1. Start
 2. Bedst i test

Opdateret  

Test: Hold styr på din vægt med en god badevægt

Daniel Hessel

Vil du gerne holde styr på vægten? Vi har testet populære badevægte - både standardmodeller og de mere smarte af slagsen - fra Garmin, Withings og Omron. Læs med og se hvem, der bliver bedst i test.

Test: Hold styr på din vægt med en god badevægt

Sådan udførte vi testen

Vores tests er udført af uafhængige eksperter samt afspejler testredaktørens ærlige og objektive holdning.
Udvælgelsen af testede produkter og selve testresultatet udføres uden påvirkning af producenter, butikker eller andre interne/eksterne parter.

Vi tester alle vores produkter selv og anvender dem på den måde, de er beregnet til at blive brugt i hverdagen.

Hver vægt er indstillet med profiler, onlinetjenester og værdier ifølge producentens instruktioner og er derefter blevet anvendt dagligt i mindst en måned. Testpersonerne har bestået af to voksne og et mindre barn, plus sporadiske målinger af interesserede gæster

Vi har brugt forskellige vægte ved samme vejning for at se om, og i givet fald hvordan, de varierer. Samtidig er en separat vægt, der ikke er med i testen, anvendt som reference. For de vægte, der har fedtmåling, er de sammenlignet med andre vægte med samme funktion, samt mindst én fedtprocent-måling pr. vægt som reference.

I testen har vi vurderet følgende tre faktorer højest:

 • Brug: Skal du bare stille dig op på vægten, eller skal du gøre mere end det? Hvor enkelt er det at indstille forskellige specialfunktioner?

 • Nøjagtighed: Vægtens værdier er blevet sammenlignet med flere andre modeller for at se, om den kan løse sin primære opgave. Her er det også vigtigt, at vægten måler rigtigt så tit som muligt, uden at den pludselig stikker af med en fejlmåling.

 • Byggekvalitet: Eftersom vægten er beregnet til at stå på, er det vigtigt, at den er velkonstrueret og virker tillidsvækkende. Knirkende plastik er næppe noget, man sætter pris på.

Derudover har vi taget højde for vægtens design og eventuelle specialfunktioner. Derefter har vi vægtet alle resultaterne og set dem i forhold til vægtens pris. På den måde kan du se, hvor god hver vægt er til prisen.

Sammenlign priser og find tilbud på personvægte på PriceRunner.

1. Withings Body+ - BEDST I TEST BADEVÆGTE

Pletskud, som gør dyrere vægte unødvendige

Måledata: Vægt, fedt, muskelmasse, knoglevægt Nøjagtighed (vægt): 90g Driftstid: 1 år (4 AAA) Maks. vægt: 180 kg Opkobling: Bluetooth, Wi-Fi

Withings Body+

Withings Body+ kommer ind og viser med eftertryk, hvor skabet skal stå. Det er i sådan en grad, at vi har svært ved at se, hvorfor det overhovedet skulle være nødvendigt at kigge på deres egen dyrere vægt (Body Cardio). Minus et genopladeligt batteri og en pulsmåler med tvivlsomt formål, så gør Body+ det samme som Body Cardio til to tredjedele af prisen.

Forbilledlig installation

Hvis du tidligere har brugt en Withings-vægt, føler du dig egentlig hjemmevant fra start til slut. Vægten, den hvide model i vores tilfælde (fås også i sort), virker rigtig velbygget, og kvalitetsfølelsen er høj. Øverst finder du et rimelig stort og meget tydeligt display, der viser de data, som du selv vælger i appen.

Appen er forbilledligt enkel, når det gælder om at parre vægten med dit wi-fi-netværk og komme i gang. Vægten genkender automatisk forskellige brugere, så længe deres vægt og kropssammensætning ikke er for ens. I appen er det derefter nemt at holde styr på de enkelte brugere eller tilføje målinger, som ikke blev tilknyttet en bruger. Det kan dog af og til føles lidt uoverskueligt at bruge appen, da den har tendens til at dele ud af alle de data, den kan finde.

Nærbillede af Withings Body+ i hvid, der ligger på et håndklæde

Taler med alt

Fordelen ved Withings' platform, som har været dens styrke siden begyndelsen, er muligheden for at tale med andre systemer. Det er faktisk svært at finde en trænings- eller helbredstjeneste, der ikke kan kommunikere med Withings for at udveksle data, hvilket er rigtig godt. Uanset om du logger kalorier via Myfitnesspal, bruger Runkeeper til løbeture eller holder styr på helbredet med Apple Sundhed, kan Withings hægte sig på.

Selve vægten vejer for det meste rigtigt ifølge vores kontrolmålinger af vægt og fedtprocent. Den måler også kropssammensætning i form af, hvor meget af din vægt der består af henholdsvis muskler, vand og knogler (hvor disse er vanskeligere at kontrolveje). Af og til farer der en finke af panden, og den angiver halvdelen af den reelle vægt, men det er ret sjældent og sker langt mindre end på deres ældre vægte.

Vil du have en opkoblet vægt, der måler mere, end du egentlig behøver, og giver dig stor frihed til at bruge dine data, hvor du vil, så er Withings Body+ både et rigtig prisbilligt og sikkert valg.

Enkel installationnøjagtige måleværdierveldesignet
Havde haft godt af et genopladeligt batterivejer helt forkert en sjælden gang

Prissammenligning

Sammenlign priser

WITHINGS BODY+ SMART WIFI SCALE, SORT ➞ På lager - klar til afhentning

799 kr.

2. Withings Body Cardio - BEDSTE PREMIUMVALG

Topmodellen med Withings med flere målinger, end du kunne have brug for

Måledata: Vægt, fedt, muskelmasse, knoglevægt Nøjagtighed (vægt): 90 g Driftstid: 1 år (genopladeligt batteri) Maks. vægt: 180 kg Opkobling: Bluetooth, wi-fi,

Withings Body Cardio

Withings Body Cardio er topmodellen i Withings sortiment af opkoblede personvægte. Samtidigt med at virksomheden har gennemgået en række ejerskifter, er topmodellen blevet forbedret i en ny version på de betydningsfulde punkter, og Withings Body Cardio er den naturlige vinder af vores premiumstempel.

Mange måleværdier

Hvis du bare vil kunne holde styr på vægten, så er Body Cardio ikke noget for dig. Denne vægt holder styr på vægt, fedtmasse, vandmasse, knoglemasse, muskelmasse, puls og sågar PWV. Sidstnævnte står for Pulse Wave Velocity og er en måleværdi for, hvor hurtigt blodet transporteres rundt i kroppen. Fedt at vide, ikke?

Mange af måleværdierne er måske ikke vildt interessante mere end en enkelt gang. Din knoglemasse ændrer sig ligesom ikke, men det virker alligevel som et godt helhedsbillede, at den er der. Fedt og vand i forhold til vægten virker derimod mere relevant, og for førstnævnte stemmer vægten godt overens med vores kontrolmålinger. Vægten passer også godt, og vi har faktisk ikke været ude for nogen fejlmålinger i hele testperioden.

Derimod stiller vægten krav, når det gælder om at veje andet end bare vægten. De første gange nægter den at afgive nogen som helst data, før det går op for os, at fødderne skal fugtes med vand, før vægten vil være med på noderne. Det skyldes, at analysefunktionerne benytter elektriske impulser til at afgøre, hvad der er hvad. Selvom det kan virke pedantisk på et andet niveau end andre analysevægte, giver det alligevel en vis tryghed, at vægten ikke afgiver nogen oplysninger, hvis den ikke føler sig sikker på dem.

Genopladeligt batteri

Body Cardio er også god til at afgøre automatisk, hvilket familiemedlem, der stiller sig på vægten. I vores testfamilie på fire personer havde den aldrig problemer med at afgøre, hvem der stod på den.

Det forudsætter naturligvis, at den pågældende person har oprettet en profil i Withings' app, hvor alle vejninger lagres. At koble vægten til dit wi-fi og appen er derimod let som en leg og er overstået på et par minutter. Så snart nogen stiller sig på vægten, sendes alle de indsamlede data til Withings' app.

Det, der adskiller Withings fra eksempelvis Garmins opkoblede personvægte er ikke mængden af data, men hvad du kan bruge dem til. Lige fra begyndelsen har Withings været særdeles åbne over for andre tjenester, og det er næsten en større udfordring at finde noget, vægten og appen ikke kan synkroniseres med, end omvendt. Det gør, at du med lethed kan knytte data fra vægten til den træningstjeneste, du bruger, for at skabe et bedre helhedsbillede.

Gennemført premium

Selve vægten føles lige så premium, som den ser ud. Det er en tung og solid konstruktion. Det er en stor fordel, at batteriet er indbygget og genopladeligt. Driftstiden skal være omkring et års tid, og derefter kan vægten nemt oplades med et micro USB-kabel.

Withings Body Cardio tilbyder stort set alle måleværdier, vi kan komme i tanke om fra en personvægt, og den er praktisk opkoblet og samlet i en rigtig velbygget pakke. Alle måleværdierne er måske ikke supervigtige, men de er der i hvert fald. Samtidigt har Withings lang erfaring med at skabe en overskuelig app og gør det nemt at oprette forbindelse til de fleste tjenester, der kan have brug for vægtdata. Ganske enkelt en klokkeren vinder af bedste premiumvalg.

Genopladeligt batterigod byggekvalitetnøjagtige måleværdier
Pedantisk analysefunktion

3. Withings Body

Fremragende vægt til enkelt brug

Måledata: Vægt, BMI Nøjagtighed (vægt): 100 g Levetid: 1,5 år Maks. Vægt: 180 kg Andet: Bluetooth med op til 8 brugere

Withings WBS06 Body Scale

Withings Body er en brugervenlig vægt til privatpersoner. Du får fuldt overblik over din vægten og dit BMI gennem skærmen - både på selve vægten og via den tilknyttede app.

Den er nem at installere og fungerer derefter meget optimalt.

Kvaliteten opfattes af os som meget god. Vægten har et skinnende glasdesign, der føles så luksuriøst, at du sagtens kan lade vægten stå fremme, og samtidig er konstruktionen meget robust.

Identifierer familiemedlemmer

Vægten kan nemt skelne mellem familiemedlemmerne og viser delvist navnet på den person, der vejer sig, og hvordan udviklingskurven for nylig har været. Grafen kan se ret rodet ud, da den kun tager en meget kort tidsperiode med, hvilket på den anden side kan være godt, hvis du er på en kur og har en målvægt. Men for dem, der primært er ude efter at sikre, at holde sig stabile i forhold til sine værdier, ville det have været godt, hvis du kunne vælge at se en graf, der strækker sig over en længere periode.

Billede af Withings Body fra vores test af badevægte

Du modtager en ugentlig rapport til din e-mail og kan angive vægtmål for at se, hvordan du bevæger dig hen imod dit mål. Der er også en app, hvor du nemt kan følge dine tal. Familiemedlemmer, der ønsker en personlig profil og at kunne følge deres tal, skal oprette en bruger i appen. Resten sker derefter automatisk efter synkronisering af appen og vægten - en procedure, der er meget nem.

Korrekte målinger

En sjov detalje er, at Body siger tillykke med fødselsdagen via skærmen og meddeler, hvordan vejret bliver der, hvor du bor.

Målingerne er korrekte, når vi sammenligner dem med andre personvægte. Med mange andre vægte opstår ofte problemet med, at vægten viser forskellige tal afhængigt af, hvordan du placerer dig på selve vægten Dette problem opstår ikke med Body. I modsætning til Withings lidt mere avancerede vægte får du ikke fedtmåling. Samtidig er BMI-værdien temmelig svær at tolke, så Withings Body bruger du mest til at måle din vægt i kilo.

Withings Body kører på batteri, og producenten angiver 18 måneders batterilevetid. I skrivende stund har vi testet vægten et par gange om ugen i ca. 6 måneder og havde ingen problemer med, at batteriet løb tør for strøm. Vi havde heller intet at anmærke i forhold til pålidelighed eller selve vægtens kvalitet.

Denne personvægt er velegnet til dem, der er trætte af konstant at være nødt til at købe nye vægte til badeværelset, fordi de går i stykker eller begynder at vise fejlagtige tal. Prisen er overkommelig, tallene korrekte, og alle de vigtigste ting, du måske ønsker at vide, vil blive vist på den måde, du ønsker. For eksempel via e-mail, appen eller blot via skærmen på vægten. Withings Body er en rigtig god personvægt for dem, der ikke har avancerede behov.

Let at brugeinformativgod kvalitet
Vægtgrafen viser kun en kort periode

4. Garmin Index S2

Fin opdatering, hvis du i forvejen bruger Garmin

Måledata: Vægt, fedt, muskelmasse, knoglevægt Nøjagtighed (vægt): 90g Driftstid: 1 år (4 AAA) Maks. vægt: 180 kg Opkobling: Bluetooth, Wi-Fi

Garmin Index S2

Garmins første personvægt var en ret avanceret historie for sin tid med tæt integrering af Garmins miljø og rigtig mange målepunkter. Hvis den første vægt og Garmin Index S2 blev sammenlignet i en tabel side om side, så ville de i slående grad minde om hinanden. Men S2 drejer sig ikke om nye funktioner, men om et nyt design og et betydelig mere sikkert indre.

Et visuelt makeover

Vi tænkte egentlig aldrig over den første Index som en decideret grim enhed, men ved siden af den opdaterede model, så ser den nærmest antik ud. Nu er formerne afrundede og lidt mindre, og displayet er opgraderet til et væsentlig pænere et af slagsen. Netop skærmen er betydelig lettere at læse og understøtter visning af informationer langt bedre.

Udover at plastikfødderne larmer kraftigt, når vægten trækkes hen ad gulvet, så får vi en rigtig stabil og velbygget opfattelse af vægten. Nøjagtig som før, så måler den din vægt, fedtmasse, muskelmasse, vand og knoglemasse. Som tidligere leverer den rigtig gode måleværdier, i det omfang det har været muligt at kontrolveje.

Nærbillede af Garmin Index S2 på et trægulv

Mere stabilt indre

Hvis der er noget, som brugerne af den første Index har klaget over, så er det en ustabil wi-fi-opkobling. Vi oplevede aldrig problemer med vores testeksemplar, men vi ved, at det har været et af de hyppigste klagepunkter. Derfor understreger Garmin tydeligt, at netop wi-fi-delen er undergået store forandringer for at være så stabil og pålidelig som muligt. I løbet af vores testperiode lader det til, at det er lykkedes for dem, da vægten ikke gav problemer en eneste gang.

En ting, der er uændret siden sidst, er det ubestridelige faktum, at det er en Garmin-vægt. Hvis du i forvejen benytter aktivitetsbånd, cykelcomputer eller løbeur fra dem, integreres Index S2 nydeligt i Garmin Connect-appen. Omvendt, så er Garmins økosystem ikke så godt til at kommunikere med andre. Nogen kommunikation med andre tjenester findes, men hvis du vil være sikker på, at dine vægtdata kan logges i andre apps uden vrøvl, eller hvis du er nødt til at tilknytte andre tjenester for at få det til at spille, så er Withings et bedre valg.

Garmin Index S2 er derimod stadig et rigtig godt valg, hvis du vil have flere vægtdata, end du behøver, som supplement til de data, du får fra dine andre Garmin-enheder.

God nøjagtighedveldesignetmange måleværdier
Savnet et genopladeligt batterigarmins tjeneste er lidt låst

5. Medisana PSD

Klassisk analog vægt i bastant design

Prisklasse: budget Måledata: vægt Nøjagtighed (vægt): 100 g Driftstid: uendelig (analog) Maks. vægt: 150 kg Opkobling: Nej

Medisana PSD

Medisana PSD er en rigtig bastant analog personvægt. Den buttede form leder tankerne hen på lægehuse og lægekonsultationer, hvilket trods alt giver nogle en betryggende følelse. Maksimumvægten topper ved 150 kilo, og tallene i vægtens runde vindue er ret store, så du nemt kan se resultatet. Eller de hele og halve kilo er i det mindste nemme at aflæse, mens 100 g måinger af naturlige årsager er lidt sværere at se.

Billede fra test af badevægt Medisana PSD på trægulv

Skridsikker badevægt

Netop vinduet med vægttavlen er egentlig det eneste, der føles plastikagtigt. Ellers er det en tung og bastant vægt i pulverlakeret stål.

Overfladen, hvor du sætter fødderne, er gummieret, så du ikke glider, selvom du kommer direkte ud af brusebadet. Hvis man skal sige noget negativt, kan det være, at den overflade, man står på, kan føles en anelse smal. En kvadratisk vægt havde løst det problem, samtidig med at den sandsynligvis kunne gøres lidt tyndere og nemmere at opbevare.

Husk at kalibrere den inden brug

Ved udpakning og evt. efter flytning af vægten kan det være nødvendigt at kalibrere den, så måleren står på nul og intet andet, når der ikke er nogen på vægten. Det gør du ved hjælp af en lille knap på bagsiden af vægten, der er tilstrækkeligt gemt væk til, at man ikke kommer til at skubbe til den. Netop det må siges at være vigtigt at holde styr på, da vores testeksemplar lagde ti kilo til lige efter udpakningen.

Alt i alt er Medisana PSD en klassisk og utrolig enkel analog personvægt. Du behøver ikke at bekymre dig om fedtmåling, opkobling til skytjenester eller at skifte batterier. Stil dig på den, og den viser vægten. Lad den stå i et opbevaringsrum i 20 år, og den vil gøre det samme igen, når du tager den frem.

Letlæselige talrobust konstruktionenkel kalibrering
Lidt smal plads til fødderhøjden kan gøre den besværlig at opbevare

6. Xiaomi Mi Body Composition Scale 2

Billig smartvægt, der ikke når hele vejen.

Måledata: Vægt, fedt, vand, muskelmasse, knoglevægt, mavefedt Nøjagtighed (vægt): 50 g Driftstid: 240 dage (4 AAA) Maksimal vægt: 150 kg Tilslutning: Bluetooth

Xiaomi Mi Body Composition Scale 2

Xiaomi Mi Body Composition Scale 2 er sandsynligvis en af de billigste smartvægte, du kan finde, som måler kropssammensætningen og altså ikke kun fedt og vægt. Når du tilslutter den til Xiaomi Mi Health-appen, får du 13 forskellige værdier, som måles af vægten.

Husk telefonen

Vægten kan kun tilsluttes til Xiaomi-appen og kun via Bluetooth. Det betyder, at du skal have appen installeret og i gang, for at alle aflæsninger kan synkroniseres korrekt. Vi havde gerne set en wi-fi-forbindelse her for at undgå at skulle tage telefonen frem, men da alle data stort set ligger låst i appen, havde det desværre ikke været en mulighed.

Rodet app

Selve appen føles lidt rodet og dårligt oversat. Mi Health er primært udviklet til Xiaomis aktivitetsarmbånd, og det er lidt svært at finde ud af, hvor dataene fra vægten er gemt.
Når du finder dine data, så får du som sagt et stort udvalg at kigge på og også en masse nyttige forklaringer på, hvad de forskellige datapunkter betyder.
Samtidig er appen plaget af en hel del dårlige oversættelser, og vi er ikke helt enige i de niveauer, der er fastsat i appen. Idealvægten er næsten på sultniveau, hvilket naturligvis ikke føles rigtigt med hensyn til eventuelle spiseforstyrrelser og lignende hos brugerne.

Billede fra test af badevægt Xiaomi Mi Body Composition Scale - her står den på et trægulv i soveværelset

Dårligt display

Når det drejer sig om måleværdier, håndterer vægten de fleste data fint også inden for helt rimelige værdier. Fedtværdien får den dog til at ligge fem procentpoint højere end det, som både vores manuelle målinger og andre intelligente vægte måler, hvilket betyder, at vi bliver lidt skeptiske over for de andre målinger ligesom over for målinger af fedtvæv.

Alle data kan findes i appen, for det meget enkle display viser ikke mange af dem. Her havde vi gerne set flere muligheder for at indstille, hvad der skal vises, men det er desværre ikke muligt.

Xiaomi Mi Body Composition Scale 2 er meget billig i forhold til det, den kan. Den måler ting som vægt, vand og muskelmasse rimelig præcist, men synes at have problemer med fedtmåling. Samtidig er opkoblingen enkel, og appen er både halvdårligt oversat og temmelig låst.
Det er ganske enkelt sådan, at du får, hvad du betaler for med Xiaomis personvægt.

Prismange måleværdierhelt okay konstruktionskvalitet
Lidt underlig fedtmålingundertiden underlige niveauer i appenrodet og dårligt oversat app

7. Omron HN-289

Flot og praktisk vægt der snyder med det vigtigste

Måledata: Vægt Nøjagtighed (vægt): 100 g Driftstid: 12 måneder Maks.vægt: 180 kg

Omron HN-289

Omron HN-289 er en personvægt af den gamle skole, men med et moderne design. Det er simpelthen en moderne designet personvægt med glasplade over hele overdelen, hvor kun logoet og et lille display kan ses.

Vores eksemplar er den sølvfarvede variant, hvilket i praksis betyder, at glasskiven er frosted med en let sølvtone under. Den bastante glasplade gør, at hele enheden føles stabil, selvom vægtens fødder rasler lidt, når den stilles på gulvet.

Brokker sig over batteriet

Selve vægten er som nævnt meget enkel. Du stiller dig på den, og den viser din vægt med store, tydelige cifre. Den gør ikke krav på at kunne noget, der er mere avanceret end det, og derfor bør den heller ikke sammenlignes med betydeligt dyrere vægte med flere funktioner.

Derimod lader vægten fra Omron ikke altid til at være særlig tilfreds med sit arbejde.

Blot en uge efter indvielsen viser displayet "Lo", som indikerer lavt batteriniveau. Dårlige batterier ved levering kan ske for selv den bedste, så det var bare i med nogle nye. Men det samme gentager sig allerede efter en til to uger.

Ved tredje batteriskift (og rengøring af polerne) lader vi det ligge og kan hurtigt konstatere, at vægten simpelthen gør det, når den føler sig lidt morgentræt. Vent et øjeblik, og stil dig på vægten igen, så viser den din vægt uden at brokke sig over batteriet.

Viser ikke korrekt vægt

Uanset hvor friske batterier vi har sat i vægten, er det største problem imidlertid, at Omrons morgentræthed også påvirker resultatet.

Cirka hver 10. vejning stikker af med flere kilo opad eller nedad. Løsningen er den samme som med batterierne. Stig af, og stil dig op igen, så er det klaret.

Men det er utrolig irriterende.

Omron HN-289 er en lille, pæn og velbygget personvægt, der trods sin enkelthed ikke er uden problemer. Det er svært at sige, hvad der udløser batteriadvarslen og de forkerte vejninger, men de forekommer for ofte til, at vi kan være tilfredse med en så enkel vægt.

Velbyggetpænt og diskret design
Vejer ofte forkertbatteriadvarsel uden at batteriet er fladt

8. Fitbit Aria Air

Ok vægt til alt for høj pris

Måledata: Vægt Nøjagtighed (vægt): 100 g Driftstid: 6 måneder. Maks. vægt: 180 kg Opkobling: Bluetooth

Fitbit Aria Air

Fitbit Aria Air er mest til dig, der allerede bruger et af Fitbits forskellige aktivitetsbånd eller smartwatches. Selvom det er muligt at dele den vægt, der logges i appen, med andre tjenester, er den naturligvis i første omgang tænkt som et supplement til dit primære Fitbit.

Opkoblingen til appen er nem at klare på samme måde, som du tilføjer et nyt aktivitetsbånd. Vægten taler kun over Bluetooth, hvilket betyder, at telefonen skal være tæt på og have appen åben, for at den kan registrere noget. Samtidig er det nemt at dele vægten med andre i hjemmet, som bruger Fitbit, og da appen skal være åben ved vejning, er der aldrig nogen tvivl om, hvis vægtdata der logges.

Kun vægt

Selve vægten er en ret anonym genstand, som burde kunne smelte ind i de fleste badeværelser ude i hjemmene. Fitbit påstår selv, at batterierne (3 stk. AAA) skal holde i et halvt år, hvilket føles som ret kort tid set i forhold til opkoblingen, og hvad der måles.

Mens vægten har været meget stabil i drift i vores testperiode og faktisk aldrig er røget af sporet og begyndt at vise fjollede tal, føles den alligevel lidt for enkel. Fitbit praler gerne af, at den også "måler" BMI, men det er jo snarere en matematisk formel end en måling med sensor. Der findes ingen fedtprocent eller lignende, og samtidig er prisen på vægten ret høj.

Det betyder, at du skal være en rigtig inkarneret Fitbit-bruger for at se idéen med Fitbit Aria Air – og selv da er prisen ret svær at sluge.

God vægtnem installationdiskret design
Måler kun vægtmeget dyr

9. Omron BF511

Vakkelvorn og besværlig vægt med funktioner der kun virker af og til

Måledata: Vægt, fedt, muskelmasse, knoglevægt Nøjagtighed (vægt): 100 g Driftstid: 9 måneder Maks.vægt: 180 kg

Omron BF511

Omron BF511 er en diagnostisk vægt, der måler din vægt, BMI, fedtprocent, væskemængde og muskelmasse.

Op til 4 brugere kan oprettes til at bruge vægten. Antallet af brugere er i den lave ende, synes vi, og du skal indstille det med knapper på enheden. De vægte, der automatisk gætter sig frem til, hvem der står på dem (og for det meste har ret), kan ofte klare dobbelt så mange brugere eller derover uden problemer.

Håndtag med ledning

Omron BF511 er en ret anderledes historie, hvis du er vant til almindelige badevægte, som du mere eller mindre bare stiller dig på. Selve vægten er ret stor og tung. Den er desuden opbygget af rigtig knirkende plastic – ikke særlig tillidsvækkende, må vi konstatere.

På vægten er der fire metalplader, som foretager den ene halvdel af målingen.

Hele den forreste del af vægten er beregnet til at kunne tages af. Den er fastgjort med en ledning, der kan trækkes ud, og indeholder to håndtag med yderligere metaldele til måling samt display og knapper.

For at komme i gang er det mere eller mindre påkrævet at bruge manualen til at foretage de grundlæggende indstillinger for forskellige brugere. Altså ikke særlig logisk. Ved hver vejning skal du derefter manuelt indstille, hvem som stiller sig på vægten.

For at alt virker, som det skal, må du følge en længere tjekliste.

Bare fødder på metalpladerne, ikke for våd (som nybadet), håndtagene skal holdes på en bestemt måde, armene i en speciel vinkel og så videre. Det er altså meget seriøst, og til at begynde med virker det i hvert fald tillidsvækkende… men ret besværligt.

Målinger i alle retninger

Udover at vise alle måleresultater kan du også se på dem efterfølgende og lave en, alt for enkel, sammenligning med tidligere resultater. Navigationen er konstant ulogisk, så du føler dig ikke særlig velkommen til at anvende funktionen.

Wi-fi og hele forbindelsen til omverdenen er der ikke, men det er på den anden side heller ikke Omrons mening med denne vægt. Det havde dog gjort det væsentlig lettere at følge historikken.

Men hvor præcise er målingerne så?

For det meste holder målingerne, som vi kan kontrollere andetsteds, sig inden for rimelige værdier. Men du er nødt til at have nogenlunde styr på den del allerede fra begyndelsen. Det skyldes, at vægten meget tit giver helt misvisende værdier, selvom vi følger alle anvisningerne.

Stiller vi os på den fem gange efter hinanden, er der altid en eller to gange, hvor vægt-, fedt- eller vandværdierne er helt ved siden af, mens den andre gange viser rigtige resultater. Når den stikker af, gør den det ovenikøbet med bravour - med 10-20 procent højere fedtprocent end den rigtige. Disse målinger gemmes selvfølgelig også, hvilket går ud over historikken.

Tanken og ideen med Omron BF511 er meget god. Men den ekstremt billige konstruktion kombineret med en besværlig brugerflade og lejlighedsvis tossede værdier gør, at den simpelthen ikke er et godt produkt.

Håndenheden giver et seriøst indtrykmange måleværdier
Vakkelvornbesværlig at anvendemåler ofte forkertfå brugere

Mere om badevægte/personvægte

Badevægten, personvægten eller blot vægten er et produkt, der findes i stort set alle hjem i dag. Det er et praktisk produkt, som nemt og hurtigt viser, om du holder din sædvanlige vægt, har været forbi den lokale grillbar lidt for ofte eller om din træning og kost giver de ønskede resultater.

I bund og grund er det en meget simpel mekanisme. Du stiller dig på en plade, pladen viser tal, og tallene kan du enten huske i hovedet eller skrive ned, hvor du vil. Er du blandt sidstnævnte, som skriver vægten ned i en slags dagbog eller måske i træningsapp, så er der flere måder at gøre vejningen mere interessant.

Mere end bare din vægt

Selvom du kan betale for designet, er der ofte flere funktioner, der bliver tilføjet, når en vægt koster lidt mere:

 • BMI: Det mest grundlæggende er BMI-beregning (Body Mass Index), som er en enkel og overordnet måde at beregne over-/undervægt ud fra vægt og højde.

 • Fedtmåling: Næste skridt er fedtmåling, hvilket sker ved hjælp af såkaldt bioimpedans. Der sendes en svag strøm gennem kroppen, og ved at undersøge hvor lang tid det tager for strømmen at trænge igennem kroppen, kan mængden af fedt beregnes (fordi fedt, muskler, vand og knogler har forskellig densitet og leder strømmen forskelligt).

Det er en af de mest almindelige metoder til at måle fedt og langt den enkleste. Mens medicinsk udstyr eller en kalipermåler kan give mere nøjagtige værdier, plejer en personvægt med fedtmåling at give et rimeligt fingerpeg. Det er værd at huske på, at faktorer som træning eller dehydrering let kan sætte den form for måling ud af spillet, så det gælder om at være omhyggelig, for at det skal virke.

 • Bioimpendans: Det efterfølgende skridt er at måle flere værdier i kroppen ved hjælp af bioimpedansen, såsom hvor meget kroppens knogler, muskler og vand vejer. Udover vandmængden, er det værdier, der enten ændres langsomt (muskler) eller slet ikke (knogler), men som samtidig kan være interessante at have styr på, hvis du først har bestemt dig for at logge dine kropsværdier.

Badevægtens intelligens

Et andet spor, som personvægte har bevæget sig ud i på de senere år er smart-funktioner, eller simpelthen en opkoblet vægt.

Vægten sender alle sine data til en app på mobilen via Bluetooth, og/eller til en tjeneste på internettet via wi-fi. På den måde behøver du ikke at huske eller notere tallene selv, og du får ovenikøbet pæne grafer over, hvordan dine værdier har set ud over tid.

Det er værd at nævne, at visse producenter gerne låser produkterne til deres egen app og tjeneste, og hvis du i forvejen bruger en app til at notere din kost eller træning, kan det være en god idé at undersøge, hvilke vægte der kan kommunikere med den.

 • Bedst i test
 • Tilbud
 • Guides
 • Om os