Vi anvender cookies for at tilbyde dig en bedre oplevelse, indsamle statistik og vise relevante annoncer. Ved at anvende vores tjeneste accepterer du dette. Læs mere

Få pulsen op med en stepmaskine

Da de første mange fitnesscentre skød op i Danmark, var stepmaskinen en fast bestanddel af centrenes afdeling for konditionstræning. Siden er mange andre maskiner kommet til, men stepmaskinen er stadig et effektivt hjælpemiddel, når konditionen skal forbedres.

Som ordet antyder, så imiterer stepmaskinen, at du går op ad trapper.

Stepmaskinen findes i mange udformninger: Nogle er helt enkelt opbygget, og reelt bare to plader man stiller sig op på og går i gang, hvis man ellers kan holde balancen. Denne model er ofte set i billig-udgave i discountbutikker og findes i mange hjem. Den mest udbredte model i fitnesscentrene er noget større og er bygget op, så man har en ramme at holde sig til, når man stepper. Oftest er de også udstyret med display, der kan vise tid, nedtælling, kalorieforbrug efter vægt, som kan tastes ind. I de senere år kan mange af modellerne også vise puls, når den tilsluttes den pulsmåler man har om brystet under træning.

Teknikken i de billige modeller, som mange har hjemme, er ret simpel. I de mere professionelle udgaver er teknikken naturligvis mere avanceret. Fælles for alle er, at belastningen opnås ved at en hydraulikbeholder trykkes sammen, når man tager et trin. På de billige og enkle modeller er der ofte kun en cylinder. Typisk kan belastningen ikke blive særlig hård på de simple modeller.

På de større er der to cylindere, og disse kan desuden justeres i større interval og mere præcist. På den måde kan man vælge om man vil tage små hurtige trin eller lange seje trin. Hvis du ikke bor eller arbejder i et højhus, så er stepmaskinen en rigtig god måde at træne gang på trapper. Det høres jo ofte, at man skal tage trappen i stedet for elevatoren. Denne mulighed har alle med en stepmaskine i huset eller i træningscenteret.

Filter1

Vis