Vi anvender cookies for at tilbyde dig en bedre oplevelse, indsamle statistik og vise relevante annoncer. Ved at anvende vores tjeneste accepterer du dette. Læs mere

Træn hele kroppen med en romaskine

Mange holder af at ro en tur på en dejlig varm sommerdag, hvor man både kan træne og blive bagt af solen. Klimaet på vores breddegrader gør desværre, at der kan være langt mellem de dage, hvor de kan lade sig gøre. Der findes heldigvis et alternativ: En romaskine til indendørs brug. Alle fitnesscentre har romaskiner til rådighed, men mange har dem også i eget hjem.

Nu er romaskinen meget udbredt, men tidligere var det stort set kun folk der roede i klub om sommeren, som så greb til indendørs roning om vinteren. Længe har der også været afviklet mesterskaber på romaskiner, eller ergometerroning, som det hedder i rokredse.

På de simple modeller trykkes to hydraulikbeholdere i bund, når man trækker i årene. På de mere udbredte modeller, trækkes i ét håndtag, som er fastgjort til en wire, der sætter et tungt hjul i omdrejninger. Belastningen på hjulet kan varieres, så der kan roes både let og tungt.

De fleste modeller er udstyret med display, som kan vise roet distance, tid og måske også vise bestemte forud programmerede løb, så man i displayet kan kæmpe mod nogle fiktive konkurrenter. Desuden kan man ofte forbinde sin pulsmåler til romaskinen.

Nogle romaskiner er så avancerede, at hjulet der trækkes rundt, er forbundet til en lille vindmølle, så man kan opnå en følelse der nærmer sig roning udendørs.

Som i en rigtig kaproningsbåd kører sædet frem og tilbage på lejer. Det er et af de steder på træningsmaskinen, hvor kvaliteten ret hurtigt afslører sig: Køre den let, smidigt og lydløst, eller kører den ujævnt og med grimme lyde?

Romaskinen er en af de træningsmaskiner der giver den mest alsidige og mindst belastende form for træning. På den trænes både benmuskler, mave- og rygmuskler, armmuskler og samtidig trænes koordination og smidighed.

Filter1

Vis