Opdateret  

Bodylotion: 9 produkter i test

PriceRunner

Leder du eften en god bodylotion til hud, der føles tør, sprækket og ru? Vi har testet bodylotion fra blandt andet Clarins, La Roche-Posay og The Body Shop. Under testen af bodylotion, har vi for eksempel kigget på, hvor godt de absorbere i huden, om de er milde og hvordan de er at bruge. Læs med og se, hvem der er bedst i test.

Test af bodylotion: Her er 8 gode lotions, som genfugter huden

Sådan udførte vi testen

Vores tests er udført af uafhængige eksperter samt afspejler testredaktørens ærlige og objektive holdning.
Udvælgelsen af testede produkter og selve testresultatet udføres uden påvirkning af producenter, butikker eller andre interne/eksterne parter.

Vi udfører selv vores test og tester alle produkter på den måde, de er beregnet til at blive anvendt i virkeligheden.

Hudcremerne i testen er anvendt af forbrugere med tendens til tør hud. Flere af cremerne er også testet af personer med meget tør hud og atopisk eksem. Produkterne i denne test er anvendt både vinter og sommer.

  • Brug: Hvordan er cremen eller lotionen at påføre, og hvor behagelig er den på huden? Er emballagen enkel at anvende, og holder den godt over tid? Hvor længe holder en lotion?

  • Konsistens: Absorberes lotionen nemt og hurtigt, eller kræver den lidt mere arbejde? Hvordan føles huden umiddelbart efter brug – klistret eller genfugtet?

Vurderingen baseres på den samlede oplevelse og resultatet af disse faktorer. Dette er derefter sat i forhold til prisen på cremen, og der er fastsat en karakter.

Vi har testet et udpluk af markedets populære bodylotions. Sammenlign priser og find tilbud på bodylotions på PriceRunner.

1. La Roche-Posay Lipikar Balm AP+ - BEDST I TEST

Hudcreme, der også er god ved den mest sarte hud

Formel: Lotion

La Roche-Posay Lipikar Baume AP+ 400ml

Lipikar er en balmlignende lotion, der uden tvivl er utrolig let at smøre sig ind med. Den har en lidt glattere konsistens end en normal bodylotion, så det glider på en anden måde ved påføring. Dette resulterer i en rigtig smidig brug.

En fugtgivende creme til hele familien

Her er der ikke tale om et produkt, der skriger luksus på badeværelseshylden. Men det er svært at finde en creme, som giver din hud samme luksusbehandling som denne. Den er udviklet i samarbejde med dermatologer og er så mild, at den faktisk kan anvendes til spædbørn.

test-bodylotion-larocheposay

God - også på atopisk hud

På sart eksemhud er den en sand drømmeoplevelse. Det svier slet på den måde, som mange andre, milde cremer kan gøre på irriteret og ødelagt hud. Huden føles med det samme roligere, og allerede efter nogle dages brug mærkes en stor forskel på overfladetørheden.

Det er ikke mange bodylotions, som kan sætte hak ved så mange ønsker på en gang: mild, lægende, prisbillig og let at bruge – med et resultat der virkelig gør alvor af udtrykket "glat som en barnenumse". Dette gør La Roche-Posay Lipikar Balm AP+ til en soleklar favorit for alle med tør hud.

Utroligt mildmen samtidig effektivlet at anvende
Kun pumpe på den store variant

Prissammenligning

Sammenlign priser
Illustration - Der er ingen priser lige nu

Der er ingen priser lige nu

2. EVY Daily Repair Mousse

Hudcreme med sjov mousseformel med lægende egenskaber

Formel: Mousse

EVY Daily Repair Mousse 100ml

Efter succesen med Evys milde og effektive solbeskyttelse kommer her en fugtgivende mousse, der effektivt beskytter ikke blot sart hud, men også hud med eksem og kontaktallergier. På samme måde som Evys solbeskyttelsesprodukter doseres dette skum af samme type flaske, som hårmousse kommer i.

Let at bruge, svær at dosere

Mens selve moussen er let at påføre og giver en lækkert genfugtet hud, så er det sværere at dosere rigtigt med et moussemundstykke end med et lotionprodukt. Mundstykket gør, at man let får mere produkt ud, end man egentlig behøver. Og der er svært at vurdere på forhånd, hvor hårdt man skal trykke for at få en passende portion.

Perfekt til tør og sart hud

EVY Daily Repair Mousse er imidlertid et sandt drømmeprodukt for tør, beskadiget og sart hud. Man mærker tydeligt, at den er udviklet i samarbejde med dermatologer. Ikke engang de mest eksemramte børn protesterer mod at blive smurt ind med dette vidunderlige skum.

At det netop er skum hjælper naturligvis, når det gælder modvillige børn. Huden suger tørstigt skyerne af Evy til sig, og tilbage bliver en blød fornemmelse – helt fri for køle, svie og klæben.

Fantastisk god til sart hudsjovt med en mousse
Lidt besværlig at dosere rigtigt

Prissammenligning

Sammenlign priser
Helsebixen Logo

EVY TECHNOLOGY Daily Repair Mousse (100 ml)

159 kr.
Jala-helsekost Logo

EVY TECHNOLOGY Daily Repair Mousse - 100 ml

159 kr.

3. Cetaphil PRO Restoraderm Skin Restoring Body Moisturize

Effektivt fugtgivende hudcreme i kedelig, men praktisk pumpeflaske

Formel: Lotion

Cetaphil Restoraderm Eczema Calming Body Moisturizer 295ml

Det er velkendt, at man aldrig skal skue hunden på hårene. Det er måske på tide, at vi ændrer begrebet: Bedøm aldrig et skønhedsprodukt på dets forpakning? Det er nemlig slet ikke usædvanligt, at man ser bort fra et produkt, fordi flasken ser billig ud.

Cetaphil PRO Restoraderm Skin Restoring Body Moisturize er en sådan bodylotion, som let ville kunne blive fravalgt på grund af forpakningens triste udseende. Men under denne pumpe gemmer sig en storslået creme, til tørstig hud.

Er også god til tør og kløende hud

Dette er en bodylotion som er klinisk påvist at genfugte og berolige meget tør, kløende og sart hud. Vi kan konstatere, at dette ikke kun er tilfældet i kliniske test. Også uden for laboratoriet er den effektiv til hud, der skriger efter fugt.

Dette er en bodylotion, som indeholder flere forskellige genfugtere, blandt andet hyaluronsyre, som altid er en effektiv kriger i kampen mod tør hud. Vi finder også fugtsoldater som niacinamid, ceramid og allantoin på ingredienslisten.

Praktisk pumpeflaske

Cetaphil PRO Restoraderm Skin Restoring Body Moisturize kommer i en praktisk pumpeflaske, der ikke er pæn, ikke engang hvis man kniber øjnene sammen. Men indholdet er mere værd end en pæn flaske. Desuden absorberes hudcreme nemt og hurtigt af huden. Lad ikke førstehåndsindtrykket holde dig tilbage, lad dig i stedet forundre over denne alt andet end almindelige bodylotion.

Effektivfugtgivende og praktisk pumpeflaske
Forfærdelig kedelig emballage

4. Maria Åkerberg Royal Body Cream

Økologisk og luksuriøs hudcreme, der giver en hjemmespaoplevelse

Formel: Bodylotion

Maria Åkerberg Royal Body Cream 250ml

Maria Åkerberg Royal Body Cream er på det nærmeste en spaoplevelse på flaske. Kort sagt er det en bodylotion, der gør en varm om hjertet af lykke, når man bruger den. Perfekt at have stående klar på hylden ved siden af bruseren med løfter om en rig og luksuriøs duft af neroli og patchouli.

En næsten luftig lotion

Denne lotion er så cremet, at den føles næsten luftig, samtidig med at den er flydende nok til hurtigt at kunne arbejdes ind. Huden bliver blød, føles genfugtet og holder op med at klø på den der måde, som hud kan klø, når der er omslag i vejret. Royal Body Cream skal virke opstrammende, hvilket er svært at måle på egen hånd. Men huden føles bestemt meget friskere, når man har smurt sig ind.

En bodylotion med en lidt speciel duft

Patchouli er dog ikke nødvendigvis en duft, som alle sætter pris på. Enten synes man den er skøn og dufter af spa (forbavsende mange spaprodukter lader til at være tilsat netop patchouli). Eller også synes man, at den lugter af hippie anno 1968. Royal Body Cream dufter ikke overvældende stærkt, men den lugter tydeligt, og lugten bliver hængende hele dagen. Hvilket (hvis man kan lide patchouli) får den til at føles ekstra eksklusiv.

Dette er en svenskproduceret, økologisk bodylotion, og det føles godt. Alle bække små mod en gladere god spiller en rolle. Og med Maria Åkerberg Royal Body Cream kan man dufte godt, samtidig med at man har truffet et mere bæredygtigt valg i skønhedsjunglen.

Luksuriøs og blødgørendedufter utrolig godtgodtøkologisk
Dyrsynes man ikke om patchouli bør man prøve noget andet

5. Clarins Moisture-Rich Body Lotion

En bodylotion til den, der elsker at gøre hverdagen til en fest

Clarins Moisture Rich Body Lotion 200ml

Egentlig er Clarins Moisture-Rich Body Lotion ikke det mest luksuriøse, man kan købe. Men sammenlignet med de mange andre uparfumerede varianter, vi har testet, må vi alligevel indrømme, at der er noget særligt ved en mildt duftende creme til at smøre kroppen med.

Absorberes hurtigt i huden

Clarins er en letabsorberet lotion til kroppen med en duft, der stikker lidt af i begyndelsen. Men hvis man bare giver cremen et minuts tid til at sætte sig, forsvinder lugten.

Nogle påpeger, at lugten minder lidt om, ja, farmor måske. Og den sammenligning er ikke helt urimelig.

Clarins er et anerigt mærke, og der er mange i den ældre aldersgruppe, der har været fans af Clarins i mange år, og med al ret – Clarins leverer nemlig pålidelige og effektive produkter. Det er også tilfældet med Clarins Moisture-Rich Body Lotion.

Frisk og luksuriøs

Efter man har smurt sig med denne bodylotion, føles huden smidig og velduftende. Lugten er lidt i retning af sæbe, og det er en følelse af friskhed, der holder i flere timer uden at virke overvældende.

Personer med eksem skal naturligvis undgå den og i stedet gå efter en parfumefri lotion. Men hvis man vil have et produkt, der føles lidt luksuriøs med en diskret duft, så virker Clarins Moisture-Rich Body Lotion som et sikkert valg.

Absorberes hurtigtgør huden bløddufter godt
Relativt dyr

6. The Body Shop Shea Nourishing Body Butter

Klassisk body butter der genfugter og dufter godt

Formel: Butter

En ægte klassiker når det gælder body butter er The Body Shop Shea Nourishing Body Butter. Den rige og cremede konsistens med den bløde duft af shea gør genfugtningstiden til en skøn luksus. Når produktet først er absorberet af huden, bliver den blød og glat med en mild duft, som bliver hængende.

Dejlig creme, men svær at anvende

Vi skal dog ikke lægge skjul på, at body butter ikke er det mest praktiske produkt. På grund af den tykke og fede konsistens kommer de næsten altid i en bøtte med skruelåg. Andet ville nok ikke fungere slags creme, men det gør ikke bøtten nemmere at håndtere. Smører man sig ind med kropssmør, skal man også være bevidst om, at det tager længere tid at arbejde denne type produkt ind. Men resultatet er det værd.

Til en gang luksus på badeværelset er The Body Shop Shea Nourishing Body Butter et skønt alternativ. Hvis det er sådan, at man ikke bryder sig om duften af shea, så findes der masser af andre dufte hos Body Shop. Men ingen andre lever rigtig op til den bløde følelse på huden bagefter, som netop Shea Nourishing Body Butter giver.

Blødt og glat resultatdufter godt
Besværlig bøtteer et stykke tid om at absorberes

7. Elemis Frangipani Monoi Body Oil

Dyr men luksuriøs olie til kroppen

Formel: Olie

Elemis Frangipani Monoi Body Oil 100ml

Klar til at dufte som en solskinsdag på en sandstrand langt hjemmefra? Så er det Elemis Frangipani Monoi Body Oil, du skal smøre dig ind med.

Man mærker straks, at dette er et produkt i den øvre prisklasse. Flasken er lavet af tungt, frostet rødt glas. Kigger man ind i flasken, man man først blive overrasket – der skvulper nemlig slet ikke noget flydende rundt. Denne olie er nemlig fast, inden man varmer den op i varmt vand.

Bliver flydende i det varme bad

Man kan selvfølgelig være imod den slags gimmicks, men fordi Elemis Frangipani Monoi Body Oil er lavet af kokosolie, er det helt naturligt, at den størkner ved temperaturer under 25 grader. For at trylle den flydende stiller man den bare ved siden af sig i brusebadet (eller lægger den i badekarret), imens man vasker sig. Bagefter er den klar til brug. Og det er det ekstra besvær værd.

En bodylotion, der mest af alt minder om sommer

På huden absorberes olien let og hurtigt. Den dufter himmelsk af sommer og monoi. Monoi hedder på tahitigardenia eller tiarablomst på dansk, og det er ikke en diskret duft, der er tale om. Smører man sig ind med denne kropsolie, er det ikke nødvendigt med anden parfume, da duften bliver hængende som et varmt kærtegn hele dagen.

Men hvad med resultatet? En utroligt blød og smidig hud. Smører man sig om aftenen, er huden stadig glat og olieblød morgenen efter. Men samtidig med at kroppen jubler af lykke, kan det ske, at lønkontoen skriger af rædsel. Dette er på ingen måde et lavprisprodukt. Men har man pengene til det, er det hver eneste øre værd.

Fantastisk skøngiver utroligt blød hud
Låget er unødvendigt lille og besværligthøj pris

8. Sol de Janeiro Brazilian Bum Bum Cream

En creme, som passer dem, der ikke er duftfølsomme

Formel: Body butter

Sol de Janeiro Brazilian Bum Bum Cream 240ml

Sol de Janeiro Brazilian Bum Bum Cream er en creme, som bedst kan beskrives som en kraftigt duftende body butter.

God fugtning med lang effekt

I og for sig byder Sol de Janeiro Brazilian Bum Bum Cream på en rigtig god fugtning af huden. Den rige creme absorberes relativt hurtigt, når man tænker på, hvor fedtet den alligevel opleves. Huden føles desuden blød og følsom i mange timer efter påføringen. Men, for der er et men; og det er et stort et.

Duft som overskygger alt

Sol de Janeiro Brazilian Bum Bum Cream er så kraftigt parfumeret, at hele familien rynker på næsen, når en af testdeltagerne møder dem efter indsmøringen. Det er ikke helt usædvanligt, at en creme lugter meget lige efter anvendelse, men ofte nedtones duften relativt hurtigt. Det er ikke tilfældet med Sol de Janeiro Brazilian Bum Bum Cream. Dette er en duft, som hænger ved time ind og time ud. At det desuden er en ganske tung duft, gør den nærmest hovedpinefremkaldende.

Selvom produktet i sig selv er godt, kan man ikke se gennem fingre, når det kommer til den overvældende duft. Den hænger også over natten og ind i den næste dag. Når man så tror, at man er kommet af med den efter et bad, finder man ud af, at jakken lugter.

Fugter godtefterlader huden blød og følsom
Dufter forfærdeligt stærkt

9. Eucerin AtoControl Body Care Lotion – BEDST I TEST

Formel: Lotion Prisklasse: Mellem

Eucerin AtoControl Body Care Lotion 250ml

Det kan godt være, at disse gennemførte genfugtere til kroppen aldrig vinder priser for de flotteste flasker. Men hvad gør det, når indholdet er som en drøm.

Eucerin AtoControl Body Care Lotion er en rigtig fugtighedsbombe, der ikke bare er meget effektiv til at fylde fugt på tør hud. Den stiller også kløe og virker beroligende på irriteret hud.

Med sin praktiske pumpeflaske er det nemt at dosere den rigtigt, og der bliver sjældent unødvendigt spild. Huden suger simpelthen denne kølige lotion op, som Eucerin selv kalder for en vand i olie-emulsion. Cremen indeholder beroligende Licochalcon A, som er en antioxidant og antiinflammatorisk ingrediens, der hjælper med at mindske rødmen og beroligere lettere betændelsestilstande i huden.

Eucerins Ato-serie er udviklet specielt til personer med atopisk hud og kan faktisk anvendes til børn allerede fra tre måneder. Vi har ladet et barn med atopisk dermatit teste produktet, og selvom barnet ofte synes, at cremer svier, fik denne her faktisk thumbs up fra vores lille, kritiske testperson. Også de voksne i testpanelet var meget begejstrede for den beroligende følelse og den omgående genfugtede hud.

Dette er et produkt, der aldrig risikerer at ende som en hyldevarmer. Tvært imod rækker man ud efter den gang på gang – og det bedste af det hele: Den kan bruges af hele familien, da den er både mild og parfumefri.

Effektiv genfugterberoliger irriteret hudkan bruges til hele familien
Ingen minusser

Mere om bodylotion

Uanset årstiden kan huden have behov for ekstra fugtighed. Måske kan du mærke, hvordan huden strammer efter lang tid på stranden? Eller føles den lidt sur og næsten for stram i den iskolde vinter? Måske klør den også? Kigger du godt efter, kan du måske endda ane et reptilmønster i huden? Så er det tid til at finde det tunge skyts frem og smøre dig ind.

At holde huden genfugtet er nok det letteste man kan gøre inden for skønhedspleje. Klæd dig af, smør ind, lad absorbere – færdig! For nogle er det nok at smøre sig ind inden sengetid. Andre må tilføre huden mere fugtighed og smører både morgen og aften.

Uanset hvad du ønsker og behøver, har vi testet fugtgivende cremer, der vil opfylde alle dine ønsker om en glat og blød hud.

  • Bedst i test
  • Tilbud
  • Guides
  • Om os