Vi anvender cookies for at tilbyde dig en bedre oplevelse, indsamle statistik og vise relevante annoncer. Ved at anvende vores tjeneste accepterer du dette. Læs mere

Her finder du de allerbedste Black Friday-kampagner

Som altid finder du de mest populære Black Friday-kampagner samlet hos os - Black Friday 2018 kommer til at blive noget udover det sædvanlige!

Når Black Friday 2018 løber af stablen fredag 23. november, giver vi dig det komplette overblik over døgnets mange Black Friday-kampagner og de butikker, der deltager i shoppingfesten i Danmark. Og vi hjælper dig med tips og gode råd, så du undgår tilbudsfælder og får det bedste ud af årets tilbudsfest.

Vi lister løbende nye butikker, der disker op med Black Friday-tilbud i år:

Hvad kan PriceRunner hjælpe med?

Her på siden bestræber vi os på at give dig det fulde overblik over døgnets Black Friday tilbud. Det gør vi bl.a. ved at give dig en stor oversigt over de butikker, der fejrer Black Friday i Danmark, så du nemt kan klikke ud til butikkerne og få fat i de produkter, du ønsker dig, før de er udsolgt.

Sidste år samlede vi links ud til 574 butikker, og du kan naturligvis regne med, at vi er klar til at give dig det samme store overblik under Black Friday 2018. Det sparer dig tid midt i al det kaos, du nok vil opleve i forbindelse med fredagens mange tilbud. Og hvad der er sparet, er - som bekendt - ofte tjent.

Hvilke Black Friday tilbud er der?

Shoppingdagen og de mange Black Friday tilbud i Danmark omfatter stort set alle produkter; alt fra tøj, elektronik og køkkenudstyr til legetøj, havegrej og makeup ... og meget mere er på tilbud denne fredag. Derfor kan man med rette forstå, at nogle shopper årets julegaver den fjerde fredag i november.

TOP10-listen over de mest søgte populære produktkategorier på PriceRunner under Black Friday ser i øvrigt således ud:

 1. Legetøj
 2. Mobiltelefoner
 3. Hovedtelefoner
 4. TV
 5. Spillekonsoller
 6. Højttalere
 7. Køkkenudstyr
 8. Sko
 9. PlayStation 4 spil
 10. Aktivitetsmåler

3 Black Friday tips - fra os til dig

1. Lav en liste og kend prisen

Skab et overblik og lav en liste: Hvilke produkter jagter du? Sådan en liste kan hjælpe dig med at holde styr på, hvilke produkter du først og fremmest skal have i kurven, ligesom det kan mindske risikoen for de velkendte impulskøb, der kan sprænge budgettet.

Det kan bestemt også være en god idé, hvis du ser nærmere på, hvordan prisen gennem de seneste uger har udviklet sig for produktet. Det kan du nemt gøre via prisudviklingen på produktets side her på PriceRunner. Læner Black Friday-prisen sig eksempelvis tæt op ad produktets generelle pris? Det kan hjælpe dig med at afgøre, hvornår et Black Friday tilbud er godt, og hvornår det er mindre godt.

2. Lad dig ikke styre af procenterne

Lad dig ikke narre af de store procentvise besparelser, som flere butikker kommer til at køre med i løbet af døgnet. For nok kan der blive annonceret med en besparelse på ”50 procent”, men hvor meget sparer du reelt i kroner og øre? Umiddelbart lyder den annoncerede rabat høj, men det er ikke nødvendigvis givet, at du gør et godt køb sammenlignet med prisen hos andre butikker. Så sammenlign prisen og vær sikker på, at du gør den bedste handel på dagen.

3. Ha' is i maven

Der er tryk på tilbudsmaskinen den sidste fredag i november, og butikkerne har haft sig en snak med metereologerne, som lover tilbudsregn i stor stil om fredagen! Men det er vigtigt at have is i maven og forsøge at bevare overblikket midt i al kaosset på denne store shoppingdag.

Giv dig tid til at sammenligne tilbuddet med andre priser, så du ikke bliver snydt. Og så må du naturligvis forberede dig på kø - både i onlinebutikkerne og de fysiske forretninger.

Black Friday starter julehandlen

Black Friday er umiddelbart en kaotisk dag, men det er også en festlig dag for dig som forbruger, og vi glæder os til at dele Black Friday 2018 - årets klart største shoppingdag - med dig.

Knap 560.000 danskere var forbi PriceRunner i løbet af Black Friday-døgnet sidste år for at finde produkter og tjekke priser. I perioder var trafikken på PriceRunner mere end 10 gange højere end normalt, og det er helt udsædvanligt.

Mange ser da også Black Friday som en god mulighed for at tage hul på årets julegavekøb. Så scorer man ikke blot et favoritprodukt til sig selv, men også flere af julegaverne til nedsat pris. Under Black Friday i Danmark kan du spare en hel del på dine køb – hvilket må siges at være rart op til jul og december, der jo er kendt for at være en dyr måned.

Historien bag Black Friday

Stort set alle kender i dag til shoppingdagen og tilbudsfesten ”Black Friday”, men lad os da lige runde selve baggrunden for konceptet og den sorte fredag generelt, der skyder julehandlen i gang.

Black Friday er – knap så overraskende – en amerikansk tradition, der falder dagen efter den amerikanske helligdag Thanksgiving Day. Den vigtigste amerikanske højtid på året, hvor familie og venner samles om et fælles måltid med kalkun og tranebærsovs, og Thanksgiving ligger altid den fjerde torsdag i november. Og dagen efter, som vi i dag kender som ”sort fredag”, har i mange år været dagen, der har indledt årets store julehandel i USA.

Selve Black Friday er blevet forklaret på forskellige måder, hvorfor baggrunden for shoppingdagen er lidt uklar. Betegnelsen er imidlertid blevet sporet tilbage til 1960’ernes Philadelphia, hvor fredagen efter Thanksgiving er beskrevet som ekstra travl og med sort af mennesker ude i butikkerne. En anden forklaring er, at mange butikker bløder røde tal i regnskabet fra januar til november, men netop efter Thanksgiving begynder tallene at blive sorte igen.

Konceptet er oprindeligt startet hos de fysiske butikker i USA, og har siden bredt sig til Europa, heriblandt Danmark, hvor Black Friday mest af alt er en online begivenhed, hvor de bedste tilbud og største rabatter som udgangspunkt findes online.

Black Friday og de nye shoppingdage

Pink Friday. Green Friday. Summer Black Friday in July. Spring Black Friday. Og mange andre tilbudsfredage.

I USA er man nu begyndt at holde mange forskellige typer og udgaver af Black Friday, hvor de amerikanske butikker søsætter andre og helt nye tilbudsfredage med nogle af de produkter, eksempelvis sæsonrelaterede produkter, som ellers kan være vanskeligt at få solgt i slutningen af november. Det, der sker lige nu, er, at Black Friday går fra at være en bestemt begivenhed på en bestemt ugedag til at være et begreb. Et begreb, der kan sidestilles med 'udsalg'.

I foråret 2016 søsatte CDON 'Green Friday' - en forårsudgave af Black Friday, som blandt andet blev omtalt som "Green is the new black". Året efter hoppede en række nordiske og danske butikekr med på shoppingdagen, og sådan var det også i år.

Sidste år blev desuden året, hvor der blev presset endnu en udsalgsdag ind i november-udsalgskalenderen: Singles' Day. Verdens største shoppingdag, som onlinegiganten Alibaba Group - den kinesiske pendant til Amazon - sparkede i gang i 2009. Shoppingdagen falder hvert år 11. november og har indtil nu været et temmelig ukendt begreb i dansk sammenhæng, men i kraft af at flere danske butikker i 2017 tog Singles’ Day til sig, er dét på vej til at blive ændret.

Altså kan du godt begynde at se frem til Singles' Day 2018: Søndag 11. november - blot 12 dage før Black Friday ;)

Hvornår er det Black Friday?

Mens den egentlige forklaring på Black Friday og de mange ”sorte” tilbud er noget uklar, ja, så ligger datoen fast. Black Friday falder hvert år dagen efter Thanksgiving; dvs. den fjerde fredag i november.

I 2018 er der sat kryds ud for fredag 23. november 2018. Men hvad med Black Friday de næste par år? Her er datoerne, du allerede nu kan krydse af:

 • Black Friday 2019 er fredag 29. november 2019.
 • Black Friday 2020 er fredag 27. november 2020.
 • Black Friday 2021 er fredag 26. november 2021.

Ha' en herlig Black Friday 2018!