Opdateret  

Concealer: 7 produkter i test

PriceRunner

Har du mørke rande under øjnene? Eller en irriterende bums du vil gemme? Vi har testet populære concealere fra flere mærker, herunder L’Oréal Paris, Clarins og Yves Saint Laurent. For at finde ud af, hvem der er bedst i test, har vi blandt andet undersøgt hvordan de er at bruge og om de dækker godt, uden at det ser unaturligt ud.

Test af 9 concealere: Find den bedste til en flot makeup

Sådan udførte vi testen

Vores tests er udført af uafhængige eksperter samt afspejler testredaktørens ærlige og objektive holdning.
Udvælgelsen af testede produkter og selve testresultatet udføres uden påvirkning af producenter, butikker eller andre interne/eksterne parter.

Vi udfører vores test selv og tester alle produkter i virkeligheden. I vores test af concealere har vi ladet en person, der arbejder professionelt med makeup, teste produkterne og være ansvarlig for testen.

Produkterne er også testet på yderligere to personer. Det er for at sikre et varieret udvalg af forskellige aldre, varierende hudtyper og andre forhold.

Nedenstående parametre har indgået i bedømmelsen af produkterne:

  • Dækkeevne: Modvirker produktet mørke ringe effektivt? Hvor godt dækker den blege pletter og ar? Kan man opbygge flere lag for at give bedre dækning?

  • Konsistens: Er concealeren tynd, fast eller i pudderform? Hvor nem er den at påføre? Trænger den ind i huden, og i givet fald hvor hurtigt?

  • Holdbarhed: Hvor længe bliver resultatet siddende? Under hvilke forhold kan produktet anvendes?

  • Pakning: Hvor hygiejnisk er pakningen? Hvor godt er pakningen tilpasset typen af concealer? Er det let at få en passende mængde ud af produktet?

Testperioden er løbet over tre uger, og bedømmelsen er baseret på den samlede helhedsoplevelse af produktet. Bagefter har vi vurderet produktet i forhold til prisen for at kunne udpege en testvinder.

Sammenlign priser på populære concealere på PriceRunner.

1. L'Oréal Paris Infaillible More Than Concealer - BEDST I TEST CONCEALER

Prisvenlig concealer, der er cremet, dækkende og holder længe

Type: Hylster Formel: Creme Mængde: 11 ml

L'Oréal Paris Infaillible More than Concealer #324 Oatmeal

Infaillible er noget, der aldrig mislykkes. Og det er naturligvis et navn, som lover meget. Det store spørgsmål er så, om L'Oréal Paris Infaillible More Than Concealer lever op til sit navn?

Det er er svært for en concealer (ja, faktisk hvilken som helst concealer) at være helt fool-proof.
Også den her.

Men den her concealer fra L'Oréal er unægtelig et produkt, der er både let at arbejde med og som giver pæne resultater.

Kan også bruges som foundation, men...

Ifølge L'Oreal kan man også bruge L'Oréal Paris Infaillible More Than Concealer som foundation.

Det er meget muligt, men så kommer man til gengæld ikke særlig langt med de blot 11 ml i hylsteret. Bruger man den derimod som en traditionel concealer, holder det cremede produkt i lang tid.

Der skal nemlig kun bruges en lille smule til at dække ordentligt.

Jævnt og holdbart resultat

Resultatet bliver fint, jævnt og holdbart, og prisen er desuden meget overkommelig. Hylsteret er praktisk og udstyret med en applikator-stav, der dyppes i concealeren.

Undervejs i testprocessen har vi ikke lagt mærke til nogen tendenser til, at den lægger sig i hudens linjer eller fremhæver porerne. Udvalget af nuancer er okay, men ikke fuldendt.

Til denne pris er det imidlertid et ganske glimrende produkt, og det er svært at se behovet for at skifte det ud med et andet, når man først er begyndt at bruge det. For der er ikke andet end plusser.

Høj dækningsgradcremet formeldrøj
Et bredere udvalg af nuancer havde været skønt

Prissammenligning

Sammenlign priser
Beautycos.dk Logo

L'oréal Paris Infaillible More Than Concealer - 324 Oatmeal 11 ml

69 kr.
Cocopanda DK Logo

L'Oréal Paris Infaillible More Than Concealer 324 Oatmeal 11ml

71 kr.
Parfumdreams.dk - DK Logo

L’Oréal Paris Complexion Make-up Concealer Infaillible More Than Concealer No. 324 Oatmeal

71 kr.

2. Glominerals Camouflage Oil-free Concealer

Dækkende og holdbar concealer med cremet konsistens og naturligt resultat

Type: Bøtte Formel: Creme Mængde: 3,1 g

Glo Skin Beauty Camouflage Oil-free Concealer Beige

Glominerals Camouflage Oil-free Concealer er en cremet, pigmentrig og dækkende concealer. Groft sagt skjuler den alt lige fra pletter, mærker, ar og akne til mørke rande.

Den kan camouflere tatoveringer

På trods af dækningsgraden bliver resultatet relativt naturligt. Concealeren fås i en bøtte, hvor der let kan samles bakterier, og derfor er det vigtigt kun at dyppe rene redskaber og fingre i den.

Formlen indeholder plejende ingredienser som grøn te, men antioxidanter er følsomme, og vi tror desværre ikke, at de holder sig stabile og effektive, når bøtten er blevet åbnet.

Farveudvalget har det samme problem som hos mange andre: kun tre lyse nuancer i den lyse ende af skalaen.

Dækkendeholder længe
Dårligt farveudvalguhygiejnisk pakning

Prissammenligning

Sammenlign priser
Illustration - Der er ingen priser lige nu

Der er ingen priser lige nu

3. Tarte Shape Tape Concealer

En populær concealer for dem, som vil have meget dækning

Tarte Shape Tape Contour Concealer 20B Light

Tarte Shape Tape Concealer er et must for alle, som elsker tættende concealers, der også føles lette på huden. Bruger man den rigtigt, er den en rigtig booster.

Tættende uden at føles klumpet

Shape Tape Concealer er nem at påføre og lægger sig fint på huden. Den føles sjældent klumpet, selvom den har en noget mere fast konsistens. Produktet passer også en mere moden hud, da den ikke klæber til fine linjer. Man bør dog være forsigtig, når det kommer til mængden af produkt på huden. Shape Tape er et drøjt produkt, og man behøver blot en lille mængde for at få et flot resultat. Ellers er der stor risiko for, at den lægger sig som en hinde på huden og netop begynder at klumpe. For det bedste resultat gælder lag-på-lag-princippet og at duppe med en finger eller concealer-pensel.

Blød og letanvendelig applikator

Emballagen ligner mange andre concealers med skruelåg og blød applikator. Den er let at anvende, og man får nemt den rette mængde ud. Efter nogle måneders brug har indholdet dog en tendens til at sidde fast på ydersiden af produktet, hvilket kan irritere og give et mindre hygiejnisk indtryk.

Skjuler både mørke rander og røde pletter

Det bedste ved Tartes concealer er, at den fungerer lige godt under øjnene som på røde pletter. Den tryller de mørke rander væk og lysner skavankerne, og resultatet holder i flere timer. Den er holdbar, drøj og giver et fint resultat på forskellige hudtyper. Alt i alt en concealer, som helt enkelt er sin hype værdig!

Holder længetættendefungerer også på moden hud
Emballagen bliver let klistret

4. Yves Saint Laurent Touch Eclat Concealer

Trænger godt ind i huden og har et luksuriøst design

Type: Stift Formel: Creme Mængde: 2,5 ml

Yves Saint Laurent Touche Éclat #2 Luminous Ivory

Yves Saint Laurent Touch Eclat Concealer får maksimumpoint for designet, når vi ser på den her stilrene og eksklusive guldpen.

Med et enkelt tryk på knappen i toppen kommer der en lige tilpas mængde concealer ud.

Smelter flot ind i huden

Påføringen sker enten med den bløde pensel eller med fingrene. YSL Touche Éclat optages let af huden og efterlader ingen synlige spor. Produktet er meget effektivt i brug. Men selvom det rækker langt, indeholder pakken kun 2,5 ml, hvilket ikke er særlig meget i forhold til den saftige pris.

God til mørke områder

Det lykkes godt med den her concealer at dække mørke rande under øjnene. De mørke partier bliver lysnet og giver et friskere helhedsindtryk. Concealeren kan med fordel også bruges til andre mørke partier, der har brug for et touch-up.

Bumser eller blege pletter dækkes dog mindre godt, da den røde nuance skinner igennem. For at trylle dem væk, skal der suppleres med anden makeup. Udvalget af farver er ret dårligt, og produktet mangler også solbeskyttelse.

YSL Touche Éclat Concealer er et godt produkt, når man bruger det, men overordnet set (og i forhold til prisen), er den ikke helt pengene værd.

Luksuriøst design
Dyrindeholder en lille mængde

5. Maybelline New York Fit Me Concealer

Naturlig concealer, der er let at påføre på huden og som føles god til prisen

Type: Hylster Formel: Creme Mængde: 6,8 ml

Maybelline Fit Me Concealer #15 Fair

Maybelline New York Fit Me Concealer er en flydende, multifunktionel concealer, der både kan bruges til at dæmpe skygger under øjnene og dække bumser med - dog kun til en vis grad.

Let konsistens giver nem påføring

Den lette konsistens er enkel at påføre og få jævn, så resultatet bliver naturligt. Men for mange vil resultatet desværre ikke være dækkende.

Hvis du har behov for kraftigere våben mod bumser, pletter og mørke rande, må du altså prøve en anden concealer.

Farveskalaen er heller ikke tilfredsstillende, og Maybelline mangler både meget lyse og mørke nuancer.

Overordnet giver den dig en semimat finish og holder okay. Men der skal lidt fikserende pudder på for at få den til at holde hele dagen.

Let at påførenaturligprisvenlig
Ikke tilstrækkeligt dækkende

6. Make Up Store Cover All Mix

En næsten klassisk concealer til dem, som vil have flere nuancer i én

Make up Store Cover All Mix The Original

Make Up Store Cover All Mix er det nærmeste, vi kommer på et ikonisk produkt i Skandinavien. Dette hjul med tre nuancer kommer fra det svenske mærke Make Up Store.

Mindre produkt for pengene

Hvis man har brugt Make Up Stores concealer-hjul i længere tid, bliver man måske overrasket, når man bestiller en ny dåse hjem. Størrelsen på dåsen er nemlig blevet mindre, og det er helt klart mindre, man får for sine penge nu end tidligere.

Heldigvis tilbyder concealeren fortsat en effektiv dækning. Eftersom hjulet indeholder tre forskellige nuancer, er det let at bruge den, både på røde områder og for eksempel rander under øjnene. Man kan blande de forskellige farver, og det betyder, at man kan dække langt det meste.

Effektiv dækning, men tør formel

Desværre er det her en concealer, som er lidt vel tør at arbejde med. Eftersom den er tør, kræves også tålmodighed for en jævn finish. Det bliver lidt bedre, hvis man arbejder med fingrene, da kropsvarmen hjælper med at bløde den faste creme op. Dog er det her den slags concealer, hvor man helst bruger en pensel for at undgå at snavse alt for meget i dåsen med fingrene.

Ikke længere et oplagt produkt

Ganske vist er Cover all mix fra Make Up Store ikke en særlig dyr investering, men for samme penge kan man få et produkt, som er betydeligt lettere at arbejde med. Det var et oplagt produkt i begyndelsen af 00’erne, men nu findes der så mange flere concealers på markedet, som er billigere, så den føles altså ikke lige så givet i sminkeskuffen længere.

Muligt at tilpasse nuancerdækker godt
Tør formelsvær at arbejde med

7. Lily Lolo Mineral Concealer

Indeholder kun få ingredienser for at mindske risikoen for allergi

Type: Bøtte Formel: Pudder Mængde: 5 g

Lily Lolo Mineral Concealer/Cover Up Nude

Lily Lolo Mineral Concealer går efter udtrykket "Less is more". Den britiske producent gør sig nemlig umage med kun at have få, men gode udvalgte ingredienser i deres mineralmakeup.

... desværre lever resultatet ikke op til forventningerne.

Skuffende resultat

Concealeren smelter ikke sammen med huden, men lægger sig ovenpå og danner en kalkagtig overflade. Den dækker ikke bumser eller ar, og det lader til, at formlen er problemet.

Måske er der ikke nok mineraler i produktet?

Hvis vi først blandede concealeren med foundation af samme mærke, blev Lily Lolo Mineral Concealer pludselig lettere at påføre, så vi kunne opnå et pænt resultat. Men den kalkagtige fornemmelse på huden er ikke en fornøjelse i hverdagen - derfor får produktet den her vurdering.

Få ingredienser der mindsker risikoen for allergi
Kalkagtig overfladedækker ikke tilstrækkeligt

Mere om concealere

Concealer er et effektivt makeupredskab, der kan trylle såvel mørke rande under øjnene som blege pletter, rødmen og ar væk.

Udvalget af concealere er stort, og du kan vælge mellem mange forskellige slags. Så det handler om at finde den rette concealer til netop det, du vil skjule.

Forskellige behov kræver oftest forskellige produkter. Hvis du bruger concealer forkert, kan den i stedet fremhæve skavanker i huden.

Cremet lysreflekterende concealer

En cremet, let lysreflekterende concealer med svag lyserød tone egner sig bedst til at skjule mørke rande under øjnene. Man er generelt mere tør under øjnene, og et mere flydende produkt, der ikke klumper og lægger sig i folderne under øjnene, er at foretrække.

En lysreflekterende concealer kan også bruges til at fremhæve og forhøje områder i ansigtet som kindben og amorbue. Den her type af concealer skal lægges efter foundation, så effekten ikke forsvinder. ´

De fleste oplysende concealere har en indbygget pensel eller svamp, men ellers kan du bruge en syntetisk, smal pensel til at påføre den.

Dup eksempelvis små prikker ud, hvor du behøver det, for eksempel under øjnene, og udjævn derefter ved forsigtigt at duppe farven ind med ringfingeren. Lad være med at gnide, da den tynde hud under øjnene er sart.

Afslut gerne med at børste transparent pudder på, der giver en mattere effekt og et mere holdbart resultat.

  • Vi har også testet udvalgte pudder-produkter. Den test finder du her.

Faste concealere

En mere fast concealer er velegnet, hvis du skal dække blege pletter, rødmen eller ar.

Concealeres farve bør ligge så tæt på din hudtone og foundation som muligt. Fast concealer, der generelt har en lidt tørrere konsistens, kan lægges på inden foundation.

  • Vi har også testet populære foundations. Den test finder du her.

Brug din finger, en pensel eller svampeapplikator. Dup forsigtigt over området, du vil dække. Tryk concealeren, men træk eller gnid ikke – så flytter du bare rundt på den. Opbyg dækningen langsomt med tynde lag.

For meget concealer kan give den modsatte effekt, og den blege plet bliver endnu mere synlig. Afslut med transparent pudder for at fiksere concealeren i området.

  • Bedst i test
  • Tilbud
  • Guides
  • Om os