Black Friday 2018

Tak for denne gang! Vi ses til Black Friday 2018!

Black Friday er årets absolut største shoppingdag, hvor butikkerne byder på særlige tilbud og rabatter i 24 timer! Shoppingfesten gentages fredag 23. november 2018.

Årets største shop-amok dag

Black Friday i Danmark er endnu engang gået over al forventning, og for tredje år i træk endte handlen under "sort fredag" med at sætte ny rekord! Dankortet blev i den grad taget i brug, må man sige, da der fredag 24. november 2017 blev handlet for mindst 2,117 milliarder kroner. En stigning på 5,8 procent i forhold til året før, der også satte rekord!

Når Black Friday næste gang løber af stablen i Danmark, vil vi igen give dig det komplette overblik over døgnets mange Black Friday tilbud og de butikker, der deltager i shoppingfesten i Danmark.

Vi ses til en ny omgang Black Friday fredag 23. november 2018. I mellemtiden kan du jo passende sammenligne priser og finde de bedste dagsaktuelle tilbud her via PriceRunner ;)

Her kan du i øvrigt se de butikker, der fejrede Black Friday 2017:

Hvad kan PriceRunner hjælpe med?

Her på siden bestræber vi os på at give dig det fulde overblik over døgnets Black Friday tilbud. Det gør vi bl.a. ved at give dig en stor oversigt over de butikker, der fejrer Black Friday i Danmark, så du nemt kan klikke ud til butikkerne og forhåbentlig få fat i de produkter, du ønsker dig, før de er udsolgt.

I 2017 samlede vi links ud til 574 forskellige butikker, og du kan naturligvis regne med, at vi er klar til at give dig det samme store overblik under Black Friday 2018. Det sparer dig tid midt i al det kaos, du nok vil opleve i forbindelse med fredagens mange tilbud. Og hvad der er sparet, er - som bekendt - ofte tjent.

Black Friday starter julehandlen

Black Friday er umiddelbart en kaotisk dag, men det er også en festlig dag for dig som forbruger, og vi glæder os til at dele Black Friday 2018 - årets klart største shoppingdag - med dig.

- "Der er ingen tvivl om, at Black Friday er kommet for at blive. De seneste år har dagen opnået en massiv popularitet og er i dag den absolut største shoppingdag for de danske forbrugere. Dagen er bestemt kaotisk – både for forbrugerne og for butikkerne," siger Martin Andersen, direktør for PriceRunner Danmark.

Knap 560.000 danskere var forbi PriceRunner i løbet af Black Friday 2017-døgnet for at finde produkter og tjekke priser. I perioder var trafikken på PriceRunner mere end 10 gange højere end normalt, og det er helt udsædvanligt.

- "Black Friday er lig med udsalg og endda det største udsalg på året! Glem alt om januar- og sommerudsalg. ”Sort fredag” er større og bedre! På denne dag har du muligheden for at gøre den bedste handel og spare flest penge," forklarer Martin Andersen.

Mange ser i øvrigt ”sort fredag” som en god mulighed for at tage hul på årets julegavekøb. Så scorer man ikke blot et favoritprodukt til sig selv, men også flere af julegaverne til nedsat pris. Under Black Friday i Danmark kan du spare en hel del på dine køb – hvilket må siges at være rart op til jul og december, der jo er kendt for at være en dyr måned.

Hvilke Black Friday tilbud er der?

Man kan med rette forstå, at nogle shopper årets julegaver den fjerde fredag i november. Shoppingdagen og de mange Black Friday tilbud i Danmark omfatter nemlig stort set alle produkter; alt fra tøj, elektronik og køkkenudstyr til legetøj, havegrej og makeup ... og meget mere er på tilbud denne fredag. Også fødevarer kan man finde særlige tilbud på, da supermarkederne naturligvis er med i kampen om kunderne til Black Friday i Danmark.

- "For første gang var det ikke elektronik-tilbud, der var mest søgt af forbrugerne under Black Friday 2017. Topscorer-kategorien var legetøj, og derfor tyder meget på, at der er mange, der brugte tilbudsfredagen i 2017 på at købe julegaver til børnene,” siger Martin Andersen.

TOP10-listen over de mest søgte Black Friday-tilbud her på PriceRunner ser i øvrigt således ud:

Blandt de mest populære butikker under Black Friday 2017 var i øvrigt butikker som Elgiganten, Power, ComputerSalg og Wupti, fortæller statistikken her på PriceRunner.

De gode og knap så gode tilbud

Black Friday er i sandhed en stor forbrugsfest, og som ved alle større arrangementer er det vigtigt, at man har forberedt sig. Særligt som forbruger, inden man begiver sig gennem tilbudsregnen efter et eller flere tilbud.

- "Vi har desværre de seneste år set mange almindelige Black Friday tilbud, dvs. tilbud som man alle dage i løbet af året kan finde. Efter vores mening udvander det konceptet med Black Friday, for hele konceptet er jo, at alt skal gå i ”sort”, og vi skal have nogle tilbud, der ikke er set magen," forklarer Martin Andersen.

Hans råd er derfor, at man som forbruger ser sig for – hvilket selvsagt kan være svært, når der er sort af mennesker, som alle presser på for at få fingrene i de mange tilbud, der først frigives natten til fredag 23. november 2018. Både i de fysiske forretninger og hos online butikkerne.

- "På PriceRunner kigger vi meget på Black Friday tilbud på selve dagen, så vi kan finde frem til de bedste tilbud i Danmark og dermed give forbrugerne et godt overblik," siger Martin Andersen, der her deler et par observationer fra Black Friday 2017:

3 gode Black Friday tilbud – fra 2017

Produkt
Black Friday pris
Laveste pris seneste 8 uger
Prisforskel
LG OLED65B7V TV
17.490 kr.
20.990 kr.
3.500 kr.
JBL Xtreme højtaler
1.199 kr.
1.630 kr.
431 kr.
Google Pixel 32GB
2.990 kr.
3.989 kr.
999 kr.

3 knap så gode Black Friday tilbud – fra 2017

Produkt
Black Friday pris
Laveste pris seneste 8 uger
Prisforskel
Apple iPhone SE 32GB
2.499 kr.
2.222 kr.
-277 kr.
Samsung UE75MU6175 TV
16.999 kr.
15.989 kr.
-1.010 kr.
Marshall Kilburn højtaler
1.499 kr.
1.222 kr.
-277 kr.

Historien bag Black Friday

Stort set alle kender i dag til shoppingdagen og tilbudsfesten ”Black Friday”, men lad os da lige runde selve baggrunden for konceptet og den sorte fredag generelt, der skyder julehandlen i gang.

Black Friday er – knap så overraskende – en amerikansk tradition, der falder dagen efter den amerikanske helligdag Thanksgiving Day. Den vigtigste amerikanske højtid på året, hvor familie og venner samles om et fælles måltid med kalkun og tranebærsovs, og Thanksgiving ligger altid den fjerde torsdag i november. Og dagen efter, som vi i dag kender som ”sort fredag”, har i mange år været dagen, der har indledt årets store julehandel i USA.

Selve ”Black Friday” er blevet forklaret på forskellige måder, hvorfor baggrunden for shoppingdagen er lidt uklar. Betegnelsen er imidlertid blevet sporet tilbage til 1960’ernes Philadelphia, hvor fredagen efter Thanksgiving er beskrevet som ekstra travl og med sort af mennesker ude i butikkerne. En anden forklaring er, at mange butikker bløder røde tal i regnskabet fra januar til november, men netop efter Thanksgiving begynder tallene at blive sorte igen.

Konceptet er oprindeligt startet hos de fysiske butikker i USA, og har siden bredt sig til Europa, heriblandt Danmark, hvor Black Friday mest af alt er en online begivenhed, hvor de bedste tilbud og største rabatter som udgangspunkt findes online.

3 gode råd - fra os til dig

Som altid vil nogle Black Friday tilbud være gode, mens andre vil være mindre gode. Sådan er det altid i forbindelse med tilbudsfester og udsalg.

Vi har her samlet 3 gode råd, vi gerne vil give dig med på vejen i din tilbudsjagt:

#1 LAV EN LISTE OG KEND PRISEN

Skab dig et overblik og lav en liste. Hvilke produkter jagter du? Sådan en liste kan hjælpe dig med at holde styr på, hvilke produkter du først og fremmest skal have i kurven, ligesom det kan mindske risikoen for de velkendte impulskøb, der kan sprænge budgettet.

Det kan bestemt også være en god idé, hvis du ser nærmere på, hvordan prisen gennem de seneste uger har udviklet sig for produktet. Det kan du nemt gøre via prisudviklingen på produktets side her på PriceRunner. Læner Black Friday-prisen sig eksempelvis tæt op ad produktets generelle pris? Det kan hjælpe dig med at afgøre, hvornår et Black Friday tilbud er godt, og hvornår det er mindre godt.

#2 LAD DIG IKKE STYRE AF PROCENTERNE

Lad dig ikke narre af de store procentvise besparelser, som flere butikker kommer til at køre med i løbet af døgnet. For nok kan der blive annonceret med en besparelse på ”50 procent”, men hvor meget sparer du reelt i kroner og øre? Umiddelbart lyder den annoncerede rabat høj, men det er ikke nødvendigvis givet, at du gør et godt køb sammenlignet med prisen hos andre butikker.

- "Forbrugerne skal selvfølgelig ikke blindt bare stole på, at man får den bedste pris, bare fordi der står ”Black Friday tilbud”. Som med alt andet skal man se sig for; sammenlign prisen og vær sikker på, at du gør den bedste handel," siger Martin Andersen.

#3 HA’ IS I MAVEN

Der er tryk på tilbudsmaskinen den sidste fredag i november, og butikkerne har haft sig en snak med metereologerne, som lover tilbudsregn i stor stil om fredagen! Men det er vigtigt at have is i maven og forsøge at bevare overblikket midt i al kaosset på denne store shoppingdag.

Giv dig tid til at sammenligne tilbuddet med andre priser, så du ikke bliver snydt. Og så må du naturligvis forberede dig på kø - både i onlinebutikkerne og de fysiske forretninger.

- "Det gælder om at få et overblik, lægge en plan og så huske at sammenligne priserne. Så er du godt rustet til at finde det super gode Black Friday tilbud," opsummerer Martin Andersen, direktør for PriceRunner Danmark.

Undgå elektronik-fælderne

Jagter du nogle af døgnets mange Black Friday tilbud på elektronik, er der god grund til at være opmærksom på et par forhold. Sådanne elektronik-tilbud vil du nemlig se i rigelige mængder fredag 23. november 2018.

Alt fra smartphones, TV, computere og anden elektronik får sat sorte eller neongule mærkater på sig, der markerer, at her har du med et sort fredagstilbud at gøre. Og da er det vigtigt, at du holder øjnene ekstra godt åbne. Ellers kan du falde i en af fredagens fælder:

Særligt elektronik er populære Black Friday tilbud i Danmark. Så ha’ gerne ovenstående in mente, før du shopper løs under Black Friday.

Black Friday og de nye shoppingdage

Pink Friday. Green Friday. Summer Black Friday in July. Spring Black Friday. Og mange andre tilbudsfredage.

I USA er man nu begyndt at holde mange forskellige typer og udgaver af Black Friday, hvor de amerikanske butikker søsætter andre og helt nye tilbudsfredage med nogle af de produkter, eksempelvis sæsonrelaterede produkter, som ellers kan være vanskeligt at få solgt i slutningen af november.

- "Det, der sker lige nu, er, at Black Friday går fra at være en bestemt begivenhed på en bestemt ugedag til at være et begreb. Et begreb, der kan sidestilles med ”udsalg”. Det er et begreb, vi vil tage til os," siger Martin Andersen, direktør for PriceRunner Danmark.

I foråret 2017 hoppede en række nordiske og danske butikker med på en af de nye shoppingdage, Green Friday, som blandt andet blev omtalt som ”Det vildeste udsalg” og ”Green is the new black”. Blandt andre butikker som BygXtra, CDON, Komplett, Lekmer og WhiteAway tog del i forårsudgaven af Black Friday.

2017 blev også året, hvor der blev presset endnu en udsalgsdag ind i november-udsalgskalenderen: Singles' Day. Verdens største shoppingdag, som onlinegiganten Alibaba Group - den kinesiske pendant til Amazon - sparkede i gang i 2009. Shoppingdagen falder hvert år 11. november og har indtil nu været et temmelig ukendt begreb i dansk sammenhæng, men i takt med at flere danske butikker i 2017 har taget Singles’ Day til sig, er dét på vej til at blive ændret.

Altså kan du godt begynde at se frem til Singles' Day 2018: Søndag 11. november - blot 12 dage før Black Friday ;)

Hvornår er det Black Friday?

Mens den egentlige forklaring på Black Friday og de mange ”sorte” tilbud er noget uklar, ja, så ligger datoen fast. Black Friday falder hvert år dagen efter Thanksgiving; dvs. den fjerde fredag i november.

I 2018 er der sat kryds ud for fredag 23. november 2018. Men hvad med Black Friday de næste par år? Her er datoerne, du allerede nu kan krydse af:

Black Friday 2019 er fredag 29. november 2019.

Black Friday 2020 er fredag 27. november 2020.

Black Friday 2021 er fredag 26. november 2021.