Vi gemmer data om din brug af sitet i cookies. Ved fortsat brug accepterer du dette

Cookiepolitik

Test af ansigtsmasker - Når din hud trænger til et boost af fugt og pleje

AfPriceRunner Opdateret 22. november 2018

Vil du kvikke ansigtet op med en effektiv ansigtsmaske? Vi har testet populære produkter på markedet og udpeger Codage Masque Micro-Peeling til bedst i test. Det er en pirrende ansigtsmaske, som gør huden ren med et hurtigt resultat.

Sådan udførte vi testen

Vi tester alle produkter i virkeligheden på den måde, de er beregnet til at blive anvendt af forbrugere.

Ansigtsmaskerne er anvendt regelmæssigt et par gange om ugen over en periode på fire uger af personer i forskellige aldre, som alle er vant til at bruge ansigtsmasker. Anvisningerne på emballagen er fulgt med hensyn til påføring af maskerne og virkningstiden, inden de tages af.

I vores anmeldelse af hver ansigtsmaske har vi blandt andet vurderet:

  • Brug: Hvor let er ansigtsmasken at påføre? Er den nem at vaske af?

  • Duft og emballage: Er emballagen brugervenlig og hygiejnisk? Er der meget overflødig emballage? Føles duften irriterende?

  • Resultat: Holder produktet, hvad det lover? Bliver huden irriteret? Er resultatet hurtigt eller langsigtet, eller udebliver det helt?

Vurderingen baseres på den samlede oplevelse af ansigtsmaskerne. Oplevelsen er set i forhold til prisen på produktet, og derefter har vi lagt os fast på en karakter.

Vi har testet et udpluk af markedets populære ansigtsmasker. Sammenlign priser på alle testede ansigtsmasker på PriceRunner.

1. Acasia Skincare Start Me Up Sheet Mask

Forbavsende effektiv ansigtsmaske der renser, tilfører glans og strammer op

Type: Sheet-maske Formål: Rensende Pris: Premium

Acasia Skincare Start Me Up Sheet Mask 23ml

Ofte er sheet-masker billige og måske mere hyggelige end effektive. Acasia Skincare Start Me Up Sheet Mask er ikke billig, men byder på et hurtigt og tydeligt resultat, så du har en følelse af, at pengene er brugt fornuftigt.

Denne sorte engangsmaske er lavet af bambuskul, hvilket betyder, at det er selve materialet, som masken er lavet af, som udgør det aktive kul, der findes på ingredienslisten. Masken er vædet i et serum, som indeholder retinol og vitamin E. Retinol – eller vitamin A som det også hedder – er alletiders, hvis man vil dæmpe ansigtets fine linjer.

Mange sheet-masker er fremstillet med en rigtig dårlig pasform, men Start Me Up er, præcis som med Acasias andre masker, udstyret med løkker, du kan føre rundt om ørerne. Der er også en separat del til hagen, som hjælper med at stramme masken og behandle et områder, som ellers meget sjældent får kærligheden at føle fra en sheet-maske.

Du skal have ansigtsmasken siddende i 20 minutter. Det prikker lidt i huden, sådan som det ofte gør, når man gør brug af aktiv hudpleje, og den har en rigtig kølende effekt.

Resultatet, når masken tages er, er slående; porer ser mærkbart mindre ud og hudens overflade opleves mere glat – forskellen er så stor, at selv familien hjemme hos en af testpersonerne reagerede på produktets effekt.

Lykken er stor, men det er selvfølgelig ikke et resultat, der varer evigt. Men selvom huden efter et stykke tid bliver lidt som før, så er det stadig tydeligt, at denne maske renser ligeså effektivt som en hel rengøringspatrulje, og dagene efter føles ansigtet mere velplejet og frisk end normalt.

Hvis du er ude efter et resultat, som ikke bare føles, men som også er utrolig synligt og frembringer et ”WOW!”, når man ser sig selv i spejlet, så er Acasia Skincare Start Me Up Sheet Mask den helt rigtige ansigtsmaske at teste og bruge derhjemme.

Utrolig godt resultatrenser og tilfører glans og giver en midlertidig opstramning som overrasker
Høj pris

Se pris hos:

Bangerhead DK

2. Codage Masque Micro-Peeling - BEDSTE EKSFOLIERENDE ANSIGTSMASKE

Prikkende ansigtsmaske der hurtigt giver resultater og gør huden ren og frisk

Type: Gelcreme Formål: Eksfolierende Pris: Premium

Codage Masque Micro-Peeling 50ml

Codage Masque Micro-Peeling er en eksfolierende ansigtsmaske med AHA, BHA og frugtenzymer, der giver tydelige resultater allerede efter én brug. Masken virker ved at opløse tilstoppede porer, stimulere cellefornyelsen og fjerne gamle hudceller, så huden føles blød og ser friskere ud.

Selvom det er en relativt mild eksfoliering, føles den rigtigt på huden. Det er dog helt normalt, at en maske med denne type aktive ingredienser kan få huden til at prikke. Første gang man bruger den, kan man godt reducere den anbefalede tid fra 15-20 minutter til 5-10 for at mærke virkningen og se, hvordan huden reagerer.

Masken er lettest at påføre med en pensel eller et maskeredskab. Det viser sig hurtigt, at det er et meget drøjt produkt, så selvom prisen er høj, holder bøtten et godt stykke tid. Bøtten er af glas, hvilket selvfølgelig er pænt, men ærligt talt ikke er særlig praktisk på badeværelset.

Efter ansigtsmasken er vasket af, venter en betydeligt friskere hud, der helt har opgivet matheden og i stedet rødmer let og er blevet meget blødere. For at få et rigtig glat ansigt kan man med godt resultat følge op med en fugtgivende maske eller serum og nyde, at det føles som om, at man har været på spaophold i stedet for hjemme i badeværelset.

Hurtigt resultatren og rosenrød hud
Dyrglasbøtte

Se pris hos:

House of Stars

3. The Ordinary AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution

Meget prisbillig og særdeles effektiv ansigtsmaske, der både peeler og eksfolierer

Type: Flydende Formål: Eksfolierende Pris: Lavpris

The Ordinary AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution 30ml

The Ordinary AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution har fået kælenavnet blodmasken. Det er tydeligt hvorfor, når man drypper den flydende maske ud i hånden med pipetten – det ligner virkelig, at man har fyldt håndfladen med blod.

Dette er en kombineret AHA- og BHA-maske. AHA (alfa hydroxy acid) eksfolierer hudens overflade og er vandopløselig, de anvendes til at peele de gamle hudceller væk. BHA (beta hydroxy acid) er fedtopløselig, hvilket medfører, at den effektivt opløser talg og derfor kan trænge ind i porerne og eksfoliere snavs, der ophobes der. Med andre ord er denne maske et meget peelende produkt, hvilket også kan mærkes, når man lægger den på huden.

Som næsten alle masker med AHA og BHA så svier denne maske i ansigtet, samtidig med at den får en til at se ud som om, at man har været med i en teateropsætning af gyserfilmen Carrie. Men svien og det lettere gyseragtige udseende giver et godt resultat, og anvender man den 1-2 gange om ugen (ifølge instruktionerne bør den ikke anvendes oftere), får huden afgjort et klarere og renere udseende.

Desuden er den så billig og god til prisen, at det næsten er dumt ikke at prøve den, hvis man er ude efter en syremaske. The Ordinary AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution er en meget eksfolierende maske, så glem ikke at genfugte bagefter – gerne med en fugtighedsboostende natmaske.

Utroligt effektivmeget billig
Den svier en hel del de første minutter

Se pris hos:

Lookfantastic

4. Beauté Pacifique Instant Hydrating Mask

Type: Creme Formål: Genfugtende Pris: Mellem

Beauté Pacifique Instant Hydrating Mask 100ml

Det eneste der taler imod Beauté Pacifique Instant Hydrating Mask, er egentlig, at duften virker lidt skarp og noget umoderne, men derudover er det en dejligt genfugtende maske. Instant hydrating mask indeholder sikre genfugtende ingredienser som glycerin og squalan samt vitamin A, hvilket gør denne maske interessant ikke blot til tør, men også moden hud.

Denne maske behøver ikke at blive vasket af, og kan derfor med fordel anvendes som natmaske, da man blot kan tage den på i et godt lag, inden det er tid til at se dyner (gerne efter en eksfolierende ansigtsmaske), masserer den lidt ind, og derefter nyder at have et godt genfugtet ansigt, når man vågner.

Det er måske svært at kalde en natmaske for et quick fix, men da man sover igennem virkningstiden, føles det lidt magisk at vågne op med så blød og tilfreds hud, som man gør efter en nat med Beauté Pacifique Instant Hydrating Mask som sengepartner.

Effektiv og kraftig genfugtningpraktisk tube
Lugten

Se pris hos:

Pigmåtten

5. Klairs Freshly Juiced Vitamin E Mask

Beroligende og genfugtende ansigtsmaske, der er en ven i nøden for tør hud

Type: Bouncy Formål: Genfugtende Pris: Mellem

Klairs Freshly Juiced Vitamin E Mask 90ml

Det er ikke ofte, at en ansigtsmaske får en til at fnise af begejstring, men Klairs Freshly Juiced Vitamin E Mask lykkes faktisk med netop det – noget som ikke kun skyldes det flotte resultat, men også den sjove formel.

Klairs Freshly Juiced Vitamin E Mask kommer i en dåse med skruelåg, hvilket egentlig ikke er optimalt for hudplejeprodukter generelt, da indholdet hurtigt kommer i kontakt med luft, og luft indebærer, at de dyrebare dråber begynder at oxidere. Men når man mærker konsistensen på denne maske, er det åbenlyst, hvorfor den kommer i en dåse – det er nemlig en såkaldt bouncy mask.

Den nemmeste måde at forklare det, er at sammenligne den med en blævrende budding. Først tror man måske, at denne konsistens vil gøre, at masken er svær at påføre, men det kunne ikke være længere fra virkeligheden. Den blævrende maske smelter nemlig ved kontakt med huden og forvandles til et tykt, mælkeagtigt serum, der er let som en leg at lægge på huden.

Dette er et rigtigt multiprodukt, så man føler, at det er pengene værd. I første omgang er det en natmaske, hvilket betyder, at den smøres på ved sengetid og derefter bliver siddende natten over. Når man så vågner, føles huden glat som på et barn og ser friskere ud.

Den kan også anvendes som serum inden fugtighedscreme om dagen, og nogle har også testet den som primer under makeup med godt resultat. Uanset hvordan man bruger den, mærker man hurtigt forskel, især hvis ens hud strammer og brokker sig over pludselige omslag i vejret.

Masken indeholder blandt andet niacinamid, der kan give en jævnere hudoverflade og mindske synlige porer, samt vitamin E, som er en antioxidant, der styrker og beskytter huden. Klairs Freshly Juiced Vitamin E Mask en ven i nøden, som tør hud kan medføre, og så er den som nævnt en rigtig lille lykkepille med sin skønne konsistens.

Genfugterberoliger og har flere anvendelsesområder
Dåse

Se pris hos:

Lookfantastic

6. The Body Shop Himalayan Charcoal Purifying Glow Mask

Effektivt rensende ansigtsmaske med markant duft og antiinflammatoriske egenskaber

Type: Lermaske Formål: Rensende Pris: Mellem

The Body Shop Himalayan Charcoal Purifying Glow Mask 75ml

The Body Shop Himalayan Charcoal Purifying Glow Mask er en lermaske, som virkelig får det til at prikke. Med ingredienser som aktivt kul af bambus, knuste teblade og tea tree-olie egner den sig ekstra godt til personer med uren hud, da kullet har antiinflammatoriske egenskaber, og tea tree-olien giver en klarere hud.

Masken prikker gevaldigt i huden, og huden både føles og ser renere ud efter brug. Ja, i hvert fald når man har fået masken vasket af, for dette produkt er ikke helt nemt at komme af med igen, når klokken har ringet, og det er tid til at vaske sig.

Leret bider sig fast, de knuste teblade er virkelig stædige, og når masken først er væk fra ansigtet, ser håndvasken ud som en lermark. Den allernemmeste måde at få masken af er at bruge en vaskeklud, gerne af frotté, men vær forsigtig, så du ikke gnubber for hårdt med den.

Det største minus ved The Body Shop Himalayan Charcoal Purifying Glow Mask er dem utroligt stærke lugt. Dels er den kraftigt parfumeret, men tea tree-olien lugter også stærkt, og kombinationen af de to, får næsten øjnene til at løbe i vand. Desværre ikke af lykke. Dåsen der er af tungt glas med skruelåg, vinder heller ikke nogen pluspoint, selvom den er pæn at se på.

Men på trods af manglerne vejer fordelene alligevel tungere, og man kommer ikke udenom, at dette er en effektiv maske til uren hud. Har man derimod tør eller sart hud, skal man være forsigtig med denne lermaske.

Renser effektivt
Alt for stærk duftklodset dåsesvær at vaske af

Se pris hos:

Hobbix

7. Filorga Scrub & Mask

Boblende ansigtsmaske der er smart emballeret og giver et omgående, opfriskende resultat

Type: Iltende Formål: Eksfolierende Pris: Premium

Filorga Scrub & Mask 55ml

Filorga Scrub & Mask er en iltende ansigtsmaske, der indeholder små korn. Man påfører masken ved at massere den ind, hvilket får kornene til at eksfoliere let, og masken begynder at boble. At den bobler plejer at give denne slags ansigtsmaske kælenavnet champagnemaske – hvilket altså ikke har noget med mousserende vin at gøre.

Derefter lader man masken boble op og boble færdig. Når den smule der er tilbage af masken, bagefter skylles af, ser huden fantastisk ud. Huden får efter denne scrubmaske umiddelbart synlig pickme-up, og selvom man er en person, der sover alt for lidt, ser det næsten ud som om, man har sovet i fred og ro mindst tre-fire nætter!

Nu er den boblende maske måske ikke en helt behagelig følelse for alle. I stedet for at finde boblerne beroligende eller opkvikkende, kan det af og til føles mere irriterende, på samme måde som når en flue hele tiden insisterer på at lande på ens kind. Men hvis man trækker vejret dybt igennem dette eventuelle irritationsmoment, belønnes man også med en synligt friskere hud.

Masken er ganske vist på dåse, men dåsen er udstyret med et pumpelåg, så produktet er beskyttet, og man slipper for at grave med en spatel eller fingrene. Kan man godt lide bobler, så er Filorga Scrub & Mask en ansigtsmaske, der giver et hurtigt, opkvikkende resultat.

Umiddelbart resultatsmart emballage
Boblerne kan føles lidt belastende

Se pris hos:

Brandshop

Kend din hudtype for at finde den rette ansigtsmaske

Måske kan du med skepsis mindes ansigtsmaskerne fra din barndom. Klistrede sager der ofte skulle størkne på huden for derefter at blive trukket af under megen smerte og efterlade en irriteret og tør hud?

Ansigtsmasker er kommet langt siden dengang, og i dag fås der et hav af masker, hvis man kan lide at give huden en hjælpende hånd. Se dem som en intensiv behandling – en god ansigtsmaske kan give huden et solidt boost på kort tid.

Når man vælger ansigtsmaske, er det vigtigt at tænke over sin hudtype – tør, sart, fed, uren, moden eller blandet hud. Det er også godt at tænke over, hvilken virkning man ønsker af ansigtsmasken – om vinteren er det måske en rigtig genfugtende maske, man er ude efter, når huden føles tør og stram. Om sommeren trænger man måske i stedet til noget, der beroliger huden efter lidt for mange timer i solen.

Sådan bruger du ansigtsmasken

Ansigtsmasker anvendes generelt efter ansigtsrens, men inden serum og fugtighedscreme, medmindre det drejer sig om en sheet mask. Den kan i stedet med fordel anvendes efter serum, men inden fugtighedscreme. Natmasker derimod anvendes sidst i skønhedsrutinen og bliver siddende på huden natten over.

Hvor ofte man vil bruge ansigtsmasker er helt op til en selv, og afhænger også af, hvilke typer masker man anvender. Hvis man oplever, at ansigtsmasker er besværlige at vaske af, kan man benytte sig af en vaskeklud eller frotte med lunkent vand.

Kommenter artiklen

Hold dig til emnet, skriv i en god tone og udvis respekt for andre. Vi forbeholder os ret til at slette kommentarer, som vi finder upassende.

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at kommentere!

Log ind

Bliv gratis medlem