Vi gemmer data om din brug af sitet i cookies. Ved fortsat brug accepterer du dette

Cookiepolitik

Mobiltelefoner

Produkter

(1000+)

Sorter efter popularitet
Navn
Pris
Vurdering
Butikker
Popularitet

1

3

...

16

...

28

Mobiltelefoner

Overvejelser inden køb af mobiltelefoner

Det er nok ingen overdrivelse at sige, at smarte mobiltelefoner har ændret vores levevis. Selvom det måske lyder dramatisk, har vi på meget kort tid ændret vores måde at opføre os på, når det kommer til både kommunikation og forbrug, og visse aspekter af den nye teknik føler man pludselig, at man umuligt kan klare sig uden. Dette er grundlæggende meget positivt, eftersom vores liv faktisk er blevet enklere at organisere, og vi har fundet nye måder at formidle vores informationer, fornøjelser og kunst til vores venner og bekendte. En bagside ved den hurtige udvikling er dog, at vi konstant skal opdatere os selv og de produkter, vi bruger, for at følge med og få del i det, som bliver den næste store ting.Når man skal sammenligne forskellige mobiltelefoner med hinanden, er der en stor teknisk terminologi, som kan virke forvirrende, samtidig med at vi alle har skaffet os mere information om ting, som for bare nogle få år siden var reserveret branchefolk. Vi er ganske enkelt blevet klogere og smartere, når vi skelner mellem produkter. I og med at de fleste, som køber mobiltelefoner i dag, allerede har erfaring med produktet fra tidligere, ved vi mere om, hvad vi har brug for, og hvad vi ikke har så stor brug for, hvilket måske gør det lettere for os at vælge, hvilket produkt, vi skal købe næste gang. Eller...?

Hvilken producent og hvilket operativsystem er bedst?

Når det er tid til en ny mobiltelefon, er det første spørgsmål, de fleste stiller sig, antageligt hvilken producent, man skal vælge. Apple og Samsung er de mest populære producenter i denne kategori, selvom Sony Ericsson og Nokia også tilbyder gode alternativer. Når man gennemgår de forskellige fordele og ulemper ved disse producenter, er operativsystemet den mest grundlæggende forskel. Mens Apple anvender iOS, er Samsungs mobiltelefoner med Android og visse andre modeller med Windows Phone. Forskellen mellem operativsystemer er frem for alt, hvordan det såkaldte brugerinterface ser ud, altså hvordan selve menuerne fungerer, og hvordan grafikken ser ud. Hvad man foretrækker på dette område, er en ren smagssag, og der findes egentlig ikke bedre eller dårligere alternativer. Mange opfatter iOS som mere intuitivt og lettere at forstå, mens Android tilbyder flere muligheder for den, som vil kunne ændre og tilpasse sin telefon i så stor udstrækning som muligt. I og med at de fleste har en PC, tilbyder Windows Phone en smidig interaktion mellem mobiltelefon og PC.

Apps

Det, som definerer en smartphone, ud over dens høje præstationsevne og brede anvendelsesområde, er givetvis alle de sjove og praktiske applikationer, også kaldet apps, man kan downloade. Apps'ene til en iPhone distribueres gennem AppStore og skal godkendes af Apple, inden de er tilgængelige for salg, mens Androids markedsplads for apps til mobiltelefoner ikke er lige så strengt kontrolleret. Mage apps findes kun til ét alternativ, så hvis du har opdaget nogle applikationer, du gerne vil fortsætte med at bruge, er det godt at tjekke, hvilket operativsystem, som kræves, for at kunne downloade dem.

Batteri og displays

Eftersom mobiltelefoner i dag leverer præstationer, som kan sammenlignes med bærbare computere, løber batteriet relativt hurtigt tør. Bruger man sin smartphone meget, så rækker et fuldt opladet batteri oftest ikke længere end en dag, før man skal lade op igen i nogle timer. Når det kommer til displays, har Apple valgt at differentiere deres iPhone fra deres tablet iPad, og den har et display, som er stort nok til, at man enkelt kan manøvrere gennem alle telefonens dele, samtidig med at den er lille nok til, at man kan have den i lommen og betjene den med én hånd. Samsung tilbyder telefoner med større displays, hvilket gør nogle af deres modeller til en blanding af en tablet og en mobiltelefon. Hvis du gerne vil se video og film på din telefon, er Samsung derfor nok et bedre alternativ. Når det gælder displaytype, kommer Apples iPhones i dag med det meget skarpe Retina-display, mens Samsung Galaxy og Nokia Lumia har en skærm, som ikke reflekterer ret meget lys, hvilket kan være en fordel, hvis man f.eks. skal se film.

Kamera

Vi elsker, at vi nu kan dokumentere alt sjovt eller trist og herefter dele det med vores venner via sociale netværk. De indbyggede kameraer i smarte mobiltelefoner er af høj kvalitet og et godt alternativ til dem, som ikke vil bruge penge på et dyrt almindeligt kamera. Når man sammenligner kameraer i mobiltelefoner, plejer man at tale om antallet af megapixels, som det kan levere. Et billede med en opløsning på én megapixel betyder, at billedet består af en million pixels. Jo flere pixels et billede består af, jo mere detaljeret er det. Men hvor vigtig er så antallet af pixels, som kameraet kan danne? Det kommer meget an på, hvordan du vil bruge de billeder, du tager. Skal du bare se billederne på en computerskærm, kræves der egentlig ikke specielt høj opløsning, men hvis du også skal kunne redigere billedet, vil det være godt at have mindst 3 megapixels, da det giver lidt ekstra plads, hvis man for eksempel vil kunne zoome ind og beskære et billede, uden at miste ret meget af billedets detaljerigdom. Mange mobilkameraer kan i dag ofte tage billeder med en opløsning på over 8 megapixels, hvilket giver god plads for redigering og til og med udprintning, som altid kræver mere detaljerede billeder for at give et skarpt resultat.

Andet, der skal overvejes

Noget andet, man bør tænke på, inden man køber en ny mobiltelefon, er f.eks., hvilket abonnement de forskellige internetleverandører kan tilbyde. Hvis man downloader meget til sin smartphone samt streamer lyd og video, er det godt at have et abonnement med ubegrænset datatrafik til en fast pris, da det ellers hurtigt kan blive dyrt. Tænk også på, hvor stort hukommelseslager, telefonen har. På de fleste smarte mobiltelefoner kan du lagre 16 GB, hvilket er nok for de fleste brugere.

Populære søgninger

Log ind

Bliv gratis medlem

Ikke medlem? Bliv medlem