Vi anvender cookies for at tilbyde dig en bedre oplevelse, indsamle statistik og vise relevante annoncer. Ved at anvende vores tjeneste accepterer du dette. Læs mere

Grill

(2987)

Der er noget helt særligt ved at grille. Uanset om du på de varme sommeraftener lægger en nakkekotelet med en pølse til på din grill, eller om du mere er grillentusiasten, der laver pulled pork på grill hele året, ryger laks og gerne griller andesteg og flæskesteg til jul. Kuglegrillen fra Weber er den mest populære grill med sin store anvendelighed og lange holdbarhed. Men udvalget af grill er kæmpestort. Lige fra den lille transportable grill, over den elektriske og røggrillen til den store gasgrill med flere brændere, der nærmest i sig selv er et udekøkken. Uanset hvad du søger, kan du her i PriceRunners grillsektion sammenligne priser på din ønskegrill. Du skal kun spørge dig selv: Hvor avanceret skal min grill være? Populære mærker: Weber, Charbroil, Dancook, Outdoorchef, Cobb.

...

Hvilken grill skal det være?

Ja, hvor skal man starte? Der er hundredvis af forskellige grill på markedet, og det kan derfor hurtigt virke som en uoverskuelig affære at finde den rigtige grill til hjemmet. For hvordan er man sikker på at vælge den rette model?

De mange forskellige modeller og typer af grill er dog ligeså alsidige som deres anvendelsesformål, og derfor kan du helt sikkert også finde én, der passer til dig. Uanset om du er alene eller en hel familie, om grillen er til en hverdagsaften med familien og partneren eller en stor grillfest for familie og naboer.

Som med alt andet afhænger dit valg af grill af dit budget, dine behov og dine øvrige præferencer.

Gas eller kul – Hvad er du mest begejstret for?

Når man hører ordet grill, så tænker de fleste nok på den klassiske, runde kuglegrill. Sandheden er dog den, at gasgrillen for længst har overhalet den velkendte kulgrill i popularitet. Sådan har det ifølge Weber, der er det mest populære grill-brand herhjemme, været siden 2006, hvor gasgrillen stak af fra den velkendte kulgrill målt på antal solgte produkter.

"Gasgrill er ekstremt populære, og det er først og fremmest, fordi det er nemt at grille med en gasgrill. En kulgrill er længere tid om at blive varm, men vi tror stadig på kul. Der vil altid være kulgrillere," siger Hanne Nyboe, Country Marketing Manager hos Weber, til PriceRunner.

Helt generelt og ganske overordnet kan man sige, at der er fire forskellige typer grill: Kulgrill, gasgrill, røggrill og elektriske grill. Spørgsmålet er så, hvilken type du foretrækker?

Kulgrill kræver lidt motion, men giver en autentisk følelse og hygge med kig til glødende kul, og der findes både varianter med og uden låg. Med en kulgrill skal der dog først fyres op under grillen med grillbriketter eller trækul, , gerne i en grillstarter, før grillen er klar til brug – men så får du også den helt rigtige røgsmag fra grillen, vil fortalere for kulgrillen påpege. Overvej gerne en kulgrill med aftagelig askeskuffe, da det letter det løbende arbejde med at fjerne asken.

Gasgrill er den mest populære type på markedet. Muligvis fordi den er simpel, nem og hurtig at gå til. Med grillens trykknaptænding har du således hurtigt en varm grill, da du ikke skal vente på, at kullet bliver varmt. Optændingen er altså hurtigere, dog er gasgrillen typisk dyrere end kulgrillen.

En gasgrill har såkaldte ’flavouriser stænger’, der sidder over brænderne og varmer op på samme måde som kul, men stængernes temperatur kan reguleres som med en normalt ovn. Nogle gasgrill har flere brændere end andre, og det betyder, at du blot kan vælge at bruge en lille del af grillen eller tilberede mad ved forskellige temperaturer.

Røggrill er til dig, der søger en smagsoplevelse ud over det sædvanlige, og som også har tiden til, at maden grilles langsomt ved lav varme. For sådan er det med en røggrill. Her har du – som navnet også indikerer – mulighed for at ryge din mad, og røgning på grillen forudsætter dels, at du har styr på de forskellige røgteknikker, dels at du købt det røgtræ, der skal give røgsmag, eksempelvis smag af æble eller whisey, til maden.

Elektriske grill er oplagt for dem, der bor i lejlighed, eller blot ønsker en grill til båden eller camping, hvor man blot skal have adgang til en strømforsyning og ikke skal have gas eller briketter med som brændsel. De elektriske grill fås i flere størrelser; fra de små bordgrill til større grill på stativ.

Den kontante del: Kend dit budget

Er der en grilltype, du har en større forkærlighed for end andre? I så fald er det nu et spørgsmål om den kontante del af det hele, nemlig hvor stort et beløb, du råder over. For den type grill, du beslutter dig for, afhænger i sidste ende af dit budget.

Priserne på grill bestemmes blandt andet af, hvor store de er, designets kvalitet og antallet af ekstrafunktioner, eksempelvis grill med stativ, antal brændere, termometer og lignende. Det betyder dog ikke, at du ikke kan finde en god og stor model til en rimelig pris.

Du kan dog med fordel holde øje med priser på grill og de mange tilbud på grill, der også er. Dét overblik får du her via PriceRunner.

Filter

Vis
Log ind
Bliv medlem