Vi anvender cookies for at tilbyde dig en bedre oplevelse, indsamle statistik og vise relevante annoncer. Ved at anvende vores tjeneste accepterer du dette. Læs mere

Hækkeklipper

(648)

Hækkeklippere fås i mange forskellige modeller, størrelser og prisklasser. Lige fra den traditionelle manuelle hækkesaks til mere moderne hækkeklippere, der kører på el, benzin eller batteri. Efterhånden er de eldrevne, benzindrevne og batteridrevne hækkeklippere kommet så langt ned i pris, at det dårligt kan betale sig at stå og okse med en gammeldags hækkesaks, medmindre du kun skal klippe en meget lille hæk. En hækkeklipper med motor sikrer også en pænere og mere ensartet klipning og dermed en pænere hæk. Skal du klippe en meget høj eller bred hæk, kan du med fordel vælge en hækkeklipper forsynet med et teleskopskaft (også kaldet en stanghækkeklipper, så kan du klare hækklipningen på sikker vis stående på jorden og ikke balancerende på en stige. Populære mærker: Bosch hækkeklipper, Gardena hækkeklipper, Stiga hækkeklipper, Black & Decker hækkeklipper, AL-KO hækkeklipper.

...

Hækkeklipper

En hækkeklipper er en del af standardudstyret i de fleste villahaver. Mange anvender en helt almindelig hækkesaks, som består af to skarpe blade der kan klippe blade og grene over, samt to håndtag til at betjene den med. De senere år er det dog blevet mere udbredt med motoriserede hækkeklippere, som letter arbejdet væsentligt.

En motoriseret plæneklipper består typisk af et håndtag med betjeningsgreb og et sværd, som er påmonteret en række knive, der bevæger sig modsat hinanden og derved kan skære sig ind i hækken. De motoriserede modeller fås både som eldrevne og benzindrevne. De eldrevne har enten en ledning, som typisk kobles til en forlængerledning, så den kan nå hele haven rundt, eller et batteri, som skal oplades inden brug, og som kan udgå for strøm, hvis omfanget af opgaven er for stort. De benzindrevne har en lille benzintank i håndtaget, og vil normalt have væsentligt større klippestyrke end de eldrevne.

Ulempen ved en benzindreven hækkeklipper er dels, at den larmer væsentligt mere end en eldreven, og dels, at den er noget tungere. Hvis man har meget hæk, der skal klippes flere gange om året, kan det være en fordel at vælge en benzindreven klipper, men det forudsætter naturligvis, at man har de nødvendige kræfter til at kunne betjene den. Hvis man kun har en lille hæk, kan det være en god ide at vælge en model med batteri. Hvis bare man husker at oplade batteriet, kan man manøvrere rundt i haven uden at skulle tænke over ledningen og være bange for at klippe den over. Batteriet tilfører dog hækkeklipperen en ekstra vægt, og ofte er batterimodeller de mindst kraftige, så de kan have svært ved at klare kraftige grene og store klippeopgaver. De fleste vælger derfor en almindelig eldreven klipper med ledning, og forsøger så at finde en model, der er så let og ergonomisk udformet som muligt.

Filter1

Vis