1. Start
 2. Sport & Fritid
 3. Jagt, Fiskeri & Udeliv
 4. Camping & Friluftsliv
 5. Soveposer
 6. Soveposer

Soveposer

Filtrer
 • Camping & Friluftsliv
 • Telt
 • Luftmadrasser
 • Liggeunderlag
 • Soveposer
 • Køletasker & Kølebokse
 • Insektnet
Produktegenskaber
Mål

1000+ produkter

Soveposer Haglöfs Moonlite 1 190cm

Haglöfs Moonlite 1 190cm

3-sæsons sovepose, Unisex, 4 Komfort temperatur

499 kr.
Effekt Lageret
Outnorth
i 15 butikker
SOVEPOSE

Almindelige spørgsmål

Der er et par ting, du skal huske på, når du køber en sovepose:

 1. Hvilket materiale foretrækker du? De mest almindelige materialer er dun og syntetisk stof. Dun er bedre til at generere varme, kan pakkes i en kompakt størrelse og er mere bæredygtigt. Syntetisk stof er billigere og bevarer varmen, når materialet er vådt, i modsætning til dun.
 2. Hvilken størrelse har du brug for? Hvis du skal ud på vandretur, kan en sovepose, der let kan foldes i et mindre format, være at foretrække, mens størrelsen måske ikke betyder noget, hvis du er på glamping.
 3. Skal du kun bruge soveposen om sommeren, eller er den til hele året? Forskellige modeller er lavet til forskellige årstider, så sørg for at vælge den rigtige model, der passer til dine behov.

Prisen for en sovepose kan variere fra et par hundrede kroner til et par tusinder. Prisen stiger, hvis du har særlige krav eller ønsker at bruge soveposen, når det er koldere udenfor. Modsat, hvis du bare er på udkig efter en sovepose til sommernætter i bilen eller et telt, kan du finde muligheder for et par hundrede kroner. Dine behov er det, der styrer prisen.

Når du er ude på vandretur eller lignende, opbevares soveposen ofte i en kompressionspose. Kompressionsposer sammenpresser soveposen for at minimere den plads, den optager i posen. Dette får soveposen til at optage mindre plads i din rygsæk; plads, du nu kan bruge til andre genstande.

Når du opbevarer din sovepose derhjemme, skal du derimod helst opbevare den i en tøjpose, da soveposer ikke skal opbevares i kompressionsposer for længe, fordi du risikerer, at fyldet i soveposen begynder at skille over tid. Dette kan føre til luftlommer, der slipper kold luft ind, når du bruger den.

Tre tips, når du køber sovepose

Dit valg bør primært afhænge af, hvornår du har tænkt dig at sove ude:

 • En sovepose til sommer, ofte kaldet en ét-sæson sovepose, vil være den billigste variant, hvor der er sparet på isoleringen. Skal du kun campere om sommeren, kan du dermed prioritere andre funktioner som let vægt og komprimering.

 • En sovepose til Forår, sommer, efterår (tre sæsoner) skal holde dig varm, også når temperaturen nærmer sig 0 grader. Den vil veje og fylde lidt mere.

 • En vintersovepose (fire sæsoner) både koster, vejer og fylder mest. Men her får du en isolerende sovepose, der holder dig varm i frostvejr. Her må du ikke spare på kvaliteten, da det er ekstra vigtigt at holde sig varm om natten og i nødstilfælde.

Soveposer er enten af dun eller syntetiske materialer. Begge har deres fordele og ulemper. Dun holder varmen bedst, mens syntetiske materialer er billigere og holder på varmen – selv når soveposen er våd.

Som tommelfingerregel kan du tænke at syntetiske soveposer er til sommer og soveposer med dun er til vinter. Men det er vigtigt, at du tjekker de forskellige materialers egenskaber, inden du træffer dit valg.

Netop når det gælder soveposer er det ekstra vigtigt, at de er tilpasset til din krop. Opretholdelsen af varme og komfort afhænger af, hvordan soveposen ligger mod kroppen.

En vigtig faktor her kan være din kropsform – nogle soveposer har oven i købet forskellige komfortvurderinger afhængigt af køn.

Annonce
 • Bedst i test
 • Tilbud
 • Guides
 • Om os