Vi gemmer data om din brug af sitet i cookies. Ved fortsat brug accepterer du dette

Cookiepolitik

Næsesugere: 6 modeller i test

Af PriceRunner Opdateret 26.06.2017

Vi har testet næsesug og udpeger Näsfrida til bedst i test. Dette klassiske næsesug kræver ganske vist dyre engangsfiltre til hygiejnisk brug, men sugeeffekten er rigtig god, og Näsfrida renser effektivt små barnenæser. En andet næsesuger der udmærker sig, er den innovative, elektroniske næsesuger HappyNose, som ikke kræver engangsfiltre og har to forskellige spidser afhængigt af størrelsen på barnets næse.

Sådan udførte vi testen

Vi udfører vores test selv og tester alle produkter i virkeligheden på den måde, de er beregnet til at blive anvendt på. I vores test af næsesugere har vi ladet børnefamilier med børn i alderen 0-1 år teste forskellige typer af næsesugere for derefter at bedømme dem ud fra følgende kriterier:

  • Brug
    Hvordan er næsesugeren at bruge, kræver den en eller to hænder, er det nemt at få den på plads i barnets næse?

  • Effektivitet
    Hvor effektivt suger næsesugeren snot ud, og hvor mange forsøg kræver det, inden man får slimet op?

  • Rengøring
    Er næsesugeren nem at rengøre, er det nødvendigt at købe nye engangsfiltre regelmæssigt?

Næsesugerens funktioner er derefter blevet vægtet i forhold til dens pris og prisen på eventuelle engangsfiltre, der er nødvendigt til brugen, hvorefter hvert produkt har fået en karakter.

Bedst i test

Näsfrida

Klassisk næsesuger, der kræver engangsfiltre, men har en rigtig god sugeeffekt

Prisklasse: Mellem Medfølgende tilbehør: Et engangsfilter og opbevaringsæske Pris engangsfilter: 1,70 kr./stk.

Hvis en næsesuger kan kaldes en klassiker, så er det Näsfrida. For mange er varemærket ligefrem synonymt med en næsesuger. Det enkle design består af et rødt mundstykke, en slange og en hårdere suger, der minder en et reagensglas i formen.

Hvor slange og suger mødes, sidder der et blåt engangsfilter, der skal forhindre snot i at komme op i munden på den, der suger. Hvis man vil have flere filtre end det medfølgende – og producenten anbefaler, at det skiftes efter hver brug – skal de købes separat. Er man lidt nærig, kan det samme filter ofte sagtens anvendes et par gange, inden det virker snusket.

Näsfrida er nem at bruge, og sugeren er smal nok til også at passe i en babys næsebor. Da man selv styrer sugekraften, er det nem at suge tilpas hårdt. Rengøringen fungerer fint, hvis Näsfrida skylles med det samme. Hvis snotte når at tørre ind, er det vanskeligere at komme til i sugeren.

Näsfrida får et plus for den praktiske opbevaringsæske, som gør den nem at lægge til side mellem forkølelserne. Näsfrida kan bruges med kun én hånd, så man kan holde barnets hoved med den anden. Efter nogen tids brug, hvor næsesugeren har reddet mange sove- og spisetider for babyen, kan man kun tilsluttes sig, at Näsfrida er en ægte klassiker. Trods behovet for engangsfiltre bliver Näsfrida derfor vores valg som bedst i test.

Effektivnem at brugerimelig pris
Nye engangsfiltre skal købes løbende

Otri-Baby Næsesug

Meget effektiv næsesug med god sugestyrke og spids, der kommer godt til inde i næsten

Prisklasse: Mellem Medfølgende tilbehør: To engangsfiltre og opbevaringsæske Pris engangsfilter: 6,13 kr./stk.

Otri-Baby Næsesug består af et mundstykke, en slange der leder frem til den del, man holder i, samt en løs spids. Det er spidsen, der føres ind i barnets næse. bagerst i spidsen sidder der et filter, som forhindrer snot og slim i at blive suget længere ind.

Når man køber Otri-Baby Næsesug, medfølger der to engangsfiltre, og derefter må man købe nye separat. Hver gang næsesuget anvendes, sætter snot sig fast i filteret, så man skal enten være hurtig og skylle filteret igennem og lægge det til tørre, eller også må man tage et nyt filter. Det er tvivlsomt at skylle filteret set fra et hygiejnemæssigt synspunkt, men at tage et nyt hver gang over en lang vinter, hvor sygdommene afløser hinanden, virker dumt for både økonomi og miljø.

Alligevel falder man hurtigt pladask for Otri-Baby Næsesug, og det er takket være dens effektivitet. Spidsen er lille og blød, og selv en nyfødt baby kan få renset næsen grundigt, da man kan komme til i alle vinkler og kroge. Fordi det er forælderen, der styrer sugestyrken, bliver trykket altid tilpas, og beholderen form giver et godt greb om næsesuget. Man skal kun bruge én hånd, og med den anden hånd kan man holde barnets hoved stille.

Otri-Baby Næsesug leveres i en praktisk opbevaringsæske, som gør den let at pakke væk, når forkølelsessæsonen er ovre. Med Otri-Baby Næsesug kan man mere effektivt end med andre næsesug rense barnets luftveje, og med en forkølet baby i armene, er det eneste, der tæller, hvor meget slim man kan få ud. Selvom Otri-Baby Næsesug er dyr i drift, virker den derfor til at være pengene værd.

Meget god rengøring af næsenpasser også godt til små næsereffektiv sugestyrke
Kræver i princippet filterskift efter hver brugdyr i drift

HappyNose, Elektronisk næsesuger

Brugervenlig elektronisk næsesuger med to forskellige spidser til forskellige typer snot

Prisklasse: Premium Medfølgende tilbehør: Batterier og to spidser Pris engangsfilter: Behøves ikke

Som nybagt forælder ved man måske ikke engang, at næsesuger findes, så at de også fås i elektroniske varianter kan nok opfattes lettere absurd. Men tanken er god. HappyNose Elektronisk næsesuger er rigtig avanceret og kan desuden spille musik, mens barnets næse renses.

Sugestyrken er moderat, men det er faktisk muligt at fjerne løst snot yderst i næsen. Sejere slim der sidder længere oppe, bliver dog for stor en udfordring for HappyNose. Med til næsesugeren følger generøst nok batterier, men også spidser i to forskellige størrelser. Vi mangler opbevaring til næsesugeren, da spidsen, der ikke er i brug, nemt bliver væk.

Beholderen hvor snottet opsamles, er nem at rengøre, men spidserne er vanskeligere. Hvis en bussemand sætter sig fast inde i midten, må man pille med noget meget tyndt for at få den løs. Fordelen ved en elektronisk næsesuger er, at man kun behøver at bruge én hånd og ikke skal være urolig for at komme til at suge for hårdt.

Ulempen er, at sugekraften ikke kan reguleres efter behov, og at næsesugeren larmer en del. Nogle børn kan være følsomme over for den surrende motor, mens andre børn har været helt ligeglade. HappyNose Elektronisk næsesuger fungerer, men til den høje pris havde vi alligevel forventet en bedre effekt.

To forskellige spidsernem at brugevirker til løst snot
Ikke effektiv mod hårdere slimlarmer under brug

Chicco Nasal aspirator

Næsesuger i pumpemodel, der er blød i både spids og pumpe, nem at klemme sammen

Prisklasse:Mellem Pris engangsfilter: Behøves ikke

Chicco Næsesuger er af pumpemodel, men har i flere henseender held med at skille sig ud fra andre næsesugere af samme type. Selve pumpedelen er, selvom det lyder selvmodsigende, flot snotgrøn. Men det interessante er, at den er betydeligt blødere end konkurrenterne.

Det gør, at pumpen kan trykkes sammen på flere forskellige måder, både fra siden og nedefra. Men det gør også, at mundstykket aldrig glider ud af pumpen. Ikke engang hvis man trykker hårdt og intenst springer spidsen væk, og det er en stort plus sammenlignet med andre.

Chicco Næsesuger kommer i en almindelig æske, der også fungerer rimeligt til opbevaring. Der medfølger kun én spids. Den skiller sig også ud fra mængden designmæssigt. Den er lidt blødere, og i stedet for at have et helt almindeligt, rundt hul, så har den to kærve i siderne. Det får spidsen til at minde lidt om en sprøjtetud.

Det er svært at sige, om det har noget at sige for sugets effekt, for nøjagtig som med de andre næsesugere af pumpemodel er effekten begrænset. Lidt løst snot længst ude i næsen kan man få væk, men det er også det hele. Hvis man alligevel er interesseret i en næsesuger af denne type, så er Chicco Næsesuger den, der bedst – men alligevel langt fra fuldstændigt – lever op til forventningerne.

Blød let at trykke sammenlet at rengøre
Begrænset sugeeffekt

Carlobaby Næsesuger

Carlobaby Næsesuger er billig, kan skilles ad i to dele og er nem at rengøre

Prisklasse: Lavpris Pris engangsfilter: Ej påkrævet

Carlobabys næsesuger er så enkel i sit design, at det ikke kan lade sig gøre at bruge den forkert. Den består af to dele: en gennemsigtig spids, der passer til barnets næsebor, og en hvid pumpe, der klemmes sammen og derefter slippes for at skabe et vakuum, der suger snottet op. For at få den bedste effekt skal man holde for barnets andet næsebor. Pumpen kræver således, at man bruger to hænder.

Fordelen ved denne type af næsepumpe er den lave pris, og at der ikke er behov for engangsfiltre. Altså ingen yderligere omkostninger, og den er også nem at rengøre. Spidsen kan tages af pumpen, og alt kan skylles igennem, eller hvis man ønsker det, endda steriliseres i kogende vand.

Ulempen ved denne næsesuger er, at den ikke virker. I tilsvarende situationer har næsesugere, hvor en voksen suger snot ud vis et mundstykke, fået slim ud, men denne næsesuger melder pas. Trykker man for hårdt på pumpen, ryger mundstykket også af og flyver væk.

Der medfølger kun én spids, og den er for stor til en normalstor baby de første måneder. Den manglende effektivitet sammen med behovet for to hænder til at suge gør det svært at holde barnet stille imens og indebærer, at Carlobaby næsesuger ikke kan anses at fungere tilfredsstillende.

Billig i indkøbingen driftsomkostningnem at rengøre
Virker ikke

NUK, Næsesuger

Billig næsesuger, der er nem at rengøre og kan steriliseres ved kogning.

Prisklasse: Lavpris Medfølgende tilbehør: To spidser Pris engangsfilter: Behøves ikke

NUK Næsesuger er en pumpemodel og minder meget om en af sine konkurrenter. Den hvide pumpedel er glat, og med til næsesugeren følger to gennemsigtige spidser i samme størrelse. Den ene er tænkt som reserve, hvis den ene enten virker for snavset eller er blevet væk.

Det havde dog været rart, hvis der medfulgte en slags opbevaringsæske eller pose, da man nemt kommer til at forlægge den lille spids. Pumpedelen kan koges ved 100 grader for effektiv rengøring, men tåler ikke mikrobølgeovn. Det er nemt at rengøre indvendigt i pumpen, og næsesugeren har en meget lav pris.

Men nøjagtig som for andre næsesugere af pumpemodel er effektiviteten begrænset. Denne næsesuger er ikke det rette valg, hvis du vil rengøre barnets næse for alvor. Når man har trykket på pumpen nogle gange i håbet om at kunne skabe et godt sug, så glider spidsen ud af holderen og flyver væk.

For at NUK Næsesuger skal være mest effektiv, skal man holde pumpen i den ene hånd og holde for barnets andet næsebor med den anden. Så er der nul hænder tilbage til at holde barnets hoved i ro. Ideen er god, men NUK Næsesuger holder ikke niveau.

Billiglet at rengørekan koges
Meget dårlig sugeeffekt

Alt om næsesugere

Det kommer næppe som en overraskelse, at det kan være en prøvelse at tage sig af et barn. Men når babyen bliver forkølet med tilstoppet næste, så føles byrden ofte meget tungere. De alleryngste børn trækker kun vejret gennem næsen, hvilket gør snot og slim rigtig generende. Da det kan være svært at få en baby til at puste ud, når man pudser næsen på den, kræver det af og til, at forælderen hjælper til med at rense luftvejene. En næsesuger kan være redningen, der kan få barnet til at sove eller spise ordentligt.

Der findes flere forskellige modeller på markedet, og de kan inddeles i tre forskellige grupper. Den første gruppe af næsesugere består af to dele; en spids der føres ind i barnets næsebor, og en klemme der presses sammen. Den anden gruppe består af et mundstykke og en suger – med denne type næsesuger er det forælderen, der styrer sugestyrken. Den tredje slags næsesuger er den elektroniske, som er batteridrevet og ved hjælp af en lille motor skaber den sugekraft, der er nødvendig for at rense barnets næse.

Et godt råd inden brug er at skylle næsesugeren igennem med saltvand og så skylle barnets næse med saltvandet, der både fås som pipetter til babyer og på sprayflaske til lidt større børn. Saltvand hjælper også med at opløse hårdt eller sejt slim, så det lettere kan suges ud med næsesugeren. Husk, at du aldrig må suge kraftigere end nødvendigt, da du ellers risikerer, at barnets slimhinder bliver beskadiget.

?
Log ind

Bliv PriceRunner Plus-medlem

Ikke medlem? Bliv medlem