Vi anvender cookies for at tilbyde dig en bedre oplevelse, indsamle statistik og vise relevante annoncer. Ved at anvende vores tjeneste accepterer du dette. Læs mere

Døre i mange forskellige varianter

Du har søgt efter døre, og du er kommet til det rigtige sted, hvis du vil sammenligne priser fra hele landet på både online og offline butikker. Der findes nemlig mange forskellige typer døre, først og fremmest kan de jo deles op i, om det er en indvendig dør eller udvendig dør, du er på udkig efter.

Døre til indvendig brug: Tre klassiske udgaver

Når vi taler om døre til indvendig brug, som dog trods alt er det mest benyttede, drejer det sig normalt om tre forskellige typer døre: Fyldningsdøre, celledøre og højglanslakerede døre med mdf-plade. Fyldningsdøre blev ofte brugt i gamle huse, og de er kendetegnet ved oftest at være produceret af fyrretræ. Man kan stadig købe den gammeldags type fyldningsdøre den dag i dag, om end man må forvente, at de vil være en smule dyrere end de moderne højglanslakerede døre med mdf-plade.

Mere almindelig og mere kendt er typen celledøre, som findes i stort set samtlige danske parcelhuse, der er bygget i 1960’erne og 1970’erne. De har typisk den samme brune mahognifinér, som mange forbinder med netop det byggeri, der fandt sted i de to årtier. De findes dog også i glatslebne og malede versioner disse celledøre, som også er karakteristiske ved at føles meget lette, når de enten åbnes eller lukkes.

Den mest almindelige døre i dag er dog den højglanslakerede med mdf-plader. Den findes i mange forskellige design, men laves oftest stadig i fyrretræ, ligesom man har lavet døre af i rigtig mange år.

Døre til udvendig brug

Der findes selvfølgelig også helt anderledes typer døre, nemlig dem der skal kunne tåle vind og vejrs slid og kunne fungere udendørs. Det kan være en hoveddør, en kælderdør, en garagedør eller noget helt fjerde. Udvendige døre er noget anderledes at have med at gøre, for her skal man skifte både dør og karm.

Man kan ikke nøjes med at skifte døren, for der findes rigtig mange forskellige konstruktioner, størrelser og placeringer af hængsler, og det vil næsten umuligt kunne lade sig gøre at finde et match. Netop på grund af dette er det dog et krav i CE-mærkningen, at en karm altid følger med, når man som forbruger køber en udvendig dør. Typisk vil en yderdør åbne indad, men det kan også lade sig gøre at få fremstillet døre, som åbner den anden vej, hvis det passer bedre til behovet.

Filter

Vis
Log ind
Bliv medlem