Liggeunderlag

Selvoppustelig
Filtrer
Produktegenskaber
Mål

500+ produkter

Liggeunderlag Klymit Insulated Static V 183cm

Klymit Insulated Static V 183cm

Oppustelig, R-værdi 4.4

589 kr.

Tre tips, når du køber et liggeunderlag

Sæsonen og temperaturen spiller en rolle for, hvilket liggeunderlag du bør vælge. R-værdien er et udtryk for, hvor meget kulde liggeunderlaget isolerer mod.

  • Efterår/vinter: Hvis du skal sove i koldt vejr, så bør du have et liggeunderlag med en R-værdi på mere end 4. Kig efter varme modeller og liggeunderlag med dun, så du bedre kan holde varmen i løbet af natten.

Men ingen isolering i verden hjælper dig, hvis du er rullet af underlaget, eller hvis fødderne stikker udenfor – overvej et lidt større liggeunderlag til koldt vejr.

  • Forår/Sommer: Hvis du foretrækker at campere i varmere vejr, så bør liggeunderlagets R-værdi ikke overstige 3. Prioriter i stedet andre egenskaber end kuldeisolering – eksempelvis komfort og vægt.

Er din nattesøvn så vigtig, at du vil slæbe rundt på et uformeligt underlag hele dagen? Sandsynligvis ikke. Det er måske bedre, hvis underlaget nemt kan tømmes for eventuel luft og rulles sammen, så det passer i din oppakning.

Det lyder smart med et selvoppusteligt liggeunderlag – og det er det faktisk også. Men vær opmærksom på, at funktionen kan aftage med tiden.
Ofte vil du opleve at skulle puste det lidt ekstra op, i de tilfælde er det godt med en pumpe, så du undgår kondens i liggeunderlaget. Et selvoppusteligt liggeunderlag fylder og vejer normalt også mere. Der findes også praktiske liggeunderlag med indbygget pumpe/pumpepose.

Hos Backpackerlife har vi fundet en god guide til valg af liggeunderlag.

Annonce

Vild med vores nye look?

Læs alle nyhederne og giv din feedback

her.