Opdateret  

Streaming af film og serier: Din guide til 18 streamingtjenester

Daniel Hessel

Det er længe siden, du sidst købte eller valgte at leje en film på Blu-ray eller DVD, ik'? Vi har testet alle de kendte, såsom Netflix, Viaplay, HBO Max, Disney+ med flere. I dag er streamingtjenester standarden for film, men hvilke tjenester er egentlig værd at betale for? Få svaret i vores store test af streamingtjenester, så du kan vælge rigtigt.

Streaming af film og serier: Din guide til 18 streamingtjenester

Det er gået virkelig stærkt. Bare på et par år, for i dag er vi så vant til at streame film og serier, at mange af os har skilt os af med biblioteket af DVD-film derhjemme.

Udbuddet af streamingtjenester er stort, og selvom alle film ikke fås overalt, er det for det meste betydelig nemmere at abonnere på en streamingtjeneste end at leje og købe film. Men på den anden side er streamingtjenesterne noget af en jungle.

De fungerer alle sammen på lidt forskellige måder, alle har forskelligt udbud, og de har alle lidt forskellige funktioner og er designet forskelligt.

Så hvilken tjeneste er egentlig bedst?

Det er selvfølgelig et spørgsmål om præferencer og smag (og det aktuelle udvalg). Netop udvalget er det allervigtigste for valget af streamingtjeneste og for hvilken (eller hvilke) du vælger at abonnere på.

Vi har fundet popcornene frem og er godt i gang med at streame indhold fra flere tjenester end dem, du lige pt. kan se her. Så stay tuned! 🍿

Sådan udførte vi testen

Vores tests er udført af uafhængige eksperter samt afspejler testredaktørens ærlige og objektive holdning. Udvælgelsen af testede produkter og selve testresultatet udføres uden påvirkning af producenter, butikker eller andre interne/eksterne parter.

I vores test har vi set på prisen for de enkelte tjenester, men også taget højde for følgende parametre i vores karaktergivning:

 • Tilgængelighed: Fås appen til de mest almindelige platforme som Smart TV, smartphones, spillekonsoller og medieafspillere? Understøtter de afspilning via Chromecast eller Airplay?

 • Brugervenlighed: Hvordan ser tjenesten ud fra et brugerperspektiv? Er der mulighed for flere brugerprofiler, så du nemt kan holde styr på det, du vil se? Hvilke begrænsninger er der for samtidige, registrerede enheder, eller endnu vigtigere, antal samtidige seere?

 • Kvalitet: Billede og lyd er selvfølgelig vigtigt og skal have så høj sandard som muligt. Med alt fra HD og 4K-kvalitet til surround sound. Men også hvor hurtigt de forskellige tjenester starter materialet, efter du har trykket på afspil-knappen. Derudover tager vi også højde for kvalitet og stabilitet af brugergrænsefladen i bedømmelsen.

 • Funktioner: Et stort udvalg af både sprog og undertekster er selvfølgelig vigtigt. Vi ser også på ekstrafunktioner som eksempelvis muligheden for at gemme interessante titler på en liste.

 • Egenproduceret materiale: Indkøbte titler kan hurtigt forsvinde fra tjenesterne, og det er derfor blevet stadig vigtigere med egenproducerede film og serier. Hvordan ser det udbud ud hos de forskellige tjenester? Og hvordan er den generelle kvalitet på det egenproducerede materiale?

 • Udvalg: Det resterende udvalg består af film og TV-serier, der er indkøbt og normalt findes på den pågældende tjeneste i et bestemt tidsrum. Men ved at kigge på, hvad der tilbydes over længere tid, kan vi også vurdere den generelle kvalitet af udvalget.

Vi har vægtet alle faktorer og givet de forskellige streamingtjenester karakter ud fra, hvor gode til prisen de er.

1. Disney+ - BEDSTE STREAMNINGTJENESTE

En klassiker for hele familien

Pris: 79 kr./md, 790 kr./år Maks. videokvalitet: 4K Indhold: Film, TV-serier Eget indhold: Ja Tilgængelig på (mest almindelige platforme): iOS, Android, nogle Smart TV, browser, Apple TV Maks. antal brugere: 4 samtidige brugere Muligt at se offline: Ja

Disney+ giver dig adgang til et kæmpe bibliotek med de Disney-film og serier, som alle kender.

… tilføj så ”datterselskaberne” i form af Pixar, Marvel, Lucasfilm, National Geographic og senest 20th Century Fox, og du indser straks, at du har et endnu større bibliotek at gå i gang med. På den måde er Disney Plus jo hurtigt en streamingtjeneste for hele familien!

Indholdet på tjenesten har en maksimal aldersgrænse på det amerikanske PG13, der svarer til en 11-årsgrænse herhjemme. Det betyder, at du nok næppe kommer til at finde film som ’Alien’, ’Deadpool’, ’Logan’ eller en anden Fox-film med en højere aldersgrænse på tjenesten.

God app, men lidt svær at overskue

Streamingtjenesten har haft et år til at blive moden og helt klar, og derfor har vi faktisk også alle de funktioner, som efterspørges til streaming.

Nogle film er luksuriøse i 4K-udgave og med Dolby Atmos-lyd. Du kan se indhold offline og lave en liste med alt det, du gerne vil se. Alle film kommer med lyd og undertekster på en lang række sprog – flere end mange andre streamingtjenester kan prale med. Der er selvfølgelig også flere brugerkonto, og man kan oprette en særligt til børn, så der ikke er gang til indhold med en lidt højere aldersgrænse.

En unik fordel ved Disney Plus er fanen med ekstramateriale, som mange film kommer med. Det er et element, vi savner fra DVD-tiden. Indholdet inde i appen er dog stærkt opdelt, hvilket gør, at det kan være svært at finde for eksempel Disney kortfilm, fordi der ikke er en egentlig menu til det.

Vi oplever også nogle eksempler, hvor danske titler ikke altid kan bruges. Du kan sagtens finde Løvernes Konge og Bubbi-Bjørnene, men leder du efter tv-serier som ’Den Lille Havfrue’ eller ’Max og Mule’, kan Disney ikke finde indholdet. Men bruger du det engelske navn (’The Little Mermaid’ og ’Goof Tropp’), finder du det… og med dansk tale.

Vi må også sige, at vi savner en del af de TV-serier, som mange af os nok husker fra Disney Sjov på DR1 (Darkwing Duck, Luftens Helte, Tarzan osv.). Det er dog uklart, hvornår eller i givet fald om vi overhovedet får dem at se på tjenesten.

Disney+ er desuden platformen for mange nye serier, genindspilningen af Lady & Vagabonden og Mulan samt mange Marvel-serier og Star Warts. Så det er ikke kun alt godt fra gemmerne.

Opsummeret er Disney+ en rigtig god og stabil tjeneste, som kan tilgås fra mange forskellige platforme. Oversigten halter i nogle sammenhænge lidt, og selvom indholdet er solidt, er der alligevel nogle nostalgiske ting, der mangler.

Fem interessante originalproduktioner at se på Disney+:

 1. The Mandalorian

 2. The World According to Jeff Goldblum

 3. Zenimation

 4. Togo

 5. Elephant

Gode funktionerstort udvalglav abonnementspris
Indhold kan være svært at findehar ikke alle klassiske Disney-serier med

2. Netflix

Enormt meget egenproduceret indhold

Pris: 79 kr./md (basis), 99 kr./md (standard), 129 kr./md (premium) Maks. videokvalitet: 4K Indhold: Film og tv-serier Eget indhold: Ja Tilgængelig på (mest almindelige platforme): iOS, Android, Apple TV, webbrowser, PS4, Xbox One, TV-bokse, streamingafspillere, Blu-ray-afspillere, smart TV Maks. antal brugere: 1/2/4 samtidige brugere (basis/standard/premium) Muligt at se offline: Ja

Selvom Netflix måske ikke var de første i verden med streamede film, må de alligevel anses som den tjeneste, der for alvor udbredte ideen om "et Spotify for film".

Siden dengang er de nået langt, både i størrelse, hvordan de fungerer - og når det gælder funktioner, tilgængelighed og udvalg af film og serier.

Skærmbilleder af Netflix menuer i appen

Stort fokus på eget materiale

De første år fokuserede Netflix meget på indkøbt materiale - deres egne film og serier kom meget spredt. Siden da er mængden af Netflix' egne produktioner øget enormt. Og det er uden tvivl for netop deres produktioner, at de har høstet størst opmærksomhed for - både inden for film, serier og dokumentarer.

Samtidig er det tydeligvis sket på bekostning af det indkøbte materiale. Der frigives godt nok nyt materiale hver måned, men ikke i samme udstrækning som før, og ikke i nærheden af samme tempo som deres eget materiale (både egenproduceret og eksklusive rettigheder).

Sammen med YouTube er Netflix samtidig den tjeneste, du kan finde flest steder. Netflix har også været dygtige til at tilbyde stort set den samme funktionalitet og brugerflade på alle platforme. Og udviklingen af tjenesten sker i rasende fart. Det virker lidt som om, at mange nye funktioner, der er kommet med tiden som kølister, profiler osv., først dukker op på Netflix og derefter bliver kopieret af andre.

Skærmbilleder af Netflix menu valg af sprog og undertekster

Samtidig var Netflix tidligt ude og er stadig blandt de største udbydere af materiale i 4K, hvis man ønsker ekstra høj opløsning. I løbet af vinteren 2021 aktiverede Netflix sågar en spiltjeneste for nogle enkle spil direkte i Netflix-appen til både iOS og Android.

Dét, som Netflix har mistet i indkøbt materiale, har de i stedet i årenes løb vundet på en enkel og hurtig grænseflade og et godt forsøg på at have egne produktioner til enhver smag. Niveauet er måske ikke altid i top, især på filmene, men mængden af materiale gør stadigvæk Netflix til en naturlig del af hjemmets standardtilbud.

Bred tilgængelighedstabil og brugervenlig appmulighed for 4K
Ikke længere helt så stærke på indkøbt materiale

3. Viaplay

Tidligt klar med storfilm

Pris: 119 kr/md (film og serier), 449 kr/md (total pakken) Maks. videokvalitet: 1080p Indhold: Film, TV-serier, TV-kanaler Eget indhold: Ja Tilgængelig på (mest almindelige platforme): iOS, Android, Xbox One, PS4, Apple TV, webbrowser, Smart TV Maks. antal brugere: 2 samtidige brugere Muligt at se offline: Ja

Viaplay fokuserer ikke ligeså meget på TV-kanaler som andre aktører fra TV-siden. De er der, men har slet ikke den samme fremtrædende rolle. Samtidig er det en ret forvirrende opdeling og krydsning mellem Viaplay og gratistjenesten Viafree. Afdelingen med leje- og købefilm savnes på visse platforme (dog ikke Apples enheder).

Selve tjenesten virker nem at finde rundt i, men er lidt langsom på visse platforme. Antallet af TV-kanaler er begrænset til antallet og er ret spinkelt opbygget, og vi savner en påmindelsesfunktion for kommende programmer.

Børne- og storfilm

Viaplay har gjort meget ud af at vise deres egenproducerede, nordiske serier frem. Men det er sjældent den del, der er mest tillokkende.

Viaplay har til gengæld vist sig at være rigtig dygtige til at indkøbe TV-serier for børn og at være relativt tidlige med populære storfilm. Bortset fra det bliver det derimod lidt tyndere, især når det gælder dokumentarkategorien, der virker svag.

Hvis man ser bort fra de store titler, er der også uventet stor forskel på lyd og undertekster, som godt kunne have været betydeligt bedre.

Viaplay er en god streamingtjeneste med både nordisk og aktuelt indhold og et stærkt udvalg til børn. Samtidig kan man mærke, at konkurrencen er blevet hårdere mellem de nordiske aktører, hvor forskellene bliver stadig mindre.

Fem interessante originalproduktioner at se på Viaplay:

 1. Rig 45

 2. Den som dræber

 3. Swedish Dicks

 4. Hånd i hånd

 5. Partisan

Ofte tidligt ude med Hollywoodfilmstærkt udvalg til børnbred tilgængelighed
Ujævne med lyd- og undertekstsporlejefilm ikke tilgængelige overaltforbindelse til Viafree forvirrer

4. HBO Max

Seriøs opgradering med meget indhold

Pris: 79 kr/måned Maxkvalitet video: 4k Indhold: Film, dokumentarer og TV-serier Eget indhold: Ja Tilgængelig på (almindelige platforme): Android, IOS, Apple TV, browser, visse Smart TV, Playstation, Xbox Max antal brugere: 3 aktive Mulighed for offline afspilning: Ja
Link til HBO Max

HBO Max logo

Her oppe - i den nordlige del af verden, der kommer HBO Max lidt som en velsignelse. Allerede fra lanceringen erstatter den HBO Nordic, som set fra den tekniske side var pænt ringe - og som kun blev endnu værre med tiden.

Alt indhold fra HBO Nordic er slået sammen med et større indholdskatalog fra Warner Bros
- altså inklusive Harry Potter, superheltefilm fra DC, tegnefilm fra Cartoon Network og meget mere.

Skærmbillede fra test af HBO Max i Danmark

Lige fra begyndelsen ligger der materiale i 4K-opløsning, med understøttelse af bedre lyd, understøttelse af at se offline, understøttelse af flere brugerprofiler og så videre. Ligesom enhver streamingtjeneste med respekt for sig selv.
Derudover forsvinder den helt idiotiske begrænsning med kun at kunne logge ind på tre enheder ad gangen. Begrænsningen erstattes med højst tre aktive enheder ad gangen.

Skærmbillede fra test af HBO Max i Danmark

Fuldført service med lokaliserede børnesygdomme

Brugerprofilerne er ret smart opstillet. I stedet for at sætte en pinkode på alle de voksnes brugerkonti, så kan du sætte en pinkode på børnekonti.
Det betyder med lidt andre ord, at børnene kan logge ind direkte i deres profiler, men hvis de forlader en børneprofil, så kræver HBO MAX en pinkode, smart! Når det kommer til navigeringen, så ligger HBO Max nogenlunde på niveau med andre store spillere. Hovedmenuen føles dog bedre opbygget, end vi oplever hos mange andre tjenester. Og det gør det let at finde det indhold, som du vil have.

Skærmbillede fra test af HBO Max i Danmark

Desværre føles det ikke som om, at al indholdet er "der" endnu (sådan for alvor). Visse materialer, som med garanti er i topkvalitet, er stadig tilgængelig kun som "HD" på tjenesten - som eksempelvis Game of Thrones.
For meget af tegnefilmsmaterialet er der (som sædvanligt desværre) gået det "vilde vesten" i, hvad der har dansk tale eller danske undertekster.
Samtidig er der også en del HBO-produceret lokalt materiale til både Norden og Europa, hvilket tager kanten lidt af en service, der ellers kunne føles meget amerikansk.

Konklusion på test af HBO Max

HBO Max er en solid opdatering af HBO Nordic. Sammen med et virkelig attraktivt prisskilt så bliver HBO Max en lige så stabil og seriøs spiller som de andre streaminggiganter på markedet.

Stort og varieret udbuden smule mindre bøvlet navigation end gennemsnittetsmart børnesikring
Lidt rodet med sprog og tekst på animeret materialeenkelte titler burde have højere kvalitet

5. YouTube

Streamingtjenesten for alle

Pris: Gratis/reklamefinansieret, 119 kr./md (YouTube Premium) Maks. videokvalitet: 8K Indhold: Brugeroploadede klip, TV-serier, film Eget indhold: Ja Tilgængelig på (mest almindelige platforme): Smart TV, browser, Apple TV, iOS, Android, Xbox One, PS4 Maks. antal brugere: Ubegrænset (gratis), 1 (Premium) Muligt at se offline: Ja (med YouTube Premium)

Hvordan skal man egentlig beskrive YouTube? Næsten alle har et forhold til tjenesten, og alle bruger den på sin egen personlige måde.

YouTube adskiller sig naturligvis markant fra de fleste andre tjenester i testen, fordi hovedparten af ​​materialet uploades af privatpersoner. Det er heller ikke her, du finder de best kendte TV-serier, som du ser på de klassiske tv-kanaer, men materialet er typisk med en eller et par personer foran kameraet.

Fordi du kan følge forskellige konti og dermed oprette en slags abonnement, har nogle konti opnået en stor gruppe af tilhængere, som nogle tv-kanaler kun kan drømme om.

Enkel og ligetil

Samtidig må man nok konstatere, at der er ti videoer med rent bras for hver kvalitetsvideo på platformen, men det er let at sidde fast i en "bare et klip mere"-tilstand, for på YouTube kan man virkelig finde det hele.

YouTube er tilgængeligt på stort set alle platforme og er uden tvivl den mest udbredte videotjeneste. Hvis du vil slippe for reklame før videoen og undervejs, kan du overveje at betale for YouTube Premium, hvor reklamedelen er væk. Det giver dig også adgang til tjenestens premium-serier, som dog ikke har formået at tiltrække sig nær den samme opmærksomhed som de store konti.

På alle platforme fungerer tjenesten lige godt, og selvom det sjældent er en smuk brugerflade, er den stadig ret let at navigere i.

YouTube har alle et forhold til. Der er virkelig noget for enhver smag, masser af gode ting og masser af bras. Men i det mindste mangler du aldrig noget at kunne se.

Fem spændende originaltitler at se på YouTube Premium:

 1. BTS: Burn the Stage
 2. Cobra Kai
 3. Dan and Phil's Story of TATINOF
 4. Mind Field
 5. Youth & Consequences
Fås overalt"gratis"noget for enhver smag
Ofte en dårlig brugerfladeret svagt egenproduceret materialemeget bras

6. Crunchyroll

Klassiker med mangler

Pris: 89 kr./måned, gratis alternativ findes Video i topkvalitet: 1.080p Indhold: TV-serier Eget indhold: Nej Tilgængelig på (mest almindelige platforme): Android, IOS, Apple TV, browsere, Playstation 4, Xbox One Maks. antal brugere: N/A Kan man se offline?: Ja

Crunchyroll har i mange år været det oplagte mål for dem, der vil streame animation lovligt. I den senere tid har tjenesten mere og mere nærmet sig Wakanim for til sidst at sluge den helt og mere eller mindre at blive enerådende på markedet for streamet japansk animation.

Så snart vi kommer ind i appen, mærker vi, at der er nogen, der faktisk har tænkt sig rigtig godt om, for at det skal fungere ordentligt. Sammenligningen med Wakanim er umulig at undgå, men her mødes vi af en langt mere logisk grænseflade, som ikke crasher.

Rodet opsætning

Dermed ikke sagt, at Crunchyroll er en perfekt serie. Vi får stadig følelsen af, at dette er en privatpersons downloadede animationssamling, som er blevet en streamingtjeneste snarere end noget seriøst. Det er ikke helt så rodet som hos slægtningen Wakanim, men vi bydes på både dubletter og tripletter af serier afhængigt af eventuel dubbing og tekstning i stedet for at samle det hele ét sted. Samtidig er "et sted" problematisk i sig selv, da det er rimeligt ulogisk at springe mellem sæsoner, når du er inde på en serie. Funktioner som brugerprofiler er ikke tilgængelige, mens funktionen 'spring over intro' kun fungerer i visse afsnit.

Crunchyroll er rimeligt billig om måneden og har et enormt udvalg af både klassiske og aktuelle animeserier. Men tjenesten ville have rigtig godt af, at nogen faktisk satte sig og sorterede alt, samtidig med at grænsefladen kunne gøres mere logisk.

Egentlig eneste sted for animeserierrimelig billig
Rodet oplæg mellem dubbing og tekstningsomme tider ulogisk grænseflade

7. C More

Mange film og serier - men stort fokus på svensk indhold

Pris: 99 kr./md Maks. videokvalitet: 1080p Indhold: Film, tv-serier Eget indhold: Ja Tilgængelig på (mest almindelige platforme): iOS, Android, nogle Smart TV, webbrowser, Apple TV Maks. antal brugere: 2 enheder samtidig Muligt at se offline: Ja

C More er en streamingtjeneste for dig, hvis du er glad for krimier - og ikke siger noget til, at det særligt er svenske krimier og film, du finder på platformen. For man kan godt se, at C More er en svensk streamingtjeneste, når man tager et kig på indholdet.

Her er der nemlig masser af svenske serier, nordiske film og indhold til børn. Dog har C More ikke de samme tv-rettigheder i Danmark sammenlignet med andre lande, hvorfor man kan opleve en mere spinkel sammensætning/udvalg af serier. Så ikke alle serier vil opleves helt komplette, når du finder dem på platformen - måske mangler der en sæson eller to af serien.

Men tag endelig ikke fejl. Hvis man er interesseret i C Mores styrker, har de meget at byde på. Selvom appen er tydelig og ser stort set ens ud på alle platforme, er det dog ikke helt nemt at få overblik og finde det, man vil se.

Masser af krimier

C More har som andre udbydere en god blanding af forskellige genrer repræsenteret, men især udvalget af krimier skiller sig positivt ud. Her har de nemlig sikret sig rettigheder til en lang række særligt svenske serier, hvor de også udmærker sig med egne produktioner.

Også indhold til børn findes i store mængder, især til mindre børn er der mange timers underholdning eller sofahyggge på en råkold efterårsdag. Det indkøbte materiale kan imidlertid godt virke lidt trist.

I det store hele er der ikke noget galt med C Mores tjeneste. Platformen er overskuelig, og de har godt indhold inden for deres nicher, men vi mangler løsninger til at kunne se via spillekonsoller. Men er du ude efter krimier, nordiske film og serier og indhold til børn er den en guldgrube.

Fem spændende originalproduktioner at se på C More:

 1. Den røde enke

 2. Jægerne

 3. Modus

 4. Rebecka Martinsson

 5. Bäckström

Stort udvalg af nye indholdmange klassikere
Lidt rodet navigeringmeget fokus på svenske film/seriersæsoner er ikke komplette

8. DRTV

Indhold for enhver smag hos DR

Pris: Gratis (via licensen) Maks. videokvalitet: 1080p Indhold: DR-kanaler, Film, TV-serier, DR's arkiv Eget indhold: Ja Tilgængelig på (mest almindelige platforme): iOS, Android, Apple TV, webbrowser, PS4 Maks. antal brugere: Ubegrænset Muligt at se offline: Nej

DRTV har som mål at være tilgængelig overalt (der er blandt andet en app til PS4), og lidt ligesom med YouTube har DR et bredt udvalg af indhold til enhver smag - lige fra aktualitetsprogrammer til serier, live-tv og en masse forskelligt indhold til børn.

Chancen for, at du har appen installeret på en af dine enheder derhjemme, er nok rimelig god. Du betaler allerede for DRTV via licensen, så det er da egentlig skørt ikke at gøre brug af den. Og i nogle sammenhænge er appen jo også den eneste indgang, hvis du skal se indhold fra DR.

Det gælder for både DR3 og DR Ultra samt meget kultur-/samfundsindhold fra DR2-kategorien. Før 2020 fungerede de som klassiske tv-kanaler, men kører i dag kun digitalt på grund af det seneste medieforlig.

Noget for enhver smag – og meget fra arkiverne

Når du tager appen i brug, kan du straks se, at der er meget indhold at scrolle igennem. Her får du adgang til et stort arkiv med DR’s egetproduceret indhold og aktuelle programmer af høj kvalitet – blandt andet alle sæsoner af ’Nak & Æd’, ’Hammerslag’ tilbage til sæson 2011 og populære serier som ’Matador’ og ’Krøniken’. For blot at nævne lidt.

Til børn er der live-tv på DR Ramasjang (henter man ’DR Ramasjang-appen, er der meget indhold at scrolle igennem) og DR Ultra. Det er altså ikke forskelligt materiale, der mangler i appen.

Men der er nogle klare begrænsninger med noget af det indhold, som DR ikke selv har produceret. Du kan for eksempel ikke forvente at finde komplette sæsoner af de serier, der er på platformen, og noget indhold ligger kun på tjenesten i en begrænset periode, inden det fjernes igen.

Har du oprettet en bruger i DRTV, kan du bogmærke indhold og gemme det på én liste til et senere tidspunkt. Det er desuden en fed tilføjelse med ’Start forfra’-funktionen på live-kanalerne. Så er man kommet for sent ind i et program, for eksempel aftenens TV Avisen, kan man nemt starte forfra.

DRTV er ikke en tjeneste, du vælger for at kunne streame film. På platformen ligger kun omkring 30 film. Men med tjenestens utroligt store udvalg af dokumentarprogrammer, aktualitetsprogrammer og indhold til børn bør man kunne finde noget til enhver smag. Det er bare at tage et kig.

Fem interessante originalproduktioner at se på:

 1. Når støvet har lagt sig

 2. Broen

 3. Borgen (der kommer jo en ny sæson i 2022…)

 4. Forbrydelsen

 5. Krøniken

Gratis (via licensen)stort arkivmaterialeDR’s livekanaler
Begrænset udvalg af film og serierudløbsdato på noget indhold

9. TV 2 Play

Danske programmer og meget comedy

Pris: Basis: 49/md. eller 79/md. (Uden reklamer) | Favorit (live-TV): 109/md. eller 139/md. (Uden reklamer) | Favorit & Sport: 169/md. eller 199/md. (Uden reklamer) Maks. videokvalitet: 720p Indhold: Film, TV-serier, TV-kanaler, TV2 Arkiv Eget indhold: Ja Tilgængelig på (mest almindelige platforme): iOS, Android, Apple TV, Webbrowser, nogle Smart TV Maks. antal brugere: 2 Muligt at se offline: Ja

TV 2 Play er lidt i samme kategori som DR. For er du på jagt efter en streamingtjeneste, der har fyldt godt på med danske serier og magasinprogrammer, og vil du gerne holde dig opdateret på dagens nyheder, så er TV 2 Play-tjenesten nærmest selvskrevet!

I kataloget finder du et godt miks af TV 2’s eget indhold. Med populære programmer som ’Badehotellet’, ’Rita’ og ’Kurs mod fjerne kyster’, magasiner som ’Presselogen’ og ’Tirsdagsanalysen’ og sportsdækning af håndbold, fodbold, cykling og meget mere.

Og så er der selvfølgelig også adgangen til indholdet på TV 2’s live-kanaler som Charlie, Zulu og News afhængigt af dit Play-abonnement.

Snigpremierer og billigere abonnement

Du bliver også forkælet med snigpremierer, så du for eksempel kan se næste uges afsnit, inden det ruller over skærmen, samt eksklusive programmer, der kun vises på Play – det gælder lige nu serien ”Brødrene Ost”, der har Millang-brødrene Magnus og Emil i hovedrollen.

Der er noget indhold til børn, men altså ikke i samme grad som hos eksempelvis DR.

Med skiftet fra tv-pakker til streamingtjenester kom også et farvel til den lange række af reklamer før/under de film eller serier, man skulle i gang med. Det er mange af os nok glade for. Men har du det helt okay med reklamer, kan du få et billigere Play-abonnement - så får du vist reklamer på op til tre minutter før et program. Det er helt op til dig, og vi ser det som et plus, at man kan vælge.

Tidligere med TV 2 Play-appen var det vanskeligt at se, hvilket afsnit i en serie, man var nået til, så på den måde blev det hurtigt en gættekonkurrence at vælge det rigtige afsnit i rækken. Men det har TV 2 siden fikset – tak!

Indimellem oplever vi, at teknikken kan drille ved afspilning via bl.a. Chromecast, så skærmbilledet enten fryser eller så appen giver beskeden ”Hov, noget gik galt. Der skete desværre en fejl under afspilningen”. Det er noget, som andre brugere også giver udtryk for i både App Store og Google Play.

Ligesom DR er TV 2 ikke så stærke på filmdelen. Men hey, fokus i TV 2 Play-universet er at give dig mulighed for at se deres mange danske udsendelser, en fandens masse comedy(!) og en hel masse indhold fra gemmerne, som ikke længere vises på kanalerne. Der er serier og indhold til børn, men ikke så meget.

Har du droppet den faste tv-pakke, så er TV 2 Play næsten selvskrevet for at få adgang til TV 2’s velkendte indhold og gode, aktuelle dækning med live-tv og danske programmer.

Fem originalproduktioner at se på TV 2 Play:

 1. Badehotellet

 2. Rita

 3. Klovn

 4. Alfa

 5. Minkavlerne

Meget dansk indholdadgang til live-indholdlavere pris med reklamersnigpremierer på indhold
Begrænset udvalg af filmikke så meget udenlandsk indhold på tjenesten

10. Mubi

Filmkenderkursus i en lille app

Pris: 89 kr./md. Maks. videokvalitet: 1080p Indhold: Film Eget indhold: Nej Tilgængelig på (mest almindelige platforme): Android, iOS, PS4, Apple TV, nogle Smart TV, Maks. antal brugere: 1 Muligt at se offline: Nej

Mubi er en lidt anderledes størrelse tjeneste, der i årenes løb har levet en omskiftelig tilværelse. Deres seneste tiltag er både interessant og ligner ikke noget andet på markedet.

Det primære fokus for Mubi har stort set altid været "fine film" af den anmelderroste slags. Og det er uanset land eller genre.

Det har betydet, at du altid har kunnet finde interessante titler, der ikke er andre steder, eller som du ikke engang vidste, at du havde lyst til at se. Lidt som at tage et filmkenderkursus, bare i streamingformat.

Mange af de tilbudte film er også inddelt i forskellige temaer og kategorier for at sætte dem i den rette kontekst.

30 film om måneden

Det specielle ved Mubi er, at de tilbyder en ny film om dagen. Den film er så tilgængelig i 30 dage. I alt tilbyder tjenesten således 30 film ad gangen. Fuldstændig bevidst for at begrænse og fokusere seerens valgmuligheder.

Hvis du vil have mere, kan du også leje film (dog ikke på Apple-enheder), og appen tillader både download og lister. Alle film er desuden tydeligt afmærkede med videokvalitet, lyd og undertekster samt en præsentation, som andre steamingtjenester kun kan drømme om. Begrænsningen på 30 titler gør også navigationen til ren barnemad.

Hos Mubi får du ikke ligefrem højaktuelle blockbusters, men det er heller ikke meningen. I stedet præsenteres kvalitetsfilm fra alle lande og tidsperioder i en rigtig velbygget app.

Gode funktionersjovt konceptgod filminformation
Begrænset udvalg (af naturlige årsager)ingen udlejning på Apple-enheder

11. CuriosityStream

Dokumentarnørderi

Pris: HD 2,99 USD/md. (ca. 20 kr.), 4K 9,99 USD/md. (ca. 65 kr.) Maks. videokvalitet: 4K Indhold: Dokumentarer Eget indhold: Ja Tilgængelig på (mest almindelige platforme): iOS, Android, webbrowser, Xbox One, Apple TV Maks. antal brugere: Ubegrænset Muligt at se offline: Ja

CuriosityStream er en nichetjeneste, der udelukkende fokuserer på dokumentarer. Det forklarer den betydeligt billigere abonnementspris i forhold til andre streamingtjenester.

Samtidig får du ret meget for pengene, hvis du går op i dokumentarer. Her drejer det sig i høj grad om originalproduktioner og eksklusivt indhold, så du skal altså ikke regne med at finde eksempelvis BBC's 'Planet Earth'.

På den anden side er det cirka det ambitionsniveau CuriosityStream har valgt. Vi slipper altså for diverse realityserier og sensationshungrende konspirationsteorier, der sælges som "dokumentarer" på andre platforme.

Velbygget og generøs

Kvalitetsniveauet for udvalget er der altså ikke noget i vejen med (undertegnede ser dog en indlysende mangel på dinosaurdokumentarer), og oplægget er meget tydeligt beregnet til "bare lige en mere"-kiggeri.

Selve tjenesten virker meget generøs, for der er ingen begrænsning overhovedet for antal samtidige seere på samme konto. 4K-materialet er en sjov ting, men selvfølgelig ikke i nær så stort omfang som den primære tjeneste. Endvidere har du både downloadfunktion (på visse platforme), børnetilstand og mulighed for at gemme interessante programmer i lister.

Undertekster er imidlertid oftest på engelsk, så selvom tjenesten findes i Danmark, er den i høj grad engelsksproget.

Ser vi på den lave pris (der er endnu lavere ved et årsabonnement), er CuriosityStream et rigtig godt alternativ, hvis du kan lide forskellige former for dokumentarer. Udvalget inden for genren er både bredt og velproduceret. Appen er heller ikke værst.

Fem spændende originaltitler at se på CuriosityStream:

 1. Miniverse

 2. Light on Earth

 3. Digits

 4. Stephen Hawking's Favorite Places

 5. Deep Time History

Ubegrænset antal seerevelbygget appgodt niveau på indholdet
Ret sparsom i visse kategorierkun på engelsk

12. Filmstriben

Lån film på biblioteket

Pris: Gratis (via biblioteks-login) Maks. videokvalitet: 720p Indhold: Film, Serier, Dokumentarer Eget indhold: Nej Tilgængelig på (mest almindelige platforme): iOS, Android, Apple TV, webbrowser Maks. antal brugere: 1 Muligt at se offline: Nej

Filmstriben er en lidt speciel størrelse i den her test. Men har du en bruger på dit lokale bibliotek, har du et alternativ til at finde og se gratis film og dokumentarer via bibliotekernes streamingtjeneste.

Det er en ret simpelt tjeneste, som du både kan bruge via din browser eller via en app på iOS, Android eller Apple TV, så du kan få vist indholdet på tv’et. Sådan som du kender det fra mange andre tjenester.

Bredt udvalg, men med begrænsninger

Der er dog en begrænsning, der er værd at nævne.

Filmstriben har nemlig mere til fælles med de filmtjenester, der udlejer film, end de streamingtjenester, hvor du ubegrænset kan se indhold. Selvom der er tusindvis af titler at scrolle igennem på Filmstriben, har du kun 3-4 filmlån om måneden afhængigt af den kommune, du bor i. Så du kan altså ikke streame film døgnet rundt her.

Så det tager lige lidt længere tid at beslutte, hvad der skal ses, inden man sætter noget i gang, som man for eksempel gør på Netflix eller DRTV.

En stor del af Filmstribens udvalg består af klassiske og udenlandske film og dokumentarer, så på den måde skiller tjenesten sig ud sammenlignet med mange af de mere kommercielle tjenester. De fleste film kan ses i 48 timer og kan ses så mange gange, du ønsker, indtil lånet automatisk udløber.

Men det er ikke den mest brugervenlige tjeneste at navigere rundt i, og filmenes videokvalitet er ikke ligefrem 4K HDR, hvis vi skal sige det. Men det er fint nok, og hver måned bliver der lagt nye spillefilm, dokumentarfilm og kortfilm ud på tjenesten – med relevans for både unge og voksne.

Filmstriben kan beskrives som en ukendt guldmine, som alle kan bruge gratis gennem deres bibliotek (som også er gratis). Der er nogle begrænsninger i forhold til de kommercielle streamingtjenester, men tjenesten er alligevel værd at prøve.

Gratis streamingstort udvalg – især af udenlandsk materiale
Begrænset afspilninger om månedenknap så brugervenligbilledkvaliteten

13. Apple TV+

Samlingstjeneste som arbejder på eget indhold

Pris: 39 kr./md. Maks. videokvalitet: 4K Indhold: Film og tv-serier Eget indhold: Ja Tilgængelig på (mest almindelige platforme): iOS, Mac, iPad, visse Smart TV Maks. antal brugere: 6 Muligt at se offline: Ja

Som producent af medieafspilleren Apple TV var det måske ikke så underligt, at Apple gav sig i kast med sin egen streamingtjeneste. Men Apple TV+ er ikke rigtig en almindelig streamingapp.

I stil med tv-udbydernes satsninger med flere TV-kanaler og streamingapps under samme tag vil Apple gøre det samme, plus filmudlejning og butik via iTunes, plus eget materiale.

Siden tjenesten blev lanceret i efteråret 2019 har Apple tilbudt alle nye købere et års gratis prøveabonnement. Spørgsmålet er så, om der er grund til at fortsætte, når året er gået?

Rodet app

Der er bestemt ikke noget i vejen med ambitionen.

Men når vi er i gang og har tilføjet et par streamingapps til Apples tjeneste, virker det mest ustruktureret og rodet. Eget indhold ligger forrest sammen med leje- og købefilm. Materiale fra tilsluttede apps åbnes i den respektive app. Her kunne Apple have hjulpet med valg af indhold, men det lader indtil videre ikke til at være deres plan.

Praktisk nok har Apples app styr på, hvad du er begyndt at se, selvom du faktisk gjorde det i en af de tilsluttede applikationer.

Vi kan dog godt forstå låsningen til Apples egne enheder og nogle få TV-producenter, men det betyder alligevel, at tjenestens anvendelsesmuligheder virker lidt begrænsede.

Og deres eget materiale? Det skal nok mest ses som et supplement til de tilkoblede tjenester og iTunes-delen. Teknisk eller indholdsmæssig kvalitet fejler ikke noget. Men mængden af materiale og hastigheden, der lanceres nyheder med, er sparsom. Potentialet er stort, men det kommer til at tage tid.

Det virker som om, at Apple har store ambitioner for både deres egenproducerede materiale og for TV+ som en alvidende indgang til hele dit streamingliv, men i skrivende stund er de langt fra målet.

Fem spændende tips til originalproduktioner hos Apple TV+:

 1. See

 2. Mythic Quest: Ravens Banquet

 3. The elephant Queen

 4. Home before Dark

 5. For all Mankind

Høj kvalitet på eget indhold4K, leje- og købefilm under samme tag
Mangelfuld tilgængelighedrodet opsætning

14. Amazon Prime

Nogle små guldkorn

Pris: 5,99 euro/md. (ca. 45 kr.) Maks. videokvalitet: 4K Indhold: Film og tv-serier Eget indhold: Ja Tilgængelig på (mest almindelige platforme): iOS, Android, smart tv, webbrowser, Apple TV Maks. antal brugere: 3 Muligt at se offline: Ja

Den amerikanske e-handelsgigant Amazon er gået ind på markedet i Danmark og et par andre lande ad nogle smutveje.

For mens vi stadig vender på, at de lancerer webshoppen i en dansk udgave, er det Amazon Prime Video, der bliver vores første rigtige møde med giganten.

Det er et møde, der mildest talt kunne være gået bedre på flere punkter. Men det har alligevel en vis dragende effekt.

Bundskrabet

Forstå os korrekt. Når det gælder indhold, er der ekstremt meget at komme efter hos Amazon Prime Video. Der er mængder af guldkorn, som ingen andre tilbyder, og rigtig mange skatte fra fortiden. Problemet er, at størstedelen af materialet tilsyneladende er hentet fra DVD-tidens "5 for 100”-kasser eller lavprisbokse med 50 film.

Der er simpelthen enorme mængder af lavkvalitetsindhold i rigtig dårlig kvalitet, hvor undertekster og synkronisering varierer fra den ene yderlighed til den anden.

Netop dette afslører også de store mangler i appen.

Visse platforme understøtter ganske enkelt ikke muligheden for at ændre undertekster eller lydspor. Løsningen er at eksempelvis starte mobilappen, vælge undertekster på filmen, du vil se, og derefter starte filmen på dit TV, for at det bliver rigtigt.

Helt vanvittigt.

Den slags tossestreger kombineret med kun én brugerprofil gør, at appen virker ligeså billig som det eksterne udvalg. Amazon har dog et es i ærmet, og det er deres egenproducerede materiale. Her er der ikke sparet på de tekniske løsninger, og produktionskvaliteten er i de fleste tilfælde helt i top.

Problemet er, at Amazon endnu ikke har en kritisk masse af eget materiale, som kan skubbe det eksterne ud. Men har de gang i tilstrækkelig mange højprofilerede projekter til at kunne vokse sig stærkere.

Amazon Prime Video både virker og er billig. Men de får stadig flere interessante, egne produktioner, hvilket trods alt gør dem til et spændende alternativ på markedet.

Fem interessante originalproduktioner der er værd at se på Amazon Prime Video:

 1. The Boys

 2. The Man in the High Castle

 3. Tales from the Loop

 4. Good Omens

 5. The Marvelous Mrs. Maisel

Høj kvalitet på egne produktionermange unikke titler
Ujævn kvalitet på undertekst og lydspormeget indhold i lav kvalitettilgængelige funktioner varierer kraftigt mellem platformene

15. Wakanim

Bugnende anime-guldgrube

Pris: 5 €/måneden (ca. 50-55 kr.) Max-kvalitet på video: 1.080 p Indeholder: Film og tv-serier Eget indhold: Nej Tilgængelig på (almindeligste platforme): Android, iOS, Apple TV, webbrowsere, PlayStation 4, Xbox One Max antal brugere: i.u Muligt at se offline: Ja

Hvis japanske, animerede serier er noget for dig, så er du nok allerede bekendt med Wakanim. Det er en fransk tjeneste, som er ejet af animationsgiganten Funimation (som blev endnu større, da den fusionerede med Crunchyroll).

Wakanim er indholdsmæssigt en guldgrube for anime-serier, og har desuden en rigtig billig månedlig pris. Mange serier sendes eksklusivt her, hvilket på overfladen gør det til et endnu mere attraktivt tilbud.

Streamingtjenester anime streaming wakanim

Uduelig app

På overfladen er det attraktivt, ja. Så langt så godt. Men Wakanim som app og tjeneste er nærmest komisk dårlig - rent teknisk.

Interfacet følger ingen direkte, klar logik, og uanset hvor du befinder dig, vil knappen "tilbage" altid føre dig direkte til startsiden. Søgefunktionen er overraskende træg, og overalt finder du menuer, som blander engelsk og fransk. Der skelnes mellem dubbede og tekstede afsnit – i stedet for at du bare vælger tale- og tekstsprog som hos alle andre tjenester.

Apps til Android og iOS fungerer fint og lader dig også downloade afsnit. Appen crasher til gengæld på de fleste andre platforme, så snart du trykker på noget.

Streamingtjenester anime streaming wakanim

I streamingtjenesternes historiebøger burde HBO Nordic bruges som et eksempel på, hvordan en elendig tjeneste og brugeroplevelse kan se ud - på trods af strålende indhold.
Wakanim er endnu værre, trods den attraktive pris og det gode indhold.

Billigrigtig godt udbud
Fuldstændig uduelig apphalvdelen af tjenesten er på franskcrasher ofte

16. Pluto TV

Streaming som det var før i tiden

Pris: Gratis Video i topkvalitet: 4k Indhold: Film, dokumentarfilm og tv-serier Eget indhold: Nej Tilgængelig på (mest almindelige platforme): Android, IOS, Apple TV, browser, Playstation, Xbox Maks. antal brugere: Ubegrænset Mulighed for at se offline: Nej

Pluto TV er en sær snegl på mange måder, når det kommer til streaming. Selv om tjenesten blev lanceret i Sverige først i 2022, har den faktisk haft det hårdt på forskellige måder siden 2014. Gennem opkøb og sammenlægninger er det nu en del af Paramount, dog ikke at forveksle med betalingstjenesten Paramount+. Skal vi gøre forvirringen større? Den nordiske del af tjenesten er "Powered by Viafree", altså Viaplays gratis tjeneste.

Ud over hovedpinen: Pluto TV er en helt gratis tjeneste, som på mange måder fungerer, som traditionelt lineært tv altid har gjort. Her er der ingen separate film eller tv-serier at vælge imellem, men i stedet en større samling tv-kanaler.

Disse kanaler er en broget skare af alt fra klassiske som Bloomberg til nogle specifikke kanaler til forskellige tegneserier. Vil du bare se Max & Ruby eller Turtles? Begge har deres egen kanal, hvilket Star Trek og Andromeda også har, hvis du er mere til sci-fi.

Ulempen er, at det er et meget hysterisk udbud. Kanaler, som kun har en serie, blandes med et slags forsøg på "rigtige" tv-kanaler med blandet indhold, som blandes med rigtige tv-kanaler, der streames. At favoritmarkere de interessante kanaler er et krav for at komme nogen steder. Men samtidigt mangler brugerkonti i en eller anden form. Det betyder, at du ikke kan dele favoritter op pr. person i husstanden eller tage dine allerede ordnede favoritkanaler med dig fra telefonen til tabletten.

Det er ok, at Pluto TV er gratis via annoncer, men vi kunne vel i det mindste have fået en overordnet brugerkonto med?

Ret mange kanalersjov idé
Rodet opsætningmangler brugerprofilermangler brugerkonti

17. Viafree

Reality-TV med Viaplay-forbindelse

Pris: Gratis/reklamefinansieret Indhold: TV-serier fra Viasat-kanalerne Eget indhold: Ja Tilgængelig på (mest almindelige platforme): iOS, Android, webbrowser Maks. antal brugere: 1 Muligt at se offline: Via Viaplay

TV3 og andre Viasat-kanaler er samlet i Viafree.

I lighed med TV-kanalerne, som appen får sit materiale fra, drejer det sig om en reklamefinansieret tjeneste med et stort udvalg af TV-serier. I de fleste tilfælde er det dramaserier, reality-TV eller de "dokumentarer", der oftere hører under den forrige kategori.

Men indimellem det hele brillerer tjenesten af og til med alle sæsoner af en klassisk dramaserie, der ikke findes andre steder i Danmark.

Zapper mellem tjenester

Det er lidt underligt, at Viafree tilbyder den slags, mens "modertjenesten" Viaplay ikke har adgang til materialet. Og derudover markedsføres begge tjenester ret hyppigt i hinandens apps, hvor de egentlig burde kunne tilbyde det samme materiale (du kan i hvert fald bruge samme login).

Desværre tilbyder Viafree-appen ingen streamede kanaler, der er du henvist til... lige netop, Viaplay.

Viafrees brug af reklamer, også for premiumtjenesten, og især blokeringen af sport i "gratis-appen" er en stor begrænsning. Det gør det underligt, at de har eksklusivt materiale i appen, når hele pointen med den lader til at være at sluse folk videre til premiumtjenesten.

Nogle sjove nostalgiseriermeget indhold for reality-fans
Forvirrende forbindelse til Viaplayingen live-kanaler

18. Dplay

Streaming med forvirring

Pris: Gratis/reklamefinansieret, 99 kr./md. (underholdning), 179 kr./md. (sport + underholdning) Maks. videokvalitet: 1080p Indhold: TV-programmer fra Discovery Networks-kanalerne Eget indhold: Ja Tilgængelig på (mest almindelige platforme): iOS, Android, webbrowser, Samsung Smart TV Maks. antal brugere: 1 Muligt at se offline: Nej

Discovery Networks samling af kanaler, herunder Kanal 5, er i streamingverdenen samlet under Dplay.

Til forskel fra Viafree har de imidlertid ikke en premium-tjeneste i stil med Viaplay, som de kan sluse brugerne videre til. Det er på en måde meget rart at slippe for, men Dplay er dog ikke uden problemer.

Forskellige pakker

For det første skilter Dplay med menupunktet "Kanaler", hvilket i alle andre tilfælde betyder livestreaming af TV-kanaler.

Men sådan er det ikke for Dplay, som ganske enkelt bruger punktet til at inddele, hvilke programmer der normalt sendes på den pågældende kanal. Hvis du vil se live-TV, bliver du i stedet henvist til en af premiumpakkerne under Dplay – selvom alle kanalerne fra starten er reklamefinansierede.

Det havde ikke i sig selv været noget problem, hvis programmerne, der vises i appen, simpelthen kunne vises med reklamer, som de andre reklamefinansierede tjenester gør.

Men nej. At finde noget, der kan ses med reklamepauser, trods gratiskontoen, er en udfordring. Det gør det nødvendigt at tegne abonnement på en af Dplays to pakker (som faktisk er kanalerne i liveversion).

Det er i det mindste positivt, at selv den billigste pakke giver dig adgang til TV-serier uden reklamer, selvom alle pakkerne virker ret dyre. En pris på niveau med de komplette streamingtjenester for kanaler, der mest viser reality-TV, er ikke attraktivt.

Den dyre pakke inkluderer - udover indholdet i den billige - også en masse sport, men det gør også, at du støder på en masse fejlmeddelelser, hvis du ikke har den rigtige konto.

Det virker simpelthen rodet med Dplay, som uden problemer kunne have haft både livekanaler og programmer gratis med reklameafbrydelser.

Den billige pakke fjerner reklamernemeget til reality-fans
Besværlige pakkeringen live-kanaler i gratisversionensvært at få overblik over hvad der er med i pakkerne
 • Bedst i test
 • Tilbud
 • Guides
 • Om os