Røgeovne

Filtrer
Produktegenskaber
Mål

62 produkter

Røgeovne Traeger Ironwood 885
50+ overvåger

Traeger Ironwood 885

Røgeovn, Grilltønde, Justerbar termostat, Termometer, Hjul, Varmholdningsflade, Stander, Sidebord, Låg, Lukket låg

12.999 kr.
RØGEGRILLS

Almindelige spørgsmål

En røgeovn eller rygeovn er en type grill, der ryger maden ved lav temperatur i lang tid. Low and slow er et motto for dem, der bruger denne type grill. Der er tre forskellige hovedtyper af røgeovne. De elektriske anvendes med røgchips/røgsmuld, der genererer varme og røg. Der findes også gasdrevne modeller, og så er der de mere klassiske modeller, der fyres med træ eller kul og træflis.

Fælles for alle typer er, at de minder mere om ovne, der opvarmes med varm røg, og hvor maden tilberedes ved ca. 100 grader i lang tid.

Tilberedning i en røgeovn tager lang tid og giver de bedste resultater med den type kød, der kræver lang tilberedning. Dette er grillens svar på langtidsstegning. Lang tid, lav temperatur og masser af røg gør kødet mørt og saftigt og giver det en særlig røgsmag, som ikke kan opnås på nogen anden måde.

Hvis du er en rigtig grillfanatiker, som elsker den røgede smag, er en røgeovn noget, der passer perfekt til dig.

Det er muligt at ryge i en almindelig kuglegrill, men det er meget sværere at holde temperaturen på det rigtige niveau i så lang tid, som der kræves.

Der findes som nævnt tre hovedtyper. Elektriske, gas- og kul-/træfyret røgeovne.

  • Fordelen ved el og gas er først og fremmest, at det er nemt. Elektriske røgeovne fungerer grundlæggende ved, at du tænder for den, og så passer den sig selv. Den holder på varmen og fodres med en ny omgang røgchips, når det er tid. Gas fungerer på stort set samme måde, men du skal normalt selv fylde røgflis på med jævne mellemrum. Sammenlignet med elektriske røgeovne er det en indlysende fordel, at du ikke er afhængig af elforsyningen.

  • De klassiske kul-/træfyrede røgeovne er dem, der kræver mest engagement. Du skal overvåge den for at sikre, at temperaturen er korrekt, og at du har den rigtige mængde røg. På den anden side har du stor mulighed for at variere og eksperimentere mellem de træsorter, du ryger med, for at få den bedste smag for netop dig. Mange entusiaster mener, at smagen bliver bedre i en klassisk røgeovn. Mange klassiske røgeovne kan også bruges som en almindelig kulgrill.

  • Overvej, hvad der er vigtigst for dig__. Hvis du er på udkig efter bekvemmelighed, skal du kigge på de elektriske eller gasdrevne versioner, men hvis du vil eksperimentere mere og måske jagte det perfekte resultat, er de klassiske modeller nok mere noget for dig.

  • Køb ikke en for lille røgeovn__; hvis du skal vælge mellem to størrelser, skal du vælge den største, hvis du har mulighed for og råd til det.

  • Endelig er det naturligvis også et spørgsmål om pris__. Der findes billige røgeovne fra 2.000 kr. og store keramiske røgeovne, der holder utrolig godt på varmen, til over 20.000 kr. Lad dine behov og dit budget styre dit valg.

Annonce