Vi gemmer data om din brug af sitet i cookies. Ved fortsat brug accepterer du dette

Cookiepolitik

Kogeplader

Produkter

(1000+)

Sorter efter popularitet
Navn
Pris
Vurdering
Butikker
Popularitet

1

3

...

21

...

38

Sådan vælger du en kogeplade

En kogeplade er området øverst på et komfur, der som regel er en del af et komfur og består af 4 ringe, eller opvarmningsenheder i forskellige størrelser.

Gaskogeplader

Gaskogeplader producerer flammer, der er lette at justere, hvilket gør dem til et populært valg. Den gennemsnitlige gaskogeplade har en stor, intens flamme, to medium blus, og et mindre blus til at simre på. De er ofte billigere end elektriske kogeplader: de billigste kan fås for under 900 kroner, hvorimod de dyreste i top kvalitet koster op mod 10.000 kroner.

De er også mere energieffektive end størstedelen af elektriske kogeplader. Gas på glas kogeplader er lettere at rengøre end normale gaskogeplader, da de er monteret på keramisk glas. Selvom de er dyrere end konventionelle gaskogeplader, og ikke opvarmer ligeså hurtigt som elektriske, keramiske kogeplader, er det lettere at kontrollere varmen via gas på glaskogeplader.

Elektrisk keramiska kogeplader

Elektriske keramiske kogeplader opvarmer under glat glas, hvilket gør dem lette at rengøre. De opvarmer hurtigt, men distribuerer ikke varmen ligeså hurtigt og jævnt som gaskogeplader. De kommer ofte med berøringsfølsomt kontrolpanel, med priser der varierer fra 800 kroner helt op til 16.500 kroner for en fuldt udstyret elektrisk model.

Elektrisk Plade og Elektrisk Spole

Disse traditionelle kogeplader er generelt billigere, men ikke så effektive eller energibesparende som andre moderne kogeplader. Elektriske plader og spoler er hverken særligt udbredte eller populære, men promoveres heftigt af retro brands såsom Smeg.

Elektrisk Induktion

Induktions kogeplader benytter elektromagnetisme til udelukkende at opvarme specielle induktions gryder eller pander placeret på kogepladerne. Dette minimerer tilberedningstiden og sparer energi - endnu mere end gaskogeplader. Med priser, der starter fra 4.500 kroner er de dyrere end andre elektriske kogeplader, og du vil blive nødsaget til at købe ekstra udstyr såsom specielle induktions gryder og pander.

Størrelse og Pasform

De fleste kogeplader har 4 runder kogeplade elementer, der er designet til at passe til standardstørrelsen på køkkenborde, der er 60cm dybe, med en bredde på mellem 50 og 70cm. Den mest populære konfiguration er et stort blus, to medium blus, og et simreblus.

Store kogeplader, som dem der findes på visse sortimenter, kan have op til otte blus og tilbyder specialblus til at håndtere forskellige tilberedningsmetoder.

Populære søgninger

Ikke medlem? Bliv medlem