Vi gemmer data om din brug af sitet i cookies. Ved fortsat brug accepterer du dette

Cookiepolitik

Tremmeseng Test 2017 - her er de 4 bedste

Af PriceRunner Opdateret 13.12.2017

Sådan udførte vi testen

Tremmesengene er anvendt af almindelige familier med børn, der er mellem 0 og 2 år gamle. Alle familier har testet mindst en sengemodel tidligere, så de har mulighed for at sammenligne forskellige modeller med hinanden. Monterings- og brugervejledninger er fulgt i muligt omfang. I testen af tremmesenge har vi undersøgt følgende:

  • Montering og kvalitet
    Hvilke materialer er tremmesengen fremstillet af? Er manualen tydelig? Føles sengen stabil og robust, og er det nemt at skifte mellem de forskellige indstillinger?

  • Funktion
    Hvor mange højdeindstillinger har tremmesengen? Kan man tage den ene langside af og/eller på anden vis tilpasse sengen til det voksende barns behov?

  • Design og tilgængelighed
    Hvordan vurderes tremmesengens design? Kan standardmadrasser og andet tilbehør anvendes, eller skal man købe bestemte produkter til for at kunne bruge tremmesengen?

Vores endelige bedømmelse er baseret på den samlede oplevelse af den pågældende tremmeseng, og er derefter vægtet i forhold til prisen på produktet, hvorefter der er fastsat en karakter.

Bedst i test

Done By Deer Tremmeseng

Flot designet tremmeseng med enkel montering og smart sengehest

Prisklasse Premium Materiale E1-klassificeret europæisk MDF Udvendige mål 125 x 66 x 92 cm Sengemål 120 x 60 cm Madras Standardstørrelse Antal højdeindstillinger på sengefladen 2 Aftagelig langside Ja, sengehest købes separat Maks. vægt Ikke angivet

Det er lidt forvirrende, at Done By Deer Tremmeseng fås i to forskellige størrelser. Den vi har testet, har standardsengemålet 120 x 60 cm, men der fås også en større variant med et sengemål på 70 x 140 cm. Det er god godt at vide, at 120 x 60-tremmesengen også er til den rummelige side - en tremmesengsmadras fra IKEA gaber en anelse i både højden og bredden i Done By Deer Tremmeseng. Man kan anvende en almindelig sengerand, og hvis man vil matche med resten af indretningen, fås sengen i flere forskellige farver.

Ved montering skal man bruge den medfølgende unbrakonøgle og en almindelig skruetrækker. Sengen vejer rigtig meget og leveres opdelt i to tunge pakker. Man kan montere Done By Deer Tremmeseng alene, men det er betydelig lettere at være to, som hjælpes ad. Den malede overflade bliver let beskadiget. Har sengen først fået et slag, ser det ikke så pænt ud. Tremmesengen har lidt større udvendige mål og er dermed ikke helt så nem at få plads til i et rum, der er møbleret i forvejen.

Done By Deers sengebund kan sættes i en høj og en lav stilling. Den høje indstilling anvendes til den lille baby, og når barnet bliver mere bevægeligt, sænker man bunden, hvilket kræver, at man delvis skiller sengen ad igen. Når barnet så har vokset yderligere, kan man fjerne tremmerne på den ene side, og det er hurtigt klaret. Der medfølger små metalplader til at dække skruehullerne, som man skruer på i stedet. Som seng til barnets første fungerer Done By Deer Tremmeseng udmærket. Men den er faktisk endnu bedre, når barnet er blevet lidt større.

Køber man sengehesten til, får man en rigtig god småbørnsseng, hvor barnet har en praktisk åbning at kravle ind og ud af, samtidig med at kanten er lige tilpas høj til at børnene ikke kan falde ud om natten. Done By Deer er en dyr tremmeseng, og det er mere designet end nogen unikke funktioner, man betaler for. Men hvis man vil bruge tremmesengen længe og lave den om til småbørnsseng senere, så bliver man rigtig tilfreds. Og selvom man egentlig ikke går op i indretning, giver designet på Done By Deer et helt børneværelse et stilmæssigt løft.

Prisvenliggod konstruktionmange forskellige højdeindstillinger og aftagelig langside
Ingen beslag til fastgørelse indgårlangsiden larmer en del ved brug

Stokke Sleepi Seng

Eksklusiv tremmeseng med unik form, flere højdeindstillinger og lang anvendelsestid

Prisklasse Premium Materiale Bøgetræ og bøgefiner Udvendige mål 127 x 86 x 74 cm Sengemål 120 x 67 cm Madras Følger med sengen Antal højdeindstillinger på sengefladen 4 Aftagelig langside Ja Maks. vægt 120 kg

Stokke Sleepi er en seng, der kan vokse og tilpasses efter de aktuelle behov i barnets første ti år. Køber man Sleepi Seng, kan man først bruge den som Sleepi Mini, en rigtig lille tremmeseng med ægformet sengeflade. Derefter udbygger man den til en Sleepi Seng, som stadigvæk har en unik, oval form. Endelig kan tilkøbe den nødvendige forlængelse til at lave Sleepi om til en Juniorseng. Med til Stokke Sleepi Seng følger en madras i tremmesengens størrelse på 120 x 67 cm. Til Sleepi Mini skal der bruges en mindre madras og til Junior en større. Hver madras har sit eget sengetøj med oval form. Hvis man vil anvende hele Sleepi-konceptet fra nyfødt til skolealderen, medfølger der således en del ekstraomkostninger.

Alt det nødvendige til montering af sengen medfølger. Billedanvisningerne er tydelige, og sengestellet er af høj kvalitet. Også de medfølgende, låsbare hjul imponerer ved at rulle let. Stokke Sleepi Seng opfattes som ret stor og fylder en del i rummet, men en bredde på 74 cm gør, at den kan rulles igennem de fleste døråbninger. Fordelen ved størrelsen er, at Sleepi Seng virker meget rummelig.

Sleepis sengebund er perforeret for at øge luftcirkulationen og kan fastgøres i fire forskellige højdeindstillinger, takket være at beslagene kan vendes både opad og nedad. Selvom Stokke fremhæver, at det er nemt at ændre højde, så medfører det nøjagtig som på andre tremmesenge, at man skal skrue sengen fra hinanden og flytte beslagene. Langsiderne kan tages af, så et større barn kan komme op i den på egen hånd. Åbningen er cirka 53 cm bred, hvilket efterlader en tilstrækkelig stor kant i fod- og hovedende, til at det føles som en indbygget beskyttelse mod at falde ud af Sleepi.

Sleepi Seng er et dyrt køb. Men nøjagtig som mange andre Stokke-produkter kan prisen i forhold til brugen blive helt rimelig, når man tænker på, hvor længe den kan anvendes. Bare man er villig til at købe madras og sengetøj, der passer. Designet virker sjovt og stilrent, og Sleepi Seng har mange smarte funktioner, der bidrager til at gøre nætterne med baby og småbarn lidt nemmere at komme igennem.

Attraktivt designrummeligt soveområdekomfortabel madras inkludert
Dyrkræver tilpasset lagen og madras

Sebra Seng Baby Junior

Forlængbar og smukt designet tremmeseng med lang anvendelsestid

Prisklasse Premium Materiale Birk Udvendige mål 115 - 155 x 75 x 88 cm Sengemål 112,5/155 x 70 cm Madras Todelt madras fra Sebra købes separat Antal højdeindstillinger på sengefladen 2 Aftagelig langside Ja Maks. vægt 70 kg

Børnesengen "Juno" blev designet af Viggo Einfeldt i begyndelsen af 1940'erne. Sebra har nu erhvervet rettighederne til sengen og har opdateret konstruktionen noget. I dag kaldes sengen skiftevis Sebra Vokseseng, Sebra Baby- & Juniorseng og Sebra Tremmeseng. Sengen har to højdeindstillinger, en høj til små babyer og en lav til ældre børn. Men Sebras seng kan også vokse i længden. Sengen er 70 cm bred og kan trækkes ud fra 112,5 cm til en hele 155 cm lang soveplads.

Da sengen ikke har standardmål, at den kan forlænges og dens afrundede hjørner gør, at det i princippet er obligatorisk at købe Sebras egen madras. Der fås også særlige sengerande fra Sebra, men man kan sagtens bruge andre mærker, hvis sengeranden er tyk og nogenlunde kan stå selv. Sengens udvendige mål på 75 cm gør, at den kan være svær at få igennem døre i ældre lejligheder, så man i praksis er nødt til at skille den ad og samle igen, hvis man vil flytte den til et andre rum. Fordelen ved designet er, at det er så tidløst smukt. Sengen fås i flere farver og kan skabe hygge i ethvert børneværelse.

Monteringen var enkel, og den anslåede monteringstid på 20 minutter viste sig at passe fint. Ud over en stjerneskruetrækker medfølger alt, der skal bruges. Når man på et senere tidspunkt vil fjerne langsidernes tremmer, kan det gøres, uden at hele sengen skal skilles ad. Det er ikke nødvendigt med en ekstra sengehest. Sebra Seng Baby Junior er som udgangspunkt ekstra dyb med cirka 13 cm fra madrassen op til kanten. Det er positivt, at barnet ikke kan falde ud, men kombineret med at sengebunden er placeret højt over gulvet, bliver det selvfølgelig lidt vanskeligere for at mindre barn at komme op i den på egen hånd. Med langsiderne sat på er højden fra forældresynspunkt et plus, da man ikke behøver at anstrenge sig så meget, når man skal lægge barnet i eller løfte det op.

Sebras tremmeseng har en høj pris, og hvorvidt det er berettiget eller ej, afhænger af om man sætter pris på designet. At der skal bruges en særligt tilpasset madras, og at lagen og sengerand også skal have de rigtige mål, medfører yderligere ekstraomkostninger. På den anden side har sengen en rigtig lang anvendelsestid og en høj brugtværdi. Funktionsmæssigt mangler der ikke noget, og har man først købt en Sebra Seng Baby Junior, er der stor chance for, at man bliver rigtig tilfreds.

Flot designskånsom for ryggenenkel montering af langside og forlængelse af sengen
Kræver tilpasset madras og lagenhøj prisfor bred for nogle indvendige døre

JOX Tremmeseng med justerbar madrashøjde

Justerbar tremmeseng med tre forskellige højdeindstillinger og stor sengeflade

Prisklasse Mellem MaterialeTræ Udvendige mål 143 x 76 cm Sengemål 140 x 70 cm Madras Ikke standard, universalmadrasser kan købes Antal højdeindstillinger på sengefladen 3 Aftagelig langside Ja Maks. vægt Ikke angivet

JOX Tremmeseng er en seng, der kan ombygges og er beregnet til at kunne bruges helt op i børnehavealderen med et sengemål på 140 x 70 cm. Da sengemålet er større end standard, bliver udvalget af madrasser mindre. Det gør også, at mange sengerande er for korte til at passe til sengen, og at man også er nødt til at søge for at finde lagener i den rigtige størrelse. Hvis man kun har tænkt sig at bruge JOX Tremmeseng det første år, er der umiddelbart flere ulemper end fordele ved den større sengeplads.

JOX Tremmeseng leveres med skruer og unbrakonøgler, så der skal ikke bruges mere til monteringen. Den medfølgende vejledning er tydelig, men det kunne godt have fremgået tydeligere, at der er en høj og to lave højdeindstillinger for sengebunden. To lave indstillinger er ret usædvanligt, men praktisk. Har man en lille baby, er det øverste lag af de tre, som skal anvendes. Når barnet bliver ældre, sænker man bunden.

I den laveste indstilling kan man udskifte den ene langside med to kortere paneler, der efterlader en åbning i midten, som barnet kan komme ind og ud igennem. Det er virkelig praktisk. Barnet kan sove uden at falde ud af sengen, men alligevel selv kravle op og ned. JOX Tremmeseng har heldækkende kortsider, brede tremmer og et neutralt design med hvidmalede overflader. Selvom sengen er fremstillet af træ, virker den meget let i konstruktionen, hvilket gør den let at flytte rundt på. På længere sigt kan man dog spekulere over, hvordan kvaliteten er. Allerede efter den første, flytterelaterede adskillelse og samling er der synlige mærker omkring skruerne, og man kan mærke, at sengen er blevet en smule mere bevægelig i konstruktionen.

Til en nyfødt kan de generøse mål på JOX Tremmeseng næsten virke lidt for store. Tip: Man kan for eksempel afgrænse en soveplads, for eksempel med en babynest, for at gøre sengen hyggeligere. At sengen er stor, påvirker også muligheden for at lave plads til den ved siden af forældrenes seng i et mindre soveværelse. På den anden side gør det anvendelsestiden lang. Når man har sænket bunden til den laveste indstilling og fjernet den ene langside, har man en vokseseng, der passer til børn op til mindst 4-5 år. På den måde virker JOX Tremmeseng rigtig prisbillig.

Mange forskellige indstillingerenkel at samleføles sikker og stabillang anvendelsestid
Føles for stor til nyfødtetåler mindre godt at blive skilt ad og samlet flere gange

Alt om Tremmeseng

Skal du bruge en tryg soveplads til din baby, men har svært ved at finde ud af, hvilken tremmeseng der er bedst? Udbuddet af senge er stort, og de varierer i både pris og funktion. Vi har testet nogle af markedets mest populære tremmesenge og udpeger IKEA Gulliver Tremmeseng til bedst i test. Det er en meget prisbillig model, der har to højdeindstillinger for sengefladen og en aftagelig langside.

Til bedste premiumvalg udpeger vi Done By Deer Tremmeseng, som er en flot designet tremmeseng med alle tænkelige funktioner og en meget praktisk udformet sengehest.

?
Log ind

Bliv PriceRunner Plus-medlem

Ikke medlem? Bliv medlem