Vi gemmer data om din brug af sitet i cookies. Ved fortsat brug accepterer du dette

Cookiepolitik

Test af bodylotion - Her er 6 gode lotions som genfugter huden

AfPriceRunnerOpdateret 17. juli 2019

Oplever du, at din hud føles tør, sprækket og ru? Så kan det være, at huden kalder på pleje og masser af fugt fra en god bodylotion. Vi har testet flere populære varianter og udpeger La Roche-Posay Lipikar Balm AP+ til bedst i test. Det er en storfavorit for alle, der døjer med tør og sart hud.

Sådan udførte vi testen

Vi udfører selv vores test og tester alle produkter på den måde, de er beregnet til at blive anvendt i virkeligheden.

Hudcremerne i testen er anvendt af forbrugere med tendens til tør hud. Flere af cremerne er også testet af personer med meget tør hud og atopisk eksem. Produkterne i denne test er anvendt både vinter og sommer.

  • Brug: Hvordan er cremen eller lotionen at påføre, og hvor behagelig er den på huden? Er emballagen enkel at anvende, og holder den godt over tid? Hvor længe holder en lotion?

  • Konsistens: Absorberes lotionen nemt og hurtigt, eller kræver den lidt mere arbejde? Hvordan føles huden umiddelbart efter brug – klistret eller genfugtet?

Vurderingen baseres på den samlede oplevelse og resultatet af disse faktorer. Dette er derefter sat i forhold til prisen på cremen, og der er fastsat en karakter.

1. La Roche-Posay Lipikar Balm AP+ - BEDST I TEST

Hudcreme der også er god ved den mest sarte hud

Formel: Lotion Prisklasse: Middel

La Roche-Posay Lipikar Baume AP+ 400ml

Lipikar er en balmlignende lotion, der uden tvivl er utrolig let at smøre sig ind med. Den har en lidt glattere konsistens end en normal bodylotion, så det glider på en anden måde ved påføring. Dette resulterer i en rigtig smidig brug.

Her er der ikke tale om et produkt, der skriger luksus på badeværelseshylden. Men det er svært at finde en creme, som giver din hud samme luksusbehandling som denne. Den er udviklet i samarbejde med dermatologer og er så mild, at den faktisk kan anvendes til spædbørn.

På sart eksemhud er den en sand drømmeoplevelse. Det svier slet på den måde, som mange andre, milde cremer kan gøre på irriteret og ødelagt hud. Huden føles med det samme roligere, og allerede efter nogle dages brug mærkes en stor forskel på overfladetørheden.

Det er ikke mange bodylotions, som kan sætte hak ved så mange ønsker på en gang: mild, lægende, prisbillig og let at bruge – med et resultat der virkelig gør alvor af udtrykket "glat som en barnenumse". Dette gør La Roche-Posay Lipikar Balm AP+ til en soleklar favorit for alle med tør hud.

Utroligt mildmen samtidig effektivlet at anvende
Kun pumpe på den store variant

Se pris hos:

HelloSkin

2. EVY Daily UV Face Mousse SPF30 75ml

Hudcreme med sjov mousseformel med lægende egenskaber

Formel: Mousse Prisklasse: Middel

EVY Daily UV Face Mousse SPF30 75ml

Efter succesen med Evys milde og effektive solbeskyttelse kommer her en genfugtende mousse, der effektivt beskytter ikke blot sart hud, men også hud med eksem og kontaktallergier. På samme måde som Evys solbeskyttelsesprodukter doseres dette skum af samme type flaske, som hårmousse kommer i.

Mens selve moussen er let at påføre og giver en lækkert genfugtet hud, så er det sværere at dosere rigtigt med et moussemundstykke end med et lotionprodukt. Mundstykket gør, at man let får mere produkt ud, end man egentlig behøver. Og der er svært at vurdere på forhånd, hvor hårdt man skal trykke for at få en passende portion.

EVY Daily Repair Mousse er imidlertid et sandt drømmeprodukt for tør, beskadiget og sart hud. Man mærker tydeligt, at den er udviklet i samarbejde med dermatologer. Ikke engang de mest eksemramte børn protesterer mod at blive smurt ind med dette vidunderlige skum. At det netop er skum hjælper naturligvis, når det gælder modvillige børn. Huden suger tørstigt skyerne af Evy til sig, og tilbage bliver en blød fornemmelse – helt fri for køle, svie og klæben.

Fantastisk god til sart hudsjovt med en mousse
Lidt besværlig at dosere rigtigt

Se pris hos:

Med24.dk

3. Cetaphil Restoraderm Eczema Calming Body Moisturizer 295ml

Effektivt genfugtende hudcreme i kedelig, men praktisk pumpeflaske

Formel: Lotion Prisklasse: Lavpris

Cetaphil Restoraderm Eczema Calming Body Moisturizer 295ml

Det er velkendt, at man aldrig skal skue hunden på hårene. Det er måske på tide, at vi ændrer begrebet: Bedøm aldrig et skønhedsprodukt på dets forpakning? Det er nemlig slet ikke usædvanligt, at man ser bort fra et produkt, fordi flasken ser billig ud. Cetaphil PRO Restoraderm Skin Restoring Body Moisturize er en sådan bodylotion, som let ville kunne blive fravalgt på grund af forpakningens triste udseende. Men under denne pumpe gemmer sig en storslået creme, til tørstig hud.

Dette er en bodylotion som er klinisk påvist at genfugte og berolige meget tør, kløende og sart hud. Vi kan konstatere, at dette ikke kun er tilfældet i kliniske test. Også uden for laboratoriet er den effektiv til hud, der skriger efter fugt. Dette er en bodylotion, som indeholder flere forskellige genfugtere, blandt andet hyaluronsyre, som altid er en effektiv kriger i kampen mod tør hud. Vi finder også fugtsoldater som niacinamid, ceramid og allantoin på ingredienslisten.

Cetaphil PRO Restoraderm Skin Restoring Body Moisturize kommer i en praktisk pumpeflaske, der ikke er pæn, ikke engang hvis man kniber øjnene sammen. Men indholdet er mere værd end en pæn flaske. Desuden absorberes hudcreme nemt og hurtigt af huden. Lad ikke førstehåndsindtrykket holde dig tilbage, lad dig i stedet forundre over denne alt andet end almindelige bodylotion.

Effektivgenfugtende og praktisk pumpeflaske
Forfærdelig kedelig emballage

Se pris hos:

Mecindo.dk

4. Maria Åkerberg Royal Body Cream 250ml

Økologisk og luksuriøs hudcreme, der giver en hjemmespaoplevelse

Formel: Bodylotion Prisklasse: Premium

Maria Åkerberg Royal Body Cream 250ml

Maria Åkerberg Royal Body Cream er på det nærmeste en spaoplevelse på flaske. Kort sagt er det en bodylotion, der gør en varm om hjertet af lykke, når man bruger den. Perfekt at have stående klar på hylden ved siden af bruseren med løfter om en rig og luksuriøs duft af neroli og patchouli.

Denne lotion er så cremet, at den føles næsten luftig, samtidig med at den er flydende nok til hurtigt at kunne arbejdes ind. Huden bliver blød, føles genfugtet og holder op med at klø på den der måde, som hud kan klø, når der er omslag i vejret. Royal Body Cream skal virke opstrammende, hvilket er svært at måle på egen hånd. Men huden føles bestemt meget friskere, når man har smurt sig ind.

Patchouli er dog ikke nødvendigvis en duft, som alle sætter pris på. Enten synes man den er skøn og dufter af spa (forbavsende mange spaprodukter lader til at være tilsat netop patchouli). Eller også synes man, at den lugter af hippie anno 1968. Royal Body Cream dufter ikke overvældende stærkt, men den lugter tydeligt, og lugten bliver hængende hele dagen. Hvilket (hvis man kan lide patchouli) får den til at føles ekstra eksklusiv.

Dette er en svenskproduceret, økologisk bodylotion, og det føles godt. Alle bække små mod en gladere god spiller en rolle. Og med Maria Åkerberg Royal Body Cream kan man dufte godt, samtidig med at man har truffet et mere bæredygtigt valg i skønhedsjunglen.

Luksuriøs og blødgørendedufter utrolig godtgodtøkologisk
Dyrsynes man ikke om patchouli bør man prøve noget andet

Se pris hos:

Skincity DK

5. The Body Shop Shea Nourishing Body Butter

Klassisk body butter der genfugter og dufter godt

Formel: Butter Prisklasse: Middel

En ægte klassiker når det gælder body butter er The Body Shop Shea Nourishing Body Butter. Den rige og cremede konsistens med den bløde duft af shea gør genfugtningstiden til en skøn luksus. Når produktet først er absorberet af huden, bliver den blød og glat med en mild duft, som bliver hængende.

Vi skal dog ikke lægge skjul på, at body butter ikke er det mest praktiske produkt. På grund af den tykke og fede konsistens kommer de næsten altid i en bøtte med skruelåg. Andet ville nok ikke fungere slags creme, men det gør ikke bøtten nemmere at håndtere. Smører man sig ind med kropssmør, skal man også være bevidst om, at det tager længere tid at arbejde denne type produkt ind. Men resultatet er det værd.

Til en gang luksus på badeværelset er The Body Shop Shea Nourishing Body Butter et skønt alternativ. Hvis det er sådan, at man ikke bryder sig om duften af shea, så findes der masser af andre dufte hos Body Shop. Men ingen andre lever rigtig op til den bløde følelse på huden bagefter, som netop Shea Nourishing Body Butter giver.

Blødt og glat resultatdufter godt
Besværlig bøtteer et stykke tid om at absorberes

6. Elemis Frangipani Monoi Body Oil 100ml

Dyr men luksuriøs olie til kroppen

Formel: Olie Prisklasse: Premium

Elemis Frangipani Monoi Body Oil 100ml

Klar til at dufte som en solskinsdag på en sandstrand langt hjemmefra? Så er det Elemis Frangipani Monoi Body Oil, du skal smøre dig ind med. Man mærker straks, at dette er et produkt i den øvre prisklasse. Flasken er lavet af tungt, frostet rødt glas. Kigger man ind i flasken, man man først blive overrasket – der skvulper nemlig slet ikke noget flydende rundt. Denne olie er nemlig fast, inden man varmer den op i varmt vand. Man kan selvfølgelig være imod den slags gimmicks, men fordi Elemis Frangipani Monoi Body Oil er lavet af kokosolie, er det helt naturligt, at den størkner ved temperaturer under 25 grader. For at trylle den flydende stiller man den bare ved siden af sig i brusebadet (eller lægger den i badekarret), imens man vasker sig. Bagefter er den klar til brug. Og det er det ekstra besvær værd.

På huden absorberes olien let og hurtigt. Den dufter himmelsk af sommer og monoi. Monoi hedder på tahitigardenia eller tiarablomst på dansk, og det er ikke en diskret duft, der er tale om. Smører man sig ind med denne kropsolie, er det ikke nødvendigt med anden parfume, da duften bliver hængende som et varmt kærtegn hele dagen.

Men hvad med resultatet? En utroligt blød og smidig hud. Smører man sig om aftenen, er huden stadig glat og olieblød morgenen efter. Men samtidig med at kroppen jubler af lykke, kan det ske, at lønkontoen skriger af rædsel. Dette er på ingen måde et lavprisprodukt. Men har man pengene til det, er det hver eneste øre værd.

Fantastisk skøngiver utroligt blød hud
Låget er unødvendigt lille og besværligthøj pris

Se pris hos:

Magasin Onlineshop

Mere om bodylotion

Uanset årstiden kan huden have behov for ekstra fugtighed. Måske kan du mærke, hvordan huden strammer efter lang tid på stranden? Eller føles den lidt sur og næsten for stram i den iskolde vinter? Måske klør den også? Kigger du godt efter, kan du måske endda ane et reptilmønster i huden? Så er det tid til at finde det tunge skyts frem og smøre dig ind.

At holde huden genfugtet er nok det letteste man kan gøre inden for skønhedspleje. Klæd dig af, smør ind, lad absorbere – færdig! For nogle er det nok at smøre sig ind inden sengetid. Andre må tilføre huden mere fugtighed og smører både morgen og aften. Uanset hvad du ønsker og behøver, har vi testet genfugtende cremer, der vil opfylde alle dine ønsker om en glat og blød hud.

Log ind

Bliv gratis medlem