Opdateret  

Ansigtsmaske: 10 produkter testet

PriceRunner

Vil du kvikke ansigtet op med en effektiv ansigtsmaske? Vi har testet populære produkter på markedet fra forskellige mærker; heriblandt Beauté Pacifique, The Ordinary og Ecooking. Læs testen og se, hvilken ansigtsmaske, der både er brugervenlig, har god duft og giver et godt resultat.

Test af 10 ansigtsmasker: Når din hud trænger til et boost af fugt

Sådan udførte vi testen

Vores tests er udført af uafhængige eksperter samt afspejler testredaktørens ærlige og objektive holdning.
Udvælgelsen af testede produkter og selve testresultatet udføres uden påvirkning af producenter, butikker eller andre interne/eksterne parter.

Vi tester alle produkter i virkeligheden på den måde, de er beregnet til at blive brugt af forbrugere.

Ansigtsmaskerne er anvendt regelmæssigt et par gange om ugen over en periode på fire uger. Testpersonerne er i forskellige aldre og er alle vant til at bruge ansigtsmasker i hverdagen. Anvisningerne på produktet er fulgt med hensyn til påføring af maskerne og virkningstiden, inden de tages af igen.

I vores anmeldelse af hver ansigtsmaske har vi blandt andet vurderet:

 • Brug: Hvor let er ansigtsmasken at påføre? Er den nem at vaske af?

 • Duft og emballage: Er produktets emballage brugervenlig og hygiejnisk? Er der meget overflødig emballage? Føles duften irriterende?

 • Resultat: Holder produktet, hvad det lover? Bliver huden irriteret? Er resultatet hurtigt eller langsigtet - eller udebliver det helt?

Vores vurdering af hvert produkt er baseret på den samlede oplevelse af ansigtsmaskerne. Oplevelsen er bagefter vægtet i forhold til prisen på produktet, hvorefter vi har lagt os fast på en endelig karakter.

Vi har testet et udpluk af markedets populære ansigtsmasker. Sammenlign priser på populære ansigtsmasker på PriceRunner.

1. Acasia Skincare Start Me Up Sheet Mask - BEDST I TEST

Forbavsende effektiv ansigtsmaske der renser, tilfører glans og strammer op

Type: Sheet-maske Formål: Rensende

Acasia Skincare Start Me Up Sheet Mask 23ml

Acasia Skincare Start Me Up Sheet Mask er ikke en billig løsning, men den byder på et hurtigt og tydeligt resultat, så du får en følelse af, at dine penge er brugt fornuftigt. Sheet-masker er ofte billige og måske mere hyggelige end effektive.

Mindsker fine linjer og store porer

Den her sorte engangsmaske er lavet af bambuskul. På den måde er det selve materialet, som masken er lavet af, som udgør det aktive kul, der findes på ingredienslisten. Masken er vædet i et serum, som indeholder retinol og vitamin E.

Retinol – eller vitamin A som det også hedder – er alletiders, hvis man vil reducere ansigtets fine linjer.

Mange sheet-masker er fremstillet med en rigtig dårlig pasform.

Men Start Me Up er, præcis som med Acasias andre masker, udstyret med løkker, du kan føre rundt om ørerne. Der er også en separat del til hagen, som hjælper med at stramme masken og behandle et områder, som ellers meget sjældent får kærligheden at føle fra en sheet-maske.

test af ansigtsmaske fra Acasia

Et chokerende resultat

Du skal have ansigtsmasken siddende i 20 minutter. Det prikker lidt i huden, sådan som det ofte gør, når man bruger aktiv hudpleje, og den har en rigtig kølende effekt.

Resultatet, når masken tages er, er slående; porer ser mærkbart mindre ud og hudens overflade opleves mere glat.

Ja, forskellen er faktisk så stor, at selv familien hjemme hos en af testpersonerne reagerede på produktets effekt.

Lykken er stor, men det er selvfølgelig ikke et resultat, der varer evigt. Men selvom huden efter et stykke tid bliver lidt som før, så er det stadig tydeligt, at den her maske renser lige så effektivt som en hel rengøringspatrulje, og dagene efter føles ansigtet mere velplejet og frisk end normalt.

Hvis du er ude efter et resultat, som ikke bare føles, men som også er utrolig synligt og frembringer et ”WOW!”, når man ser sig selv i spejlet, så er Acasia Skincare Start Me Up Sheet Mask den helt rigtige ansigtsmaske at bruge derhjemme.

Utrolig godt resultatrenser effektiv og tilfører glansgiver en midlertidig opstramning som overrasker
Høj pris

Prissammenligning

Sammenlign priser
Lyko DK Logo

Acasia Skincare Start Me Up Sheet Mask 23 ml

69 kr.

2. Peter Thomas Roth Pumpkin Enzyme Mask – BEDSTE PEMIUMVALG

En eksfolierende ansigtsmaske til dig, som vil slippe for kedelig hud

Type: Gel Funktion: Eksfolierende

Peter Thomas Roth Pumpkin Enzyme Mask 150ml

Peter Thomas Roth Pumpkin Enzyme Mask er en meget populær eksfolierende maske, og det er let at forstå hvorfor. Tydelige resultater og med en duft af julens bagværk – dette er en maske, man kommer til at vende tilbage til.

Polerende maske med godt resultat

Pumpkin Enzyme Mask er en maske, der eksfolierer døde hudceller, som har en tendens til at få huden til at se mat ud. Det skulle give huden en øjeblikkelig glød og en jævnere hudtone. Men lever masken op til dette løfte?

Ja, det gør den faktisk. Masken eksfolierer huden med hjælp af AHA-syre, græskarenzymer og små krystaller af aluminiumoxid. Aluminiumoxid går ofte under de mere letforståelige betegnelser ler eller lerjord. Med denne tretrinsraket får man altså både en klassisk, skrubbende effekt sammen med en kemisk peeling fra AHA-syren og græskarenzymerne.

Masken masseres ind, for at lerkornene kan agere som mekanisk eksfoliant. Efterfølgende lader man den peberkageduftende (eller græskartærteduftende, hvis man spiser det) maske sidde mellem 5-7 minutter. Er det første gang, anbefaler vi den kortere tid.

Giver omgående glød

Resultatet bliver en hud, som føles ren og gløder mere i spejlet. Huden ser helt enkelt øjeblikkeligt mere sund ud, end den gjorde før. Pumpkin Enzyme Mask er den helt rette maske at skrubbe den vintermatte hud med. Den fungerer selvfølgelig også om sommeren, men vær ekstra opmærksom på at bruge solcreme i dagene efter brug.

Denne maske fra Peter Thomas Roth har en relativt høj pris, men den er drøj i brug, og en dåse rækker længe. At den desuden leverer et så godt resultat, gør det umuligt ikke at blive ved med at vende tilbage til denne eksfolierende makker.

God glødeffektivdrøj
Noget dyr

3. Codage Masque Micro-Peeling - BEDSTE EKSFOLIERENDE ANSIGTSMASKE

Prikkende ansigtsmaske der hurtigt giver resultater og gør huden ren og frisk

Type: Gelcreme Formål: Eksfolierende

Codage Masque Micro-Peeling 50ml

Codage Masque Micro-Peeling er en eksfolierende ansigtsmaske med AHA, BHA og frugtenzymer, der giver tydelige resultater allerede efter én brug. Masken virker ved at opløse tilstoppede porer, stimulere cellefornyelsen og fjerne gamle hudceller, så huden føles blød og ser friskere ud.

Mild men effektiv ansigtsmaske

Selvom det er en relativt mild eksfoliering, kan du mærke den på huden. Det er dog helt normalt, at en maske med denne type aktive ingredienser kan få huden til at prikke.

Første gang du bruger den, kan du godt reducere den anbefalede tid fra 15-20 minutter til 5-10 for lige at fornemme virkningen og se, hvordan huden reagerer.

Codage Masque Micro-Peeling ansigtsmaske set fra frontperspektiv

Upraktisk beholder, dog en fantastisk ansigtsmaske

Masken er lettest at påføre med en pensel eller et maskeredskab. Det viser sig hurtigt, at det er et meget drøjt produkt, så selvom prisen er høj, holder bøtten et godt stykke tid. Bøtten er af glas, hvilket selvfølgelig er pænt, men ærligt talt ikke er særlig praktisk på badeværelset.

Når du har vasket ansigtsmasken, kan du se frem til en betydeligt mere frisk hud, der helt har opgivet matheden og i stedet rødmer let og er blevet meget blødere.

For at få et rigtig glat ansigt efterfølgende kan du supplere med en fugtgivende maske eller serum og nyde, at det føles som om, at du har været på spaophold i stedet for hjemme i badeværelset.

Hurtigt resultatren og rosenrød hud
Dyrglasbøtte

4. Ecooking Peel Mask

En økologisk ansigtsmaske der eksfolierer og udfordrer de dyrere mærker

Type: Gelcreme Formål: Eksfolierende

Ecooking Peel Maske 50ml

Ecooking Peel Mask er en lækker gelcreme fra danske Ecooking, der fremstiller deres produkter med økologiske og naturlige ingredienser. Flere af deres produkter kommer i brune glas, der minder om tidligere tiders apotekerglas - det er en fryd for øjet hjemme på badeværelseshylden.

Anvendes med forsigtighed

Hudplejemasken er lettest at påføre, hvis du bruger en pensel til formålet. Det har også den fordel, at penslen ikke suger cremen til sig - sådan som dine hænder ellers ville gøre.

Masken lægges på, når huden er rengjort, og i starten skal den ikke bruges i mere end 4-6 minutter. Men her skal du passe på og være forsigtig.

Som med alle eksfolierende masker er det godt at begynde med rigtig korte behandlinger – også hvis den prikkende fornemmelse lægger sig efter et par minutter. En af vores testpersoner blev meget rød efter at have brugt Ecooking Peel Mask.

En vis rødmen kan forventes, men den skal være kortvarig.

Tørre partier forsvinder hurtigt

Masken prikker ret godt i huden, hvilket er normalt for et eksfolierende produkt, der indeholder både mælkesyre, salicylsyre og AHA-syrer. Og resultatet lader ikke vente på sig – huden ser straks klarere ud.

Hudplejemasken fra Ecooking polerer hurtigt tørre områder væk, men sørg for at genfugte din hud kraftigt bagefter, gerne med en lidt beroligende creme.

Er du ude efter en eksfolierende maske, der er meget effektiv, skal du afgjort prøve Ecooking Peel Mask - men vær forsigtig. Det er ikke et produkt til personer med meget sart hud.

Kraftigt eksfolierendebehagelig gelformellet at vaske af
Kan være lige lovlig effektiv – så hold styr på tiden

5. The Ordinary AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution

Meget prisvenlig og særdeles effektiv ansigtsmaske, der både peeler og eksfolierer

Type: Flydende Formål: Eksfolierende

The Ordinary AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution 30ml

The Ordinary AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution har fået kælenavnet blodmasken.

Det er tydeligt hvorfor.

For når du drypper den flydende maske ud i hånden med pipetten, ligner det virkelig, at du har fyldt din håndflade med blod.

Den her ansigtsmaske er en kombineret AHA- og BHA-maske.

 • AHA (alfa hydroxy acid) eksfolierer hudens overflade og er vandopløselig. De anvendes til at peele de gamle hudceller væk.
 • BHA (beta hydroxy acid) er fedtopløselig, hvilket betyder, at den effektivt opløser talg og derfor kan trænge ind i porerne og eksfoliere snavs, der ophobes der.

Ja, med andre ord er den her maske fra The Ordinary et meget peelende produkt. Det kan også mærkes, når du lægger den på huden.

Godt resultat - trods lettere gyseragtigt look

Som næsten alle masker med AHA og BHA så svier denne maske i ansigtet, samtidig med at den får en til at se ud som om, at man har været med i en teateropsætning af gyserfilmen Carrie.

Men den svien og det lettere gyseragtige udseende giver faktisk et godt resultat. Og bruger du den 1-2 gange om ugen (ifølge instruktionerne bør den ikke bruges oftere), får huden afgjort et klarere og renere udseende.

Desuden er den så billig og god til prisen, at det næsten er dumt ikke at prøve den, hvis du leder efter en syremaske til din hudplejerutine.

The Ordinary AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution er en meget eksfolierende maske, så glem ikke at genfugte huden bagefter – gerne med en fugtighedsboostende natmaske.

Utroligt effektivmeget billig
Den svier en hel del de første minutter

6. Beauté Pacifique Instant Hydrating Mask

Effektiv og meget fugtgivende ansigtsmaske, der fås i en praktisk tube

Type: Creme Formål: Fugtgivende

Beauté Pacifique Instant Hydrating Mask 100ml

Beauté Pacifique Instant Hydrating Mask er en dejligt fugtgivende maske. Og det eneste, der egentlig taler imod produktet er, at duften virker lidt skarp og noget... umoderne.

Pålidelige ingredienser

Instant Hydrating Mask indeholder sikre fugtgivende ingredienser som glycerin og squalan samt vitamin A, hvilket gør ansigtsmasken interessant - ikke bare til tør, men også moden hud.

Kan bruges om natten

Ansigtsmasken behøver ikke at blive vasket af og kan derfor med fordel bruges som natmaske. Du kan blot tage den på i et godt lag, inden det er tid til at se dyner (gerne efter en eksfolierende ansigtsmaske), massere den lidt ind og derefter nyde at have et godt genfugtet ansigt, når du vågner.

Det er måske svært at kalde en natmaske for et quick fix.

Men netop fordi man sover igennem virkningstiden, føles det lidt magisk at vågne op med så blød og tilfreds hud, som man gør efter en nat med Beauté Pacifique Instant Hydrating Mask som sengepartner.

Effektiv og kraftig genfugtningpraktisk tube
Skarp duft

7. Klairs Freshly Juiced Vitamin E Mask

Beroligende og fugtgivende ansigtsmaske der er en ven i nøden

Type: Bouncy Formål: Fugtgivende

Klairs Freshly Juiced Vitamin E Mask 90ml

Klairs Freshly Juiced Vitamin E Mask får os næsten til at grine af ren og skær begejstring. Det er ikke ofte, det sker. Men det gør det her.

Vores umiddelbare begejstring skyldes ikke kun det flotte resultat, men også den sjove blævrende konsistens.

Blævrende maske, der er let at bruge

Klairs Freshly Juiced Vitamin E Mask fås i en bøtte med skruelåg, hvilket egentlig ikke er så optimalt for hudplejeprodukter, da indholdet hurtigt kommer i kontakt med luft. Det betyder simpelthen, at de dyrebare dråber begynder at oxidere.

Men når man mærker konsistensen på denne maske, er det åbenlyst, hvorfor den kommer i en bøtte – det er nemlig en såkaldt bouncy mask.

En bouncy mask kan bedst sammenlignes med en blævrende budding. Du tænker måske, at denne konsistens vil betyde, at masken er svær at påføre, men det kunne ikke være længere fra virkeligheden.

Den blævrende maske smelter nemlig ved kontakt med huden og forvandles til et tykt, mælkeagtigt serum, der er let som en leg at lægge på huden.

Det er på mange måder et rigtigt multiprodukt, så man føler, at det er pengene værd. I første omgang er det en natmaske, hvilket betyder, at den smøres på ved sengetid og derefter bliver siddende natten over. Når du så vågner, føles huden glat som på et barn og ser friskere ud.

Kan også anvendes som serum

Klairs Freshly Juiced Vitamin E Mask kan også bruges som serum inden din fugtighedscreme om dagen, og nogle af testpersonerne har også testet den som primer under makeup med godt resultat.

Uanset hvordan du bruger den, vil du hurtigt mærke forskel. Især hvis din hud strammer og brokker sig over pludselige omslag i vejret.

Masken indeholder blandt andet niacinamid, der kan give en mere jævn hudoverflade og mindske synlige porer. Der er også vitamin E (det er en antioxidant), der styrker og beskytter huden.

Klairs Freshly Juiced Vitamin E Mask er en ven i nøden over for tør hud. Og med sin skønne konsistens er den en herlig ansigtsmaske.

Fugtgivende maskeberoliger og har flere anvendelsesområder
Upraktisk bøtte

8. N.C.P Essentials Revitalization Mask

En meget genfugtende maske der passer perfekt om natten

NCP Revitalization Mask 50ml

Forestil dig en maske, der tager din knastørre vinterhud og pumper den fuld af fugtighed, mens du sover! Så har du N.C.P Essentials Revitalization Mask.

Egentlig er det ikke en decideret natmaske, det er nok med 20 minutter for at få en hud, der føles mindre stram og tør. Men hvis du lader den virke natten over, kommer du for alvor til at se reelle og hurtige resultater.

Som en rigtig fed natcreme

At bruge en natmaske er som at bruge natcreme, bortset fra at man måske er lidt mere generøs med produktmængden, når man bruger en maske. N.C.P Essentials Revitalization Mask ser ud som en helt almindelig creme, bare lidt federe. Det er således ikke en muddermaske du går i seng med – en eventuel sengepartner vil faktisk ikke engang lægge mærke til, at du for overstået en mindre spabehandling om natten.

Hyaluronsyre hjælper med at binde fugten, og en fugtighedsboostet hud ser ofte ud til at have færre og knap så dybe linjer. Lider man af kraftig tørhed på overfladen, er denne maske som manna fra himlen.

Uparfumeret og mild

Duftmæssigt en som en hvilken som helst anden uparfumeret creme eller maske, altså meget diskret, men alligevel med en antydning af, at der vanker hudpleje.

Denne maske er let at holde af og bliver hurtigt et tilbagevendende indslag i aftenrutinen i de kolde og tørre måneder.

Genfugter huden kraftigtfungerer virkelig godt som natmaskeparfumefri
Emballagen mister formen efter hyppig brug

9. The Body Shop Himalayan Charcoal Purifying Glow Mask

Effektivt rensende ansigtsmaske med markant duft og antiinflammatoriske egenskaber

Type: Lermaske Formål: Rensende

The Body Shop Himalayan Charcoal Purifying Glow Mask 75ml

The Body Shop Himalayan Charcoal Purifying Glow Mask er en lermaske, som virkelig får det til at prikke i huden.

Her har den populære hudplejeproducent brugt ingredienser som aktivt kul af bambus, knuste teblade og tea tree-olie. Det er ekstra godt til personer med uren hud, da kullet har antiinflammatoriske egenskaber, og tea tree-olien giver en klarere hud.

Svært vaske væk

Masken prikker gevaldigt i huden, må vi sige, og huden både føles og ser renere ud efter brug.
Ja, i hvert fald når man har fået masken vasket af.

For den her ansigtsmaske er ikke helt nemt at komme af med igen, når uret har ringet, og det igen er tid til at vaske den af.

Leret bider sig fast i huden. De knuste teblade bliver virkelig siddende, og når masken først er væk fra ansigtet, ser håndvasken ud som en lergrav.

Hvordan får man så masken af på den mest smarte måde?

Det klart nemmeste er, hvis du bruger en vaskeklud (gerne en af frotté), men vær forsigtig, så du ikke gnubber for hårdt med kluden.

Effektiv - men meget kraftig lugt

Det største minus ved Himalayan Charcoal Purifying Glow Mask fra The Body Shop er den utroligt stærke lugt. Dels er den kraftigt parfumeret, dels lugter tea tree-olien også ret kraftigt, og kombinationen af de to, får næsten øjnene til at løbe i vand... desværre ikke af ren og skær lykke.

Bøtten, der er af tungt glas med skruelåg, vinder heller ikke nogen pluspoint hos os, selvom den er pæn at se på.

Men på trods af de forskellige mangler er der stadig flere fordele ved ansigtsmasken. Og man kommer ikke udenom, at det er en effektiv maske til uren hud. Døjer du derimod med tør eller sart hud, bør du være forsigtig med den her lermaske.

Renser effektivt
Alt for stærk duftklodset bøttesvær at vaske af

10. Filorga Scrub & Mask

Boblende ansigtsmaske i smart pakning som omgående giver et opfriskende resultat

Type: Iltende Formål: Eksfolierende

Filorga Scrub & Mask 55ml

Filorga Scrub & Mask er en iltende ansigtsmaske, der indeholder små korn. Du påfører masken ved at massere den ind i huden, hvilket får kornene til at eksfoliere let, og så begynder masken ellers at boble. Derefter lader du masken boble op og boble færdig.

En maske, der bobler på huden

Når en ansigtsmaske bobler, omtales de typisk som 'champagnemaske'. Det har dog ikke noget med mousserende vin at gøre, må vi konstatere.

Når den smule, der er tilbage af masken, bagefter skylles af, ser huden fantastisk ud. Bagefter har huden et umiddelbart "pickme-up look", og selvom man er en person, der sover alt for lidt, ser det næsten ud som om, man har sovet i fred og ro mindst tre-fire nætter.

En kildrende oplevelse

Sådan en boblende maske er måske ikke en favorit og en helt behagelig følelse hos alle.

For i stedet for at finde boblerne beroligende eller opkvikkende, kan den effekt af og til føles mere irriterende. Lidt ligesom når en flue hele tiden insisterer på at lande på ens kind. Men hvis du trækker vejret dybt undervejs det her eventuelle irritationsmoment, bliver du også belønnet med en synligt friskere hud.

Masken er ganske vist på en bøtte, men bøtten er udstyret med et pumpelåg, så produktet er beskyttet, og du er fri for at grave med en spatel eller dine fingre.

Kan du godt lide bobler, så er Filorga Scrub & Mask en ansigtsmaske, der giver et hurtigt, opkvikkende resultat.

Umiddelbart resultatsmart bøtte
Boblerne kan føles lidt irriterende

Kend din hudtype for at finde den rette ansigtsmaske

Måske kan du med skepsis mindes ansigtsmaskerne fra din barndom. Klistrede sager der ofte skulle størkne på huden for derefter at blive trukket af under megen smerte og efterlade en irriteret og tør hud?

Der er sket meget med ansigtsmasker siden dengang. I dag fås der et hav af masker, hvis man kan lide at give huden en hjælpende hånd. Se dem som en intensiv behandling – en god ansigtsmaske kan give huden et solidt boost på ingen tid.

Når du skal vælge en ansigtsmaske, er det vigtigt at kende din hudtype – tør, sart, fed, uren, moden eller blandet hud.

Det er også godt at tænke over, hvilken effekt man ønsker af sin ansigtsmaske.

 • Om vinteren er det måske en rigtig fugtgivende maske, du er ude efter, når huden føles tør og stram.
 • Om sommeren trænger du måske mere til noget, der beroliger huden efter lidt for mange timer i solen.

Sådan bruger du en ansigtsmaske

Det er helt op til dig selv, hvor ofte du vil bruge ansigtsmasker. Det er også et spørgsmål om den slags maske, du bruger.

Helt kort kan man sige, at din hudplejerutine kan være sådan her:

 • Ansigtsmasker bruges generelt efter en ansigtsrens, men før serum og fugtighedscreme - medmindre det drejer sig om en sheet mask.

 • En sheet mask kan du med fordel bruge efter dit serum, men inden fugtighedscremen.

 • Natmasker derimod bruges allersidst i skønhedsrutinen og bliver siddende på huden natten over.

Hvis du oplever, at en ansigtsmaske er besværlig at vaske af, kan du med fordel bruge en vaskeklud med noget lunkent vand.

 • Bedst i test
 • Tilbud
 • Guides
 • Om os