Opdateret  

Test: Bæresele - Familier har testet 19 populære bæreseler

PriceRunner

Ønsker du at have dit barn helt tæt på? Og er barnevognen nogle gange for klodset på turen? En god sele er tæt på uundværlig i løbet af barnets første år, og så er det ærlig talt en fantastisk følelse af nærkontakt, når du vandrer rundt med barnet i selen. Vi har testet bæreseler fra Baby Björn, ErgoBaby og Lillebaby og mange andre producenter med baby i fokus. Bedst i test bæreselen er ergonomisk, den giver god aflastning og så kan den anvendes fra helt fødslen.

Test: Bæresele - Familier har testet 19 populære bæreseler

Sådan udførte vi testen

Vores tests er udført af uafhængige eksperter samt afspejler testredaktørens ærlige og objektive holdning.
Udvælgelsen af testede produkter og selve testresultatet udføres uden påvirkning af producenter, butikker eller andre interne/eksterne parter.

Vi udfører alle vores test selv og tester alle produkter i virkeligheden. Vores bæreseler er testet af flere forskellige familier, hvor både mænd og kvinder i varierende størrelse og højde har båret deres børn.

Vi har ladet familier med nyfødte spædbørn anvende selerne, men vi har også båret børn i børnehavealderen, så længe de ikke overskred bæreselens vægtgrænse.

Vi har kigget ekstra nøje på følgende aspekter af bæreselerne:

 • Bærekomfort for den voksne: Hvor godt fordeles belastningen over kroppen, ligger størstedelen af vægten på hofte/mave eller skuldre, og er remmene polstrede.

 • Siddekomfort for barnet: Sidder barnet i en god stilling, er der støtte til hoved og nakke for babyen samt plads nok til at et større barn kan sidde bekvemt.

 • Funktioner: Hvordan er selens remme og spænder at bruge, er det nemt at forstå, hvordan selen tages af og på, og er der solskærm, opbevaringslommer eller andre smarte detaljer.

Billede fra test af bæresele - kvinde med den lille baby i selen foran. Kvinden står på perronen og venter på toget

I vores karakterer til bæreselerne har vi også medregnet materialevalg, pris, maks. vægt, og hvilke bærestillinger selen kan anvendes til.

Sammenlign priser og find tilbud på de testede bæreseler på PriceRunner.

1. Ergobaby Omni Breeze - BEDST I TEST BÆRESELE

Kølig, komfortabel og ergonomisk bæresele – Velegnet til brug året rundt lige fra fødslen

Mod bryst: Ja Fremadvendt: Ja På ryggen: Ja På hoften: Ja Materiale: SoftFlex-meshstof Hoftebælte: Ja Sol/ammebeskyttelse: Ja Opbevaringslommer: Ja Vask: Maskinvask 30 grader Brugervægt: 3,2-20 kg Spædbarnsindlæg: Behøves ikke

Ergobaby Omni Breeze

Ergobaby Omni Breeze er en blød, ergonomisk bæresele fremstillet af luftigt meshstof, der er designet til at afkøle både baby og bærer så effektivt som muligt. Selen kan bruges året rundt, og SoftFlex-materialet skaber luftlommer mellem huden og selen, der både lukker luft ind og afleder fugt og sved.

Selens materiale er dog ikke magisk, og i varmt vejr er det altid lidt svedigt at have sit barn tæt mod kroppen. Sammenlignet med andre seler føles Omni Breeze dog stadig lidt ekstra kølig og behagelig. Bæreselen er godkendt til brug fra fødslen og op til 20 kg, og der er ikke behov for et spædbarnsindlæg. Bærepanelets højde gør, at børn sidder bedst op til ca. toårsalderen.

Ergonomisk bæresele til komfortabel transport

Hvis man fra tidligere har erfaring med ergonomiske bæreseler, vil Omni Breeze føles velkendt. Det er meget nemt at tage bæreselen på. Til den lidt mere usikre bruger medfølger en manual med billeder, og der findes utallige pædagogiske instruktionsvideoer online. Hoftebæltet sidder behageligt på kroppen og giver en rigtig god aflastning, da vægten ligger på hofterne i stedet for skuldrene. Skulderstropperne kan krydses over ryggen eller bæres parallelt.

Det er meget positivt, hvor let det er at tilpasse Omni Breeze til forskellige børn og bærestillinger. Ønsker man hurtigt at skifte fra at bære fremadvendt til udadvendt, kan det gøres uden at skulle tage selen af. Bærepanelet, som selv på en etårig når til knæhasen, kan justeres i bredden ved at skubbe beslagene sidelæns. Under brug kan beslagene komme til at glide lidt, da det ikke er muligt at fastlåse dem i én position. Det drejer sig dog blot om nogle få centimeter og er intet at bekymre sig over.

PR-Ergobaby-Omni-Breeze

Praktisk bæresele med god opbevaring og reflekser

Selvom selve bæreoplevelsen er det vigtigste, sætter man virkelig pris på alle de gennemtænkte detaljer, som Ergobaby Omni Breeze er udstyret med. Tasken på hoftebæltet tilbyder velorganiseret opbevaring af småting, som man gerne vil have med på farten. Og som en af de få bæreseler har Omni Breeze diskrete og helt perfekt placerede reflekser.

Skulle man have noget at indvende, kan det synes overraskende, at en sele, der er beregnet til varmt vejr, er udstyret med en solbeskyttelse, der er væsentligt smallere, end det er tilfældet hos Ergobabys andre bæreseler. Det gør det svært at skygge for hele barnets hoved, og så føles solbeskyttelsen noget plastikagtig. Løkkerne til fastgørelse af nakkestøtten er også lidt for store og løsner sig sommetider fra knapperne – noget, som burde have været nemt at fikse under produktionen.

Omni Breeze er meget velgennemtænkt, og det er tydeligt, at Ergobaby er eksperter inden for ergonomiske bæreseler. Takket være selens komfort, alsidighed og smarte detaljer samt det funktionelle materiale er Ergobaby Omni Breeze en komfortabel bæresele, der kan anvendes fra fødslen og hele året rundt.

Kan bruges i lang tidhar smarte detaljerbehagelig at have påkølig om sommeren
Smal solbeskyttelsefor store løkker til nakkestøtten

Prissammenligning

Sammenlign priser
Pixizoo Logo

Ergobaby Omni Breeze bæresele – Graphite Grey, 3 på lager Graphite Grey

1.359 kr.
BabySam Logo

Omni Breeze - graphite grey

1.359 kr.
Mammashop Logo

Ergobaby Omni Breeze Bæresele - Sapphire Blue

1.359 kr.

2. Ergobaby Omni Dream

Alsidig, smart og pålidelig ergonomisk bæresele i blød og smidig bomuld

Materiale: 100 % bomuld Mod bryst: Ja Fremadvendt: Ja På ryggen: Ja På hoften: Ja Hoftebælte: Ja Sol/ammebeskyttelse: Ja, SPF 50+ Opbevaringslommer: Ja , 2 samt en aftagelig bæltetaske Vask: Maskinvask 30 grader Brugervægt: 20,4 kg Spædbarnsindlæg: Ikke påkrævet

Ergobaby Omni Dream

Med Omni Dream har det utroligt populære mærke Ergobaby behandlet bomulden i sin bæresele, så den er endnu mere blød mod huden end forgængerne Omni 360 og Omni Breeze. Løsningen kalder de "SoftTouch", og hvad kunne egentlig være mere velkomment i de varme sommermåneder, hvor både forældre og børn har mindre tøj på?

Behagelig for både voksen og barn

Akkurat som flere andre bæreseler fra Ergobaby er Omni Dream designet til at passe til fire forskellige bærepositioner: på maven (med barnet vendt indad eller fremad), på hoften og på ryggen. I barnets første månede skal det sidde indadvendt mod bærerens mave/bryst, men efter ca. 5-6 måneder er det frit at skifte stilling efter behag.

De vatterede hofte- og skulderremme er justerbare, så de nemt tilpasser sig efter forskellige kropsformer, og hvis du vil have en ekstra tæt pasform, kan du krydse skulderstropperne over ryggen. For at opnå optimal vægtaflastning bør hoftebæltet strammes ganske hårdt, og gør man det, bliver Omni Dream en rigtig behagelig ergonomisk oplevelse for både barnet og den voksne, der bærer.. At Omni Dream fungerer fra spædbarnsalderen uden ekstra indlæg, hvis barnet sidder indadvendt mod maven, er en populær detalje i hverdagen.

Gennemtænkt konstruktion

Omni Dream er en bæresele, som føles gennemtænkt på flere måder. Den aftagelige opbevaringstaske, som sidder på hofteselen under barnets bagdel, er særligt smart. Den kan uden problemer rumme bleer, vådservietter og et mindre tøjskifte. Udover tasken har Omni Dream to mindre lommer på hoftebæltet, som man kan stoppe kontokort, ekstra sutter eller nøgler i. Hætten ved barnets hovedende hjælper med at gøre eventuel amning til en diskret aktivitet, samtidig med at den har solbeskytelsesfaktor 50+ til de allermest solrige dage.

Det er nemt at få barnet ind og ud af mavelejet, og det foregår i et snuptag, mens rygbæring nogle gange krævede en ekstra voksen for at placere barnet i en behagelig stilling. Derudover er Ergobaby Omni Dream en alsidig, blød og utroligt populær bæresele, som gør bæreoplevelsen til en fryd for både forælder og barn.

Smidigt materialeskønt for både børn og forældresmart og gennemtænkt konstruktion
Lidt besværligt at få barnet op på ryggenlidt voluminøse skulderremme

3. Ergobaby Adapt

Ergonomisk bæresele, der kan anvendes lige fra fødslen med ultimativ bærekomfort

Mod bryst: Ja Fremadvendt: Nej På ryggen: Ja, fra ca. 6 mdr. På hoften: Ja Vægt: 740 gram Materiale: 100 % premium bomuld Hoftebælte: Ja Sol/ammebeskyttelse: Ja (SPF50) Opbevaringslommer: Ja Vask: Maskinvask 30 grader Standarder: Öko-Tex Spædbarnsindlæg: Behøves ikke Brugervægt: 3,2 – 20 kg Standard: 100, Global Organic Textiles Standard, Consumer Product Safety Improvement Act

Ergobaby Adapt

Ergobabys bæreseler er meget populære - og det er fuldt fortjent. Deres bæreseler er blevet kendt for deres ergonomi og førsteklasses bærekomfort.

Med bæreselen Ergobaby Adapt har producenten lyttet til brugernes ønske om en sele, der kan anvendes direkte fra fødslen uden et separat spædbarnsindlæg.

Meget lang anvendelsestid

Ulempen ved ikke at have et særligt spædbarnsindlæg kunne være blevet, at en sele, der fungerer helt fra en nyfødt baby på cirka 3 kilo, hurtigt ville føles for lille, når barnet bliver ældre.
Men Adapt fungerer stadig lige så godt til en et-årig og selen har en maksimumsvægt på hele 20 kilo. Den potentielle anvendelsestid er altså meget lang.

Ergobaby Adapt har et regulerbart mavebælte med rygplade, der er dejlig aflastende for lænden. Remmene er lange, og Adapt fungerer godt til kroppe i forskellige størrelser. Med Adapt kan du bære i tre positioner: på maven, på hoften og på ryggen.

Skulderremmene kan fastgøres parallelt eller over kors. Det giver god aflastning at bære med parallelle remme. Dette gælder især, når man bærer mindre børn, hvor krydsede skulderremme holder mere tæt, hvilket også giver en udmærket pasform til babyens krop.

Adapts panel er naturligvis blødt nok til, at barnet kan sidde med ryggen i den ønskede C-kurve, og barnets bagdel kan synke ned, så kroppen befinder sig i en ergonomisk korrekt frøstilling. Panelet kan tilpasses forneden efter barnets længde ved at fastgøre det i forskellige stillinger med velcrobånd.

Instruktionerne er meget pædagogiske

Panelets bredde kan desuden justeres med tryklåse. På den måde bliver det nemt at få Adapt til at vokse sammen med barnet, uden at der bliver store spring mellem én størrelsesindstilling og den næste.
Den smarte kant foroven kan foldes og fastgøres på flere forskellige måder. Kanten fungerer glimrende til både at lade barnet se ud og samtidig yde god støtte til hovedet, når barnet sover - eller når barnet endnu ikke kan holde hovedet selv.

Bliver bedre og bedre

Selv hvis du er vant til bæreseler i forvejen, kan du opleve, at Adapt i begyndelsen skal "gås til". Skulderremmene virker i begyndelsen lidt hårde og har en tendens til at glide. Men selen bliver efterhånden bliver blødere, og anvendes den til en nyfødt, bliver det også bedre, når barnet er blevet lidt tungere.
TIP: Det kan være en god idé at vaske selen for at fremskynde processen.

Konklusion på test af bæresele Ergobaby Adapt

Når selen først er gået til, er Adapt en fantastisk bæresele, som gør det muligt at bære sit barn en hel dag uden at det vel at mærke kan mærkes i skuldre eller ryg.
Sammenlignet med Ergobaby 360 vil nogle måske savne muligheden for at bære barnet udadvendt, men hvis du kan klare dig uden den funktion, så er Ergobaby Adapt en af de absolut bedste bæreseler
- helt klart et køb, du ikke kommer til at fortryde som nybagt forælder.

Kan anvendes fra fødslen uden indlægbekvem for barnetmeget høj bærekomfort for forælderen
Tager nogen tid at gå til og lære at kende

4. Ergobaby Omni 360

Ergonomisk bæresele der giver god aflastning til forælderen og kan anvendes lige fra fødslen

Mod bryst: Ja Fremadvendt: Ja På ryggen: Ja På hoften: Ja Materiale: 100 % bomuld af højeste kvalitet Hoftebælte: Ja Sol/ammebeskyttelse: Ja (SPF50) Opbevaringslommer: Ja Vask: Maskinvask 30 grader Spædbarnsindlæg: Behøves ikke Brugervægt: 3,2 - 20 kg

Ergobaby Omni 360 All in One

Ergobaby Omni 360 må ikke forveksles med den noget ældre model Ergobaby 360 - på trods af det næsten identiske navn. Ergobaby 360 giver nemlig ikke mulighed for at bære barnet udadvendt - men det gør Omni 360.

Bæreselen Ergobaby Omni 360 fås i et stort udvalg af farver og mønstre. Det påvirker naturligvis ikke funktionen, men det bliver alligevel et plus, fordi selen nærmest bliver et stykke tøj i garderoben - og den må da gerne matche resten af påklædningen.

Kan bæres på alle tænkelige måder

Med Omni 360 kan du bære barnet på maven både indad- og udadvendt samt på hoften og på ryggen. Selen kan anvendes lige fra fødslen uden at skulle bruge et ekstra spædbarnsindlæg, hvilket gør det meget nemt at komme i gang med at bruge selen.

Omni 360 er enkel at tilpasse

Bærepanelets bredde ændres med velcrobånd. Det er tydeligt markeret, hvilken bredde der passer til hvilken alder og længde på barnet for at sikre, at siddestøtten er tilpas bred.

Når du vil vende barnet udad, så kan du let gøre bærepanelet smallere, så barnet kan sidde med bagdelen som i en skål, ryggen mod forælderens brystkasse samt benene fremad og udad. Bærepanelet tilpasses mellem indadvendt og udadvendt indstilling ved hjælp af knapper.

Den vigtige C-kurve

Siddekomforten for barnet er, som den plejer med Ergobabys seler, meget god. Barnets knæ er højere oppe en bagdelen, lige som de skal, og selen muliggør en C-kurve for ryggen - hvilket er en vigtig egenskab, for at en bæresele skal kunne anses for at være ergonomisk.

Nakkestøtten kan fastgøres, mens den er foldet ind, for at yde ekstra støtte til det nyfødte barns nakke, foldet ud til et større barn eller foldet op for eksempelvis at kunne yde ekstra støtte til et sovende barns hoved.
Der er også en solskærm foldet ind i en lomme forsynet med lynlås.

Remme på kryds eller parallelt?

Skulderremmene kan både krydses over ryggen eller føres parallelt på Omni 360. Med en lille baby i selen er krydsede remme at foretrække, da det får selen til at holde lidt tættere omkring baby, og at barnet kommer nærmere.

Selen er udstyret med et kraftigt hoftebælte, der kan fastgøres i forskellige højder, så barnet altid ender det rette sted på forælderens krop. Hoftebæltet kan strammes fra begge sider og har en støtteplade i ryggen for at yde god aflastning. Korrekt indstillet kan man bære et barn på 1-2 år bekvemt med Omni 360. Foran på hoftebæltet sidder der en praktisk, aftagelig opbevaringstaske, der lukkes med lynlås.

Konklusion på test af bæresele Ergobaby Omni 360

Ergobaby Omni 360 er en både bekvem og praktisk bæresele. Selen dækker i princippet alle tænkelige behov, når du vil bære dit barn, og samtidig sikre at barnet sidder lige så godt, som du kunne ønske dig.
Selen kan virke lidt teknisk, men den er enkel at lære at kende. Og når du først har gjort det, så er Omni 360 en ægte ven i nøden i barnets første år.

Kan anvendes lige fra fødslenfungerer til flere forskellige bærestillingeryder god aflastning til bærerengod ergonomisk siddestilling for barnet
Kan føles lidt stiv fra helt ny

5. Ergobaby Omni 360 Cool Air Mesh

Luftig bæresele med god ventilation til barnet og mange bærestillinger

Mod bryst: Ja Fremadvendt: Ja På ryggen: Ja På hoften: Ja Materiale: 100 % bomuld af højeste kvalitet Hoftebælte: Ja Sol/ammebeskyttelse: Ja (SPF50) Opbevaringslommer: Ja Vask: Maskinvask 30 grader Spædbarnsindlæg: Behøves ikke Brugervægt: 3,2 - 20 kg

Ergobaby Omni 360 Cool Air Mesh

Ergobaby Cool Air er den kølige sommerversion af Ergobabys populære bæresele Omni 360. Med Omni 360 Cool Air kan du bære barnet på maven, hoften og ryggen. Når du bærer barnet på maven, kan barnet vende med ansigtet udad eller ind mod din brystkasse.

Ikke brug for spædbarnsindlæg

Man kan anvende selen lige fra barnets fødsel uden at skulle bruge et ekstra spædbarnsindlæg. Bærepanelets bredde ændres med velcrolukninger, så bæreselen altid er tilpas stor til at støtte barnet fra knæhase til knæhase.

Når du vil vende barnet med ansigtet væk fra dig, kan du hurtigt gøre bærepanelet smallere ved at trække ind og ud med små løbesnore. Snorene holder sig godt på plads, så der ikke er risiko for, at de glider rundt mellem forskellige indstillinger. En imponerende praktisk løsning.

Siddekomforten for barnet er meget god - præcis som den plejer at være med Ergobabys seler. Omni 360 Cool Air opleves også som meget bekvem for dig, der skal bære selen.

Bedre ventilation for dit barn

Tanken bag en sommerversion af en sele er, at den skal være et køligere alternativ. Omni 360 Cool Air Mesh har derfor trådnet (mesh) på blandt andet store dele af bæreremmene. Nettet slipper luft ind samt afleder sved og fugt fra kroppen på den, der bærer barnet i selen - men den største effekt opleves hos barnet.

Størstedelen af bærepanelet består af trådnet, så luft og vind kan komme ind og afkøle barnets ryg, så det bliver mindre varmt i selen, når barnet bæres. Det er dog svært at komme uden om, at der kommer sved mellem barnet og forælderens krop.

Foruden ventilationen har bæreselen en god solbeskyttelse i form af et stykke stof, der kan sættes fast på bæreremmene med tryklåse.

Konklusion på test af bæresele Ergobaby Cool Air

Det er tydeligt, at både forælder og barn bliver mindre varme med Omni 360 Cool Air Mesh end med en almindelig bæresele uden trådnet.
Til brug om sommeren og til den aktive familie - her er Omni 360 Cool Air Mesh en bæresele, der kan anbefales.

Stort antal dele med trådnetholder barnet køligtgod ekstra solbeskyttelse
Ingen ventilation på hoftebæltet

6. BabyBjörn One Air

Bæresele med mange forskellige specialstillinger, både på mave og ryg, nem at bruge

Mod bryst: Ja Fremadvendt: Ja På ryggen: Ja På hoften: Nej Vægt: 990 gram Materiale: Polyester og bomuld Hoftebælte: Ja Sol/ammebeskyttelse: Nej Opbevaringslommer: Nej Vask: 40 grader maskinvask Standarder: Öko-Tex Spædbarnsindlæg: Indbygget, aktuelt når barnet er 53-62 cm Standard: 100, Sikkerhedsstandard EN13209-2:2005 for bæreseler Brugervægt og højde: 3,5-15 kg, 53-100 cm

BabyBjörn One Air

BabyBjörn One, en af vores favoritter, er i efteråret 2015 lanceret i en opdateret version, der har udbedret mange af de detaljer, som den tidligere version af One fik kritik for – både af os og af andre.

Den nye One har øget niveauet en tak og virker endnu mere gennemtænkt. Skulderremmene har fået forstærket polstring, spænderne har fået en anden vinkel - så du lettere rammer rigtigt, når du har sat barnet i, og så er hoftebæltet mere stabilt.

3 bærestillinger

Lynlåsene på BabyBjörn One kan nu låses fast i forskellige stillinger, så det bliver nemmere at regulere selen ud fra barnets behov og størrelse. I denne fleksible bæresele kan barnet sidde vendt ind mod dig, fremadvendt eller bag på din ryg. Selen passer derfor til alle tænkelige situationer – både i og uden for hjemmet. Selen er også meget nem at justere for personer i forskellig højde og bredde.

Indbygget spædbarnsindsats

Mavebæltet og de polstrede skulderremme giver en udmærket aflastning for at modvirke smerter i skuldre og ryg. Selen har desuden en praktisk, letreguleret, indbygget spædbarnsindsats til nyfødte, intet ekstra besvær med løse indlæg, men man kan hurtigt få babyen op mod kroppen.

Børn der lige er vokset ud af spædbarnsstillingen, ender dog ret langt nede i selen i den normale bærestilling. Når du skal tage barnet ud af selen, behøver du ikke at løfte det op for at åbne spænderne, hvilket er rart, hvis barnet er faldet i søvn og skal lægges ned.

Silke og et sikkert nakkespænde

BabyBjörn One har flere smarte funktioner, for eksempel silke på indersiden af bæltet, hvilket gør det nemt at vende selen, hvis man vil have barnet om på ryggen. Det er trygt at flytte barnet om på ryggen, da nakkespændet sikrer, at du ikke taber barnet under drejebevægelsen.

Overordnet er selen meget velsyet med en fornemmelse af høj kvalitet i alle detaljer. Der er en nakkebeskyttelse, som beskytter barnets nakke og kan foldes ned, når støtten ikke skal bruges. Nakkestøtten kan dog ryge op ind imellem, da den ikke kan fastgøres - et par knapper til at fastgøre med havde været rart.

Vi havde også gerne set en form for beskyttelse til skulderremmenes plastspænder, da barnets hoved let hælder ind mod spænderne, når det sover, og du selv har sat dig ned for at hvile et øjeblik.

Sådan tager du BabyBjörn One på

Bæreselen BabyBjörn One tages på ved at tage den over hovedet med det ene sidespænde lukket. Derefter strammes hoftespændet, barnet placeres i selen, og du lukker de resterende spænder. Hoftebæltet spændes meget enkelt bag på ryggen med en krog.

Bæltet er let at stramme, da det gøres med en fremadrettet bevægelse. Det er hurtigt gjort, og det gør faktisk at BabyBjörn One bliver førstevalget, hvis du vil have barnet hurtigt på plads tæt på kroppen. Bliver selen snavset, kan den vaskes ved 40 grader. Der kan købes forskelligt tilbehør til selen, for eksempel et vind- og vandafvisende fleeceovertræk og hagesmæk til bæreselen.

Konklusion på test af bæresele BabyBjörn One

Dette er en fantastisk bæresele, der bestemt er prisen værd.

Alle materialer er sikremange forskellige bærestillingerindbygget spædbarnsindlæg
Besværlig at opbevarenakkestøtten mangler knapperbeskyttelse omkring spænderne på skulderstropperne havde været rart

7. Fidella FlowClick

Let at bruge og skøn bæresele i viklestil – perfekt til babyens første år

Mod brystet: Ja Fremadvendt: Nej På ryggen: Nej På hoften: Nej Materiale: 100 % økologisk bomuld med polstring af polyester Hoftebælte: Ja Sol/ammebeskyttelse: Ja Opbevaringslommer: Nej Vask: Maskinvask 30 grader Brugervægt og længde: Maks. 15 kg Spædbarnsindlæg: Behøves ikke

Fidella Flowclick Halfbuckle Baby

Fidella FlowClick er en rigtig praktisk og letanvendelig bæresele, der gør det både komfortabelt og ukompliceret at bære baby. Maksimumvægten er 15 kilo - eller størrelse 74. Selen giver kun mulighed for én bærestilling, hvor barnet sidder indadvendt på maven af bæreren. Derfor er den især velegnet det første år.

Fra størrelse 56

Med FlowClick kan du i princippet bære baby lige fra fødslen. Fidella angiver selv, at selen kan anvendes, fra barnet har størrelse 56, og det er ikke nødvendigt med et spædbarnsindlæg. I stedet for indlægget kan bærepanelet tilpasses i bredden, så det støtter barnet fra knæhase til knæhase. Det gøres ved at stramme båndet og binde dem sammen.

Når barnet er helt lille, er det imidlertid svært at få panelet til at sidde glat. Det føles også kompliceret at følge Fidellas anvisninger om at måle både barn og sele med målebånd for at justere størrelsen korrekt.

Let at justere, men spændet gnaver lidt

Fidella FlowClick er fremstillet af godt og stabilt bomuldsstof, som er let at få fat i og enkelt at binde. Selen samles omkring livet med et almindeligt spænde, som der desværre ikke er nogen polstring bagved. Plastikspændet ligger direkte mod kroppen, hvilket af og til kan gnave lidt. Båndet omkring livet er nemt at justere efter kroppens størrelse og kan strammes fra begge sider, når det skal spændes.

Fordelen og ulempen ved FlowClicks viklebånd.

 • Ulempen: For det første er de til den korte side. Når de er krydset over ryggen, og du måske er større end gennemsnittet, så har du ikke meget stof tilbage til at binde en god knude under barnets bagdel.
 • Fordelen: Omvendt opnår man en rigtig god vægtfordeling, når båndenes stof er bredt ud over ryggen. Bærekomforten er derfor god og uden tvivl på niveau med andre ergonomiske seler.

Hætte til solbeskyttelse - men ingen lommer

FlowClick er en sele, der er let at anvende og som er enkel at tage på. Den har ingen opbevaringslommer til bærerens nødvendige småting. Øverst på bærepanelet sidder der dog en hætte, som kan slås op som solbeskyttelse eller som ekstra støtte for det sovende barns hoved.

Konklusion på test af bæresele Fidella FlowClick

Så længe du er bevidst om selens begrænsninger, så er Fidella FlowClick en glimrende bæresele til det første år.

Enkel at tage påblød og fleksibelgod bærekomfort
Kort anvendelsestidingen opbevaringslommekun én bærestilling

8. Babybjörn Harmony

Luftig bæresele, der er nem at justere, og som er særlig velegnet til brug om sommeren

Mod bryst: Ja Fremadvendt: Ja På ryggen: Ja På hoften: Nej Materiale: 100 % polyester Hoftebælte: Ja Sol/ammebeskyttelse: Nej Opbevaringslommer: Nej Vask: Maskinvask 40 grader, ingen skyllemiddel Brugervægt: 3,2-15 kg Spædbarnsindlæg: Behøves ikke

BabyBjörn Bæresele Harmony

Babybjörn Harmony er en klassisk bæresele fremstillet af luftigt 3D-mesh. Materialevalget betyder ikke, at Harmony kun kan bruges om sommeren, da bæreselen fungerer året rundt. Men når det er varmt udenfor, hjælper 3D-mesh-materialet både med at aflede sved og fugt fra barnets og bærerens krop og med at lade luften cirkulere bedre gennem selen.

Det er ikke svært at tage selen på, og man kan nemt følge brugsanvisningen. Efter et par ganges brug går det hurtigt med at få selen på plads, især fordi alle knapperne nemt hægter sig ind i hinanden.

Bæresele, der kan bruges fra fødslen

Der er ikke behov for et spædbarnsindlæg, og Babybjörn Harmony kan bruges lige fra fødslen. Den laveste brugervægt er 3,2 kg. Selen kan justeres til den passende størrelse til barnet ved at justere siddefladen i to forskellige højdeniveauer, når barnet bæres indad mod brystet. I højdepositionen, som er beregnet til nyfødte, løftes barnet højere, så barnet er i den anbefalede kysseafstand. Det betyder, at forældrene skal kunne kysse barnet på hovedet uden at skulle bøje sig forover. Når barnet bliver større, gør lynlåsen det nemt at åbne op for en større siddeplads.

Den angivne maksimalvægt for Babybjörn Harmony er 15 kg, og det vurderes, at bæreselen giver en god vægtaflastning, i hvert fald indtil barnet vejer omkring 12 kg. Et større barn kan ikke kun bæres indadvendt, men også udadvendt og på ryggen. Harmony har fungeret godt til bærere af forskellige kropsstørrelser. Både taljebæltet og skulderstropperne er nemme at justere i størrelsen.

God nakkestøtte, der støtter barnets hoved

Harmony får pluspoint for sin nakkestøtte, som både kan foldes sammen til to forskellige niveauer og endda justeres, alt efter hvor stramt den skal sidde om barnet. Det betyder, at barnets hoved og nakke får rigtig god støtte, når det sover i selen, men også at barnet kan kigge ud uden forhindringer, når det sidder vågent i selen. Selen mangler dog en mere dækkende solbeskyttelse, ligesom der heller ikke er nogen form for opbevaringslomme. Babybjörn Hamony leveres dog i en pose, som gør den nem at have med under barnevognen.

Hvad bæreseler angår, er netop enkelthed den røde tråd. De fleksible funktioner og det faktum, at Babybjörn har forbedret barnets siddestilling, gør Harmony til en sele, der er værdsat af familier, som ønsker at bære hurtigt og nemt uden besvær.

Let at brugelet at justereluftigt materialegodt hoftebælte
Mangler solbeskyttelseingen opbevaring

9. Baby Tula Half Buckle

Meget bekvem bæresele hvor barnet kommer tæt på og kan bæres længe

Mod brystet: Ja Fremadvendt: Nej På ryggen: Ja På hoften: Ja Materiale: 100 % Oeko-Tex-certificeret bomuld Hoftebælte: Ja Sol/ammebeskyttelse: Ja Opbevaringslommer: Ja Vask: Maskinvask 30 grader Brugervægt og længde: 3,2 – 20 kg Spædbarnsindlæg: Behøves ikke

Tula Half Buckle

Baby Tula Half Buckle er en vellykket kombination af bæresele og vikle.

Når du vil bære barnet mere intimt og have babyen rigtig tæt på kroppen, så er en vikle ofte det naturlige valg. Men det tager lidt tid at lære at binde en vikle, og lidt mere tid før man bliver god til det.

Mange er desuden bange for at gøre det forkert. Så den uerfarne kan ofte føle sig utryg ved at vikle sin baby. Det er der, produkter som Tula Half Buckle kommer ind i billedet.
Selen fås i et stort udvalg af forskellige farver og mønstre, og vi oplevet at høre mange komplimenter for den fra andre.

Sådan tager du Baby Tula Half Buckle på

Allerførst fastgør du selen omkring hoften eller livet med et hoftebælte, der knappes sammen. Hvor på kroppen afhænger af, hvor stort et barn, der skal bæres. Det vigtige er, at babyen ender i den rigtige højde på bærerens krop .
En tommelfingerregel siger, at du skal kunne kysse barnet på hovedet uden at anstrenge dig.

Som på en hvilken som helst bæresele er det nemt at spænde eller løsne hoftebæltet - også med et barn i. Derfor sidder selen altid bekvemt samtidig med, at den yder god bærestøtte.

Derefter sætter du barnet i selen, og det er nu, Tula Half Buckle går over til at være en vikle.
I stedet for at knappe dem sammen, så trækker du de brede, bekvemt polstrede skulderremme over skuldrene og krydser stofstykkerne bag om ryggen.
Når de skal trækkes på forsiden, er det vigtigt, at du spreder stoffet ud over barnets bagdel, så det skaber en god støtte. Derefter binder du Tula Half Buckle på ryggen (eller foran, hvis der er stof til overs til det).

Svær at rette på

Til forskel fra en traditionel sele er det sværere at rette, hvordan Half Buckle sidder, når du først har bundet den. Så det er bedst at bruge lidt ekstra tid og ikke sjuske, når du tager den på.

Hvis du ikke spreder stoffet ordentligt ud, når du krydser remmene over barnets bagdel, så påvirker det vægtaflastningen negativt. Det kan du mærke efter at have båret i nogen tid. Det er også lidt vanskeligere at tage selen på udendørs, i hvert fald om vinteren, da remmene er lange og kan nå ned til jorden.

Tula Half Buckle kommer med en aftagelig solbeskyttelse, der kan fastgøres over barnets hoved for at skygge eller afskærme. Foran på hoftebæltet sidder der en opbevaringslomme. Du kan bruge lommen til solbeskyttelsen eller måske lægge din telefon derned.

Konklusion på test af bæresele Baby Tula Half Buckle

Dette er en sele, der er enkel at tilpasse efter forskellige kropsformer og som samtidig er meget bekvem at bære med. Du kan bruge den både på maven og på ryggen, og dette kombineret med den høje maksimumsvægt giver bæreselen en lang anvendelsestid.

Sammen med et rigtig flot design er Baby Tula Half Buckle et vellykket koncept, hvis du kan lide at bære og vil kombinere selens tryghed med viklens komfort.

Giver god aflastningnem at gennemskuemaksimal komfort for barn og bærerflot design
Tager længere tid at tage på end en selesværere at efterjustere

10. Fidella FlyClick Baby Bæresele

Hybrid mellem vikle og bæresele med komfortabel siddeflade samt god vægtaflastning

Mod brystet: Ja Fremadvendt: Nej På ryggen: Ja På hoften: Ja Materiale: 100 % økologisk bomuld med polstring af polyester Hoftebælte: Ja Sol/ammebeskyttelse: Ja Opbevaringslommer: Nej Vask: Maskinvask 30 grader Brugervægt og længde: Maks. 15 kg Spædbarnsindlæg: Behøves ikke

Fidella Flyclick Halfbuckle Baby

Fidella FlyClick fås i to varianter:

 • Baby der kan anvendes fra fødslen
 • Toddler til større børn og med højere maksimumsvægt

FlyClick er halvt sele, halvt vikle

Hvis du føler dig usikker ved at bære med en almindelig vikle, så er FlyClick et trygt sted at begynde.
Halvt sele og halvt vikle betyder nemlig, at den har et bredt, polstret hoftebælte, der fastgøres med et helt almindeligt spænde.

I stedet for justerbare skulderremme er FlyClick udstyret med stofstykker, der præcis som på en almindelig vikle krydses over ryggen og derefter bindes sammen. Nøjagtig hvordan enderne bindes sammen, kan selvfølgelig varieres. Og det giver dig en stor valgfrihed og mulighed for at få Fidella FlyClick nøjagtig på den måde, som du foretrækker at bære.

Komfortabelt, men lidt omstændelig bæring

Ulemperne ved denne løsning er, at det tager lidt længere tid at få selen på.
Det er heller ikke nær så nemt at finjustere, hvor stramt selen er spændt til.

Og selvom det er helt logisk, at FlyClicks bånd er lange, for at man skal kunne binde dem omkring kroppen, betyder det samtidig, at de let kommer til at hænge ned på jorden. Det kan være et minus, hvis man vil kunne tage selen på udendørs.

Selen kan ved hjælp af snore strammes til, så bærepanelet bliver tilpasset i størrelsen, selvom det virker lidt omstændeligt at skulle måle barn og sele med målebånd ifølge vejledningen. Det var besværligt at få den helt god til en nyfødt. Men så snart barnet havde vokset lidt, blev pasformen rigtig god.

Aflastende sele, der føles som en vikle

Materialet, som FlyClick er lavet af, føles robust, men virker alligevel ikke kompakt eller svedigt under brug. Med stoffet bredt rigtig ud over ryggen fordeles vægten virkelig godt. Komforten bliver således god for både barnet, og den der bærer.

FlyClick har ingen opbevaringslommer. Solbeskyttelsen (en hætte der også fungerer som støtte for barnets hoved) fastgøres med små bindebånd. Det er lidt besværligt, men det fungerer. En ting, der imidlertid ikke rigtig giver mening, er de T-shirtærmer, som selens form danner over bærerens skuldre.

Konklusion på test af bæresele Fidella FlyClick

Hvis man ikke bryder sig om lange bånd, der filtrer, er en traditionel sele nok bedre. Men hvis man vil have en bæredims, der kan bruges i lang tid til at bære babyen med, og få den samme gode vægtfordeling som med en vikle, så er der stor chance for at det klikker med Fidella FlyClick.

Komfortabel siddefladegod bærekomfortgod vægtaflastning
Lange bindebåndbesværligt til nyfødtunødvendige T-shirtærmer

11. Ergobaby Embrace

At bære en nyfødt med Embrace føles som en drøm

Mod brystet: Ja Fremadvendt: Ja På ryggen: Nej På hoften: Nej Vægt: 461 g Materiale: Jerseystof af 100 % polyester Hoftebælte: Ja Sol/ammebeskyttelse: Nej Opbevaringslommer: Nej Vask: Maskinvask 30 grader Standarder: Öko-Tex-certificeret Brugervægt og længde: 3,2-11 kg Spædbarnsindlæg: Behøves ikke

Ergobaby Embrace

Nøjagtig som navnet antyder, er Ergobaby Embrace en bæresele, der skal omfavne både babyen og ens egen krop. Og på samme tid gøre det både blødt og bekvemt at bære.

Anvendelsestiden er kort

Selens maksimumvægt er kun 11 kilo. Men som det ofte er tilfældet med blødere bæreseler, så har bærekomforten tendens til at begynde at svigte, når barnet er i den øverste fjerdedel af det tilladte vægtinterval.

Selens konstruktion er meget enkel

Dels er der et hoftebælte til at placere barnets vægt over bærerens hofte.
Dels selve bærepanelet, som holder barnet på plads og i balance mod brystkassen.

Med Ergobaby Embrace kan man bære barnet indadvendt og udadvendt. Det bliver dog tungere, når babyen sidder fremadvendt, fordi tyngdepunktet kommer længere væk fra ens egen krop.

God hud-mod-hud kontakt

At bære en nyfødt med Embrace føles som en drøm. Det går let som ingenting at få en god hud mod hud-kontakt, og eftersom selen er så fleksibel, kommer man lige så tæt på sin baby, som man ønsker.

Selen tilpasses i højden ved at man vikler bærepanelet omkring hoftebæltet.
Det er ikke svært at gøre, men man skal gøre sig umage, for at det ikke kommer til at sidde ubekvemt.

Derefter samler man bæltet omkring livet eller i den højde, som gør at barnets isse ender i tilpas kyssehøjde. Afhængig af bærerens højde og kropsbygning kan det ske, at hoftebæltet glider ned mod hoften, også med en lille nyfødt, som man ellers gerne vil placere højere oppe på brystet.

Ikke brug for spædbarnsindlæg

Det er ikke nødvendigt med et spædbarnsindlæg, man placerer i stedet barnet direkte i selen.

Skulderremmene består af brede stykker stof som på en vikle. De skal krydses på ryggen, og jo lavere på ryggen de krydser, desto bedre bliver vægtaflastningen.
Tricket er at lade stofstykket hænge lige ned fra skulderen og derefter tage fat i det bag om ryggen med den ene hånd, mens man holder barnet fast med den anden. Efter nogle ganges øvelse er det nemt og hurtigt klaret.

Konklusion på test af bæresele Ergobaby Embrace

Ergobaby Embrace er perfekt at bruge hjemme eller på kortere gåture i babyens første godt halve leveår. Selen er bekvem mod kroppen, føles ikke for varm, og fordi der ikke er seler på ryggen, kan man komfortabelt læne sig tilbage i sofaen med babyen på maven.

Embrace har hverken solbeskyttelse eller opbevaringslomme, hvilket er funktioner man især kunne have glæde af udendørs.
Derudover er Ergobaby Embrace en bæresele, som gør et udmærket arbejde med at gøre den første tid med baby lidt enklere og hyggeligere.

Let og fleksibelgiver god hudkontaktføles som en vikleenkel at vaske og tørre
Kort anvendelsestidhar ingen opbevaringslommehoftebæltet kan glide

12. Lillebaby Serenity All Seasons

Meget komfortabel bæresele med lang brugstid – Velegnet til alle årstider

Mod bryst: Ja Fremadvendt: Ja På ryggen: Ja På hoften: Ja Materiale: Bomuld og polyester Hoftebælte: Ja Sol/ammebeskyttelse: Ja Opbevaringslommer: Ja Vask: Maskinvask 30 grader Brugervægt: 3,2-20 kg Spædbarnsindlæg: Behøves ikke

Lillebaby Serenity All Seasons

Lillebaby Serenity All Seasons er en solid bæresele, der er designet til at give en rigtig god bæreoplevelse. For dem, der har tidligere erfaring med bæreseler, er det indlysende, hvordan man får Serenity på. Føler man sig mere usikker, er der gode billedvejledninger i den medfølgende manual.

Bæreselen kan bruges lige fra fødslen uden noget særligt tilbehør, men ønsker du at have din nyfødte i fosterstilling med fødder og ben på indersiden af selen, skal du købe en spædbarnspude. Lillebaby Serenity vokser således med barnet. Bærepanelet kan justeres til tre forskellige bredder, så barnet får sidestøtte fra knæhase til knæhase.

Rygpladen giver bæreselen god vægtaflastning

Vægtaflastningen hos Lillebaby Serenity er rigtig god. De blødt polstrede skulderstropper kan bæres parallelt eller krydses. Hoftebæltets robuste rygplade giver en rigtig skøn aflastning til hofterne. Meget slanke kan dog opleve problemer, da lændestøtten er så bred, at selen ikke kan gøres særlig smal, før støtten tager den tykke del af hofteremmen.

For nogle brugere er Lillebaby Serenity lidt for teknisk. Alle justeringsmuligheder er naturligvis positive i teorien. Udtrykket "perfect fit adjuster straps" antyder jo, at selen kan tilpasses perfekt til forskellige bærere. I praksis kan alle de forskellige stropper og spænder nemt blive lidt forvirrende. At de desuden også er ret langsomme til at spænde og løsne, og at de nogle gange skal trækkes i en retning, der virker ulogisk, gør selen endnu mere omstændelig.

Smart bæresele, der kan tilpasses årstiden

Barnet sidder godt i en korrekt ergonomisk stilling og virker til at opleve selen som værende behagelig. Lillebaby Serenity har en aftagelig solskærm, der dækker barnets hoved godt. Til sommerbrug kan bærepanelet åbnes og afsløre et lag meshstof, hvorigennem mere luft kan trænge ind.

Der er også tænkt over opbevaringsmuligheder. På rygpanelet er der et rum til din telefon og på forsiden en lomme til småting. En anden smart detalje er de små stropper med trykknap, hvor man kan fastgøre en sut eller et yndlingslegetøj, som ikke må gå tabt.

Ergonomisk bæresele, som kan bruges i lang tid

Lillebaby Serenity kan føles lidt klodset og ufleksibel. Følelsen opstår primært, når man skal sidde ned med selen på, men også hvis man vil have jakke på. De fyldige, men meget behagelige skulderstropper fylder meget under bærerens tøj.

Er man på udkig efter en bæresele, der kan anvendes i hele bæreperioden, tilbyder Lillebaby Serenity All Seasons en rigtig god bæreoplevelse med behagelig bærekomfort, ergonomisk sæde og funktioner, der gør, at selen faktisk fungerer i alle årstider.

13. Najell Easy Soft

Blød og behagelig bæresele med magnetspænder – Bedst egnet til det første år

Mod bryst: Ja Fremadvendt: Ja På ryggen: Ja På hoften: Nej Materiale: 95 % polyester, 5 % spandex Hoftebælte: Ja Sol/ammebeskyttelse: Nej Opbevaringslommer: Nej Vask: Maskinvask 40 grader, uden skyllemiddel Brugervægt: 3,2-13 kg Spædbarnsindlæg: Behøves ikke

Najell Easy Baby Carrier

Najell Easy Soft er en lidt blødere bæresele og beregnet til brug i løbet af barnets første leveår – derfor den lidt lavere maksimalvægt på 13 kg. Bæreselen er lavet af blødt og behageligt strikket stof med en inderside af mesh, som synes at gøre bæreselen lidt mere åndbar – et plus, hvis den skal bruges om sommeren.

Bæresele med smarte magnetspænder

For at tage Najell Easy Soft på trækker du den blot over hovedet, præcis som du ville gøre med en trøje. Dette gør, at man kan gå rundt med bæreselen på kroppen og være klar til, når barnet vågner og vil bæres. Derefter fastspændes bæltet i taljen. Det er ikke svært at gøre, men fremgangsmåden adskiller sig en del fra andre populære seler. Den medfølgende manual redegør dog tydeligt, hvordan man skal gøre.

Når man har sat barnet i selen, er det meget heldigt, at selen er udstyret med magnetspænder, som låser bærepanelet fast til skulderstropperne. De klikker sammen næsten helt af sig selv, hvilket fremskynder hele processen. Det giver også en tryghed at vide, at den er låst, og at barnet sidder sikkert i selen.

PR-Najell-Easy

Mangler justerbar bredde på bærepanelet

Najell Easy Soft kan bruges fra fødslen og kræver ikke et indlæg til spædbørn. Bredden af bærepanelet kan dog ikke justeres, hvilket betyder, at selen kan føles lidt for stor til den nyfødte baby. Efter at være blevet et par måneder gammel synes barnet at sidde rigtig godt i en korrekt frøstilling.

Samme problem med støttepanelet opstår også senere. Et barn på 8-10 måneder sidder med god støtte til benene, hvis det vender indad, men udadtil er støttepanelet for bredt og gnider mod indersiden af babyens lår. Enhver måde at justere panelets bredde på ville forlænge bæreselens levetid yderligere.

Komfortabel og ergonomisk bæresele til det første år

For brugeren er Easy Soft yderst behagelig. Selen kan tilpasses forskellige kroppe med justerbare stropper og spænder alle de steder, der er behov for. Vægtaflastningen er god med tyngdepunktet de rigtige steder og jævnt fordelt over kroppen. Vi savner dog en slags opbevaringslomme til en sut eller vores egen telefon. Hvis selen skal bæres udenfor, når Solen skinner, ville en form for solbeskyttelse også have været en bonus.

Dette er en ukompliceret, stilfuld og komfortabel bæresele, der fungerer til både gåture og til at kunne have en baby tæt på sig med begge hænder frie, når man ordner ting derhjemme. Selen har været nem at amme i, og bortset fra nogle få manglende funktioner lever Najell Easy Soft op til det, der er lovet i produktnavnet.

Blød og behageliggod vægtaflastningnemt at justere stropperne
Ikke muligt at justere bærepaneletmangler solbeskyttelseingen opbevaring

14. ErgoBaby 360 Cool Air

Bæresele som slipper luft ind til barnet og har udmærket bærekomfort til den voksne

Pris: Mellem Materiale: Polyester. Bærestillinger: Fire. Maks. vægt: 15 kg.

Ergobaby 360 Cool Air

Sommerversionen af ErgoBabys populære ergonomiske bæresele 360 hedder Cool Air.

En række dele på 360 er på 360 Cool Air blevet udskiftet med trådnet - 3D Air Mesh. Det drejer sig dels om et stykke midt på selen, der hvor barnets ryg er placeret, hvis man bærer det indadvendt. Men også kanterne på selen, hvor barnets ben stikker ud samt selve bæreremmene.

Tykt trådnet - bedst ventilation for barnet

Trådnettet er ret så tykt, og vi oplever kun en marginal forskel i ventilationen. Effekten bliver selvfølgelig størst for barnet, der sveder mindre på ryggen, når der slipper luft igennem.

360s grunddesign, at nakkestøtten kan foldes ned, så hovedet ligger åbent og frit, gør også en forskel for hvor varmt barnet bliver i selen. Vil man også have solbeskyttelse til hovedet, så har selen en hætte med solbeskyttelsesfaktor UPF 50+.

God bæreoplevelse

Seleremmene på 360 Cool Air er lige så kraftige som på den almindelige ErgoBaby 360, hvilket giver en utroligt bekvem bæreoplevelse.
De dele af remmene, der består af trådnet (meshstof) tillader sveden at passere. På den måde bliver man bedre kølet ned, men det er alligevel altid varmt for forælderen at gå med barnets krop så tæt ind mod sin egen.

Lydløs lukning - tak for det!

Den eneste funktionsforskel vi har kunnet finde på 360 Cool Air sammenlignet med den almindelige 360, er at hoftebæltet lukkes med en lydløs lukning i stedet for de brede, ret højlydte velcrobånd.

Konklusion på test af bæresele ErgoBaby 360 Cool Air

ErgoBaby 360 Cool Air er en populær bæresele med fantastiske funktioner og giver en god bæreoplevelse for både voksen og barn.

Som sommersele skiller den sig ikke så meget ud, men har man i forvejen tendens til at blive varm og vil have alle funktionerne fra ErgoBaby 360, så tilbyder 360 Cool Air alligevel en bedre ventilation.

Udmærket bærekomfort for den voksnemere luft slippes ind til barnet
Minimal forskel i køling for bæreren

15. BabyBjörn Move

Praktisk bæresele til barnets første år, med aflastende rygplade og 3D-mesh, der ventilerer

Mod brystet: Ja Fremadvendt: Ja På ryggen: Nej På hoften: Nej Vægt: 846 gram Materiale: 100 % 3D-mesh polyester Hoftebælte: Nej Sol/ammebeskyttelse: Nej Opbevaringslommer: Nej Vask: Maskinvask 40 grader Standarder: Öko-Tex Standard: 100 Brugervægt og -længde: 3,2-12 kg Spædbarnsindlæg: Behøves ikke

BabyBjörn Move

BabyBjörn Move er en bæresele beregnet til barnets første år. Maksimumsvægten er 12 kg, og BabyBjörn angiver anvendelsestiden til at være op til en alder på cirka 15 måneder.
Tanken er, at Move skal være en praktisk sele, som man hurtigt kan tage på og lige så hurtigt få barnet ned i.

Bæreselen består af to dele

Selens bagstykke består af skulderremmene og rygpladen. Denne del kan bæres som en vest på overkroppen under jakken, så man altid er klar til at bære.
Derudover består Move af selve barnets siddeflade. Den er let at tage af, så det er nemt klaret, hvis barnet er faldet i søvn i selen, og man derefter vil lægge det ned i barnevognen eller en seng.

Baby ligger helt tæt på dig

Eftersom Move skal være for den lille baby, adskiller den sig fra andre BabyBjörn-seler, ved at barnet ligger direkte ind mod forælderen - uden stof imellem.
Når det er meget varmt udenfor, kan det derfor blive meget svedigt at have barnet liggende direkte mod brystet, når man er aktiv. Men så er det også et plus, at BabyBjörn Move er fremstillet af 3D-mesh (trådnet), konstrueret til at lede fugt væk og slippe luft ind.

Bæreselen kan justeres efter barnets længde og kan således anvendes fra fødslen
- mindste anbefalede vægt er 3,2 kilo uden spædbarnsindlæg.

Selve siddefladen kan også tilpasses i bredden, afhængigt af om barnet skal sidde vendt ind mod forælderen eller kigge fremad.

Bedre til højere forældre

Vægtaflastningen og dermed bærekomforten er begrænset, med tanke på at vægten primært havner på bærerens skuldre. Rygpladen gør dog et godt stykke arbejde med at fordele vægten over forælderens ryg. Høje forældre oplever en noget bedre vægtaflastning end lavere forældre, så det er en vigtigt faktor, hvordan pladen sidder på ryggen.

Hvor er lommen og solbeskyttelsen?

BabyBjörn har en endnu enklere spædbarnssele i deres sortiment, men Move tilbyder en mærkbart bedre aflastning. Vi mangler dog en lille opbevaringslomme til småting. Det er også underligt, at Move ikke kommer med en form for solbeskyttelse at klappe ud til barnets hoved, som mange andre bæreseler har

Konklusiuon på test af bæresele BabyBjörn Move

Har man erfaring med BabyBjörns bæreseler fra tidligere, gennemskuer man hurtigt, hvordan Move fungerer, og kan man lide konceptet med tydelige remme og kraftige spænder, vil man også sætte pris på, hvordan Move er konstrueret.

Kræver ikke spædbarnsindlæglet at holde renkan skilles ad i to dele
Kort anvendelsestidhar ingen opbevaringslommeingen solbeskyttelse

16. Najell Original Bæresele

Flot designet bæresele, der giver god aflastning og har godt polstrede remme

Mod brystet: Ja Fremadvendt: Ja På ryggen: Ja På hoften: Nej Materiale: Yderside af polyester, foret med 100 % bomuld Hoftebælte: Ja Sol/ammebeskyttelse: Nej Opbevaringslommer: Ja Vask: Maskinvask 40 grader Brugervægt og længde: 3,5 – 15 kg Spædbarnsindlæg: Behøves ikke

Najell Original Volume 2

Najell Original Bæresele tilbyder fire forskellige bærestillinger:

 • nyfødt - uden behov for spædbarnsindlæg
 • indadvendt
 • fremadvendt
 • rygstilling

Se videoerne - hvis du er i tvivl

Der medfølger en vejledning med billeder til bæreselen. Men især lynlåsene der anvendes til at ændre bæreselen mellem de forskellige stillinger, tager tid at gennemskue.

Vi anbefaler Najells instruktionsvideoer, hvis man er i tvivl. Man tager først selen på selv og spænder til, og derefter sætter man barnet i.
Er man vant til Baby Björns bæreseler, vil man kunne genkende det.

Det er enkelt at sætte barnet i og tage det op. Foroven klikker de magnetiske spænder stort set sig selv fast på skulderremmene. De er også nemme at åbne igen. Bæreselen har desværre ingen solbeskyttelse, der kan trækkes op over hovedet, hvilket havde været brugbart til at skabe lidt mere ro, når barnet skal sove.

Nakkestøtten kan man dog have oppe eller nede. Remmene den sidder fast med, kan virke lidt for grove, når barnet hviler ansigtet mod dem. Remmene til skulderstropperne kan også sidde lidt underligt. Især hvis man har en stor barm kan de opleves at hvile mod siden af brysterne og trykke dem sammen.

Blød og venlig mod barn og bærer

Najell Original Bæresele er rigtig flot designet med blødt stof. Indersiden skal have en ventilerende egenskab og føles glat mod barnets hud. Både skulderremme og hoftebæltet, der spændes om livet, når barnet er lille, er godt polstrede og nemme at justere i længden.
Barnets siddeflade kan justeres i bredden, så barnet aflastes fra knæled til knæled.

Najell Original har været mest populær i nyfødt-stillingen, der kan anvendes i de første seks måneder. Derefter skal man tilføje et såkaldt "hip seat" til bæreselen. Hip seat er en større form, der placeres i hoftebæltet for at give en bedre siddestøtte til barnet.
Effekten er god, men bæreselen føles mere klodset med hip seat monteret. Som et eksempel på det så oplever vi, at det bliver sværere at anvende bæreselen, når vi bruger selen med hip seat i, mens vi laver mad i køkkenet.

Najell Original er også ret stor, når den ikke er i brug. Den føles ikke altid så praktisk at have med under barnevognen.

Konklusion på test af bæresele Najell Original

Efter at have ladet tre forskellige familier med børn mellem 3 og 10 måneder bruge Najell Original Bæresele, kan vi konstatere, at det kræver en grundig indkøringsperiode at lære at bruge selen.

Det lader også til, at kropsbygning kan have en vis indflydelse på, hvordan man oplever den. Men finder du indstillinger, der føles bekvemme, og kommer du godt igennem indlæringstiden, så kan den blive et rigtig godt bekendtskab. Når du har fundet en rigtig god bærestilling for barnet, så kan du bekvemt bære i flere timer med Najell Original Bæresele.

Flot designgiver god aflastninggodt polstrede skulderremme og godt hoftebælte
Svær at lære at brugestor og klodset når den ikke er i bruggrove bånd

17. BeSafe Haven

Bæresele med tre bærestillinger og rigtig god nakkestøtte – Bedst egnet til de første seks måneder

Mod bryst: Ja Fremadvendt: Ja På ryggen: Ja På hoften: Nej Materiale: Yderside: Polyester og spandex, indvendigt: 60 % lyocell og 40 % bomuld Hoftebælte: Ja Sol/ammebeskyttelse: Ja Opbevaringslommer: Nej Vask: Finvask 30 grader Brugervægt: Maks. 15 kg Spædbarnsindlæg: Behøves ikke

BeSafe Haven

BeSafe fremstiller primært autostole, men har nu også Haven-bæreselen i deres sortiment. Selen anbefales fra ca. 55 cm i længden og har en maksimal vægt på 15 kg. Barnet kan sidde både indadvendt og udadvendt, og fra ca. ni måneder kan barnet endda bæres på ryggen.

Bæresele inspireret af autostole

To af bæreselens funktioner er formentlig inspireret af autostolens verden. Når barnet sidder udadvendt, puster man en Airgonomics-luftpude op, hvilket giver ekstra støtte og fordeler vægten. Dette er et plus, hvis man ønsker kun at bære barnet udadvendt i selen. Dog kræver det en del arbejde at puste luftpuden op og tømme den for luft, hver gang man ønsker at skifte mellem indadvendt og udadvendt position.

Selvom Havens spænder føles mere robuste, end det ellers er tilfældet hos mange bæreseler, virker de også klodsede og hårde. Hvis selen falder ned på gulvet, når du tager barnet ud, larmer det en del, når spænderne rammer jorden. Ligeledes får bæltespændet kritik. Det kræver to hænder at åbne det, hvilket også gør det svært at løfte et sovende barn op i barnevognen eller sengen.

PR-BeSafe-Haven

Sæde, der ikke kan tilpasses barnet

Det største problem med BeSafe Haven er, at bredden på bærepanelet slet ikke kan justeres, og at det er smalt. En 8 måneder gammel baby på normal størrelse er allerede vokset ud af selen og kan ikke længere få sidestøtte fra knæhase til knæhase. Selve bærepanelet føles også mere stift og lige, end hvad der er ønskværdigt i forhold til at opnå en ergonomisk siddestilling for barnet. Modsat er brugerens oplevelse så meget desto mere positiv. De krydsede skulderstropper giver sammen med det robuste taljebælte en god vægtaflastning. Selv den mere erfarne bærer rækker ofte ud efter Haven, når det er tid til at lægge babyen til at sove.

Robust nakkestøtte, der skærmer af omkring hovedet

BeSafe Haven får også en høj karakter for dens robuste nakkestøtte. Den fungerer som en høj krave, som kan åbnes med lynlås og foldes ned og til siden. Nakkestøtten giver god støtte til barnets hoved og skærmer effektivt af, når man ønsker, at barnet skal slappe af for at falde i søvn. Det bløde tencel-for er også en værdsat detalje.

Udviklingspotentialet i bæreselen er naturligvis stort, men på nuværende tidspunkt er det ikke muligt at give en højere karakter; primært på grund af manglende tilpasning af barnets siddeflade. Konklusionen er, at BeSafe Haven er en bæresele, der vil meget, og som nogle gange får en fuldtræffer, men andre gange rammer helt ved siden af.

Rart materiale på indersidengod vægtaflastningvelformet nakkestøtte
Barnets siddeflade kan ikke justeresklodsede spændertohåndsgreb til taljespænde

18. Fidella Fly Tai

Komfortabel og effektivt aflastende bæresele med lange og lidt omstændelige bindebånd

Mod brystet: Ja Fremadvendt: Nej På ryggen: Ja På hoften: Ja Materiale: 100 % økologisk bomuld med polstring af polyester Hoftebælte: Ja Sol/ammebeskyttelse: Ja Opbevaringslommer: Nej Vask: Maskinvask 30 grader Brugervægt og længde: Maks. 15 kg Spædbarnsindlæg: Behøves ikke

Fidella Fly Tai Mei Tai Baby

Fidella Fly Tai er en klassisk Mei Tai-sele, der bindes rundt om bæreres krop som en vikle, men samtidig har selens karakteristiske bærepanel. Den testede bæresele er fremstillet af stof, der føles som silke. Det gør selen slidstærk og stærk, men føles også som om, at man ikke får et nær så sikkert greb, når man binder.

Selen skal bindes fast rundt om kroppen.

Fly Tai har et hoftebælte, der er ret kort og derfor skal bindes på ryggen. Det gør det sværere at komme til at binde stabilt. En knude midt på ryggen er heller ikke særlig rart, hvis man vil kunne læne sig tilbage i sofaen, for eksempel hvis barnet falder i søvn i selen.

Lange viklebånd giver god aflastning

Viklebåndene på Fidella Fly Tai krydses over ryggen, og derefter kan man vælge, hvordan man vil afslutte bindingen, enten under barnets numse, eller man kan krydse dem igen over maven og binde båndene sammen på ryggen.

Viklebåndenes længde giver stor valgfrihed og gør det muligt at tilpasse selen efter bærerens højde og størrelse.

Fidella Fly Tai er en stabil sele, der støtter barnet godt og giver god vægtaflastning for bæreren. Skulderbåndene bliver til viklestykker ved skuldrene, så stoffet kan bredes godt ud over ryggen – hvilket fordeler barnets vægt og gør det komfortabelt at bære.

Trods selens silkeagtige følelse virker Fly Tai fin og behagelig. Stoffet er mere luftigt end man skulle tro, og det bliver ikke unødvendigt svedigt at bære.

Svært at justere bærepanelet

Selve bærepanelet kan justeres i størrelse. Hvis man strammer de små bånd, bliver panelet presset sammen i bredden. Stoffet bliver imidlertid let ujævnt, når det er trukket sammen, og bindebåndene holder ikke ordentligt fast.

Fly Tai mangler opbevaringslommer. Der er en hætte til solbeskyttelse og støtte for nakken, når barnet er faldet i søvn, men selve bærepanelet er ret kort, og hætten skygger ikke for hele issen.

Fidella Fly Tai er en klassisk sele med lange viklebånd, der giver en traditionel, god aflastning. Det betyder samtidig, at selen er svær at tage på udendørs, fordi båndene slæber mod jorden.

Konklusion på test af bæresele Fidella Fly Tai

Hvis selve bærefunktionen er det vigtige, så er Fly Tai en god løsning, men er man også ude efter mere moderne funktioner, så kommer man til at savne dem med denne bæresele.

Komfortabel at bære medføles som en vikle - men er lettere at tage på
Besværligt at binde hoftebåndet bag om ryggensvær at tage på udenforkort hætte

19. Hana Expand Bæresele

Blød og fleksibel bæresele, der er let at tilpasse og giver barnet en god siddestilling

Mod brystet: Ja Fremadvendt: Nej På ryggen: Ja På hoften: Nej Vægt: 1000 g Materiale: 100 % økologisk bomuld Hoftebælte: Ja Sol/ammebeskyttelse: Ja Opbevaringslommer: Nej Vask: Helst aftørring, ellers maskinvask 30 grader Brugervægt og længde: 3,2-20 kg Spædbarnsindlæg: Behøves ikke

Hanababy Expand

Hana Expand er en bæresele, der er let at tilpasse og har fokus på både bærerens og barnets ergonomi. Selen består af et bærepanel, et kraftigt hoftebælte samt to skulderremme.

Designet er måske ikke det vildeste, men når design afvejes mod funktion, virker det som om, at producenten i dette tilfælde har truffet den helt rigtige beslutning.

Den vigtigste egenskab ved en bæresele er, at den er komfortabel at bruge.

Hana Expand har et kraftigt hoftebælte, der bærer en stor del af barnets vægt, når det er spændt til omkring kroppen. Skulderremmene kan samles parallelt eller krydses over ryggen. At have remmene over kors blev af mange oplevet som det mest komfortable alternativ, og i Hana Expand føles det også som om, at barnet kommer nærmere på den måde – hvilket også balancerer vægten bedre.

Bærer du barnet med skulderremmene som et H på ryggen, så er det et stort plus, at spændet, der knappes på mellem remmene, kan finjusteres til nøjagtig den foretrukne højde. Det kan også med lethed knappes sammen og strammes til kun med én hånd. Hvis man bruge selen et stykke tid, har denne rem dog en tendens til at glide op, så man skal stramme den til igen.

Hana Expand kan bruges lige fra fødslen, og det er ikke nødvendigt med et særligt spædbarnsindlæg.

Bredden på selens panel kan nemt justeres med hægter, så det bliver tilpas til at aflaste barnet fra knæ til knæ. Selve panelet er fremstillet af blødt, føjeligt stof, som hjælper barnet til at få den korrekte C-kurve på ryggen. Selens maksimumsvægt er 20 kg, og man kan bære både på maven og på ryggen.

Det er virkelig nemt at tage Hana Expand på. Mange af spænderne kan betjenes med én hånd. Alle remme kan strammes fra to sider, og de er rigeligt lange. Fordelen ved det er, at selen kan tilpasses efter personer i forskellig højde og drøjde. En ulempe er, at der ofte er lange remme, der hænger og dasker, når en mindre person har spændt selen på. Med en smule tålmodighed kan man imidlertid rulle dem op og sætte dem fast med en elastik.

Hana Expand er en bæresele, der er velegnet til mange formål og som virker gennemtænkt. Den eneste funktion der mangler, er en form for opbevaringslomme, hvis man vil have lidt mere end bare barnet i selen. Derudover er Hana Expand en rar og luftig bæresele, der er komfortabel at bruge og som giver barnet den helt rigtige støtte.

Let at justere indstillingerneblødt og tyndt bærepanelgod siddestilling for barnet
Lidt kedeligt designrygspændet glider af og til

Prissammenligning

Sammenlign priser
Illustration - Der er ingen priser lige nu

Der er ingen priser lige nu

Mere om bæreseler

Vi har testet forskellige bæreseler fra blandt andet BabyBjörn, Ergobaby, Stokke og Britax. En god bæresele aflaster dig, når du bærer dit barn, og balancerer barnets vægt jævnt fordelt over din krop. Ældre modeller af bæreseler havde ofte kun skulderremme, mens nyere modeller har hofte- eller livrem, der fordeler belastningen bedre.

Med en bæresele får du mulighed for at være tæt på barnet og kan samtidig gå og bevæge dig på en sikker måde. Selen skal være komfortabel for både dig og dit barn. Hvis I vælger den rette bæresele, har I forhåbentlig bærehjælp i mange måneder, måske endda flere år frem. I kan læse om de forskellige seler og vores vurderinger af dem i vores anmeldelser, så det bliver nemmere at vælge rigtigt.

Du kan også finde andre tips om, hvad det er godt at tænke over inden købet og til afgøre, hvilken bæresele der er bedst på baggrund af jeres behov.

Sådan vælger du den rette bæresele

Når I vælger sele, er det vigtigt at tænke over, hvad der er vigtigt for netop jer. Er det den samme person, der skal anvende selen hele tiden, eller skal den være nem at justere mellem forskellige bærere?

Vil I anvende selen til at få barnet til at sove, vil I måske gerne kunne løfte barnet op af den, når det er faldet til ro. I så fald kan det være ekstra vigtigt med en bæresele, der er nem at knappe op og løfte barnet ud af. Hvis bæreselen skal anvendes i stedet for en vogn, er plads til opbevaring måske en prioritet, og vælger man mellem bæresele og vikle, så findes der seler, der i højere grad efterligner den aflastning, man får med en vikle.

For små børn er det vigtigt, at hovedet bliver støttet godt i bæreselen. Både når det er vågent, og hvis det falder i søvn. For at få optimal siddekomfort, bør spædbarnet sidde i den såkaldte frøstilling, der er en mere ergonomisk siddestilling.

For lidt større børn kan det være vigtigt at se god, så man kan opdage den spændende verden. Forskellige modeller giver forskellige gode muligheder for barnet til at se på alt det spændende omkring dem. Det varierer også, hvilke bærestillinger der er mulige med en sele. Nogle gør det muligt at bære barnet på maven vendt mod forælderen, på maven fremadvendt, på ryggen og på hoften.

Ved du med dig selv, at du gerne vil bære barnet længe i selen, kan det være godt at vælge en model, der kan holde til lidt højere vægt allerede fra begyndelsen. Hvor meget selerne kan holde til, varierer ret meget mellem de forskellige modeller og producenter. Bæreseler, der også kan bruges til lidt ældre børn, har ofte et spædbarnsindlæg til den første tid, som man derefter tager ud.

Det kan være klogt at tænke over, hvordan bæreselen er konstrueret, hvis man vil kunne anvende den under en graviditet eller vil bære sit barn tidligt efter et kejsersnit. I sidstnævnte tilfælde kan et mavebælte føles mere komfortabelt end et bælte omkring hofterne.

Materiale

Forskellige bæreseler kan også passe bedre til forskellige årstider, da nogle er varmere end andre. Tænk over, hvornår I hovedsagelig kommer til at benytte den. Materialet i selen kan også være af betydning, hvis man har et barn, der gylper meget.

Visse seler er fremstillet i mesh, der er et materiale, som er svært at tørre af. Mesh kan desuden give aftryk på barnets nøgne hud, men tillader samtidig en bedre luftgennemstrømning og dermed kan være godt om sommeren. En bæresele i kraftigere materiale kan derfor føles bedre om vinteren, og til en del bæreseler kan man få overtræk, der beskytter ekstra i minusgrader.

Kig også på, hvordan sømme og tekstil ser ud, der hvor barnets hud skal være. Er der risiko for gnavsår?

Der findes også en betegnelse, der er god at kende. Oeko-tex er et test- og certificeringssystem for netop tekstil. Mærkningen indebærer blandt andet, at producenterne ikke har anvendt stoffer, der anses for risikable eller skadelige på nogen måde. Det føles altid trygt, hvis barnet skal tilbringe meget tid i bæreselen, og når barnets hud skal være i kontakt med stoffet.

At bære i sele

Når du bærer dit barn i sele, er der nogle ting, der er godt at tænke over. For at barnet kan sidde trygt, må du aldrig drikke varme drikke, mens du har barnet på din mave. Tænk også på altid at følge bæreselens anbefalinger for størrelse, ellers er der risiko for, at barnets ben begynder at sove, og det bliver ubehageligt.

I mange af selerne kan du vende barnet fremad, når det er blevet lidt større, men husk aldrig at vende barnet, før nakken er stærk og stabil. Hvis du har et barn, der gylper meget, er det en god ide at spænde et stykke stof eller et håndklæde fast mellem dig og selen, så du slipper for uventede brusebade.

Position i bæreselen

Der findes forskellige stillinger til at bære barnet i selen. En stilling kaldes for frøstillingen og indebærer, at babyen sidder med bøjet hofte og knæene i hoftehøjde. Barnets ryg skal være let bøjet, C-formet. Barnet kan også sidde med frit hængende ben. Forskellige seler giver forskellige muligheder for at bære barnet i de forskellige stillinger.

Videresalgsværdi

En bæresele i god stand kan oftest videresælges, når man ikke længere har brug for den. Hvad du kan få for den, afhænger af stand og model. Man plejer at kunne få mere for et kendt mærke. Videresalgsværdien på en bæresele kan være op til nogle hundrede kroner.

Vaskbarhed

Alle bæreseler i vores test kan maskinvaskes. Det varierer dog, hvor mange grader de kan vaskes ved. Hvis man på forhånd ved, at ens barn gylper meget, kan det være en fordel at kunne vaske ved lidt højere temperatur. Det er naturligvis også vigtigt for videresalgsværdien, at selen kan vaskes helt ren.

Forskellige standarder

Der findes forskellige standarder for bæreseler, såsom ASTM, JPMA, CPSIA og den europæiske standard EN13209-2:2005. Disse standardiseringer indikerer, at produkterne lever op til bestemte sikkerhedskrav og er certificeret efter at have gennemgået sikkerhedsprøver.

 • Bedst i test
 • Tilbud
 • Guides
 • Om os