Vi gemmer data om din brug af sitet i cookies. Ved fortsat brug accepterer du dette

Cookiepolitik

Løvsuger test 2019 - Vi guider dig til markedets bedste løvsugere

AfPriceRunnerOpdateret 28. april 2019

Vi har testet løvblæsere og udpeger Husqvarna 525BX til bedst i test. Den er et rigtigt muskelbundt, der også er pålideligt med høj byggekvalitet og hurtig respons i starten. Er du ude efter en enklere og mere kompakt model, er 18-voltsmaskinen Black & Decker GWC1820PC et godt køb, hvor du får både god styrke og relativt god batteritid.

Sådan udførte vi testen

Vi udfører alle vores test selv og tester alle produkter i virkeligheden. Vi har testet løvblæserne på flere forskellige typer af overflader og i forskelligt vejr – lige fra løvblæsning med morgendug på græsset til løvblæsning på grusvej en varm sommerdag. Samtlige løvblæsere er vurderet ud fra en række faktorer.

  • Ydeevne: Hvad kan løvblæseren klare at blæse væk? Kan den klare tørre blade på hård overflade? Kan den klare tørre blade på græsplæne? Kan den klare fugtige blade? Kan den også klare kviste, kogler og sten? Kan den blæse et stort areal på en gang?

  • Brugervenlighed: Hvor nemt er det at komme i gang? Hvordan sidder alle betjeningsgreb? Er den let at blive fortrolig med? Hvor tydelig er manualen? Går det hurtigt at skifte tilbehør?

  • Funktioner: Kan man gøre mere end bare blæse blade? Kan du indstille blæsehastigheden? Kan den læses, eller skal du holde gassen inde under arbejdet? Har den andre praktiske funktioner?

  • Tilbehør: Hvis batteridrevet, kan du skifte batteri? Medfølger der forskellige typer af blæserør?

Dette og flere ting, for eksempel ergonomi, driftstid og byggekvalitet, har vi taget højde for, når vi har givet karakterer. Det afgørende bliver i sidste ende, hvor prisgunstig løvblæseren er. Hvad får du egentlig for pengene?

1. Husqvarna 525BX - BEDST I TEST LØVBLÆSER

Kraft, brugervenlighed og gode funktioner i en og samme pakke

Effekt: 0,85 kW Kraftkilde: Benzin Lydniveau: 91 dB Luftflow: 13 m³/min Maksimal blæsehastighed: 157 m/s Vægt: 4,3 kg Medfølgende tilbehør: Nej

Husqvarna 525BX

Husqvarna 525BX er en meget kraftfuld løvblæser med brugervenligt design og funktionalitet og bliver til den nuværende pris bedst i test. Vi har ingen problemer med at blæse hverken store græsplæner eller fugtige grøftekanter rene.

Da blæserørets længde kan indstilles, kan du komme rigtig tæt på jorden uden at skulle bøje dig, selvom du er relativt høj. Rørlængden er nem at indstille og kræver hverken værktøj eller manual. Det drejer sig dog kun om nogle centimeter. For en høj person kan de få centimeter dog gøre en stor forskel.

En rigtig god funktion på denne løvblæser er regulatoren til blæsehastighed. Med den kan du bruge en lidt forsigtigere indstilling, når du blæser rent på for eksempel grusveje, og øge styrken når du skal blæse fugtige blade væk eller blæse større områder rene. 525BX virker meget intuitiv at bruge, og alle funktioner sidder synligt og tæt på hinanden.

I pakken medfølger både et fladet og et åbent blæserør. Det flade giver et mere præcist og kraftfuldt luftflow, hvilket er velegnet når du blæser på en fugtig overflade, for eksempel tidligt om morgenen når der stadig ligger dug udenfor. Det åbne blæserør egner sig bedre, hvis du skal blæse blade, kogler og andet skidt væk fra store, tørre områder. Brændstoffet varer i ret nøjagtigt en time.

525BX vejer lige over fire kilo, så man kan udnytte tiden fuldt ud, selvom det kan blive lidt tungt hen mod slutningen. Det sidder et ekstra håndtag forneden, der er praktisk, hvis du skal blæse i mere komplicerede vinkler, eller hvis armkræfterne begynder at slippe op. Samlet set er det en meget kompetent og prisgunstig løvblæser, hvis man har en stor have og vil kunne tilpasse styrken på en nem måde.

Fartholderbrugervenligt design meget kraftfuld
Lidt tung

Se pris hos:

GPL Shop

2. Bosch ALB 36 Li - BEDSTE BATTERILØVBLÆSER

Brugervenlig og ret stærk

Energikilde: Batteri Lydniveau: 70,1 dB Maksimal blæsehastighed: 170-250 km/h Vægt: 3 kg Opsamler: Nej Medfølgende tilbehør: Fladt blæserør

Bosch ALB 36 LI

Bosch ALB 36 Li er en ret tung, men velbalanceret 36-volts løvblæser med brugervenligt design. Det er let at gennemskue funktionerne ved første øjekast - dels fordi der ikke er så mange, men også fordi de er tydeligt markerede. Samtlige dele det er muligt at betjene, er klart røde, mens løvblæserens krop er grøn. Batteriet er nemt at få i og ud af beslaget. Det har en tydelig batteriindikator med tre trin, så du ved, hvornår det er tid til at lade det op. Batteriet på 2 Ah holder i cirka 15 minutter, hvis du bruger ALB 36 Li ved maksimal hastighed. Derefter lades det op igen på en god times tid. Vi synes, at batteritiden er lige i underkanten. Har du flere 36-voltsmaskiner fra Bosch, har du dog mulighed for at skifte imellem dem.

Bosch ALB 36 Li er ret stærk af at være en så enkel løvblæser. Du kan nemt blæse altanen eller den flisebelagte terrasse fri for plade. Skal du derimod blæse fugtige blade på græsplænen eller et andet ujævnt underlag, kan den ikke følge med. Den mister også lidt styrke, når batteritiden er ved at være slut, hvilket kan være et irritationsmoment. Kraften ved fuld kraft er imidlertid høj sammenlignet med mange konkurrerende batteriløvblæsere. Du kan skrue ned for styrken for at spare på batteriet ved enklere opgaver med en trinløs drejeknap. Det er dog sjældent denne funktion anvendes, da man oftest vil blæse området rent så hurtigt som muligt. Drejeknappen bruges også som tænd/sluk-knap. Lydniveauet ved maksimal styrke er middelhøjt. ALB 36 Li passer bedst, hvis du skal blæse tørre blade på jævne underlag, eksempelvis en asfalteret indkørsel eller en flisebelagt terrasse.

Brugervenligt designret hurtig opladningvelbalanceret
Svært ved fugtige bladelidt tunglidt kort batteritid

Se pris hos:

Homeshop.dk

3. Stihl BG86 C-E

Løvblæseren der også blæser sten væk

Kraftkilde: Benzin Lydniveau: 90 dB Luftflow: 755/620 m³/h Maksimal blæsehastighed: 63/74 m/s (rundt/fladt blæserør) Vægt: 4,4 kg Opsamler: Nej Medfølgende tilbehør: Fladt og rundt blæserør

Stihl BG 86 C-E

Stihl BG86 C-E er en kraftfuld løvblæser, der blæser alt fra blade til småsten væk. Kogler er også nemme at fjerne fra både græsplæne og vej. Med det flade blæserør monteret har den ingen problemer med fugtige blade, og med det runde blæserør kan du blæse store mængder blade langt væk på en gang.

På siden af BG86 sidder der en knap, som du kan sætte i midterstilling, hvorefter løvblæseren automatisk skifter til middel styrke. For det meste er denne funktion tilstrækkelig, men hvis du har sarte overflader som for eksempel grusvej og bede med et synligt jordlag, er det muligt at låse gasreguleringen fast i en bestemt stilling. Tryk gasknappen ind, til du har den ønskede styrke, og lås derefter knappen med en pal.

Desværre er der ret kort mellem fuld gas og tomgang, så det kan være svært at få den ønskede styrke, men når du først har lært maskinen at kende, bliver det lettere.

Knappen på siden af BG86 spiller også en rolle, når du starter løvblæseren. Den ska stilles i den yderste stilling for choker, derefter trækker du i snoren og giver gas, hvorefter knappen springer tilbage til . Dette fungerer rigtig fint, når du først har lært, hvordan du skal holde løvblæseren, imens du starter den, og hvornår det er nødvendigt at bruge chokeren.

Den starter oftest på 2-3 træk. Brændstoffet rækker til omtrent 45 minutters aktiv løvblæsning, hvilket virker lidt nærigt. I det tidsrum er der dog ingen problemer ergonomisk med at holde løvblæseren i den rette vinkel. Den vejer lige over fire kilo og har meget få vibrationer.

Det bliver lidt tungt i slutningen, men der sidder et praktisk ekstrahåndtag forneden, som er rigtig smart – også hvis du skal blæse i mere specielle vinkler, eller hvis havemøblerne står i vejen. Byggekvaliteten virker reel, og det er meget nemt at skifte mellem de forskellige tilbehør.

Det gummierede håndtag er lækkert at holde i, men gassen måtte også gerne have været delvis gummieret. Samlet set er det en praktisk løvblæser med masser af kraft, der er nem at bruge, når du først har vænnet dig til den.

Dobbelt håndtagret kraftfuldlåsbar gas
Nogen læringskurvesaftig pris

Se pris hos:

Savdoktoren

4. Black & Decker GWC1820PC

Kompakt løvblæser til hårde overflader

Kraftkilde: Batteri Lydniveau: 59,8 dB (med power command aktiveret) Maksimal blæsehastighed: 209 km/h Længde (mål): 170 mm Bredde (Mål): 200 mm Højde (Mål): 480 mm Vægt: 1,7 kg Opsamler: Nej Medfølgende tilbehør: Fladt blæserør

Black & Decker GWC1820PC

Black & Decker GWC1820PC er en rigtig praktisk løvblæser med to hastighedsniveauer, selvom den tilhører lavpriskategorien. Løvblæseren leverer den forventede kraft med tanke på sit kompakte format, 18 volt og prisbillede.

Denne løvblæser egner sig ikke, hvis du har en stor græsplæne, der skal blæses løv på i tide og utide. Har du derimod en større flisebelagt terrasse, asfalteret indkørsel eller en altan, har den rigeligt med kræfter til at blæse både blade, græsafklip og andet skidt væk. Bliver overfladen fugtig, kæmper den dog med at blæse skidtet væk.

Takket være den indbyggede Power Command-indstilling kan du få ekstra kraft, når det er nødvendigt, ved blot at holde en knap inde. Dette går naturligvis ud over batteriets levetid. Desværre blæser GWC1820PC alligevel ikke nok, hvis overfladen og skidtet er fugtigt. Derimod kommer funktionen som kaldet, når du skal blæse kogler eller lignende væk.

Batteriet holder til lige under 30 minutter, hvis du blæser med normal kraft det meste af tiden og benytter Power Command cirka 2-3 minutter. Da GWC1820PC ikke er beregnet til mere krævende opgaver, vurderer vi at dette er mere end tilstrækkeligt. Opladningen havde vi dig gerne set gik hurtigere. Det tager flere timer at lade batteriet op igen. Du bør købe et ekstra batteri at skifte med, hvis du blæser ofte eller i længere perioder. Du kan også anvende et batteri fra et andet B&D-produkt, da de er indbyrdes kompatible.

GWC1820PC vejer utrolig lidt og er nem at håndtere. Samlet set er det en praktisk løvblæser, der er velegnet til hårde, mindre og tørre overflader. Har du det i tankerne, når du køber den, bliver du ikke skuffet. Men skal du blæse blade langt eller i vanskeligere terræn, må du søge videre.

Kompakt formatto hastighederlav vægtingen udstødningsgasser
Ineffektiv på fugtige og bløde overfladerlang opladningstid

Se pris hos:

B.J.Trading

5. Black & Decker GW3030

Kraftig løvblæser og helt okay løvsuger i et

Effekt: 3000 W Kraftkilde: Elnet Lydniveau: 74,1 dB (målt) Sugeevne: 14 m³ Maksimal blæsehastighed: 418 km/h Vægt: 3,7/4,8 kg (hhv. med og uden løvsuger) Opsamler: 50 l Medfølgende tilbehør: Bæresele

Black & Decker GW3030

Black & Decker GW3030 kommer med en række fordele såsom stor kraft og variabel blæsehastighed. Den har ingen problemer med at blæse fugtige blade væk, og heller ikke større sten. Du skal nærmere passe på, at du ikke blæser sarte overflader i stykker. Men det er samtidig nemt at regulere hastigheden med drejeknappen på oversiden.

Ved lavere hastighed får vi lidt problemer med ubehagelige vibrationer, men dem mærker vi ikke ved maksimal effekt. Desværre er løvblæseren lidt sløv i optrækket. Det tager et par sekunder for den at komme op i omdrejninger. Den mangler desuden gasregulering, og du regulerer i stedet bånde tænd/sluk og blæsehastighed med drejeknappen. Dette giver dog en stor fordel, og det er, at du slipper for at gå rundt og holde en knap inde, hvilket ellers kan give både mælkesyre og krampe.

Det gummierede håndtag er lækkert. Designet på hele maskinen er ret bastant og plasticagtig, især klik-funktionen til at skifte tilbehør, men den fungerer.

GW3030 har desuden løvsugerfunktion. På den måde kan du først blæse en bunke blade sammen for derefter at montere sugerøret og suge alle bladene op. Det går relativt nemt og hurtigt at skifte funktion, når du først har lært, hvordan man gør.

Opsamleren har plads til en hel del blade, især da der sidder en kompostkværn i, som findeler alt det, du suger op. Suget er ikke særlig kraftfuldt. Det kan klare tørre til let fugtige blade, men våde blade har den svært ved i lighed med længere græs. I det store hele gør den dog et godt stykke arbejde.

Den store ulempe ved GW3030 er egentlig, at du er begrænset af en ledning. Den korte ledning der sidder på maskinen, kommer du ingen vegne med, og det er omstændeligt at slæbe rundt på en forlængerledning i haven. Men hvis du netop er ude efter en kabelforbundet løvblæser, er den et godt valg.

Det samme er tilfældet, hvis du har en enkel have, men vil have en meget kraftfuld løvblæser til en billig penge og slippe for udstødningsgasser.

Stærkindbygget metalkværnløvsugerfunktionvariabel hastighedprisgunstig
Ubehagelige vibrationer ved lav hastighedtræg reaktion på hastighedsændringerplasticagtigt design

Se pris hos:

Alternate

6. Stihl BGA45

Meget kraft til prisen, men også visse mangler

Energikilde: Batteri Spænding: 18 volt Lydniveau: 86 dB Luftflow: 420 m³/h Maksimal blæsehastighed: 38 m/s Vægt: 2,1 kg Opsamler: Nej Medfølgende tilbehør: Rundt blæserør

Stihl BGA 45

Stihl BGA45 er overraskende kraftfuld i betragtning af prisklassen og klarer på trods af en relativt lav batterispænding at blæse tørre blade væk fra en tør græsplæne uden problemer. Den kan også på kort afstand blæse alt fra kogler til smågrene til større grus på trods af sit runde blæserør – der medfølger desværre ikke et fladt.

Ulempen ved al denne kraft er naturligvis, at det går ud over batteritiden. De cirka ti minutter er lige det korteste, og batteriet er desuden integreret og kan ikke skiftes ud. Således kan man ikke skifte batteri eller opgradere til at større af slagsen. Da opladningen desuden tager flere timer, er svagheden til at få øje på. BGA45 lider også under en del forstyrrende vibrationer. Da håndtaget ikke er gummieret, går det ud over den samlede oplevelse – håndtaget bliver glat.

På plussiden noterer vi os, hvor nem BGA45 er at montere og forstå. Den har desuden, nøjagtig som mange større løvblæsere, dobbelt blæserør, så du kan komme rigtig tæt på jorden uden at skulle bøje dig forover. Desværre kan du ikke kontrollere luftflowet hverken med gasknap eller separate regulatorer, den har kun en maksimumsindstilling. Du kan heller ikke låse den, men er nødt til at holde gassen inde hele tiden, mens du arbejder. Her kan man få smartere løsninger på markedet.

At du både skal bruge en nøgle og trykke tre forskellige knapper ind for at starte maskinen virker også som overdrevne sikkerhedsfunktioner. Disse egenskaber gør desværre, at denne iøvrigt meget kraftfulde løvblæser mister brugervenlighed og komfort. Men hvis du kan bære over med dette og kun er ude efter rigelig kraft til et lille areal og til en lav pris, er det alligevel en velegnet model.

Meget kraftkompakt formatlav vægt
Generende vibrationeromstændelig startprocedureindbygget batterikort batteritidhåndtag ikke gummieret

Se pris hos:

Skovhavehuset

Alt om løvblæser

Vil du holde græsplænen ren og fri for blade? Eller måske haveterrassen? Med en løvblæser kan du nemt og hurtigt blæse blade og andet skidt væk. De mest kraftfulde kan til og med blæse grus væk.

Forskellige typer af løvblæsere

Der findes flere forskellige typer af løvblæsere. Præcis som andre havemaskiner inddeles de i ledningsforbundne, batteri- og benzindrevne.

Ledningsforbundet (strømkabel)

Den store fordel ved modeller med ledning er, at du kan opnå den samme kraft som de benzindrevne, men til en tredjedel af prisen. Det forudsætter naturligvis, at din have er ret enkel – ellers sidder ledningen fast omkring træer og buske. Grunden skal altså være lille nok til, at du kan nå alle de steder, du har brug for at komme til. Og der må ikke være alt for mange træer, buske og bede at navigere imellem.

Batteridrevet

Hvis du ikke orker besværet med en ledning, er en batteridrevet løvblæser et godt valg. Køber du en med et ordentligt batteri i den lave spændingsklasse 18 volt, kan du uden problemer blæse rent på både altan og andre håndlavede overflader.

Hvis du også vil kunne blæse fugtige blade hen over græsplænen, skal du op i mindst 36 volt for at få tilstrækkelig kraft på løvblæseren. Ulempen ved batteridrevne løvblæsere er, at du skal lade dem op, men langt de fleste producenter har i dag systemer, hvor du kan købe to batterier og skifte mellem dem – det er normalt tilstrækkeligt. Fordelen ved dette er, at du både kan anvende de samme batterier til flere forskellige maskiner,og at batterierne kan skiftes ud med hinanden, så du kan fortsætte arbejdet med det samme, hvis det første batteri dør.

Benzindrevet

Vil du derimod fjerne alle begrænsninger, så passer en benzindrevet løvblæser bedst. De benzindrevne er meget kraftfulde, men har ulemper ved at de afgiver udstødningsgas, og i længden bliver det dyrt at købe benzin til dem. De fleste er dog ret brændstoføkonomiske i dag, og med en god maskine får du omkring en times løvblæsning, inden du skal tanke. Benzindrevne løvblæsere larmer desværre en hel del, og vægten er betydeligt højere end for de øvrige typer. De er normalt også dyrere.

Praktiske funktioner

Langt de fleste løvblæsere i lavprisklassen har stort set bare en gasregulator med én indstilling. Men når du bevæger dig op i de dyrere prisklasser og dermed mere kraftfulde løvblæsere, er det ofte muligt at vælge blæsehastighed trinløst. Dette er fantastisk, hvis du har sarte arealer, for eksempel bede og grusstier, som du vil kunne blæse rene uden at ødelægge overfladen. Så kan du låse hastigheden i en lidt mindre kraftfuld indstilling.

Der findes også en række løvblæsere på markedet, der også fungerer som løvsugere. Her monterer du en sæk, hvorefter maskinen suger bladene op. Bladene kan du derefter tømme ud direkte i komposten.

Har løvblæseren også indbygget kompostkværn, bliver resultatet findelt, og der er plads til mere i sækken. Det gør på sigt, at du ikke behøver at tømme den nær så ofte.

Log ind

Bliv PriceRunner Plus-medlem

Ikke medlem? Bliv medlem