Opdateret  

Tremmeseng Test: Familiernes favoritter til barnets søvn

PriceRunner

Skal du finde en god seng til din baby? En tremmeseng med høje kanter og justerbar langside kan bruges som barnets seng i de første år. Vi har testet populære tremmesenge fra flere mærker, herunder IKEA, Stokke og Done By Deer. Læs med og se, hvem der er bedst i test.

Tremmeseng Test: Familiernes favoritter til barnets søvn

Sådan udførte vi testen

Vores tests er udført af uafhængige eksperter samt afspejler testredaktørens ærlige og objektive holdning. Udvælgelsen af testede produkter og selve testresultatet udføres uden påvirkning af producenter, butikker eller andre interne/eksterne parter.

Tremmesengene er anvendt af almindelige familier med børn, der er mellem 0 og 2 år gamle. Alle familier har testet mindst en sengemodel tidligere, så de har mulighed for at sammenligne forskellige modeller med hinanden. Monterings- og brugervejledninger er fulgt i muligt omfang.

I testen af tremmesenge har vi undersøgt følgende:

  • Montering og kvalitet: Hvilke materialer er tremmesengen fremstillet af? Er manualen tydelig? Føles sengen stabil og robust, og er det nemt at skifte mellem de forskellige indstillinger?

  • Funktion: Hvor mange højdeindstillinger har tremmesengen? Kan man tage den ene langside af og/eller på anden vis tilpasse sengen til det voksende barns behov?

  • Design og tilgængelighed: Hvordan vurderes tremmesengens design? Kan standardmadrasser og andet tilbehør anvendes, eller skal man købe bestemte produkter til for at kunne bruge tremmesengen?

Vores endelige bedømmelse er baseret på den samlede oplevelse af den pågældende tremmeseng, og er derefter vægtet i forhold til prisen på produktet, hvorefter der er fastsat en karakter.

Vi har testet et udvalg af markedets populære tremmesenge. Sammenlign priser og find tilbud på tremmesenge på PriceRunner.

1. Done By Deer Tremmeseng - BEDSTE PREMIUMVALG

Flot designet tremmeseng med enkel montering og smart sengehest

Materiale E1-klassificeret europæisk MDF Udvendige mål 125 x 66 x 92 cm Sengemål 120 x 60 cm Madras Standardstørrelse Antal højdeindstillinger på sengefladen 2 Aftagelig langside Ja, sengehest købes separat Maks. vægt Ikke angivet

Done By Deer Baby Cot 60x120cm

Det er lidt forvirrende, at Done By Deer Tremmeseng fås i to forskellige størrelser. Den vi har testet, har standardsengemålet 120 x 60 cm, men der fås også en større variant med et sengemål på 70 x 140 cm. Det er god godt at vide, at 120 x 60-tremmesengen også er til den rummelige side - en tremmesengsmadras fra IKEA gaber en anelse i både højden og bredden i Done By Deer Tremmeseng. Man kan anvende en almindelig sengerand, og hvis man vil matche med resten af indretningen, fås sengen i flere forskellige farver.

Flot, men lidt besværlig at samle

Ved montering skal man bruge den medfølgende unbrakonøgle og en almindelig skruetrækker. Sengen vejer rigtig meget og leveres opdelt i to tunge pakker. Man kan montere Done By Deer Tremmeseng alene, men det er betydelig lettere at være to, som hjælpes ad. Den malede overflade bliver let beskadiget. Har sengen først fået et slag, ser det ikke så pænt ud. Tremmesengen har lidt større udvendige mål og er dermed ikke helt så nem at få plads til i et rum, der er møbleret i forvejen.

Gode muligheder, når barnet bliver ældre

Done By Deers sengebund kan sættes i en høj og en lav stilling. Den høje indstilling anvendes til den lille baby, og når barnet bliver mere bevægeligt, sænker man bunden, hvilket kræver, at man delvis skiller sengen ad igen. Når barnet så har vokset yderligere, kan man fjerne tremmerne på den ene side, og det er hurtigt klaret. Der medfølger små metalplader til at dække skruehullerne, som man skruer på i stedet. Som seng til barnets første fungerer Done By Deer Tremmeseng udmærket. Men den er faktisk endnu bedre, når barnet er blevet lidt større.

Et stilmæssigt løft til børneværelset

Køber man sengehesten til, får man en rigtig god småbørnsseng, hvor barnet har en praktisk åbning at kravle ind og ud af, samtidig med at kanten er lige tilpas høj til at børnene ikke kan falde ud om natten. Done By Deer er en dyr tremmeseng, og det er mere designet end nogen unikke funktioner, man betaler for. Men hvis man vil bruge tremmesengen længe og lave den om til småbørnsseng senere, så bliver man rigtig tilfreds. Og selvom man egentlig ikke går op i indretning, giver designet på Done By Deer et helt børneværelse et stilmæssigt løft.

God konstruktionmange forskellige højdeindstillinger og aftagelig langside
Ingen beslag til fastgørelse indgårlangsiden larmer en del ved brug

Prissammenligning

Sammenlign priser
Pixizoo Logo

Done by Deer tremmeseng 60x120 cm - Hvid, 3 på lager Hvid

2.599 kr.
Magasin  Onlineshop Logo

Baby cot 60 x 120 cm White - Senge Træ hos Magasin - Hvid

4.400 kr.

2. Sebra Seng Baby Junior

Forlængbar og smukt designet tremmeseng med lang anvendelsestid

Materiale Birk Udvendige mål 115 - 155 x 75 x 88 cm Sengemål 112,5/155 x 70 cm Madras Todelt madras fra Sebra købes separat Antal højdeindstillinger på sengefladen 2 Aftagelig langside Ja Maks. vægt 70 kg

Sebra Seng Baby's & Junior 70x115cm

Børnesengen "Juno" blev designet af Viggo Einfeldt i begyndelsen af 1940'erne. Sebra har nu erhvervet rettighederne til sengen og har opdateret konstruktionen noget. I dag kaldes sengen skiftevis Sebra Vokseseng, Sebra Baby- & Juniorseng og Sebra Tremmeseng. Sengen har to højdeindstillinger, en høj til små babyer og en lav til ældre børn. Men Sebras seng kan også vokse i længden. Sengen er 70 cm bred og kan trækkes ud fra 112,5 cm til en hele 155 cm lang soveplads.

Tidsløst design, men kræver nok lidt ekstra indkøb

Da sengen ikke har standardmål, at den kan forlænges og dens afrundede hjørner gør, at det i princippet er obligatorisk at købe Sebras egen madras. Der fås også særlige sengerande fra Sebra, men man kan sagtens bruge andre mærker, hvis sengeranden er tyk og nogenlunde kan stå selv. Sengens udvendige mål på 75 cm gør, at den kan være svær at få igennem døre i ældre lejligheder, så man i praksis er nødt til at skille den ad og samle igen, hvis man vil flytte den til et andre rum. Fordelen ved designet er, at det er så tidløst smukt. Sengen fås i flere farver og kan skabe hygge i ethvert børneværelse.

Praktisk at samle og bruge

Monteringen var enkel, og den anslåede monteringstid på 20 minutter viste sig at passe fint. Ud over en stjerneskruetrækker medfølger alt, der skal bruges. Når man på et senere tidspunkt vil fjerne langsidernes tremmer, kan det gøres, uden at hele sengen skal skilles ad. Det er ikke nødvendigt med en ekstra sengehest. Sebra Seng Baby Junior er som udgangspunkt ekstra dyb med cirka 13 cm fra madrassen op til kanten. Det er positivt, at barnet ikke kan falde ud, men kombineret med at sengebunden er placeret højt over gulvet, bliver det selvfølgelig lidt vanskeligere for at mindre barn at komme op i den på egen hånd. Med langsiderne sat på er højden fra forældresynspunkt et plus, da man ikke behøver at anstrenge sig så meget, når man skal lægge barnet i eller løfte det op.

Konklusion

Sebras tremmeseng har en høj pris, og hvorvidt det er berettiget eller ej, afhænger af om man sætter pris på designet. At der skal bruges en særligt tilpasset madras, og at lagen og sengerand også skal have de rigtige mål, medfører yderligere ekstraomkostninger. På den anden side har sengen en rigtig lang anvendelsestid og en høj brugtværdi. Funktionsmæssigt mangler der ikke noget, og har man først købt en Sebra Seng Baby Junior, er der stor chance for, at man bliver rigtig tilfreds.

Flot designskånsom for ryggenenkel montering af langside og forlængelse af sengen
Kræver tilpasset madras og lagenhøj prisfor bred for nogle indvendige døre

3. Troll Lukas

Klassisk og smuk tremmeseng – Velegnet til familien, der tænker på længere tids brug

Materiale: Birketræ og MDF Udvendige mål: 125 x 65 x 88 cm Sengemål: 120 x 60 cm Madras: Standardstørrelse Antal højdepositioner på sengefladen: 3 stk. Aftagelig langside: Nej Maksimalvægt: Ikke oplyst

Troll Lukas Cot

Troll Lukas beskrives af producenten som en tremmeseng, der vokser med barnet. Selve stellet følger med i købet, mens en passende madras købes separat. For at kunne anvende Lukas fortsat efter tremmesengsperioden kan man vælge at købe en junior-langside til sengen. Der fås også specielle puder, så man senere kan omdanne Lukas til en børnesofa.

Lokalt fremstillet af europæisk birketræ

Troll Lukas er en klassisk, fin tremmeseng i malet træ. Sengen har afrundede kanter, men ellers er der intet i designet, der skiller sig nævneværdigt ud. Alt værktøj, der kræves til montering, følger med Troll Lukas. Sengen er fremstillet af MDF og birketræ fra Nordeuropa. Materialet giver et meget stabilt indtryk under monteringen. Når skruerne er strammet, passer de forskellige dele af sengen rigtig godt sammen, hvilket altid er et godt tegn på en kvalitetskonstruktion.

Troll Lukas’ ydre mål ligger inden for normalområdet, men sengen fremstår som værende i den lidt mere solide ende. Det faktum, at sengestørrelsen er standard, betyder, at madrasser såvel som sengetøj fra store forhandlere som IKEA passer perfekt til sengen. Selv almindelige sengegærder passer til Troll Lukas.

Tremmeseng med tre forskellige højdepositioner

Sengen kan ikke vokse med barnet i den forstand, at den ikke kan forlænges. Bunden af sengen kan dog indstilles i tre forskellige højdepositioner, hvilket gør det lettere at tilpasse Troll Lukas til barnets alder og mobilitet. I den laveste position fremstår sengebunden som ret lav, hvilket gør det svært for forældre, der ikke er særlig høje, at nå helt ned, når det sovende barn skal lægges forsigtigt ned.

At Lukas er fremstillet af kvalitetsmaterialer og med bæredygtighed for øje, er naturligvis værd at betale for. Med hensyn til funktion findes der dog stadig lignende alternativer til en betydeligt lavere pris. Er man interesseret i hele brugsplanen og ønsker at tilkøbe junior-langsiden, er Troll Lukas en fin tremmeseng af høj kvalitet.

Nem at samleklassisk designstabiltre højdepositioner
Høj prislavtsiddende sengebund

4. BabyBjörn Babyseng

Smart designet og luftig tremmeseng med to højdeindstillinger og hurtig montering

Materiale: Birk, stål og polyester Udvendige mål: 110 x 57 cm Madrasmål: 104 x 54 cm Madras: Følger med sengen Antal højdeindstillinger på sengefladen: 2 Aftagelig langside: Nej Maks. vægt: Ikke oplyst, anbefalet anvendelse er 0-2 år

BabyBjörn Baby Crib 57x104cm

BabyBjörn Babyseng er en tremmeseng med tydeligt svensk design. Den smukke ramme er fremstillet af olieret birk og stål. Sengen går hurtigt at montere, og det er lige så hurtigt at skulle den ad. Selvom BabyBjörn Babyseng er relativt stor, når den er skilt ad, bliver den meget flad. Da sengen kun vejer 10 kg, er den let nok til at pakke med i bilen, hvis man skal overnatte hos familie eller til en uges ferie i sommerhuset. Det gør det også nemt at flytte den rundt i hjemmet.

På det stabile stel fastgør man derefter et betræk af holdbart, vaskbart polyester. Betrækket holdes på plads ved hjælp af kraftige lynlåse. Der medfølger en særlig nøgle til at åbne og lukke lynlåsene. Efter sengen er monteret, er der en lille lomme på undersiden af betrækket, hvor nøglen kan opbevares. Det fjerner risikoen for at eksempelvis ældre søskende kommer til at åbne lynlåsene, så sengen bliver ustabil. En både smart og tryg løsning.

Lidt svært, når man skal lægge barnet

BabyBjörn Babyseng har to forskellige højdeindstillinger. Den øverste anvendes det første halve år. Derefter kan bunden sænkes til lige over gulvhøjde. Den lave stilling virker lavere end på andre tremmesenge. Og det kombineret ned de heldækkende sider gør det sværere at lægge barnet ned og nå det om natten. Tremmesengens sider er fremstillede af lyst meshnet. Hele sengen virker generelt meget lys og frisk. Sengens form er oval, hvilket nødvendiggør en særlig madras – den medfølger dog ved købet. Madrassen er ret tynd, men da sengens bund også er blød, bliver det alligevel en god, bekvem soveflade for barnet. For at øge sikkerheden sidder madrassen sammen med sengebunden, så hverken genstande eller barnet selv kan sidde fast under den.

Kræver nogle ekstraudgifter

BabyBjörn sælger også specialsengetøj til Babyseng. Man kan anvende almindeligt sengetøj, men pasformen bliver selvfølgelig slet ikke nær så god. Dette medfører en ekstraudgift, ud over at selve sengen er relativt dyr. Man kan ikke bruge en sengerand i sengen. Siderne er ganske vist bløde. Men de fire sengeben er hårde, og det eneste der ligger mellem dem og barnets hoved er et tyndt lag mesh. Børn som sover meget uroligt, har desværre tendens til at slå hovedet imod af og til. Det gør det også lidt sværere at få sengen til at føles personlig, hvilket ofte er vigtigt når man venter barn og vil indrette sit hjem.

BabyBjörn anbefaler Babyseng til børn op til 2 år. Sengefladen er mindre end på en tremmeseng i standardstørrelse, hvilket gør anvendelsestiden forholdsvis kort. Hvis man vil have en lys, luftig og let tremmeseng, der også kan bruges som rejseseng, er BabyBjörn Babyseng imidlertid en meget fin barneseng til barnets første år.

Lille og praktiskenkel at monterelet at ændre højdestabil og tryg
Kort anvendelsestidlav nederste stillingsvært at nå babyen

Prissammenligning

Sammenlign priser
Illustration - Der er ingen priser lige nu

Der er ingen priser lige nu

  • Bedst i test
  • Tilbud
  • Guides
  • Om os