1. Start
 2. Bedst i test

Opdateret  

Vinduesvasker: 5 modeller i test

Hanna Rönnqvist

Synes du, at det er besværligt at vaske og pudse dine vinduer? Vi har testet vinduesvaskere fra Kärcher og Bosch. For, at en elektrisk vinduesvasker skal kunne udpeges til bedst i test, skal den være praktisk at bruge, have en god batteritid og vigtigst af alt – vaske dine vinduer helt rene.

Billede af 5 af de testede vinduesvaskere - gør det let at få pudset vinduerne - find din favorit i testen.

Sådan udførte vi testen

Vores tests er udført af uafhængige eksperter samt afspejler testredaktørens ærlige og objektive holdning.
Udvælgelsen af testede produkter og selve testresultatet udføres uden påvirkning af producenter, butikker eller andre interne/eksterne parter.

Vi udfører selv vores test, og vi tester alle produkter på den måde, som de er beregnet til at blive anvendt i virkeligheden.

En vinduesvasker er en batteridrevet maskine, der suger vaskevandet op, efter du har brugt den medfølgende sprayflaske og pudseklud til at gøre vinduet vådt og vaske det.

Hvad er pointen med en vinduesvasker?

På en måde slipper du altså ikke for at vaske vinduet - men hele pointen er, at du kommer lettere over opgaven med at undgå striber. Og når vandet suges op, mens du skraber vinduet med maskinen, så undgår du også, at vandet løber samt skal tørres op fra kanterne.

I vores test af vinduesvaskere har vi pudset forskellige typer vinduer i helt almindelige huse og lejligheder. Alle de elektriske vinduesvaskere er blevet brugt flere gange over en periode på cirka en måned. I testen har vi set ekstra på følgende egenskaber:

 • Brug: Kommer vinduesvaskeren ordentligt ind i hjørner og langs kanter, hvordan er maskinen at holde og hvordan bliver slutresultatet?

 • Design: Er det nemt at tage mundstykket af, og hvordan tømmer man beholderen med snavset vand?

 • Effektivitet: Hvor lang er batteritiden, tager det lang tid at oplade vinduesvaskeren, og kan sprayflasken indeholde nok rengøringsmiddel?

Sammenlign pris på alle vinduesvaskere på PriceRunner

1. Bosch vinduesvasker - BEDST I TEST VINDUESVASKER

Lille og kompakt vinduesvasker – til dig, der vil kunne komme til overalt

Medfølgende tilbehør: sprayflaske med mikrofiberklude, lader (mikro-USB og kobling til stikkontakt), ekstra mundstykke til små ruder Bredde mundstykker: 266 mm og 133 mm Beholdervolumen: 100 ml Oplyst driftstid: 30 min.

Bosch GlassVAC

Bosch vinduesvasker er betydeligt mindre end de fleste af konkurrenterne på markedet. Den korte krop gør, at du nemt kan komme til nede ved vindueskarmen og på steder, hvor det ellers ville være svært.

Kompakt model med rigtig fin gummiskraber

GlassVac fra Bosch er betydeligt kortere end konkurrenterne. I stedet for at have en aflang beholder til det snavsede vand er Bosch' model lidt kortere og kompakt, hvilket gør, at du nemt kan komme til i alle hjørner og kan trække vinduesskraberen i én bevægelse helt ned til kanten af ruden.

Dette i kombination med rigtig fin kvalitet på gummiskraberen – hvis gummi minder mere om en klassisk vinduesskraber end mange andre vinduesvaskere – gør, at den efterlader færrest striber i testen. Hvis gummiskraberen havde siddet på en lidt længere, fleksibel del, som havde tilladt, at man kunne vinkle maskinen endnu mere, ville den have været helt perfekt.

Der medfølger også et mindre vinduesskrabermundstykke på godt 13 cm, som passer godt til smallere ruder eller sprossede vinduer – også dette fungerer fejlfrit og efterlader ingen striber.

Let og nem at håndtere

Maskinens lave højde gør også, at den opleves betydeligt lettere at håndtere end en mere aflang variant, der vejer det samme. Håndtaget er behageligt at holde på. I det hele taget føles det meget smidigt at bruge den - selv, der hvor der er meget lidt plads.

Da den ikke laver striber, kan man også lave et sidelæns træk på steder, der er svære at komme til. Sugeevnen er fantastisk, og mikrofiberkluden på sprayflasken, som har skiftevis større og mindre fibre diagonalt, fungerer også rigtig godt.

Lidt upraktisk snavsevandsbeholder

Maskinen oplades med mikro-USB, hvilket er genialt. Det gør den nem at erstatte, hvis den bliver væk, da du kan bruge husholdningens almindelige mikro-USB opladere. Et lys ved tænd/sluk-knappen lyser rødt, mens den oplader, og skifter til grønt, når den er færdig.

Der medfølger også en lille håndledsrem, som du kan sætte maskinen fast i. Med den rundt om hånden er maskinen bedre sikret, hvis du skulle tabe den eller har brug for at slippe den midlertidigt, for eksempel for at klatre ned fra en stige.

Det mest negative ved GlassVac er snavsevandsbeholderen, som er indbygget i maskinen og ikke kan tages helt af. Du tømmer den gennem et lille hul, der er dækket af et gummilåg. Det fungerer, men lidt af det snavsede vand løber altid hen over maskinen og skal skylles af. Hvis du vil rengøre beholderen mere grundigt, skal du tage mundstykket af og lade vandet løbe igennem hele maskinen, ryste og tømme gennem det lille hul igen.

Batteritiden på 30 minutter er helt ok og ligner de fleste maskiner på markedet i samme prissegment.

Fin gummiskraberlille og kompaktsmidig
Vanskelig tømning af snavset vand

Prissammenligning

Sammenlign priser

Bosch GlassVAC --> På vej ind, levering hos dig 12-03-2024

492 kr.

Bosch vinduesvasker GlassVAC

495 kr.

Bosch GlassVac Vinduesstøvsuger på batteri

495 kr.

2. Kärcher WV 6 Plus

Praktisk vinduesvasker med lang driftstid, velegnet til dig med mange vinduer

Prisklasse: Premium Medfølgende tilbehør: Sprayflaske med mikrofiberklude og en portion rengøringsmiddel Bredde på mundstykke: 28 cm Beholdervolumen: 150 ml Angivet driftstid: 100 min

Kärcher WV 6 Plus

Når vi pakker vinduesvaskeren WV 6 Plus ud, er det (til at begynde med) ikke helt logisk, hvorfor den har mindre medfølgende tilbehør end de billigere vinduesvaskere fra Kärcher.
Faktisk følger der kun ét mundstykke på 28 cm med til WV 6 Plus.
Til gengæld er den medfølgende sprayflaske lidt mere avanceret.

Efter nogen tids brug bliver det faktisk tydeligt, hvorfor prisen på WV 6 Plus er, som den er.
For det er meget enkelt at komme i gang med Kärcher WV 6 Plus.

Klar til kamp efter kun 1 time

Der går faktisk kun cirka én time fra du tilslutter ledningen for at lade den op, til du kan begynde at pudse dine vinduer for første gang.

Der medfølger en portion rengøringsmiddel ved købet, og ifølge Kärcher er der nok til at fylde sprayflasken én gang. Men vi bemærker faktisk ingen forskel på vaskeresultatet, selv når vi fortynder rengøringsmidlet med den dobbelte mængde af vand.
Derefter er det bare at gå i gang med at vaske vinduerne og derefter tænde for vinduesvaskeren, som automatisk suger vandet op, mens du skraber.

Men hvis vi ikke tørrer mundstykket af efter hvert træk, så er der dog risiko for stribede vinduer – især øverst på ruden, når vi begynder at suge vand op med skraberen.

Justerbar bredde på pudsekluden

Sprayflaskens beslag til mikrofiberkluden kan justeres mellem to forskellige bredder ved hjælp af et medfølgende forlængerstykke. Ved den smalle indstilling foldes det overskydende stykke klud om på bagsiden.

Det havde været praktisk at kunne justere bredden, når man vasker vinduerne. Men da man ikke kan gøre det på selve vinduesvaskeren – som for det meste er den, man har svært ved at komme til med – så mister idéen lidt af sit formål.

Digitalt display tæller ned

En ting, som derimod fungerer rigtig godt, er det digitale display på WV 6 Plus. Tydelige cifre angiver den resterende batteritid i minutter, så snart vi tænder for vinduesvaskeren. På den måde, så får du med det samme overblik over, hvor mange vinduer du kan nå på en opladning.

Med en driftstid på lidt over halvanden time er én opladning normalt nok til flere gange vinduesvask i de fleste boliger. Du kan oven i købet nå den glasinddækkede altan eller måske brusekabinen.

Billede af den testede Kärcher WV6Plus på havebordet

Blødere mundstykke gør en kæmpe forskel

Kärcher WV 6 Plus er meget enkel at bruge. Den rummelige beholder til snavset vand er let at tage af, tømme og skylle ren. Men den detalje, der gør den største forskel, når du vasker dine vinduer, er, at mundstykket har en blødere, gummieret kant. Det betyder, at vinduesvaskeren kræver langt færre kræfter, når du skal presse vinduesvaskeren ind mod underkanten af vinduet. Der er også nemmere at komme til i hjørner og kroge, og fordi du ikke behøver at trykke nær så hårdt, kan du også holde WV 6 Plus i hånden i længere tid.

Konklusion på teste af Kärcher WV 6 Plus vinduesvasker

Bedømmelsen bliver, at slutresultatet med WV 6 Plus kan sammenlignes med de andre vinduesvaskere fra Kärcher. WV 6 Plus giver bestemt godkendte rene vinduer - men husk kluden til at tørre mundstykket undervejs.

Og hvis du ofte udsætter at pudse dine vinduer, så vil Kärcher WV 6 Plus gøre processen hurtigere, nemmere og en del sjovere.

Blødere gummieret kant på mundstykketlang batteritidminutdisplay
Der medfølger kun ét mundstykke

3. Kärcher WV 2 Plus N

Hurtigt opladet vinduesvasker, der egner sig til vinduer i forskellige størrelser

Prisklasse: Mellem Medfølgende tilbehør: Sprayflaske med mikrofiberklud, en portion rengøringsmiddel og et lille mundstykke Bredde på mundstykke: 28 cm og 17 cm Beholdervolumen: 100 ml Angivet driftstid: 35 min

Kärcher WV 2 Plus N

Kärcher WV 2 Plus N kommer med to mundstykker. Selvom det er let at skifte mundstykke på maskinen, så kræver det lidt fingerkræfter at trykke knappen helt ind. For det meste skal du sikkert bruge begge hænder.

Den lille sprayflaske har en praktisk størrelse, men den skal fyldes mere end én gang for at kunne vaske alle vinduer i en normal villa.

Vask og puds vinduet i samme arbejdsgang

Med mikrofiberkluden fastgjort på sprayflasken, så kan vinduet gøres vådt og vaskes af i samme omgang. Mikrofiberkluden er fastgjort med velcro (burrebånd), og kluden er let at tage af samt vaske i vaskemaskinen.

Vi anbefaler, du at vasker kludene før første vinduesvask. Hvis du ikke gør det, så går der nemlig en del fibre af kludene, og det bliver ikke helt godt, når du skal tørre vinduet.
Men når fiberkluden er vasket første gang, så opstår problemet ikke længere.

Billede af den testede Kärcher WV2 Plus N på havebordet

Godkendt batteritid og praktisk med to mundstykker

Det går rigtig hurtigt at lade batteriet helt op i Kärcher WV 2 Plus N. Efter en god times tid er vinduesvaskeren klar til brug. Den angivne driftstid er 35 minutter. Det lyder ikke af ret meget, men med tanke på, at du ikke bruger maskinen så længe ad gangen, så rækker batteriet faktisk ret langt.

Bredt og smalt mundstykke

Et vindue i normal størrelse tørres hurtigt med det brede mundstykke. Det smalle mundstykke er imidlertid rigtig praktisk, når du skal tørre mindre glaspartier, såsom vinduer i en yderdør eller vinduer med sprosser.

Der er en del forskel på de to mundstykkers sugeevne. Det lille efterlader af og til lidt væske i kanten, også selvom vi forsøger at trykke ekstra hårdt. Det sker ikke med det store mundstykke.
Den gummierede kant på de to mundstykker opleves som ret hård, hvilket gør det svært at komme til i bunden af vinduet.

Gør det lettere at vaske vinduer

Når vinduerne er vasket, skal vandopsamleren tømmes. Der er en åbning på ydersiden, men den sidder lige i midten, og det er næsten umuligt at få de sidste dråber ud. Det er mere effektivt at tage opsamleren helt af og tømme samt skylle den gennem den store åbning.

Konklusion på testen af Kärcher WV 2 Plus N

WV 2 Plus N kræver lidt håndkræfter i sine funktioner. Men med tanke på, at modellen ligger i den nederste halvdel af prisområdet for Kärchers udvalg af vinduesvaskere, så har den alle de funktioner, som du kan ønske dig.

Vaskeresultatet bliver selvfølgelig ikke nær så godt, som hvis du får vinduerne pudset af en professionel. Men resultatet bliver godt nok - og så er du hurtigt færdig.

Kommer med to mundstykkergodt vaskeresultatlader hurtigt op
Hård kant på mundstykkernedet lille mundstykke efterlader af og til rander i kanten

4. Electrolux Well S7 vinduesvasker

En smidig og støjsvag vinduesvasker til dem med god styrke i hænderne

Vægt: 0,59 kg Medfølgende tilbehør: Sprayflaske med mikrofiberklud, oplader Bredde mundstykke: 20,2 cm Beholdervolumen: 110 ml Oplyst driftstid: 60 min

Electrolux WS71-4VV Window Cleaner

Electrolux S7 er en velfungerende vinduesvasker med et utroligt lavt lydniveau og en rigelig batteritid på 60 minutter. Den er især velegnet til dem, der har svært ved at klare et højt lydniveau og prioriterer det.

Lavt lydniveau, men besværlig at tømme

Vinduesvaskere fås med varierende batteritid, både kortere og længere end S7’s 60 minutter. Testpanelets erfaring er, at 60 minutter rækker godt og vel til alle vinduer i huset, da maskinen kun kører, når vandet suges op. Den er også utrolig behagelig at bruge takket være det lave lydniveau, når den støvsuger vandet op. Derimod kan den være lidt besværlig at tømme: Det skarpe mundstykke skal fjernes, for at vandet kan tømmes ud fra "toppen" af maskinen, og det sidder rigtig godt fast de første gange, vi bruger den. Efter et stykke tid giver det sig, og tømningen opleves da som mere smidig. Det kan dog være værd at kontrollere dette tidligt, hvis du ikke har så mange kræfter i hænderne.

Det mest negative ved Well S7 er ellers den plastdel, som holder mikrofiberkluden på sprayflasken. Der er sikkert en fordele ved, at denne del kan tages af, men det har sine ulemper: Hvis du bruger lidt kræfter til at gnide genstridigt snavs løs, vipper den let af og kan endda løsne sig helt fra sprayflasken – ikke supersjovt, hvis man står på en stige, og den falder på jorden og bliver snavset. Du skal altså både tænke på vinklen og på, hvor mange kræfter du bruger, når du bruger mikrofiberkluden.

Når det er sagt, er det en af de mest lydsvage maskiner i testen, og hvis du bare har stærke hænder og lidt finesse med flasken, er den et rigtig godt valg.

Meget lydsvaglang batteritidbeholderen til snavset vand kan tages helt af
Noget dyrdårlig sprayflaske

Prissammenligning

Sammenlign priser
Illustration - Der er ingen priser lige nu

Der er ingen priser lige nu

5. Kärcher WV 5 Plus N

En vinduesvasker med ekstra batteri til dig med et hav af vinduer

Prisklasse: Premium Medfølgende tilbehør: Sprayflaske med mikrofiberklud, en portion rengøringsmiddel og et lille mundstykke Bredde på mundstykke: 28 cm Beholdervolumen: 100 ml Angivet driftstid: 35 min

Kärcher WV 5 Premium Window Cleaner 100ml

Hvad er forskellen egentlig på de forskellige vinduesvaskere fra Kärcher?
Kärcher WV 5 Plus N skiller sig ud fra de andre maskiner i vores test ved, at den har et udskifteligt batteri – det har de andre to ikke.

Ekstra batteritid i baghånden

Batteriet kan selvfølgelig lades op, men selv det genopladelige batteri kan af og til løbe tør. Heldigvis er batteritiden ret god på denne model. Men hvis du har mange vinduer at pudse, så kan du her have et opladet batteri klar i baghånden – så du slipper for at stå med en afladet maskine og nogle snavsede vinduer tilbage.

Det går hurtigt at lade Kärcher WV5 Plus N op, og kun en halv times tid efter du har pakket maskinen ud, så kan du være i gang med at vaske vinduer.

Med til maskinen følger en lille pose rengøringsmiddel, der fortyndes med vand i sprayflasken. Hvis du skal pudse mange vinduer, så bør du sørge for at købe ekstra rengøringsmiddel. For hvis du bor i et hus med mange vinduer, så er det ikke sikkert, at den lille pose rækker til hele opgaven.

Et ret stribet resultat

Også på Kärcher WV5 Plus N kan man justere bredden på skraberen. Det skal gøre det nemmere at komme til i hjørner. Der er også et mindre mundstykke, og det gør det enklere at rengøre eksempelvis smalle ventilationsvinduer.
Det er ikke så nemt at justere bredden på skraberen, men når du først får tag på det, så går det lettere.

Uanset om bredden bliver justeret eller ej, så kommer vi ikke udenom, at slutresultatet af vinduespudsningen bliver ret stribet. Selvom vi tester forskellige vinkler, forskellige temperaturer og gentagne gange med varierende tryk, så laver skraberen tynde rander. Vinduesvaskeren efterlader også nogle dråber af rengøringsmidlet, og det efterlader desværre mærker i både begyndelsen og afslutningen af trækket hen over dine vinduer.

Alt dette kan naturligvis løses, hvis du tager en mikrofiberklud og hurtigt pudser efter.

Konklusion på teste af Kärcher WV5 Plus N

Til næsten 1.000 kroner bør du kunne forvente, at Kärcher WV5 Plus N lever op til løfterne på emballagen om "streak free" - og tre gange hurtigere end en almindelig vinduespudsning. Men sådan oplever vi det faktisk ikke...

Vi oplever i stedet, at tidsforbruget næsten bliver det samme som med en mere traditionel fremgangsmåde - netop fordi vi er nødsaget til at pudse efter. Og det er sådan set ret ærgerligt.

Tydeligt resultat på vinduernestøjsvaghurtig at opladeekstra batteri medfølger
Resultat med randelidt besværlig justering af bredden

Ofte stillede spørgsmål vinduesvasker

Hvordan bruger man en vinduesvasker?

 1. Fugt vinduet med vand og vinduespudsemiddel, f.eks. med sprayflasken, der som regel følger med.
 2. Opløs det fastsiddende snavs på vinduet med en mikrofiberklud, og sørg for, at du kommer hele vejen ud til rudens kanter. Sprøjt gerne med lidt ekstra vand – ruden skal være godt fugtig, når du begynder at skrabe.
 3. Tænd vinduesvaskeren, og begynd at skrabe øverst i det ene hjørne. Træk maskinen nedad i en jævn bevægelse helt ned til kanten af ruden.
 4. Tør skraberen af med en mikrofiberklud eller anden klud, før du fortsætter med at trække det snavsede vand af lige ved siden af dit tidligere spor. Sørg for at gøre det lidt forskudt, så der ikke kommer en fugtig stribe mellem de to spor. Somme tider kan der være lidt fugt tilbage nederst på vinduet, hvis det ikke er lykkedes dig at gå hele vejen. Det er nemmest at tørre væk med en mikrofiberklud.

Hvordan fungerer en vinduesvasker?

På engelsk kaldes vinduesvaskere somme tider vinduesstøvsugere – en ganske god beskrivelse af, hvad en elektrisk vinduesvasker gør. Den skraber ruden og "støvsuger" samtidig vandet op, så du slipper for snavset vand, der løber langs vinduet under skraberen og ned i sålbænken eller på vindueskarmen. Det opsugede, snavsede vand samles i en lille beholder, som tømmes, når du er færdig med at vaske. Ofte medfølger der en sprayflaske med monteret mikrofiberklud, som du bruger til at fugte ruden og gnide det værste snavs løs med.

Hvilken vinduesvasker er bedst?

En god vinduesvasker suger snavset vand op uden at efterlade striber på ruden og har en batteritid, der rækker til at vaske alle ruder i et hjem i almindelig størrelse. Den bør heller ikke være for tung. Det er især godt, hvis den er nem at tømme for snavset vand og at holde ren.

 • Bedst i test
 • Tilbud
 • Guides
 • Om os