1. Start
  2. Bedst i test

Opdateret  

Skråstol Test: 7 smarte og praktiske skråstole til de små

PriceRunner

Leder du efter et sted at placere din baby en kort stund? En skråstol kan være en smart løsning. Vi har testet populære skråstole fra flere mærker, herunder BabyBjörn, Stokke og Nuna. Læs med og se, hvem der er bedst i test.

Skråstol Test: 10 smarte og praktiske skråstole til de små

Sådan udførte vi testen

Vores tests er udført af uafhængige eksperter samt afspejler testredaktørens ærlige og objektive holdning. Udvælgelsen af testede produkter og selve testresultatet udføres uden påvirkning af producenter, butikker eller andre interne/eksterne parter.

Vi udfører alle vores tests selv og tester alle produkter i virkeligheden. I vores vurderinger af skråstole er vi gået ud fra flere forskellige parametre i vores karaktergivning.

I slutningen af hver anmeldelse er også prisniveauet vurderet, da en skråstol kan koste lige fra 200 kroner og op til 2.000 kroner og vi mener, at funktionerne bør afspejle prisen.

  • Funktioner: Kan skråstolen klappes sammen, kan ryglænet vinkles, og kan den skifte mellem at gynge og låses fast i en stilling?

  • Betræk: Er materialet venligt mod barnets hud, er stoffet økologisk, og kan betrækket vaskes eller rengøres på anden vis

  • Gyngebevægelse: Er gyngebevægelsen blød eller rykvis, kan barnet selv få skråstolen i bevægelse, og holder gyngebevægelsen længe, eller skal man hele tiden sætte den i gang igen?

Vi har hovedsagelig ladet familier med børn under 6 måneder prøvesidde de forskellige skråstolemodeller, men i de tilfælde, hvor producenterne tillader anvendelse i længere tid, er funktionerne også testet af børn på over et år. De fleste skråstole har ingen aldersgrænse, men derimod ofte en anbefalet alder for bedst brug.

Vi har testet et udvalg af markedets populære skråstole. Sammenlign priser og find tilbud på de testede skråstole på PriceRunner.

1. BabyBjörn Balance Soft - BEDST I TEST SKRÅSTOL

Let at flytte og praktisk med fantastisk gyngebevægelse og høj komfort for barnet

Maks. vægt: 13 kg Vægt: 2,1 kg. Vask: Aftageligt betræk, 40 grader Mål sammenklappet: 39 x 89 x 11 cm Gyngestilling: Ja. Fast stilling: Nej. Antal positioner: 3 stk. Liggestilling?: Nej. Tilbehør og funktioner: Legebøjler – tilkøbes separat.


BabyBjörn Balance Soft Mesh

BabyBjörns Balance Soft har sine rødder i et oprindeligt design fra 60'erne og har således været med i 60 år. Det er imponerende! Det gør også, at vi ikke bliver overraskede, når vi indser, at BabyBjörn dominerer vores test af skråstole både på funktion og kvalitet – øvelse gør mester.

En god skråstol skal være mobil og enkel, og BabyBjörn har på genial vis kombineret disse egenskaber.

Meget praktisk format

Balance Soft kan med et enkelt greb klappes helt sammen og er meget nem at stille til side eller tage med på rejser. Det er heller ikke noget problem at flytte rundt på den i hjemmet, og skråstolen er fleksibel nok af sin størrelse til at kunne bruges som sæde på badeværelsegulvet, når forælderen tager et brusebad, selvom man har begrænset plads.

Sædet er udformet med en tydelig fordybning til numsen, så barnet sidder trygt og stabilt i den rigtige stilling. Skråstolen kan vinkles i 3 forskellige stillinger, og den har en hvilestilling, der er god nok til, at barnet kan sove komfortabelt. Fastspænding af barnet sker både nemt og lydløst. Når barnet er blevet større, kan man desuden vende betrækket om, og anvende Balance Soft som en lille lænestol.

Gynger fænomenalt

BabyBjörns skråstol gynger fænomenalt. Med en fod på stellet kan man nemt lave et godt tempo, og en større baby kan selv sætte skråstolen i bevægelse. BabyBjörn Balance Soft har et betræk, der fås i flere forskellige materialer. Der fås blandet andet et skråstolsbetræk til at holde barnet svalt om sommeren og et andet i blød, luksuriøs soft jersey.

Betrækket kan fjernes helt fra rammen og vaskes i maskine, hvilket virker som en nødvendighed med tanke på målgruppens evne til at udgyde både det ene og det andet. En aktivitetsbøjle kan tilkøbes separat og klemmes fast på skråstolens ramme. Dette tilbehør har været meget populært hos alle vores testbabyer og er noget, vi kan anbefale.

Alle vores testere er rørende enige om, at BabyBjörn Balance Soft er så god, at vi faktisk ikke har fantasi til at forestille os nogen forbedringer. Prisen er høj, men hvis man har råd, så er det vores absolutte anbefaling, at det bestemt er pengene værd at investere i en BabyBjörn Balance Soft, og derfor udvælger vi den til bedst i test.

Gynger fantastisknem at flytte og smidighøj komfort for barnet
Høj pris

Prissammenligning

Sammenlign priser

BabyBjörn Bouncer Balance Soft sitter, Gray Beige/White mesh

1.498 kr.

BabyBjörn Balance Soft Skråstol Mesh, Gråbeige/Hvid

1.649 kr.

BabyBjørn Bouncer Balance Soft Mesh -siddemåtte, beige

1.649 kr.

2. Stokke Steps Bouncer - BEDSTE PREMIUMVALG

Meget god komfort for barnet, god gyngefunktion og kan også bruges til Stokke Steps højstol

Maks. vægt: 13 kg Vægt: 3,5 kg Vask: Ja, aftageligt betræk Mål sammenklappet: 80 x 13 x 53 cm. Gyngestilling: Ja. Fast stilling: Nej. Antal positioner: 4 stk. Liggestilling?: Nej Tilbehør og funktioner: Aftagelig bøjle til legetøj medfølger.


Stokke Steps Bouncer

Stokke Steps Bouncer er en skråstol i premium-prisklassen, men den virker til at være pengene værd, især hvis man også vælger at anskaffe Stokkes spisestol Stokke Steps, som skråstolen kan fastgøres på.

På den måde får du en virkelig god pakkeløsning med siddeplads til dit barn fra nyfødt op til skolealderen. Som separat skråstol skiller Stokke Steps Bouncer sig ikke lige så meget ud. Men den holder et jævnt og højt kvalitetsniveau og har egentlig alle de egenskaber, du kan ønske sig.

Flere stillinger og godt indlæg

Skråstolen kan vinkles i fire forskellige stillinger. Den mest tilbagelænede er udmærket til det nyfødte barn, og siddekomforten er meget god takket være spædbarnsindlægget, der medfølger til Stokke Steps Bouncer.

Indlægget udfylder sædet effektivt og gør, at babyen får støtte til både krop og hoved. For at ændre stilling skal man dreje på et greb på undersiden af skråstolen. Den stejleste siddestilling giver en god svingning, så den lidt større baby selv kan få den til at gynge.

God legetøjsbøjle og bedst med højstolen

Uden spædbarnsindlægget er der også god plads til lidt større babyer, og til mere vågne børn medfølger der en praktisk legetøjsbøjle. Den kan klikkes fast på begge sider af skråstolen og fjernes helt, hvis man ikke vil bruge den. I bøjlen kan man fastgøre sine eget legesager eller andre blikfang.

Hvis man vil have skråstolen med på en rejse, så kan den hurtigt klappes sammen, så den bliver helt fald, kun godt en decimeter høj. Den er stadigvæk ret så bred og lang, men formatet gør den nem at pakke. Et ekstra plus er, at den har et lille gummispænde, som man kan låse den sammen med, så skråstolen ikke bliver klappet ud, når man løfter den op.

Der er intet på Stokke Steps Bouner, der får anmærkninger fra os, men til den høje pris havde vi forventet noget mere. Har du imidlertid tænkt dig at investere i hele Stokke Steps-pakken, så bliver skråstolen uden tvivl pengene værd.

Gynger godtkan anvendes på Stokke Steps højstolmeget god komfort for barnet
Høj pris

3. Tiny Love 3-in-1 Rocker Napper Luxe

Skråstol som aktiverer barnet og som takket være justerbart sæde kan anvendes fra spæd

Maksimumsvægt: Op til 18 kg Vask: Aftageligt betræk, 30 grader Gyngestilling: Ja Fast stilling: Ja Antal positioner: 3 Liggestilling: Ja Tilbehør og funktioner: Musikmobil med lyd- og lysfunktion

Tiny Love 3-in-1 Rocker Napper

Lad dig ikke afskrække af, at Tiny Love 3-in-1 Rocker Napper Luxe leveres i cirka tusind dele, der skal samles ud fra en lang vejledning. Den her skråstol er nemlig rigtig let at montere.

Den består af to kraftige meder og et sæde med tre stillinger. Der er en mere oprejst siddestilling, en hvilestilling og en liggestilling. I liggestillingen har Rocker Napper kanter omkring og ser ud som en lille babyseng. Til en lur kan den bestemt anvendes til at lade barnet sove i. Men sædet er af plastic, og den medfølgende hynde (som kan tages ud og vaskes) er ganske vist blød, men ikke særlig tyk.

Derfor virker den ikke egnet til brug som en slags rejseseng.

Størrelsesmæssigt er Rocker Napper tilstrækkelig praktisk til at kunne flyttes omkring i hjemmet. Den er ikke til at løfte med barnet i, men du kan trække den langs med gulvet. Den er lille nok til at kunne stå på gulvet i et normalt stort badeværelse, for eksempel mens man tager et brusebad.

En skråstol som aktiverer barnet

Tiny Love 3-in-1 Rocker Napper Luxe kommer med en legetøjsbøjle, der gør et rigtig godt stykke arbejde med at aktivere barnet. Armen kan både spille musik og vibrere. Der medfølger legetøj, men du kan også hænge barnets eget favoritlegetøj i den. Legetøjsarmen kan foldes til siden eller tages helt af.

Du kan skifte indstilling mellem at Rocker Napper står stille og at kunne gynge den.

Det er dog ikke helt den slags skråstol, som barnet selv kan sætte i gang. Selen er den type, som kun samles over barnets hofter, så i siddestillingen bliver det lidt som at have sit barn siddende i en højstol eller en traditionel skråstol. Det bidrager også til, at skråstolen får en lang anvendelsestid.

I liggestillingen kan den bruges til et spædbarn, i siddestillingen er det nemt også at få plads til et større barn i sædet.

En kreativ mellemting

Tiny Love 3-in-1 Rocker Napper Luxe er ikke en klassisk skråstol, men nærmere en slags mellemting mellem skråstol og aktivitetstæppe. Det er en skråstol, som anvendes mere til at aktivere barnet, når du måske selv har brug for tid og to hænder til at lave noget andet. Knap så meget den slags skråstol, hvor du sætter babyen, når du vil have barnet med ved middagsbordet eller i de ældre søskendes leg

Som aktivitetsstation har Rocker Napper været meget effektiv, og selvom den kan virke lidt plasticagtig, har der i sidste ende været stor tilfredshed med, hvor stort udbytte både barn og resten af familien har fået af den.

Lang anvendelsestidkan anvendes fra nyfødt med liggestillingenkan anvendes til at aktivere barnet
Virker lidt plasticagtigskramler lidt ved skift mellem sidde- og liggestilling

4. Nuna Leaf

Blød gyngende bevægelse med lang bevægelsestid, der er god til at berolige barnet

Maks. vægt: 9/26 kg. Vægt: 5,2 kg. Vask: Aftageligt betræk, 40 grader. Mål sammenklappet: Kan ikke klappes sammen, foden kan dog tages af. Gyngestilling: Ja. Fast stilling: Ja. Antal positioner: Kan ikke indstilles. Liggestilling?: Nej. Tilbehør og funktioner: Legebøjle, kaleche ned indbygget insektnet, støjsvag motor med 6 hastigheder – købes separat.

Nuna Leaf

Nuna Leaf er en anderledes skråstol, som alligevel formår at tilfredsstille de fleste af vores ønsker. Leaf er et premiumprodukt. Det kan ses på prisen, men mærkes også på konstruktion og materialevalg. Skråstolen føles helt enkelt luksuriøs, og det anvendte kugleleje er i topklasse.

Blød og gyngende bevægelse

Nuna Leaf gynger nemlig ikke op og ned, som vi har vænnet os til, at skråstole skal. Den svinger i stedet fra side til side. Det giver en anden effekt for barnet, men den blødt gyngende bevægelse kan have en meget god beroligende og søvndyssende effekt.

Med et let puf sættes Nuna Leaf i bevægelse og holder derefter svingningen i gang så længe, at man når at spekulere over, om der er en skjult motor indeni. Det er der ikke, men det er derimod muligt at købe en som tilbehør.

Nuna Leaf kan ikke vinkles, men har en fast hældning. Stillingen er godt afbalanceret og virker for det meste meget godt. Men en baby, der er blevet nogle måneder og gerne vil kunne se sig bedre omkring, vil måske gerne sidde mere oprejst.

Fylder en del

Nuna Leaf kan ikke klappes sammen og er derfor mindre egnet til at medbringe på rejser.

Ved hjælp af et værktøj kan foden tages af sædet, så Leaf bliver mere kompakt ved længere tids opbevaring. Vi skal dog ikke lægge skjul på, at Nuna Leaf er stor. Da den svinger fra side til side, fylder den derudover en del, når den er i brug. Hvis man ikke har så meget plads, kan det blive svært at finde en god placering til Leaf, og i et lille badeværelse er der måske slet ikke plads til den.

Nuna Leaf er stabil, der er ingen fare for, at den vælter. Betrækket er fremstillet af babyvenligt Oeko-tex-godkendt stof og kan tages af og vaskes. Stolen leveres med en separat siddehynde for at gøre rengøringen endnu lettere. Vi havde gerne set, at selen, der holder barnet på plads, havde haft et mindre højlydt burrebånd, så barnet ikke risikerer at blive vækket af den. Holder til legetøj og solskærm kan tilkøbes separat.

For familien, der på forhånd ved, at babyen er glad for gyngende bevægelser og har plads til overs i hjemmet, er Nuna Leaf et førsteklasses, velbygget produkt, omend prisen er høj.

Blødsvingende bevægelselang bevægelsestidgod til at dysse barnet i søvn
Dyrfylder megetkan ikke klappes sammen

5. 4moms MamaRoo 4.0

Højteknologisk skråstol med mange forskellige gyngeindstillinger og justerbart sæde

Maksimumsvægt: 9 kg Vægt: 7 kg Vask: Aftageligt betræk, 40 grader Mål sammenklappet: Kan ikke klappes sammen, men kan monteres ned Gyngestilling: Ja, 5 forskellige Fast stilling: Nej Antal positioner: Trinløst justerbar fra siddestilling til god hvilestilling Liggestilling?: Nej Tilbehør og funktioner: Spædbarnsindlæg

4moms MamaRoo Multi-Motion Baby Swing

4moms MamaRoo 4.0 er en højteknologisk skråstol, der virkelig løfter skråstolsbegrebet til et nyt niveau. Den leveres kompakt i en praktisk kasse, men det er ikke besværligt at montere den, meget i kraft af en manual, der er meget let at forstå.

Når barnet er vokset fra MamaRoo 4.0, er det nemt at montere skråstolen ned igen, men der er ingen nem måde bare at klappe den sammen i en fart til transport.

Pladskrævende model

MamaRoo 4.0 drives ved hjælp af en netadapter, og selvom ledningen er lang, gør det, at skråstolen skal placeres inden for en vis afstand fra en stikkontakt. Den fylder desuden ret meget. På skråstolens fod er der et oplyst display, der tydeligt viser de tilgængelige anvendelsesmuligheder.

Skråstolen kan bevæge sig med 5 forskellige gyngemønstre, og intensiteten af bevægelserne kan indstilles – fra en beroligende gyngen til en mere aktiv af slagsen. Udover at bruge displayet kan man også styre MamaRoo 4.0 med en app. Der medfølger en aftagelig arm med tre stykker legetøj, og man kan også hænge andre genstande op i armen.

Det er problemfrit at skifte mellem de forskellige gyngeindstillinger og hastigheder, så man nemt kan starte intensivt og trinvis trappe ned, når barnet er faldet til ro. Sædet kan justeres trinløst mellem siddestilling og en god hvilestilling. Selve siddefladen er skålformet, og hvis man vil gøre den lidt fladere, kan man købe et spædbarnsindlæg til den separat.

For jer der vil have mange funktioner

Udover at bevæge sig kan 4moms MamaRoo 4.0 også afspille forskellige, forudprogrammerede lyde eller sluttes til en telefon og afspille musik efter eget valg. Bliver betrækket snavset, kan det nemt tages af og vaskes i maskine.

MamaRoo 4.0 er ikke noget for den generelt tilfredse baby og er betydeligt dyrere og mere klodset end en traditionel skråstol. Man kan heller ikke vide i forvejen, om gyngemønstre og lyde passer til ens eget barn, så man tager altid en chance med købet.

Men hvis det hele går op i en højere enhed, bliver skråstolen pludselig sin vægt værd i guld, og så er det et plus, at det hele ved 4moms MamaRoo 4.0 både virker gennemtænkt og fungerer så problemfrit.

Mange forskellige indstillingsmulighedertrinløst justerbart sædebetrækket kan vaskes
Høj prisfylder megetingen garanti for at alle børn kan lide at sidde i den

6. Bumbo Babysitter

Unik funktion som fremmer en aktiv siddestilling og er let at holde ren

Maks. vægt: Findes ikke, anbefalet alder er 4-12 mdr Vægt: 1,5 kg. Vask: Tørres af Mål sammenklappet: 23 cm høj, 37 cm i diameter Gyngestilling: Nej. Fast stilling: Ja Antal positioner: 1 stk. Liggestilling?: Nej. Tilbehør og funktioner: Legebord – tilkøbes separat.

Bumbo Barnesæde

Bumbo Babysitter er et unikt produkt. På en måde udfylder den ganske vist cirka samme funktion som en traditionel skråstol. Men samtidig har Bumboen sit helt eget udseende og konstruktion.

Bumbo Babysitter er beregnet til brug fra cirka 3 månedsalderen og hjælper babyen med at sidde oprejst ved at støtte ryggen og holde ben og bagdel i den rette stilling.

Det plejer at være populært hos babyer at sidde på denne måde, når de er begyndt at blive lidt trætte af den tilbagelænede gyngen i en almindelig skråstol og gerne vil op og kunne se sig bedre omkring.

Men det gør også, at Bumboen anvendes på en anden måde. En skråstol kan være et bekvemt hvilested og kan fint anvendes til et træt barn, der måske endda kan tage en lur i den. Bumbo Babysitter kræver mere aktivt arbejde fra barnet og anvendes dermed ofte i lidt kortere, men mere intensive sessioner.

Kort brugstid, men unik funktion

Den samlede anvendelsesperiode er også kortere for en Bumbo Babysitter end for en traditionel skråstol. Det drejer sig oftest om 2-4 måneder, hvor barnet er stærkt nok til at kunne sidde med Bumboens støtte, men ikke kan sidde selv.

Så snart barnet kan sidde stabilt på egen hånd, har Bumboen udspillet sin rolle. Prisen overkommelig, og Bumboen er nem at holde pæn, så den kan med lethed sælges videre, når ens egen baby er blevet for stor.

Vi anbefaler, at man køber bordet til, hvilket gør prisen højere, men det gør generelt baby gladere og mere tilfreds. Uden bordet falder legesager, som barnet mister grebet om, ned på gulvet, og på grund af Bumboens højde kan barnet ikke selv nå dem.

For babyer der er nysgerrige efter at teste den ædle kunst at sidde, tror vi, at Bumboen vil være god at bruge, men den kan ikke rigtig måle sig med alsidigheden og den lange anvendelsesperiode hos en skråstol.

Opmuntrer til at sidde aktivtunik funktion
Kort anvendelsesperiode

7. Joie Dreamer

Kompakt, sammenklappelig skråstol med udmærket gyngefunktion og mange funktioner

Maks. vægt: 9/15kg Vægt: 3,5 kg Vask: Aftageligt betræk, kun udvendig vask Mål sammenklappet: 54 x 44 x 12 cm Gyngestilling: Ja Fast stilling: Ja Antal positioner: 3 forskellige indstillinger Liggestilling: Nej Tilbehør og funktioner: Legetøjsarm og hovedstøtte til spædbørn

Joie Dreamer

Joie Dreamer er en skråstol med et stort udvalg af funktioner. Stolen har tre forskellige hældninger, og du kan skifte mellem en gyngende indstilling og fast indstilling. Hvordan skråstolen anvendes har også betydning for dens maksimumsvægt.

Førstehåndsindtrykket af Joie Dreamer er positivt. Det bløde betræk føles indbydende, og skråstolen virker som et rart sted at sætte sin baby. Den medfølgende legetøjsarm (med tre bløde stykker legetøj) er dekorativ og giver babyen noget sjovt at kigge på. Selen til at spænde barnet fast føles tryg og har en ekstra sikkerhedsknap til at holde spændet på plads.

Selvom det lige tog lidt tid at gennemskue, hvordan vi skulle åbne batteridækslet, kan du med de tre AA-batterier sat i også tænde for musik og få Joie Dreamer til at vibrere.

Efter at have testet en række forskellige skråstole kan vi dog konstatere, at det varierer kraftigt, om babyer falder til ro af den her funktion. Mange børn er fuldstændig ligeglade, andre bliver midlertidigt distraherede, og nogle få er vilde med det.

På den måde skal du altså ikke forvente mirakler.

Velfungerende gyngefunktion

En ting, der har været meget effektivt, er Joie Dreamers meget velfungerende gyngefunktion. Det er nok, at forælderen sætter foden mod skråstolen for at aktivere den. Desværre har skråstolen ingen liggestilling. Den medfølgende spædbarnspude er heller ikke tilstrækkelig til at forhindre, at babyens hoved falder forover, så Joie Dreamer egner sig ikke så godt til en lur.

En anden ulempe ved Joie Dreamer er betrækket. Det er skønt for barnet, at stolen er blød og rar. Men har man husdyr i hjemmet, mærker man hurtigt, at stoffet tiltrækker støv og dyrehår, så den ikke virker så lækker.

Men der er også fordele.

Har du begrænset plads, er det et stort plus, at skråstolen bliver så flad, når den klappes sammen. Joie praler af en højde på 13 cm, og i praksis får vi den til blot 12 cm. Så du kan med lethed pakke Joie Dreamer sammen og skubbe den ind under sengen eller sofaen, når den ikke er i brug.

Har du et hjem, der er relativt frit for støv og dyr, og vil du gerne have en skråstol med mange funktioner, en rigtig god gyngefunktion og kompakt sammenklapning – ja, så kan Joie Dreamer være værd at kigge nærmere på.

Meget god gyngefunktionbliver flad klappet sammenmange forskellige funktioner
Kan ikke bruges til at sove ibetrækket tiltrækker støv

Mere om skråstole

En skråstol kan være et meget praktisk hjælpemiddel i hverdagen med en lille baby. Ud over barnevogn og seng eller vugge så er en stråstol et af de almindeligste aflastningssteder, og dermed er der også et stort udvalg af forskellige modeller.

Den enkleste form for skråstol består af en metalramme med stof på og er ofte god til at få barnet til at gynge, men mangler muligheder for at vinkle sædet. Denne konstruktion ser man ofte hos ældre modeller, men der findes også moderne varianter med samme opbygning. En mere avanceret form for skråstol kan vinkles mellem sidde-, hvile- og af og til fuld liggestilling. En del skråstole kan også låses i en fast stilling, så skråstolen kan anvendes som en enkel spisestol.

Der finde også skråstole, der mere minder om en automatisk babygynge, der gynger selv, og som også kan have indbyggede funktioner til at afspille musik eller vibrere. Disse kan både være batteridrevne og elektriske, og plejer at være populære blandt forældre til børn med kolik.

En skråstol kan for den lidt større baby være et godt supplement til et aktivitetstæppe, så barnet har flere steder at blive aktiveret. Ved at skifte mellem at sidde og ligge på ryggen eller maven medfører det ingen belastning af ryggen at anvende en skråstol. De fleste skråstole kan anvendes fra barnet er nyfødt, indtil barnet når den vægt, der er skråstolens maksimumsbelastning. I vores test af skråstole gennemgår vi flere modeller og anfører såvel fordele som ulemper.

  • Bedst i test
  • Tilbud
  • Guides
  • Om os