1. Bedst i test

Stortest: Crosstrainere - Kom i form med testens 21 modeller

Daniel Agerhult

Opdateret 21. april 2021

Leder du efter en træningsmaskine, der lader dig træne både over- og underkroppen? Så skal du overveje at købe en crosstrainer. Vi har testet crosstrainere og udpeger Xterra Fitness FS3.9E til bedst i test. Det er en højtydende model med en fin trinbevægelse og udmærket træningscomputer.

Stortest: Crosstrainere - Kom i form med testens 21 modeller

Sådan udførte vi testen

Vi udfører selv vores test og tester alle produkter på den måde, de er beregnet til at blive anvendt i virkeligheden. Vores testteam består af både elitesportsfolk og hverdagsmotionister, og sammen har de vurderet over hundrede træningsmaskiner. De vigtigste modeller beholder vi til langtidstest, i mange tilfælde i flere år, og tilføjer løbende opdateringer i anmeldelserne.

I vores bedømmelse har vi fokuseret på følgende områder:

  • Brugervenlighed: Hvor let er træningscomputeren at bruge? Passer den til både høje og lave brugere? Er crosstraineren let at flytte? Hvor tydelig er brugsanvisningen?

  • Kvalitet og design: Hvor godt er crosstraineren konstrueret? Hvor store belastninger og hvor meget slitage bør konstruktionen kunne holde til? Hvilken type modstand har den? Hvor nøjagtig er målingen af puls, kalorieforbrænding osv.? Hvilke garantier er der?

  • Funktionalitet: Er crosstraineren front- eller bagdrev? Er der en hylde til tablet? Understøtter det trådløst pulsbælte?

  • Ydeevne: Hvor kraftig er den maksimale modstand? Hvor høj er den maksimale brugervægt? Hvor stor er skridtlængden? Hvor kraftigt er svinghjulet?

Vi har givet hver enkelt crosstrainer karakter i forhold til prisværdien, dvs. hvor god den er inden for sit område i forhold til prisen. Der er således højere forventninger til et dyrt produkt end et billigere og vice versa.

1. Xterra Fitness FS3.9E - BEDST I TEST CROSSTRAINER

Forhjulsdrevet crosstrainer med udmærket træningscomputer

Prisklasse: Mellem Trinlængde: 46 cm Svinghjul: 8,6 kg Antal Træningsprogram: 15 stk Motstandstype: Permanent magnet Motstandsnivåer: 16 stk Maksmotstand: 350 W Maskinvekt: 70 kg Maks. brugervægt: 148 kg Display: Type: Baggrundsbelyst LCD Farve: Blå og gul Størrelse: 5,4 tommer Mål (Længde): 166 cm Mål (Bredde): 56 cm Mål (Højde): 163 cm Transporthjul: Ja Pulsmåler: Ja Energikilde: Netstrøm Garanti: 2 år

Xterra Fitness Free Style 3.9e

Den nylancerede FS3.9E fra Xterra Fitness kombinerer ydeevne og funktionalitet med en meget konkurrencedygtig pris. Den mest åbenlyse fordel ved FS3.9E er, at den er frontdrevet på trods af sin pris i mellemklassen. Frontdrift giver en flottere, mere elliptisk bevægelse og findes normalt kun i dyrere prisklasser.

Frontdrev giver en finere, mere elliptisk trinbevægelse og har indtil nu været forbeholdt premium-modeller. Frontdrevet gør også, at fødderne naturligt kommer tæt på hinanden, hvilket bidrager til den skånsomme, langrendslignende bevægelse. Konstruktionen er virkelig stabil, hvilket taler for en lang holdbarhed.

Trinlængden er noget kortere end på frontdrevne premium-modeller, men samtidig meget stor for en mellemklassemodel. Træningscomputerens menusystem er let at navigere i, og udvalget af forudprogrammerede træningsprogrammer er tilstrækkeligt til en varieret træning. Displayet er rigtig moderne med både farve og baggrundsbelysning.

Kontrolpanelets styrke er dets meget praktiske drejeknap, som er forbløffende praktisk. Ikke mindst til hurtige justeringer under træningen. Kontrolpanelets svaghed er, at det mangler hylde til en tablet. Håndtagene har et godt greb, ergonomisk form og er tilstrækkeligt lange til at passe til brugere i alle højder.

Hvis du er over ca. 185 cm, kan de dog virke korte. Xterra Fitness FS3.9E passer bedst til motionister, der foretrækker en frontdrevet crosstrainer med dens fordele uden at skulle betale en pris i premiumklassen.

Udmærket værdi for pengenerobustfrontdrevetfin trinbevægelseudmærket træningscomputer
Ingen hylde til tabletingen dansk manual

Prissammenligning

Sammenlign priser
Abilica Online DK Logo

XTERRA Free Style 3.9E crosstrainer

7.900 kr.

2. Sole Fitness E35 - BEDSTE ELITEVALG

Komfortabel og innovativ crosstrainer med udmærket yd

Prisklasse: Elite Skridtlængde: 50 cm Svinghjul: 10,4 kg Træningsprogrammer: 10 stk. Modstandstype: EMS Modstandsniveauer: 20 stk. Maks. modstand: 550 W Rammehældning: 0-30° Maskinvægt: 105 kg Maks. brugervægt: 170 kg Q-faktor: 10 cm Pedalhøjde: 42 cm Display: Type: Baggrundsbelyst LCD Farve: Blå og gul Størrelse: 7,5 tommer Længde: 209 cm Bredde: 55 cm Højde: 171 cm Transporthjul: Ja Pulsmåler: Ja (brystbælte medfølger) Energikilde: Netstrøm Garanti: 2 år Ekstrafunktioner: Blæser, højtaler, lydindgang, hældbar ramme Tilbehør (inkluderet): Pulsbælte, vandflaske Videoklip: Produktdemo: Monteringsanvisning Brugsanvisning: PDF

Sole Fitness E35

Sole Fitness har med sine aggressivt prissatte træningsmaskiner i høj kvalitet etableret sig som en af verdens bedste producenter af crosstrainere. E35 er særlig overdådig med en robust og komfortabel konstruktion og et flot, moderne design. Et meget kraftigt svinghjul kombineret med en udmærket skridtlængde sikrer en eksemplarisk skridtbevægelse med den eftertragtede langrendstype.

Letanvendt træningscomputer og innovative håndtag Konsollen har en hylde til tablet, som imidlertid dækker for displayet ved brug, samt USB-port så du kan oplade din tablet eller telefon. Træningscomputeren giver mange valgmuligheder, men er samtidig let at bruge med praktiske hurtigknapper og et stort baggrundsbelyst display. Træningsprogrammerne er godt afvejede og giver mulighed for en varieret træning. Håndtagenes innovative D-form giver et forbedret håndgreb, og de har foruden pulsmåler også praktiske hurtigknapper til justering af modstand og hældning. Rammehældningsmuligheden gør E35 til mer end en almindelig crosstrainer og tilføjer noget, der minder om en trappemaskine-funktionalitet.

Kontroller din loftshøjde inden købet Selv efter flere års brug har vi svært ved at finde svagheder ved E35. Har du lavt til loftet, så er pedalhøjden dog en potentiel svaghed. Ikke mindst mange kældre har lavt til loftet, og en loftshøjde på blot 2,2 m er ikke så ualmindeligt. Hvis du for eksempel er 180 cm høj, så skal du bruge en loftshøjde på i hvert fald 2,25 m for at kunne så oprejst under hele træningsbevægelsen. Med maksimal rammehældning kommer du endnu et par centimeter i vejret. En anden potentiel svaghed er den maskinens høje vægt, som begrænser mobiliteten. Omvendt er E35 forbavsende let at flytte, til dels takket være et velplaceret håndtag ved basen.

E35 har også flere udprægede luskusfunktioner såsom Bluetooth.opkobling til de indbyggede, små højttalere, tilslutning til høretelefoner og en lille blæser, som i praksis nok er til begrænset nytte for de fleste.

Sole Fitness E35 egner sig bedst, hvis man er ude efter en crosstrainer med meget høj ydeevne, der tåler flittig brug i mange år til en meget konkurrencedygtig pris og derfor kan nøjes med en enkel træningscomputer.

Robustkomfortabel og innovativ konstruktionforbilledlig skridtbevægelseletanvendt træningscomputer
Høj maskinvægt og pedalhøjde kan være en begrænsning

3. Hammer Pro Line EX100

Frontdrevet med eksklusivt design og udmærket træningscomputer

Prisklasse: Mellem Svinghjul: 6 kg Skrittlengde: 40 cm Antal Træningsprogram: 25 stk Motstandstype: Permanent magnet Motstandsnivåer: 24 stk Maksmotstand: 250 W Maskinvekt: 49 kg Maks. brugervægt: 120 kg Display: 5,4 tommer baggrundsbelysning med to farver Mål (Længde): 145 cm Mål (Bredde): 62 cm Mål (Højde): 160 cm Transporthjul: Ja Pulsmåler: Håndpuls / brystrem (købes separat) Energikilde: Netstrøm Garanti: 2 år Brugsanvisning: Dansk

Hammer EX100

Hammer Pro Line EX100 er en stilren crosstrainer med frontdrev, en gennemtænkt træningscomputer og en rimelig skridt- og armlængde. Frontdrevne crosstrainere finder man normalt i betydeligt dyrere prisklasser, så EX100 skiller sig ud fra mængden.

Frontdrevets konstruktion giver en jævnere modstand og dermed en behageligere skridtbevægelse end bagdrev. Håndtagene har et lækkert greb, og armene er lange nok til, at selv høje brugere kan få en god håndstilling. Den maksimale modstand kan sagtens bruges til træning med høj intensitet, selv for den veltrænede.

EX100 virker moderne i sit design, både for konstruktion og display. Der er en hylde til tablet, men desværre dækker den hele displayet under brug, så det er umuligt at følge med i træningen. Selv nybegyndere kan hurtigt navigere rundt i træningscomputeren, og det er nemt at komme i gang med træningen.

Det baggrundsbelyste display viser de vigtigste træningsdata. Med et tryk på en knap skifter du hurtigt mellem forskellige målinger. Indstillinger af f.eks. modstand og træningsprogrammer justeres nemt, mens man går.

EX100 har transporthjul, men de virker vakkelvorne, og på et hårdt underlag er det svært at flytte maskinen. Desværre er er ingen holder til vandflaske. Derimod har den højttalere, men de er desværre ret små, og du får bedre lyd ved at bruge telefonens højttalere.

Hammer Pro Line EX100 kombinerer en i forhold til prisen høj ydeevne med god brugervenlighed. Den er god, hvis du er ude efter en flot, frontdrevet crosstrainer til en rigtig lav pris.

Eksklusivt design, gennemtænkt træningscomputer, frontdrevet
Vakkelvorne transporthjul, ingen vandflaskeholder

Prissammenligning

Sammenlign priser
Illustration - Ingen priser

Ingen priser

4. Tunturi Endurance C85

Minimalistisk og elegant crosstrainer med maksimal modstand

Prisklasse: Elite Type: Forhjulsdrevet Skridtlængde: 50 cm Svinghjul: 36 kg Træningsprogrammer: 43 stk. Modstandstype: Elektromagnetisk Modstandsniveauer: 58 stk. Maks. modstand: 600 W Maskinvægt: 77 kg Maks. brugervægt: 150 kg Display: 7 tommer baggrundsbelyst LCD Længde: 199 cm Bredde: 74 cm Højde: 166 cm Transporthjul: Ja Pulsmåler: Håndpuls / brystrem (købes separat) Energikilde: Netstrøm Garanti: 2 år Tilbehør: Kompatibel med appen Kinomap

Tunturi C85-F Endurance

Tunturi Endurance C85 er en crosstrainer i eliteklassen, som leverer en kraftfuld modstand og mange udfordrende træningsprogrammer. Den er kompatibel med appen Kinomap, der tilbyder virtuelle træningspas og træningsbaner i virkelige omgivelser. Konsollen har en hylde til tablet eller telefon og har også en USB-port, som gør det muligt at oplade din mobilenhed, mens du træner.

Stilfuld med enkle farvevalg

Endurance C85 har et minimalistisk og flot design. Farvevalgene er behagelige for øjet, og den passer fint ind i et lyst og moderne indemiljø. Den er forsynet med seks ben, som alle er justerbare for at sikre, at crosstraineren står stabilt på underlaget, selvom det er lidt ujævnt.

Massivt svinghjul giver hård modstand

Forhjulsdrevet medvirker til en skridtlængde, der er fuldt tilstrækkelig til langt de fleste. Forhjulsdrevet gør desuden, at fødderne ender tættere på hinanden end på baghjulsdrevne modeller. Det giver en mere naturlig bevægelse og minder mere om langrend. C85 er udstyret med en rigtig stort svinghjul, og modstanden justeres nemt op og ned under træningen. Modstanden er mere end rigelig, selv til rigtig tunge og korte intervaller.

Elegant og let at finde rundt i

Konsollen er elegant udformet og er udstyret med en hylde til tablet/telefon samt USB-port. Desværre gør hyldens placering, at en tablet skjuler displayet. Knapperne er få men funktionelle og lette at blive fortrolig med. Der er mange forskellige træningsprogrammer at vælge imellem, afhængigt af, om du vil køre hårde bakkeintervaller eller roligere distancetræning. Dine yndlingsprogrammer kan du gemme og navngive.

Pulsbaseret træning kræver mere eller mindre, at du køber et pulsbånd. Det er ganske vist muligt at måle pulsen i håndtagene, men denne måling er ikke helt pålidelig og kræver, at du hele tiden holder i håndtaget.

Nytænkende træningsapp

Træningscomputeren har Bluetoothfunktion, hvilket gør det muligt at koble den til udvalgte apps på telefonen, såsom den innovative træningsapp Kinomap. Med Kinomap kan du køre mange forskellige træningsprogrammer med tilhørende videoer fra forskellige dele af verden. For at få fuld adgang til Kinomaps indhold skal du dog blive medlem, og det koster ca. 100kr. om måneden. Der er ingen bindingsperiode, hvilket er positivt.

Kraftfuld og spændende crosstrainer

Tunturi Endurance C85 er en kraftfuld og stilren crosstrainer til forbrugeren, der stiller høje krav til modstand og funktionalitet. Den er et udmærket valg, hvis du vil udvikle din træning ved at integrere dine træningspas med den innovative app Kinomap.

Kraftig modstandudmærket skridtlængdeinnovativ træningsappelegant design
Tablet skjuler displayet

5. Finnlo Cleverfold CF70 BT

Praktisk og prisvenlig crosstrainer med Bluetooth, hvis man vil kunne klappe sin maskine sammen

Prisklasse: Mellem Type: Baghjulsdrevet Skridtlængde: 38 cm Svinghjul: 18 kg Træningsprogrammer: 22 stk. Modstandstype: Permanent magnet Modstandsniveauer: 16 stk. Maks. modstand: 350 W Maskinvægt: 44 kg Maks. brugervægt: 130 kg Display: 5,5 tommer baggrundsbelyst LCD Q-faktor: 20 cm Længde: 170 cm Bredde: 60 cm Højde: 162 cm Transporthjul: Ja Pulsmåler: Håndpuls / brystrem (købes separat) Energikilde: Netstrøm Garanti: 3 år Tilbehør: Bluetooth, USB-port

Finnlo Cleverfold CF70 BT er en ekstremt praktisk crosstrainer, som desuden kan klappes sammen. Ud over, at den er let at stille væk, er den også udstyret med, i forhold til prisen, moderne teknik, såsom Bluetooth og USB-port. Den er kompatibel med flere træningsapps som f.eks. Kinomap og iConsole+. Lige under displayet er der en hylde til at stille sin mobiltelefon på, og USB-porten gør det muligt at oplade din mobil, mens du træner.

Smarte løsninger til små hjem

CF70 BT har flere gennemtænkte løsninger, hvis man har begrænset plads. Hovedrammen er nem at klappe sammen og transporthjulene er svingbare, så det er nemt at flytte crosstraineren på egen hånd. I sammenklappet tilstand fylder den ifølge producenten 50 % mindre, og vi er enige i, at forskellen er markant sammenlignet med en mere traditionel model.

Selvom der er flere bevægelige dele og maskinen er forholdsvis let, så virker CF70 BT både stabil og velbygget. Den er udstyret med fire justerbare ben, som sikrer, at maskinen står stabilt på underlaget, selv ved høj belastning. Det er altså vigtigt, at crosstraineren står på et hårdt underlag. Hvis den for eksempel står på en blød træningsmåtte, bliver den ustabil. Hammer tilbyder desuden tre års garanti, hvilket må betragtes som meget generøst.

Behagelig Q-faktor

Cleverfold CF70 BT er baghjulsdrevet, og det betyder normalt, at fødderne kommer længere fra hinanden. Det kan virke ubekvemt, hvis man ikke er vant til det, men det er faktisk ikke tilfældet her. Q-faktoren er sammenlignelig med flere forhjulsdrevne maskiner, og placeringen af fødderne føles naturlig. Q-faktoren står for, hvor langt der er mellem pedalerne/fodstøtterne. En potentiel køber skal tage højde for, at den kompakte konstruktion kan gøre skridtlængden lidt kort, især for personer over 185 cm.

Finnlo Cleverfold CF70 BT er et meget godt valg, hvis du vil have en crosstrainer derhjemme, men tidligere har syntes, at der ikke var plads nok. CF70 er fint udstyret, og det er vores oplevelse, at køberen får meget for pengene. Det øger desuden trygheden, at producenten tilbyder tre års garanti.

Let at klappe sammengod garantibluetooth
Kort skridtlængdeustabil på blødt underlag

6. Master Fitness CR40

Stabil konstruktion og meget stor trinlængde

Prisklasse: Mellem Trinlængde: 46 cm Svinghjul: 10 kg Antal Træningsprogram: 12 stk Motstandstype: Permanent magnet Motstandsnivåer: 24 stk Maskinvekt: 75 kg Maks. brugervægt: 140 kg Display: Baggrundsbelyst LCD Mål (Længde): 140 cm Mål (Bredde): 70 cm Mål (Højde): 155 cm Transporthjul: Ja Pulsmåler: Ja Energikilde: Netstrøm Garanti: 2 år

Master Fitness CR40

CR40 fra Master Fitness er en robust og stabil mellemklassemodel med tungt svinghjul og stor trinlængde i forhold til prisklassen. De lange, bekvemme håndtag og det lange indstigningsområde gør det let at stå på og giver et godt greb for såvel høje og lave brugere.

Kontrolpanelet har en hylde til bøger, tablets osv., derimod er der ingen flaskeholder. Skridtbevægelsen er ikke helt så jævn, som vi havde forventet af en crosstrainer med en så stor trinlængde. I lighed med andre bagdrevne crosstrainere er der relativt lang afstand mellem pedalerne, hvilket kan være værd at huske for mindre høje brugere.

Der er flere varierende træningsprogrammer at vælge imellem, og computeren gemmer oplysninger fra fem forskellige brugere. Hvis man vil give træningen en ekstra dimension, er det muligt at købe et trådløst pulsbælte som tilbehør.

Træningscomputerens brugergrænseflade er tydelig og gør det nemt at aflæse puls, tid og kalorieforbrug. Transporthjulene er lidt træge, hvilket gør det sværere at flytte redskabet. Samtidig er designet så attraktivt, at træningsmaskinen godt kan stå fremme.

Prisgunstigstabilhylde til tablet
Svær at flyttemangler vandflaskeholder

Prissammenligning

Sammenlign priser
Illustration - Ingen priser

Ingen priser

7. Casall Infinity 1.2X

Veldesignet, robust og meget prisgunstig mellemklassemodel

Prisklasse: Mellem Svinghjul: 9 kg Skrittlengde: 40 cm Antal Træningsprogram: 12 stk Motstandstype:Permanentmagnet Motstandsnivåer: 16 stk Maksmotstand: 550 W Maskinvekt: 50,3 kg Maks. brugervægt: 130 kg Farve: Svart & silver-vit (Monokrom) Størrelse: 5,6 tum Mål (Længde): 145 cm Mål (Bredde): 62 cm Mål (Højde): 172 cm Transporthjul: Ja Pulsmåler: Ja Garanti: 1 år Skjerm: Färg: Svart & silver-vit (Monokrom) | Storlek: 5,6 tum Strømkilde: Nätel Videoer: Produktdemo Manual: PDF

Casall Infinity 1.2X

Infinity 1.2X er storesøster til den tidligere beskrevne Infinity 1.1X, og begge modeller indgår i Casalls nylancerede Infinity-serie. Selvom de er meget ens, er der to afgørende styrker, som gør Infinity 1.2X overlegen: En større skridtlængde og et tungere svinghjul. Disse to nøgleegenskaber giver Infinity 1.2X en mere gedigen og behagelig skridtbevægelse.

Selvom 5 cm større skridtlængde ikke lyder af meget, gør den en stor forskel, især for lidt højere brugere. Den maksimale brugervægt er høj, og den meget kraftige maksimale modstand er en udfordring for selv veltrænede personer. Eksklusivt design er Casalls særkende, og med den aktuelle priskrig betaler man netop nu ikke ekstra for det.

Displayet med baggrundsbelysning er ligesom træningscomputeren let at bruge. I lighed med alle de andre Infinity-modeller havde vi gerne set kraftigere transporthjul. Da dette er det nærmeste, vi kommer på at finde en svaghed hos Infinity 1.2X, får den topkarakter.

Robustgod skridtlængde & træningscomputer flot design
Temmelig spinkle transporthjul

Prissammenligning

Sammenlign priser
Illustration - Ingen priser

Ingen priser

8. Casall Infinity 1.3X

Eksklusivt designet crosstrainer med pulsstyring og brystrem

Prisklasse: Mellem Svinghjul: 9 kg Skrittlengde: 40 cm Antal Træningsprogram: 12 stk Motstandstype: Permanentmagnet Motstandsnivåer: 16 stk Maksmotstand: 550 W Maskinvekt: 50,3 kg Maks. brugervægt: 130 kg Display: Typ: Bakgrundsbelyst LCD | Farve: Svart & silver-vit (Monokrom) | Storlek: 5,6 tum Mål (Længde): 145 cm Mål (Bredde): 62 cm Mål (Højde): 172 cm Transporthjul: Ja Pulsmåler: Ja (bröstbälte inkluderat) Garanti: 1 år Skjerm: Type: Bakgrundsbelyst LCD | Strømkilde: Nätel Videoer: Produktdemo Manual: PDF

Casall Infinity 1.3X iConsole

Infinity 1.3X er den mest overdådige crosstrainer i Casalls nylancerede Infinity-serie og har samme smagfulde skandinaviske design som sine søstermodeller, men er sort i stedet for hvid, som for at understrege sin eksklusivitet. Infinity 1.3X har adskillige styrker. Den har en robust og stabil konstruktion. En stor skridtlængde og et kraftigt svinghjul, som giver en gedigen og behagelig skridtbevægelse. Gribevenlige og behagelige håndtag. Et intuitivt display med baggrundsbelysning og en brugervenlig træningscomputer. En meget kraftig maks. modstand og maks. brugervægt. Derudover er Infinity 1.3X udstyret med pulsstyring, som tilpasser modstanden efter brugerens puls. Man får også et trådløst puls-brystbælte i mediumstørrelse med i prisen. I lighed med de øvrige Infinity-modeller er Infinity 1.3X's eneste egentlige svaghed de små transporthjul. Med en lidt lavere pris havde Infinity 1.3X fået topkarakter, men for ambitiøse motionister, der sætter pris på pulsbaseret træning, bør pulsstyringen absolut være pengene værd.

Veldesignetgod skridtlængde & træningscomputerbrystbælte
Små transporthjulbrystbæltet for lille for meget velvoksne brugere

Prissammenligning

Sammenlign priser
Illustration - Ingen priser

Ingen priser

9. Abilica Stream RC X

Eksklusiv mellemklassemodel med EMS og app-understøttelse

Prisklasse: Mellem Svinghjul: 9 kg Skrittlengde: 40 cm Antal Træningsprogram: 12 stk Motstandstype: EMS Motstandsnivåer: 32 stk Maksmotstand: 400 W Maskinvekt: 72 kg Maks. brugervægt: 200 kg Display: Type: Baggrundsbelyst LCD Farve: Blå og gul Størrelse: 5,6 tommer Mål (Længde): 145 cm Mål (Bredde): 58 cm Mål (Højde): 171 cm Transporthjul: Ja Pulsmåler: Ja Energikilde: Netstrøm Garanti: 2 år Manual: PDF

Abilica Stream RC X

Stream RC X er sammen med sin billigere søstermodel RC V efterfølgere til Abilicas populære CrossTech. De ligner alle hinanden, men RC X er uden tvivl den bedste af de tre.

Den har en særdeles robust og stabil konstruktion, der kan holde til hård træning. Dette afspejler sig en bemærkelsesværdigt høj maksimal brugervægt og en høj maksimumsmodstand.

Skridtlængden er stor, og svinghjulet kraftigt, hvilket giver en gedigen skridtbevægelse. Til forskel fra den billigere søstermodel har RC X en elektromagnetisk modstand, og det gør den både støjsvag og sikrer en ekstra lang holdbarhed. Håndtagene er tilstrækkeligt lange til meget høje brugere, og grebene er behagelige. Meds forgængeren CrossTech havde en vovet, vinrød farve, er den mørkegrå RC X betydeligt mere diskret. Det baggrundsbelyste farvedisplay er både flot og tydeligt at aflæse.

Kontrolpanelet har en praktisk liste over de forskellige træningsprogrammer, men mangler en retur-knap. Det gør, at den i øvrigt velfungerende træningscomputer bliver lidt besværlig. RC X er udstyret med Bluetooth til brug med for eksempel tablets. Det nuværende app-udbud lader en del tilbage at ønske, men om et par år vil der sandsynligvis være både flere og bedre apps.

Hvad angår ydeevnen er RC X en værdig arvtager for sin populære forgænger, men prismæssigt ligger den indtil videre for højt til at matche prisgunstigheden.

Moderne designstor skridtlængde og svinghjulsvægtrobust og stabilstøjsvagEMS-modstand
Lidt besværlig træningscomputerpris over gennemsnittet

Prissammenligning

Sammenlign priser
Illustration - Ingen priser

Ingen priser

10. Casall XT600

Baggrundsbelyst crosstrainer med Bluetooth og pulsbånd

Prisklasse: Mellem Type: Baghjulsdrevet Skridtlængde: 38 cm Svinghjul: 9 kg Træningsprogrammer: 12 stk. Modstandstype: Elektromagnetisk Modstandsniveauer: 32 stk. Maks. modstand: 260 W Maskinvægt: 56 kg Maks. brugervægt: 150 kg Display: 5,3 tommer, baggrundsbelyst LCD Q-faktor: 21 cm Længde: 146 cm Bredde: 68 cm Højde: 165 cm Transporthjul: Ja Pulsmåler: Håndpuls/pulsbælte medfølger Energikilde: Netstrøm Garanti: 1 år Brugsanvisning: PDF

Casall XT600

Casall XT600 er en baghjulsdrevet crosstrainer. Den har Bluetooth, og et pulsbælte er inkluderet i prisen. Træningskonsollen er veldesignet og har en drejeknap i midten, som gør det lettere for brugeren at navigere rigtigt i menusystemet.

Lige under displayet er der en hylde til tablet/mobiltelefon. Selv i et mørkt rum er det let at aflæse tal og tekst. Displayet er nemlig flot baggrundsbelyst med to farver.

Velbygget med kraftigt svinghjul

XT600 er bygget med en robust ramme og er udstyret med nivelleringsskruer på bagbenene for at sikre, at den også står stabilt på underlaget ved høj belastning.

Skridtlængden er relativt kort, hvilket giver en mindre bevægelse - især hvis du er høj, så kan det virke begrænsende. Det samme er tilfældet for Q-faktoren, da der er relativt bredt mellem pedalerne.

Efter et stykke tid (når sveden begynder at dryppe) bliver det tydeligt, at håndtagene er af høj kvalitet, for grebet er stadig godt.

Flot display og brugervenlig træningscomputer

Træningscomputeren er meget enkel at gennemskue. Den har tolv træningsprogrammer, som alle visualiseres med billeder lige under displayet. Det tager ikke lang tid, fra vi træder op på crosstraineren, til vi har navigeret hen til det ønskede program.

Navigationshjulet, der er placeret i midten, er rigtig praktisk og gør det hurtigt at vælge indstillinger. Udvalget af træningsprogrammer skiller sig ikke ud. Men vi giver et stort plus for, at pulsbånd er med i prisen, hvilket løfter din pulsbaserede træning til et højere niveau.

Selve konsollen er udstyret med en hylde til mobil eller tablet. Og det er meget passende, fordi XT600 er udstyret med Bluetooth. Og netop Bluetooth er en forudsætning for at køre træningsprogrammer via tabletten med træningsappen iConsole+.
Med appen kan du vælge at gennemføre virtuelle træningsture rundt om kendte landemærker som f.eks. Eiffeltårnet i Paris eller Empire State Building i New York. Appen giver dig desuden et godt overblik over gennemførte træningspas.

Stilren crosstrainer

Casall XT600 leverer et flot kvalitetsprodukt til en bred målgruppe. Den kan bruges til en række forskellige typer af træningsmål. De forprogrammerede træningsprogrammer kan skaleres, så brugeren lettere kan finde det rigtige niveau. Casall XT600 er meget velegnet, hvis du er ude efter en stabil crosstrainer og kan acceptere en kortere skridtlænge og en lidt højere q-faktor.

Bluetoothpulsbånd medfølgerpraktisk navigationshjul
Kort skridtlængdehøj q-faktor

11. Masterfit TP500

Mellemklassemodel med høj værdi til prisen og udmærket skridt- og armlængde

Prisklasse: Mellem Trinlængde: 40 cm Svinghjul: 9 kg Antal Træningsprogram: 12 stk. Motstandstype: Permanent magnet Motstandsnivåer: 16 stk. Maksmotstand: 250 W Maskinvekt: 51 kg Maks. brugervægt: 135 kg Display: Tid, hastighed, distance, watt, puls Mål (LxBxH): 166x56x163 cm Transporthjul: Ja **Pulsmåler: **Håndpuls / brystrem (købes separat) Energikilde: Netstrøm Garanti: 2 år Ekstrafunksjoner: Nej

Master Fitness TP500

Masterfit TP500 er en gedigen crosstrainer med høj værdi til prisen og udmærket skridt- og armlængde Den danske brugsanvisning er meget tydelig, så det går hurtigt at læse maskinens forskellige finesser at kende.

Håndtagene har et lækkert greb, og armene er lange nok til, at selv høje brugere kan få en god håndstilling. Den maksimale modstand er gennemsnitlig, men kan sagtens bruges til træning med høj intensitet, selv for den veltrænede.

Bagdrevne crosstrainere har relativt stor bredde mellem fodpladerne sammenlignet med frontdrevne, og dette gælder også TP500. TP500's design virker relativt moderne uden at skille sig ud. Der mangler desværre plads til tablet og vandflaske. Selv nybegyndere kan nemt finde rundt i træningscomputeren, og man kommer hurtigt i gang med træningen.

På det baggrundsbelyste display vises de vigtigste oplysninger, så du slipper for distraherende tryk på knapperne under hård træning. Indstillinger af f.eks. modstand og træningsprogrammer justeres nemt, mens man går.

TP500 har store transporthjul, hvilket gør den let at flytte, men hjulene virker plasticagtige og potentielt skrøbelige. Brugsanvisningen er tydelig og desuden på dansk. Masterfit TP500 er en stabil crosstrainer, som længes efter at give en flittig bruger masser af hårde træningstimer.

Der er en god brugsanvisning på dansk, og træningscomputeren er enkel, men funktionel, så selv mere uerfarne brugere hurtigt kan lære crosstrainerens funktioner at kende.

Stor skridt-og armlængde tydelig brugsanvisning
Mangler plads til tablet og vandflaskeplasticagtige transporthjul

12. Casall Infinity 1.1X

Robust og stilrent designet mellemklassemodel

Prisklasse: Lavpris Svinghjul: 7 Skrittlengde: 35 cm Antal Træningsprogram: 12 stk Motstandstype: Permanentmagnet Motstandsnivåer: 16 stk Maksmotstand: 550 W Maskinvekt: 44,6 kg Maks. brugervægt: 130 kg Farve: Svart & silver-vit (Monokrom) Størrelse: 5,6 tum Mål (LxBxH): 132x62x162 cm Transporthjul: Ja Pulsmåler: Ja Garanti: 1 år Skjerm: Type: Bakgrundsbelyst LCD I Strømkilde: Nätel Videoer: Produktdemo Manual: PDF

Casall Infinity 1.1X

Den bedste mellemklassemodel bliver Casall Infinity 1.1X, der netop nu er ekstra prisgunstig takket være den aktuelle priskrig. Casall har som sædvanlig gjort sig umage med designet, der føles meget stilrent og tydeligt Apple-inspireret.

Trods en beskeden maskinvægt føles Infinity 1.1X stabil og støjsvag, hvilket borger for en lang holdbarhed. At den er robust konstrueret viser sig også i dens maksimale brugervægt, der er høj for prisklassen. Håndtagene er rigtig gribevenlige, og hvis man ikke er alt for høj, giver Infinity 1.1X en behagelig og god træningsbevægelse.

Træningscomputeren er let at bruge, displayet har baggrundsbelysning og har desuden et smagfuldt, enkelt design. Casall er et premium-mærke, og Infinity 1.1X er prissat derefter. Hvis crosstraineren skal stå fremme, bliver den næsten en del af møblementet, og det er for mange grund nok til at betale lidt mere for et eksklusivt design.

Robuststabilstøjsvaggod træningscomputerflot designkraftig modstand
Lidt høj prishvis man ikke interesserer sig for design

Prissammenligning

Sammenlign priser
Illustration - Ingen priser

Ingen priser

13. Spirit Fitness CE800

Meget høj byggekvalitet og udmærket skridtbevægelse

Prisklasse: Elite Trinlængde: 50 cm Svinghjul: 13,5 kg Antal Træningsprogram: 10 stk. Motstandstype: EMS Motstandsnivåer: 40 stk Maksmotstand: 400 W Maskinvekt: 109 kg Maks. brugervægt: 200 kg Display: Type: Baggrundsbelyst LCD Mål (Længde): 198 cm Mål (Bredde): 70 cm Mål (Højde): 170 cm Transporthjul: Ja Pulsmåler: Ja Energikilde: Selvgenererende Garanti: 2 år til hjemmebrug | 1 år til kommerciel brug Ekstrafunksjoner: Højttalere

Spirit Fitness CE800

Spirit Fitness CE800 er en crosstrainer i eliteklassen, der primært er beregnet til miljøer, hvor træningsmaskiner anvendes flittigt, for eksempel i motionscentre. På trods af den høje pris er CE800 faktisk relativt billig, da modeller i denne kaliber ofte koster dobbelt så meget.

Ydeevnen hos CE800 holder ikke overraskende meget høj standard. Skridtlængden er stor, det samme er svinghjulet, og de bidrager sammen med de stabile håndtag til en reel, stabil og behagelig skridtbevægelse.

Kendetegnende for en elitemodel er den meget høje maskinvægt og den endnu højere maksimale brugervægt. En meget kraftig maksimal modstand gør, at selv rigtig veltrænede personer kan få en hård gang træning på CE800. Designet er gennemtænkt, diskret og stilrent og passer derfor godt både i hjemmet og i kommercielle lokaler.

Dette gælder også kontrolpanelet, der har et begrænset antal knapper, som medvirker til at gøre det let at overskue. Træningscomputeren er ukompliceret og let at lære at bruge, men har alligevel et varieret udvalg af træningsprogrammer.

Displayet har en god størrelse, men med tanke på prisklassen havde vi forventet grafik i højere opløsning. Manualen giver et ganske spartansk indtryk for prisklassen og fås kun på engelsk, men desto vigtigere giver den tydelige anvisninger, hvis man har gennemsnitlige engelskkundskaber.

Blæseren er spinkel som på alle andre crosstrainere, vi har testet, og køler derfor meget begrænset. Samlet set er CE800 et udmærket alternativ til betydeligt dyrere modeller til virksomheder, der anvender deres træningsmaskiner flittigt.

Udmærket skridtbevægelse, meget høj byggekvalitet, brugervenlig træningscomputer Ingen dansk manual, display med lav opløsning, spinkel blæser

Udmærket skridtbevægelsemeget høj byggekvalitetbrugervenlig træningscomputer
Ingen dansk manualdisplay med lav opløsningspinkel blæser

Prissammenligning

Sammenlign priser
Illustration - Ingen priser

Ingen priser

14. FINNLO Ellypsis E3000

Velbygget med kraftig modstand og USB-port

Prisklasse: Premium Type: Forhjulsdrevet Længde: 165 cm Bredde: 55 cm Højde: 158 cm Skridtlængde: 50 cm Svinghjul: 10 kg Træningsprogrammer: 7 stk. Modstandstype: Permanent magnet Modstandsniveauer: 15 stk. Maskinvægt: 70 kg Maks. brugere: 2 stk. Vægt: 150 kg Display: 5,3 tommer, baggrundsbelyst Transporthjul: Ja Pulsmåler: Ja (understøtter trådløs pulsmåling) Energikilde: Netstrøm Garanti: 3 år Video: Demo

Finnlo Ellypsis E3000

FINNLO Ellypsis E3000 er en frontdrevet premiummodel med moderne design og USB-port til opladning af mobil/tablet under træning. Under displayet er der en hylde til en tablet. Derfor dækker en tablet desværre displayet, så det ikke er muligt at have overblik over træningen. USB-porten gør i det mindste, at tabletten ikke risikerer at løbe tør for batteri imens. Du ændrer modstand under træningen med to knapper, der er placeret under displayet sammen med alle de andre knapper, der hører til træningscomputeren. Det havde været bedre, hvis de i stedet var placeret separat, så du nemt kan finde dem, selv når du er meget træt. Over kontrolpanelet sidder der en blæser, som desværre er underdimensioneret og køler minimalt. Det havde været smartere at placere hylden her i stedet, så displayet ikke kunne blive skjult.

Ellypsis E3000 er robust og har en rigtig stor skridtlængde. Frontdrevet muliggør en bedre, mere elliptisk skridtbevægelse sammenlignet med baghjulsdrevne crosstrainere. Den maksimale modstand er kraftig, og man kan godt køre rigtig hårde træningspas. Crosstraineren står desuden stabilt på underlaget selv med maksimal belastning, hvilket kan være et problem på mindre stabile modeller. E3000 er udstyret med store transporthjul af plastic, der fungerer acceptabelt på blødere underlag. På hårdere underlag som parketgulve er de sværre værdiløse, og flytning kan give ridser i gulvet. Trods anmærkningerne så er E3000 samlet set en velbygget crosstrainer, som kan holde til hård træning.

Kraftig modstandUSB-port
Tablet skjuler displayetsvag blæsermangelfulde transporthjul

15. Titan Life Athlete C55

Prispresset crosstrainer til hjemmebrug

Prisklasse: Lavpris Type: Baghjulsdrevet Skridtlængde: 40 cm Svinghjul: 8 kg Træningsprogrammer: 12 stk. **Modstandstype: Elektromagnestisk Modstandsniveauer: 15 stk. Maks. modstand: Ikke oplyst Maskinvægt: 55 kg Maks. brugervægt: 120 kg Display: 5,5" ikke baggrundsbelyst Længde: 156 cm Bredde: 72 stk. Højde: 169 cm Transporthjul: Ja Pulsmåler: Håndpuls Kraftkilde: Netstrøm Garanti: 1 år

Titan Life Athlete C55

Titan Life Athlete C55 er en prispresset crosstrainer til hjemmebrug. Trods sin beskedne pris er den udstyret med et stort svinghjul og tolv forprogrammerede træningsprogrammer.

Let at montere og billige komponenter

C55 leveres i en stor pakke, og det er ikke særlig mange dele, der skal samles. Brugsanvisningen er forholdsvis enkel at følge, og det nødvendige værktøj medfølger. Hvis man alligevel er i tvivl, anbefaler vi at få professionel hjælp. Ikke overraskende afspejler prisen kvaliteten på komponenterne, som delvis er af plastic. Vi har imidlertid testet denne crosstrainer i ca. seks måneder og ikke fundet større tegn på slitage eller defekte dele. Simpel træningscomputer og hylde til tablet Titan Life Athlete C55 er ukompliceret, og hvis du vælger et af de forprogrammerede træningsprogrammer, kommer du hurtigt i gang med træningen. Du kan også vælge at konfigurere et ønsket program manuelt, hvor du enten vælger at køre et vist tidsrum eller en særlig distance. Det er omtrent det samme som de forprogrammerede programmer tilbyder, så du skal ikke forvente at kunne lave en dybere analyse af træningen. Displayet er lille og mangler desværre baggrundsbelysning, hvilket gør det ulæseligt i mørke. C55 har en hylde til telefon/tablet, men hvis man bruger den, skjuler det desværre displayet.

Baghjulsdrevet og ustabil

C55 har baghjulsdrift, hvilket giver den en dårligere q-værdi end forhjulsdrevne crosstrainere. Det medfører at fødderne ender lidt bredere end ved naturlig gang. Crosstraineren har et stort svinghjul, og selv veltrænede personer må kæmpe for sagen, når der skrues op for modstanden. Ved maksimal modstand bliver C55 imidlertid bemærkelsesværdigt ustabil. Vi har testet den på forskellige slags underlag og justeret nivelleringsskruerne, men det har kun mindsket ustabiliteten marginalt. C55 er helt enkelt ikke tilstrækkelig stabilt konstrueret i forhold til sin maksimale modstand. Crosstrainere i lavprisklassen har dog generelt begrænset stabilitet.

Titan Life Athlete C55 henvender sig til folk, der er ude efter en crosstrainer med stort svinghjul og ikke lader sig mærke med, at fødderne ender lidt længere fra hinanden. Skridtlængden er god, også hvis man er højere end gennemsnittet. Hvis man er over 170 cm, anbefaler vi, at man vælger en crosstrainer med en skridtlængde på 40 cm eller derover, skridtlængden på denne er 40 cm. Har du et begrænset budget, så kan denne prispressede crosstrainer være et godt alternativ.

Stort svinghjulhylde til tablet
Lille display uden baggrundsbelysning ret ustabil

16. Bowflex Max Trainer M7

Vild træningsmaskine til hårde intervaller og høj forbrænding

Prisklasse: Elite Træningsprogrammer: 11 stk Motstandstype: Motordrevet magnetmodstand Maskinvægt: 68 kg Maks. brugervægt: 135 kg Display: Dobbelt LCD / LED-skærm Længde: 117 cm Bredde: 64 cm Højde: 165 cm Transporthjul: Ja Pulsmåler: Håndpuls + pulsbælte (medfølger) Energikilde: Netstrøm Garanti: 3 år Brugsanvisning: PDF Videoklip: Monteringsanvisning : Produktdemo

Bowflex Max Trainer M7

Bowflex Max Trainer M7 er en hybrid mellem en crosstrainer og en trappemaskine, så den kan tilbyde virkelig hård træning for hele kroppen. Den motordrevne magnetmodstand kan give en ekstremt hård modstand, hvilket er ønskeligt især til hårde intervaller. Samtidig er maskinen skånsom mod knæ og andre led, fordi den opfanger kraften fra kropsvægten og fordeler den over bevægelsen på en balanceret måde.

M7 er kendetegnet ved gennemgående høj materialekvalitet, men også en forholdsvis lav maskinvægt. Bowflex tilbyder desuden en gavmild garanti på tre år til privat brug. Designet er tiltalende, og som på mange af Bowflex' andre motionsmaskiner er konsol og display futuristisk.

Træningscomputeren er let at gennemskue, og Bowflex har deres egen gratis app, hvor brugeren via Bluetooth-funktionen nemt kan overføre data og følge op på træningen. Dette bidrager sammen med tydelige og tilpas store knapper samt få startindstillinger til, at man hurtigt kommer i gang med træningen. Der er også lettilgængelige genvejsknapper to steder til regulering af modstanden.

M7 er udstyret med både flaskeholder og hylde til tablet, men desværre dækker en eventuel tablet træningsdisplayet, så det bliver næsten umuligt at have overblik over sin træning. På den positive side inkluderer Bowflex et trådløst pulsbælte, noget man ellers må købe separat til de fleste crosstrainere.

M7 skiller sig ud med sit lette svinghjul, hvilket normalt er forbundet med en ringere modstandsprofil. I stedet roterer svinghjulet ekstra hurtigt for at kompensere for del lavere vægt. Dette stiller betydeligt højere krav til byggekvaliteten, så maskinen kan holde til den øgede belastning, som den hurtigere rotation medfører.

Eventuelle mangler i denne konstruktion kan være skjult i årevis, før man lægger mærke til dem, men den generelt meget høje byggekvalitet tyder på, at det ikke bliver et problem.

Bowflex Max Trainer M7 er en robust og skånsom træningsmaskine til hele kroppen. Dens saftige pris afskrækker sikkert de fleste, og den henvender sig derfor til ressourcestærke motionister, der har begrænset tid og plads, men ambitiøse træningsmål.

Høj kvalitetudnytter pladsen godthård modstand
Høj pristablet skjuler displayet

Prissammenligning

Sammenlign priser
Illustration - Ingen priser

Ingen priser

17. Abilica E-Glide

Eksklusiv elitemodel med høj ydeevne, men endnu større pris

Prisklasse: Pro Svinghjul: 13,5 kg Skrittlengde: 50 cm Antal Træningsprogram: 8 stk Motstandstype: EMS Motstandsnivåer: 20 stk Maskinvekt: 85 kg Maks. brugervægt: 150 kg Mål (Længde): 174 cm Mål (Bredde): 60 cm Mål (Højde): 167 cm Transporthjul: Ja Pulsmåler: Ja Strømkilde: Självgenererande Videoer: Produktdemo Brugsanvisning: PDF

Abilica E-Glide

Abilica E-Glide er noget så sjældent som en selvgenererende crosstrainer i luksusklassen. Designet er unikt med en usædvanligt stor maskinkrop og et vovet, minimalistisk design. Som ventet i prisklassen har E-Glide forhjulsdrift for at give den bedst mulige skridtbevægelse.

Den store skridtlænge giver desuden en blød og behagelig skridtbevægelse. Håndtagene er også rigtig behagelige og giver både høje og lave brugere et stabilt greb. Da E-Glide er selvgenererende, kræver den hverken netstrøm eller batteri, hvilket ikke blot sparer energi, men også gør, at man slipper for elledninger.

Træningscomputeren er enkel, hvilket gør den let at bruge. I betragtning af prisen kunne vi dog godt have ønsket os et større og mere moderne display og en mere sofistikeret træningscomputer. Ikke mindst derfor synes E-Glide at have en vel høj pris.

Rigtig god skridtbevægelsebehagelige håndtagbrugervenlig træningscomputer
Høj prisenkel træningscomputer og display

Prissammenligning

Sammenlign priser
Illustration - Ingen priser

Ingen priser

18. Christopeit Sports CS5

Lavprismodel med overraskende høj ydeevne

Prisklasse: Lavpris Skrittlengde: 31 cm Antal Træningsprogram: 1 stk Motstandstype: Permanent magnet Motstandsnivåer: 8 stk Maskinvekt: 40 kg Maks. brugervægt: 150 kg Mål (Længde): 140 cm Mål (Bredde): 59 cm Mål (Højde): 171 cm Transporthjul: Ja Pulsmåler: Ja Energikilde: Selvgenererende Brugervægt: 150 kg

Christopeit Sport CS5

Christopeit Sports CS5 er med sin pris i bunden af lavprisklassen utroligt billig. Byggekvaliteten er god for en lavpris-crosstrainer, hvilket den meget høje maks. brugervægt vidner om. Skridtlængden er tilstrækkelig for middelhøje kvinder, men er lovlig kort for højere mænd.

Styr og håndtag er behagelige med en god højde. CS5 har en permanent magnetmodstand og behøver derfor ingen strømledning. Dette gør sammen med transporthjulene og den lave maskinvægt CS5 let at flytte.

Træningscomputeren har ingen forprogrammerede træningsprogrammer, og modstanden justeres manuelt med et lille hjul. Displayet er mindre intuitiv, da forkortelserne er på tysk. Dette udgør dog ikke noget reelt problem, da både træningscomputer og display er meget simple, og mange brugere foretrækker nok også denne enkelhed.

Meget lav prisgod byggekvalitetingen ledninghøj maks. brugervægt
Sparsom skridtlængdemindre intuitivt display

Prissammenligning

Sammenlign priser
Illustration - Ingen priser

Ingen priser

19. Abilica Stream FC V

Avanceret premiummodel med stor skridtlængde og moderne design

Avanceret premiummodel med stor skridtlængde og moderne design

Prisklasse: Pro Svinghjul: 9 kg Skrittlengde: 51 cm Antal Træningsprogram: 12 stk Motstandstype: Permanent magnet Motstandsnivåer: 16 stk Maksmotstand: 350 W Maskinvekt: 72 kg Maks. brugervægt: 150 kg Display: Type: Baggrundsbelyst LCD | Farve: Blå og gul Størrelse: 5,6 tommer Mål (Længde): 170 cm Mål (Bredde): 65 cm Mål (Højde): 183 cm Transporthjul: Ja Pulsmåler: Ja Energikilde: Netstrøm Garanti: 2 år Ekstrafunksjoner: Bluetooth

Abilica Stream FC V

Pro-modellen Abilica Stream FC V er lillesøster til den mere eksklusive FC X og ligner den til forveksling. Der er dog en række forskelle, der er årsag til den lavere pris på FC V.

For det første har FC V ikke elektromagnetisk modstand, men i stedet en billigere – men også mindre holdbar – permanent modstand. Desuden har FC V en noget simplere træningscomputer, der ikke understøtter apps, hvilket ikke gør så meget, da app-udbuddet stadigvæk er begrænset. Der er lige så mange træningsprogrammer, men de har anderledes funktionalitet.

Vi foretrækker faktisk FC V's træningscomputer, da den virker lidt tydeligere og understøtter brugerdefinerede programmer. Samtidig er forskellen ikke så stor, og begge træningscomputerne kunne faktisk have været lidt mere brugervenlige. Ud over ovenstående forskelle er FC V identisk med sin storesøster. Den har et stilrent design, forhjulsdrift, et kraftigt svinghjul og en meget stor skridtlængde med en dejligt stor skridtstørrelse.

Kontrolpanelet er tydeligt og har farvedisplay og hylde til en tablet. Håndtagene er lange med et behageligt greb og gør sammen med de rummelige fodplader, at FC V kan anvendes af såvel stor som lille.

Hældningen på de inderste – sekundære – håndtag føles dog som om, at de er tilpasset meget høje brugere og ikke til lavere brugere. Glædeligt nok er transporthjulene usædvanligt kraftige, hvilket ikke bare gør dem mere holdbare, men også skåner sarte gulve.

Konkurrencedygtig prisudmærket skridtlængde og svinghjulsvægtrobust og stabilstilrent design
Noget omstændig træningscomputerde inderste håndtags noget høje vinkel

Prissammenligning

Sammenlign priser
Illustration - Ingen priser

Ingen priser

20. Abilica Stream RC V

Stilren og robust mellemklassemodel

Prisklasse: Mellem Svinghjul: 9 kg Skrittlengde: 40 cm Antal Træningsprogram: 12 stk Motstandstype: Permanent magnet Motstandsnivåer: 16 stk Maksmotstand: 350 W Maskinvekt: 62 kg Maks. brugervægt: 150 kg Display: Type: Baggrundsbelyst LCD | Farve: Blå og gul | Størrelse: 5,6 tommer Mål (Længde): 145 cm Mål (Bredde): 58 cm Mål (Højde): 171 cm Transporthjul: Ja Pulsmåler: Ja Garanti: 2 år Strømkilde: Nätel Manual: PDF

Abilica Stream RC V

Abilicas Stream RC V er efterfølger til den populære CrossTech, og på trods af store ligheder er der også mange forskelle på modellerne. Det tydeligste er designet, der er afdæmpet gråt i stedet for farvestrålende rødt.

En skjult men desto vigtigere forskel er modstanden, som desværre er nedgraderet fra EMS til permanentmagnet. Man bemærker det imidlertid ikke, da RC V er støjsvag og har en meget kraftig maksimumsmodstand. Meget vigtigere har RC V i lighed med sin forgænger et stor skridtlængde og et kraftigt svinghjul, hvilket giver en effektiv og behagelig bevægelse.

Håndtagene har et lækkert greb og passer også til høje brugere. RC V udstråler kvalitet og er mærkbart robust og stabil, også ved hård træning. Træningscomputeren kan virke lidt omstændig, så det er besværet værd at læse brugsanvisningen.

Det baggrundsbelyste farvedisplay er derimod tydeligt, og kontrolpanelet har en praktisk, men også diskret liste over de forskellige træningsprogrammer. RC V er unægtelig en højtydende crosstrainer, men den er endnu ikke presset så langt ned i pris som de konkurrerende modeller.

Stilrent design, stor skridtlængde og svinghjulsvægt, robust og stabil, støjsvag Lidt besværlig træningscomputer, pris over gennemsnittet

Stilrent designstor skridtlængde og svinghjulsvægtrobust og stabilstøjsvag
Lidt besværlig træningscomputerpris over gennemsnittet

Prissammenligning

Sammenlign priser
Illustration - Ingen priser

Ingen priser

21. Abilica WinElip Plus

Robust mellemklassemodel med god modstand

Prisklasse: Mellem Svinghjul: 6 kg Skrittlengde: 32 cm Antal Træningsprogram: 12 stk Motstandstype: EMS Motstandsnivåer: 16 stk Maksmotstand: 400 W Maskinvekt: 53 kg Maks. brugervægt: 130 kg Mål (Længde): 108 cm Mål (Bredde): 64 cm Mål (Højde): 150 cm Transporthjul: Ja Pulsmåler: Ja Strømkilde: Nätel eller Batteri Manual: PDF

Abilica WinElip Plus

Abilica WinElip Plus er en crosstrainer i den lavere mellemklasse, der har et enkelt men tiltalende design, behagelige håndtag og en blød bevægelse, der gør den behagelig at gå på.

Skridtlængden er dog lige i underkanten for prisklassen, og det samme gælder svinghjulets vægt. Den meget kraftige modstand er elektromagnetisk (EMS) for at sikre maksimal levetid og har et bredt modstandsområde med mange modstandsniveauer.

Træningscomputeren er enkel, men har et absolut godkendt antal forprogrammerede træningsprogrammer, og det er også muligt at gemme sit eget træningsprogram. WinElip Plus kan drives med batterier og er udstyret med transporthjul, hvilket gør den meget mobil, selvom det kræver en del styrke at flytte den.

Robust pænt designbatteridrevetmeget kraftig maks. modstand
Kort skridtlængdemiddelmådig svinghjulsvægt

Prissammenligning

Sammenlign priser
Illustration - Ingen priser

Ingen priser

Alt om crosstrainere

Crosstraineren er et træningsredskab, der er blevet meget populært i de senere år. Det er ikke så underligt, da en crosstrainer giver mulighed for en type træning, som passer til en meget bred målgruppe. Crosstrainernes positive egenskaber er for eksempel, at hele kroppen arbejder under træningen, at den giver både motions- og styrketræning, at den giver en blød træning, som er skånsom for led, ryg og knæ, og at den på trods af dette giver mulighed for meget hård træning, hvis man foretrækker dette.

Crosstrainer-træning er til forskel fra f.eks. træning på løbebånd meget skånsom for led og knæ takket være den elliptiske benbevægelse, der fordeler belastningen over hele bevægelsen. Træning med crosstrainer sammenlignes ofte med langrend, da den træner både ben, arme, mave, bryst og skuldre.

Denne alsidige træning opbygger ikke kun disse muskelgrupper. Den gør også, at kroppen forbrænder ekstra mange kalorier, hvilket gør crosstraineren meget velegnet for personer, der ønsker at tabe sig. Da man selv har gode muligheder for at kontrollere modstand og tempo, er der glimrende muligheder for at variere sin træningsintensitet.

En crosstrainer udsættes ofte for hård belastning, især hvis brugeren vejer meget og/eller træner hårdt. Derfor er det vigtigt, at man køber en crosstrainer af høj kvalitet, så den ikke hurtigt bliver slidt ned og går i stykker.

Vælg den rette crosstrainer

Hvis man overvejer at købe en crosstrainer, bør man stille sig selv nogle grundlæggende spørgsmål:

  • Hvor ofte kommer jeg til at anvende crosstraineren?

  • Hvilke forventninger har jeg til crosstrainerens kvalitet?

  • Hvor mange penge kan jeg forestille mig at bruge?

Når du har tænkt godt over dette, ved du omtrent, hvor stort dit budget er, og hvilke krav du stiller til din kommende crosstrainer. Det er vigtigt at vide, da prisen på en crosstrainer varierer meget afhængigt af konstruktionens kvalitet, funktion, design, mærke osv.

De crosstrainere, vi har testet, koster mellem ca. 1.500 og 20.000 kr. En crosstrainer til f.eks. 1.500 kr. henvender sig dog til en helt anden kundegruppe end en til 20.000 kr., og derfor har vi valgt at inddele de forskellige crosstrainere i tre forskellige grupper.

Mest prisgunstige crosstrainere

Vi har udvalgt de mest populære modeller fra markedets førende producenter. Her findes noget for de fleste tegnebøger. De forskellige prisklasser er "Budget", "Mellem" og "Pro". "Budget"-klassen består af modeller til under 4.000 kr., "mellem"-klassen af modeller fra 4.000 til 10.000 kr. og "pro"-klassen af modeller til over 10.000 kr.

"Budget"-klassen er kendetegnet ved enklere, lettere og mindre robuste crosstrainere med lavere maskinvægt, svinghjulsvægt og maksimal brugervægt. De kræver generelt mere vedligeholdelse end dyrere modeller, tåler hårdere belastninger mindre godt og støjer mere.

"Mellem"-klassen er kendetegnet ved større, mere gedigne konstruktioner med større skridtlængde, en bedre og mere elliptisk bevægelse og en bedre træningscomputer, og derudover er de mere støjsvage.

"Pro"-klassen er kendetegnet ved meget velbyggede konstruktioner, der tåler langvarig, hård brug, har en glimrende skridtlængde og benbevægelse, træningscomputere af høj kvalitet og nyttige specialfunktioner som pulsmåling og ofte mere letforståelige brugergrænseflader.

Købsguide: De 19 vigtigste egenskaber at huske, når du skal købe en crosstrainer

I vores test af crosstrainere har vi taget hensyn til 19 vigtige egenskaber. Disse er anført nedenfor med en forklaring af, hvordan og hvorfor de er vigtige.

Pris

Som altid er prisen den måske vigtigste faktor. Producenterne af crosstrainere henvender sig til vidt forskellige målgrupper med deres produkter, og der er derfor en enorm variation i priserne, hvor de billigste koster små 2.000 kr., og de allerdyreste ment kan koste over 50.000 kr. Den ekstreme prisforskel giver et godt billede på den enorme kvalitetsforskel mellem de forskellige modeller, der er på markedet.

Man kan generelt sige, at de dyrere typer af crosstrainere, udover overlegen byggekvalitet og funktion, også har en markant længere levetid end de billigere. Derimod er en dyrere crosstrainer langt fra altid bedre end en lidt billigere model i samme "klasse". Vælger man en lavprismodel, skal man være forberedt på, at den føles lidt ustabil sammenlignet med de crosstrainere, man er vant til fra motionscenteret.

Display

Langt de fleste crosstrainere har i dag et display, hvor man ikke kun kan aflæse tal og tekst, men også får en visualisering af modstand, tilbagelagt strækning osv. Det er vigtigt, at et display er brugervenligt opbygget, så det er nemt at finde de indstillinger og kommandoer, man har brug for. Man har ikke lyst til at så og prøve sig frem med forskellige menuer midt under træningen, når man først har fået dampen op!

Træningscomputer

En god crosstrainer skal have en god træningscomputer. Det er denne, som muliggør forskellige forudprogrammerede træningsprogrammer, f.eks. intervaltræning, fedtforbrænding, maraton osv.

Selv billigere crosstrainere har i dag flere forskellige programmer at vælge imellem, så programmernes indhold, dvs. hvor god træning de giver, er vigtigere end antallet af dem. Man indtaster ofte også brugerens vægt og alder for at justere de forskellige programmer til en egnet belastning for at opnå det bedste træningsresultat.

Pulskontrol

Pulskontrollen er måske nok en del af træningscomputeren, men da det langt fra er standard på alle crosstrainere på markedet, har vi angivet denne funktion separat. Pulskontrollen måler brugerens puls, normalt via håndtagene, og sender disse oplysninger til træningscomputeren, som igen viser den på displayet.

Pulskontrollen er rigtig god, fordi den hjælper brugeren med at bevare den ønskede belastning. Man ønsker måske en jævn puls til fedtforbrænding eller intervaller med varierende puls. En meget praktisk anvendelse for pulskontrollen, der ofte er mulig på middelmodeller og derover, er at holde styr på brugerens puls og løbende regulere modstanden, så brugerens puls hele tiden holdes på det ønskede niveau. Dette er stik modsat den måde, som modstanden traditionelt er blevet anvendt, hvor netop modstanden er styrende, og pulsen stiger og falder, selvom man for det meste vil have en så jævn belastning som muligt.

At variere modstanden efter pulsen giver derimod normalt en langt mere effektiv træning, da den er den bedste indikator til at måle, hvor hårdt kroppen arbejder, og mere seriøse motionister ser det ofte som en nødvendighed for at få en så effektiv træning som muligt. Hvis man køber en af de bedre crosstrainer-modeller, mener mange derfor at pulskontrol med automatisk modstandsjustering er et must.

Front- eller bagdrev

En crosstrainer er enten front- eller bagdrevet. En frontdrevet crosstrainer er som regel at foretrække, da den giver en fladere bevægelse end en bagdrevet. Den eftertragtede, flade bevægelse, der minder om langrend, giver en skånsom belastning af knæene og er en af de styrker, som har gjort crosstraineren så populær, særligt blandt overvægtige og ældre motionister.

Bremsetype

En crosstrainer har enten elektromagnetiske bremser/modstande eller permanentmagnetiske. Generelt kan man sige, at elektromagnetiske bremser i dag er at foretrække frem for permanentmagnetiske, da elektromagnetiske bremser ikke har nogen bevægelige dele, der kan blive slidt op. Permanentmagnetiske bremser er derimod oftest billigere at fremstille og er derfor almindelige på billigere modeller, mens elektromagnetiske bremser er mere almindelige i de højere prisklasser.

Pedaler

Det er vigtigt for at få en god belastning på fødderne, at pedalerne følger fødderne godt igennem hele den elliptiske bevægelse, så trykket på foden bliver så jævnt og stabilt som muligt. Desuden skal pedalernes højde kunne justeres, så den passer til den enkelte motionists højde

Størrelse

Hvis man har en lille bolig med begrænset plads til en crosstrainer, så vil man af naturlige årsager have, at den fylder så lidt som muligt. Prisen man kommer til at betale for dette, er dog oftest en mindre stabil crosstrainer, der ikke kan holde til en lige så stor belastning som en mere pladskrævende model. Dette gør den mere vakkelvorn og mindsker levetiden.

Billigere crosstrainere fylder normalt mindre end de dyrere, hvilket passer godt for mange, da de både har mindre penge at bruge på en crosstrainer og har mindre plads i hjemmet. Hvis budgettet er større, men pladsen er begrænset, bliver rammestørrelsen ofte et problem, fordi de dyrere, mere robust byggede crosstrainere fylder mere.

Hvis pladsen ikke er noget proble, kan man generelt sige, at jo større rammestørrelse, desto mere stabil bliver crosstraineren. Bemærk, at crosstraineren ud over rammestørrelsen også kræver op til en halv meter friareal i alle retninger, da mange dele bevæger sig en del under brugen.

Maskinvægt

Ligesom for rammestørrelsen er der for maskinvægten et generelt modsætningsforhold, hvor højere vægt giver en mere stabil og robust maskine, som tåler hård belastning og tunge personer, mens en lettere crosstrainer er mere ustabil, mindre holdbar, måske støjer osv.

Ligesom med størrelsen vejer de billigere modeller mindre end de dyrere, hvilket er godt, hvis man ikke har så meget plads og har brug for at flytte crosstraineren ofte. Hvis man har råd og plads, er en højere vægt ofte en positiv ting, da du får en crosstrainer af højere kvalitet, hvis den vejer mere.

Brugervægt

Denne egenskab er ekstra vigtig for crosstrainere, der skal benyttes af tungere brugere. Man kan være tung, fordi man er tyk, muskuløs (muskler vejer meget!), høj osv., men uanset grunden, så er det vigtigt, at man anskaffer en model, der er konstrueret, så den kan holde til den brugervægt, den reelt skal anvendes til.

Hvis man er flere, der planlægger at benytte crosstraineren, skal man naturligvis købe en model, der er konstrueret, så den kan holde til den tungeste bruger. Man kan generelt sige, at jo dyrere crosstrainer, desto højere brugervægt kan den holde til.

Vi gør tunge personer opmærksom på, at det kan være farligt at benytte en crosstrainer, der ikke er konstrueret til at kunne klare den vægt, man belaster den med. Dette skyldes, at en kraftigt overbelastet crosstrainer risikerer at gå i stykker midt under træningen, hvorved brugeren kan falde og komme alvorligt til skade.

Svinghjul

En vigtig del af crosstrainernes mekanik er svinghjulet, da ens trin får svinghjulet til at rotere. For at gøre det hårdere at holde hjulet i bevægelse, hvilket træner kroppen, er svinghjulet omgivet af magneter, der bremser det. For at få en stabil og jævn modstand skal svinghjulet være så tungt som muligt. Man kan derfor generelt sige, at jo højere vægt svinghjulet har, desto bedre.

Trinlængde

For at få en god og behagelig træning med rigtige, elliptiske benbevægelser er det vigtigt, at trinlængden er tilstrækkeligt stor. Ellers bliver bevægelserne let for små, hvilket giver en dårligere, mindre behagelig træning. Billigere modeller har som regel en kortere trinlængde på ca. 30-40 cm, og dyrere modeller en trinlængde fra ca. 40 op til 50 centimeter eller derover.

Generelt kan man sige, at jo højere du er, desto større trinlængde behøver du. Hvis du ikke er så høj, kan en kortere trinlængde på måske 30 centimeter faktisk være at foretrække. Er du derimod over 160 cm høj, bør du ikke have en trinlængde under 40 centimeter.

Design

Selvom designet normalt ikke påvirker funktionaliteten nævneværdigt, spiller det faktisk en stor rolle for mange. En billig crosstrainer er ofte let at flytte og kan derfor nemt gemmes af vejen, når den ikke er i brug, men kraftigere crosstrainere er hverken bygget eller beregnet til at skulle flyttes omkring. Da crosstraineren derfor måske altid står fremme i tv-stuen eller et motionsrum i hjemmet, foretrækker de fleste, at den er pæn.

En crosstrainer behøver måske ikke at være nogen skønhed, men den bør i det mindste have et så acceptabelt design, at det ikke gør ondt at se på den.

Robusthed

En meget vigtig egenskab for en crosstrainer er robusthed, og det er der flere årsager til. Den måske vigtigste årsag er, at en robust crosstrainer sandsynligvis får en længere levetid end en mindre robust, fordi dens velkonstruerede og kraftige ramme, mekanik og elektronik bedre kan holde til den langvarige, hårde belastning, som en crosstrainer ofte udsættes for.

Dette gælder især, hvis den anvendes ofte, hvis den anvendes af tunge personer, og hvis brugeren/brugerne kører hårde træningsprogrammer. En bedre robusthed betyder normalt også, at crosstraineren kan holde til en højere brugervægt. Prisen for en robust crosstrainer er dog, at den for det meste fylder mere, at den vejer mere, og måske vigtigst af alt at den er dyrere.

Garanti

En crosstrainer er ofte en større investering for de fleste, og derfor er det vigtigt, at man kan stole på, at den er holdbar og kan anvendes i flere år. Hvis den af en eller anden grund skulle gå i stykker eller have en defekt, er det vigtigt, at producenten eller forhandleren hurtigt og billigt (helst gratis) kan erstatte eller reparere crosstraineren.

Selv billigere modeller kan have ret generøse garantiperioder, hvilket naturligvis er godt, men man bør huske på, at man som kunde ved reklamation ofte selv står for at omkostningerne ved at transportere crosstraineren til en reparatør eller returnere den med post. Dette medfører som regel en ikke ubetydelig omkostning i både tid og penge. Vi anbefaler derfor, at man har dette i tankerne ved køb af crosstrainer.

Montering

Hvis man køber en crosstrainer online via internettet/postordre (hvilket er meget almindeligt selv for dyrere modeller, da man normalt får en bedre pris i internetbutikkerne), og levering og montering ikke er inkluderet (hvilket det af og til er for dyrere modeller), er det vigtigt, at selve monteringen af crosstraineren ikke er alt for kompliceret.

Manual

En god manual med detaljerede instruktioner er en god tryghed for, at man kan få det maksimale ud af sin crosstrainer. Den bør indeholde letforståelige instruktioner i, hvordan man monterer crosstraineren, og den bør indeholde brugervenlige instruktioner og vejledninger i, hvordan man anvender træningscomputeren med alle dens programmer og indstillinger. Desværre svigter mange crosstrainer-producenter en del på dette punkt, selv de, der sælger lidt dyrere modeller.

I dag synes vi, at der foruden en trykt manual bør medfølge en digital manual, gerne som PDF-dokument eller et andet kendt format, så det er nemt at åbne og læse. Det er desuden betydeligt mindre pladskrævende at gemme en lille PDF-fil på under 1 MB på sin computer end at gemme en trykt manual, som desuden har en tendens til at blive væk.

Lydniveau

Lydniveauet er måske ikke det første, man tænker på, når man skal købe en crosstrainer. En crosstrainer skal være støjsvag og ikke lave irriterende knirkelyde eller lignende. Både da det ofte ødelægger træningen, fordi man måske ikke tør tage ordentligt fat, fordi man er bange for, at crosstraineren skal gå i stykker, og fordi det kan ødelægge ens fokus på træningen, uanset om man fokuserer ved at høre musik eller se tv. Der er dog også en anden grund til, at en crosstrainer ikke må knirke.

Nøjagtig som for andre mekaniske konstruktioner betyder en knirken, at der er høj friktion under brugen, og at crosstraineren derfor hurtigt bliver slidt op. Det bør man undgå, da en god crosstrainer skal kunne anvendes dagligt i flere år, inden den er slidt op. Hvis crosstraineren derimod knirker, bliver den måske slidt så hurtigt, at den må kasseres efter blot nogle måneders brug.

Mobilitet

Mere kraftige crosstrainere er ikke beregnede til at skulle flyttes omkring, men for billigere modeller med lav vægt er det almindeligt, at man stiller crosstraineren af vejen, når den ikke er i brug. I så fald kan det være vigtigt, at crosstraineren er bygget til let at kunne flyttes omkring, så man ikke beskadiger den eller selv kommer til skade under flytningen. En del billigere modeller er derfor udstyret med hjul for at øge mobiliteten.

Kommentarer

Hold dig til emnet, skriv i en god tone og udvis respekt for andre. Vi forbeholder os ret til at slette indlæg, som vi finder upassende.

Illustration - Ingen spørgsmål og svar

Har du en kommentar til det, du har læst?

Abonner på vores nyhedsbrev

Få aktuelle tilbud og relevante tips hver uge. I nyhedsbrevet kan du læse mere om produkter, guides og tests - alt det, der er vigtigt for dig, når du skal købe noget nyt.

Ja tak, jeg vil gerne modtage nyheder og tilbud inden for PriceRunners produktsortiment samt konkurrencer og tips via e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage. Læs mere i vores Privatlivspolitik.