Opdateret  

Pudder: 6 produkter i test

PriceRunner

Leder du efter en pudder for at få en perfekt finish og et naturligt look? En god makeup starter med at have styr på basen. Vi har testet puddere, både løst og presset, fra de populære brands, herunder Sensai, MAC og NYX. Læs med og se, hvem der er bedst i test; når vi kigger efter, hvordan pudderet lægger sig på huden, om den let at bruge og embalagen er brugervenlig.

Test af pudder: Fuldend dit look med en god og naturlig pudder

Sådan udførte vi testen

Vores tests er udført af uafhængige eksperter samt afspejler testredaktørens ærlige og objektive holdning.
Udvælgelsen af testede produkter og selve testresultatet udføres uden påvirkning af producenter, butikker eller andre interne/eksterne parter.

Vi udfører selv vores test og tester alle produkter på den måde, de er beregnet til at blive anvendt i virkeligheden.

I vores test af pudder har normale forbrugere med forskellige hudtyper anvendt produkterne. I testen er vi gået ud fra følgende spørgsmål for at bedømme de forskellige produkter og give dem karakterer:

  • Resultat: Hvordan føles pudderet på huden? Bliver der en fin overflade, eller fremhæves tørre partier? Ser huden mat og jævn ud, eller bliver slutresultatet alt for pudret? Bliver resultatet naturligt?

  • Brug: Er pudderet let at påføre, eller skal man arbejde meget for at få et pænt resultat?

  • Emballage: Hvordan er emballagen? Er den brugervenlig eller besværlig? Hvis det er løst pudder: Hvordan doseres produktet? Er der meget spild?

Karakteren er beregnet ud fra den samlede oplevelse af produktet, i forhold til hvad det koster.

Vi har testet nogle af butikkernes populære puddere. Sammenlign priser og find tilbud på din næste pudder på PriceRunner.

1. Sensai Translucent Loose Powder – BEDST I TEST PUDDER

Et transparent pudder, der giver en fejlfri overflade

Sensai Loose Powder Translucent

Det kan virke svært at sammenligne transparente puddere med hinanden. De ser stort set ens ud på overfladen, og ved første øjekast er den eneste forskel ofte prisen. Sensai Translucent Loose Powder er unægtelig et pudder, der koster mere end mange andre. Men selvom det koster mere, så føles pengene godt investerede.

Luksus fra start til slut

Sensai er et mærke, der emmer af luksus, og det skyldes ikke kun prisen. Deres produkter leverer hele vejen, fra forpakning til resultat. Det er også tilfældet med Sensai Translucent Loose Powder. Det løse pudder kommer i en enkel men stilren dåse og er udstyret med en pudderpuf. Pudderpuffer er ikke altid den bedste løsning, men til dette pudder er det en strålende kombination.

Pudder, der er let som fjer

Ud over, at pudderet giver et utroligt silkeglat og jævnt resultat, føles det også fantastisk let på huden. Faktisk mærker man det slet ikke, og det er lige sådan pudder skal være. Det sker alt for tit, at pudder sidder i kager på huden eller får huden til at føles klumpet, stram og tung. Med pudderet fra Sensai behøver man ikke at være urolig – perfekt resultat og fjerlet følelse.

Den eneste ulempe er prisen, der unægtelig er højere end for andre slags pudder. Men er man på jagt efter et løst pudder, der er tæt på perfekt, så er Sensai Translucent Loose Powder et køb, man ikke kommer til at fortryde.

Smukt resultatføles næsten ikke på hudenenkel påføring
Dyrt

Prissammenligning

Sammenlign priser
Notino DK Logo

Sensai Translucent Loose Powder Sættepudder 20 g

326 kr.
Parfumdreams.dk - DK Logo

SENSAI Make-up Foundations Translucent Loose Powder

329 kr.
Lyko DK Logo

Sensai Translucent Loose Powder 20 g

355 kr.

2. The Balm Sexy Mama Anti-shine translucent powder - BEDSTE LAVPRISVALG

Pudder som modvirker glans i ansigtet - selv under svedige forhold

Formel: Presset pudder

The Balm Anti-Shine Translucent Powder Sexy Mama

Sexy Mama fra The Balm har måske nok et lettere plat navn, men det betyder ikke, at det er at produkt, man bare laver sjov med. Det er et transparent pudder, der anvendes til at modvirke glans i ansigtet. Sexy Mama er næsten usynlig efter påføring og absorberer olien nemt og hurtigt, så huden efterlades blød og mat.

Slikeglat og naturligt resultat

Er man bange for, at pudder skal sætte sig i en kedelig kage i ansigtet, kan man føle sig tryg ved The Balm Sexy Mama. Produktet efterlader ingen større spor af pudder, men føles i stedet for om, at man har anvendt såkaldt blotting-papir, der simpelthen har suget al overflødig olie i huden op. Det gør ikke kun huden mat, men fikserer også makeuppen.

Resultatet er silkeglat og næsten ufattelig naturligt. Er man betænkelig ved det begrænsede udvalg af nuancer, er det vigtigt at huske på, at det ikke er pigmenteret pudder – det er transparent. Derfor virker det fint til en bred vifte af hudtoner.

Fjerner blankhed og glans fra ansigtet

Der medfølger ingen applikator til The Balm Sexy Mama, men da det bedste resultat alligevel opnås med et par strøg med en pudderbørste, spiller det ingen rolle. Pudderet fungerer glimrende året rundt.

Men når det er varmest og mest svedigt udenfor, kommer det virkelig til sin ret. Det fjerner hurtigt og effektivt blankhed og glans fra ansigtet. Ikke engang en svedig dag i en forlystelsespark behøver man være urolig for, at ansigtet skinner om kap med tallerkenen, du får serveret din frokost på.

Naturligt resultatpraktisk med spejl i dåseneffektiv mod glans
Plat navnlige lovlig kitchet dåse

3. Linda Hallberg Infinity Filter Loose Setting Powder

Effektivt pudder der er som et instagramfilter på dåse

Formel: Løst pudder

Linda Hallberg Cosmetics Infinity Filter Loose Setting Powder Light

Det er ikke usædvanligt, at vi nu til dags taler om pudder med filterlignende resultat, hvilket naturligvis henviser til de filtre, der kan anvendes på sociale medier.

Giver "filter"-effekt i ansigtet

Linda Hallberg Infinity Filter Loose Setting Powder kommer med løfter om en filtereffekt allerede i navnet, og her er et produkt, som faktisk holder, hvad det lover. Der kræves kun et hurtigt børst med dette pudder for at give et mat, jævnt og samtidig naturligt resultat.

Dette er ikke dækkende pudder, men settingpudder. Med andre ord pudder, der anvendes til at afslutte makeuppen og give den en flot, lidt "blurret" finish. Resultatet er tydeligt, men samtidig usynligt – huden får en silkeglat overflade, og pudderet fungerer nærmest som et filter, uden at det af den grund ser unaturligt ud. Det bliver som en del af huden – en perfekt del.

test-puder-lindahallberg-infinityfilter

Pudderet er meget let at påføre

Selvom tre nuancer kan virke lidt nærigt, så fungerer de til mange både lyse og mørke hudtoner takket være den lette finish. På huden mærker man pudderet, nøjagtig som pudder skal føles: slet ikke.

Faktum er, at det indeholder fugtgivende ingredienser, hvilket er en af grundene til, at det ikke føles ubehageligt tørt i ansigtet, når man har det på. Men på trods af at pudderet ikke mærkes på huden, er det ikke tilfældet, når man ser sig i spejlet. Der bliver man igen og igen imponeret over det flotte resultat, som holder time efter time, hele dagen (eller natten).

Naturligt resultatfri for parabener og talkumgod pris
Som med langt det meste løse pudder opstår der spild ved påføring

4. By Terry Hyaluronic Hydra-Powder

Pudder der giver en effekt næsten lige så magisk som en aksepotbehandling

Formel: Løst pudder

By Terry Hyaluronic Hydra-Powder

Dette prisvindende, farveløse pudder af mikroniseret hyaluronsyre og kiselmikroperler gør ikke bare huden mat, men har også en udviskende effekt på porer og rynker. En midlertidig effekt, naturligvis. For der er tale om makeup, ikke mirakler.

Drøjt pudder, der rækker længe

By Terry Hyaluronic Hydra-Powder er et utrolig drøjt pudder, hvor man virkelig kommer meget langt med meget lidt. Det fungerer naturligvis fantastisk godt som settingpudder oven på makeuppen og hjælper med både at udviske og mattere. Men også på egen hånd, uden nogen foundation eller anden sminke, kommer huden til at se jævnere og silkemat ud med dette pudder.

Ulempen er naturligvis prisen. Det skal overvindes, når man investerer over 400 kroner i et pudder, som man måske ikke har prøvet før. Men det skal siges, at det er pengene værd. Pudderet er desuden så drøjt, at det holder længere, end man forestiller sig, når man ser dåsen.

Får huden til at stramme lidt

Dåsen har en klassisk form med skruelåg. Den nemmeste måde at dosere er at vende bunden i vejret på dåsen, mens låget stadig er skruet ordentligt på. Derefter vender man den om igen og skruer forsigtigt låget af. Det støver lidt, men det er nærmere reglen end undtagelsen med løst pudder. Men der bliver ikke unødvendigt meget spild.

På huden kan det i nogle tilfælde opleves, at produktet får huden til at stramme lidt, og det trækker ned på det ellers gode helhedsindtryk. Har man meget tør hud, fremhæves de tørre partier lidt mere end ønskeligt. Men bortset fra disse to ulemper, så er By Terry Hyaluronic Hyda-Powder på det nærmeste ren askepotmagi.

Udvisker porer og linjer på forbløffende vis
Dyrstrammer lidthar tendens til at fremhæve tørre partier

5. Lumene Nordic Chic Sheer Finish Loose Powder Translucent

Pudder, der giver et storslået resultat til rimelige penge.

Formel: Løst pudder

Lumene Nordic Chic Sheer Finish Loose Powder Translucent

Det finske mærke Lumenes Nordic Chic Sheer Finish Loose Powder Translucent er et dejlig blødt og gennemsigtigt pudder, der fikserer sminken og kontrollerer glans hele dagen. Pudderet absorberer talg, hvilket er grunden til, at huden får en mat finish, der holder i mange timer.

Puder med udviskende effekt

Nøjagtig som meget andet pudder har dette også en lettere udviskende effekt, hvilket er let at arbejde med, hvis man bruger en smule pudder oven på makeup eller bare bruger pudder uden noget under.

Dette er et meget fintmalet produkt, så det lægger sig fint og pænt på huden, uanset om man har tør eller fedtet eller blandet hud. Netop tør hud kan være noget af et problem ved brug af pudder, fordi pudder har tendens til at fremhæve tørre partier i stedet for at skjule dem. Dette er dog ikke et problem med Lumene Nordic Chic Sheer Finish Loose Powder Translucent – pudderet holder et jævnt og stabilt niveau uanset hudtypen. Det gør den anvendelig året rundt, uanset om huden er sommersvedig eller vintertør.

En utrolig prisvenlig pudder

Denne dåse med skruelåg holder længe, hvilket også gør den utroligt prisbillig. Resultatet afspejler slet ikke prisklassen – man kan nærmere narres til at tro, at det er et betydelig dyrere produkt, man har investeret i. Storslået resultat til rimelige penge, det er der aldrig noget galt med!

Tegnebogsvenligholder længeføles dejlig blød på huden
Unødvendigt meget spild

6. MAC Cosmetics Blot Powder

Fantastisk godt pudder der bekæmper refleksioner skarpt

Formel: Presset pudder

MAC Sheertone Blush Peaches

Makeuppen er på plats, det ser godt ud i spejlet. Man tager en selfie for at dobbelttjekke og bliver næsten blændet af refleksionen i panden, der afsløres af fotoet. Hvad gør man? Lad MAC Blot Powder komme til undsætning.

Lækker at bruge

Blot Powder fra MAC er et pudder, der ikke kunne være lettere at bruge. Det er en storfavorit hos mange makeup-artister, netop fordi det fjerner refleksioner på et øjeblik. Det pressede pudders fornemste opgave er at kontrollere glans uden at tilføje farve. Det fikserer desuden foundation og skaber en glat og jævn finish, samtidig med at det maksimerer makeuppens holdbarhed.

Flot finish og nem at opkvikke

Skulle det være nødvendigt med en hurtig opfriskning i løbet af dagen, er det nok med en hurtig påføring af Blot Powder for at give makeuppen et nyt og længere liv. Med dette pudder som finish holder makeuppen sig uden problemer på plads en hel arbejdsdag. Ingen refleksioner, ingen klatter, ingen kager at se. Kun mat, jævnt og fint, nøjagtig som man vil have resultatet med pudder.

Selvom Blot Powder er et produkt, der ikke tilfører farve, fås produktet alligevel i flere forskellige nuancer. Det medfører, at det uanset hudens tone er muligt at opnå et rigtig naturligt resultat. Dette giver selvfølgelig et ekstra plus. Tag en selfie igen og dobbelttjek – nu er det bare dig, der stråler, ikke panden.

Holder fantastisk godtflere nuancer at vælge imellemstabil dåse
Varierer en hel del i pris afhængigt af hvor man køber det

Mere om pudder

Der er en fin linje mellem glød og glans. Vi vil gerne have, at vores hud har glans og ikke ser for mat og kedelig ud, men vi vil heller ikke have det til at se ud, som om vi har været i nærkontakt med en flaske rapsolie. Så hvad gør man? Det er her, pudderet kommer ind i din tilværelse som en ridder i ikke alt for blank rustning.

Sådan bruger man pudder

Nøjagtig som de fleste andre makeupprodukter kan pudder anvendes på forskellige måder. Pudder kan for eksempel have primeregenskaber, så det kan anvendes under makeup til at skabe en jævn overflade. Men det mest almindelige er naturligvis at bruge det, når man er færdig med basen, altså efter foundation og concealer. På den måde låser man effektivt sminken på plads, samtidig med at glans i ansigtet bliver dæmpet i mange timer.

Til at tage pudder på kan man med fordel anvende en større makeupbørste. Man kan købe særlige pudderbørster – gør det! Sådan en har man altid gavn af, og en god pensel holder i mange, lange år. Ved hjælp af børsten fejer du pudderet hen over ansigtet og sørger for, at der ikke ligger for meget produkt på samme sted. Det kan godt at huske, at det plejer at sne lidt omkring ansigtet, mens man lægger pudder på. Det gælder både fast og løst pudder. Derfor kan det være en god ide at beskytte især mørke bluser med et håndklæde, eller i hvert fald børste eventuelt pudder af toppen, inden man tager hul på resten af dagen.

  • Bedst i test
  • Tilbud
  • Guides
  • Om os