Vi gemmer data om din brug af sitet i cookies. Ved fortsat brug accepterer du dette

Cookiepolitik

BB-Cream: 5 produkter i test

Af PriceRunner Opdateret 23.07.2017

Vi har testet BB-cream og udpeger Clarins BB Skin Perfecting Cream til bedst i test. Det er en godt dækkende BB-creme med høj solbeskyttelsesfaktor på SPF25. Desuden egner den sig til både tørre og lidt federe hudtyper og giver et naturligt resultat.

Sådan udførte vi testen

Vi udfører selv vores test og tester alle produkter på den måde, de er beregnet til at blive anvendt i virkeligheden.

I vores test af BB-cream har vi ladet fire hudterapeuter og makeup-artister samt nogle almindelige forbrugere teste produkterne. Nedenstående parametre har dannet grundlag for karakteren, der gives ud fra den samlede oplevelse af produkterne:

 • Dækkeevne
  Har produktet hududjævnende egenskaber? Hvor godt dækker produktet pigmentpletter og bumser? Bliver den optaget i huden, eller lægger den sig som et lag?

 • Fugtgivning
  Kan produktet anvendes til både fed og tør hud? Er fugtgivningen tilfredsstillende?

 • Holdbarhed
  Bliver produktet siddende hele dagen? Er det godt som underlag til andre makeup-produkter?

 • Konsistens og duft
  Hvor let er produktet at påføre? Hvor drøjt er produktet? Dufter det af noget?

Testpersonerne har forskellige hudtyper og farvetone. Produkterne er anvendt som beregnet, har siddet hele dagen og er benyttet i forskellige vejrforhold. Endelig har vi sammenlignet testparametrene med produkternes pris og derefter udpeget testvinderen.

Bedst i test

Clarins BB Skin Perfecting Cream

Godt dækkende BB-cream med høj solbeskyttelsesfaktor på 25 SPF, naturligt resultat

Testvinderen Clarins BB Skin Perfecting Cream fås i fire nuancer og har en noget tykkere konsistens end de øvrige testdeltagere. Desværre er den lyseste farve ikke lys nok til alle testpersoner, hvilket trækker karakteren lidt ned, selvom de øvrige testere uden problemer fandt en god nuance.

Cremen har en diskret, men god duft og føles let at smøre på med både fingre og redskaber. En lille klat er nok til hele ansigtet, og når den først er kommet på huden, giver den en behagelig og blød følelse. Clarins BB Skin Perfecting Cream dækker godt af at være en BB-Cream og giver et meget naturligt og udjævnende resultat.

Produktet bliver siddende hele dagen og er velegnet til både tørre og lidt federe hudtyper, og den høje solbeskyttelsesfaktor på SPF 25 giver cremen merværdi.

God dækninghøj solbeskyttelsesfaktor
Selv den mest lyse farve er forholdsvis mørk

Maybelline Dream Fresh 8-in-1 BB Cream

Tilpasser sig hudtonen og dækker godt

Dream Fresh 8-in-1 BB Cream har en uovertruffen evne til at tilpasse sig hudens egen nuance. Den har en ret god dækningsgrad, men uden at lægge sig som et lag ovenpå, man kan stadig ane den neutrale hud nedenunder.

Mindre bumser, ar og pigmentpletter skjules godt, mens større problemområder stadig kræver yderligere dækning. Selvom genfugtning ikke bør ses som dens primære anvendelsesområde, så kan Maybellines BB-cream anvendes til både tør og fedtet hud.

Til sidstnævnte kan det dog være nødvendigt med pudder i T-zonen for at få at godt resultat. Holdbarheden er tilfredsstillende, men den holder ikke helt dagen ud. Da den ikke lægger sig som et lag på huden, ses det dog ikke så meget, hvis den begynder at miste sin effekt.

Cremen er let at påføre og er i princippet duftløs, hvilket føles behageligt og skånsomt. Dream Fresh 8-in-1 er en utroligt prisgunstig BB-cream, som giver et meget godt resultat.

Tilpasser sig hudtonengod dækningduftløsbillig
Pudder kan være nødvendigt

L’Oréal Nude Magique 5-in-1 BB cream

Giver en frisk finish til en lav pris og indeholder spf 20

Nude Magique BB Cream fra L'Oréal lever virkelig op til sit navn. Produktet giver en naturlig og ensartet finish, der føles fjerlet på huden. Cremen er drøj, men samtidig let i konsistensen, og resultatet bliver fugtigt og glat efter påføring.

Nude Magique 5-in-1 BB cream fås kun i tre nuancer, men tanken er, at den tilpasser sig hudens egen tone. Inden cremen kommer i kontakt med huden, er den hvidlig, men når den arbejdes ind, skifter den farve. Duften er god, men stærk. Er man følsom over for lugte, kan dette virke irriterende.

L'Oréal Nude Magique dækker ikke så godt, men det er også angivet på emballagen. Dækningsgraden angives at være lav til middel. Med tanke på dette, så får man, hvad man kan forvente. Som et sommerprodukt til en naturlig og let finish fungerer denne BB-cream fint. Det er også et stort plus, at den har SPF 20.

Den lave pris kombineret med det friske resultat gør L'Oréal Nude Magique 5-in-1 BB cream til et produkt, hvor man får meget for pengene.

Billiglet konsistensspf 20
Stærk duftfå farver

BareMinerals Prime Time BB Primer Cream

En god, udglattende BB-cream, som giver jævn overflade med en flot glans

BareMinerals Prime Time BB Primer Cream kommer i en smart pumpeflaske, som gør den let at dosere og smøre på. Konsistensen er meget silkeagtig og minder mere om en klassisk primer end en BB-cream, men den farvede creme giver alligevel en vis dækning og frem for alt en flot og jævn overflade.

Den lavere dækningsgrad og mere silkeagtige formel gjorde, at produktet var mest populært hos testpersoner med lidt tørrere hud og mindre problemområder. På samme måde blev holdbarheden bedømt bedre hos dem med tør hud, fordi cremen oplevedes som lidt glat på federe hud.

Alle testpersoner vurderede, at dette produkt bør suppleres med pudder for at blive siddende en hel dag.

God udjævnende effektflot glansgiver en meget glat overflade
Lidt for lav dækningsgrad

Garnier Miracle Skin Perfect BB Cream

Billig BB-cream med fugtgivende virkning, der fungerer godt for personer med tør hud

Garniers BB Cream var en af de første på det europæiske marked og er det billigste produkt i testen. Konsistensen er ret tyktflydende og lidt olieagtig. Cremen er let at smøre på og føles behagelig og fugtgivende i ansigtet.

På huden giver den en lav til middelhøj dækning, men har desværre en tendens til at lægge sig i tynde striber. Garnier Miracle Skin Perfect BB Cream blev modtaget bedst af testpersoner med tør hud, da de oplevede, at den var det mest fugtgivende af produkterne i testen.

Den lidt mere cremede formel var dog ikke lige så populære hos testpersoner med normal til fed hud, da den gjorde produktet mindre holdbart uden brug pudder som supplement. Et andet minus er, at Garnier Miracle Skin Perfect BB Cream kun fås i to nuancer, light og medium, så det kan være svært for mange at finde en farve, som passer.

God prisvirker meget godt på tør hud
Lidt for olieagtig for federe hudtyper

Alt om BB-Cream

BB-cream betyder Beauty Balm Cream eller Blemish Balm Cream, og produktet stammer fra Asien, hvor denne type foundationcremer længe har været et almindeligt indslag i makeup-rutinen.

For at et produkt skal kunne kaldes BB-cream, kræves at det har flere forskellige funktioner, hvor de almindeligste er solbeskyttelse, glans, fugtgivning og primerfunktion. BB-creams fås i dag i flera forskellige former, men alle de testede er i cremeform.

BB-creams kan påføres enten med fingrene, svamp eller med pensel alt efter det ønskede resultat.

?
Log ind

Bliv PriceRunner Plus-medlem

Ikke medlem? Bliv medlem