Vi anvender cookies for at tilbyde dig en bedre oplevelse, indsamle statistik og vise relevante annoncer. Ved at anvende vores tjeneste accepterer du dette. Læs mere

Barbie Legetøj

(1014)

Barbara Millicent Roberts, bedre kendt som “Barbie”; den smukke, perfekte dukke og den fiktive pige, alle små piger har leget med og “ville være”. Derfor har Barbie legetøjet altid været så uhyre populært. Udvalget af Barbie legetøj er fuldstændig eksploderet med årene, og der er faktisk ikke grænser for, hvad du kan få af udstyr og tilbehør til Barbie. Den første Barbie kom i 1959, og siden da er det blevet til meget Barbie Legetøj.

...

Barbie

Barbiedukkerne produceres af firmaet Mattel og blev i 1959 udtænkt af Ruth Handler, som på baggrund af sin datter Barbaras interesse for påklædningsdukker skabte en 3D-udgave af dukkerne. På en rejse til Tyskland faldt Ruth Handler og hendes mand over en dukke med et voksent udseende, og den blev brugt som inspiration. Barbie er opkaldt efter datteren Barbaras kælenavn, og den første prototypedukke er i dag på museum.

I det første år på markedet blev Barbie solgt i 350.000 eksemplarer. I dag vurderes det, at Barbie er solgt i mere end en milliard eksemplarer i mere end 150 lande. Det svarer til, at der sælges to dukker hver sekund. Barbie var et af de første stykker legetøj, som blev markedsført gennem tv-reklamer, og den markedsførings¬strategi har dannet præcedens i legetøjsbranchen.

En af hemmelighederne bag dukkernes succes er, at Barbie giver små piger mulighed for at lege med prinsesseidentiteten og at øve sig på voksenlivet. Pigerne kan opbygge deres eget univers, hvor Barbie har sit eget liv, karriere, kæledyr og veninder.

Barbie og Ken - og de mange produkter

Barbies verden er beskrevet i et par bogserier, hvor hun først går på Willows High School i Wisconsin og siden på universitet i New York. Barbie har en kæreste ved navn Ken, som hun dog tog en pause fra i et par år. Barbie har også mere end 40 kæledyr. Hun ejer en lang række køretøjer, f.eks. en lyserød Corvette Cabriolet og et antal jeeps. Hun har flycertifikat og kan både være pilot og stewardesse. Barbie har tidligere været astronaut og læge, og hun deltager som kører i Nascar-væddeløb.

Mattel vurderer, at der er mere end 100.000 samlere af barbiedukker. I 2006 solgtes en Barbie fra 1965 på Christie’s auktioner i London for 9.000 engelske pund. Til samlere sælger firmaet hvert år et antal specialfremstillede dukker. Det kan f.eks. være porcelændukker eller et lille oplag af en tidligere udgave.

I 1992 lancerede Mattel en Teen Talk Barbie, der kunne sige en række forudbestemte sætninger såsom ”Jeg elsker at shoppe” og ”Får vi nogensinde tøj nok?”. I 2010 udkom Barbie Video Girl, der er en dukke med et mikroskopisk videokamera indbygget i brystet. Filmoptagelserne kan uploades til en computer via et usb-stik.

Barbie ses i dag ikke kun som en dukke med et væld af tilbehør i form af tøj, kæledyr og køretøjer, men også som en serie af bøger, kosmetik og Barbie videospil. Barbie har endda været med i flere barbie film, f.eks. Toy Story 2 og Toy Story 3.

Filter1

Vis