Vi anvender cookies for at tilbyde dig en bedre oplevelse, indsamle statistik og vise relevante annoncer. Ved at anvende vores tjeneste accepterer du dette. Læs mere

Græstrimmer

(523)

En flot, veltrimmet have kræver det rette værktøj. De fleste kender vel irritationen over lige at have slået græsset, men der stikker stadig strittende totter op. Plæneklipperen efterlader lange græsstrå langs bedene og bålstedet. Heldigvis kan du få kanterne helt snorlige uden det store besvær. En græstrimmer klarer arbejdet ganske let, og endda til små penge. Græstrimmere kan nemlig komme helt ind i alle kroge og langs kanter. Den kan samtidig bruges til nemt at fjerne selv store områder med uønsket ukrudt. Der er to typer græstrimmere. En græstrimmer kan være enten med benzinmotor eller i elektrisk udgave. De elektriske græstrimmere fås med batteri eller ledning. Populære mærker: Bosch, Ryobi, Gardena, Black & Decker, Texas.

...

Trim kanterne med en græstrimmer

Når man er færdig med at slå græsset med sin plæneklipper eller sin havetraktor, er der ofte steder, hvor man ikke har kunnet komme til. I kanterne op mod hegn eller hække og inde i bedene kan man som regel ikke bruge de redskaber, og så får man brug for en græstrimmer. En græstrimmer anvendes som navnet antyder til at trimme kanterne, så det samlede resultat bliver helt perfekt. Hvis der er tale om grovere arbejde som at fjerne højt græs og ukrudt, eller rydde op i buskadser, kan man i stedet anskaffe en buskrydder, som har kraftigere motor og derfor kan klare mere krævende opgaver.

Alt efter opgavens karakter vil en buskrydder også kunne anvende til græstrimning. Græstrimmere findes i en række forskellige udformninger. De fås både elektriske med ledning eller batteri, og med benzinmotor. Som ved andre haveredskaber er det benzinmodellerne, der har den kraftigste effekt og kan klare de mest udfordrende opgaver. Det skyldes også, at elektriske græstrimmere oftest anvender en nylontråd eller en plastkniv, der snurrer rundt i høj fart, til at klippe græs og ukrudt over med.

De benzindrevne trimmere og buskrydderne vil normalt have rigtige knive, som også kan skære sig igennem mindre grene. Der kan dog være gode grunde til at vælge en elektrisk græstrimmer. De er normalt væsentligt lettere end de benzindrevne, og støjniveauet er en del lavere.

Desuden findes de i en række forskellige ergonomisk gennemtænkte udformninger, så der er gode muligheder for at finde en, der sikrer en sund og behagelig arbejdsstilling. De batteridrevne modeller kan være en smule tungere, fordi man også skal transportere selve batteriet med rundt, til gengæld giver de den frihed, at man ikke skal tænke på at have en ledning hængende efter sig. Uanset hvilken græstrimmer man vælger, vil man opleve, at det bliver let at holde græsset flot helt ind til kanten.

Filter1

Vis