Vi gemmer data om din brug af sitet i cookies. Ved fortsat brug accepterer du dette

Cookiepolitik

Test af pudder - Fuldend dit look med en god og naturlig pudder

AfPriceRunnerOpdateret 30. juli 2019

Leder du efter en pudder for at få en perfekt finish og et naturligt look? En god makeup starter med at have styr på basen. Vi har testet puddere, både løst og presset, fra de populære brands, så du kan vælge rigtigt. Til bedst i test udpeger vi en pudder fra Linda Hallberg Cosmetics, som efterlader huden med en silkeglat overflade.

Sådan udførte vi testen

Vi udfører selv vores test og tester alle produkter på den måde, de er beregnet til at blive anvendt i virkeligheden.

I vores test af pudder har normale forbrugere med forskellige hudtyper anvendt produkterne. I testen er vi gået ud fra følgende spørgsmål for at bedømme de forskellige produkter og give dem karakterer:

  • Resultat: Hvordan føles pudderet på huden? Bliver der en fin overflade, eller fremhæves tørre partier? Ser huden mat og jævn ud, eller bliver slutresultatet alt for pudret? Bliver resultatet naturligt?

  • Brug: Er pudderet let at påføre, eller skal man arbejde meget for at få et pænt resultat?

  • Emballage: Hvordan er emballagen? Er den brugervenlig eller besværlig? Hvis det er løst pudder: Hvordan doseres produktet? Er der meget spild?

Karakteren er beregnet ud fra den samlede oplevelse af produktet, i forhold til hvad det koster.

1. Linda Hallberg Infinity Filter Loose Setting Powder - BEDST I TEST PUDDER

Effektivt pudder der er som et instagramfilter på dåse

Formel: Løst pudder Prisklasse: Middel

Det er ikke usædvanligt, at vi nu til dags taler om pudder med filterlignende resultat, hvilket naturligvis henviser til de filtre, der kan anvendes på sociale medier. Linda Hallberg Infinity Filter Loose Setting Powder kommer med løfter om en filtereffekt allerede i navnet, og her er et produkt, som faktisk holder, hvad det lover. Der kræves kun et hurtigt børst med dette pudder for at give et mat, jævnt og samtidig naturligt resultat.

Dette er ikke dækkende pudder, men settingpudder. Med andre ord pudder, der anvendes til at afslutte makeuppen og give den en flot, lidt "blurret" finish. Resultatet er tydeligt, men samtidig usynligt – huden får en silkeglat overflade, og pudderet fungerer nærmest som et filter, uden at det af den grund ser unaturligt ud. Det bliver som en del af huden – en perfekt del.

Pudderet er meget let at påføre

Selvom tre nuancer kan virke lidt nærigt, så fungerer de til mange både lyse og mørke hudtoner takket være den lette finish. På huden mærker man pudderet, nøjagtig som pudder skal føles: slet ikke.

Faktum er, at det indeholder genfugtende ingredienser, hvilket er en af grundene til, at det ikke føles ubehageligt tørt i ansigtet, når man har det på. Men på trods af at pudderet ikke mærkes på huden, er det ikke tilfældet, når man ser sig i spejlet. Der bliver man igen og igen imponeret over det flotte resultat, som holder time efter time, hele dagen (eller natten).

Naturligt resultatfri for parabener og talkumgod pris
Som med langt det meste løse pudder opstår der spild ved påføring

2. The Balm Sexy Mama Anti-shine translucent powder

Pudder som modvirker glans i ansigtet - selv under svedige forhold

Formel: Presset pudder Prisklasse: Middel

The Balm Sexy Mama

Sexy Mama fra The Balm har måske nok et lettere plat navn, men det betyder ikke, at det er at produkt, man bare laver sjov med. Det er et transparent pudder, der anvendes til at modvirke glans i ansigtet. Sexy Mama er næsten usynlig efter påføring og absorberer olien nemt og hurtigt, så huden efterlades blød og mat.

Er man bange for, at pudder skal sætte sig i en kedelig kage i ansigtet, kan man føle sig tryg ved The Balm Sexy Mama. Produktet efterlader ingen større spor af pudder, men føles i stedet for om, at man har anvendt såkaldt blotting-papir, der simpelthen har suget al overflødig olie i huden op. Det gør ikke kun huden mat, men fikserer også makeuppen. Resultatet er silkeglat og næsten ufattelig naturligt. Er man betænkelig ved det begrænsede udvalg af nuancer, er det vigtigt at huske på, at det ikke er pigmenteret pudder – det er transparent. Derfor virker det fint til en bred vifte af hudtoner.

Der medfølger ingen applikator til The Balm Sexy Mama, men da det bedste resultat alligevel opnås med et par strøg med en pudderbørste, spiller det ingen rolle. Pudderet fungerer glimrende året rundt. Men når det er varmest og mest svedigt udenfor, kommer det virkelig til sin ret. Det fjerner hurtigt og effektivt blankhed og glans fra ansigtet. Ikke engang en svedig dag i en forlystelsespark behøver man være urolig for, at ansigtet skinner om kap med tallerkenen, du får serveret din frokost på.

Naturligt resultatpraktisk med spejl i dåseneffektiv mod glans
Plat navnlige lovlig kitchet dåse

Se pris hos:

Signatura

3. Lumene Nordic Chic Sheer Finish Loose Powder Translucent

Pudder der giver et storslået resultat til rimelige penge.

Formel: Løst pudder Prisklasse: Lavpris

Lumene Nordic Chic Sheer Finish Loose Powder Translucent

Det finske mærke Lumenes Nordic Chic Sheer Finish Loose Powder Translucent er et dejlig blødt og gennemsigtigt pudder, der fikserer sminken og kontrollerer glans hele dagen. Pudderet absorberer talg, hvilket er grunden til, at huden får en mat finish, der holder i mange timer.

Nøjagtig som meget andet pudder har dette også en lettere udviskende effekt, hvilket er let at arbejde med, hvis man bruger en smule pudder oven på makeup eller bare bruger pudder uden noget under. Dette er et meget fintmalet produkt, så det lægger sig fint og pænt på huden, uanset om man har tør eller fedtet eller blandet hud. Netop tør hud kan være noget af et problem ved brug af pudder, fordi pudder har tendens til at fremhæve tørre partier i stedet for at skjule dem. Dette er dog ikke et problem med Lumene Nordic Chic Sheer Finish Loose Powder Translucent – pudderet holder et jævnt og stabilt niveau uanset hudtypen. Det gør den anvendelig året rundt, uanset om huden er sommersvedig eller vintertør.

Denne dåse med skruelåg holder længe, hvilket også gør den utroligt prisbillig. Resultatet afspejler slet ikke prisklassen – man kan nærmere narres til at tro, at det er et betydelig dyrere produkt, man har investeret i. Storslået resultat til rimelige penge, det er der aldrig noget galt med!

Tegnebogsvenligholder længeføles dejlig blød på huden
Unødvendigt meget spild

Se pris hos:

Cocopanda DK

4. By Terry Hyaluronic Hydra-Powder

Pudder der giver en effekt næsten lige så magisk som en aksepotbehandling

Formel: Løst pudder Prisklasse:Premium

By Terry Hyaluronic Hydra-Powder

Dette prisvindende, farveløse pudder af mikroniseret hyaluronsyre og kiselmikroperler gør ikke bare huden mat, men har også en udviskende effekt på porer og rynker. En midlertidig effekt, naturligvis. For der er tale om makeup, ikke mirakler. By Terry Hyaluronic Hydra-Powder er et utrolig drøjt pudder, hvor man virkelig kommer meget langt med meget lidt. Det fungerer naturligvis fantastisk godt som settingpudder oven på makeuppen og hjælper med både at udviske og mattere. Men også på egen hånd, uden nogen foundation eller anden sminke, kommer huden til at se jævnere og silkemat ud med dette pudder.

Ulempen er naturligvis prisen. Det skal overvindes, når man investerer over 400 kroner i et pudder, som man måske ikke har prøvet før. Men det skal siges, at det er pengene værd. Pudderet er desuden så drøjt, at det holder længere, end man forestiller sig, når man ser dåsen. Dåsen har en klassisk form med skruelåg. Den nemmeste måde at dosere er at vende bunden i vejret på dåsen, mens låget stadig er skruet ordentligt på. Derefter vender man den om igen og skruer forsigtigt låget af. Det støver lidt, men det er nærmere reglen end undtagelsen med løst pudder. Men der bliver ikke unødvendigt meget spild.

På huden kan det i nogle tilfælde opleves, at produktet får huden til at stramme lidt, og det trækker ned på det ellers gode helhedsindtryk. Har man meget tør hud, fremhæves de tørre partier lidt mere end ønskeligt. Men bortset fra disse to ulemper, så er By Terry Hyaluronic Hyda-Powder på det nærmeste ren askepotmagi.

Udvisker porer og linjer på forbløffende vis
Dyrstrammer lidthar tendens til at fremhæve tørre partier

Se pris hos:

Parfume-Klik.dk

5. MAC Powder Blush Peaches

Fantastisk godt pudder der bekæmper refleksioner skarpt

Formel: Presset pudder Prisklasse: Middel

MAC Powder Blush Peaches

Makeuppen er på plats, det ser godt ud i spejlet. Man tager en selfie for at dobbelttjekke og bliver næsten blændet af refleksionen i panden, der afsløres af fotoet. Hvad gør man? Lad MAC Blot Powder komme til undsætning.

Blot Powder fra MAC er et pudder, der ikke kunne være lettere at bruge. Det er en storfavorit hos mange makeup-artister, netop fordi det fjerner refleksioner på et øjeblik. Det pressede pudders fornemste opgave er at kontrollere glans uden at tilføje farve. Det fikserer desuden foundation og skaber en glat og jævn finish, samtidig med at det maksimerer makeuppens holdbarhed.

Skulle det være nødvendigt med en hurtig opfriskning i løbet af dagen, er det nok med en hurtig påføring af Blot Powder for at give makeuppen et nyt og længere liv. Med dette pudder som finish holder makeuppen sig uden problemer på plads en hel arbejdsdag. Ingen refleksioner, ingen klatter, ingen kager at se. Kun mat, jævnt og fint, nøjagtig som man vil have resultatet med pudder.

Selvom Blot Powder er et produkt, der ikke tilfører farve, fås produktet alligevel i flere forskellige nuancer. Det medfører, at det uanset hudens tone er muligt at opnå et rigtig naturligt resultat. Dette giver selvfølgelig et ekstra plus. Tag en selfie igen og dobbelttjek – nu er det bare dig, der stråler, ikke panden.

Holder fantastisk godtflere nuancer at vælge imellemstabil dåse
Varierer en hel del i pris afhængigt af hvor man køber det

Se pris hos:

Lookfantastic

6. Isadora Ultra Cover Compact Powder SPF20 #18 Camouflage

Mat pudder der effektivt dækker røde partier

Formel: Presset pudder Prisklasse: Lavpris

Isadora Ultra Cover Compact Powder SPF20 #18 Camouflage

Der er ingen grund til et overtræk på kontoen for at købe et godt pudder. Der er faktisk mange budgetvenlige puddere af høj standard, som giver strålende resultater. IsaDora Ultra Cover Compact Powder er et af dem.

I en praktisk dåse med spejl i låget vil dette pressede pudder effektivt skære ned på den tid, du bruger på at gøre dig klar om morgenen. Ved hjælp af den medfølgende, vaskbare svamp påføres pudderet næsten latterligt let, og resultatet kan ses med det samme. IsaDora Ultra Cover Compact Powder dæmper effektivt rødmen og overfladiske blodkar, i mange tilfælde så godt at de skjules helt.

Dette pudder er måske primært til brug i stedet for en foundation, så dækkende kan det blive. Det kan selvfølgelig også fint anvendes som settingpudder, hvis man er lidt mere forsigtig med påføringen og vælger en børste i stedet for den medfølgende svamp. Svampen lægger produktet tykkere på, end det er muligt med en pudderbørste, hvilket også er en af årsagerne til dækningen.

Desværre fås pudderet ikke i særlig mange nuancer. Mens man med et fint settingpudder ikke behøver nogle større bredde i nuanceudvalget, kræver et dækkende pudder naturligvis, at man i langt større grad kan matche det med sin egen hudtone. Det er synd. For resultatet er ellers fløjlsblødt, mat og jævnt – men intet af dette kan dække et dårligt farvematch.

Dækker røde partier effektivtmat og jævn finish
For lille udvalg af nuancer

Se pris hos:

Cocopanda DK

7. NYX NoFilter Finishing Powder Porcelain

Pudder i lavprisklassen der egner sig godt i mildt vejr

Formel: Presset pudder Prisklasse: Lavpris

NYX NoFilter Finishing Powder Porcelain

Endnu et pudder der lover en filtereffekt efter en enkelt tur med en pudderbørste. Det lyder for godt til at være sandt, og det er desværre også tilfældet her.

De første, lidt køligere måneders brug fungerede pudderet udmærket. Det lage sig fint uden at se pudret ud, holdt godt over hele arbejdsdagen og følges aldrig kaget eller stramt i ansigtet. Men med det varme sommervejr kom problemerne også.

I takt med den stigende udetemperatur virker det som om, at NYX Professional Makeup No Filter Finishing Powder får kolde fødder og ikke længere vil være med. Det kryber ned mod øjne, næse og mund. Trods en grundig base lader hele makeuppen til at begynde at glide længe inden frokost. Naturligvis er det generelt svært med makeup på rigtig varme dage. Men så slemt opfører makeup sig altså sjældent. Især ikke når man har brugt pudder, netop for at slippe for en flod af sminke i ansigtet.

Dette er simpelthen et produkt, er fungerer bedst ved mildere temperaturer. Bestemmer man sig for at købe den, kan man sagtens bruge den cirka ni af årets tolv måneder. Men derefter er det tid til at give No Filter Finishing Powder sommerferie og i stedet satse på et produkt, der kan holde stand mod høje udetemperaturer.

God prisfungerer godt i midt vejr
Glider af ansigtet i varmt vejr

Se pris hos:

Luxplus DK

Mere om pudder

Der er en fin linje mellem glød og glans. Vi vil gerne have, at vores hud har glans og ikke ser for mat og kedelig ud, men vi vil heller ikke have det til at se ud, som om vi har været i nærkontakt med en flaske rapsolie. Så hvad gør man? Det er her, pudderet kommer ind i din tilværelse som en ridder i ikke alt for blank rustning.

Sådan bruger man pudder

Nøjagtig som de fleste andre makeupprodukter kan pudder anvendes på forskellige måder. Pudder kan for eksempel have primeregenskaber, så det kan anvendes under makeup til at skabe en jævn overflade. Men det mest almindelige er naturligvis at bruge det, når man er færdig med basen, altså efter foundation og concealer. På den måde låser man effektivt sminken på plads, samtidig med at glans i ansigtet bliver dæmpet i mange timer.

Til at tage pudder på kan man med fordel anvende en større makeupbørste. Man kan købe særlige pudderbørster – gør det! Sådan en har man altid gavn af, og en god pensel holder i mange, lange år. Ved hjælp af børsten fejer du pudderet hen over ansigtet og sørger for, at der ikke ligger for meget produkt på samme sted. Det kan godt at huske, at det plejer at sne lidt omkring ansigtet, mens man lægger pudder på. Det gælder både fast og løst pudder. Derfor kan det være en god ide at beskytte især mørke bluser med et håndklæde, eller i hvert fald børste eventuelt pudder af toppen, inden man tager hul på resten af dagen.

Log ind

Bliv gratis medlem