Miele Vaskemaskiner

Frontbetjent
Filtrer
Produkt
Produktegenskaber
Egenskaber
Information om bæredygtighed
Forbrug
Vandforbrug
Mål

58 produkter

Miele Vaskemaskiner Miele WSF363WCSP
Miele Logo
100+ overvåger

Miele WSF363WCSP

Vaskemaskine, A, 60 cm, Vaskekapacitet 8 kg

6.499 kr.

5,0

Tre tips, når du køber en vaskemaskine

Børnefamilier har ekstra meget vasketøj, men vask af dyner kræver også en ekstra rummelig vaskemaskine. Gå efter en tromle med kapacitet til mindst 8-9 kg. De fleste vaskemaskiner tilpasser alligevel selv vandforbruget afhængig af mængden af tøj i tromlen.

  • En frontbetjent vaskemaskine er den mest almindelige type vaskemaskine med en bredde på 60 cm. Vælg den til større husholdninger og til længere tids brug, da den ofte har større kapacitet, er mere skånsom mod tøjet og bruger mindre vand.

  • En topbetjent vaskemaskine kan nøjes med en bredde på 40-45 cm. Det gør dem lette at finde plads til i eksempelvis en lejlighed, og hvor pladsen kan være trang. Men til gengæld må du acceptere lidt mindre plads til tøj i tromlen.

Bolius har også skrevet om vaskemaskiner – læs mere her.

Det kan virke meget tillokkende med de to funktioner i samme maskine, men der medfølger nogle ulemper. De er normalt ikke de mest vand og strømbesparende maskiner. Og du bør kun fylde maskinen halvt, hvis den skal kunne tørre tøjet effektivt. Den store fordel ved en vaskemaskine med tørretumbler er naturligvis, at du sparer plads til to maskiner i hjemmet.

Strømmen er ofte billigst sent om aftenen og om natten, så hvorfor skulle du ikke udnytte det? Med en vaskemaskine med timer og/eller Wi-Fi kan du udskyde starttiden til den er billigst, og dermed ende med en betydelig besparelse på strømmen.

VASKEMASKINE

Almindelige spørgsmål

En vaskemaskine slynger tøjet rundt i tromlen med vand og vaskemiddel, så snavset fjernes. Derefter centrifugeres tøjet, så vandet vrides ud. Vaskemaskinen tager vand ind gennem en tilløbsslange, og derefter blandes vandet med vaskemiddel, der er placeret i doseringsbakken.

Hvis der i forvejen har stået en vaskemaskine, så er afløb, vand og elektricitet normalt også på plads, og så koster installationen normalt 300-500 kroner i forbindelse med levering fra forhandleren. Det bliver naturligvis en del dyrere, hvis du har brug for at trække vand eller elektricitet til det sted, hvor vaskemaskinen skal stå. Her får du brug for både en VVS’er og en elektriker, og i det tilfælde er det klogt at indhente et par tilbud, så installationen er klar til din nye vaskemaskine.

En gennemsnitlig vaskemaskine bruger 1 kWh til en vask på 60 grader. Med en gennemsnitlig pris på ca. 2,5 kr. pr. kWh og en omkostning på ca. 2 kr. pr. vask til vaskemiddel vil det sammen med omkostningerne til vand blive omkring 4,5 kr. pr. vask. Der kan være penge at spare ved at vaske på tidspunkter, hvor strømmen er billig - for eksempel om natten. Men hvis du bor i en lejlighed, skal du være klar over, at det kan forstyrre naboerne.

Annonce
  • Bedst i test
  • Tilbud
  • Guides
  • Om os