Vi gemmer data om din brug af sitet i cookies. Ved fortsat brug accepterer du dette

Cookiepolitik

Skråstol: 9 modeller i test

Af PriceRunner Opdateret 09.10.2017

Vi har testet skråstole og udpeger BabyBjörn Balance Soft til bedst i test. Det er en skråstol, der er nem at flytte, virker praktisk og gynger fantastisk, samtidig med at den tilbyder god siddekomfort til barnet.

Alle vores testere er rørende enige om, at BabyBjörn Balance Soft er så god, at vi faktisk ikke har fantasi til at forestille os nogen forbedringer. Stokke Steps Bouncer skråstol præsterer også godt i testen med et løst spædbarnsindlæg og mulighed for at kunne bruges sammen med Stokke Steps højstol.

Sådan udførte vi testen

Vi udfører alle vores tests selv og tester alle produkter i virkeligheden. I vores vurderinger af skråstole er vi gået ud fra flere forskellige parametre i vores karaktergivning. I slutningen af hver anmeldelse er også prisniveauet vurderet, da en skråstol kan koste lige fra 200 kroner og op til 2.000 kroner og vi mener, at funktionerne bør afspejle prisen.

  • Funktioner
    Kan skråstolen klappes sammen, kan ryglænet vinkles, og kan den skifte mellem at gynge og låses fast i en stilling?

  • Betræk
    Er materialet venligt mod barnets hud, er stoffet økologisk, og kan betrækket vaskes eller rengøres på anden vis

  • Gyngebevægelse
    Er gyngebevægelsen blød eller rykvis, kan barnet selv få skråstolen i bevægelse, og holder gyngebevægelsen længe, eller skal man hele tiden sætte den i gang igen?

Vi har hovedsagelig ladet familier med børn under 6 måneder prøvesidde de forskellige skråstolemodeller, men i de tilfælde, hvor producenterne tillader anvendelse i længere tid, er funktionerne også testet af børn på over et år. De fleste skråstole har ingen aldersgrænse, men derimod ofte en anbefalet alder for bedst brug.

Bedst i test

BabyBjörn Balance Soft

Prisklasse: Premium Maks. vægt: 13 kg Vægt: 2,1 kg. Vask: Aftageligt betræk, 40 grader Mål sammenklappet: 39 x 89 x 11 cm Gyngestilling: Ja. Fast stilling: Nej. Antal positioner: 3 stk. Liggestilling?: Nej. Tilbehør og funktioner: Legebøjler – tilkøbes separat.


BabyBjörns skråstol Balance Soft har sine rødder i et oprindeligt design fra 60'erne og har således været med i halvtreds år. Det er imponerende! Det gør også, at vi ikke bliver overraskede, når vi indser, at BabyBjörn dominerer vores test af skråstole både på funktion og kvalitet – øvelse gør mester.

En god skråstol skal være mobil og enkel, og BabyBjörn har på genial vis kombineret disse egenskaber. Balance Soft kan med et enkelt greb klappes helt sammen og er meget nem at stille til side eller tage med på rejser. Det er heller ikke noget problem at flytte rundt på den i hjemmet, og skråstolen er fleksibel nok af sin størrelse til at kunne bruges som sæde på badeværelsegulvet, når forælderen tager et brusebad, selvom man har begrænset plads.

Sædet er udformet med en tydelig fordybning til numsen, så barnet sidder trygt og stabilt i den rigtige stilling. Skråstolen kan vinkles i 3 forskellige stillinger, og den har en hvilestilling, der er god nok til, at barnet kan sove komfortabelt. Fastspænding af barnet sker både nemt og lydløst. Når barnet er blevet større, kan man desuden vende betrækket om, og anvende Balance Soft som en lille lænestol.

BabyBjörns skråstol gynger fænomenalt. Med en fod på stellet kan man nemt lave et godt tempo, og en større baby kan selv sætte skråstolen i bevægelse. BabyBjörn Balance Soft har et betræk, der fås i flere forskellige materialer. Der fås blandet andet et skråstolsbetræk til at holde barnet svalt om sommeren og et andet i blød, luksuriøs soft jersey.

Betrækket kan fjernes helt fra rammen og vaskes i maskine, hvilket virker som en nødvendighed med tanke på målgruppens evne til at udgyde både det ene og det andet. En aktivitetsbøjle kan tilkøbes separat og klemmes fast på skråstolens ramme. Dette tilbehør har været meget populært hos alle vores testbabyer og er noget, vi kan anbefale.

Alle vores testere er rørende enige om, at BabyBjörn Balance Soft er så god, at vi faktisk ikke har fantasi til at forestille os nogen forbedringer. Prisen er høj, men hvis man har råd, så er det vores absolutte anbefaling, at det bestemt er pengene værd at investere i en BabyBjörn Balance Soft, og derfor udvælger vi den til bedst i test.

Gynger fantastisknem at flytte og smidighøj komfort for barnet
Høj pris

Stokke Steps Bouncer

Prisklasse: Premium Maks. vægt: 13 kg Vægt: 3,5 kg Vask: Ja, aftageligt betræk Mål sammenklappet: 80 x 13 x 53 cm. Gyngestilling: Ja. Fast stilling: Nej. Antal positioner: 4 stk. Liggestilling?: Nej Tilbehør og funktioner: Aftagelig bøjle til legetøj medfølger.


Stokke Steps Bouncer er en skråstol i premium-prisklassen, men den virker til at være pengene værd, især hvis man også vælger at anskaffe Stokkes spisestol Stokke Steps, som skråstolen kan fastgøres på. På den måde får man en virkelig god pakkeløsning med siddeplads til dit barn fra nyfødt op til skolealderen.

Som separat skråstol skiller Stokke Steps Bouncer sig ikke lige så meget ud. Men den holder et jævnt og højt kvalitetsniveau og har egentlig alle de egenskaber, man kan ønske sig. Skråstolen kan vinkles i fire forskellige stillinger. Den mest tilbagelænede er udmærket til det nyfødte barn, og siddekomforten er meget god takket være spædbarnsindlægget, der medfølger til Stokke Steps Bouncer.

Indlægget udfylder sædet effektivt og gør, at babyen får støtte til både krop og hoved. For at ændre stilling skal man dreje på et greb på undersiden af skråstolen. Den stejleste siddestilling giver en god svingning, så den lidt større baby selv kan få den til at gynge.

Uden spædbarnsindlægget er der også god plads til lidt større babyer, og til mere vågne børn medfølger der en praktisk legetøjsbøjle. Den kan klikkes fast på begge sider af skråstolen og fjernes helt, hvis man ikke vil bruge den. I bøjlen kan man fastgøre sine eget legesager eller andre blikfang.

Hvis man vil have skråstolen med på en rejse, så kan den hurtigt klappes sammen, så den bliver helt fald, kun godt en decimeter høj. Den er stadigvæk ret så bred og lang, men formatet gør den nem at pakke. Et ekstra plus er, at den har et lille gummispænde, som man kan låse den sammen med, så skråstolen ikke bliver klappet ud, når man løfter den op.

Der er intet på Stokke Steps Bouner, der får anmærkninger fra os, men til den høje pris havde vi forventet noget mere. Har man imidlertid tænkt sig at investere i hele Stokke Steps-pakken, så bliver skråstolen dog uden tvivl pengene værd.

Gynger godtkan anvendes på Stokke Steps spisestolmeget god komfort for barnet
Dyr

Skip Hop Babysitter

Prisklasse: Premium Maks. vægt: 11 kg Vægt: 6,3 kg Vask: Aftageligt betræk, 40 grader Mål sammenklappet: 50 x 77 x 23 cm Gyngestilling: Ja Fast stilling: Nej Antal positioner: Kan ikke vinkles Liggestilling?: Nej. Tilbehør og funktioner: Legebøjle med et stk. legetøj medfølger

I lang tid lignede alle skråstole stort set hinanden, og der var nærmest kun mærket til forskel. Nu er begrebet skråstol blevet udvidet, og de får flere funktioner. Skip Hop Babysitter afviger i mange henseender fra den klassiske model og satser i stedet på at være en slags hybrid mellem skråstol og babystol.

Den gynger, og et barn på omkring 3-4 måneder med normal styrke kan selv få den i gang, men dette er ikke skråstolens styrke. Det faktum at skråstolen kan indstilles i højden, gør derimod, at den hurtigt opfylder en vigtig funktion i hjemmet. Skråstolen sidder på en robust sokkel. Med en drejeknap kan skråstolen hæves fra en højde på 58 cm op til 86 cm.

På den måde kan barnet først sættes på stuegulvet i højde med legesagerne og kan derefter sidde med ved spisebordet. 86 cm er ikke nok til at nå op til bordpladen, men babyen kommer højt nok op til at kunne se sine familiemedlemmer i øjnene og slipper for at se på deres fødder under hele middagen.

Skip Hop Babysitter kan klappes helt sammen ved hjælp af en særlig nøgle, der naturligvis medfølger. Den er dog stadig stor og ret tung, og er således ikke en skråstål, man lige tager med på ferie. Betrækket kan tages af og vaskes. Et indlæg til de mindste babyer medfølger og hjælper med at justere, så selen sidder rigtigt. Selen kan reguleres i længen, men ikke justeres i højden. Selespænderne er lette at bruge, og barnet sidder bekvemt og let tilbagelænet.

Den medfølgende legetøjsarm kan tages af og er meget velkonstrueret. Den kan vinkles i flere stillinger og klappes helt tilbage. Det lille legetøj med spejl, der medfølger, fanger hurtigt babyens blik, men man vælger selvfølgelig selv, hvad man vil hænge i armen. Under sædet sidder batterirummet til 3 stk. LR14/C-batterier, og på forsiden er der et sæt knapper. Der kan man aktivere en vibrationsstilling samt to vuggeviser og to forskellige naturlyde.

Skip Hop Babysitter er dyr, den er stor, og den er tung at flytte rundt i hjemmet. Men da babyen kan sidde lige så bekvemt som i en almindelig skråstol og samtidig komme op på niveau med resten af familien, bliver den hurtigt populær. Er budgettet og pladsen stor nok, så har både baby og forælder stor glæde af Skip Hop Babysitter.

Kan justeres i højdenmeget god legetøjsarmvibrationer og lyd kan slås til
Tungstor både slået op og klappet sammendyr

Nuna Leaf

Prisklasse: Premium. Maks. vægt: 9/26 kg. Vægt: 5,2 kg. Vask: Aftageligt betræk, 40 grader. Mål sammenklappet: Kan ikke klappes sammen, foden kan dog tages af. Gyngestilling: Ja. Fast stilling: Ja. Antal positioner: Kan ikke indstilles. Liggestilling?: Nej. Tilbehør og funktioner: Legebøjle, kaleche ned indbygget insektnet, støjsvag motor med 6 hastigheder – købes separat.

Nuna Leaf er en anderledes skråstol, som alligevel formår at tilfredsstille de fleste af vores ønsker. Leaf er et premiumprodukt. Det kan ses på prisen, men mærkes også på konstruktion og materialevalg. Skråstolen føles helt enkelt luksuriøs, og det anvendte kugleleje er i topklasse.

Nuna Leaf gynger nemlig ikke op og ned, som vi har vænnet os til, at skråstole skal. Den svinger i stedet fra side til side. Det giver en anden effekt for barnet, men den blødt gyngende bevægelse kan have en meget god beroligende og søvndyssende effekt. Med et let puf sættes Nuna Leaf i bevægelse og holder derefter svingningen i gang så længe, at man når at spekulere over, om der er en skjult motor indeni. Det er der ikke, men det er derimod muligt at købe en som tilbehør.

Nuna Leaf kan ikke vinkles, men har en fast hældning. Stillingen er godt afbalanceret og virker for det meste meget godt. Men en baby, der er blevet nogle måneder og gerne vil kunne se sig bedre omkring, vil måske gerne sidde mere oprejst.

Nuna Leaf kan ikke klappes sammen og er derfor mindre egnet til at medbringe på rejser. Ved hjælp af et værktøj kan foden tages af sædet, så Leaf bliver mere kompakt ved længere tids opbevaring. Vi skal dog ikke lægge skjul på, at Nuna Leaf er stor. Da den svinger fra side til side, fylder den derudover en del, når den er i brug. Hvis man ikke har så meget plads, kan det blive svært at finde en god placering til Leaf, og i et lille badeværelse er der måske slet ikke plads til den.

Nuna Leaf er stabil, der er ingen fare for, at den vælter. Betrækket er fremstillet af babyvenligt Oeko-tex-godkendt stof og kan tages af og vaskes. Stolen leveres med en separat siddehynde for at gøre rengøringen endnu lettere. Vi havde gerne set, at selen, der holder barnet på plads, havde haft et mindre højlydt burrebånd, så barnet ikke risikerer at blive vækket af den. Holder til legetøj og solskærm kan tilkøbes separat.

For familien, der på forhånd ved, at babyen er glad for gyngende bevægelser og har plads til overs i hjemmet, er Nuna Leaf et førsteklasses, velbygget produkt, omend prisen er saftig.

Blødsvingende bevægelselang bevægelsestidgod til at dysse barnet i søvn
Dyrfylder megetkan ikke klappes sammen

4moms MamaRoo 4.0

Højteknologisk skråstol med mange forskellige gyngeindstillinger og justerbart sæde

Prisklasse: Premium Maksimumsvægt: 9 kg Vægt: 7 kg Vask: Aftageligt betræk, 40 grader Mål sammenklappet: Kan ikke klappes sammen, men kan monteres ned Gyngestilling: Ja, 5 forskellige Fast stilling: Nej Antal positioner: Trinløst justerbar fra siddestilling til god hvilestilling Liggestilling?: Nej Tilbehør og funktioner: Spædbarnsindlæg

4moms MamaRoo 4.0 er en højteknologisk skråstol, der virkelig løfter skråstolsbegrebet til et nyt niveau. Den leveres kompakt i en praktisk kasse, men det er ikke besværligt at montere den, meget i kraft af en manual, der er meget let at forstå. Når barnet er vokset fra MamaRoo 4.0, er det nemt at montere skråstolen ned igen, men der er ingen nem måde bare at klappe den sammen i en fart til transport.

MamaRoo 4.0 drives ved hjælp af en netadapter, og selvom ledningen er lang, gør det, at skråstolen skal placeres inden for en vis afstand fra en stikkontakt. Den fylder desuden ret meget. På skråstolens fod er der et oplyst display, der tydeligt viser de tilgængelige anvendelsesmuligheder.

Skråstolen kan bevæge sig med 5 forskellige gyngemønstre, og intensiteten af bevægelserne kan indstilles – fra en beroligende gyngen til en mere aktiv af slagsen. Udover at bruge displayet kan man også styre MamaRoo 4.0 med en app. Der medfølger en aftagelig arm med tre stykker legetøj, og man kan også hænge andre genstande op i armen.

Det er problemfrit at skifte mellem de forskellige gyngeindstillinger og hastigheder, så man nemt kan starte intensivt og trinvis trappe ned, når barnet er faldet til ro. Sædet kan justeres trinløst mellem siddestilling og en god hvilestilling. Selve siddefladen er skålformet, og hvis man vil gøre den lidt fladere, kan man købe et spædbarnsindlæg til den separat.

Ud over at bevæge sig kan 4moms MamaRoo 4.0 også afspille forskellige, forudprogrammerede lyde eller sluttes til en telefon og afspille musik efter eget valg. Bliver betrækket snavset, kan det nemt tages af og vaskes i maskine. MamaRoo 4.0 er ikke noget for den generelt tilfredse baby og er betydeligt dyrere og mere klodset end en traditionel skråstol. Man kan heller ikke vide i forvejen, om gyngemønstre og lyde passer til ens eget barn, så man tager altid en chance med købet.

Men hvis det hele går op i en højere enhed, bliver skråstolen pludselig sin vægt værd i guld, og så er det et plus, at det hele ved 4moms MamaRoo 4.0 både virker gennemtænkt og fungerer så problemfrit.

Mange forskellige indstillingsmulighedertrinløst justerbart sædebetrækket kan vaskes
Høj prisfylder megetingen garanti for at alle børn kan lide at sidde i den

Graco Move With Me

Prisklasse: Premium Maks. vægt: 9 kg Vægt: 7,3 kg Vask: Aftageligt betræk, 40 grader Mål sammenklappet: 55 x 40 x 50 cm Gyngestilling: Ja Fast stilling: Ja Antal positioner: To stk Liggestilling?: Nej. Tilbehør og funktioner: Legebøjle med legetøj medfølger

Graco Move With Me hører til kategorien skråstole, men afviger fuldstændig fra den klassiske model, som de fleste forestiller sig, når de hører ordet. Det er en skråstol i den forstand, at man sætter et barn i den, men gyngebevægelsen, der udløses af barnets bevægelser, er blot den simpleste funktion, som Move With Me kan tilbyde.

Selvom modellen ser tung og klodset ud, så er den faktisk forbløffende let med tanke på, at den består af både et sæde og en sokkel. Graco Move With Me er relativt pladskrævende, men kan klappes sammen til transport eller opbevaring. Så bliver den en ret firkantet pakke.

Selve sædet kan vinkles i to stillinger – en lidt mere liggende til de mindste babyer og en mere siddende til børn, der er begyndt at opdage lidt mere af verden. Sædet kan tilpasses yderligere ved hjælp af et medfølgende indlæg. Skråstolen har en fempunktssele med god polstring omkring grenselen. I bøjlen hænger to stykker legetøj, men de kan naturligvis udskiftes med andre. Bøjlen kan også bruges som bærehåndtag.

Er man ude efter action, så er Graco Move With Me det rene tag selv-bord. Sætter man batterier i sædet, kan den vibrere på to forskellige måder. På soklen kan man sætte sædet til at gynge – hastigheden kan justeres. Det er et stort plus, at soklen ikke kun kan køre på batteri, men også med netadapter. Man sparer penge, hvis den står derhjemme, men har stadig mulighed for at have den med ud at rejse.

Skråstolen kan også afspille lyd. Den har flere forskellige melodier, men også naturlyde som bølgeskvulp og beroligende brusen fra en regnskov. Man kan også slutte sin egen MP3-afspiller eller telefon til skråstolens højttalere, og dette fungerer fint, da gyngemotoren har et relativt lavt lydniveau. Graco Move With Me er ikke interessant, hvis man søger en klassisk skråstol, men har man et barn, som kun er glad eller rolig, når der sker noget, er dette et godt alternativ, som har meget at tilbyde.

Mange forskellige funktionerkan afspille lyde fra telefonenlet at tilpasse efter barnets alder
Fylder ret megetkræver at barnet spændes fast med selehøj pris

Bumbo Floor Seat

Prisklasse: Lavpris Maks. vægt: Findes ikke, anbefalet alder er 4-12 mdr Vægt: 1,5 kg. Vask: Tørres af Mål sammenklappet: 23 cm høj, 37 cm i diameter Gyngestilling: Nej. Fast stilling: Ja Antal positioner: 1 stk. Liggestilling?: Nej. Tilbehør og funktioner: Legebord – tilkøbes separat.

Bumbo Babysitter er et unikt produkt. På en måde udfylder den ganske vist cirka samme funktion som en traditionel skråstol. Men samtidig har Bumboen sit helt eget udseende og konstruktion. Bumbo Babysitter er beregnet til brug fra cirka 3 måneders alder og hjælper babyen med at sidde oprejst ved at støtte ryggen og holde ben og bagdel i den rette stilling.

Denne måde at sidde på plejer at være mest populært hos babyer, der er begyndt at blive lidt trætte af den tilbagelænede gyngen i en almindelig skråstol og gerne vil op og kunne se sig bedre omkring. Men det gør også, at Bumboen anvendes på en anden måde. En skråstol kan være et bekvemt hvilested og kan find anvendes til et træt barn, der måske endda kan tage en lur i den. Bumbo Babysitter kræver mere aktivt arbejde fra barnet og anvendes dermed ofte i lidt kortere, men mere intensive sessioner.

Den samlede anvendelsesperiode er også kortere for en Bumbo Babysitter end for en traditionel skråstol. Det drejer sig oftest om 2-4 måneder, hvor barnet er stærkt nok til at kunne sidde med Bumboens støtte, men ikke kan sidde selv. Så snart barnet kan sidde stabilt på egen hånd, har Bumboen udspillet sin rolle. Samtidig er prisen overkommelig, og Bumboen er nem at holde pæn, så den kan med lethed sælges videre, når ens egen baby er blevet for stor.

Vi anbefaler, at man køber bordet til, hvilket gør prisen højere, men gør generelt baby en glasere og mere tilfreds med at sidde i sin Bumbo. Uden bordet falder legesager, som barnet mister grebet om, ned på gulvet, og på grund af Bumboens højde kan barnet ikke selv nå dem.

For babyer der er nysgerrige efter at teste den ædle kunst at sidde, tror vi, at Bumboen vil være god at bruge, men den kan ikke rigtig måle sig med alsidigheden og den lange anvendelsesperiode hos en skråstol.

Opmuntrer til at sidde aktivtunik funktion
Kort anvendelsesperiode

Carena Landsort Babysitter

Prisklasse: Lavpris Maks. vægt: 9 kg. Vægt: 3,1 kg. Vask: Aftageligt betræk, håndvask. Gyngestilling: Ja. Fast stilling: Ja. Antal positioner: 3 stk. Liggestilling?: Nej. Tilbehør og funktioner: Legebøjle medfølger.

Carenas skråstol Landsort er en solid konstruktion, er fylder en del, men samtidig virker stabil og robust for barnet at anvende. Maksimumsvægten er standard med 9 kg, og sædet er rummeligt, men lidt for fladt. Vi havde gerne set, at betrækket havde været mere skålformet for at øge barnets komfort. Carena har dog forsynet sin skråstol med en lille nakkestøtte, der virker god, når Landsort skal anvendes af en mindre baby.

Betrækket er af polyester, så hvis ulykken skulle ske, kan skråstolen let tørres af. Det er også muligt at tage betrækket helt af og vaske det i hånden. Carena har to håndtag, som gør det nemt at flytte skråstolen rundt i hjemmet, og ryglænet kan indstilles i flere forskellige vinkler. Fra en næsten liggende for det mindste barn til en mere siddende stilling for den lidt større baby.

Carena Landsort er ikke nem at klappe sammen og derfor ikke en skråstol, der nemt kan pakkes sammen og tages med på en rejse. Vil man stille skråstolen til side til næste barn eller alligevel have den med i bilen, så kan den adskilles i enkeltdele ved at trykke 4 paler ud. Så bliver den flad og fylder ikke så meget.

Carena Landsort kan indstilles i en fast position og en gyngende position. For den faste klapper man nogle små fødder ud på stolens meder. Nøjagtig som på mange andre skråstole med justerbart ryglæn synes vi desværre, at Landsort også gynger lidt for dårligt til, at vi er helt tilfredse. Det er i princippet nødvendigt med konstant aktiv gyngen fra forælderen, da bevægelsen ophører hurtigt, efter skråstolen er sat i gang, men hvis man sider med foden på den, virker den helt fint.

Med til Carena Landsort følger en legebøjle med små tøjfår, der har været meget populær hos børnene og som kan tages helt af skråstolen, hvis man ikke vil bruge den. Det er også muligt at hænge andet legetøj i bøjlen, så barnet får noget nyt at se på. Carenas skråstol virker godt konstrueret og har alle de funktioner, vi ønsker hos en skråstol, men den skulle have gynget bedre for at få en højere karakter.

Stabil konstruktiongo legebøjle og velfungerende nakkestøtte
Ikke så let at klappe sammenkunne have gynget bedre

Chicco Pocket Relax

Prisklasse: Mellem. Maks. vægt: 9 kg. Vægt: 3,1 kg med opbevaringstaske. Vask: Ja, aftageligt betræk. Mål sammenklappet: 79 x 15 x 20,5 cm. Gyngestilling: Ja. Fast stilling: Ja Antal positioner: 3 stk. Liggestilling?: Nej. Tilbehør og funktioner: Opbevaringstaske medfølger.

Chicco Pocket Relax er en skråstol med mange funktioner, hvoraf den mest unikke er, at den kan klappes sammen i både længden, bredden og højden. Sammenklapningen sker i to trin med knapper, der skal trykkes ind, og til Pocket Relax medfølger en opbevaringstaske, som gør det med at tage skråstolen med på rejser.

Betrækket er af polyester og er nemt at tørre af, men kan også tages helt af og vaskes i hånden. Det føles positivt, at skråstolen kan rengøres, men denne type materiale bliver nemt svedigt og virker af og til lidt plasticagtigt mod barnets hud, en løs hynde i et blødere stof havde været bedre.

Chicco Pocket Relax har tre forskellige hældninger for ryglænet og kan også indstille mellem fast og gyngende stilling. Den faste indstilling er god, hvis skråstolen skal anvendes som spisestol. Vi havde dog gerne set, at den gyngende indstilling gyngede bedre. Med den nuværende konstruktion kan vi ikke rigtig få den bevægelse i gang, som vi ønsker hos en god skråstol.

Pocket Relax skråstol kan anvendes fra nyfødt, men sædet er ret fladt og mangler en fordybning, der holder babyen i den rette stilling, hvilket gør, at den virker bedre til lidt ældre babyer. Vi mangler også en god nakkestøtte for at give et nyfødt barn bedre støtte til hoved og nakke. Skråstolens udformning gør det også ekstra vigtigt at spænde barnet ordentligt fast med selen over barnets hofter.

Den store fordel ved Chicco Pocket Relax er, at den er nem at klappe sammen og pakke ned til en rejse, eller hvis man skal på besøg hos venner. Men for at denne funktion skulle være optimal havde vi gerne set, at skråstolen kunne transporteres lige så nemt i hjemmet, men den mangler desværre bæresele eller en anden form for håndtag.

Selvom tanken bag skråstolen virker god, så er udførelsen ikke tilstrækkelig god til at vi bliver tilfredse. Bedre gyngeeffekt, bærehåndtag og en slags hynde til bedre komfort for babyen havde givet Chicco Pocket Relax et gevaldigt løft.

Kan nemt klappes sammen og transporteresgod med tre hældninger
Gynger dårligtmangler bærehåndtag

Alt om skråstol

En skråstol kan være et meget praktisk hjælpemiddel i hverdagen med en lille baby. Ud over barnevogn og seng eller vugge så er en stråstol et af de almindeligste aflastningssteder, og dermed er der også et stort udvalg af forskellige modeller.

Den enkleste form for skråstol består af en metalramme med stof på og er ofte god til at få barnet til at gynge, men mangler muligheder for at vinkle sædet. Denne konstruktion ser man ofte hos ældre modeller, men der findes også moderne varianter med samme opbygning. En mere avanceret form for skråstol kan vinkles mellem sidde-, hvile- og af og til fuld liggestilling. En del skråstole kan også låses i en fast stilling, så skråstolen kan anvendes som en enkel spisestol.

Der finde også skråstole, der mere minder om en automatisk babygynge, der gynger selv, og som også kan have indbyggede funktioner til at afspille musik eller vibrere. Disse kan både være batteridrevne og elektriske, og plejer at være populære blandt forældre til børn med kolik.

En skråstol kan for den lidt større baby være et godt supplement til et aktivitetstæppe, så barnet har flere steder at blive aktiveret. Ved at skifte mellem at sidde og ligge på ryggen eller maven medfører det ingen belastning af ryggen at anvende en skråstol. De fleste skråstole kan anvendes fra barnet er nyfødt, indtil barnet når den vægt, der er skråstolens maksimumsbelastning. I vores test af skråstole gennemgår vi flere modeller og anfører såvel fordele som ulemper.

?
Log ind

Bliv PriceRunner Plus-medlem

Ikke medlem? Bliv medlem