Opdateret  

Autostol Test: Find den bedste i vores test af 12 modeller

PriceRunner

Er babyautostolen blevet for lille? En rummelig bagudvendt autostol bør anvendes indtil dit barn er 3-4 år gammelt. Vi har testet autostole fra blandt andet Axkid, Britax og Besafe. Bedst i Test autostolen er en rummelig autostol med flere indstillinger, justerbar nakkestøtte og en lang brugstid.

Autostol Test: Find den bedste i vores test af 18 modeller

Sådan udførte vi testen

Vores tests er udført af uafhængige eksperter. Testen afspejler testredaktørens ærlige og objektive holdning.
Udvælgelsen af testede produkter og selve testresultatet udføres uden påvirkning af producenter, butikker eller andre interne/eksterne parter.

Vi udfører vores test selv og tester alle produkter på den måde, de er beregnet til at blive anvendt. Denne test fokuserer på barnets komfort, fleksibilitet, hvor meget stol og finesser, man får for pengene, samt hvor længe de kan anvendes.

Vi har ikke testet sikkerheden, men vi har haft som grundkriterium, at alle børneautostole i testen skal være typegodkendte og testede ifølge de europæiske bestemmelser.

I vores test af autostole lader vi almindelige børnefamilier med børn i forskellige aldre, teste autostolene i hverdagen. Stolene monteres i og tages ud af forskellige biltyper og anvendes i længere perioder, så man kan danne sig et indtryk af, hvordan de bliver slidt.

De mål vi angiver i testen, skal ses som en sammenligning af de forskellige modeller af autostole og ikke en angivelse af, hvor godt et barn på en vis størrelse sidder i stolen.

Under testprocessen ser vi blandt andet nærmere på følgende områder:

 • Montering: Hvordan er stolen at montere i bilen, er instruktionerne tydelige, og er der risiko for at komme til at lave fejl under monteringen?

 • Funktioner: Kan stolen vinkles, er det nemt at indstille nakkestøtten, og hvordan fungerer den interne sele?

 • Brug: Er det nemt at sætte barnet i og tage det ud, er stolen rummelig, og er det nemt at rengøre betrækket?

Ovenstående faktorer vægtes derefter med prisen på autostolen, og der sættes en endelig karakter.

Vi har testet et udvalg af markedets mest populære autostole. Sammenlign priser og find tilbud på alle testede autostole på PriceRunner.

1. BeSafe Stretch - BEDST I TEST AUTOSTOL

Meget rummelig autostol med høj maks. vægt. Passer til børn, som vil køre bagudvendt i lang tid

Forankringsmetode: Forankringsremme og sikkerhedssele PLUS-test godkendt: Ja Vægtkapacitet: 36 kg Ryg- og nakkestøtte kan forlænges: Ja Hvileposition: Ja, 5 positioner Kan klappes sammen under kørsel: Ja Vægt: 11,5 kg Højde fra siddeflade til højeste kant: 69 cm Bredde: 44 cm Bælteophæng: Ja, magnetisk

BeSafe Stretch

BeSafe Stretch tilhører den nye generation af autosæder, som godkendes i henhold til R129 og har en maks. vægt på hele 36 kg samt anbefalet maks. længde på 125 cm. Det giver Stretch en meget lang anvendelsestid. BeSafe angiver, at autostolen kan fungere til børn op til 7 år. Den nøjagtige alder afhænger naturligvis af barnets vægt, højde og kropsbygning.

Nem og stabil montering

Selvom Stretch kræver, at man læser manualen igennem, ville det være usandt at beskrive monteringen som vanskelig. BeSafe Stretch-forankringen er selvstrammende, hvilket gør det nemmere at få stolen så stabil, at den ikke kan rykkes på sædet. Og spændet, som låser sikkerhedsselen mod Stretch, klapper sammen af sig selv, når man spænder stolen ud fra sædet. Man kan simpelthen ikke overse nogle af de vigtige punkter.

God stol til store og lange børn

BeSafe angiver, at stolen kan monteres med op til 26 cm benplads ved at justere længden på bøjlen ved barnets fødder. For at få plads til at bøjlen er maksimalt udklappet, kræves det, at bilen er rummelig, og at passageren, som skal sidde i sædet foran, ikke er alt for høj. Når det er sagt, har børn, selv med halvdelen af bøjlen foldet ud, bedre plads til fødderne i BeSafe Stretch end i mange andre bagudvendte autostole.

Sædets rummelighed er der heller ingen grund til at klage over. En femårig på 110 cm og 20 kg sidder løst og afslappet i BeSafe Stretch med god plads til at vokse også i overkroppen – nakkestøtten har flere indstillinger tilbage, inden den når sin maksimale højde. Trods sædets meget generøse rummelighed opleves BeSafe Stretch ikke unødig stor. Den fylder ganske vist en del i bilen, men det er overraskende, at den ikke kræver mere plads, når man tænker på, hvor store børn der kan være i den.

Let at justere til hvileposition

Ud fra et sikkerhedsmæssigt synspunkt er en opret siddestilling det bedste, når man kører bil. Samtidig har børn en tendens til at sove i bilen og så er det vigtigt, at barnets hoved ikke hænger fremad, så luftvejene lukker til.

Med BeSafe Stretch behøver man ikke at vælge en vinkel ved monteringen. Stretch kan med et enkelt greb justeres mellem fem hældningspositioner under kørslen. Hvilket gør, at man kan finde en god position både til vågne og sovende børn og til flade eller mere skålformede bilsæder.

Det er nemt at justere højden på nakkestøtten i BeSafe Stretch. Det har også været meget nemt at bruge selen. Knappen til forlængelse af selestroppen er placeret perfekt mellem barnets ben, hvilket gør det nemt både at forlænge og stramme selen. Selestropperne glider let, og det føles ikke, som om de sidder fast eller drejer.

Høj pris er velbegrundet af lang brugstid

BeSafe Stretch kan anvendes fra 61 cm længde, altså lige efter babystolen. Den leveres med et udtageligt indlæg, som gør sædet lidt mere hyggeligt for de mindste børn. Det er tydeligt, at barnets komfort har været i højsædet ved udviklingen af autostolen. Sædet føles tilpas blødt og behageligt, og nakkestøtten giver både god beskyttelse og mulighed for at se ud.

Selvom det giver mening, at en nyudviklet autostol har en høj pris, så begrænser prisen på BeSafe Stretch kraftigt, hvilke familier der vil have råd til den. Men én ting er der ingen tvivl om: Hvis man vil have sit barn bagudvendt i bilen så længe som muligt, kan man være sikker på, at BeSafe Stretch er en autostol, der muliggør det.

Lang anvendelsestidnem at montereindstillelig hvilepositionutroligt rummeligt sædehøj maks. vægt
Høj priskræver en rummelig bil for at kunne udnytte benpladsen maksimalt

Prissammenligning

Sammenlign priser
Jollyroom.dk Logo

BeSafe Stretch Autostol, Fresh Black Cab

4.999 kr.
Jollyroom.dk Logo

BeSafe Stretch Autostol inkl. Beemoo Sædebeskytter Lux, Fresh Black Cab

5.178 kr.
Jollyroom.dk Logo

BeSafe Stretch Autostol, Peak Mesh

5.199 kr.

2. Axkid Minikid 2018 - BEDST TIL PRISEN AUTOSTOL

Letmonteret autostol med rummelig siddeflade og bekvemt, aftageligt betræk

Monteringsmetode: Sikkerhedssele og forankringsremme PLUS-test godkendt: Ja Vægtkapacitet: 25 kg Forlængbart ryglæn/nakkestøtte: Ja Hvilestilling: Ja, 5 positioner Kan lænes tilbage under kørslen: Nej Vægt: 11,5 kg Højde på sæde til højeste kant: 56 cm Bredde: 46 cm Seleophængning: Nej

Axkid Minikid

Axkid Minikid 2018 er en opdatering af mærkets meget populære autostol Minikid.

 • Betrækket er blevet nemmere at tage af, så rengøring af autostolen er blevet enklere
 • Nakkestøtten har fået en mere omsluttende form, der bedre skal forhindre, at barnets hoved falder fremover, hvis det falder i søvn
 • Anordningen til at låse nakkestøtten i forskellige stillinger er blevet nemmere at komme til
 • Støttebenet er også gjort betydeligt lettere at anvende, men det er samtidig blevet kortere. Har man en minibus eller anden bil med høje sæder, fås der en forlængelse til støttebenet.

Komfortabel selv på længere ture

Minikid er takket være Axkids selvspændende forankringsremme meget enkel at montere i bilen. På undersiden af autostolen sidder der en hældningsbøjle, der kan justeres i fem forskellige stillinger, så det bliver nemmere at finde en god vinkel til autostolen, hvor barnet sover bekvemt.
Komforten øges yderligere af, at betrækket er lækkert polstret. Dette er en stol, som børn kan sidde bekvemt i, også på længere rejser.

God til mindre biler

Axkid Minikid 2018 virker kompakt, og der er også plads til den i mindre biler, samtidig med at siddefladen er rummelig. Maksimumsvægten er 25 kg, og længdemæssigt kan en normalt stor seksårig sidde i den uden problemer.
Til mindre børn medfølger et babyindlæg, der placeres i autostolen som en hynde. Da det er enkelt at justere højden på nakkestøtte og sele, er det ikke noget problem at skifte mellem børn med forskellig længde i autostolen.

Ud over at det korte støtteben gør, at Axkid Minikid 2018 ikke altid er kompatibel med alle biler uden forlængelse, så er det også et potentielt problem, hvis man har en bil med meget skålformede sæder.
Ved hjælp af hældningsbøjlen kan man ganske vist justere vinklen, men ikke så meget. I dybt skålformede sæder er det derfor ikke altid sikkert, at man kan finde en god indstilling for barnet.

Konklusion på test af autostol Axkid Minikid 2018

Det positive vejer helt klart tungest i testen. Denne autostol føles tryg, især fordi stolen er udstyret med ASIP – en lille støddæmper, der skal opfange en del af energien ved en kollision. Det allerbedste er den enkle montering og rummelige siddeflade, som gør, at autostolen kan anvendes i lang tid. Takket være disse egenskaber og en rimelig pris får man meget autostol for pengene med Axkid Minikid 2018.

Enkel at montererummelig siddefladelet at ændre højde på nakkestøtte og sele
Kort støttebenkan ikke vinkles under kørslen

3. BeSafe iZi Plus X1

Rummelig og hyggelig autostol - med stabil montering og en god hvilestilling

Monteringsmetode: Sele og forankringsremme PLUS-test godkendt: Ja Vægtkapacitet: 25 kg Ryglæn/nakkestøtte kan forlænges: Ja Hvilestiling: Ja, 3 positioner Kan lænes tilbage under kørslen: Ja Vægt: 12,2 kg Højde på sæde til højeste kant: 61 cm Bredde: 44 cm Seleophængning: Ja

BeSafe iZi Plus X1

BeSafe iZi Plus X1 er en bagudvendt autostol, der monteres med sikkerhedssele, forankringsremme og støtteben. Sammenlignet med de ældre versioner har iZi Plus X1 fået en opdateret hynde til små børn og forbedret sidekollisionsbeskyttelse med tilføjelsen af SIP+.

SIP+ sættets fast på den side af autostolen, der vender mod bildøren, og mindsker kraften som iZi Plus X1 udsættes for ved en eventuel kollision.

Rummelig autostol med godt indlæg til mindre børn

Maksimumsvægten for BeSafe iZi Plus X1 er 25 kilo, og højdemæssigt har børn op til omkring 6 år siddet udmærket i stolen under vores test.

Nakkestøtten er let at forhøje med en pal på bagsiden af stolen. Samtidig kan iZi Plus X1 også sagtens bruges til små børn. Med til stolen følger en hynde (kaldet body hugger) som er specielt designet til at løfte og omfavne det lille barn. Dette er af sikkerhedsgrunde, da det er vigtigt, at selen sidder rigtige omkring barnets krop, men også for at øge siddekomforten.

Billede fra test af autostol BeSafe iZi Plus X1 - her kan du se den monteret på bagsædet

Plads til at sidde ved siden af autostolen

Selvom BeSafe iZi Plus X1 er en stor autostol, som derfor kan være mindre god i små biler, så er den alligevel overraskende kompakt. Man kan sagtens sidde ved siden af den eller have endnu en autostol monteret på sædet ved siden af.

Monteringen kræver, at den letforståelige manual læses grundigt igennem. Sikkerhedsselen skal føles korrekt og spændes stramt. Derefter pumpes frontbøjlen udad, til selen er helt stram. Når forankringsremmene skal spændes, skal man være stærk nok eller kunne komme til fra den rigtige vinkel. Endelig skal støttebenet justeres mod bilens gulv.

Monteringen tager lidt tid og kræver en del kræfter. Men hvis den udføres korrekt, holder den i lange perioder med daglig ind- og udklatring, uden at stolen rokker sig.

Smart ophængning med magneter

Vi havde håbet, at selen i iZi Plus X1 var blevet ændret, men vi ser stadig tendenser til, at seleremmene bliver snoede. Grenselen kunne også have været lidt længere, så man lettere kan komme til at klikke selen sammen uden at risikere at nive barnet på indersiden af låret. Den smarte ophængning med magneter i selens skulderpolstring og i autostolens er dog bevaret. Det gør det meget lettere at få barnet i og ud af stolen.

BeSafe iZi Plus X1 kan vinkles i tre forskellige stillinger ved at vippe stolen opad og bagud. Dette kan gøres med et enhåndsgreb på stolens underside, også med et tungere barn i stolen. I hvilestillingen er der ingen risiko for, at hovedet vipper fremover, hvis barnet falder i søvn.

Den oprette siddestilling gør, at selv store børn er tilfredse og kan kigge ud. Benpladsen er godkendt, selvom de ældste må sidde med benene bøjede eller over kors.

Alsidig og meget god til prisen

Da BeSafe iZi Plus først blev lanceret, lå den højt prismæssigt sammenlignet med mange andre bagudvendte autostole. Men markedet har ændret sig, Autostolene er blevet mere avancerede, og priserne er steget. Når den opdaterede iZi Plus X1 lanceres, er denne populære autostole således bare blevet endnu bedre til prisen.

Konklusion på test af autostol BeSafe iZi Plus X1

Hvis man vil slippe for besværet med at skifte mellem flere forskellige autostole for at kunne have barnet bagudvendt så længe som muligt, og samtidig vil have alle de moderne funktioner som ofte kun fås med isofixmonterede autostole, så er iZi Plus X1 en fuldtræffer.

Lang anvendelsestidgod siddekomforthar hvilestillingmeget stabil montering
Fylder en del i bilen

4. BeSafe iZi Modular A RF X1 i-Size

Letinstalleret autostol med selvspændende sele, herligt hvis man mangler kræfter i armene

Monteringsmetode: Isofix-base PLUS-test godkendt: Ja Vægtkapacitet: 18 kg Ryglæn/nakkestøtte kan forlænges: Ja Hvilestilling: Ja, flere positioner Kan lænes tilbage under kørslen: Ja Vægt: 15 kg for stol og base Højde på sæde til højeste kant: 65 cm Bredde: 44 cm Seleophængning: Ja, magnetbeslag

BeSafe iZi Modular A RF X1 i-Size

Det er ikke mange autostolsproducenter, der har så tungevridende modelnavne som BeSafe. Og det kan virke forvirrende, at der kun er bogstavet A til forskel mellem denne model og den "almindelige" iZi Modular RF X1 i-Size.
Men den eneste forskel mellem de to autostole er, at iZi Modular A er udstyret med funktionen Active Retract Harness. Det betyder, at autostolen har en integreret sele, der selv strammer til.

Moderne funktion der faktisk gør hverdagen lettere

Nogle gange virker det som om, at de funktioner, der tilføjes på moderne autostole, lyder smartere, end de er i praksis. Selvom man godt kan klare sig uden denne nyskabelse, viste det sig hurtigt at være en funktion, som faktisk forenkler hverdagen. Baggrunden for at selen spænder sig selv er en undersøgelse, der viser, at mange børn ikke sidder sikkert i autostolen, netop fordi selen ikke er spændt hårdt nok.

Dette problem elimineres effektivt med iZi Modular A. Grenselen mellem barnets ben skal foldes fremad, for at selen skal være i bevægelig stilstand. Derefter sætter man barnet i og klikker selerne fast i samlespændet. Selen begynder med det samme at spænde de slappe remme til. Nu tager man fat i den del af selen, der løber langs barnets brystkasse og fører den opad. Der høres en klikkende lyd for hvert trin, selen spændes til.

Ekstra velegnet sele til svage håndled

Selen i iZi Modular A er således ikke helt selvspændende, man er nødt til at hjælpe lidt til. Men selve processen er alligevel meget nemmere end på den almindelige iZi Modular. Active Retreat Harness er en funktion, der gør det markant lettere, når barnet skal sættes i autostolen, og gør det ekstra nemt, hvis man er uøvet (for eksempel bedsteforældre), eller hvis man har svage håndled, at sørge for, at barnet sidder sikkert under bilkørslen.

I andre henseender er iZi Modular A RF i-Size magen til den almindelige iZi Modular RF i-Size. Autostolen er nem at montere med tilhørende isofix-base, der kan forlænges for at give ekstra benplads. Autostolen kan vinkles mellem flere forskellige stillinger ved hjælp af en pal på sædets underside. Denne funktion er ekstra god, fordi stolen kan få en opret siddestilling i selv meget skålformede bilsæder, men også så mindre børn kan sove i bilen, uden at hovedet falder fremover.

Letanvendt autostol med begrænset anvendelsestid

Som altid, når der er tale om i-Size, er det begrænset, hvor længe iZi Modular A kan anvendes. Maksimumsvægten er 18 kg og maksimumslængden 105 cm. Det er nem at få stolen til at vokse ved at hæve nakkestøtten, og der er plads til de fleste børn op til en alder på cirka fire år. Derefter skal man skifte til en anden bagudvendt autostol med højere maksimumsvægt, indtil barnet er klar til at blive vendt fremad.

Konklusion på test af autostol iZi Modular A

Active Retract Harness er måske ikke det største, der er sket for bagudvendte autostole. Men når man først har set funktionen i praksis, vil man helst ikke undvære den. Hvis man alligevel overvejer at købe en Modular-autostol fra BeSafe, så er det bestemt pengene værd at betale ekstra for A'et i produktnavnet.

Selvspændende seleenkel at monterejusterbar vinkelbekvem for barnet
Begrænset anvendelsestid

5. BeSafe iZi Twist B i-Size

Eksklusiv, velfungerende autostol der kan anvendes fra fødslen og har en smart drejefunktion

Monteringsmetode: Isofix PLUS-test godkendt: Ja Vægtkapacitet: 18 kg Ryglæn/nakkestøtte kan forlænges: Ja Hvilestiling: Ja, 4 positioner Kan lænes tilbage under kørslen: Ja Vægt: 15 kg Højde på sæde til højeste kant: 63 cm Bredde: 44 cm Seleophængning: Ja, magnetbeslag

BeSafe iZi Twist B i-Size

BeSafe iZi Twist B i-Size er en meget nær slægtning til autostolen iZi Twist i-Size fra BeSafe. Det eneste der adskiller modellerne fra hinanden er, at iZi Twist B kan anvendes lige fra fødslen.
Indlæggene Baby Shell og Newborn Hugger erstatter babyautostolen.

Den almindelige iZi Twist anvendes fra en alder på cirka 6-9 måneder. Læs vores anmeldelse af BeSafe iZi Twist i-Size for at få yderligere oplysninger om, hvordan BeSafe iZi Twist B i-Size fungerer med større børn.

Lyd og farver hjælpe dig med at montere

Denne bagudvendte autostol monteres i bilen med isofix og støtteben. Installationen er enkel takket være tydelige lyd- og farveindikationer, der viser om alle låse og beslag er forankret korrekt. Selve stolen kan ikke løsnes fra basen. Til forskel fra en almindelig babyautostol kan iZi Twist B dermed ikke anvendes uden for bilen eller sættes på en barnevogn.

På den anden side får man med iZi Twist B mulighed for at kunne justere stolen mellem forskellige hældninger, så det er nemt at finde den vinkel, som passer bedst til babyen i netop den bil.

iZi Twist B fylder mere i bilen end en almindelig babyautostol, men er i normal størrelse sammenlignet med andre bagudvendte autostole.

Drejes til højre eller venstre

Der er håndtag på begge sider af basen, men for at dreje stolen skal man kun trykke det ene op. Stolen kan drejes til både højre og venstre, så man altid kan vende barnet mod døren. Og netop det at stolen kan dreje er et stort plus.
Dels fordi bevægelsen med at tage barnet ud eller sætte det i stolen bliver mere ergonomisk for den voksne.
Og dels fordi overførslen bliver blødere og mere kontrolleret, hvilket babyen sætter pris på.

Kraftige polstringer på selen

Pladsen i iZi Twist B er rummeligere end siddefladen i en almindelig babyautostol, men føles samtidig ikke for stor til den nyfødte. Indlæggene giver en hyggelig følelse, og barnet sidder bekvemt lige fra begyndelsen. Selen har kraftige polstringer og sidder godt hen over barnets skuldre. Grenremmen virker lidt kort, og man skal passe på, at spændet ikke klemmer indersiden af barnets lår.

Konklusion på test af autostol BeSafe iZi Twist B i-Size

Alle funktioner er af høj klasse, og det føles utrolig trygt og sikkert at sætte sin baby i BeSafe iZi Twist B i-Size. Den høje købspris bliver mere rimelig, når man tager højde for, at anvendelsestiden også omfatter tiden i babyautostol. Desuden slipper man for at researche inden to køb.

Vælger man BeSafe iZi Twist B i-Size med dens lange anvendelsestid, får man en løsning, der er lige så praktisk som den er enkel, med en drejefunktion, der hurtigt viste sig at være guld værd.

Velfungerende drejefunktionkan anvendes fra fødslenvokser enkelt med barnetintuitiv montering
Kan ikke anvendes på barnevognenret kort gren-rem i selen

6. BeSafe iZi Twist i-Size

Kvalitetsautostol med smart drejefunktion, gode hvilestillinger og intuitiv montering

Monteringsmetode: Isofix PLUS-test godkendt: Ja Vægtkapacitet: 18 kg Ryglæn/nakkestøtte kan forlænges: Ja Hvilestiling: Ja, 4 positioner Kan lænes tilbage under kørslen: Ja Vægt: 15 kg Højde på sæde til højeste kant: 63 cm Bredde: 44 cm Seleophængning: Ja, magnetbeslag

BeSafe iZi Twist i-Size

BeSafe iZi Twist i-Size er en bagudvendt autostol, der kan drejes på basen. Den er nært beslægtet med BeSafe iZi Twist B i-Size. Forskellen er, at iZi Twist B kan anvendes lige fra fødslen i stedet for en babyautostol takket være de medfølgende indlæg.

Anvendes fra cirka 6-9 måneder

BeSafe iZi Twist er i den henseende en mere traditionel, bagudvendt autostol, som kan anvendes fra cirka 6-9 måneder. Den første periode anvendes stolen med Two-Fit Cushions-hynderne i. Det gør siddefladen lidt tættere op til en alder på cirka to år.

Let at montere med lyd og farver

Monteringen af iZi Twist er så intuitiv, som den kan være. Isofixarmene skal passe ind i beslagene i bilsædet, og støttebenet skal klappes ud og justeres i længden. Igennem hele processen bliver man guidet af tydelige indikationer i form af lyd og farve, som viser, om monteringen er korrekt.
Takket være de tydelige anvisninger er iZi Twist en stol, som man nemt og hurtigt kan flytte mellem forskellige biler.

Det eneste problem der er opstået undervejs i testen er, at isofixarmene af og til driller, når man skal løsne stolen fra sædet. Tricket er at trykke stolen indad, samtidig med at man trykker låseanordningen ned for at løsne isofixbeslaget, men af og til kræver det flere forsøg, før man lykkes.

Selve stolen fylder ikke særlig meget i bilen. Men det er nødvendigt med lidt plads omkring iZi Twist for at den skal kunne drejes på sædet.

Praktisk drejefunktion

Det er nemt at dreje stolen ved at holde et af håndtagene ind, der sidder på hver side af autostolens base. Rotationen foregår problemfrit. Det faktum at man kan vende barnet udad mod bildøren, letter mere end man skulle tro, når barnet skal sættes i, og når selen skal spændes. Hele processen bliver mange gange enklere og meget mindre belastende for forælderens ryg.

Maksimumsvægt og maksimumslængde for BeSafe iZi Twist i-Size er 18 kilo og 105 cm. Det svarer til en alder på cirka 4 år, og op til da har børnene, som har testet stolen, siddet rart og godt. Benpladsen er til den lille side, men det er tilfældet med alle autostole, der kan roteres.

God sele og let at justere

Selen har fungeret godt, remmene snor sig ikke, og magnetbeslagene til at hænge den til side er meget brugbare. Den er enkel at justere i højden, hvilket sker med et enhåndsgreb, samtidig med at man hæver eller sænker nakkestøtten. iZi Twist har fire forskellige hældninger, så barnets hoved ikke kommer til at hænge forover, hvis det falder i søvn under kørslen.

Konklusion på test af autostol BeSafe iZi Twist i-Size

BeSafe iZi Twist i-Size er en stilren autostol i høj kvalitet med utroligt mange brugervenlige funktioner og gennemtænkte detaljer. Den virker bekvem at bruge både for barnet og de voksne.

Har man plads i budgettet, så anbefaler vi iZi Twist til alle, som ofte kører bil.

Intuitiv monteringsmart drejefunktionflere hvilestillingergod sele med magnetbeslag
Begrænset benplads til større børnisofixarmene kan drille når de skal løsnes

7. Axkid Wolmax

Let og rummelig autostol der på mange punkter overstråler andre lavprismodeller

Monteringsmetode: Sele og forankringsremme PLUS-test godkendt: Ja Vægtkapacitet: 9-25 kg Forlængbart ryglæn/nakkestøtte: Ja Hvilestilling: Ja, 2 positioner, kan ikke lænes tilbage under kørslen Vægt: 9,6 kg Bredde: 45 cm Seleophængning: Ingen

Axkid Wolmax

Wolmax er noget så ærefuldt som Axkids lavprisversion af en autostol. Altså en slags slanket variant af mærkets populære stol, Minikid. Prisen er meget overkommelig med tanke på stolens kvalitet og brugstid. Så længe man er bevidst om, hvilke funktioner der er prioriteret væk, er Wolmax således et meget godt køb.

Stabil montering

Wolmax monteres med bilens sele og forankringsremme. Remmene strammes manuelt, og spænderne sidder oppe ved stolen, så hvis der er begrænset plads i bilen, kan det blive svært at komme ordentligt til. Det er imidlertid ikke svært at få Wolmax til at sidde stabilt, men skal autostolen ofte flyttes rundt mellem biler, findes der bedre alternativer.

Der kan ikke ændres hældning på stolen under kørslen. Den har dog en slags støtteben, som kan være enten klappet ud eller ind under autostolens sæde ved montering. Den optimale vinkel afhænger af formen på bilsædet og til dels, om barnet har tendens til at falde i søvn i bilen. Axkid sælger også en separat kile, der kan bruges til at justere hældningen yderligere.

Bruges op til cirka 4 år

Maksimumsvægten for stolen er 25 kilo, og ryglænet er højt nok til at virke til en fireårig i normal højde, med god marginal. Justering af sele og nakkestøtte kan ikke klares i en håndevending. Selen skal trådes om manuelt, og der er selehuller i tre forskellige højder. Nakkestøtten har en lås, der trykkes sammen, hvorefter nakkestøtten trækkes til en ny stilling.

Det er altid lidt besværligt at tråde en sele om, og det er ikke altid muligt med autostolen monteret. Skal Wolmax bruges af søskende i forskellig længde, er det en detalje, man bliver irriteret over. Men er det altid samme barn, der skal køre, er det et meget lille minus. Selen er rummelig og let at trække ud, så barnet nemt kan sættes i eller tages ud af stolen. Der er ingen ophængning til selen.

God ventilation

Puderne på selens skulderremme, der beskytter barnets hals mod, at selen gnaver, er smart fastgjort til nakkestøtten og kan ikke glide ned. Wolmax' betræk virker godt ventileret og er også tørret hurtigt, hvis det er blevet vådt af spild eller sved.

Axkid Wolmax er mindre rummelig i ryglænets højde end den noget mere eksklusive Minikid. Og i alle situationer, hvor Wolmax skal tilpasses – efter bilen eller efter barnet – kræver den mere arbejde. Men de positive sider ved Wolmax er tungtvejende. For en del børn vil stolen kunne fungere i alle de fem år, det anbefales, at børn som minimum kører bagudvendt.

Konklusion på test af autostol Axkid Wolmax

Med Axkid Wolmax får man altså en let og meget rummelig autostol, der i mange henseender overstråler andre lavprismodeller, til en pris der er mindre end halvdelen end mange andre autostole. Og det er en klapsalve værd.

Prisgunstigrummeliglang brugstid
Selen skal trådes om manueltbegrænset mulighed for hældningret krævende montering

8. Axkid Modukid Seat

Meget praktisk autostol med enkel og tryg montering samt hyggelig siddeflade

Monteringsmetode: Isofix-base PLUS-test godkendt: Ja Vægtkapacitet: 18 kg Ryglæn/nakkestøtte kan forlænges: Ja Hvilestiling: Ja, 3 positioner Kan lænes tilbage under kørslen: Ja Vægt: 15,5 kg for stol og base højde på sæde til højeste kant: 60 cm Bredde: 44 cm Seleophængning: Nej

Axkid Modukid Seat

Axkid Modukid Seat er en bagudvendt autostol, og den kan kun monteres i bilen sammen med dens tilhørende isofix-base.

Sikker montering

Isofix-basen er meget let at håndtere og har tydeligere greb, der trækkes ud og derefter klikker tydeligt og viser grønt, når de falder på plads. Selv støttebenet er tydeligt. Det er et stort plus, at man også kan justere benpladsen for barnet ved at vælge længden på isofixarmene.

Anvendelsestiden begrænses af maksimumsvægten på 18 kilo. Men den fleksible base betyder også, at børn som snart vokser fra stolen, kan få plads til benene. At sætte stolen i basen fungerer i første forsøg. Axkid Modukid er en stol, der er nem at flytte mellem biler og har en montering, man føler sig tryg ved.

Sidekollisionspude medfølger

Hvis man har en lille bil eller skal sidde ved siden af autostolen, kan Axkid Modukid Seat sagtens anvendes. Stolen er kompakt og praktisk udformet uden dele, der stikker ubehageligt ud. Der medfølger en sidekollisionspude, der skal fastgøres på den side af stolen, der er nærmest bildøren. Selve siddefladen er af normal størrelse med skålformede sider. I nakkestøtten er der et indlæg, som kan tages ud. Det er en enkel måde at give mere plads til hovedet, når barnet begynder at blive større.

Den primære kritik til Axkid Modukid Seat drejer sig om stolens sele. Seleremmene har en irriterende evne til at blive snoede. Det er ganske vist let at vende dem rigtigt igen, men i længden trækker det ned på det samlede indtryk. Lidt bredere og stivere seleremme havde været at foretrække.

Bortset fra det er selen smart konstrueret. Nakkestøtte og selens højde på ryglænet justeres nemlig automatisk, når selen spændes. På den måde sikrer man, at selen sidder rigtigt ved hver brug.

To hvilestillinger

Til mindre børn er det muligt at vinkle Axkid Modukid Seat. Ud over den oprette siddestilling er der også to hvilestillinger. For at justere hældningen holder man låseanordningen mellem barnets ben inde, samtidig med at man trækker bagud og opad. Modukids betræk er smudsafvisende tiltrækker ikke støv. Det er let at støvsuge, hvis det er blevet sandet til, men betrækket kan også tages helt af og vaskes.

Konklusion på test af autostol Axkid Modukid Seat

Ser man på Axkid Modukid Seat separat, så er prisen forholdsvis høj. Der fås også en babyautostol, Modukid Infant, som kan anvendes på samme base som Modukid Seat.

Hvis man betragter stol, babyautostol og base som en pakkeløsning til barnets første omtrent fire år, virker det mere prisbilligt. Især fordi Axkid Modukid Seat er en både god og gennemtænkt stol, som man føler sig tryg ved at lade sit barn sidde i på enhver biltur.

Enkel og sikker monteringhyggelig siddeflademeget praktisk størrelsejusterbar benplads
Seleremme snor sig letbegrænset maksimumsvægt

9. BeSafe iZi Kid X3 i-Size

Højt placeret autostol med stabil montering og smart hvilestilling

Monteringsmetode: Isofix PLUS-test godkendt: Ja Vægtkapacitet: 18 kg Ryglæn/nakkestøtte kan forlænges: Ja Hvilestiling: Ja, 3 positioner Kan lænes tilbage under kørslen: Ja Vægt: 15,5 kg Højde på sæde til højeste kant: 63 cm Bredde: 44 cm Seleophængning: Magnetbeslag

BeSafe iZi Kid X3 i-Size

BeSafe iZi Kid X3 i-Size er den opdaterede og forbedrede version af iZi Kid X1 og X2.

Sidekollisionsbeskyttelse SIP+

Den største forskel er, at Kid X3 er blevet udstyret med BeSafe SIP+, som er en ekstra sidekollisionsbeskyttelse. SIP+ sættes fast på Kid X3 på den side, der vender mod døren, og mindsker kraften som autostolen udsættes for ved en eventuel kollision. Autostolen har også fået et nyt indlæg, kaldet body hugger, til små børn der lige er skiftet fra babyautostolen.

iZi Kid X3 minder en del om andre autostole fra BeSafe. Sæde og frontbøjle vil se bekendte ud, hvis man har erfaring med den populære BeSafe iZi Plus fra tidligere.

Stolen vejer en del og er ikke en model, man gerne flytter frem og tilbage mellem forskellige biler. iZi Kid X3 monteres med isofix og støtteben samt en støtteplade, der pumpes op, så stolen står fast som en klippe. Den kan kun anvendes bagudvendt og har en maksimumsvægt på 18 kg.

Relativt kompakt

Monteringen er ikke svære end for andre autostole med isofix, og der ligger en letforståelig manual i en lomme på bagsiden af ryglænet. Når BeSafe iZi Kid X3 i-Size først er på plads, virker den relativt kompakt i bilen, og man kan godt sidde på pladsen lige ved siden af. Stolen fylder mest i længden. I hvert fald hvis man vil kunne bruge dens hvilestilling.

For at vinkle stolen bagud løsner man palen under kanten af sædet mellem barnets ben og løfter opad. Afhængigt af hvilken bil stolen anvendes i, kan det variere, hvor vigtig hvilestillingen er, for at barnet skal kunne sove, uden at hovedet falder forover. Sædet i Kid X3 i-Size fungerer fint for børn op til cirka 4 år, og den angivne maksimumslængde er 105 cm.

Selen har fungeret godt

Det er nemmest at trække selen langt ud, når man tager barnet ud af bilen. Så kan selen nemlig hænges til side ved hjælp af magnetbeslagene i skulderpuderne. Når man derefter skal sætte barnet i igen, er selen nem at samle, og så er det bare at stramme remmene godt til sidst. Nakkestøtten forhøjes med et enhåndsgreb, og Kid X3 kan nemt vokse i takt med barnet.

Stolens betræk har et flot design, og føles samtidig modstandsdygtigt over for snavs og slitage. Det kan også tages af og vaskes, hvilket er praktisk, hvis barnet bliver køresygt.

Monteringen med isofix gør, at man bør købe yderligere en bagudvendt autostol med højere maksimumsvægt, når barnet er vokset ud af Kid X3. Indtil da er isofixmontering praktisk og gør det lettere, hvis man vil flytte autostolen mellem forskellige biler, hvis man da er stærk nok til at kunne bære den.

Konklusion på test af autostol BeSafe iZi Kid X3 i-Size

Samlet set virker BeSafe iZi Kid X3 i-Size som en meget stabil og solid autostol med gode funktioner og høj sikkerhed.

Meget god siddepladsnakkestøtte let at justeregod hvilestillinglet at montere
Ret tungfylder i længden i hvilestillinghøj pris

Prissammenligning

Sammenlign priser
Illustration - Der er ingen priser lige nu

Der er ingen priser lige nu

10. BeSafe iZi Modular RF X1 i-Size

Monteringsmetode: Isofix-base PLUS-test godkendt: Ja Vægtkapacitet: 18 kg Ryglæn/nakkestøtte kan forlænges: Ja Hvilestiling: Ja, flere positioner Kan lænes tilbage under kørslen: Ja Vægt: 15 kg for stol og base højde på sæde til højeste kant: 65 cm Bredde: 44 cm Seleophængning: Ja, magnetbeslag

BeSafe iZi Modular RF X1 i-Size

For at køre trygt og sikkert i bil er det vigtigt, at barnet sidder bagudvendt så længe som muligt. Med isofixstole som BeSafe iZi Modular RF X1 i-Size skal man være opmærksom på, at der både er en maksimumsvægt på 18 kg og maksimumslængde på 105 cm. Når barnet vokser fra Modular RF X1, skal man derfor være klar til at anskaffe en bagudvendt autostol med en højere maksimumsvægt, der fastgøres med sikkerhedssele og forankringsremme.

Opgraderet med smarte og sikre forbedringer

Når det er sagt, så er der ikke mange autostole til de første år med bagudvendt kørsel, der er lige så praktiske som BeSafe Modular. Og den nyeste version Modular RF X1 er blevet endnu bedre. Stolen er blevet udstyret med en forstærket sidekollisionsbeskyttelse, og BeSafes kollisionsbeskyttelse SIP+, der fastgøres på siden af autostolen, er blevet lettere at montere.

Udformningen af selepolstringerne på Modular RF X1 er ændret til nye Ergo-Move Shoulder Pads, der tillader et større bevægelsesmønster hos barnet. Noget der kan lyde som en lille detalje, har alligevel gjort en positiv forskel for, hvor fastspændt barnet føler sig.

Meget let og enkelt at montere i bilen

BeSafe iZi Modular er et autostolesystem, hvor man bruger den samme isofix-base til først Modular babyautostol og derefter til den bagudvendte Modular RF X1. basen er meget enkel at montere og har tydeligere indikatorer for, at hvert trin er gennemført korrekt. Et positivt kendetegn ved Modulars isofix-base i forhold til andre baser er, at den kan forlænges, så man kan skabe lidt ekstra benplads til større børn. Det gør en forskel for barnets komfort.

Med basen på plads i bilen går det let som en leg at klikke Modular RF X1 fast. Det betyder, at stolen også er meget enkel at flytte mellem forskellige biler, især hvis man køber en ekstra basen.

Praktiske magnetbeslag

Det er nem at tilpasse Modular RF X1 efter barnets længde. Nakkestøtten og selen hæves med et enhåndsgreb. Selen fungerer meget godt, og den snor sig næsten aldrig. Det er også let både at spænde og løsne selen. Et ekstra plus for, at man kan hænge selen til side med magnetbeslag, når barnet skal sættes i og tages ud af stolen.

Risikoen for at barnets hoved falder forover, hvis barnet falder i søvn under køreturen, er lille. Modular RF X1 kan vinkles i flere forskellige positioner med en pal, der sidder let tilgængelig på undersiden af autostolen.

Konklusion på test af autostol BeSafe iZi Modular RF X1 i-Size

Denne autostol er meget praktisk både i størrelse, og hvordan den er at bruge. Så længe man er bevidst om den begrænsede anvendelsestid, så er BeSafe iZI Modular RF X1 i-Size således en bagudvendt autostol, der varmt kan anbefales.

Enkel at monterepraktisk størrelsebasen kan forlængesgod hvilestilling
Begrænset anvendelsestidhøj pris

11. Maxi-Cosi Mica

Drejelig autostol, der er god til prisen, let at montere og som vokser med barnet

Monteringsmetode: Isofix PLUS-test godkendt: Nej Vægtkapacitet: 18 kg Ryglæn/nakkestøtte kan forlænges: Ja Hvilestiling: Ja, 5 positioner Kan lænes tilbage under kørslen: Ja Vægt: 14,9 kg Højde på sæde til højeste kant: 60 cm Bredde: 44 cm Seleophængning: Ja

Maxi-Cosi Mica

Maxi Cosi Mica er en bagudvendt, drejelig autostol, der også kan fungere som babyautostol.

Spædbarnsindlæg

Med medfølgende spædbarnsindlæg er Mica godkendt til brug lige fra fødslen. Babyindsatsen af memoryfoam tages ud, når barnet er blevet 60 cm langt. Indtil da skaber den et hyggeligt og stabilt miljø. Vil man kunne skifte mellem at have en baby og et større barn i stolen, så er indlægget nemt at tage ud.

Mica monteres i bilen med isofixbeslag og støtteben. Hvis beslagene forankres korrekt, vises grønne indikatorer, og støttebenet hyler, til det er klappet rigtig ud. Manualen er meget tydelig. Takket være at stolen er så nem at montere, er den også let at flytte mellem forskellige biler.

Praktisk størrelse på rimeligt rummelig autostol

Autostolen fylder naturligvis mere i bilen end en traditionel babyautostol. Den er derimod forbavsende lille og praktisk sammenlignet med andre bagudvendte autostole. Det er ikke noget problem for en voksen at sidde eller have en selestol på sædet ved siden af. Stolens indre er relativt rummeligt. En normalt stor fireårig sidder helt okay, selvom der begynder at blive begrænset plads til benene.

Maksimumsvægten for barnet, der kører i Maxi Cosi Mica, er 18 kg, og stolen er godkendt op til 4 år og 105 cm. Derefter bør man skifte til en anden bagudvendt autostol med højere maksimumsvægt. Spørgsmålet er så, hvad der er pointen med denne stol? I Micas tilfælde drejer det sig meget om det praktiske ved, at stolen kan drejes.

Stort plus at sædet kan drejes

At kunne vende stolen mod bildøren er en kolossal hjælp, når barnet skal sættes i og tages ud af Mica. Det er mere ergonomisk for ens egen ryg, opleves enklere af barnet og gør desuden, at man lettere kan komme til at stramme selen ordentligt. Kører man meget i bil, kommer denne funktion hurtigt til at føles uundværlig.

Med Micas er det en ulempe, at man skal bruge begge hænder til at dreje stolen. Det betyder, at man ikke kan bære barnet, imens man vender stolen. Og i de biler vi har testet Mica i, kan døren ikke lukkes, når den er vendt udad. Et andet minus er, at stolen kan roteres til fremadvendt stilling, en funktion som desværre findes, fordi den efterspørges i andre lande.

Maxi Cosi Mica har også masser af andre, smarte funktioner. Selen kan hænges til side, stolen kan nemt vinkles i forskellige hældninger,og betrækket er både robust og virker modstandsdygtigt over for pletter.

Konklusion af test af autostol Maxi Cosi Mica

At kunne dreje autostolen mod døråbningen har mange fordele, både for barn og forælder. Maxi Cosi lykkes stort set med konstruktionen. Mica har nogle mindre mangler i brugervenligheden, men er populær hos testerne for den enkle montering og komforten ved at kunne dreje den.

Sædet kan drejesvokser med barnetnem at monterehar hvilestilling
Kan vendes fremadkræver to hænder at dreje

12. Axkid Rekid

Autostol med tilpasbar maksimumsvægt samt sele og nakkestøtte, der er lette at justere

Monteringsmetode: Isofix og monteringsremme eller sikkerhedssele og monteringsremme PLUS-test godkendt: Ja Vægtkapacitet: 9-25 kg med sele og forankringsremme, 9-18 kg med isofix. Forlængbart ryglæn/nakkestøtte: Ja Hvilestilling: Ja, 3 positioner. Kan ikke lænes tilbage under kørslen Vægt: 14,3 kg Højde på sæde til højeste kant: 59 cm Bredde: 45 cm Seleophængning: Nej

Axkid Rekid

Axkid Rekid er en bagudvendt autostol, der langt hen ad vejen minder meget om DuoFix fra samme mærke. Stolen er en blanding af en selestol og en isofixstol. Fordelen ved det, er at stolen kan monteres på alle sæder i bilen, som har en trepunktssele.

Hvis man vil fastgøre Rekid i bilen med isofix, skal man dog alligevel anvende monteringsremmene til stolen. Maksimumsvægten bliver så 18 kilo.
Men fastgøres stolen med sikkerhedsselen og monteringsremmene, så er Rekid godkendt til op til 25 kilo. Fleksibiliteten er en god ting, men det praktiske ved helt at undgå remme som med andre isofixstole, får man ikke med Rekid. Vi kan dog godt lide, at remmene er selvlåsende.
De faste isofixbeslag giver god benplads, og det bliver ikke trangt for barnets fødder i Axkid Rekid. Ulempen ved det er, at stolen fylder meget inde i bilen for passageren foran.

Hvilestillingen driller lidt

Rekid kan lægges ned til hvilestilling, så et mindre barn kan sove mere bekvemt, og stolens stilling kan justeres, mens den er monteret i bilen. Monteringsremmene skal imidlertid spændes om, efter indstillingen er ændret, så de ikke kan justeres under bilkørslen.

Let at tilpasse i størrelsen

Nakkestøtten kan forlænges og indstilles automatisk i højden, når man justerer selen. Det er en smidig funktion, der sørger for, at stolen altid er tilpasset korrekt til det barn, der skal anvende den netop nu. Der er ingen ophængning til selen, men den har været nem at spænde til om barnet, sammenlignet med mange andre bagudvendte autostole.

Sædet er polstret og føles blødt, og betrækket kan vaskes i maskine ved 30 grader. Axkid Rekid står på en gummifod, der øger friktionen mellem stol og sæde, så autostolen ikke kan glide til siden på sædet. Stolen har et meget rummeligt sæde, og dette kombineret med Rekids højeste maksimumsvægte på 25 kg, gør, at den kan anvendes i lang tid.

Sele og nakkestøtte justeres nemt efter barnets højdemaksimumsvægt kan tilpasses
Monteringsremme er altid påkrævetfylder meget i bilen

Alt om autostole

Har du planer om at købe en ny eller brugt børneautostol? Så er denne test for dig. Af de bagudvendte børneautostole, vi har testet, udpeger vi BeSafe iZi Plus til testvinder og vores købsanbefaling. Det er en rigtig god stil, men der er også andre modeller, som præsterer godt i testen, for eksempel Britax Max Way og Axkid Minikid.

Den bagudvendte børneautostol har en betydeligt kortere anvendelsestid end babyautostolen, selvom den tredje stol – selestolen – nok er den, som barnet kommer til at bruge i længst tid. Man skal skifte fra babyautostol til bagudvendt børneautostol, når barnet kan sidde selv uden støtte, dvs. ved en alder på cirka 6-9 måneder. Den svenske anbefaling for bagudvendt kørsel er i dag indtil barnet fylder 4 år, gerne 5 år.

Denne test fokuserer på barnets komfort, fleksibilitet, hvor meget stol og finesser, man får for pengene, samt hvor længe de kan anvendes. Vi har ikke testet sikkerheden, men vi har haft som grundkriterium, at alle børneautostole i testen skal være typegodkendte og testede ifølge de europæiske bestemmelser. I Sverige är det Statens väg- och transportforskningsinstitut i Linköping som utför provningarna kring bilbarnstolens säkerhet.

Hvad skal man huske på angående barnets sikkerhed?

At børn skal sidde bagudvendt i bilen så længe som muligt er et spørgsmål om, at barnets krop ikke er tilstrækkelig udviklet eller stærk nok til at holde til de kræfter, kroppen udsættes for ved et sammenstød. Det er i første række barnets hoved og nakke, der udsættes for ekstreme belastninger, hvilket udgør den største risiko for alvorlige og dødelige skader. Stolene må aldrig anvendes på et sæde, hvor der er en tilsluttet airbag.

Ifølge dansk lovgivning skal børn, der er under 135 cm, benytte en særlig beskyttelsesanordning, der svarer til barnets alder, vægt og højde. Dette kan være en babyautostol, børneautostol, selestol eller selepude. Vær omhyggelig med at følge brugsanvisningen, når du monterer autostolen. Hvis du er i tvivl om, hvordan autostolen skal monteres, kan du spørge forhandleren eller dem, du lejer autostolen af.

Visse stole tilbydes også med såkaldte Isofix-beslag, og de er i så fald betydeligt nemmere at montere. Læs mere om Isofix nederst på denne side. Det er en god idé at prøvemontere stolen i sin egen bil, da det kan variere, hvor godt en autostol kan fastgøres, afhængigt af det enkelte bilsædes form.

Mange forældre vælger i dag at leje en børneautostol i stedet for at købe den. Både forsikringsselskaber og forhandlere udlejer børneautostole. Producenterne anbefaler imidlertid ikke, at man lejer autostole, da kontrollen af stolene kan være mangelfuld.

Hvis der ikke er garanti for stolens funktion, bør man hverken leje eller låne. Skader inde i børneautostolen kan være usynlige for det blotte øje, men kan alligevel medføre livsfare i tilfælde af et sammenstød.

Den samme regel gælder, hvis du har planer om at købe en brugt, bagudvendt autostol. Du skal sikre dig, at autostolen ikke har været involveret i et sammenstød eller en anden ulykke. Du bør derfor købe af nogen, du har tillid til.

Hvornår er børneautostolen blevet for lille?

Man kan som regel anvende den bagudvendte børneautostol, indtil barnet overskrider vægtgrænsen, eller toppen af barnets ører når overkanten på ryglænet. Autostolen er således sikker, selvom et lille stykke af hovedet rager op over kanten.

Visse af stolene i testen er såkaldte kombistole, der er godkendte til både bagudvendt og fremadvendt brug. Kombistole er imidlertid både tunge og uhåndterlige, og det anbefales ikke at bruge dem fremadvendt. Vi anbefaler i stedet at købe en fast fremadvendt selestol, når barnet er vokset ud af sin bagudvendte børneautostol. Se vores test af selestole her.

I vores test angiver vi, om stolen er blevet plustestet og godkendt. Plustesten er er frivillig for autostolsproducenterne og udføres af VTI. Stole, der anvendes mellem 9 og 25 kg, kan plustestes, og formålet er at måle, hvilke kræfter barnets nakke udsættes for ved et frontalsammenstød.

 • Bedst i test
 • Tilbud
 • Guides
 • Om os