Opdateret  

Test af 6 rejsesenge: Se familiernes favoritter til små og større børn

PriceRunner

Skal du ud og rejse med et lille barn og har brug for en ekstra sengeplads? En god rejseseng gør, at barnet kan sove trygt selv uden for hjemmet. Vi har testet populære rejsesenge fra flere mærker, herunder AeroMoov, Bugaboo og BabyTrold. Læs med og se, hvilken rejseseng, der er bedst i test.

Test af 9 rejsesenge: Se familiernes favoritter til små og større børn

Sådan udførte vi testen

Vores tests er udført af uafhængige eksperter samt afspejler testredaktørens ærlige og objektive holdning. Udvælgelsen af testede produkter og selve testresultatet udføres uden påvirkning af producenter, butikker eller andre interne/eksterne parter.

Vi udfører selv vores test og tester alle produkter på den måde, de er beregnet til at blive anvendt i virkeligheden. I vores test af rejsesenge har vi ladet almindelige småbørnsfamilier med børn fra nyfødt op til børnehavealder teste forskellige modeller af senge.

De er blevet brugt i sommerhuset, taget med på biltur til familien, kørt i tog til skiferie og rejst med på på solferie.

Familier og børn har i fællesskab vurderet rejsesengen - hvordan den er at anvende fra et barns og en voksens perspektiv. Vi har også ladet en ekspert i børneprodukter give en bedømmelse af hver rejseseng.

  • Brug: Er sengen bekvem for barnet at sove i, kan højden på sovefladen justeres, og er det nemt for forælderen at lægge barnet ned og løfte det op?

  • Transport og opbevaring: Hvor meget fylder sengen klappet op, og hvor praktisk er den, når den er klappet sammen? Medfølger opbevaringstaske, og er sengen nem at have med? Og kan betræk med mere tåle en tur i din vaskemaskine.

  • Montering: Er det enkelt at montere sengen, hvor lang tid tager den at klappe sammen, og er eventuelle, medfølgende instruktioner nemme at forstå?

Ud over disse aspekter har vi også taget højde for hver rejsesengs design og pris. Den endelige vurdering har derefter ligget til grund for karaktergivningen og afgjort, hvilken rejseseng der er udpeget til bedst i test.

Vi har testet et udvalg af markedets populære rejsesenge. Sammenlign priser og find tilbud på rejsesenge på PriceRunner.

1. AeroMoov Pop-up Rejseseng - BEDST I TEST REJSESENG

God justerbar højde på liggefladen og så nem at klappe op, at et barn kan gøre det

Størrelse klappet sammen: 71 x 72 x 12 cm Størrelse klappet op: 130 x 92 x 63 cm Vægt med opbevaringstaske: 5 Madrasmål: 80 x 60 cm/110 x 60 cm Maks. vægt: 15 kg Vask: Må kun tørres af med en fugtig klud, varmt vand og mildt rengøringsmiddel

AeroMoov Pop-up Rejseseng

AeroMoov Pop-up er utroligt nem at klappe op. Man kan bogstavelig talt klare det på fem sekunder, så det føles ikke besværligt at pakke sengen væk dagligt, hvis man har et trangt sommerhus eller overnatter på et lille hotelværelse. Sammenklapningen er også næsten lige så enkel, det er bare at vride sengen sammen til en flad pakke igen og lægge den ned i den medfølgende opbevaringstaske.

Et stort plus ved AeroMoov Pop-up er, at sengen har to forskellige højdeindstillinger. En højere sovestilling med mindre liggeflade, som er beregnet til de mindste babyer, som ikke rejser sig op i sengen. Den høje stilling er hævet 30 cm fra gulvet, hvilket gør en større forskel for forælderens ryg, når barnet skal lægges ned, end man skulle tro.

Den nederste stilling er rummelig, og en treårig i normal størrelse kan sove bekvemt i den. Madrassen er enkel at tilpasse efter de forskellige sengeniveauer. Den nederste tredjedel tages helt enkelt af ved hjælp af en lynlås.

Super enkel rejseseng med justerbar højde

Dette er en gennemarbejdet rejseseng. Det mærker man i detaljerne. Ud over de forskellige højder tager AeroMoov hensyn til den voksnes ergonomi ved at have plads i sengesoklen til forælderens fødder, når man står ved siden af. Det gør, at man kan komme tættere på sengen og ikke behøver at bøje sig nær så unaturligt.

Sovekomforten for barnet vurderes som god. Det eneste, som et af de større testbørn har efterspurgt, er en åbning, så man selv kan komme ind og ud. På den anden side kan det som forælder være trygt at vide, at barnet ikke selv kan stå ud af sengen om natten. Madrassen er relativt tynd, men ingen af børnene har klaget over, at sengen ikke var dejlig at ligge i.

AeroMoov tilbyder også en del tilbehør, blandt andet byggenet til sengen, en solskærm, specialtilpassede lagner og madrasskåner. Af den nyeste generation af rejsesenge virker AeroMoov Pop-up uden tvivl som den model, som giver mest funktion for pengene.

Superenkel at slå ophar to forskellige højdeindstillingerplads til fødderne når du skal lægge barnet ned/løfte det op
Lidt tynd madras

Prissammenligning

Sammenlign priser
ComputerSalg A/S Logo

AeroMoov Instant Travel Cot, Grey - [Levering: 4-5 dage]

1.098 kr.
ComputerSalg A/S Logo

AeroMoov Instant Travel Cot, White sand - [Levering: 4-5 dage]

1.142 kr.
BabySam Logo

Pop-Up Rejseseng - grå

1.399 kr.

2. Stokke Cloud Sleeper

Superkompakt rejseseng i form af behagelig luftmadras, der fungerer til børn over 3 år

Prisklasse: Premium Størrelse sammenklappet: 38 x 28 x 10 cm Størrelse udfoldet: 150 x 75 x 17 cm Vægt med opbevaringstaske: 1,4 kg Madras: Medfølger Madrasmål: 150 x 75 cm Indstillelig bund: Nej Maks. vægt: 68 kg Opbevaringstaske: Medfølger Vask: TPU-madras: Aftør snavs eller pletter med en våd klud Mesh-betrækket: Kan maskinvaskes ved 30 grader

Stoke Cloud Sleeper hører ikke hjemme andre steder end i kategorien rejseseng, men er ikke som andre rejsesenge på markedet. En mere korrekt betegnelse ville måske være at kalde den en rejsemadras. Cloud Sleeper er nemlig en ekstremt kompakt luftmadras, der går fra at kunne være i en lille rygsæk til at være en behagelig soveplads til større børn på ingen tid.

Opbyggede kanter sikrer, at barnet aldrig ruller af

Cloud Sleeper leveres med en integreret pumpe, så der ikke er brug for ekstra tilbehør til at gøre barnets sengeplads klar. Sengen pumpes hurtigt op af en voksen, og så har man et blødt og behageligt sted at sove. Cloud Sleeper har ophøjede sider for at forhindre, at barnet ruller ud af sengen, når det sover. Det er noget, der faktisk fungerer, da barnet aldrig er trillet af i søvne – hvilket ellers er sket flere gange på almindelige luftmadrasser.

Minimumsalderen anbefales til 3 år, men ved test har en 1,5-årig også sovet behageligt og uden besvær. Cloud Sleeper har et åndbart betræk, som ikke hverken føles koldt eller svedigt. Og madrassen er imponerende holdbar. Efter oppumpning i henhold til instruktionen kunne Cloud Sleeper bruges dagligt i en måned, uden at det var nødvendigt at fylde mere luft på.

Supersmart rejseseng, der fungerer i alle situationer

Det, der kan bemærkes, er ikke selve Cloud Sleeper, men opbevaringstasken. Designet er smart. Dobbelte lynlåse gør, at sengen kan komprimeres til at blive ekstra kompakt, efter at luften er lukket ud. Men allerede efter første brug opstår der en stor rift langs med sømmen i tasken. Den kan bruges endnu, men at der er kommet huller er synd for et ellers så godt og gennemtænkt produkt.

Som rejseseng er Cloud Sleeper utrolig alsidig. Den kan bruges som ekstra opredning hos en slægtning, til at have hjemme, når børnenes venner vil overnatte, til at tage med på rejse, eller når man skal campere. Faktisk fungerer Cloud Sleeper i alle situationer. Den er så lille, at den kan ligge i en større håndtaske og giver barnet en tryg og god søvn. Det er svært at forestille sig, hvordan en rejseseng kunne være billigere og mere praktisk end en Stokke Cloud Sleeper er.

Ekstremt lillemeget god sovekomfortlang brugstidgod holdbarhed
Opbevaringstasken gik hurtigt i stykkerfungerer fra ca. 3 år

3. Bugaboo Stardust

Eksklusiv rejseseng til små børn i familier, der rejser meget

Størrelse klappet sammen: 85 x 63 x 15 cm Størrelse klappet ud: 98 x 63 x 85 cm Vægt med opbevaringstaske: 8,5 kg Madras: Medfølger Madrasmål: 90 x 52 cm Justerbar bund: Ja Maks. vægt: Spædbarnsstilling: 9 kg Nederste stilling: 15 kg eller maks. 89 cm langt barn Opbevaringstaske: Medfølger Vask: 30 grader maskinvask for alt tekstil

Bugaboo Stardust Travel Cot

Den klassiske, enkle model af en rejseseng indebærer – som mange forældre allerede ved – en hård brydekamp, hver gang den skal klappes ud og klappes sammen. Og bagefter føler man sjældent, at man har vundet. Derfor er den mest iøjnefaldende egenskab ved Bugaboo Stardust glædelig: Den er let som en leg at håndtere.

Hurtig og smart sammenklapning

For at klappe rejsesengen op løsner man to knapper på hver sin side og trækker dem fra hinanden. Sengen er klar til at blive sovet i på nogle sekunder. For at klappe Stardust sammen igen, trykker man de hvide knapper på sengens langsider ind og trykker sengebunden opad med foden. Sengen bliver flad og firkantet, så den er nem at pakke i bilen.

Bugaboo Stardusts sengebund kan justeres i to højder. Den høje indstilling til nyfødte placerer babyen i en meget komfortabel højde for forældrene. Det er lidt besværligt at få sat bunden fast i stillingen til nyfødte, da lynlåsen skal samles i et hjørne, hvor det er svært at komme til. Når sengen skal klappes op i spædbarnsstilling, skal madrassen først tages ud. I den lavere højde kan madrassen blive liggende, når Stardust klappes sammen.

Maksimumslængden forkorter anvendelsestiden

Den største ulempe ved Bugaboo Stardust er den korte anvendelsestid. Maksimumsvægten på 15 kg er standard. Men med en maksimumslængde på 89 cm er barnet vokset ud af sengen omkring en alder på to år. Men der er mange gode ting ved rejsesengen. Madrassen er blød og komfortabel. Alt betræk kan tages af og komme i vaskemaskinen. Den medfølgende opbevaringstaske er stor og holder sengen ren og pæn, når du rejser.

Når det gælder børn, er der aldrig nogen garanti for en god nats søvn. Men den justerbare højde på sovefladen kombineret med god sovekomfort og en særdeles praktisk sammenklapning giver i hvert fald optimale forudsætninger. Selvom sengen er dyr, kan Bugaboo Stardust anses for at være pengene værd, hvis man har planer om at tilbringe mange nætter uden for hjemmet i barnets første år.

Let at klappe sammenjusterbar højde på sengebundenkomfortabel madraskompakt klappet sammen
Ret kort anvendelsestidlidt besværligt at montere spædbarnsstillingen

4. Nuna Sena Aire

Alsidig og reel rejseseng med god babyindstilling, passer bedst som ekstra seng

Prisklasse: Premium Størrelse sammenklappet: 86 x 30 x 24 cm Størrelse udfoldet: 103 x 76 x 73 cm Vægt med opbevaringstaske: Ca. 13 kg Madras: Medfølger Madrasmål: 94 x 65 cm Indstillelig bund: Ja Maks. vægt: 15 kg Opbevaringstaske: Medfølger Vask: Kun overfladevask

Nuna Sena Aire

Nuna Sena Aire er en sammenklappelig rejseseng, der kan bruges fra nyfødt og op til 15 kg. Den maksimale længde af barnet angives til 86 cm, men sengen rummer betydeligt længere børn end det.. Nettet i sengens sider gør, at barnet kan se ud, og at luften nemt kan cirkulere gennem sengen. Designet er usædvanligt flot af en rejseseng at være. Nuna Sena Aire er neutralt stilrent og kan stå fremme i et hvilket som helst rum.

Supernem at klappe sammen og folde ud

Det første, man tænker på, er, hvor nem Nuna Sena Aire er at folde ud. Der findes en god manual, men den er ikke nødvendig – man forstår, hvordan man skal gøre. Sammenklapningen er lige så nem. Det gør, at man ikke undlader at klappe Sena Aire sammen, hvis man f.eks. har brug for mere plads i sove- eller hotelværelset i løbet af dagen.

Med Sena Aire følger der en babykurv, der bruges til de helt små, der endnu ikke kan vende sig eller sidde. Den hænges på sengens kanter og gør, at sengebunden hæves fra 10 cm over jorden til 38 cm. Det gør det mere skånsomt for forælderens ryg, når den lille skal lægges ned og løftes op. Når barnet bliver større, fjerner man babykurven og får så et endnu større soveområde, hvor børn op til 2-3 års alderen kan være med god plads.

Sikker rejseseng, større model

Sena Aire skal have ekstra ros for, hvor sikker konstruktionen føles. Der er ingen ubeskyttede dele, hvor børn eller voksne kan få fingrene i klemme. Sengens metalramme langs hele indersiden er polstret, så barnet ikke kan komme til skade, hvis det rammer sengens vægge. Det medfølgende lagen er specielt tilpasset Sena Aire. Madrassens velcrobånd trækkes gennem lagenet, så det sidder perfekt på plads. Det er også muligt at lægge et almindeligt lagen i sengen, men så kan madrassen ikke fastgøres til sengens bund.

Set i forhold til sengens mål både udfoldet og sammenklappet, og også til hvor meget den vejer, så passer Sena Aire måske bedre som ekstra seng i sommerhuset eller stående hos en slægtning, man ofte tilbringer natten hos. Den er lidt tung og klodset at tage med sig på togrejse, og den optager ret meget plads i bilen. Men som soveplads er Nuna Sena Aire et fremragende valg af rejseseng til barnets første år.

Føles meget sikkerrummeligt soveområdegod babykurvnem at folde ud og klappe sammenpænt design
Kan kun vaskes af på ovefladenstorvejer ret meget

5. BabyBjörn Light Rejseseng

Luftig og rummelig rejseseng, der er nem at klappe op og klappe sammen

Prisklasse: Premium Størrelse klappet sammen: 49 x 60 x 14 cm Størrelse klappet op: 82 x 112 x 64 cm Vægt med opbevaringstaske: 6 kg Madrasmål: Medfølger Justerbar bund: Nej Maks. vægt: Ingen maks. vægt Madrasovertræk: Maskinvask 60 grader

BabyBjörn BabyBjörn Travel Crib Light

BabyBjörn Light er en af de dyrere modeller på markedet, men du fornemmer hurtigt, at der er tale om et kvalitetsprodukt.

Rejsesengen kommer i en opbevaringstaske med enkle bærehåndtag. Målene på BabyBjörn Light, når den er klappet sammen, gør rejsesengen let at håndtere og let at få ind i bilen sammen med anden bagage. Den er også let at bære, da den kun vejer 6 kg.

Med til rejsesengen følger en madras, som fastgøres i bunden, så den ikke kan glide rundt. Specialtilpassede overtrækslagner kan købes til, men du kan også anvende almindelige lagner i sengen. Det er stort set umuligt at mislykkes med at klappe sengen op, og sammenklapningen går af sig selv, hvis du har læst de udførlige instruktioner, der medfølger.

Sovekomforten har vi intet negativt at sige til. Madrassen er ikke særlig tyk, men fuldt ud tilstrækkelig for et barn at sove på, og selve sengefladen er meget rummelig. Da selve bunden står på gulvet, er der ingen øvre vægtgrænse. Så længe der er plads til, at barnet kan sove bekvemt, kan du bruge BabyBjörn Light som rejse- eller ekstraseng.

Konstruktionen er så stabil, at selv et barn på omkring 1 år kan læne sig mod kanterne for at få støtte uden risiko for at sengen kan vælte.

Der er dog ret dybt ned til bunden, hvilket er et minus, når man skal lægge et lille eller allerede sovende barn ned i sengen. Men det er omvendt et stort plus, at BabyBjörn Light på alle andre områder er virkelig praktisk at håndtere - det er på mange måder essensen af den moderne rejseseng.

Meget let at klappe oplang anvendelsestidhøj materialekvalitet
Lang afstand ned til bunden hvis man skal lægge et sovende barn ned

6. BabyTrold Weekendseng

Klassisk rejseseng med et twist i form af en smart åbning, som barnet kan kravle gennem

Prisklasse: Lavpris Størrelse klappet sammen: 78 x 21 x 20 cm Størrelse klappet op: 125 x 65 x 77 cm Vægt med opbevaringstaske: 9,1 kg Madras: Ja Madrasmål: 118 x 58 cm Justerbar bund: Nej Opbevaringstaske: Ja Vask: Information mangler

BabyTrold Rejseseng med åbning og hjul

BabyTrold Weekendseng er en klassisk model, som mange nok kan genkende. Den har dog et lille twist i form af den praktiske åbning i fodenden af ​​sengen. Med en lynlås kan du nemlig åbne en rimelig stor dør, så barnet selv kan kravle ind og ud af sengen. '

Det er en funktion, der viste sig at være meget populær blandt børnene.

BabyTrold-sengen leveres i en opbevaringstaske, som du kan bære med dig. Det er dog ikke den seng, du ligefrem tager på skulderen, når du skal cykle over til en ven og vil kunne lægge dit barn til at sove dér. Sengen er nemlig relativt stor, når den er slået sammen, og så er den frem for alt ret tung.

Det er snarere en eksemplarisk ekstra seng at have, hvis du får besøg eller skal være i sommerhus i en periode.

Sengen har to låsbare hjul, så den lettere kan trilles rundt indendørs. Udvendigt er der en opbevaringslomme, der passer i størrelsen til et ekstra sæt sengetøj. Madrassen er ret tynd, men har alligevel et godt lag polstring. Den fastgøres i bunden af sengen med velcrobånd og sidder godt fast.

Instruktionerne til at slå sengen op og sammen igen finder du på sengebunden, hvilket er ret praktisk. Det er ikke svært at slå BabyTrold-sengen op, men det tager nogle forsøg, inden man lige får styr på teknikken og udfører det hele i den rigtige rækkefølge. Sengen slås sammen på samme måde.

For at få plads til det hele i opbevaringstasken skal madrassen rulles rundt om det sammenklappede sengestel og strammes med velcrobåndene. Det er ikke svært, men man skal bruge kræfter for at få samlingerne til at sidde rigtigt.

Som en mere langsigtet rejseseng, der skal placeres samme sted, leverer BabyTrold lige, hvad man forventer til prisen.

Smart åbning så et ældre barn selv kan kravle ind og udrummeligt soveareal
Stor klappet sammentung at bære

Mere om rejsesenge

En rejseseng er en soveplads til børn, der er nem at transportere og have med på rejser. Hvis man vakler mellem tremmeseng eller rejseseng til daglig brug, er tremmesengen det mest almindelige valg. Traditionelle tremmesenge af træ er ofte mere stabile og har et design, som bedre passer ind i soveværelsets indretning. Men de er samtidig både tunge og klodsede, mens en rejseseng nemmere kan foldes sammen til en mere kompakt pakke.

Der er et stort udvalg af rejsesenge i mange forskellige modeller. En del senge er specielt udformede til spædbørn, da de kan hæves og sænkes, så babyen kommer højere op. Andre har mulighed for at fastgøre et puslebord på rejsesengen for at få en god arbejdshøjde ved bleskift.

Yderligere rejsesenge til babyer har en størrelse svarende til en vugge og står på et stativ. Disse mindre, babytilpassede rejsesenge har dog en kortere anvendelsestid og lavere maksimumsvægt.

En del vælger også mellem barnevogn og rejseseng til ferien. Fordelen ved en rejseseng er, at barnet får et større areal at bevæge sig på, mens det sover. Mange lifte er heller ikke godkendte til brug som soveplads natten over. Hvis barnet bruge sæde, skal det desuden sove fastspændt af hensyn til sikkerheden.

For større børn er det vigtigt, at rejsesengen har en høj maksimumsvægt og en rummelig sengeflade. Mange synes også, at det er bekvemt, hvis rejsesengen har en åbning eller aftagelig side, så man ikke altid behøver at løfte barnet ind og ud. Det varierer, hvor længe en rejseseng kan anvendes, men mange af de klassiske modeller fungerer op til en alder på mindst tre til fire år.

Hvis man har tvillinger, kan man lade dem dele en rejseseng, mens de er små – enten liggende side om side eller med hovedet i hver sin retning og hver sin dyne. Der medfølger madras til de fleste rejsesenge. Disse kan dog være ret tynde. Vil man gøre sengen blødere, fungerer madrasser til tremmesenge ofte lige så godt i de større modeller af rejsesenge.

Det er ikke altid så let at klappe en rejseseng op og sammen, så en praktisk fremgangsmåde har stor betydning for, hvor let sengen er at håndtere. Nogle klappes sammen i flere trin, andre rejsesenge af pop-up-typen kan klappes op på ingen tid.

Der er to faktorer, der er vigtige med henblik på transport. Rejsesengen skal være let nok, til at man orker at bære den. Og klappet sammen skal den fylde så lidt, at der er plads til den som bagage i bilen eller på toget. Der findes oven i købet rejsesenge, der bliver så små, at de kan medbringes som håndbagage på et fly. Skal man rejse med sin rejseseng, er det ud over størrelsen også praktisk, hvis der er en god opbevaringstaske til at pakke sengen i.

  • Bedst i test
  • Tilbud
  • Guides
  • Om os