er en nem vej til smokey eyes. Påfør, ton ud – færdig.

Utrolig god øjenskygge til prisen

Disse skygger er virkelig gode til prisen, og uden at belaste bankkontoen for meget kan man starte en lille samling af sine favoritter. Blyanterne kan spidses med en blyantspidser egnet til tykkere makeupblyanter. Læg gerne blyanten i fryseren et stykke tid, inden du spidser den – så sviner det ikke så meget.

Dette er en øjenskygge, som det er svært ikke at kunne lide, netop fordi den både er nem at bruge og fungerer som en rigtig god base. Hvis man ikke er vant til cremeskygger, skal man måske lige vænne sig lidt til dem. Men det går hurtigt, og så er man hooked.

Utrolig overkommelig prismange farver at vælge imellemnem at anvende
Svær at spidse (køl den ned først)

4. MAC Pro Longwear Paint Pot

Letpåførlig øjenskygge med utrolig god holdbarhed og et flot udvalg af farver

Type: Cremeøjenskygge Mængde: 5 g

MAC Pro Longwear Paint Pot Painterly

I krukken har øjenskyggen en cremet tekstur, og det har den også, mens du påfører den. Men så snart den er tørret på dine øjenlåg, så stopper den med at være cremet og bliver hurtigt til en pudderøjenskygge. Og pudderet ... ja, det bliver siddende, hvor det skal.

Holder i vådt og tørt

MAC Pro Longwear er en øjenskygge, som er til at stole på i vådt og tørt, fordi holdbarheden er dens største styrke. Selvom den er langtidsholdbar, når den først er tørret efter påføring, er den overraskende nem at arbejde med - inden den sætter sig. Det gælder dog om ikke at bruge alt for lang tid, for den tørrer hurtigt, og når først farven sætter sig, så bliver den altså siddende.

Redningsmand i irriterende vejr

Oplever du ofte, at øjenmakeuppen smelter i løbet af dagen på grund af varme, olie eller hængende øjenlåg, så vil denne øjenskygge helt sikkert være en redningsmand i nødens stund. Den forlader ikke dine øjenlåg, før du beslutter dig for, at nu er det tid.

nem at arbejde medfås i flere flotte farver
Tørrer lidt for hurtigt

5. Max Factor Masterpiece Nude Palette Cappuccino Nudes

Matchende farver, der giver et godt resultat og passer til både hverdag og fest

Antal farver i paletten: 8 Funktion: Shimmer, glimmer Mængde: 6,5 g Tilbehør: Smal og bred applikator

Max Factor Masterpiece Nude Palette Cappuccino Nude

Max Factor har med deres enorme udvalg noget til enhver lejlighed. I denne palet finder du skinnende og glitrende øjenskygger i matchende nuancer fra lyserødt til brunt. Selvom de alle skinner, har de lyseste en meget diskret fremtoning og kan anvendes til hverdag.

Både shimmer og glitter

Den lysebrune, nuance med shimmer er perfekt til at lægge ved globelinjen for at få et intenst resultat. Kombineret med de mørkere toner bliver det også flot til en fest. De skinnende nuancer giver tilpas meget farve og sætter sig let på øjenlåget uden at drysse.

De glitrende farver giver desværre kun begrænset farve, og sammenlignet med udseendet i paletten blegner indtrykket. Glimmerkornene blinder heller ikke så godt til resten af pudderet, og man få glimmer og farve under øjet. Selv de mørke farver, som kun skinner, drysser en del, men giver alligevel et flot og intenst resultat.

Sidder godt - også om vinteren

Øjenskyggerne klarer kølige temperaturer og mere rolige aktiviteter uden problemer og sidder flot hele dagen. En svedig aften i byen er dog en anden sag, og sminken skal udbedres i løbet af aftenen, da den bliver gnedet ud og lægger sig under øjet. Da glimmeret ikke sidder særlig godt fast på øjenlågene, kommer det nemt i øjnene, som bliver lidt irriterede.

Max Factors flotte farver er dog lette at få naturlige og bløde, da de nemt kan børstes ud med en almindelig pensel og give det look, der passer til dagen.

Passer til fest og hverdagmatchende farverholdbare skinnende skyggergodt farveresultat
Skygger med shimmer sidder mindre godtlet at få glimmer i øjet

6. Urban Decay Naked Honey

Populære øjenskygger, som trækker med det samme problem år efter år

Urban Decay Naked Honey Eyeshadow Palette

Naked-paletterne fra Urban Decay er moderne klassikere. Der kommer regelmæssigt nye farvesammensætninger, men farverne har altid naturlige og jordagtige toner.

Til Urban Decay Naked Honey er inspirationen hentet fra honningglatte nuancer. Og også med denne palet lykkes det for mærket at vække havelysten hos øjenskyggeelskeren.

Naturlige og gyldne nuancer

12 gyldne og naturlige nuancer kan denne palet prale med – et koncept der nemt kunne blive kedeligt, men som Urban Decay alligevel lykkes med at forny inden hver ny palet, der kommer på markedet. Nuancerne kan varieres i en uendelighed, og det er nemt at går fra en rocket, mørk farve til et guldglinsende disco-look.

En øjenskygge fra Urban Decay med både plusser og minusser

På plussiden er farverne smukke, formlen blød og behagelig, og farveudvalget generelt godt. Urbay Decay har imidlertid i alle årene haft den samme akilleshæl: glimmerøjenskyggerne.

Glimmeret i dem falder nemlig som sne omkring øjnene, og det meste ender helt andre steder, end hvor man har tænkt sig. Ikke engang med en primer kan man råde bod på problemet.

Denne palet er investeringen værd – men køb den ikke for glimmerfarvernes skyld, så bliver du vanvittigt skuffet.

Formlen er let at arbejde medsmukke farver
Glimmerøjenskyggerne sidder for ringe

7. Natasha Denona Sunrise

En dyr luksuspalet med fantastisk velpigmenterede øjenskygger

Natasha Denona Sunrise Eyeshadow Palette

Det siges, at man får, hvad man betaler for. For denne palet kommer du virkelig til at punge ud, men så får du også 15 øjenskygger, hvor inspirationen er hentet fra solopgangens farveskala.

Mange fede farver

** Natasha Denona Sunrise** er rigtig godt sammensat, men den indeholder også en del farver, som mange er tilbageholdende med at bruge. Orange, rød og gul er ikke farver, der normalt bliver revet ned fra hylderne i butikkerne, og i denne palet er der også dem, der bliver brugt mindst.
Men det er selvfølgelig en smagssag, hvilke farver man bruger, og er man glad for denne farveskala, er det bestemt en palet, der er værd at prøve.

Blød og fantastisk at arbejde med

Øjenskyggerne er fantastiske. Bløde uden at smuldre i stykker,og utroligt velpigmenterede. Det er faktisk en ren fornøjelse at male øjnene med denne palet, og farvesortimentet, selvom det i begyndelsen virker underligt, viser sig at give mange flotte muligheder til øjenmakeuppen.

Man bliver ikke kun budt på mange farver – der er også flere forskellige finishes.
Fra mat til glitrende skær og metallisk glans.

Men fungerer det godt, så koster det. Vi kan ikke lade som om, at alle har lyst til (eller i det hele taget har råd til) at købe makeup i denne prisklasse. For selvom man får god valuta for pengene i forhold til antal øjenskygger og deres kvalitet, så er det et stort beløb.

Hvis man er ude efter lige nøjagtig denne farveskala, og man har pengene til det, bliver man rigtig tilfreds med kvaliteten af disse øjenskygger. Men kommer man kun til at bruge et par af farverne, som det ofte er tilfældet med paletter – så er det bedre at kigge efter en mere omkostningseffektiv løsning.

Smukke farvermange øjenskyggerfantastiske at arbejde med
Dyrfarveskalaen svær at bruge

8. Maybelline The Nudes Eyeshadow Palette

En prisgunstig palet med godt matchet farveskala og medfølgende børste

Antal farver i paletten: 12 Funktion: Mat, shimmer, glimmer Mængde: 9 g Tilbehør: Applikatorsvamp og børste

Maybelline The Nudes Eyeshadow Palette

Den smukke og velmatchede farveskala i denne palet fanger straks opmærksomheden. Den går fra den lyseste rosa, næsten hvid, til den mørkeste brune, som næsten er sort. Her findes både matte, skinnende og glitrende farver, så paletten kan anvendes både til en festlig aften og til en almindelig hverdag.

God pigmentering

Øjenskyggerne giver et relativt intenst resultat uden at drysse. Farverne stemmer ret godt overens med udseendet i paletten, selvom de ikke bliver helt så intense på øjenlågene. Holdbarheden er rigtig god i forhold til prisen. De forsvinder ganske vist i løbet af dagen, og man er nødt til at udbedre dem, men resultatet er alligevel i orden.

Praktisk lille palet - mangler spejl

Den medfølgende applikator til paletten skiller sig ud fra mængden, da den i den ene ende har en applikatorsvamp og i de anden ende en børste. Applikatorsvampen er lidt hård, men børsten fungerer udmærket til at børste farverne sammen og få bløde kanter.

Meningen med paletten er sandsynligvis, at man skal kunne have den med i håndtasken. Dels fordi den er lille og praktisk, og dels på grund af det medfølgende redskab. Der er imidlertid intet spejl, så det bliver svært at stoppe og udbedre sminken, mens man er på farten.

Medfølgende børstevelmatchet farveskalaprisgunstig
Kræver udbedringmangler spejl

9. NYX Ultimate Shadow Palette Warm Neutrals

Mange nuancer, der giver et intenst farveresultat og ikke drysser meget

Antal farver i paletten: 16 Funktion: Mat, shimmer, glimmer Tilbehør: Nej

NYX Ultimate Shadow Palette Warm Neutrals

Utrolig intenst resultat! Farverne fra NYX bliver næsten nøjagtig, som de ser ud i paletten, når man lægger dem på øjenlågene. Den lever op til forventningerne og er med tanke på den lave pris en positiv overraskelse.

Indeholder forskellige nuancer

Paletten indeholder både matte, skinnende og glitrende øjenskygger i forskellige nuancer, så de passer til såvel hverdag som til fest. Da farven bliver kraftig, bør man dog være forsigtig ved påføringen til en almindelig dag på arbejdet, fordi resultatet nemt bliver meget sminket. Men de lyse nuancer er perfekte at bruge til at få et friskere udseende.

Intenst resultat, der ikke holder hele dagen

Det er en behagelig oplevelse at lægge pudderet på, da det er nemt at få en tilpas mængde på penslen, så der ikke drysser så meget ned under øjnene. Selvom resultatet er intenst, er det nemt at børste kanterne med en blød pensel for at få et blødt look. Desværre bliver de ikke siddende hele dagen, og ud på eftermiddagen bliver man mørk omkring øjnene.

Paletten klarer koldere dage bedst og har sværere ved at holde til træning lige efter arbejde. Det er imidlertid nemt at tørre den af og lægge nyt på.

Intenst farveresultatdrysser ikke megetmange nuancer i paletten
Bliver ikke siddende hele dagenlidt svært at få tilpas farve

10. Physicians Formula Butter Eyeshadow Palette Tropical Days

Øjenskygger der dufter kraftigt og kræver en god primer

Physicians Formula Murumuru Butter Eyeshadow Palette Tropical Days

Vi kan lige så godt starte med at lufte testpanelets største forbehold ved Physicians Formula Butter Eyeshadow Palette Tropical Days: Lugten.

Ekstrem intens duft

Allerede inden man åbner låget, mærker man en kraftig duft af tropiske drinks på en varm strand. Måske er det muru-smøret, som giver duften. Uanset hvad så både overrasker og irriterer den. Duften er nemlig så intens, at den næsten er overvældende og den giver også hurtigt svie i sarte øjne, især i pollensæsonen.

Blød øjenskygge, der kræver primer

Kvaliteten varierer på øjenskyggerne i paletten. Bruger man en primer under, får øjenskyggerne fine og klare farver. Men uden primer er der flere af dem, hvor pigmentet knap nok sidder fast på øjenlåget. Shimmer-skyggerne har desuden store problemer med overhovedet at sidde fast.

Paletten er godt sammensat, og øjenskyggerne er bløde og dejlige at arbejde med (altså hvis man har en primer under), men vi kommer ikke uden om, at man kan finde bedre øjenskygger som desuden er duftfri – som øjenskygger bør være.

Flotte farverblød tekstur
Alt for kraftig lugtdårlig farve uden primer

11. TheBalm Meet Matt(e) Eyeshadow Palette

Holdbar med meget god farvegengivelse og drysser ikke

Antal farver i paletten: 9 Funktion: Matte, svagt skinnende Tilbehør: Spejl

The Balm Meet Matte Eyeshadow Palette Nude

TheBalm har en fantastisk flot retro-forpakning. TheBalm som skaber karakterer i deres sminke, introducerer os her for Matt, en stilfuld herre, der pryder øjenskyggepalettens ydre. Og navnet er virkelig velvalgt til at beskrive pudderet.

Matte skygger (næsten) uden "shimmer"

Næsten intet shimmer overhovedet, selvom man i de to mørkeste nuancer kan ane nogle skinnende korn. Det gør, at paletten er ret svær at bruge til partymakeup, da de fleste ønsker noget mere glamourøst.

Ikke for nybegyndere - svær at anvende

Farverne er stærke, og de giver også en stærk farve, når de lægges på øjenlåget. Det svære ved denne palet er, at den ikke kun har brune nuancer, hvilket gør den sværere at anvende for nybegyndere.

Det er nødvendigt at tænke det igennem og lægge en plan for at få lagt skyggerne på en pæn måde. Desværre er de heller ikke så tilgivende, da de – som mange matte farver – er svære at børste sammen. Pudderet drysser dog næsten ikke ved påføring og heller ikke i løbet af dagen. Ud på aftenen er en del forsvundet, men har ikke lagt sig under øjet, hvilket er positivt.

Drysser ikkegod farvegengivelseholdbar
Vanskelige nuancerpasser ikke til fest

Mere om øjenskygge

Glitrende, skinnende og matte – øjenskygger fås i forskellige farver og former. Øjenskyggen forbindes måske mest med aftenmakeup, men passer lige så godt til hverdag, da der findes mange naturlige farver at vælge imellem.

Mange bruger øjenskyggen til at skabe et mere intenst look, gøre øjet større eller til at fremhæve øjenfarven. Der er almindeligt at anvende øjenskygge sammen med andre sminkeprodukter beregnet til øjnene såsom mascara og kajal, og at man matcher den med en flot læbestift.

Øjenskygge fås som creme, stift/pen og pudder. Creme eller stift gør ofte farven intens, og skyggen holder hele dagen. Med stift eller pen er det også ekstra nemt at påføre den, hvilket er praktisk, hvis man har travlt.

Med disse typer af øjenskygge kan det god være et problem, at de let lægger sig i folder på øjenlågene i løbet af dagen. Desuden er matte nuancer mindre almindelige, hvilket gør det sværere at finde en, der passer til hverdagsbrug.

Pudder fås i to varianter, presset og løst. Mærker med mineralmakeup tilbyder ofte mineralskygger af løst pudder. Øjenskygger af løst pudder er gode til at skabe et sodet udseende eller til bløde overgange mellem forskellige farver. Det kan imidlertid være lidt tricky at få den rette mængde pudder til at sidde rigtigt på øjenlågene.

Presset pudder er den almindeligste type af øjenskygge. Den er lettere at påføre end løst pudder, og det er også nemt at male små detaljer eller et blødt, sodet look.

Man kan købe øjenskygge i en butik eller online både som enkelte farver eller i paletter med flere nuancer. En øjenskyggepalet plejer at indeholde matchende toner, og ofte er der varianter med både varme og kolde farver.

Påføring af øjenskygge

Ved påføring af øjenskygge kan man anvende forskellige børster, en applikator eller fingrene. Det er en smagssag og har ikke så stor betydning for resultatet.

Det er imidlertid godt at have en stor, fluffy øjenskyggebørste at samle de forskellige skygger med som afslutning. Husk på, at skygger med shimmer ofte er lettere at blande sammen end matte.

Begynd med at påføre en primer til øjenskygge, så den bliver siddende hele dagen. Når skyggen påføres, kommer den nemt til at drysse ned på kindbenet under øjet. For at undgå dette, tager man kun en smule øjenskygge på ad gangen, og det overflødige rystes af, inden den lægges på øjenlåget.

Man kan også holde en serviet under øjet, som opfanger skyggen, eller lægge et tykt lag med løst pudder. På den måde sætter pigmentet sig fast i pudderet og kan nemt børstes væk bagefter med en stor børste.

For at få øjenskyggen jævn på begge øjne er det en god idé ikke at gøre et øje færdigt ad gangen, men i stedet at ordne dem parallelt. Brug øjenbrynet som reference ved påføringen, og lad skyggerne have samme afstand fra brynet for at få det jævnt.

Et andet referencepunkt er globelinjen, og disse to tilsammen gør det lettere at lægge skyggen rigtigt.

Øjenskygge lægges på øjenlåget og op mod øjenbrynet. Af og til kan man også lægge skyggen under øjet. Normalt anvendes lysere skygger i den indre øjenkrog og mørkere skygger i den ydre. Begynd med de lyseste skygger for derefter trin for trin at arbejde med mørkere skygger.

Det er et godt tip at søge efter "øjenskygge tutorial" på Youtube og se forskellige film med instruktioner i, hvordan man nemt kan lægge øjenskygge trin for trin for at få en flot makeup.

  • Bedst i test
  • Tilbud
  • Guides
  • Om os