• Tilbud
 • Guides
 • Om os
 1. Start
 2. Børn & Familie
 3. Babyudstyr
 4. Bære & Sidde
 5. Højstole
 6. Højstole

Højstole

Filtrer
 • Babyudstyr
 • Bære & Sidde
 • Bæreseler
 • Højstole
 • Skråstole
 • Bærestole
 • Bæresjaler
 • Slyngevugger
Produkt
Produktegenskaber
Information om bæredygtighed
Mål

200+ produkter

Højstole Stokke Nomi Stol
50+ overvåger

Stokke Nomi Stol

5,0

Højstol, Brun, Grå, Hvid, Sort, Naturfarvet, Pink, Blå farve, Materiale: Træ, Metal, Uden skadelig kemi, Polypropen, 0 - 150 kg

1.364 kr.
BabySam
Jollyroom
i 7 butikker
Højstole Stokke Tripp Trapp Chair Højstol Grey
50+ overvåger

Stokke Tripp Trapp Chair Højstol Grey

4,7

Højstol, Grå farve, Materiale: Uden skadelig kemi, Træ

1.202 kr.
BabySam
Luksusbaby
i 7 butikker

Tre tips, når du skal købe højstol

Barnets størrelse og alder spiller naturligvis en stor rolle. Forældrene har sikker også holdninger til designet – men vigtigst af alt er sikkerheden.

 • En højstol med bord (bakke) er særlig god til de helt små, hvor maden ikke altid rammer lige midt i munden – faktisk ofte alle andre steder. Et bord eller en bakke, som kan tages helt af er nem at gøre ren. Det fungerer også som tegne- og legebord, når alderen er til det.

 • Juniorstol mange højstole har justerbare sidde- og fodhvilere, så de kan bruges fra baby (med et ekstra indlæg) og helt op til teenageårene.

 • Højstol til en almindelig stol. Der findes også højstole, som kan fastgøres på en helt almindelig spisebordsstol, og pakkes væk efter brug. De er særligt smarte til familiefesten, på rejsen, eller et besøg på restaurant.

Små børn skal sidde sikkert i stolen, og en bøjle med tilhørende stoppere i skridtet samt en sele er standard på de højstole til de mindste børn. Når barnet er kommet i klatrealderen, så skal alt udforskes, så husk at spænde selen.
Følg altid anbefalingerne vedrørende vægt og højde – og efterlad aldrig barnet uden opsyn.

Indtørret mad kan virkelig være besværligt. Det kræver, at stolen er nem at gøre ren uden risiko for, at den bliver plettet eller trist at se på.

Du vil sætte pris på en stol uden mange krinkelkroge, når du skal fjerne madrester fra stolen. Det er en bonus, hvis højstolen tåler en hurtig skylning med en håndbruser.

Min-mave.dk har skrevet lidt om, hvornår dit barn kan sidde i en højstol.

HØJSTOL

Almindelige spørgsmål

Generelt set kan en nyfødt baby eller en baby yngre end 6 måneder ikke sidde i en højstol. Barnet skal være i stand til at holde hovedet stabilt og have nok styrke i overkroppen til ikke at falde til siden, når det sidder i en stol. Mange højstole har dog en spædbarnsindsats, der kan tilkøbes, så barnet kan være med ved bordet under måltiderne.

Den anbefalede alder for brug af højstol er ca. 6 måneder. Hos små børn er det vigtigt at være opmærksom på risikoen for fald, da barnets proportionelt større, og typisk relativt tunge hoved, gør det lettere for dem at tumle ud af stolen. Brug altid højstol-selen, og sørg for, at selen er fastgjort rundt om barnets krop.

Hvis sædet er lidt for stort til din baby, kan du ofte lægge en pude eller et foldet håndklæde i sædet, således din baby er bedre fastgjort. En pude eller et foldet håndklæde kan nemlig være med til at sikre, at babyen sidder mere stabilt og skridsikkert i sædet.

Barnet begynder ofte at have brug for en højstol, når det starter på fast føde, uanset om du mader det med babymad eller bruger princippet om baby-ledet fravænning (BLW). Hvis du så småt vil begynde at give fast føde til en baby, der ikke kan sidde stille, er det ofte bedst at have barnet på skødet. Men børn, der spiser fast føde regelmæssigt, har brug for deres egen højstol.

Annonce